/spanien/barcelona/forum/451.aspx/spanien/barcelona/forum/451.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2018-09-08 00:39
Iniesta70.

Nej fan inte Miami. Det är så idiotiskt beslut från förbundets sida.

Mina känslor för klubben lever kvar, trots allt kommers o hjärtlöshet (ska vi säga så) endast för att jag älskar Katalonien o staden. Typ som en idrotts intresserad som älskar New York o NY Giants.
Inte bara jag utan frugan med. Vi älskar och längtar dit. Vi försöker åka dit så ofta vi kan, varit i somras där i två veckor i juli, utan fotboll på CN men VM istället.
Vi älskar människorna, inte så påträgande o ovanligt lugna. Det finns respekt mot kvinnor, arkitekturen i staden är helt underbart, bergen, parkerna, torg.
Katalonien är så vackert. Maten är så himla god. Alltså vi hittade vår nya pärla. Vi vill leva där när vi är pensionärer om det kommer gå.
Och Camp Nou så som det är nu, lite sliten, lite betong grå, inga flashiga kiosker eller tv skärmar överallt, storleken, är nästan en kulturbegynd, en del säger fotbollens Mecka. Alltid mäktigt, åka två timmar innan, käka nånstans i närheten, känna på människoströmmen i metron efter matcherna. Och se otroligt bra fotboll.
Men vi har varit där o i regionen flera gånger också utan fotboll även om det andas FCB rätt överallt. Vi har en favorit restaurang, ett äldre par, lagar bästa Paella, (dyrt!), ägaren Pedro är en gammal socio, fullt med gamla bilder från klubben runt kassan o köket. Katalanska flaggor o klubbens på balkonger. Ja tom Boxios Nois flaggor har jag sett förut (med bulldoggen).
Tja, låter som en turist broschyr men jag skriver så med förhoppningar att flera andra kommer locka sig till samma sak.

Ta din unge dit, åk allihopa, inte till Miami :-)
Barcelona the cameroonians
2018-09-07 22:39
Sergio Bästa artikeln om hur Font ser på alternativa sätt till att generera pengar än att sälja ut sina resurser, och hur han tänker kring framtiden. Har tyvärr inte lika mycket tid att skriva här som tidigare, så du får hålla till godo med detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-07 22:18
Camerooninas Har väntat nu ett tag på att du ska utbilda oss angående Victor font. Av vad jag har läst om honom samt vad han har att säga får mig att gilla honom. Gör inte det sämre när han har ett bra rykte om sig i affärsvärlden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-09-07 22:12
Business i all ära, att kommersialisera klubben var en självklarhet och även Laporta hade planer på att bland annat ta in en tröjsponsor. Det är för mig inget problem i sig, men när man (Rosell) väljer en affärspartner som dels gynnar sina egna privata affärer och som dels står tvärtemot klubbens värderingar så här man inte bara fattat ett idiotiskt beslut, man har pissat emblemet och medlemmarna i ansiktet. För att inte tala om klubbens historia. Dessutom var det med facit en hand en urusel deal rent ekonomiskt. Det satte ribban för hur lågt man var beredd på att gå, och det har bara fortsatt med en kriminalisering av klubben, nedmontering av på Masia och bristande sportslig palnering pga okunskap och felfokus. Samtidigt har den utlovade transparensen kring ekonomin uteblivit och i takt med att sponsorerna ökat har makten tagits från medlemmarna - klubbens rättmätiga ägare. Som Xaviesta är inne på, det måste finnas en balans i hur en ledning agerar och tyvärr har det suttit, och sitter, för många personer med för klen kunskapsbredd för att klara av att hålla fokus på båda sakerna. Dessutom. Barto och Rosell är nuñistas, de kommer bara att prata om och satsa på la Masia
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-09-07 21:36
Barca är en klubb med 200 - 500 anställda och omsatte förra året 4,1 miljarder. Ska man klara och rulla runt detta, så måste man driva det som ett företag. Ett Företag har ju sin affärsplan(där dem beskriver hur dem ska driva företaget) och sina värderingar. Ett exempel kan vara att inte köpa in varor från barnarbetare. På samma vis kan Barca göra sätta en rödtråd hur Barca ska spela fotboll från LaMasia till A-laget och även sätta mjuka värderingar. Själv tycker jag att det blir för mycket politik, istället för fotbollsvärderingar. Som t ex reklam på tröjorna. Man kan se det på ett vis, att reklam på tröjorna ger oss pengar till olika satsningar t ex Arena, LaMasia, högre löner till anställda. Även bra för företaget som vi gör reklam för, som på så vis kan expandera som företag. Och sedan på ett annat vis att kapitalismen styr vår värld. Jag föredrar att fokusera på dem sportsliga värderingarna och den röda tråd, som kom till i o m Cruyff intåg iklubben.
Barcelona Barcelunatic
2018-09-07 20:43
Jag skriver aldrig här, bara läser. Men nu.
Om man vill hålla på ett lag som drivs ekonomiskt utan värderingar eller egen spelstil finns det massor av lag att välja.
Jag fastnade för Barcelona för att de var annorlunda. De följde sina värderingar, satsade på ungdomar, höll tröjan ren, de värderade spelstil lika mycket som framgång och var framgångsrika genom att göra rätt. Jag vill att de ska utveckla den filosofin vidare men inte tappa grunden.
Jag drömmer om en framtid där Pique blir president, Xavi tränare, Iniesta tar juniorerna, Puyol är talangscout. Och Guardiola är gudfar och vakar över templet, som Cruyff en gång.
Jag frågade en gång i ett internationellt forum varför jag ska hålla på Barcelona ifall de får en dåligt president, dålig tränare, tappar spelstilen och bara har köpta legoknektar som spelare. Vad finns då kvar att heja på? Tröjan?
En kille som varit med om dåliga år svarade att man är kvar och hoppas att en gång till få uppleva skönheten i spelet. Att en gång till få se en spelare som gör det man inte kunde drömma om - och tillåts vara en fri själ. Drömmen att uppleva det igen höll honom kvar. Och drömmen blev sann.
Där är jag snart. När Messi slutar, vad ska jag njuta av då? Kanske drömmen om en ny era med en ny mutant, felande länk, som ger oss vad vi inte visste var möjligt i ett spelsystem som bejakar just det andra lag hämmar . Så man bara sitter där och ler.
Vi lever i drömmen och den kommer leva vidare. För vi håller på de vackra drömmarnas lag
Barcelona Katalano
2018-09-07 20:04
@Blaugrana91:


Håller inte alls med. Barca behöver inte alls drivas som ett företag. Barca ska drivas som en fotbollsklubb och enligt de värderingar som klubben sedan länge stått för. Därav att vi hade Unicef på tröjorna istället för en sponsor. Nu är inte det vart nageln i ögat sitter på mig. För bara fram min poäng. Barca drevs inte som ett företag då, vi struntade i viss inkomst för att istället stödja mänskliga rättigheter i o m Unicef. Dvs tvärtom mot Quatar på tröjorna.

I affärsvärlden är det endast pengar som betyder något. Denna syn har gjort vår klubb kriminell. Och OM Barca ska drivas som ett företag, låt det åtminstone vara av individer som har hjärtat på rätt plats, till skillnad från Bartomeu. Det finns så mycket annat som betyder så mycket mer, nämligen värderingarna. Jag är otroligt värderingsdriven själv ska tilläggas.

Jag säger nej tack. Hellre en president med rätt värdering, med hjärtat på rätt plats, som bygger Barca för framtiden, långsiktigt, och inte för att ha svarta siffror i nästkommande bokslut varje år.
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-09-07 18:15
Xaviesta Alltid lika kul/intressant när du låter din synnerligen välformulerade vokabulär genskjuta forumet i vishetens tecken. Kommer du ihåg Unicef på våra tröjor? Såkart, du gör, vill bara få fram min poäng. Ja, ca 2006-2011 nån gång. En riktig jäkla mes que un club rock'n'roll statement till fotbollsvärlden. Ännu mer headbangersball blir det av att VI pröjsa ca 14 miljoner per år för att bära märket. OCH, ja, vi hade en bunt dyra stjärnor i laget redan då. Jorå, det funka, märkligt va? Sen gjorde Barca en klassisk chicano U-turn och tappa konceptet helt och hållet, för både det ena o andra...tyvärr... Edit: Barcadinho min vän, om jag tar kidsen till Camp Nou? Nää, jag följer med i det kommersiellas spår och den moderna fotbollens utveckling. Det får bli Girona-Barca i Miami! Flamingos, crockett och Tubbs...en amerikans flagga i handen, redo att viftas med vid behov samt den obligatoriska nygrillade X-large burgaren som sköljs ner med en pissljummen Budweiser på parkeringen innan matchen. Å vafan, icke att glömma, DisneyWorld(!) endast ett halvtaskigt stenkast bort som pricken över i:ett. Och en ocean mellan mig och min "käraste"..:) Allt i en sann katalansk fotbolls anda..:)
Barcelona Blaugrana91
2018-09-07 17:59
[QUOTE=Lion24]Lite kort bara, jag vill helst att personer med fotbollskunskaper sköter en fotbollsklubb än ekonomer. Dom (ekonomerna) kan hålla sig till aktier och alla börser runt om i världen. [/QUOTE] Fast till presidentposten samt inom styrelsen måste man ha personer som är kunniga inom ekonomi och marknadsföring, så där tycker jag att det är viktigare än stora fotbollskunskaper. Tänk på att Barca är en global klubb och måste styras likt ett företag. Inom sportledningen ska däremot fotbollskunskaper självklart vara det viktigaste.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2018-09-07 17:46
Rivaldo. Min klasskompis med Barca-tröja. År 2000. Fröet var sått. VM 2002 med en ung Ronaldinho. Sen gick han till Barca samma sommar som Tv4 köpte rättigheterna till La Liga och då började den riktiga supportern i mig gro. Att få se min absoluta favorit Ronaldinho vecka ut och vecka in var en fröjd. Och underdogs-känslan i klubben. Som någon sa, internets intåg gav oss givetvis möjligheten att följa laget på ett nytt sätt. 2005 reggade jag mig här på SF och på den vägen är det. Givetvis visste man inget om kulturen och historian i klubben i början men visst gav det supporterskapet en extra tvist.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman_4
2018-09-07 16:19
"Som tolvåring grabb i fotbollsskor...." Resten av texten kan ni. 1992, 12 år. EM i Sverige. Gillade Hollands färger och en viss hårdskjutande back. Det visade sig att han spelade i Barcelona. Och på Den vägen är det. Just då hade man ju absolut inte en aning om några värderingar, man viste ju knappt hur det gick för laget. Hade man tur såg man något mål eller resultat på söndagens sportspelgel på 1an. Men ju äldre man blev och med internetens intåg i vardagen så mer intresserad blev man om sakerna runt om. Men att man kan börja älska Barça utan att bry dig ett skit om la masia, sponsorfri tröja, ledningen etc är fullt möjlig. Sen kan jag ju helt klart erkänna att perioden allt kändes som bäst var just när vi var unika utan tröjtryck osv. Men den tiden är för in och kommer, dessvärre, aldrig återkomma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2018-09-07 16:17
Så glad att man just läste att Alena är uttagen till matchtruppen på lördag till b-laget.

Nu är jag inte överväldigad över att han ska spela med b-laget men för att få lite rytm är det inte fel vi minns alla hur fel Dembele kom in efter en liknande skada.

Han behöver spela inte sitta på läktaren är oerhört glad och förväntansfull.

i morgon alltså hoppas att laget vinner med han i startelvan.

Han var ju överlägsen förra året i divisionen över!
Barcelona El FenómenoR9
2018-09-07 13:19
Jag var nio år när jag börja hålla på barça, det var Ronaldo som gjorde de. Han såldes redan efter ett år till Inter men jag var redan lojal mot barça. Jag har verkligen inte ångrat mitt val. Jag visste inget om barça men det var en speciell klubb som var lite sämre än real då. Jag gillar underdogs därför stanna jag. Har älskat den ödmjukhet klubben hade då, som tyvärr nästan är helt borta. Samma gäller oss supportar till barça. Många som nedvärderar andra klubbar och även våra spelare och tränare. Mer ödmjukhet! Därför jag älskar Messi, jag tror att ödmjukhet har gjort honom så överlägsen. Han vet att han är bäst men ändå så ödmjuk. Skulle jag få bestämma så hade vi krigat om en cl plats fast då med bara egenfostrade lirare. Men det är som xaviesta säger det går att hitta en balansgång. Tänk när Messi lägger skorna på hyllan, då är det bäst att iallafall halva startelvan är egenfostrad, annars är det kört för våran del. legoknektarna kommer aldrig kämpa lika mkt som en egenfostrad lirare. Plus att det inte är ekonomiskt hållbart att hålla på som vi gjort dom senaste säsongerna. Skulle kunna skriva massa mer men måste hämta min ettåring på dagis. Ha en riktigt bra helg mina systrar och bröder. Visca barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-07 11:42
Som 10 åring så visste jag inte något om klubbens historia eller traditioner utan en vänsterfotad brasse som fick mig att fastna för Barcelona. Att puyol klev upp i a laget gjorde valet självklart, speciellt hur han betedde sig när Judas var tillbaka. Nope varken klubbens värderingar eller traditioner, utan en brasses briljans och puyols värderingar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-09-07 10:13
Var Xaviestas text för lång och tät, för att många av dem som vanemässigt kallar sig "culés" skulle orka läsa och ta till sig hans visdomsord, eller vad är det frågan om? Kan inte ni "culés berätta för oss "plastsupportrar", varför ni egentligen föll för "vårt" Barça? Var det att de spelade attraktiv fotboll? Att det var en medlemsägd klubb med en uttalad identitet, med anknytning till Katalonien?Att de hade snygga dräkter och därtill utan reklam? Eller var skälet att det rör sig om framgångsrik klubb som nu bör sälja ut den grund den stått stadigt på, för att kunna ta fler stora titlar i Europa än konkurrenterna genom att spela på deras villkor och underkasta sig "utvecklingen"?
Barcelona Lion24
2018-09-06 22:38
@Blaugrana91:


Lite kort bara, jag vill helst att personer med fotbollskunskaper sköter en fotbollsklubb än ekonomer. Dom (ekonomerna) kan hålla sig till aktier och alla börser runt om i världen.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-06 22:33
Ae detta var inge kul. Speciellt inte nu när VM nyss avslutades o säsongen nyss började. Fan vad dålig planering. Uselt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2018-09-06 22:31
Landslagsfotbollen verkar tyvärr bli mindre och mindre angelägen för spelarna. Landslagsfotbollen är utrotningshotad!
Barcelona Erik Satie
2018-09-06 22:30
Skulle in Nations League vara tävlingsmatcher? En mer avdankad tillställning (Tyskland - Frankrike) Har jag inte varit med om.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-06 21:53
In med dembele och Sane nu dechamps o löw. Lite fart o fläkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-06 21:16
Det är ju illa när greizmann är bättre på fortnite (?) än på fotboll nuförtiden. Jag var för en värvning av fransmannen men han ser redan i tidigt ålder ut som dagens suarez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2018-09-06 21:02
Barcadinho Även om du har en poäng i det du nämner att du har sett på nära håll hur "egna talanger" skralt väger upp till sitt eget rykte så finns det en oundviklig röd tråd som jag (och förmodligen dom flesta culés these days) vill att klubben följer och modellen jag syftar på kommer självklart från 08/09 eran då det Rijkard kartlade senare kulminerade i Peps startelvor med den,enligt mig, riktiga modellen där man mestadels spelar med egna grabbar för att sedan spetsa bålen med diverse rejäla stjärnor. Så bör fördelningen alltid se ut tycker jag. Jag vill inte att vi ska vara lika fanatiska och radikala som Bilbao som endast ställer upp med basker även om jag finner en viss charm i det, men inte heller ett nytt PSG/City. Det finns en balansgång däremellan som jag tror rätt kompetens kan framgångsrikt sträva efter. Bartomeus entourage är inte virket som strävar efter den modellen jag och många andra eftersöker och det har dom ju tydligt gjort klart för oss år efter år. Således kan jag inte hålla med dig om att endast dom bästa bör spela. Det finns fler dimensioner och nyanser av hur man styr sin klubb samt vilken sorts satsning man gör för att få fram det mest optimala laget som kan ge tränaren 100% återkastning (nåja) av sin spelidé lika mycket som det finns oändliga dimensioner och nyanser om hur ett lags urverk synkroniserat tar sig an uppgiften under 90 minuter. Att endast eftersträva "dom bästa" spelarna i elvan är lika cyniskt för mig som att påstå att fotboll endast går ut på att göra mål. Avslutningsvis vill jag bara klargöra att mina synpunkter här är återgivna ur fredligt syfte och självklart är det härligt att vi alla tycker och tänker annorlunda. Personligen så pass att jag inte ens störde mig på Blaugrana91:s inlägg om att Bartomeu bör förlängas och att Barca borde börsintroduceras. Oj oj oj vad det finns mycket i det inlägget att diskutera men jag låter någon annan öppna upp den Pandora-asken ;) Iniesta70 Nice att du kan din urban dictionary och minns den där chicano U-turnen ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-09-06 20:23
Men det är min åsikt, jag försöker inte alls ändra på ditt sätt att tänka utan bara vill berätta om mina känslor. Jag väntar på den dagen du får ok av "chefen" att ta ena unge till CN. Då vill jag gärna läsa allt om er resa :-)
Barcelona Barcadinho.
2018-09-06 20:15
Iniesta70 Jag satt med en koppkaffe efter jobbet o tänkt om jag verkilgen ska avslöja mina känslor för dig o andra. Men japp, jag kör, kortfattat. Jag har (tyvärr?) gått åt andra hållet och struntar mer och mer på egna talanger. Det beror på egna erfarenheter hemifrån. Ja som du redan vet, så har jag tre stycken spelare hemma (en är på väg att sluta). Tillsammans med alla deras kompisar, samt lagkamratter plus alla unga spelare de känner till och berättar om. Det omfattar i slutändan ett inte alls oblyg antal 15-20 årigar som jag vet enormt mycket om deras fotbollskarriär. Och från flera olika klubbar från ena kusten (Stockholm) till den andra (Göteborg). Jag har kommit till följade insikt. Det är allt för mycket kontakter o halvkontakter bakom utvalda spelare. Allt från att farsan till unge spelaren i frågan som är kompis med tränaren, till att farfar var en legendar i klubben, Finns en del ungdomar som hamnar i t ex Bosön tack vare kontakter. För det går på följande sätt, en förbundskapten ringer en motsvarande tränare i en viss klubb o vill ha rekommendationer. Naturligt för de kan inte åka runt och se alla ungdomsmatcher i hela riket. Och tror du inte att tränaren skickar en varm rekommendation om inte mindre en sin egen son? Jag har en lista på såna. De är duktiga iofs men inte bäst ens i sitt eget lag. Alltså, egna produkter innebär i vissa fall närmare kontakter till tränarstaben, sportchefer o allt mojligt folk i klubben. Det händer säkert i alla länder. Jag vill inte ha kvotering, egna produkter är en sort kvotering. Jag vill bara ha de bästa, slut punkt, vart än de kommer ifrån. Samt, vissa spelare som Alves, Mascherano kan också ge en klubbidentitet, utan att behöva komma från ungdomsakademin.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-09-06 20:13
|| #5 sergiobusquets

Francostyle om det stämmer, Nä fyfan..Spaniens regering vill trycka ner katalanerna istället för att på demokratiskt vis låta de behålla sin identitet och ändå vara en del av Spanien. Sådant här leder till ännu större slitningar mellan katalonien och styret i Madrid.

När det gäller det fotbollsmässiga så är det bara att spela med så dåligt lag som möjligt i protest. (resten stannar hemma)
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-06 19:29
During the Girona - Barça game which will be held in the USA, No Catalan symbolism will be allowed. The Spanish national anthem will be played at the beginning and 40,000 Spanish flags will be handed out. [cope] Lämna Walk over
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-09-06 19:11
Passa_bollen.

Självaste forumansvarige Lion24 har lagt en videofilm på sig själv med förklaringar på hur han tänker.
Så det går att länka såna saker om du vill och kan dixa det på egen hand.
Men onödigt jobb för det är inte så svårt att förstå vad du skriver.
Kör på bara.
Barcelona Blaugrana91
2018-09-06 18:53
Personligen ser jag gärna Bartomeu sitta kvar vid makten även efter nästa val. Vi behöver en president som har koll på den ekonomiska biten samt inte är rädd för att utveckla varumärket Barcelona även om det bryter mot gamla traditioner. Detta är extremt viktigt för att kunna vara kvar på toppen, vi måste ha råd att betala dem högsta lönerna och transfersummorna och samtidigt driva La Masia, vilket inte direkt är gratis. Att ett företag går in med sitt namn på Camp Nou och därmed sponsrar nya arenan samt Espai Barca är viktigt och kommer hända antar jag. Ett annat förslag hade kunnat vara att introducera klubben på börsen? Såklart är dessa förslag kontroversiella och svåra, men samtidigt måste vi följa med i utvecklingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-09-06 15:38
Passa_Bollen Har raderat och ändrat inläggen nu. lämna dock inte forumet för en sådan anledning. Du är så välkommen så. Klart att vi mods har överseende med att stavning kan vara en utmaning för vissa. Du klarar dessutom meningsuppbyggnad på ett bra sätt. Det viktiga är att din poäng går fram vilket jag inte tycker är några som helst svårigheter i dina inlägg.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-06 15:28
Katalano Förlåt, jag hittade artikeln snabbt då jag försökte döda ämnet genom att använda artikel. Mod ta bort alla mina och dem andras svar så det bara handlar om fotbollen. Jag kommer inte skriva här på några månader efter detta då jag inte riktigt är skillad som dem flesta här inne :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: