/spanien/barcelona/forum/4427.aspx/spanien/barcelona/forum/4427.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2015-02-17 15:45
the cameroonians/

Jag tycker att Laporta har fattat alla de rätta besluten de senaste tiden. Håller med dig att det är klokt av honom att inte annonsera sin kandidatur än. Han kanske rent av väntar med det tills majmånad när han lämnar den politiska scenen.

Dessutom har Laporta gjort rätt i sina uttalanden där han har bett fansen att stödja laget istället för att fokusera på maktkampen kring klubben och valde även att inte angripa Bartomeu när denne fanns sig tvungen att vittna i rätten. Jan kunde mycket väl ha utnyttjat läget, men valde istället att säga "inga kommentarer". Om allt detta är en del av hans strategi inför valet ser det lovande ut.
Barcelona Mdawg
2015-02-17 15:38
@Barcastuff: "Despite the players having a day off today, Messi has been at the training centre for three hours this morning."
Barcelona the cameroonians
2015-02-17 15:17
@Culé since 97:


Laporta kommer med största säkerhet att kandidera men han är smart nog att vänta på rätt tillfälle. Går han ut för tidigt kommer Bartomeukontrollerad media (MD, RAC1 och LaVanguardia) att attackera honom skoningslöst och det är varken bra för honom eller för laget/klubben.

Laporta är på väg att avsluta sina politiska uppdrag och han håller nog som bäst på att sondera terrängen efter lämpliga samarbetspartners.

Bartomeu har ju ännu inte utlyst något val, och han kommer inte att göra så förrän laget inte längre har chans på några titlar. Så det är bara att hålla ut...
Ronaldinho Gaucho
2015-02-17 14:24
Barca i ligan ... B-)
Barcelona Gabriel
2015-02-17 14:13
Katalano

Nåväl, fel av mig att skriva "enda sedan Peps ankomst" även om det knappast förändrar min poäng bakom allt det andra jag skrev. Men visst, Barcelona var inte hatade den första säsongen man vann trippeln, inte heller under den andra säsongen förens Pep valde att bänka Zlatan i slutet av säsongen. Efter det rann bägaren över.
Barcelona Culé since 97
2015-02-17 14:10
Är det någon som har läst mer om valet? Helt tyst när det gäller Laporta?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé since 97
2015-02-17 14:10
Är det någon som har läst mer om valet? Helt tyst när det gäller Laporta?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-02-17 13:59
Gabriel

Jag läste det där, men jag läste också detta: "Men så har det varit i Sverige enda sens Peps ankomst till Barcelona som tränare."

Så jag ville förtydliga den delen som jag tycker inte framkom alls i din post även om jag förstår vad du menar.
Barcelona koeman92
2015-02-17 13:56
Helt rätt av Abi att neka Barças jobberbjudande. Hade jag varit honom så hade jag nog gått på mycket hårdare i media och helt enkelt sagt sanningen: "De förtjänar inte mig. Jag vill inte arbeta med några så vidriga människor och samtidigt bli använd som gisslan för att dessa ska kunna fiska röster inför valet och föra sina argumenteringar framåt".

Dock så hoppas jag verkligen att han kommer tillbaka när vi väl fått en ny president. Både han och Puyol bör båda få högt uppsatta roller inom klubben, det är det minsta de förtjänar efter allt de gjort för oss
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-02-17 13:46
Så länge Luckor får laget spela såhär och allt är frid och fröjd ska klubben inte hämta en ny tränare oavsätt vem som än blir president.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-02-17 13:36
Katalano

"För ni ser, i Sverige får man inte vara sådär bra, eller det är okej att vara det för ett litet tag men att inte släppa på dominansen och att fortsätta pulvrisera motstånd som man gjorde är inte okej enligt den svenska kulturen, det sticker och rinner i ögat likt den första pollenallergin Maj månad."
Barcelona Katalano
2015-02-17 13:34
Gabriel

Jag håller med om det mesta men en sak som du glömt/ missat är att när Barca med Pep i spetsen började dominera så var alla Barca-älskare ett tag. Det blev helt enkelt för mycket efter 2 säsonger och då blev det bara hat av det hela därefter. men under de 2 åren så var det fina skriverier i tidningarna, lovord och hyllningar i FK-Europa och liknande program.
Barcelona el Flaco
2015-02-17 13:34
Abidal ska ha tackat nej till Barças jobberbjudande och kommer istället arbeta för Olympiakos. Fransmannen motiverar sitt val med att den grekiska klubben bara krävde att han skulle infinna sig fyra dagar i månaden i Aten och han får mer frihet i sina arbetssysslor.

Oavsett är jag glad att Bartomeu inte kan utnyttja Abidals image för att fiska fler röster inför valet. Kan tänka mig att Barto var hur sugen som helst att få ta sin bild med Abi. Ingen selfie den här gången åtminstone.

Önskar Abidal all lycka till i världen och hoppas det går bra för honom med sitt nya arbetsuppdrag.
Barcelona Maestro Xavi
2015-02-17 13:34
Mycket hat från er! Bry er inte, älska bara! Hamna inte på deras nivå. =)
Barcelona LeoMessi
2015-02-17 13:26
En jag verkligen hatade var sladjan, han var en äkta hatare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2015-02-17 13:15
Gabriel Så sant så, synd att Sverige är ett sådant hatande land gentemot Barcelona som klubblag , Borell är det största hataren tillsammans med Hussfelt , Borells Arsenal har blivit penetrerade flera gånger av Barca så fy fan va gött säger jag bara. Snacka om att koka inombords. Hatarna förblir hatare Fk är ett skämt Den enda vettiga personen man diggar där är Martin Åslund han skäms inte och säga va han tycker om Barca och osv.
Barcelona dinho the artist
2015-02-17 13:10
Extremt skönt med den harmonin i laget som råder just nu. En känsla man inte haft om detta lag på bra länge. Det faktum att laget fungerar så bra att det inte märks avsevärt om Pedro startar istället för Suarez, Montoya istället för Alves, Mascherano istället för Busi etc. Självklart finns det alltid spelare som inte går att byta ut utan att gå ner i kvalitet, men det känns skönt att nästan alla spelare håller hög klass för tillfället.

Real levde i detta momentum under hösten. Alla mittfältarna presterade väldigt bra, även om de inte startade varje match. Mycket lättare att prestera när man har framgångsvågen i ryggen. Nu känns det däremot som om Real är extremt beroende av ett antal spelare och känslan är (för mig) att de blir märkbart sämre när dessa inte spelar (Modric är en).

F.ö. otroligt roligt att se Iscos utveckling. Jag var rädd att han skulle drunkna i ett stjärnspäckat mittfält och det gjorde han ju till en början. Han har dock tagit sig själv rejält i kragen och tagit chansen med bravur när tillfället getts. Oerhört kul att se för spansk fotboll, sådär för oss:)
Stoichkov90
2015-02-17 13:07
@the cameroonians:


En viktig fråga blir huruvida någon presidentkandidat vågar att sparka Lucho, om Barca tar någon tung titel i år. Känns som att man kommer börja på ruta 1 med en ny tränare. Vill gärna ge Lucho en ärlig chans, även om vi inte vinner någon titel i år. Samtidigt vill jag se en ny president i föreningen. Spännande att följa presidentvalet i år.
Barcelona the cameroonians
2015-02-17 13:05

En av presidentkandidaterna, Jordi Farré, ska enligt Sport kontaktat både Oscar Garcia (före detta Barcelonaspelare och tränare för Juvenil A) och Rayos tränare Paco Jémez som alternativ till tränarposten i valkampanjen.

Artikeln berättar inte hur de båda skall ha reagerat på frågorna. Farrés kampanj går under epitetet "som gent normal" - men jag vet inte om den "normale" culén skulle acceptera tränarnamn av den här relativt låga epitetet - även om de båda har Barca-DNA i sina sätt att se på fotboll.
Stoichkov90
2015-02-17 13:00
Nu när man tänker efter så har Lucho infört några efterlängtade förändringar i spelet som tidigare tränare inte vågat (?) göra. Tänker specifikt på följande: 1. Flyttat Messi till högerposition och satt Suarez i mitten. Det här gör att motståndarlaget får svårare att markera sin gubbe i mitten. Samtidigt som man vill markera Messi, så tvingas man också se upp för Suarez. Detta skapar mer utrymme för Messi att utmana och göra sin gubbe samtidigt som andra spelare i laget får större utrymme att röra sig på (som t.ex. Neymar). Att Messi skulle bli sämre poängmässigt av att spela på högerpositionen har bevisligen visat sig vara falskt. Vi har en lethal anfallstrio. 2. Kontringsspelet. Vad har hänt med Barca? Kommer ihåg hur Barca spelade under Tito och Tata, där flera kontringsförsök gick åt skogen på grund av att man körde ett långsamt framåtspel. Nu ser man att det är mycket mer fart i spelet, vilket gör att en ny dimension tillförs i spelet. Detta kan vara klockrent mot lag som parkerar bussen. Vi såg exempelvis hur Barca kontrade mot Atletico. Hoppas att kontringsspelet fortsätter. 3. Mascherano som mittfältare. Otroligt glad att Lucho använder sig av Mascherano i mittfältet vid vissa matcher. Gör att Busquets kan vila samt att mittfältet får en ny dimension. Med Mascherano i mitten så är flera dueller i mittfältet vunnen. Hade gärna velat se Mascherano i mittfältet mot City. Nu vill jag gå vidare till några punkter om Suarez och Rakitic. Är glad att Barca köpte dessa två spelare. Suarez: Visst, han har inte gjort så många mål som man kan förvänta sig av honom, men samtidigt är det svårt som anfallare att göra många mål på första säsongen i Barca (flera spelare har misslyckats med detta som t.ex. David Villa, Neymar, Alexis etc.). Det är bara en tidsfråga innan målskyttet lossnar för honom. Utöver målskytt så tillför Suarez också andra dimensioner som är värt att notera. För det första så får vi en vinnarskalle som till vilket pris vill göra mål, oavsett om det står 7-0 eller 0-0. Vi behöver en sån spelare på planen, en som aldrig blir nöjd. För det andra så får vi också en spelare med enorm arbetskapacitet. Han tar de löpningar som luckrar upp motståndarens försvar, vilket gör honom till en nyttig spelare i kontringsspelet. Detta kan visa sig bli skillnaden mellan förlust och vinst mot lag som parkerar bussen. Vad gäller Rakitic så får vi in en spelare som Barca har saknat. En som är bra på fasta situationer samt har ett farligt skott. Vill gärna se Rakitic ta flera frisparkar och hörnor i framtiden. Hans skott är inte att leka med och här kanske han behöver ta flera skott mot mål. Kan precis som i Suarez fall bli skillnaden mellan vinst och förlust mot lag som backar hem. Vidare så måste jag också nämna de insatser Rakitic gör i defensiven. Killens primära jobb är inte att sköta om det defensiva ansvaret, men han vill till vilket pris som möjligt hjälpa till i försvaret. Detta uppskattas inte lika mycket jämfört med någon som gör mål, men enligt min åsikt så är hans hemarbete minst lika viktigt som vår fungerande anfallstrio. Han är inställd på att vara en del av laget och är som person (åtminstone verkar han vara det) ödmjuk.Sådana spelare behövs i varje lyckat fotbollslag. Finns säkert mer att tillägga, men för tillfället nöjer jag mig med dessa punkter. Vi kommer inte att vinna alla matcher och besvikelser kommer säkert att uppstå. Heck, vi kanske tom förlorar ligatiteln och åker ut i CL mot City. Men jag vill se ett hungrigt Barca som inte ger upp utan en riktig fight! Håller tummarna för Barca i år. Vill gärna se spelare som inte har vunnit mycket i sina karriärer att få någon godbit i år (tänker främst på Neymar, Lucho, Suarez och Rakitic).Visca el Barca!
Barcelona Gabriel
2015-02-17 12:48
Varför kollar ni på fotbollskanalen? Det består av 4 hardcore Barçahatare som gör och har gjort precis allt för att downtalka klubbens prestationer och sända ut dålig propaganda angående Barcelona både som lag och klubb de senaste åren. Det sista programmet jag såg där var när Jesper Hussfelt antydde med en stor viss av fientlighet i hans röst att Barcelona knappast kunde vara världens bästa lag eftersom man tydligen inte klarar av att spela på alla underlag utan istället väljer att klaga på dåliga gräsmattor. Detta var efter ett möte på bortaplan mot Milan på San Siro, och Xavi hade gått ut och poängterat att det var skamligt att en så traditionell och historiskt stor klubb som Milan tillåter sin hemma arena att visa upp en så dålig gräsmatta och att det var ovärdigt en klubb av deras dignitet. Denna kritiken, helt befogad dessutom, (alla som har sett hur San Siros gräsmatta ser ut till och från kan inte argumentera emot Xavi) tog hårt åt señor Hussfelt som minsann inte tänkte tillåta en spelare från ett spanskt lag, eller nej, snarare katalansk klubb (för det skulle också komma att bli ett stort irritationsämne i Sverige - Barças tydliga intresse av självständighet ifrån Spanien och patriotism för sitt egna Katalonien) prata på det sättet om en klubb från världens finaste liga, sett till hans egna ögon. - "Xavi och Barcelona kanske ska lära sig att spela på alla underlag först innan de kan stoltsera med att vara världens bästa klubb, eller ska man inte klara av att spela på en gräsmatta som inte är millimeter perfekt och vattnad i perfekt dos?" Barcelona har tagit varenda medel Svenssons favoritklubb och demoliserat motståndet hela vägen till ligatitlar, CL titlar och annat fint som nu går att hitta i Barcelonas Museum. Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City (även om det kom efter Pep), Milan, Real Madrid, Bayern München - nästan inga har kommit undan Barcelonas vålnad från Pep tiden, och det skapade i Sverige ett massivt och allierat hat gentemot klubben. För ni ser, i Sverige får man inte vara sådär bra, eller det är okej att vara det för ett litet tag men att inte släppa på dominansen och att fortsätta pulvrisera motstånd som man gjorde är inte okej enligt den svenska kulturen, det sticker och rinner i ögat likt den första pollenallergin Maj månad. Man har inom den svenska fotbollsjournalistiken gjort precis allt för att ta bort värdet av vad Barcelona uträttat under sina bästa år. När man radade upp vinst efter vinst och 5-0 seger efter 5-0 seger så skrevs det nästan aldrig om hur otroligt skickligt det lag som Guardiola tränade var. Man började istället prata om hur ointressant den fotboll som Peps lag presterade var, att det inte fanns någon spänning i matcherna, att det sidledsrullande katalanska laget snarare "tröttade och tråkade ut" sina motståndare snarare än dominerade dem, att Camp Nous läktarkultur var obefintlig och att det på samma vis också var synonymt med vilka personer som också valt att supporta Barcelona - ingen passion alls i den klubben tydligen (krönika av Marcus Birro). Att Zlatan också fick lämna klubben via bakdörren är endast en liten fotnot till allt hat som fotbolls-Sverige har för Barça, men det är också en anledning. Sverige har inga fotbollsexperter som fotbollsexperter, för det är inte de kunniga och de sk "experterna" som premieras och utdelas jobben. I Sverige går man efter en viss mall. "Agera på det här sättet"-mallen, det är därför vi fått se dessa totala ignoranta och okunniga profiler som Birro, Hussfelt, Fränden, Borell ta plats framför tv kamerorna. En gång i tiden kunde jag också irritera mig, men inte längre, för Sverige är inget seriöst land när det kommer till fotbollen. Det har man bevisat när det kommer till vilka personer man väljer att anställa både som journalister men även som experter i fotbollsprogram, vare sig det handlar om fotbollskanalen eller inför en VM sändning. Jag känner inte längre behovet av att få min favoritklubb erkänd av dessa hatare på samma sätt som jag gjorde innan, för jag tar dem inte alls på allvar och ser dem inte som seriösa arbetare. Jag är ändå förvånad över att en erkänd culé som Adam fick jobb hos både Aftonbladet och nu fotbollskanalen - även om Adam förmodligen är en av de mest "tystlåtna" Barçafansen man kan hitta. Jag hade aldrig kunnat tänka mig se fotbollskanalen bjuda in varken mig, El Flaco eller någon annan här inne till deras sida då vi har röster som hade gjort allt för att försvara det ständiga hatet som Sverige utsätter Barcelona för. Mitt råd till er är att acceptera att Sverige förmodligen är världens största Barça-hatande land och att helt enkelt inte ta dem på allvar. Sluta kolla på dem om ni inte klarar av att inte bli irriterade, och om ni ändå väljer att kolla, skratta och inse att deras kunskaper är lika med noll. Finn eran ro och harmoni och sluta känna behovet av att fotbolls-Sverige ska ge Barcelona och våra spelare, tränare och klubb det erkännandet som man förtjänar. För nej, Messis hattrick kommer inte att visas. Nej Suarez bycamål kommer inte att visas. Nej, rekord av klubben kommer det inte att pratas om (om inte illa tvunget). Och om dem gör det, så gör dem det på rekordsnabb tid, som när man drar av ett plåster som barn - snabbt. Få det bara överstökat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-02-17 11:47
The Reporter

Sorry, här är den. Jag länkade fel innan.
Spara denna på dina favo... De lägger upp alla ligor d.v.s eftersnacket varje vecka. Ser att de har lagt upp den. Bara tryck på La Liga..

Du kommer aldrig att kolla på fotbollskanalen igen.
Länktips: motdstream.com/
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-02-17 11:43
My bad..
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-02-17 11:41
dubbel...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-02-17 11:36
@son of pep:


I vilken tidning??? I vilken hemsida??? I vilket land???

Förstår du min poäng???

Om inte, så kolla om han kom med hos de pålitliga tidningarna.
Barcelona son of pep
2015-02-17 11:15
Messi kom inte med i veckans elva i fk, 1 hatrick och 1 assist räcker tydligen inte...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-02-17 11:02
Vad heter sidan som lägger upp sky sports La Liga revista som man kan se?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-02-17 11:00
Härligt att någon tror på oss (Åslund). Men jag vill hellre att vi ska ses som underdogs, tror att det skulle gynna oss speciellt nu när vi har fått till vårt kontringsspel vilket kommer att överraska många lag tror jag. Dessutom så kan du växla positioner på MSN, speciellt Messi så det blir svårare att sätta en extra gubbe på honom hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-02-17 10:54
Illusionista Tack så mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Illusionista
2015-02-17 10:51
@Barca4life98:

Annons: