/spanien/barcelona/forum/4462.aspx/spanien/barcelona/forum/4462.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Erik Satie
2015-04-13 13:54
Vermaelen uttagen i truppen mot PSG. Hoppas han får chansen innan säsongen är slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-13 11:52
the cameroonians/

Joan Laporta har oändlig bättre track-record när det gäller tränarval än vad Rosell-juntan har haft. Därför kommer jag per automatik vara öppen för om Laporta väljer att plocka in en ny tränare, om han nu ställer upp och vinner presidentvalet. Även om han hade valt att förlita sig på Lucho hade det gett mig ett viss lugn då Laporta alltid gav sina tränare förtroende och lät de bygga upp sina projekt. Två tränare på sju år talar sitt tydliga språk.

Nu låter jag säkert som om jag vill se Luis Enrique lämna och att jag törstar efter att se ett nytt ansikte på tränarbänken och så är inte fallet. Jag är helt enkelt realistisk. Den nuvarande situationen som Lucho har med vissa spelare är inte hållbar i längden. Jag får bara känslan att Luis Enrique och Messi har, efter förlusten på Anoeta, lagt undan stridsyxorna snarare än att de har en bra relation. Det är bara ett dåligt beslut ifrån att explodera igen.

Om Luis Enrique lyckas hitta en balans där han kan vara tuff mot spelarna och kunna föra en dialog med de, samtidigt som han har en styrelse bakom sig som stöder honom fullt ut, kanske jag ändrar min ståndpunkt.
Barcelona the cameroonians
2015-04-13 11:30
Det absolut viktigaste med en eventuellt ny tränare är att personen är intresserad av Barcelona som ett sportsligt projekt och kan anamma och utveckla filosofin inom klubben.

Blir det bara fokus på titlar (typ Mourinho/Ancelotti) är risken stor att det blir väldigt kortsiktigt, samtidigt måste personen i fråga vara en vinnartyp som inte nöjer sig med 3:e-platser (typ Wenger).

Tittar man in i framtiden och ser Laporta som en trolig president nästkommande säsong är det sannolikt att denne kommer hämta in en någon som ligger närmare Cruijff-stilen, kanske Koeman eller de Boer.

För mig är det viktigaste att det finns en tydlig idé om vad en ny tränare förväntas åstadkomma. Sen får man välja person efter det.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-13 11:05
Tror inte nån vill släppa tränare varje år.
Men en sak måste vi vara eniga om o det är att le inte är bra med människor, och absolut inte för framtiden o unga spelare. Och drf måste ett beslut tas.

De boer ville jag har förra sommaren o hoppas d blir han nästa sommar. Men som jag sa tidigare Wenger hade varit duktig. Men vill ha en Ferguson o de boer är ett hett namn. Pep har jag gett upp hoppet om tyvärr.
Barcelona Neymar11
2015-04-13 08:44
Klopp är inte begränsad någonstans, dock har motivationen tagit slut i Dortmund. En favorit kandidat till tränarposten framöver Enda problemet blir språket
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-04-13 08:43
Tänkte bara tillägga en grej om Klopp.
Han kanske framstår som en begränsad tränare men man ska också ha i åtanke att han har en väldigt begränsad trupp.
Det är inte så lätt att tappa spelare hela tiden, oftast till en konkurrent, och lyckas bibehålla nivån på spelet.
Barcelona Neymar11
2015-04-13 07:50
Han har förlängt till 2020, och hade aldrig haft samma inflytande i Barcelona Atletico är vart han hör hemma
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2015-04-13 07:25
Till er som talar om tränare med energi...
Tränare med passion och energi stavas Diego Simeone!
Barcelona Lion24
2015-04-13 05:14
Demakast Jag har inte sagt att Cristiano med Ramos, Casillas och Perez i spetsten åkt upp till förbundet och skapat den här schemaupplägget (konspirationer alltså). Kanske låter det så men det är mer p.g.a av avundsjuka för jag hade jätte gärna velat att Barca hade haft så många matcher i sin hemstad så att man slipper flyga fram och tillbaka hela tiden. Jag tog fram fakta. Faktan lyder att Real Madrid har en äcklig lyxig schema. Ett schema som tar betydligt mindre på dom än på Atleti och Barca. God natt/morgon
Demakast
2015-04-13 05:01
Lion 24 .. Jag gillar vanligtvis dina inlägg men nu får du ta av dig foliehatten. Visst fan myglas det inom fotbollen till höger och vänster men kom igen nu mannen. Nu låter du som Mou under hans tid i Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-04-13 03:51
Det här är schemat sen klubbfotbollen startade återigen efter landslagsuppehållet för Atlético, Barca och Madrid:

Atlético:

4:e april - Cordoba - Atleti

7:e april - Atleti - Sociedad

11:e april - Malaga - Atleti

Barcelona:

5:e april - Celta - Barca

8:e april - Barca - Almeria

11:e april - Sevilla - Barca

Madrid:

5:e april - Madrid - Granada

8:e april - Rayo - Madrid

11:e april - Madrid - Eibar

3 matcher har alltså spelats sen klubbfotbollen drog igång igen. På dessa 3 har Atleti fått resa 2 gånger till Andalusien. Barca har fått resa till Galicien och Andalusien medans Madrid har haft 3 matcher i Madrid. Någon? Det är skrämmande hur äckligt bra schema Madrid har haft sen landslagsuppehållen. Inte nog med det! Madrid spelar nästa liga match även den i Madrid, hemma mot Malaga. Atlético får göra en ännu resa och det är upp till Galicien där man ska möta Deportivo. Vi har som tur hemma mot Valencia.

Det stundar CL. Här spelar Madrid också i Madrid, det gör även Atlético men mittemellan match nr 1 så får Atleti åka till Malaga (Andalusien) och Coruna (Galicien) medans Madrid har hemma matcher (Eibar och Malaga). Vi då? Jo våra spelare har nyss varit i Andalusien och spelat, sedan ska våra spelare åka upp till Frankrike och spela.

Real Madrids 6 matcher efter landslagsuppehållet kommer spelas i Madrid. På Barcas 6 matcher så kommer 3 spelas i Camp Nou och 3 i Andalusien, Galicien och Frankrike. Atleticos 6 matcher ska spelas/är spelad, 3 matcher hemma i Madrid och 3 flygresor till Andalusien och Galicien.

Återigen, någon? Det här är alltså skrämmande äckligt bra schema som Real Madrid har. Inte nog med att motståndet (ligan) inte är det svåraste utan man behöver inte göra en enda flygresa under dessa 6 matcher. Då kanske nån tänker (framförallt en okunnig maräng): ''vad fan har flygresor med sporten att göra''. Jo det tar extremt mycket kraft och energi, psykiskt. På plan så tar det mer kraft på konditionen och fysiken medans en lång flygresa kan vara extremt krävande, speciellt när man får flyga fram och tillbaka hela tiden. Fritt fram Real Madrid...
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2015-04-13 03:33
För att kommentera Neymar vs Luis Enrique. Inte första gången Neymar blir förbannad på att han blir utbytt. När han blev utbytt mot Atletico i andra cupmötet på Calderon efter två mål och bra spel kunde man höra honom repetera "det är alltid jag" tills Xavi gick in och försökte få Neymar att lugna nr sig. Det är problematiskt att byta ut Neymar. Han är inte Pedro. Han är Brasiliens överlägset största stjärna och framtida Ballon d'Or-vinnare. Neymars status i truppen är också väldigt hög när han är allierad med Lionel Messi. Det är uppenbart a Luis Enrique inte kommunicerar med våra anfallare förutom möjligtvis Suarez. Innan Sociedad-matchen kunde man åtminstone från avbytarbänken se Luis Enrique ge taktiska direktiv till Messi. Sedan dess har åtminstone inte jag kunnat se varken på träningar eller matcher att Lucho och Messi talar med varandra. Luis Enrique är i en mycket svår situation. Dålig relation med Messi och Neymar bådar inte gott för att han ska få vara långvarig i klubben. Neymar-bytet var också helt ologiskt. Han spelade noll minuter mot Almeria i veckan. Knappast att Neymar behöver "vila" inför PSG när vi behövde alla poängen mot Sevila. Jag förstår Neymars frustration, även fall jag inte tycker om sånt beteende.
Barcelona Gio Style
2015-04-13 02:27
Men det var nog med negativitet för inatt hur som. Jag hoppas att vi vinner trippeln i år och egentligen skriker jag inte efter Luis Enrique avgång då jag tvivlar på att vi kommer att lyckas hämta in någon duglig ersättare. Inte för att det är svårt, utan för att vi inte gjort många rätt när det kommer till nyrekrytering på senare år. Då kan vi lika gärna köra vidare med Luis Enrique, låta honom växa in i rollen och hoppas på det bästa. God natt Culés!
Barcelona Gio Style
2015-04-13 02:21
@ElRaval:
Så är det säkert men det är frustrerande att ha en coach som behöver 20 minuter mer på sig innan han förstår att han behöver göra det bytet som ett gäng amatörer sitter och skriker om på ett forum. Däremot kan vi som följer laget vecka ut och vecka in se att LE är: En coach som tappat greppet om våra stjärnor. En coach som tydligen inte kommunicerar med sina spelare tillräckligt. En coach som nästan ger iväg matcher på förhand (Senaste El Clasico) pga idiotiska laguttagningar. En coach som inte vunnit någon match tack vare sin taktiska briljans. En coach som använder ett nyförvärv som Rakitic till att hålla rent på högerkanten så att en avdankad Alves kan få mer boll. En coach som tar ut en elva strax innan avspark. En coach som har tagit bort Iniestas betydelse för laget. En coach som i princip aldrig gör "rätt" byte, och när han väl gör det så är det på tok för sent. En coach som är väldigt dålig på att förutspå en matchbild på förhand. En coach som roterade hela laget när våra titelkonkurrenter tappade poäng varpå vi misslyckades med att knappa in tidigare än vad vi skulle. Listan kan göras skitlång egentligen. Jag har inga jättekrav på en ny tränare, våra spelare är tillräckligt bra för att sköta det mesta själva. Enda kraven jag egentligen har är att han ska ha en bra kontakt med sina spelare, kunna få våra spelare att behålla intensiteten i 90 minuter, komma bra överens med våra stjärnor samt att göra rätt byten i rätt tid. Uppfyller man dem 4 kraven blir det genast bättre, allt annat är en bonus. En etablerad coach fixar dem 4 utan problem + mycket mer.
Barcelona ElRaval
2015-04-13 02:12
det är komisk att vi alltid tror att gräset är grönare på andra sidan. slår vad om att andra lag säger samma sak om sina tränare... men eftersom vi inte följer andra klubbar lika nära så vet vi inte hur snacket går i ajax osv...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-04-13 02:12
Sentuary Pellegrini må se uttråkad ut. Men som sagt jag håller inte Lucho speciellt högt och jag tror verkligen inte att Pellegrini hade gjort det sämre. Btw, är det en slump att alla som tränar plastklubbar tappar energi och ser helt döda ut på bänken? T.om Mancini började se halvt död ut på City bänken... IlTriplete Då kanske du borde titta in lite oftare i forumet så att du märker att det finns de som ifrågasatt LE länge nu.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 02:06
Sentuary Dock är Klopp en väldigt begränsad tränare. Alla lag vet hur han ska spela därför går det som det går för Dortmund denna säsong. Håller annars med om att Pelle ska vara uteslutet. Möjligen De Boer i Ajax? Tror han hade varit perfekt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2015-04-13 01:50
Skriver sällan i forumet nuförtiden och idag påminns jag om varför. Efter ett enda poängtapp blir det frågor kring Luis Enrique och om man borde ta in någon annan. Är det så enkelt att ett poängtapp skapar oro direkt? Vi har en enda förlust och ett enda kryss under 2015. Barcelona har varit grymma och visat att man både kan rulla boll men kontra effektivt. Lucho har gjort laget mer komplett än vad det varit på länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2015-04-13 01:42
Snälla nämn inte Pellegrini, urusel tränare med noll energi kvar i kroppen känns de som. Killen sitter som en död kråka på bänken varje match, vill ha en som skriker skiten ur spelare, typ som Klopp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-04-13 01:34
el Flaco Fair enough om det stämmer. Är personligen bara så himla trött på att varje år försöka lura sig om förändring. Börjar bli som Real Madrid back in the day.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-04-13 01:33
Vampiro Jag tycker inte att vi har tid att chansa med halvbra coacher som är up and coming som Luis Enrique var. Jag var faktiskt en av dem som tyckte att Tata kunde fått ett år till på sig och jag tycker att det vi ser idag är typ samma sorts fotboll som Tata ville uppnå. Just för att jag är FÖR kontinuitet, skriker ff inte efter LE avgång. Och när Tata väl fick sparken hade jag föredragit Bielsa före Luis Enrique. Nästa tränare som plockas bör vara någon rutinerad herre som har bevisat saker på en hög nivå. Det finns inte så många självklara alternativ ute just nu, det är helt sant. Men jag tycker inte att vi behöver någon monstertränare för att kräma ut ännu mer ur våra spelare. Pellegrini hänger löst, han hade gjort det bättre. Varför inte plocka en tränare från en annan klubb? Inte varje dag Barca knackar på dörren... Simeone, Koeman, Klopp, Conte, Löw. Jag står för att jag tycker att Lucho är medioker, det gör urvalet lite lättare. Även om efterträdarna inte är självklara så tvekar jag inte på att Valencias Nuno, de Boer eller Villas-Boas (trots failure i Spurs som ändå alltid failar) hade gjort det minst lika bra.
Barcelona Lion24
2015-04-13 01:33
Det finns för och nackdelar med Lucho, precis som alla tränare. Jag anser att Lucho har kommit med en grej som vi har saknat sen Peps sista/näst sista år och det är framförallt energi. Det är ett mer vaket Barcelona, mer spring, mer press och man är som sagt mer energiska. Man är också aggressivare och sen så har jag strävat efter den direkta spelstilen (ibland) ett tag och det har vi fått se nu.

Men jag tycker att nackdelarna väger alldeles för mycket. Att spelare får veta om de ska spela 1.5 timme innan match är riktigt skrämmande. Att spelare får gå till samlingen på morgonen och får besked därifrån att man inte är med i matchtruppen och därför måste åka hem är också väldigt väldigt skrämmande. Man gör sig inte populär precis. Jag skulle förstå om spelare skulle vara riktigt pissed off om man vaknar klockan 8 på morgonen, åker till samlingen och får besked att man måste åka hem igen. Ett tag kan man motiveras av det men i längden funkar det aldrig.

Att Lucho inte ser ut att komma överens med Leo och Ney är också riktigt dåligt. Man måste ha stjärnorna med sig för stjärnorna har övriga laget med sig. Det är så det är, det är så det funkar, vare sig man vill det eller ej. Man måste toffla för de absolut bästa spelarna (framförallt Messi, man inte behöver gå in på vad han gjort för klubben). Att det sedan skickas mellanhänder för att Leo och Lucho ska kommunicera håller absolut inte i längden.

Att man offrar sina centrala mittfältare (vilket är enligt mig den absolut viktigaste lagdelen) för ytterbackar är grovt skrämmande. Bojan har ju gått ut och sagt att Lucho inte kommunicerar med sina spelare och det är också det väldigt dåligt. Det här är alltså inte bara halvdåliga saker utan det är grundregler enligt mig. En tränare ska inte bara ge instruktioner, han ska vara en vän, pappa och även toffla för de spelare som gör så att han behåller sitt jobb.

Visst har Lucho gjort en del bra saker men de negativa delarna är alldeles för många och för stora. Jag har heller inte sett Lucho taktiskt bemästra någon stor tränare (förutom Alético matcherna). Annars har han faktiskt blivit uppäten i stort sett varenda gång. Allt som oftast har individuella prestationer räddad honom från MSN och Piqué där bak. Laurent Blanc sa det bäst när vi vann mot PSG i gruppspelet på hemmaplan: ''Barcas taktik förvirrade dom mer än vad dom förvirrade oss''.

Sen måste man också fråga sig vem som finns tillgänglig. Jag vill inte ha en ny 40-årig Guardiola. Jag vill se en mer meriterad tränare som är minst 50+. En tränare som tidigare tränat på den högsta nivån och har titlar. En tränare som kan behärska stora stjärnor. Jag tycker att Ancelotti gör ett fantastiskt jobb med Madrid, väldigt synd att han valde fel klubb för jag tror verkligen han hade gjort ett bra jobb med oss. Löw kan vara ett annat alternativ. Men Lucho tror jag tyvärr inte på i framtiden.
Barcelona Vampíro
2015-04-13 01:18
Gio Jag kontrar med, vem är en 'bra coach' som du uttrycker det? Ska vi chansa igen med oprövade kort som de Boer, Roberto Martinez etc? För jag tycker inte det finns nått självklart alternativ där ute. Jag tycker man ska låta Luis visa vad han går för under en längre period istället för att kasta in nån ny i sommar. Förutsättningar är som sagt horribla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-13 01:16
Vampíro/

Som jag ser det handlar det inte om att försvara Lucho eller kritisera honom. Det handlar inte heller om spelet eller att anfallare har missat klara lägen. Det handlar om att tränaren i det här fallet inte har vissa spelare som Messi och Neymar på sin sida. Visserligen är Xavi en av de som internt stått närmast Luis Enrique, men han kommer hålla i många år till. Nu menar jag inte att Lucho och Neymar måste gulla med varandra och gå på picknick tillsammans, men de måste respektera varandra. Och det gör de inte för tillfället.

Och som Gio Style nämner så är det tränarens uppgift att upprätt hålla disciplinen inom laget. Jag tror att hade Lucho känt av att han har styrelsens fulla förtroende och att han kommer sitta i flera år hade han ryt tillbaka och satt Neymar på plats. Men eftersom han själv kanske har bestämt sig för att lämna efter säsongsslutet, vilket det har cirkulerat rykten om, kanske han inte vill/orkar ta upp kampen med brassen.

Och jag håller med dig, jag ogillar också att man plockar in en ny tränare varje säsong, men det finns också fall där det kan vara onyttigt att ha spelare och tränare i samma klubb som inte kommer överens. Lägg även till att det kommer ske ett presidentval till sommaren och det normala är att varje kandidat har sitt eget tränarval.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 01:15
Nu när man tänker efter... Varför i helvete anställer man Tata barbecue Martino för!? Vad hade han gjort för att förtjäna att träna Barca? Den värvningen är lika skum och efterbliven som Douglasvärvningen. Inga konstigheter alls att det blev 0 titlar och laget spela uselt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-04-13 01:12
Vampiro Suarez sa ju att det var Messis idé att byta position. Det funkade och han klämde in på slutet att det är tränarens beslut att spela så. Så det många ger honom credd för fick han faktiskt serverat på ett silverfat av Messias själv =/ Jag förstår om Lucho får fortsatt förtroende, jag gillar inte att sparka tränare till vänster och höger. Vi har antagligen inte Luchos slutprodukt än, men jag är rädd för att den endast blir marginellt bättre än vad den är idag. Varför? Jo för att Luis Enriques idéer inte räcker till i mitt tycke i varje fall. Vi lär vinna några titlar men det är tråkigt att vi inte blommar ut ordentligt. Vi hade kunnat nå oanade höjder med en bra coach.
Barcelona Vampíro
2015-04-13 01:02
Hm känner att jag måste ställa mig upp och försvara Luis Enrique en här. Var i början av säsongen aningen skeptisk till honom mest pga. hans märkliga agerande under transferfönstret. Sen under hösten fanns det inte mycket att glädjas över och utan Messi och Neymars form så hade vi hamnat ännu längre bak. Men jag tycker mig ändå se en ljusglimt i slutet av tunneln. Visst så blir man fortfarande frustrerad ibland men overall så är jag ändå nöjd med hans säsong, så här långt. Vet inte om det är så att jag sänkt mina förväntningar för Barça, vilket är enormt sorgligt i sig, eller om Luis verkligen har bidragit med nått av värde. Men känslan är ändå ganska positiv från min sida. Jag gillar att han vågat flytta på Messi och öppmat upp anfallet och att han vill vara mer flexibel. Men som sagt det kanske är så att jag omedvetet inte orkar pissa på allting längre och nöjer mig med det lilla goda. Vilket, ännu en gång, är jävligt deprimerande. Jag instämmer dock om att det varit allt för många "det viktigaste var 3p"-matcher i år. Om det är pga. spelarmaterialet eller tränaren låter jag vara osagt även om båda på nått sätt hör ihop. Men även om spelet ibland hackar så kan man inte skylla på LE för att Suàrez och Neymar avslutar som Emile Heskey framför mål. Ibland är det fakriskt marginaler som skiljer. Det sista jag vill se är ännu ett tränarbyte för guess what, det kommer vara samma skit nästa år. En tränare som är rädd för att sätta sin prägel på laget och istället litar blint på Messi och tillslut försöker kopiera Peps lag. Inga egna idéer utan desperata försök på vad som funkade för fem år sen. Fuck no! Ingen orkar med det igen. Låt Luis få tid oavsett hur det går resten av säsongen. Noll titlar, jag bryr mig inte(again sorgligt) vi måste våga köra på samma linje för att få till en slutprodukt. Det krävs mer än en säsong för att bygga ett storlag. Jag ser dessutom inte några andra självklara alternativ för tränarposten. Vad är planen, att chansa tills vi hittar en ny Guardiola? Good fucking luck. Lägg till att det troligtvis kommer in en ny ledning plus att det är värvningsförbud, usla förutsättningar för en tränare att komma in i. Många stavfel säkert men jag skyller på att det är sent. Holy shit trodde aldrig jag av alla skulle bli tvungen att försvara LE. Chockar mig själv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-13 01:02
Liunil Masse

skulle inte tacka nej till wenger, tror fan han hade gjort underverk med la masia. plus jääävligt bra på att släppa spelare i tid för sjuka pengar.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-13 00:50
Om Lucho inte blir kvar, vem ser ni som ersättare? Känns som att vi aldrig värvar en rutinerad tränare, kanske är på tiden?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-04-13 00:39
el Flaco

Håller med dig i allt där.
Det är aldrig okej att uppträda så som Neymar gjorde även om Luis Enriques byte var helt ologisk och måste ha känts som en käftsmäll för Neymar som äntligen gjorde en bra match efter en längre tids svacka.
Vi kan konstatera att LE visade 0 känsla för psykologi och fotboll när han gjorde det bytet.

Något som är ännu mer alarmerande är det att en spelare ens gör så mot sin coach. Då förstår man att allt inte står rätt till.
Man ska respektera sin coach vem man än är. Om dina spelare uppträder på ett sånt sätt så har du som coach misslyckats ganska hårt.
Annons: