/spanien/barcelona/forum/4463.aspx/spanien/barcelona/forum/4463.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2015-02-21 20:32
@Barcelonistas:


Ja man kan definitivt tycka att dom är bättre men verkar dom rimliga enligt dig? Thiago har inte bevisat något förutom att han har potential, han är knäskadad hela tiden och han hade även problem med knät innan han drog till bayern. Veratti är duktig men jävla säkerhetsrisk då han drar på sig 15-20 gula kort varenda säsong. Han gör helt huvudlösa tacklingar med sämre timing än Mathieu. Isco hade man chansen att köpa och nu är han omöjlig. Pogba lär kosta 80 mille minst och han är fortfarande orutinerad till en viss del, han kan tappa koncentrationen och slarva i defensiven. Med kroos så hade det varit som att ha två Xavis på plan.

Det är inte bara att köpa en mittfältare och tro att det löser sig. Det ska vara någon tanke bakom det, vissa mittfältare hade kanske bjudit på mer teknik och fina framspelningar men mycket sämre balans till vårt mittfält.
Barcelona Lion24
2015-02-21 20:28
Fansen brukar avspegla laget och tränaren. Det är så det funkar, omedvetet. Grejen är att vi här inne har blivit totalt beroende av ordet ''vila''. Sök upp ordet 'vila' här på forumet så får du själv se. ''Han borde spelat''. Visst anser jag att vila är extremt viktigt men det handlar om tajming. Det är inte logiskt att ett lag har haft en hel veckas vila och sen så får några spelare stå över en match för att få vila ytterligare dagar. Då har den spelaren inte spelat en full match på en och en halv vecka. WTF är det här? Det är skandalöst att en spelare som Rakitic som verkligen har haft en imponerande form på slutet återigen får snällt sitta på bänken. Jag tycker verkligen om Rafinha, jag anser att han är en man för framtiden men varför så bråttom med honom? Lugn, det är hans första år. Låt han lära sig.

I FC Barcelona så är det inte form som bestämmer om du ska spela i startelvan eller inte. Det är i nummerordning. Det är ett skämt. Det är obeskrivligt katastrofalt att man håller på så här i en av världens och historiens största klubbar. Vissa tror att det här är dagis. Återigen till Rafinha, jag tycker om han väldigt mycket men jag råder alla att titta på de senaste matcherna Rafinha spelat. Mot Villarreal fick han extremt mycket beröm och det kändes som om det endast var för målet för på plan så var han faktiskt en av de sämre, titta på matchen återigen så ska du se.

Vad är problemet med Rakitic? Röker han hasch som gör att han inte kan spela så mycket? Spelar han i startelvan så ska han bänkas efter 60 min för att ''vilas''. Och det en spelare som höjt sig ordentligt efter årsskiftet. Vad är det här? Dagisverksamhet? Division 83? Vet våran tränare vad kontinituet betyder? Vet våran tränare vad TEMPO innebär? För vi har match om 3 dagar efter att ha vilat en hel vecka. Våran tränare måste väl veta att om en spelare inte spelar så mycket och vilas alltför ofta så toppar den spelaren tempo.

Idag spelade Mathieu, mot City så är det Mascheranos tur. Nästa helg mot Granada så måste det väl vara Bartras tur och kanske vila Piqué? Eftersom Masch ändå merparten spelar som mittback så kan Busi spela även om han kan vilas en match. Rakitic fick ca en halvtimme idag så han får 60 min nästa, Iniesta måste också vilas eftersom han är 30+ och hänger inte med riktigt längre så Xavi får spela eftersom han är bättre på att hålla boll och det behövs mot City. MSN rörs ej.

Jag har länge skrikit efter en FAST STARTELVA nu när slutspurten närmar sig. Och det räcker nu för Guds skull. Det här är helt omöjligt. Jag är besatt av fotboll och läser allt möjligt om alla lag och jag har gjort det ett tag men jag har aldrig någonsin i mitt liv sett nåt liknande. Det räcker.
Barcelona Leo y Cesc
2015-02-21 20:22

City spelade precis en sådan match som Barca hade behövt innan CL-mötet.

Vi kommer med en förlust på hemmaplan och dom vinner 5-0, det kan bli respass redan efter 90 min om laget inte höjer sig ordentligt.
Barcelona Barcelonistas
2015-02-21 20:22
Finns massor av mittfältare som är bättre än Rakitic. Silva,Isco,Kroos,Pogba,Thiago,veratti,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-02-21 20:18
Freeyourmind Själv så hade jag velat spela ett mittfält med masken, rakitic och xavi. Känns som det stabilaste mittfältet vi har just nu, tycker inte att masken och Busi ska spela samtidigt då spelet kan segas ner. Med xavi på plan så brukar vi kontrollera spelet så pass bra att inte två DM:s behövs. Men jag gissar på att masken kommer att lira back så att Busi inte blir bänkad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona WalterWhite
2015-02-21 20:17
Ser att folk anfaller Rakitic. Kanske man ska spela Iniesta eller Xavi på fel position och se om de gör det bättre?

För att göra det bättre så ska man lägga in dem i underläge och förvänta sig mästerverk.
Barcelona LeoMessi
2015-02-21 20:16
Barcelonistas Vilka mittfältare föreslår du att vi ska köpa? Säg mig någon som inte är omöjlig eller som inte skulle kosta 100 mille att lösa ut? Pogba? Han är pissdyr, han har en riktigt stor talang men han visar också tecken på orutin. Vilket är förståeligt. Kroos hade inte gjort oss bättre heller, hade varit mer av samma sak. Hitta en mittfältare som inte är lik någon av våra och som är möjlig att lösa ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-02-21 20:10
LeoMessi - att förneka att Rakitic är usel är som att förneka förintelsen. Barca ska ha dom bästa mittfältarna i världen inte någon medelspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-02-21 20:10
100% AntiMadridista

"Hur fan kan man gnälla på Rakitic?? Om det är nån som förtjänar ris så är det Iniesta som går omkring och inte gör nåt".

Jag tänker inte gnälla på vare sig den ena eller andra. Inte nån faktiskt trots förlusten. Men nog har väl Neymars allt större aktionsradie, svalt väl mycket av dom ytor som man tidigare såg Iniesta dominera och föra spelet framåt på?
Ronaldinho Gaucho
2015-02-21 20:07
@Song song:


Go home. You're drunk.

Alexis ... hahaha. Den du.
Barcelona LeoMessi
2015-02-21 19:55
Barcelonistas Snälla släpp det nu, du kommer inte att övertyga någon som inte håller med dig. Det kvittar vad rakitic gör, du kommer inte ge honom ett erkännande. Och bespara dig huvudvärk genom att sluta leta fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-02-21 19:55
LeoMessi

Den stora fråga är vilken startelva kommer Lucho att starta med mot City???

Blir det lika långsam mittfält som idag mot Malaga kan vi säga hejdå..
Ärligt talat vill jag ha Masken, Rakitic och Rafinah/Busquets mot City..
Iniesta ska bara inte vara med. Xavi har varit bra med han kommer inte kunna hänga med när City kontrar..

Vilken startelva vill ni se???
Barcelona Gio Style
2015-02-21 19:53
Xavi borde startat idag, han har spelat bra när han fått chansen.
MSN var under all kritik idag, ja även Messi.
Slog bort för många passningar över kortlinjen eller rakt till en motståndare.
Neymar har tyvärr inte heller presterat på några matcher, hans hjärnsläpp mot slutet är alarmerande. Det påminde om den omogne Neymar som spelade i Brasilien.
Och suarez blir ja fan inte klok på, hur kan en så pass duktig spelare göra så många fel match efter match?

Om vi ska diskurera lite, om ni hade fått välja vilken central anfallare som helst, vem hade ni då valt? Vem är tillräckligt teknisk och passningsskicklig för att spela vårt spel?
Den va inte så lätt...
Barcelona Barcelonistas
2015-02-21 19:52
Rakitic stats 4 mål och 4 assist. Under all kritik. Och folk har mage och försvara honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-02-21 19:51
Alltså det kvittar om city gör 10 mål idag! Tror ni verkligen att dom kommer att dominera oss så som dom dominerar Newcastle? Verkligen inte, dom kommer att köra kontringar, precis som förra säsongen och om Barca lärde sig en läxa idag så är jag inte orolig för city alls. Det var så här förra säsongen också, vi såg hur city spelade med lag i PL och vi förväntade oss exakt samma spel men dom fegade ur och domaren höll kvar dom i matchen genom att råna oss på flera mål och straff. Kanske bra att city spelar jävligt bra idag för då kan laget se att dom inte ska underskatta dom. Idag var det ett magplask och jag är säker på att vi göra en bättre insats på tisdag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-02-21 19:49
Nu efter att ha tänkt igenom allting lite så.. Alla lag har dagar där ingenting stämmer. Tycker ändå att vi har prickat formen i rätt tid och jag är övertygad om att ligan kommer att svänga fram och tillbaka några gånger till innan det är avgjort. Vi har fortfarande en bra chans
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2015-02-21 19:45
5-0 City...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-02-21 19:44
Tänk om MSN haft stöd från mittfältet? Bara Rakitic som ger de stöd och han ska bänkas ibland för Lucho måste rotera och rotera. Folk klagar på vårt försvar men faktum är att den här säsongen har försvaret varit mycket bättre än vårt mittfält. Den här ledningen asså... Man ignorerar problemen för man är lata eller bara dumma i huvet. Man trodde att Puyol skulle hålla för evigt, gick åt helvete. Man trodde att Xavi och Iniesta skulle hålla för evigt, går åt helvete nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-02-21 19:44
Rakitic är dålig enligt mig inte alls imponerad. Sen för att klargöra så syftar jag på hela säsongen ich inte dagens match. Iniesta är slut som spelare, Rakitic är helt ny och bara 26 år gammal. Ser ni skillnaden? Om inte sök hjälp. Rakitic statistik är sämre än Piques det säger la allt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2015-02-21 19:43
På tisdag förväntar jag mig en vinst med minst två bollar. Allt annat är underkänt efter dagens bleka insats. Laget ska fan visa en radikal förbättring när det gäller inställning. Spelar vi som idag blir det förlust, men spelar vi som vi gjort den senaste tiden så vinner vi enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2015-02-21 19:40
Hur fan kan man gnälla på Rakitic?? Om det är nån som förtjänar ris så är det Iniesta som går omkring och inte gör nåt. Vi kan byta hur många tränare som helst men så länge vi inte får bättre mittfältare så kommer det att vara samma sak. Vi måste bli av med några spelare som Iniesta och Alves. Hade gärna sett Koke och Isco (kommer aldrig nu när han spelar i Real Madrid) i Barcelona. När vi var som bäst hade vi världens bästa mittfälte men nu vinner vi tack vare MSN och förlorar när MSN är osynliga som idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-02-21 19:39
Lion24

Så var det det här med mitt tänk va?
Notera att jag skriver att DU anser att han är en medmåttlig mittback, då kan du ju omöjligt FÖRVÄNTA dig mer än medelmåttliga insatser. Jag skrev bara något baserat på det du vanligtvis skriver om Mathieu.
Ja men se där, rökning bidrar till mer skador. Då stämmer det och det är lättare att acceptera sånt när det finns en källa bakom faktan.

Har jag hyllat ledningens val att gå efter Mathieu?
Har jag någonsin sagt "fan vad bra att vi sket i Benatia och värvade Mathieu istället"?

Du låter dina känslor ta överstyr när du diskuterar, du får tunnelseende och läser det du vill läsa och svarar därefter.
T.om när Kröjf skriver ett utomordentligt inlägg om spelares mentala hälsa och välbefinnande så lyckas du vinkla det hela.

Du vet ingenting om mig, du vet ingenting om min mentalitet och tänk. Man ska förvänta sig olika saker av olika spelare, alla har inte samma förutsättningar.
Om du nu är tränare så bör DU ändra ditt tänk, du kan inte ha 10 Messis på plan.
Du har dina förutfattade meningar om mig och det spelar ingen roll hur mycket kritik jag slänger omkring mig för det går in och försvinner lika fort.
Jag har kritiserat Alves, Lucho, Busquets, Iniesta, Pedro och Suarez denna säsong, säkerligen någon mer.
Att jag anstränger mig för att inte gapa högst eller skriva dem mest nedvärderande sakerna betyder inte att jag nöjer mig med vad som helst. Att jag inte försöker hitta en enskild spelare att blamea som du (Baklängesmålet senast då du ville göra Mathieu till syndabock) gör inte att jag inte ser felen i vårt spel.

Vet inte ens varför jag skriver detta, du e ju känd för att tvinga diskussioner dit du vill oavsett vad folk skriver.
Men du, jag ger dig rätt i allt fr.om nu och för resten av framtiden, så vet du att du har en +1 alltid och slipper fucka ur när någon inte håller med dig.
LuisSuárez #9
2015-02-21 19:37
Helt sjukt att folk kritiserar Rakitic men att i stort sätt ingen ifrågasätter Rafinha som gjorde knappast en lysande insats på mittfältet...
Barcelona Mido
2015-02-21 19:30
Ni som klagar på just Rakitic är... Säger inte ordet,,, det som stör mig mest är att vi har lätt å förlora hemma nu för tiden, det ska inte hända och framför allt inte mot små lagen med all respekt... Det behövs ett mirakel för att ta hem ligan... Det finns fortfarande hopp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-02-21 19:27
@Sport_EN: Last time Barca lost two league games at home, they won the treble http://t.co/Eac7dDe2h0
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-02-21 19:27
(Xaviesta) Jag får väl ta på mig skulden för att rökning är på tapeten igen härinne. Les Rambles är uppenbarligen inte rätt forum för metaforer. Borde ha vetat bättre. Att dessutom ta Mathieus namn samt ordet röksugen i min mun och därtill i samma mening, var så här i eftertankens kranka blekhet bara att be om dubbeltrubbel. Bildspråk är lika lite som läsförståelse somligas starka sida, har jag fattat nu om inte förr. På tapeten? Menar han att rökning gjort att dom blivit gula? Kranka blekhet? Hur fan ska man tolka det? Och vadå "i min mun"? Han SKREV ju faktiskt så! Då får han väl stå för det, den jävla fjollan! Ha,ha! Och vad gäller fotbollen (!), så är det antingen himmel eller helvete härinne. Helvetet finns. På riktigt. Bokstavligen. Sök på Les Rambles efter en förlust som idag och I ska finna. Att du inte skriver några inlägg särskilt ofta längre, har jag full förståelse för. Som sagt (skrivet): Slöseri med tid. Nu smälter vi det här långsamt och ser fram emot mötet med Manchester City istället!
Barcelona enkos
2015-02-21 19:14
City så fort motståndarna har bollen backar hem med hela laget, sista backlinjen är 5-6 man hela tiden.. Om Mascherano och Busquets inte spelar samtidigt på mitten är det kört,, för med våra naiva offensiva ytterbackar Alves och Alba kommer Pique och Mathie inte ha någon chans mot Citys alla kontringar...
Vill ha dessa tre på miten:
Busquets --- Mascheran
-----Xavi ----------
Barcelona Barcelonistas
2015-02-21 19:11
Förstod aldrig köpet av Rakitic om jag ska vara ärlig. Är det inte dom bästa mittfältarna vi ska sikta in oss på? Rakitic är en spelare som man slänger in i 75 minuten, han bör vara en bänkspelare i Barca. Rakitic är inte ens topp 5 i världen och det säger allt om den värvningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-02-21 19:02
Att folk klagar på Rakitic av alla. Han som fick komma in och inte ens starta i den här pissmatchen. Iniesta någon? Busquets? Rakitic när han startat matcher har alltid presterat. Tycker synd om honom som måste spela med avdankade spelare som Iniesta. Ledningen borde värvat Kroos också men lätt att vara efterklok nu. Ingen kunde ana att Iniesta skulle vara så hår bedrövlig som han varit den här säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2015-02-21 18:54
City leder med 3-0 mot Newcastle efter 30 minuter. De prickar formen exakt i tid till CL, medan vi tappar formen exakt vid fel tidpunkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: