/spanien/barcelona/forum/4593.aspx/spanien/barcelona/forum/4593.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Erik Satie
2015-01-26 08:55
något nytt om Ronaldo-avstängningen? Hoppas egentligen bara på 2 matcher då jag tror att han bara förstör för laget i nuläget när han är på planen och bör således komma tillbaka fort. Sevilla-matchen är dock bra om han missar för han brukar vara bra [läs: göra mål] mot dem. Jag tycker helt ärligt att Real Madrid är ett bättre lag utan denna filmande primadonnan.
Barcelona Illusionista
2015-01-26 08:22
@ElRaval:


Tackar!!
Barcelona ElRaval
2015-01-26 07:41
@Illusionista:


Pepe Costa som jobbar i klubben är sedan tidigare god vän med Messi. Jag läste inte hela artikeln, men jag vet sedan tidigare att han är en av anledningarna till att Messi lackade på Lucho tidigare.

Lucho ville sparka Pepe Costa i samma veva som han fick bort Pinto.

Pepe Costas son Alvarito är i sin tur god vän med Neymar.

Artikeln vill mena på att detta har fått Neymar och Messi att komma närmare varandra.
Barcelona Illusionista
2015-01-26 07:18
Någon med bra spanska som kanske kan översätta
Barcelona Gabriel
2015-01-26 04:11
Grande Har faktiskt inte orkar följa Bayern i år så har inte haft möjligheten att se denna Pierre som du talar om. Men låt oss säga att han är så otroligt stor talang som du påstår, och låt oss spekulera i att han utvecklas till en världsklass mittfältare under Pep. Tror du då själv att Bayern släpper honom? Det är trots allt lite skillnad på Bayerns och Juventus ekonomi. Juventus har svårare att behålla världsstjärnor och supertalanger än vad Bayern har, dels pga ekonomin men också pga det sportsliga projekten. Bayern är varje säsong en seriös CL utmanare, Juve är mer en outsider. Så en värvning av honom ser jag inte som möjlig i vilket fall som helst. Bayern släpper bara spelare om dem anser att de har råd att göra sig av med honom eller inte räknar med honom. Kroos var ett undantag. Måste bara klargöra en till sak med Pogba. Jag tycker verkligen inte att han är värd 100M€, det är en galen summa. Så jag anser inte att han borde värderas till det. Däremot är jag beredd att acceptera en sådan summa ifall den skulle komma att läggas på Pogba just eftersom jag anser att han är en nödvändighet sett till våra behov och även till hans potential. Det är där skillnaden ligger. Jag personligen tycker verkligen inte att Pogba ska värderas till 100m€. Ville bara klargöra det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2015-01-26 03:32
@Gabriel:


Jag kommer dra till med Pierre Höjbjerg. 2 år yngre än Pogba. Supertalang som får stort förtroende av Pep. Spelade hela matchen mot Dortmund i tyska cupfinalen. Fick även spela i supercupen mot Dortmund.

Att han utvecklas på mittfältet i ett Bayern under Pep gör att han kommer passa i som handen i handsken här senare. Nu blev han dock utlånad till Augsburg och spelar där fram till sommaren men ändå. 20 år och har fått en hel del speltid i Bayern och faktiskt gjort det riktigt bra. Väldigt intressant och lär väl gå för en tjugondel av vad Pogba gör.
Barcelona Gabriel
2015-01-26 03:15
Xaviesta

Precis så är det, och det förnekar jag inte. Däremot har jag aldrig sett Gundogans storhet, han är en bra fotbollsspelare men ingenting speciellt.

Det hade gått att finansiera ett köp på Pogba för den summan om man gjorde kloka försäljningar på spelare som inte platsar i klubben. För Montoya, Adriano, Sergi Roberto, Song, Bojan, Tello, Afellay och Pedro kan man få in run 65-70M€ sammanlagt om man förhandlar bra, något jag hoppas att nästa president och hans ledning kommer att kunna klara av till skillnad från nuvarande ledning.

Det är mer så jag ser på saken, än att bara kolla på att vi gör oss av med 100M€. Men som sagt, det har med min kärlek till Pogba att göra, är väldigt svag för honom och det vet i princip hela det här forumet om. Jag vill verkligen inte se honom i Real Madrid, samma sak gäller Reus. Men Gundogan, nej tack.

Bara för att klargöra, jag hade hellre gått bakåt i tiden och behållt Thiago och köpt Isco än att köpa Pogba. Det var min första dröm om vårat framtida mittfält men det sket sig. Som sagt, vi kommer ändå aldrig att lägga de summorna för Pogba så det är uteslutet i vilket fall som helst. Ville mer bara se hur resten av forumet resonerade kring en sådan värvning.

Vilka andra mittfältare hade ni kunnat tänka er som förstärkningar? Pjanic och Coutinho är de enda jag kan tänka mig isånnafall. Veratti kommer säkerligen många att nämna, han är sjukt överskattad, precis samma med Koke.
Barcelona ( Xaviesta )
2015-01-26 03:06
grande jw Du är verkligen inte ensam om den uppfattningen. Pogba är så överhypad att man vet inte om man ska skratta eller gråta. Han är inte ens värd 500 om du frågar mig men tragiskt nog så ser marknaden ut så idag, tyvärr. En miljard (nio nollor, just sayin) för en trixare i Serie A är bara löjligt. Men Gabriel har en förkärlek till Pogba och svarade nog "ja" med hjärtat på sin egen fråga där. Hjärnans svar på om han är värd den sortens flis är nog mer "pfft".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2015-01-26 02:42
Tycker det är så pinsamt att vissa här inne helt ärligt vill att vi lägger 1 miljard på POGBA? Vilket skämt. Finns knappt en spelare som är värd den summan, och särskilt inte någon som knappt övertygar i världens tröttaste liga, Serie A. Verkar som att han gjorde en riktigt bra match idag dock? Var det mot superlaget.. ehmm.. trumvirvel... Chievo!? När gjorde han en riktigt bra match mot kvalificerat motstånd? Nu följer jag visserligen inte Serie A av förklarliga skäl (pisstråkig), men jag börjar nästan gråta när jag tänker på hur fotbollen blivit och hur folk vill att vi hostar upp 1 miljard för spelare hit och dit. Skrämmande. Finns ingen i skitlaget Juventus som är värd den summan. Kanske enligt deras egna beräkningar eftersom dom överglorifierar sina egna spelare lika mycket som PL-älskare gör med sin skitliga. Jag köper hellre tillbaka Thiago för den summan om vi nu ska slösa som om det inte fanns någon morgondag. Där har vi våran pusselbit. Gundogan är även hyperintressant.
Barcelona Barcelonistas
2015-01-26 02:08
Gabriel - nu när vårt spel blivit bättre så kan man tydligt se att det fattas en pusselbit på mittfältet. Men en mittfältare till av världsklass bredvid Rakitic hade gjort oss så mycket bättre. Nu när man tänker efter så ställer man sig frågan om vi hade kunnat köpa någon bättre än Rakitic? Sen angående Rakitic så har han som du sa varit godkänd. Men jag förväntar mig mer. Jag vill se grymma passningar och hans sjuka skott oftare. Känns inte riktigt som att vi fått ut allt av Rakitic. Visst jag förväntade mig inte att Rakitic skulle bli någon motor på mittfältet men nått liknande som Modric var det jag hade i tankarna. Det känns som Rakitic inte har den där tekniken som Modric har, han känns lite klumpigare på något sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-01-26 01:56
När det kommer till Pogba så måste jag fråga er alla här inne en sak. Att han kommer kosta som fan råder det ingen tvekan om, summan kommer säkert att ligga uppåt 90-100m€. Min fråga till er här inne är; hade ni tyckt att det var värt det? Om jag ska svara på den frågan så är svaret, ja. Jag vet, det är helt sannslöst hur man kan försvara den summan, och jag vet också att Pogba egentligen inte visat vad han går för på den allra största scenen. Han har aldrig spelat en kvartsfinal i CL och att han glänser i italienska Serie A, som tappat i kvalitée något ofantligt kanske inte säger så mycket egentligen. Men, den klassen han besitter redan nu i hans unga ålder går inte att förneka eller ta miste på. Argumenten till varför jag tycker det hade varit värt en sådan astronomisk summa för Pogba är för att jag tycker att han behövs, och kommer att behövas ännu mer i framtiden. Real Madrid har massvis med världsklass mittfältare, vilka har vi egentligen? Xavi lär försvinna, Iniesta kommer att fortsätta att droppa i kvalitée (även om han spelat upp sig på sistone). Sedan har vi Rakitic som visserligen är en duktig fotbollspelare och en bra mittfältare, men han är inte topp 10 på sin position och en klubb som Barcelona måste alltid sträva efter att ha de bästa spelarna i världen. Sen har vi visserligen Rafinha som jag tror väldigt mycket på, men han är egentligen den enda. Okej, vi har Dennis Suarez som spelat bra i Sevilla, men jag tycker inte det går att undkomma att Barcelona är i ett stort behov av en världsklass mittfältare och Pogba kommer att dominera fotbollseuropa i många år framöver. Just eftersom Pogba är född 93 och man hade fått så ofantligt många år med honom, samtidigt som behovet av en världsklass mittfältare är så stor och att han redan nu besitter en sån hög nivå så tycker jag att en sådan summa hade varit värt det i slutändan. Jag förstår definitivt varför mågna andra inte kommer att resonera på samma sätt som jag, men det är bara så jag ser på saken. Sen går det fortfarande att finansiera ett sådant köp om man för en gångsskull lyckas med att sälja ett par spelare som faktiskt inte har något att göra i Barcelona. Sedan är det väl knappast en aktuell diskussion hur som helst då Barcelona aldrig kommer att lägga en sådan sjuk summa för en spelare som inte är som Neymar eller Suarez och antingen har det sjuka marknadsvärdet som Neymar har eller som pangat in 30plus mål i PL. Det händer bara inte men fortfarande intresssant att få höra vad ni tycker. Suck att få se honom i Madrid, tanken gör mig ledsen.
Barcelona Gabriel
2015-01-26 01:42
Barcelonistas Kroos är en av världens bästa mittfältare, helt klart, det råder det enligt mig ingen tvekan om. Däremot med det sagt så tycker jag rent personligen att han är aningen seg, och det kunde jag dö irritera mig på när det kommer till Cesc. Skillnaden är att Kroos, till skillnad från Cesc ändå är tusen gånger bättre på att ta sig ann "spelmotor" rollen än vad Cesc är, samtidigt som Cesc mer är en poängsspelare som slår massvis med assist. Jag tror ändå inte att Kroos hade varit rätt alternativ för oss, det finns andra mittfältare jag hellre ser i Barcelona före Kross, och Rakitic är en utav dem. Rakitic är en väldigt duktig mittfältare som erbjuder något nytt till vårat spel, däremot tycker jag trots det inte att han är tillräckligt bra egentligen för att vara startspelare i Barcelona. En riktigt bra truppspelare på samma sätt som Keita en gång i tiden var däremot. Jag hade hellre valt Rakitic än Kroos till Barcelona, men jag tycker fortfarande att Barcelona behöver se sig runt i marknaden för minst 1 världsklass mittfältare. Isco och Thiago var mina favoriter, men dem är omöjliga. Den tredje är Pogba, även om han kommer att kosta 100M€ och säkerligen hamnar i Real Madrid han med. Andra mittfältare att kolla extra på är Pjanic i Roma och Coutinho i Liverpool. Men just det, för att svara på din fråga. Jag tycker att Rakitic får ett klart godkänt hittills under säsongen. Han hade en period där han inte spelade särskilt bra men han, liksom hela laget, har verkligen spelat upp sig och för mig råder det inga tvivel om att han ska vara startspelare för oss den här säsongen ut. Vad tycker du själv?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-01-26 01:14
Den gode Riquelme har valt att lägga skorna på hyllan. Han var kanske den enskilt största anledningen till att jag blev ett hardcore Barcafan när han anlände till klubben 2002. Hade ett antal favoritlag på den tiden, bla Barcelona, men det var i och med den spännande övergången som jag faktiskt började följa Barca vecka in och vecka ut. Han har gjort så mycket för Boca Juniors (3 Copa Libertadores bla.) och för Villarreal, otroligt synd att hans barcasejour inte blev bättre. En gudomlig speluppfattning och ett geni. All lycka i framtiden crack!
Barcelona Barcelonistas
2015-01-26 00:51
Hur tycker ni Rakitic har varit hittills? Ska vi vara nöjda elr missnöjda? Hade Kroos varit ett bättre alternativ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2015-01-26 00:39
@Baha - Lionel Andres Messi:


Om jag inte missminner mig, så har Pogba Raiola som agent, samma agent som Zlatan och han och Barca är inte bäst vänner. Finns det en chans att Pogba kommer ? Med dagens ovisa framtid, nej...Madrid, Chelsea, City är nog dom som ligger högst.
Barcelona Baha - Lionel Andres Messi
2015-01-26 00:35
Pogba kommer röra sog garanterad ifrån Juventus sommaren 2015. Tydligare än så kan det inte bli. Jag blir inte förvånad om Madrid säljer Illaramendi och Khedira för att finansiera hans köp. Barca är ute ur leken av förklarliga skäl. Om jag var Barca hade jag ändå lagt in ett finger i spelet för att trissa upp priset på Pogba. Som smutsiga Perez gör varje gång med oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2015-01-26 00:19
Hahahahaha ! Skrattade härligt !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2015-01-26 00:14

Någon som vet varför Suarez fick ett jättelångt straff efter betet på Chellini när domaren inte tagit med det i sin rapport?

Ronaldos incident blir ju inte allvarlig när domaren inte vågar skriva sanningen på rapporten och därför får Ronaldo Max 1-2 matchers avstängning?
Barcelona Canaletes
2015-01-26 00:08
@Andresito:


Ofta du inte hört talas om honom? ;-p
Barcelona Canaletes
2015-01-25 23:42
Snart efterlängtade Fotbollskanalen Europa!

Får se hur mycket fokus det läggs på Ballon d'Or-vinnaren.
Barcelona el Raval
2015-01-25 23:30
Måste bara säga det. Fyfan vad grym Pogba är. Hade varit en dröm att se honom i Barcas mittfält!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-01-25 23:27
Neymar11

De skulle ändå kvalat oavsett om Liverpool vann eller inte eftersom de hamnade på en fjärdeplats men håller med fullständigt i det du säger antagligen.
Barcelona LeoMessi
2015-01-25 23:18
Helt ärligt så har ärkenollan eusubio alldeles för mycket makt! Han verkar tro att det är han som bestämmer vilka spelare som lånas eller säljas i B-laget. Det roliga är att han kritiserar spelarna men han verkar inte inse att han själv har misslyckats så in i helvete. Ingen jävla självinsikt från den nollans sida. Att ha eusubio som tränare är lika fel som att be en träslöjdslärare att utföra en hjärtoperation på någon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-01-25 23:09
Neymar11

Jag har aldrig förnekat hans talang och det faktum att han är så in i helvete bra, men jag tycker bara att han verkar lite lat i defensiven samt brukar ta en eller två dribblingsräder för mycket, därför jag gör liknelsen med Deulofeu.

Om du och resten av Les Rambles vill höra något som svider i varje La Masia älskares hjärta bör du läsa detta tweet;

Adama Traoré could be leaving on loan after Eusebio’s benched and accused him of “trying to win matches by himself”. Fantastic coaching.

Barcelona Barca4life98
2015-01-25 23:06
Har ni någon koll på Youri Tielemans (17 år) ? Han ryktas snart vara klar för oss. Tydligen så debuterade han för Anderlecht som 16 åring i Champions League. Oftast en startspelare också läste jag. Kommer anlända i Januari 2016.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-01-25 23:06
Junta Klarar man inte av kvalet så har man inget i cl att göra så det beslutet var helt rätt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-01-25 23:04
L.A.M.

Ja de har ändrat reglerna nu som Barca4life98 skrev. En väldigt orättvis regel var det som slopades helt korrekt. Liverpool kom 5:a i ligan när de vann CL 04/05 och Everton tog fjärdeplatsen, då fick Liverpool en direktplats och Everton fick kvala, men de åkte tyvärr ut i kvalet.
Barcelona Neymar11
2015-01-25 23:01
Adama lat?! Inte någonstans Nu får du tänka på att Adama spelar i andra ligan som han är för tok för bra på, då brukar man vilja göra allt själv 2 cupmatcherna han har spelat med a-laget så får man se hans talang direkt. Värdera lägen rätt så bra och vågar ta för sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-01-25 22:58
Är förvånad över att ni inte redan insett vilken spelare Deu är? Han är otroligt arrogant och det framgick tydligt under tiden hos Everton. Dessutom är han dum och lättläst när han spelar. Adama brukar fakiskt påminna mig om honom, då han också är väldigt lat, statisk på sin kant och borrar ner huvudet lite ofta. Dock är Adama fortfarande 18 år och är redan klasser bättre än Deulofeu. Med det sagt tror jag tyvärr att Deulofeu inte kommer slå igenom, åtminstone inte i Barca med vår spelstil.
Barcelona Neymar11
2015-01-25 22:55
Atletico får börja kolla ner i tabellen istället för att jaga dom 2 stora. Valencia fortsätter hänga på
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: