/spanien/barcelona/forum/4534.aspx/spanien/barcelona/forum/4534.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2015-02-04 15:45
Jag förstår inte varför man som culé skulle vilja minimera och förminska Neymars prestationer och utveckling den här säsongen genom att jämnföra honom med världens bästa fotbollspelare genom tiderna, Messi och världens största bollkonstnär genom tiderna, Ronaldinho. Dessa kritiker är alltid dubbelt så tysta i deras beröm till en spelare när han gör det bra ifrån sig, men också dubbelt så gapiga när det går mindre bra.

Ronaldinho var 23 år gammal när han värvades till Barcelona säsongen 2003-2004, och fyllde under den säsongen 24 år - och det var inte förens säsongen därpå som han vann sin första Balon D'or. Med det sagt har Neymar fortfarande resten av denna samt hela nästa säsong på sig att vinna sin första Balon D'or för att anses som lika bra som Ronaldinho i åtminstone den bemärkelsen.

Och sen detta med statistik, varför ta fram statistik för att stärka sina argument i en så vacker sport som fotboll som har så mycket mer än bara statistik att göra. Man tar alltså nu för tiden fram "lyckade dribblingar per match"-statistik, medans man totalt väljer att glömma bort i beräkningen ligorna dessa spelare lirar i, motståndarna de möter och kvalitéen på lagen de stöter på. Min poäng är att det säger mig absolut nada i sig att en spelare som Hazard (som för övrigt är en underbar fotbollsspelare) har bättre dribblingsstatistik i Premier League än vad Neymar har i La Liga där varje "medelmåttlig" La Liga spelare gjort stordåd så fort han anlänt till England.

Att Neymar också bara visat prov på att vara en fantastisk målskytt som seglar på Messis framspelningar, som Coach Pep, väljer att måla fram, är enligt mig inte bara totalt missvisande utan även helt åt hållet ett felaktigt påstående. Att Messi äntligen har hittat en allierad värt namnet i Neymar ter sig uppenbart, men att Neymars enda hitills bevisade egenskap ska vara att slå bollen i nät efter Messis storhetsaktioner på gräsmattan får mig att undra om han över huvud taget kollar på matcherna, eller enbart sneglar på statistiken efteråt (vilket också hade förklarat mycket av varför han använder sig utav det som en argumentationsmall). Neymar kompletterar och befriar Messi mycket inte bara när det kommer till målskyttet, utan även när det kommer till att skapa ytor åt sina lagkamrater, att skapa målchanser framåt, att öppna spelet på offensiv planhalva, att ta sig förbi motståndarspelare - och att helt enkelt ha den unika förmågan som gör de bästa fotbollsspelarna i världen till just "de bästa" - att kunna skapa något utav ingenting.

Personligen tycker jag att det är synd att man som culé ska dra jämförelser överhuvudtaget mellan Ronaldinho, Messi och Neymar. Personligen är jag bara lycklig och känner mig oerhört tacksam över att vi har fått äran att ha dessa tre underbara fotbollsspelare i klubben. Neymar har sin egna historia att skriva, och han är på god väg att måla en alldeles underbar tavla i sitt egna namn; utan att på något som helst sätt förknippas med varken trollkonstnären Ronaldinho eller den allra bästa någonsin, Leo Messi.
Barcelona Mdawg
2015-02-04 15:10
Qatar airline-reklamen som några Barcelonaspelare spelat in idag.. Haha!
Coach Pep.
2015-02-04 15:00
@Thierry Henry:


Jag är ofta i krokarna även om jag inte alltid kommer till tals. Efter en period som tangentbordskrigande frontsoldat har jag nu intagit en mer återhållsam roll som överseende prickskytt . ;)

Det är ett krävande arbete må jag säga - man ligger stilla och sållar igenom allt ogräs på Les Rambles för att eventuellt stöta på en och annan fyrklöver om man har tur. Likväl är det också ett utmärkt tillfälle att luta sig tillbaka och reflektera, istället för att läcka som ett såll och häva ur sig hinkvis med verbal diarré i tid och otid.

Men eftersom jag aldrig sviker mina fans så får jag väl bjuda dig på ytterligare en hemläxa om allas vår stjärtgosse Neymar.

Som den förtappade brassevurmare du är förstår jag att du är lyrisk över Neymars prestationer. Du har ju fått stå ut med Messi så pass länge nu, och börjar säkerligen bli trött på att Argentina spottar ut råtalanger på löpande band medan Brasilien bara fått fram Coutinho och Neymar som är värda namnet.

Sen är det såklart lustigt i sig att du ska tillskriva mig ord som jag aldrig yttrat. Inte nog med att jag tillrättavisade dig då du förminskade Ronaldinho försöker du nu göra dig löjlig över mig som tack. Fy skäms! Så vitt jag kan erinra mig har jag aldrig sagt att Neymar kommer floppa, utan vår diskussion rörde snarare Neymars bollskicklighet och huruvida han är bättre än vad Ronaldinho var i den åldern. Så långt har Neymar fortfarande inte täppt igen truten på någon annat än sin svansviftande hejarklacksskara, inklusive dig.

Låt oss nu titta på lite fakta:

Eden Hazard – 4.7 lyckade dribblingar per match – 109/172 totalt
Messi – 4.4 lyckade dribblingar per match – 92/177 totalt

Dessa två är Europas två bästa och mest frekventa dribblers utan konkurrens.

Neymar hittar vi först på 29:e plats med 2.8 dribblingar per match och 50/105 lyckade totalt.

Därmed kan vi konstatera att jag fick rätt, och du fel, gällande Ney's fotbollsprofil. Emellertid är han fortfarande en utomordentlig spelare, och jag är givetvis mycket nöjd med hans säsong hittills. Man njuter av att se honom spela fotboll och han är en artist som förhöjer mysfaktorn i matcherna. Men man får inte glömma att Messi är bättre än någonsin spelmässigt och har hjälpt Neymar på traven en hel del. Vi vet ännu inte hur Neymar klarar av att axla laget, men ivriga fanboys likt dig själv är såklart snabba med att bygga luftslott.

Den genomsnittlige ”supportern” är bara en lättpåverkad lycksökare som ändrar uppfattning efter varje formkurva. Präktig som en påfågel när det blåser i medvind, och knäsvag samt ”engagerad” förståsigpåare som skriker efter $pelarköp när det går dåligt! Folk har helt enkelt gått miste om insikten att det ofta är bäst att täppa igen truten och smörja munlädret istället för att häva ur sig halvfabrikerat konstlat ordgödsel på beställning.

Neymar är definitivt något utöver det vanliga, men däremot inte den där monsterdribblern som han gav sken av hemma i Brasilien. Har vi fått se något solomål där han drar 2-3 spelare ännu? Än så länge är han bara en fantastik målskytt som seglar på Messis framspelningar.

Nä, sannerligen slutar man aldrig förvånas över folks inkompetens i ämnet fotboll.
Barcelona Junta Dimision
2015-02-04 14:56
Neymar11

Jag vill se både Deulo och Denis Suarez från start. Suarez startar antagligen eftersom Ever Banega drog på sig sitt femte gula i helgen och missar matchen. Men på yttrarna tror jag att det blir Reyes och Vitolo som startar. Hoppas iallafall att Sevilla kollar igenom supercupfinalen som spelades och ser vilka missar de gjorde i den matchen, så att de är bättre förberedda till denna match.
Barcelona Neymar11
2015-02-04 14:40
Junta Vill se deulofeu från start mot Marcelo, tror att Marcelo hade fått ett helvete med deulo. Som utmanar gång på gång på gång Dock så borde emery fega och plocka in dom mest taktiska spelarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-02-04 14:36
Förövrigt, hur tror ni Real Madrids match mot Sevilla kommer sluta? Sevilla har varit väldigt naiva i alla stormatcher de har spelat så förhoppningsvis har de lärt sig sin läxa där. Men Real har inte övertygat på sistone och i det här läget kan Sevilla vara ett stort hot. Cristiano brukar alltid övertyga mot Sevilla (målmässigt då), så det är bättre att han missar den här matchen än derbyt i helgen. Nu tror jag inte Real tappar poäng idag, men jag hoppas att Sevilla verkligen ger de en riktig match så att marängerna är slitna inför lördagens derby.
Barcelona Junta Dimision
2015-02-04 13:48
Barieta

Förstår poängen och den här säsongen har han inte spelat någonting alls, men om tränaren (eller Lucho om han är vår tränare 2016) vill ha honom i sitt lag, då tycker jag att vi ska köpa honom. Med ett år kvar på sitt kontrakt kommer han kunna gå billigare än vad vi sålde honom för, jag tycker att han är värd att satsa på iallafall.
Barcelona Gabriel
2015-02-04 13:48
Jag finner det smått ironiskt och på gränsen till skrattretande när jag läser hur alla madridistas beklagar sig över Atletico Madrids spelsätt som enligt dem är att "försvara med bussen och använda sig av UFC-fotboll". Jag förstår dem då jag själv delar samma åsikt som dem, men saken är bara den att de har ingen talan. Har de själva glömt att Real Madrid för inte alls speciellt längesedan spelat en precis likadan fotboll själva mot Barça?

Med den logiken de har angående Atletico Madrid ska inte Real Madrids CdR seger mot oss 2011 betydda något, då dem i den finalen spelade så grisigt och fult ett lag bara kan göra. Och hade det inte varit för det faktumet så hade Barcelona vunnit sin andra trippel under Pep-eran den säsongen, det enda som stod i vägen var Real Madrids sk "UFC-fotboll".

Det är ännu mera pinsamt när det kommer till Real Madrid, jämför man det laget Real Madrid hade med det laget som Atletico Madrid har så är det en stor skillnad. Dessutom är Real Madrid en av världens största klubbar både nutid samt historiskt, så dem sålde sin själ och skämde ut sig å det grövsta.

Real Madrid och Florentino Perez anställde Mourinho för 1 enda sak, att sätta stopp för Barcelonas dominans - till alla medel. Och dem försökte, med alla medel. Nej, det är ingen skillnad mellan er och det andra laget från Madrid. Ni är av precis samma skrot och järn - eller jo, skillnaden är att Atletico inte köpte in spelare för de summorna som ni gjorde.
Barcelona Barieta
2015-02-04 13:37
Frågan är om det är någon ide att satsa på en spelare som har varit så skadedrabbad de senaste åren. Visst han har det lilla extra och är en mycket bra spelare.
Jag var osäker på hur många matcher han spelat för Bayern, men visste att det inte var speciellt många. Enligt transfermarkt har han 25 matcher, vilken är väldigt lite på över 1½ säsong. glas
Barcelona Junta Dimision
2015-02-04 13:35
Gabriel

Håller med dig fullständigt. Jag tror att om nu Laporta vinner valet, att vi kommer försöka ta hem Thiago när vårt transferförbud är över. Thiago är fortfarande långtidsskadad då han slog upp sin knäskada igen när han precis var tillbaka i full träning i Oktober förra året. Tror det tar minst en eller två månader innan han är tillbaka i träning igen.
Barcelona Gabriel
2015-02-04 13:21
Junta Dimision

Kollade precis upp det, du har rätt. Hur som helst är 2 år kvar på kontraktet inte mycket för en spelare av den kalibern. Bayern står nu i ett moment där de måste göra ett val - förnya spelarens kontrakt och fortsätta att tro på honom, eller avvakta och se hur det blir med hans skador, men då också riskera att andra klubbar lägger sig i och försöker värva honom.

Hörde att Thiago spelade igår, hur var han?
Barcelona Junta Dimision
2015-02-04 13:12
Gabriel

Thiago har kontrakt till 2017, så han kommer ha 1 år kvar vid 2016.
Barcelona Gabriel
2015-02-04 13:03
Att Barcelona har ett starkt intresse för att försöka köpa Pogba tror jag absolut på, men att alternativet till Pogba ska vara Isco är bara rena rama löjligheter från EMD. Isco har kontrakt med Real Madrid till 2018 och en klausul på 150M€, och ni kan ju själva förstå att R.Madrid knappast kommer att sätta sig vid förhandlingsbordet med Barcelona. Möjligheten att värva Isco försvann sommaren 2013 när Madrid värvade honom. Om Isco på något hokus pokus ändå skulle hamna i Barcelona någon dag skulle det först krävas att han innan det "mellanlandade" i någon annan klubb varutav vi sedan köper honom från just den klubben. Att köpa honom från Real Madrid är uteslutet. Däremot undrar jag med Thiago, han har ju kontrakt till 2016 om jag inte minns fel. Kommer ihåg att jag hade lite spekulationer redan när han gick till Bayern tillsammans med Pep att Pep skulle komma tillbaka tillsammans med Laporta och att Peo i sin tur sedan skulle hämta hem Thiago. Är det någon som vet om Thiagos kontrakt fortfarande går ut 2016?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-02-04 12:43
Erik Satie Jag är 50-50 inställd på att han ska värvas. Fördelen är att han är ung och kan erbjuda något annorlunda. Bra skott, teknik, styrka (yaya toure typ kanske?). Nackdelen är att han inte är en riktig djup playmaker som t.ex. Verratti, Kroos, Xavi etc. Han är mer en kille som ska spela på iniestas position känns det som. Jag anser att det är på Xavi/rakitic plats vi måste få in någon riktigt bra som kan rotera med rakitic när Xavi lägger av snart. Rafinha är en bra ersättare till Iniesta, sen har vi ju denis Suarez och halilovic också Vad säger ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-02-04 12:36
är jag den ende som är motståndare till pogba? Han känns en aning överskattad och tycker inte han passar in riktigt. Mer en prestigevärvning a la real madrid. Ser hellre typ Veratti eller någon liknande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-02-04 12:33
Jag läste på engelska Eurosport precis att "Barcelona overtakes Real Madrid in the race to sign Paul Pogba"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Adrianiii
2015-02-04 12:17
Hej!

Jag har bokat biljetter för Barca mot Malaga men undrar när vet man officiellt när matchen spelas?
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-02-04 11:18
Vi har möjlighet att plocka hem Tello till sommaren vilket jag tycker vore en bra idé, För helt ärligt har vi dåligt med vapen att slänga in offensivt, En skada på någon av trion vore katastrof, Pedro lär inte säljas oavsett hur dåligt han spelar. Skulle någon klubb betala 30milj euro så hade jag gärna sett han lämna.

Hellre låta Tello, deulofeu, + b-laget kriga om platserna.
Barcelona Neymar11
2015-02-04 10:17
Erik Bara neymar och pique är därborta och gör reklam osv
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-04 09:55
Det enda positiva Zubi King gjorde i Barca var köpet av Ter Stegen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-02-04 09:53
pique har lagt upp en bild där han och neymar har landat i Qatar. vafan?! skulle de inte skita i det där?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2015-02-04 09:41
Om vi vill ha isco blir jag förbannad. Han kunde kommit som Barcafan för nåt år sedan. Hoppa på tågen i tid ffs
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-02-04 09:25
@barcastuff: Barcelona will try to sign Juventus midielder Paul Pogba (21) this summer, who'd then join in January. Madrid's Isco the alternative. [md] VARFÖR FINNS DEN HÄR TIDNINGEN FÖR, JÄVLA IDIOTER
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-02-04 09:02
Barcelona will try to sign Juventus midielder Paul Pogba (21) this summer, who'd then join in January. Madrid's Isco the alternative. [md] Huh?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MrKnowledge
2015-02-04 08:24
Mdawg jag tror Alves vill ha ett minst 2 års kontrakt vilket kan få Barcelona och tveka. hade han gått med på 1 års kontrakt tror jag Barcelona hade förlängt direkt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2015-02-04 08:11
@Barcadinho.:


Hahaha, Schalke kommer bli krossade som i fjol, det tror ja 90% av alla här vet om redan.

Tror iaf inte att Schalke har något att sätta emot, däremot hoppas jag att jag har väldigt fel!
Barcelona messiooooxavii
2015-02-04 07:07
@Thierry Henry:Du säger att Neymar är värd 4 gånger dessa spelare, det är väl vad Perez erbjöd också men Neymar valde barca ändå !
Barcelona KiNg-PuYi
2015-02-04 03:47
Mdawg

vår idiot ledning verkar loska ännu en legend
Barcelona zick9
2015-02-04 00:54
@socccerfan1:


Varför skulle man spela Pogba som defensiv mittfältare i Barca? Då försvinner ju hans offensiva kvalitéer.
Barcelona Mdawg
2015-02-04 00:06
Dani Alves agent har gjort ett rätt påstridigt uttalande att de söker ny klubb till sommarn om inte Barcelona agerar nu, eftersom de inte har kontaktat dem och kontraktet löper ut till sommaren.. Så verkar det inte som Barcelona vill ha kvar honom..

Vi behöver väl honom, vi har ju inte precis massor att välja på i nuläget, med värvningsförbud och allt.. Känns inte detta lite kaotiskt, eller vad tycker ni?
Annons: