/spanien/barcelona/forum/4619.aspx/spanien/barcelona/forum/4619.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca-nist
2015-01-12 22:32
Va skönt, tillbaka till vardagen efter allt tjafs om vem som ska vinna kalle anka priset!
Låt Cristiano vinna det varje år så långe vi slipper vrålet.

Det kryllar av hyckleri kommentarer från både sidor, riktigt tröttsamt.

" Messi måste vinna VM och spela i en annan liga för att bevisa."
" FIFA har fått mutor"
" Cristiano förtjänar inte eftersom det i år eftersom han har fått mängder av gratis straffar."

Med all respekt, Både Messi och Cristiano spelar på bra hög nivå men deras framgångar är tack vare en massiv medial kampanj.
Perez satsade otroligt mycket för att få sin guldgosse på piedestalen.


låt småpojkarna glädjas åt detta, glöm inte att det är Barca vi hejar på och inget annat. jag ger inte ett CL eller Liga guld till 20 Ballon d'Or .
Barcelona LeoMessi
2015-01-12 22:27
@fc__Barça:


2014 FIFA Ballon d'Or ranking: 1 Ronaldo - 2 Messi - 3 Neuer - 4 Robben - 5 Muller - 6 Lahm - 7 Neymar - 8 James - 9 Kroos - 10 Di Maria

Såg detta på barcastuff
Barcelona *hjärta*Stay calm, fake left and see you later
2015-01-12 22:26
soccerfan1

Klart det blir massa mål om man räknar 1,5 säsonger, dvs hela förra plus denna. Sen nämns inget om VM när man pratar om cristianos (p) guldbollar. då håller man minsann käften. och sen när är balon d'or ett pris som delas ut till mesta målgöraren? vad fan har man guldskon till? lobby-pris är vad det är
Barcelona socccerfan1
2015-01-12 22:21
Hahaha tyckte att siiii var rätt kul!! Han hade säkert kommit överens med hans lagkamrater! Sluta hata grabbar.. Ronaldo gjorde massa mål, 17 i cl o Madrid vann sin 10e. O iår har han gjort massa mål igen.. Svårt att ta det ifrån honom, han ska vinne bollen iår. (Däremot förra året var bara sjukt att han vann) De flesta vet att Messi är bättre spelare, men förra säsongen var cr vassare men mest real Madrid ! Så grattis !! Siiiii! Hahahahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2015-01-12 22:19
LeoMessi Var finns rankingen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-01-12 22:17
Är det bara jag eller känns det som att alla madridistas försöker förstora upp Ronaldo till mycket större än vad han är och höja han till skyarna som världens bästa spelare genom tiderna bara för att dem vet om att Cristianos ärkerival Messi, på allvar är med i diskussionerna som världens bästa någonsin. Det blir bara pinsamt när man på fullaste allvar påstår att Ronaldo är bäst genom tiderna. Man kan inte ha så dålig fotbollsskoll. Vad har han gjort? Slått in massa tapins och straffmål samt gråtit sig till en Balon D'Or. Impressive... Ronaldo den riktiga, Ronaldinho, Zidane, Messi, Maradona, Pele, Cruyff och Di Stefano är alla före Cristiano på den listan. Hade Balon D'Or varit ett sådant kampanjpris förut som det är idag hade spelare som Zizou och Ronaldinho alla haft fler guldbollar än vad dem fick. Men då var inte FIFA med i bilden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-01-12 22:17
Hahahaha nån var snabb med en parodi, kan inte sluta dö av garv vad tänkte han egentligen?
God natt gott folk, SUUUUIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!
Barcelona LeoMessi
2015-01-12 22:05
Hur kom James på 8:e plats i rankningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2015-01-12 22:04
Man måste förstå att Ronaldo tar det här priset på extremt allvar och har jobbat ihop en stor lobby bakom sig som omsätts i röster vilket leder till förvillande höga siffror i madonnans favör. Sådant var inte möjligt innan FIFA tog över priset 2009. Messi har inte haft samma institutionella support som Ronaldo för att vinna priset i år, mycket p.g.a. att Barca hamnat på fel fot med FIFA i.o.m. transferbannen. Vet man inte om detta maktspel är det såklart underligt för normalbegåvade fotbollsinsatta att så många kvalificerade kaptener, tränare och journalister röstar överlägset på Ronaldo – men sanningen är att de är köpta. Man måste skriva ner Ronaldo och Messi för att upprätthålla "Kampen" emellan dem. Hela sporten är korrupt och genomsyrad av oärlighet och ryggdunkande.

Moderna varianten av ”Ballon d’Or” baseras alltså på kändisskap som är mer avgörande än faktiska prestationer. Problemet är inte att Ronaldo är en oförtjänt vinnare (vilket han också är p.g.a. att han är ett svin), utan dilemmat ligger i att hans kändisskap redan säkrat priset åt honom innan han fått det. Hans krokodiltårar förra året var därmed ett spel för galleriet och visar med stor sannolikhet på någon personlighetsstörning, för att inte tala om hans osmakliga och töntiga vrål denna gång.

Ballon d’Ors korrupta natur betyder tyvärr att dess värdiga och djupa historia aldrig kommer att upprepas. Förr i tiden kunde en spelare vinna för utmärkande insatser trots att han inte var bäst i världen kvalitetsmässigt. Enda anledningen till att Neuer var med är således inte att han är världens bästa målvakt utan mest för att han spelade för Tyskland i FIFA’s (!) turnering. Annars spelar ju Neuer ”bara” i tyska ligan och har inte samma hype-maskin bakom sig - samma $tatu$. Det var ett hån mot Neuer att ha honom med på podiet bara för att ha någon som kan ta emot bronsmedaljen, men sen när bryr sig FIFA om att värna om fotbollen?

Personligen hade jag - i en utopisk värld - gett den till Neuer för att han är en fantastisk målvakt och karaktär. Det är viktigt att fans kan försvara andra lags spelare i rättvisans och fotbollens namn, men hur många sådana pålitliga och hederliga fotbollfans finns det idag jämfört med flertalet som endast fascineras av $uperstjärnor? Eller fotbollsindustrin som underhållning istället för att bara vara underhållande som fotboll i sig självt?

Det fanns något fint med priset förr, innan FIFA kom in i bilden. Då handlade det om spelare som tog sitt lag längre än vad man förväntade sig. Nu är det tvärtom – ett konformistiskt Real Madrid som betjänar Ronaldo som i sin tur likt en presidentkandidat har en idoliserande fårskock till fanboys efter sig.
Barcelona påfågeln
2015-01-12 22:00
Måste ifrågasätta varför en mediaperson från varje land får rösta? Känns som om förbundskaptener och kaptener för fotbollslandslagen kan mer fotboll, mediegubbarna blir mer känsliga för opinonssvängar snarare än vem som är bäst. Messi har en röst från media (Argentina). Edit: två (Turkmenistan också). På första plats alltså.
Barcelona enkos
2015-01-12 21:56
Det mest tragiska med guldbollen att man inte längre behöver se hur man spelar utan det räcker med att stirra sig blint på statistiken. ..om målen har gjorts med solomål eller straff verkar inte ha någon skillnad alls...
Barcelona J.Gamper
2015-01-12 21:55
Såg Ronaldos vrål nyss. Haha herregud vad vidrigt..barnsligt värre. Men som många är inne på. Han har haft ett väldigt bra år med Real. Rättvist på det sättet men självklart är det tråkigt när en vidrig person som han vinner. Aldrig tyckt så om någon annan guldboll vinnare. Dessutom har guldbollen bara blivit ett skämt de senaste åren. Så vem fan bryr sig? Jag är glad att Messi är uppe som världens bäste igen.
Barcelona Erik Satie
2015-01-12 21:42
Haha va i helvete? De jämför ZIDANE med Ronaldo i puertan om vem som är bäst genom tiderna... det är ju pinsamt, jag gråter av skratt.
Barcelona Junta Dimision
2015-01-12 21:41
Neymar N11

Buffon kom tvåa i Ballon D'or röstningen 2006 efter Cannavaro.
Barcelona Neymar11
2015-01-12 21:38
Att Ronaldo är vann är inte det största mysteriet, utan vad fan gör Neuer på pallplats så oerhört pinsamt. Du har 2 världsmålvakter som aldrig ens har varit top 5 i buffon och casillas, men helt plötsligt bestämmer någon att en målvakt förtjänar priset efter matchen mot Algeriet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-01-12 21:36
Penaldo kommer att vinna även nästa år då folk kommer att räkna alla hans 26 mål i ligan från detta år... Han ska alltid vinna två priser för ett år... Han kan vara osynlig under våren och det ska bara räcka att han gör en del mål under september och oktober den period alla röstar och priset är hans igen... så funkar det
Barcelona Xavi#6
2015-01-12 21:25
Ronaldo vinner rättvist sett till året 2014 inget snack om det. Man behöver inte gilla hans personlighet alla människor är olika. Men älskar Messi trots att hans största rival vinner så är han ändå ödmjuk. grande Messi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-01-12 21:19
En väldigt intressant läsning där dom förklarar hur och varför Ronaldo värderar sina individuella priser högre än allt annat. Vet ni varför Ronaldo aldrig kommer bli den bästa genom tiderna? För han bryr sig endast om sig själv och det kommer han att få betala för, hans trofé skåp kommer inte kunna jämföras med Messis och då inkluderar jag självklart alla titlar båda plockar med sina lag.
Barcelona Kufi
2015-01-12 21:15
Varför Ronaldo förmodligen vinner nästa år igen? Först och främst har han hittills denna säsongen fått dom flesta rubrikerna i och med alla hans mål denna säsong. Sen så spelar han också i ett lag som gått bra hittills och som mycket väl kan vinna ligan och/eller CL. Nu påstår jag inte att han bör vinna nästa år men jag ser redan honom som favorit i omvärldens ögon. Speciellt när du vinner 2 år i rad, ett momentum byggs upp och han kommer få många gratis röster nästa år Tack vare det, herregud han fick fan mer röster än Messi och Neuer tillsammans...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Tiki-Taka
2015-01-12 21:09
Messi: "Said at press conference I don't know where I'll play next year? Was a way of saying, was answering question about Newell's return."

pffff...lättnad!
Barcelona Canaletes
2015-01-12 21:09
Kommentatorsfältet é priceless!

OOUUUH!!!!
Barcelona Leo y Cesc
2015-01-12 21:08

Ronaldo förtjänade priset 2014 och grattis !

Men han skämde verkligen ut sig och Henry gömde sig i bakgrunden i pinsamhet.
Barcelona Barc6
2015-01-12 21:01
Finns det någon länk till hur rösterna utdelades från samtliga ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-01-12 20:58
Denna skit ledning har gett Ronaldo två balon D or !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2015-01-12 20:57
Har Henry som favoritspelare, typ någonsin... herregud vad man skämdes vid vrålet o ha honom och den vinnande snorungen på samma scen. Men hans min va ändå bäst haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymessi
2015-01-12 20:54
@Kufi:


Håller med! Blir bara mer och mer politik denna gala. Saknar dagarna då det estetiska var viktigt, inte bara livescore.
Barcelona fc__Barça
2015-01-12 20:54
Någon som har länk till alla placeringar på de 23(?) som blev nominerade?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2015-01-12 20:53
Någon som har länk till alla placeringar på de 23(?) som blev nominerade?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-01-12 20:50
Kufi

Varför skulle han göra det?
Barcelona Kufi
2015-01-12 20:44
Det äckligaste är att Ronaldo vinner nästa år också, något man inte vill prata om egentligen. Helt sjukt hur snabbt saker och ting kan vända...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: