/spanien/barcelona/forum/4413.aspx/spanien/barcelona/forum/4413.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjf
2015-02-21 00:20
Lion 24 Du påstår dig förstå min poäng, fast skriver "men nu pratar vi Mathieu". Vilka vi? Jag själv nämnde hans namn på absoluta sluttampen som i förbifarten, på ett ganska långt inlägg. Och underströk noggrant att namnet var ämnat som något av en bisats, i en metafor för vad hela inlägget handlade om. Och därför inte skulle tolkas bokstavligt...Gud förbjude skrev jag t o m, för att verkligen vara på den säkra sidan. Med bokstavstrogna är det svårt för att inte säga omöjligt, att föra ett resonemang utanför ramarna för vad som en gång för alla fastslagits vara rätt respektive fel. Så varför ens försöka? Slöseri med tid.
Barcelona Lion24
2015-02-20 23:54
Kröjf

Jag förstår din poäng men det är extremt onödigt att jämföra legendarer som George Best och Romario med Jeremy Mathieu. Även Gunde Svan som tillhör en av de absolut främsta på sin sport. Det är onödigt, det är inte logiskt alls. Hade vi pratat om Maldini, ja då hade det varit en annan sak men nu pratar vi om Mathieu. Spelare som Best, Romario, Messi, Maradona, Cruyff osv kan 1 timme innan match hinna med att köpa en prostituerad, ha kul med henne, röka hasch, ta amfetamin, råna en bank, dricka alkohol och röka massvis med ciggaretter och dom skulle förmodligen leverera timmen senare. Jag överdriver, men hoppas du förstår min poäng. Dessa är naturliga talanger som man inte ser varje år. Det här är ''one of a kind'' spelare. Det är fullständigt meningslös att jämföra Best med Mathieu.

En spelare som Mathieu, som är långt ifrån top 10 på sin position, behöver därför kämpa ännu mer och vara ännu mer professionell. Det är inte av en anledning som Cristiano Ronaldo jämförs med självaste Lionel Messi, även om det kan vara oförståeligt för oss culés. Man måste fråga sig, har Jeremy Mathieus brist på professionalism (som är tydligt i och med att spelaren röker) någonting med hans återkommande skador att göra? För man kan ju inte säga: ''Mathieu kan röka heroin om han vill så länge han presterar'' när han inte presterar. Vart är prestationen? Vart är den backen som skulle lyfta oss? Åter till frågan, varför är Mathieu en av de spelare som är mest skadebenägen. Han spelar ju i en ganska ''bekväm'' position där han har en zon att täcka, till skillnad från ytterbackar, mittfältare och anfallare. Vad är problemet?

Jack Wilshere, en fantastisk spelare i sina bästa dar, men när var det sist han spelade en match? När såg man han sist på plan? Det roliga är att nästan varje gång jag får läsa om Wilshere på goal.com eller liknande fotbollssidor så är det nåt med ''skandal'' att göra. Var ju bara för några veckor sedan som Wilshere var ''ute'' igen med en ny rökskandal. Och då är han skadad 24/7.

Fabio Coentrao är också en fantastisk ytterback trots att han tillhör Real Madrid. Han har också ständigt problem. Väldigt skadebenägen och de flesta vet om att Coentrao har påträffats med cigg skandaler och liknande. Om du ska jämföra spelare som rökare eller har rökt, jämför dessa spelare. Kom inte med Cruyff, Best eller Romario. Det är helt omöjligt att jämföra en spelare vars namn återfinns i historieböckerna inom sporten fotboll för evigt med en spelare som Jeremy Mathieu som kommer glömmas bort så fort han lägger av.

Summa summarum, det jag vill komma fram till att idag är det en annan tempo än det var back in the days. Spelare måste var top fräscha idag, TYVÄRR. Jag skulle också vilja att spelarna skulle köpa en eller 2 damer, flyga bland stjärnorna nån kväll men det är fullständigt omöjligt idag. När träningskost och liknande är som viktigast idag så kan man inte acceptera att en spelare i laget röker. Det är en skandal likt Wilsheres skandaler. Inte nog med det, grejen är att du eller de andra som försvarade Mathieu i början och sa ''låt han röka en eller två så länge han presterar på plan'' har haft helt fel. 1. Mathieu är en av de mest skadebenägna spelarna vi har i FC Barcelona (VAD BEROR DET PÅ?), och det på en position där vi har Javier Mascherano (stackarn) som mittback, 2. Jeremy Mathieu har inte gjort det bättre än någon annan mittback den här säsongen och har inte lyft försvaret med en millimeter.
Barcelona Kröjf
2015-02-20 23:06
Kan man köpa och sälja klubbkänsla också i dessa dagar? Vad heter spelet? FIFA Monopol?
Barcelona >The Reporter<
2015-02-20 23:05
Kaxig skribent som skrivit inför-artikeln för City inför deras match imon. "Vi möter tydligen Barcelona på tisdag" "Manchester city kommer att skära sönder John Carvers lag i morgon", alltså Newcastle. Hur kan man ha så mycket luft?. Laget som blev känt för 3-4 år sedan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-02-20 22:53
Säljer dom Cavani för 55 miljoner € + så har dom chans att värva busken. Men han kommer aldrig lämna, tror inte han är så dum och lämnar Barcelona när han har en skräddarsydd roll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-02-20 22:38
PSG har inga €75M att slänga upp, man är för hårt pressade av FFP. Dem enda klubbarna som har råd med såna summor är Barca, Real, United och möjligtvis Bayern.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-02-20 22:36
Neymar11 Samper är en smart och duktig spelare. Det jag menade var att eusubio har slöat ner hans utveckling, inte stoppat den självklart. Känns som att han behöver spela i ett bättre lag än B-laget innan han kan vara redo att spela med a-laget. Just nu är nivån så jävla låg i B-laget att en spelare med hans egenskaper inte kan förfinas där, det är svårt att vara DM i ett lag som inte har något mönster alls när dom försvarar eller anfaller, du kan vara hur skicklig som helst men när dina lagkamrater gör allt i sin makt för att du inte ska kunna göra ditt jobb, ja då blir det svårt. Jag tycker bara att han ska lånas ut till ett lag i la liga där han kan spela regelbundet och utvecklas. Han har definitivt potentialen att vara Busquets ersättare men inte i dagsläget bara. Det är som med Grimaldo, han har potentialen att kunna konkurrera med Alba i framtiden men just nu är han inte riktigt där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-02-20 22:34
Vissa säger att Masken e bättre än Busquets. Visst kan ja hålla med vad gäller formen. Men när båda är i form? Då är Busquets världens bästa på sin position och vital för vårt spel. Masken är väl bättre på täcka upp, men långt efter i passningsspelet. Busquets är mycket smartare. Att sälja Busquets för att få in pengar menar vissa, då kan vi lika gärna sälja Messi o få in några miljarder. Eller? Tänk efter lite innan ni uttalar er. Busquets är klass. Vem ska ersätta han hahah?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-02-20 22:24
Leomessi Nu håller jag inte med dig alls Samper är en av dom mest taktiska spelarna som vi har fått fram i la Masia. Däremot så gick inte han och esubio åt samma håll. Man kan inte klandra pojken för det Positionsspelet har han absolut inga problem, värdera lägen är han magnifik på det enda man egentligen kan klaga på honom i en defensiv roll är fysiken. Men vem behöver muskler om man har hjärna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-02-20 22:17
Tycker fan vi borde sälja busi ifall det budet verkligen stämmer 75 mille asså...tycker faktiskt vi har bra uppbackning på den positionen. Masken är idag enligt mig bättre än busi på alla positioner. O han håller 2 säsonger till o perfekt matchning med samper under tiden...rädd att samper slutar som thiago att han tröttnar o sticker. Har svårt o tro att busi kmr bänkas ifall han blir topp 5 best betalda. Då är d kört för samper tyvärr
Barcelona Rambla~
2015-02-20 22:16
75m för en defensiv mf låter som en fantasisumma. Nu är vi uppe på summor som några få av de bästa offensiva spelarna skulle gå på, undantaget cracks som Messi, Ronaldo och i viss mån även Neymar. Dessa spelare är ju sk ännu dyrare. Å andra sidan, det finns väldigt få defensiva mf av riktig hög klass tillgängliga på marknaden så jag antar att allting är möjligt i dessa dagar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2015-02-20 22:15
Alba kanske skulle lägga någon timme per dygn åt att fixa sitt körkort istället för att sova bort TRETTON timmar :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-02-20 21:58
Rambla Samper är alldeles för taktiskt oslipad för att kunna klara av den rollen hos oss just nu. Känns som att han har stagnerat lite sen han fick eusubio som tränare. Hans passningspel är det inget fel på, men jag är osäker på hur han skulle klara positionsspelet. Då det skiljer sig extremt mycket från B-laget, även om dom egentligen ska spela så som a-laget. Potentialen finns hos honom och jag tror att det bästa är om han skulle lånas ut till något lag i la liga där han skulle få regelbundet med speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BlueRed
2015-02-20 21:53
[QUOTE=Cule4life]Enligt fotbollstransfer så erbjöd PSG drygt 75 milj euro för Bosquets, men Barca nobbade. Enligt mig är det en summa man bör tänkt över innan man nobbade. Inte för att jag vill sälja busken, men man bör inte nobbat så snabbt. Det är faktiskt en rejäl summa på en position Barca lätt kan fylla [/QUOTE] Skicka med Marquinho plus 15m till på den summan så kan dem ta Busquets. Annars kan dem få låna Roberto.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-02-20 21:47
LeoMessi I dagsläget, kanske Mascherano, men vi har för få bra mittbackar. Ham måste tyvärr täcka upp där. Dessutom är Mascherano en kortsiktig lösning. Han hade nog klarat typ 2 säsonger på Busis plats. Fast på längre sikt, tja varför inte Samper? Jag måste erkänna att €75m känns lite lockande men tror knappast uppgifterna stämmer. Luktar påhittat lång väg. Dessutom, gillar inte tanken att tvinga bort en canterano som varit så viktig för vår framgång de senaste åren. Vill han dock själv lämna, är det ingen idé att tvinga kvar honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2015-02-20 21:44
Spelar roll ifall vi är beroende av pengar eller inte. Vi säljer inte en av våra nyckelspelare som dessutom endast är 26 år gammal.
Barcelona Erik Satie
2015-02-20 21:43
Vi ska ALDRIG sälja Busquets. Inte om jag får bestämma. Han är otroligt viktig för oss.
Barcelona Blaugrana91
2015-02-20 21:26
[QUOTE=Cule4life]Jag vill heller inte sälja Sergio, men hade ni velat sälja för säg 85 milj euro ? [/QUOTE] Vi är inte i behov av pengar så nej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-02-20 21:15
Lion 24

Självklart påverkar ens sätt att leva den fysisiska prestationsförmågan. Å andra sidan tror jag att somliga individer skulle bli sämre som idrottsmän eller rentav välja att sluta med sin sport, hellre än att ta efter exempelvis Gunde Svans fundamentalistiskt strikta rutiner vad gäller mat, sömn o s v.

Låt mig ta till ett mycket extremt exempel. Om George Best underkastat sig Gunde Svans schemalagda vanor till punkt och pricka, hade han förvisso i teorin kunnat blivit en ännu bättre och framförallt mer långlivad fotbollsspelare än vad som blev fallet.

Men i praktiken hade det troligtvis inneburit att han sluta spela fotboll ännu tidigare än vad han faktiskt gjorde. Och nog hann Best uträtta en hel del minnesvärt på fotbollsplan innan han slutade, trots sitt vidlyftiga leverne. Att det sen följde gravt missbruk och tragik är en annan men självfallet djupt sorglig historia. Men kanske hade han inlett den "karriären" tidigare, utan fotbollen?

"Sanningar" är sällan enkla eller entydiga, så länge varje individ i en eller annan mening är och förblir unik. Jag tror heller inte att brassestjärnan och barcaspelaren Romario hade vuxit som fotbollsspelare, om han lekt följa John med Gunde Svan vad gäller dennes vetenskapligt verifierade fysiologiska vanor vid sidan om själva skidåkandet. Tror mig till och med vara övertygad.

Den psykiska aspekten bör alltså inte underskattas i sammanhanget. En individ som känner sig tillfreds med sig själv och unnar sig ett liv han trivs med vid sidan om sin sport, äger ibland förutsättningar att till och med prestera bättre än den som upplever sig göra för stora uppoffringar i hopp om att nå sina uppsatta idrottsliga mål. För alla fungerar ju inte som den gode Gunde Svan.

Jag tänker inte göra om misstaget att raljera runt Mathieus rökning en gång till. Det var urbota dumt och onödigt provocerande. Så missförstå mig rätt när jag nu skriver: Bättre en spelsugen än röksugen Mathieu. Punkt.
Den meningen ska läsas och ses som en metafor för vad jag vill ha sagt med ovanstående. Alltså inte tolkas bokstavligt!! Gud förbjude..
Barcelona Mesuareymar
2015-02-20 21:13
Om vi skulle få chansen att byta Busquets för Martinez, skulle ni ta den chansen då?
Barcelona LeoMessi
2015-02-20 21:08
Så länge man inte kan få en minst lika bra spelare för en lägre summa så kvittar det hur mycket dom erbjuder. Med tanke på att vi inte befinner oss i en gigantisk ekonomisk kris där dom pengarna skulle hjälpa klubben ur krisen så kvittar det vilka pengar dom erbjuder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-02-20 21:08
I mina ögon tycker jag bara vi ska sälja om klubben vill ha bort en spelare eller om spelaren själv vill lämna. Vi är ingen säljande klubb och vi har aldrig varit i behov av att sälja för att stabilisera ekonomin (hoppas jag, den här ledningen mörkar ju allt). Eller ja, förutom Chygrinski som Rosell påstod att vi behövde sälja för att ha råd att betala spelarnas löner, men det låter ganska osannolikt i efterhand när man tänker efter. Känns mer som att det var ett statement mot Pep som ville ha kvar Chygrinski till varje pris, men det är bara vad jag konspirerar.
Barcelona Cule4life
2015-02-20 21:01
Jag vill heller inte sälja Sergio, men hade ni velat sälja för säg 85 milj euro ?

Barcelona Maestro Xavi
2015-02-20 20:32
Om det är någon spelare som kommer vara oerhört viktigt för vår klubb, utöver Messi och Neymar, så är det Busquets. Fan ta PSG. Inte kan man ens önska sin värsta fiende att gå dit!
Barcelona LeoMessi
2015-02-20 20:13
Culé4life hade inte sålt Roberto till PSG för den summan. Det är en klubb vara ägare hotar andra klubbar om dom försöker värva från dom. Vem har vi i dagsläget som skulle kunna fylla busis skor? Mascherano är ingen långsiktlig lösning och det finns ingen ung spelare med samma profil som Busi. Honom behåller jag mer än gärna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-02-20 20:10
[QUOTE=Cule4life]Enligt fotbollstransfer så erbjöd PSG drygt 75 milj euro för Bosquets, men Barca nobbade. Enligt mig är det en summa man bör tänkt över innan man nobbade. Inte för att jag vill sälja busken, men man bör inte nobbat så snabbt. Det är faktiskt en rejäl summa på en position Barca lätt kan fylla [/QUOTE] PSG har knappast råd att erbjuda några såna summor i dagens läge, än mindre för en mittfältare. Säkert något MD eller Sport hittat på i samband med hans kontraktförlängning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-02-20 20:03
Enligt fotbollstransfer så erbjöd PSG drygt 75 milj euro för Bosquets, men Barca nobbade. Enligt mig är det en summa man bör tänkt över innan man nobbade.

Inte för att jag vill sälja busken, men man bör inte nobbat så snabbt. Det är faktiskt en rejäl summa på en position Barca lätt kan fylla
Barcelona Lion24
2015-02-20 19:14
Va? Är det sant? Är det sant att en spelare bör vara professionell? Är det sant att det spelar roll vad man äter, hur mycket man sover, vad man röker? Är det verkligen det? Är det sant att professionalism överhuvudtaget har en påverkan på en fotbollsspelare? Tidigt i början av säsongen så kunde jag knappt tro mina ögon när folk försvarade att Mathieu rökte, om ens 1 cigg. Missförstå mig inte, det här handlar ingenting om Mathieu utan det handlar om själva handlingen. Vi ser en top top Messi eftersom han tar hand om sig själv mycket mer nu, han tänker extra noga vad han stoppar in sig, allt enligt honom själv.
Barcelona Barcelona 1899
2015-02-20 18:43
Angående Celtic och deras fans. De flesta av matcherna jag sett med Barca och Arsenal live. Har säkert glömt någon men skitsamma, har fått med de flesta. Barcelona - Real Madrid, 5-0 :)) Barcelona - Real Madrid 2-2 (Messi X2, Ronaldo X2) Real Madrid - Barcelona, 1-1 Barcelona - Real Madrid, 3-2 (Cup titeln på CN) Manchester City - Barcelona, 0-2 Barcelona - Arsenal, 3-1 Chelsea - Barcelona, 1-0 (Som vi missade lägen här alltså.) Barcelona - Chelsea, 2-2 Barcelona - Atletico Madrid (1-1, sista omgången förra året) Barcelona - Mallorca, 5-0 Barcelona - Real Sociedad, 5-0 Barcelona - Osasuna, 5-1 Racing - Barcelona, 0-1 Dortmund - Arsenal, 2-0 Milan - Arsenal, 4-0 Arsenal - Bayern Munchen Arsenal - Liverpool Arsenal - Manchester United Arsenal - Tottenham (två gånger) Sen har jag t.ex sett en makalös match på Emirates där Tottenham ledde med 0-2 och publiken började gå hem och Arsenal vände och vann 5-2. Galet! MEN.... Jag har alltså sett Barca köra över Real Madrid totalt hemma med 5-0 men är det någon match som gav mig precis samma GÅSHUD som jag hade i November 2010 så är det när jag var på Celtic Park. Celtic vann dessutom matchen vilket var enormt för stämningen. Var helt galet och ett minne jag aldrig kommer glömma. En del matcher kommer man knappt ihåg men den där kvällen på Celtic Park kommer man leva med resten av livet. Rekommenderar alla att åka dit och kolla om Barca får möta Celtic igen. Vänligheten hos fansen, stämningen. Allt är världsklass! 1:05 och framåt i länktips ger mig gåshud än idag och brukar sätta på klippet när man är lite nere, omöjligt att inte bli på bättre humör. Bara skruva upp volymen och njuta. Önskar att jag kunde beskriva känslan bättre än via ett videoklipp men det är enormt. Brydde mig knappast om poängförlusten den dagen kan jag säga.
Barcelona Gabriel
2015-02-20 17:34
Det är denna situationen Scholes syftar på, minut 2 redan. Hade totalt glömt bort det. Solklarr straff, ja.
Annons: