/spanien/barcelona/forum/442.aspx/spanien/barcelona/forum/442.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2018-04-26 15:22
Caz Fotboll France delar ut för en säsong medan FIfa kalenderår . Men i vilket fall som helst kommer folk ihåg bäst det som händer sist...
Barcelona Caz
2018-04-26 14:59
@II Barça II:


Kom igen nu, Ronaldo har haft en väldigt bra vår och detta var den första matchen han inte har gjort något avgörande för Real i CL i slutspelet och det är fortfarande en hemmamatch kvar.

Men har dock inte riktigt förstått varför de räknar kalenderår och inte en säsong istället, hade väl varit mer intressant att se hur en spelare varit under hela säsongen? Augusti-December försvinner ju totalt pga hur det är nu.
Barcelona Kröjjff
2018-04-26 14:55
09Triplete15 Låt mig svara på din inledande fråga, på följande sätt. För att på allvar kunna bli betraktad som världens bäste fotbollsspelare, med betoning på spelare, bör man vara mer än en utpräglad striker; oavsett om fotboll ytterst går ut på att göra fler mål än motståndaren. Varför? Jo, därför att fotboll inte är och aldrig har varit någon individuell angelägenhet, utan lagsport. Det borde rimligtvis betyda att man också bör bidra till att göra sina medspelare och laget som helhet bättre. Men vem som motsvarar den arbetsbeskrivningen bäst, överlåter jag till dig att själv avgöra.
Barcelona DM1982
2018-04-26 14:53
[QUOTE=rANDOMhERO]Real hit, Real dit. Varför inte njuta av att vi har dominerat spanska cupen och ligan, troligtvis vinner den överlägset och visar vilka som är det bästa laget i Spanien. [/QUOTE] This. Fastna inte i tråkiga tankar, tänk istället på allt bra som Barcelona har gjort under säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona rANDOMhERO
2018-04-26 14:49
Real hit, Real dit. Varför inte njuta av att vi har dominerat spanska cupen och ligan, troligtvis vinner den överlägset och visar vilka som är det bästa laget i Spanien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-04-26 14:38
Vad är det ni förväntar er av Ronaldo egentligen? Killen gör mål, det är hans primära uppgift för vi ver ju hur han är i spelet. Får han inte bra bollar till sig blir det svårt att göra något eller påverka matchen. Dessa ”usla insatser” ni pratar om sker konstant, den enda skillnaden är att folk blir förblindade när han gör mål och hyllas för en stor insats.
m
Barcelona Kröjjff
2018-04-26 14:32
II Barça II Jaha, då är man redan inne på ämnet igen. När Ronaldo förutom sitt straffmål mot PSG på hemmaplan, gjorde "mellanmålet" 2-1, så utbrast Glenn Strömberg "De stora matchernas man!". Men när Messi kvitterade med sitt viktiga mål borta mot Chelsea i samma omgång av samma turnering, fick jag träda in i Glenns Strömbergs ställe och demonstrativt utropa: "De stora matchernas man!", inför oförstående besökare på puben vi såg matchen på. Ett utrop som sen upprepades i returen, när Messi stod för två mål och ett assist. Var det nu möjligen Glenn Strömberg som tog igen skadan och utjämnade sitt förhållningssätt? Nää, det "råkade"vara jag igen..
Barcelona II Barça II
2018-04-26 13:46
@Jarmla ”Eller missade du hans slutspel?” Vilken slutspelsmatch pratar du om? Så Messi kan inte vara bäst i världen för att han gjorde en dålig match i Rom? Samma match där hela laget grovt underpresterade. Det verkar snarare vara du som missat hans slutspelsmatcher där han bl.a. var skillnaden i dubbelmötet mot Chelsea. Ronaldo har varit helt osynlig i större delar av säsongen. Att han råkat göra några mål gör han inte till världens bästa spelare. Inzaghi gjorde också många mål, flera mål som påminner om herr Ronaldos, det var aldrig tal om att han var världens bästa. Dessutom måste ”världens bästa” även prestera i samtliga turneringar han deltar i, något man absolut inte kan säga att Ronaldo har gjort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-04-26 13:12
Vi kan inte bli mästare i kavaj om bara Atletico tappar poäng på söndag utan krävs att Real gör det också på lördag. Hur som helst vill jag hellre att vi vinner ligan i den matchen vi själva spelar och att det händer på söndag kväll. Samtidigt som vi vinner ligan så åker ännu ett klassisk lag ur, Deportivo. Just Malaga och Deportivo har kostat oss ligan ifjol. Nu åker båda ur.
Barcelona Kröjjff
2018-04-26 12:28
@Visca el Barça i visca Catalunya:
Den videon är bara ämnad att misskreditera Messi och visa vilken vinnarskalle Ronaldo har. Vad som rör sig i huvudet på honom framgår emellertid inte alls. Med selektiva bildsekvenser kan man "bevisa" det mesta. Exempelvis att det inte är lätt att vara lagkamrat till en "superstjärna", som anstränger sig till sitt yttersta för att alltid befinna sig i händelsernas centrum och ser medspelare som en väg till den framgång, som ytterst bara handlar honom och hans ego på väg mot ytterligare en guldboll. Det är heller ingen ren tillfällighet att om man som jag nu får för sig att skriva "Ronaldo cries out against teammates" i sökrutan, så är det bara material som handlar om Cristiano Ronaldo. Då lyser den riktige Ronaldo med sin frånvaro. Därmed sätter jag för egen del punkt, i denna kontroversiella diskussion; för nu...
Barcelona Soko
2018-04-26 12:04
Egentligen var Ronaldo usel i returen mot Juve men straffmål plötsligt ändrade det hela och folk och medier lyfte honom till skyarna för att ha skjutit straffet iskallt.. Han var totalt osynlig igår också och hade en av de sämsta betygen bla på soffascore. Han kan vara usel även i returen och det behövs bara ett straffmål till mot Liverpool för att av sig tröjan och visa muskler för att folk ska stirra sig blint på honom och anse honom som bäst i världen . Han vinner också stora poäng genom att gestikulera för då syns han ännu mera medan Messi går med sänkt huvud och om han inte gör något med boll är han osynlig. Någon skrev nedan att Gud älskar Real. Gud ännu mera älskar Ronaldo. Hur mycket tur och flytt har han gett honom bara .. När Messi gör en dålig match så åker Barca ur. När Ronaldo gör ännu sämre match eller fler matcher så går Real ändå vidare ..
Barcelona Kröjjff
2018-04-26 11:46
|| #5 sergiobusquets Själv anslöt jag till sällskapet på krogen, för att se matchen. Jag lämnade turligt nog tankarna på att komma i lederhosen, där de hör hemma. Men jag måste erkänna att jag tog ett återfall, i så mening att jag inte kunde låta bli att lägga onödigt stort fokus på personen i fråga. Som från skillnad till ölen gav mig spykänslor, så till den grad att omgivningen reagerade. Låtsas som att jag försökte joddla, gick däremot obemärkt förbi.
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-04-26 11:42
Finns en video uppe där man ser skillnaden i hur Ronaldo och Messi reagerar på målen respektive lag släppte in i mötena mot Juve och Roma, vet inte om er men de känns inte äkta från Cristianos sida. Han har insett att allt sånt ser bra ut på video bara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-04-26 11:25
Kröjjff Man får säga lite vad man vill om honom men han fan en mästare på PR och få sig själv att se bra ut/viktig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-04-26 11:22
Fullt medveten om att namnet inte bör nämnas och att jag nedlåter mig till nivån på vilken många håller sig för goda att befinna sig på. Men var det bara jag som lade märke till att den i övrigt osynlige Ronaldo, fler än en gång mer eller mindre visade sin fina medkänsla med sina lagkamrater genom att uppmuntrande klappa dessa åtskilligt mindre framgångsrika kollegor på "skulten". Den mannen vet vad han gör. Grinolle getting good. Lanseringen av den fine ledaren, som tog fart och fick stor publicitet vid sidan om planen i europeiska mästerskapsfinalen, fortsätter. Assists?
Barcelona Xavi the IV
2018-04-26 11:21
Känner mig så jäkla bitter när jag tänker på att den spelare av Salah och Ronaldo som vinner CL-finalen kommer att vinna Ballon d ór.
Tyvärr.
Inte för att Salah varit dålig eller inte presterat under året. Men jag tror fortfarande att han inte skulle prestera lika bra mot ett samlat försvar likt Messi ofta får spela mot.
Tycker synd om Messi.
Barcelona Cule4life
2018-04-26 10:39
Bayern behöver verkligen föryngra sitt anfall. Som förlängde nyligen med Robbery vilket är konstigt. Dom har cashen och som klubb attraktivt för många spelare. Att dom slängde Costa var ett misstag. Han var en ytter likt pensionärerna som dom har idag.

Lag som Barca Real City United skojar inte under transferfönstret och Bayern kmr hamna efter.
Barcelona Jarlma
2018-04-26 10:15
[QUOTE=II Barça II]Det är ytterst märkligt att Ronaldo inte fick ett gult kort igår när han helt klart tar bollen med armen! Trots att domarna ser regelbrottet och dömer frispark så blir det inget gult kort. Det är ännu märkligare att Ronaldo kommer undan från kritik trots att han var överlägset sämst på plan. Igår var det Delefou klass på Ronaldo men som sagt han kommer undan med allt. Att han ens är med i diskussionerna om världens bästa spelare är skrattretande. Världens bästa på vad? Vad har han åstadkommit i år förutom PSG och Juve matchen? [/QUOTE] Men shit chilla lite. Med din logik så borde väl inte ens Messi vara med i diskussionen som världens bästa. Eller missade du hans slutspel? Messi har kommit undan med att göra mål med handen så försök vara lite mindre partisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-04-26 10:12
II Barca II

Kanske för att han har gjort mål i 15 raka cl matcher innan gårdagen? Folk börjar kritisera spelare när det händer flera gånger på raken och man kan se ett mönster. Ronaldos vår har nog varit bäst i världen (tsm med Salah kanske) så klart han ska vara med i diskussionen, i början av säsongen var han dock usel rakt igenom.
Barcelona Barcelonistas
2018-04-26 10:04
Bayern kan vända det här. Dom höll på att vända förra året fram tills domaren valde att showa. Real är sämre på hemmaplan. Mot PSG och Juve var dom riktigt illa ute. Medan på bortaplan kontrollera dom matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-04-26 09:40
Det är ytterst märkligt att Ronaldo inte fick ett gult kort igår när han helt klart tar bollen med armen! Trots att domarna ser regelbrottet och dömer frispark så blir det inget gult kort. Det är ännu märkligare att Ronaldo kommer undan från kritik trots att han var överlägset sämst på plan. Igår var det Delefou klass på Ronaldo men som sagt han kommer undan med allt. Att han ens är med i diskussionerna om världens bästa spelare är skrattretande. Världens bästa på vad? Vad har han åstadkommit i år förutom PSG och Juve matchen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-04-26 09:38
Nej Bayern kommer inte att vända matchen, Nej Liverpool kommer inte ha en chans i finalen. Real har vunnit tre CL på raken och vi har bara oss själva att skylla.
Barcelona Fuerza
2018-04-26 09:32
Igår såg vi varför Ribery kände sig rånad för några år sedan när FIFA oförklarligt förlängde röstintervallet med två veckor under en period när Ronaldo toppade formen och kampanjade för Ballon d’Or.

Ribery var långt bättre det året och Ribery var långt bättre igår.
Barcelona Soko
2018-04-26 09:23
Två lag som inte ens var nära att vinna sina ligor och placerar långt borta från toppen håller på att spela final i CL...

ps. Undrar om Ribery kunde sova bra inatt, hade drömläge att sätta 2-0 men slarvar med bollen som en amatör och så ger Real vingar att göra 1-1 ..
Barcelona Bollinnehavet
2018-04-26 09:20
@ Xavi #6:


Och ditt inlägg där du nämner Real eller Bayern sex gånger på sex rader handlade om vad?
Barcelona FCB-1899
2018-04-26 02:35
Bayerns halva ordnarie startelva skadade ändå lekte man med real madrid. Men har inte real domaren på sin sida så har de extremt mycket tur. Resultatet absolut speglar inte match bilden. Bayern borde vinna med 6-1 om d inte vore för alla missar. Aja bara mitt om real. Den 6e kommer förnedra ännu en gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-04-26 00:48
@Barcelonistas:Ändå skapa dom tillfälligt för att vinna med 2-3 mål. Snarare så att dom va ineffektiva. Men real är sämre hemma en borta har man ju lätt sig och sätter Bayern bara sina chanser så har dom helt klart chans i returen
Barcelona Fuerza
2018-04-26 00:03
Real kan naturligtvis upprätthålla ett intensivt presspel matchen ut då de ändå inte blir straffade för regelbrott. Varje gång Bayern forcerar så kommer en foul.

Med statistiken Kuipers levererade idag (1 gult kort på 14 fouls) så hade Real kunnat göra hissnande 42(!) fouls på 90 minuter och bara få tre gula kort.

Det är absurt att man nonchalerar denna domarassistans som till synes ser ut att inte påverka matchbilden men som i verkligheten bryter ned Bayern-spelarna som blir foulade utan större konsekvenser.
Barcelona Xavi #6
2018-04-25 23:57
Oj vad många inlägg de va om matchen mellan Real och Bayern, Nästan mer inlägg härinne än Puertan eller Bayerns forum. Själv kunde jag inte bry mig mindre om Real vinner CL eller inte efter förnedringen mot Roma.

Man hade ju trott att spelare som Pique och Messi hade sett nog efter att Real tagit två raka CL men ack va fel man hade. Ni som kallar Bayern för pisslag tagga ner, vi var de enda laget som kunde stoppa Real men vi skämde ut oss tyvärr.
Barcelona Beast Puyol
2018-04-25 23:29
Zidane må vara en kass tränare i många ögon men han gör iallafall förändringar i matchen sen vilken min de är skit samma. Han vet vilka brister Bayern har, han gör byten som oftast ger effekt visst hade real tur 1-2 målet men ibland får man med sig tur tack vare presspelet. Sen är inte Rafinna en spelare som ska spela såna matcher men Alaba är skadad så Bayern har inget val. Bayern har bara sig själva att skylla på. Dem leder ligan överlägset sen så spelar dem med sitt bästa lag nästan varje match, inte konstigt att dem har skador. Real visste att ligan är körd så dem vilar flera spelare för att ha dem fräscha under slutspel, smart drag av Zidane. Dock ska man tillägga att Zidanes manskap har varit värdelösa i ligan därav kunde dem lägga all kraft på UCL. Valverde i mitt bör får KICKEN! Vi är de ända laget som kan slå Real. Han lyckades inte ta Barca till semifinal de är absurt speciellt om du möter Roma och sen förlora med 3-0 av ren feghet. Att förlora med 3-0 med kunna anfalla då o då men sättet vi förlorade de var SKAM! Vi tar in en tränare som har tränat BILBAO med all respekt för Bilbao men seröst. Vi måste ha bättre tränare och någon som gör skillnad under matcherna. Jag är en sån Culé som verkligen ”hatar” när ser hur bra det har gått för Real i UCL under senaste åren de är rent förjävligt. Finner inga ord. Real går i vinner UCL år efter år och vi kan inte ta oss till semi de är sjukt. Heter man FC Barcelona så ska man ha höga krav dvs minst semifinal i UCL annat är ett stort fiasko.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: