/spanien/barcelona/forum/440.aspx/spanien/barcelona/forum/440.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-06 21:16
Det är ju illa när greizmann är bättre på fortnite (?) än på fotboll nuförtiden. Jag var för en värvning av fransmannen men han ser redan i tidigt ålder ut som dagens suarez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2018-09-06 21:02
Barcadinho Även om du har en poäng i det du nämner att du har sett på nära håll hur "egna talanger" skralt väger upp till sitt eget rykte så finns det en oundviklig röd tråd som jag (och förmodligen dom flesta culés these days) vill att klubben följer och modellen jag syftar på kommer självklart från 08/09 eran då det Rijkard kartlade senare kulminerade i Peps startelvor med den,enligt mig, riktiga modellen där man mestadels spelar med egna grabbar för att sedan spetsa bålen med diverse rejäla stjärnor. Så bör fördelningen alltid se ut tycker jag. Jag vill inte att vi ska vara lika fanatiska och radikala som Bilbao som endast ställer upp med basker även om jag finner en viss charm i det, men inte heller ett nytt PSG/City. Det finns en balansgång däremellan som jag tror rätt kompetens kan framgångsrikt sträva efter. Bartomeus entourage är inte virket som strävar efter den modellen jag och många andra eftersöker och det har dom ju tydligt gjort klart för oss år efter år. Således kan jag inte hålla med dig om att endast dom bästa bör spela. Det finns fler dimensioner och nyanser av hur man styr sin klubb samt vilken sorts satsning man gör för att få fram det mest optimala laget som kan ge tränaren 100% återkastning (nåja) av sin spelidé lika mycket som det finns oändliga dimensioner och nyanser om hur ett lags urverk synkroniserat tar sig an uppgiften under 90 minuter. Att endast eftersträva "dom bästa" spelarna i elvan är lika cyniskt för mig som att påstå att fotboll endast går ut på att göra mål. Avslutningsvis vill jag bara klargöra att mina synpunkter här är återgivna ur fredligt syfte och självklart är det härligt att vi alla tycker och tänker annorlunda. Personligen så pass att jag inte ens störde mig på Blaugrana91:s inlägg om att Bartomeu bör förlängas och att Barca borde börsintroduceras. Oj oj oj vad det finns mycket i det inlägget att diskutera men jag låter någon annan öppna upp den Pandora-asken ;) Iniesta70 Nice att du kan din urban dictionary och minns den där chicano U-turnen ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-09-06 20:23
Men det är min åsikt, jag försöker inte alls ändra på ditt sätt att tänka utan bara vill berätta om mina känslor. Jag väntar på den dagen du får ok av "chefen" att ta ena unge till CN. Då vill jag gärna läsa allt om er resa :-)
Barcelona Barcadinho.
2018-09-06 20:15
Iniesta70 Jag satt med en koppkaffe efter jobbet o tänkt om jag verkilgen ska avslöja mina känslor för dig o andra. Men japp, jag kör, kortfattat. Jag har (tyvärr?) gått åt andra hållet och struntar mer och mer på egna talanger. Det beror på egna erfarenheter hemifrån. Ja som du redan vet, så har jag tre stycken spelare hemma (en är på väg att sluta). Tillsammans med alla deras kompisar, samt lagkamratter plus alla unga spelare de känner till och berättar om. Det omfattar i slutändan ett inte alls oblyg antal 15-20 årigar som jag vet enormt mycket om deras fotbollskarriär. Och från flera olika klubbar från ena kusten (Stockholm) till den andra (Göteborg). Jag har kommit till följade insikt. Det är allt för mycket kontakter o halvkontakter bakom utvalda spelare. Allt från att farsan till unge spelaren i frågan som är kompis med tränaren, till att farfar var en legendar i klubben, Finns en del ungdomar som hamnar i t ex Bosön tack vare kontakter. För det går på följande sätt, en förbundskapten ringer en motsvarande tränare i en viss klubb o vill ha rekommendationer. Naturligt för de kan inte åka runt och se alla ungdomsmatcher i hela riket. Och tror du inte att tränaren skickar en varm rekommendation om inte mindre en sin egen son? Jag har en lista på såna. De är duktiga iofs men inte bäst ens i sitt eget lag. Alltså, egna produkter innebär i vissa fall närmare kontakter till tränarstaben, sportchefer o allt mojligt folk i klubben. Det händer säkert i alla länder. Jag vill inte ha kvotering, egna produkter är en sort kvotering. Jag vill bara ha de bästa, slut punkt, vart än de kommer ifrån. Samt, vissa spelare som Alves, Mascherano kan också ge en klubbidentitet, utan att behöva komma från ungdomsakademin.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-09-06 20:13
|| #5 sergiobusquets

Francostyle om det stämmer, Nä fyfan..Spaniens regering vill trycka ner katalanerna istället för att på demokratiskt vis låta de behålla sin identitet och ändå vara en del av Spanien. Sådant här leder till ännu större slitningar mellan katalonien och styret i Madrid.

När det gäller det fotbollsmässiga så är det bara att spela med så dåligt lag som möjligt i protest. (resten stannar hemma)
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-06 19:29
During the Girona - Barça game which will be held in the USA, No Catalan symbolism will be allowed. The Spanish national anthem will be played at the beginning and 40,000 Spanish flags will be handed out. [cope] Lämna Walk over
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-09-06 19:11
Passa_bollen.

Självaste forumansvarige Lion24 har lagt en videofilm på sig själv med förklaringar på hur han tänker.
Så det går att länka såna saker om du vill och kan dixa det på egen hand.
Men onödigt jobb för det är inte så svårt att förstå vad du skriver.
Kör på bara.
Barcelona Blaugrana91
2018-09-06 18:53
Personligen ser jag gärna Bartomeu sitta kvar vid makten även efter nästa val. Vi behöver en president som har koll på den ekonomiska biten samt inte är rädd för att utveckla varumärket Barcelona även om det bryter mot gamla traditioner. Detta är extremt viktigt för att kunna vara kvar på toppen, vi måste ha råd att betala dem högsta lönerna och transfersummorna och samtidigt driva La Masia, vilket inte direkt är gratis. Att ett företag går in med sitt namn på Camp Nou och därmed sponsrar nya arenan samt Espai Barca är viktigt och kommer hända antar jag. Ett annat förslag hade kunnat vara att introducera klubben på börsen? Såklart är dessa förslag kontroversiella och svåra, men samtidigt måste vi följa med i utvecklingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-09-06 15:38
Passa_Bollen Har raderat och ändrat inläggen nu. lämna dock inte forumet för en sådan anledning. Du är så välkommen så. Klart att vi mods har överseende med att stavning kan vara en utmaning för vissa. Du klarar dessutom meningsuppbyggnad på ett bra sätt. Det viktiga är att din poäng går fram vilket jag inte tycker är några som helst svårigheter i dina inlägg.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-06 15:28
Katalano Förlåt, jag hittade artikeln snabbt då jag försökte döda ämnet genom att använda artikel. Mod ta bort alla mina och dem andras svar så det bara handlar om fotbollen. Jag kommer inte skriva här på några månader efter detta då jag inte riktigt är skillad som dem flesta här inne :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-09-06 14:23
Passa_Bollen

Förtydligande gällande nomineringarna och de 57 procenten, så handlar det endast om en omröstning mellan Messi och Salah om vem de tycker förtjänar nomineringen. Christiano och Modric var inte med i omröstningen.

Jag förtydligar detta då det inte framgår i ditt inlägg.
Barcelona FBKröjjf
2018-09-06 14:16
Passa Bollen Jag "skyddar" inte de "svaga", så det är inget att tacka mig för. Däremot slår jag vakt om viss anständighet och att det visas respekt gentemot dem som förtjänar den. Vi har alla våra svaga sidor och jag själv utgör inget undantag, eftersom även jag fått "mina fiskar varma" under årens lopp för att jag har ett skriftspråk som faller sig helt naturligt för mig; utan ansträngning. Men som uppenbarligen sticker i argusögonen på somliga. Det ligger m a o ett visst egenintresse i att jag reagerar å dina vägnar.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-06 13:55
FBKKröjjf

Tack att du skyddar dem svaga men jag tar inte åt mig endå.
Så hade Einstein dyslexi med :)
Han sa trots allt ta det med glimten i ögat.

Give Me Sport frågade sina fans vem dem tyckte var värd mest angående nomineringarna.
129 tusen personer var med och röstade och 57 procent svarade Messi.
Bifogad länk om folk vill läsa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-09-06 13:47
Är detta den sämsta och minst spännande säsongstarten någonsin? Endast Celta är 2p bakom real och barca, resten är redan minst 5p efter.. Edit: Även abilbao kan hamna på 7p som celta.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-09-06 13:02
FBKröjjf

Du har nog rätt.

Jag är ingen expert på dyslexi, Men för mig låter det konstigt att man inte kan utvecklas och bli bättre trots läs och skrivsvårigheter.

Haha, trots din medvetna äller så får jag huvudvärk av det.

Men som sagt så måste jag bli bättre på att inte störa mig över småsaker, Framför allt när man inte vet vem som sitter bakom tangenterna (invandrare, dyslektiker, osv)

Barcelona FBKröjjf
2018-09-06 12:43
@VizzlA-"Tots Units Fem Força":
Otroligt onödig och irriterande rättelse, med tanke på sammanhanget.. Hur i helvete visste du att det skulle stavas "avundsjuk" och inte "avensjuk", om du inte begrep innebörden av ordet från första början? För det är väl ändå det enda viktiga? Äller?
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-06 10:03
Ja eller nunez värderingar eller ja varför inte gasparts värderingar. Angående tröjsponsor så ser JAG det som oundvikligt oavsett vem som sitter på president posten. Fotbolls världen har förändrats totalt, spelarna vet hur mycket dom kan mjölka från klubbarna. Hade ju velat se Messi nöja sig med 13 miljoner € / säsong.... Oljeägare har inte gjort det bättre för en medlemsägdklubb för den delen heller. En perfekt värld så hade jag velat se en sponsor fri tröja men den tiden är förbi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-09-06 09:49
Först och främst är jag imponerad av Barcas start den här säsongen. Kul med 4-3-3 och offensivt spel, med mycket tekniskt briljans. Barca kan ju idag anses som ett multi stortföretag, en av dem rikaste klubbarna i världen. Precis som ett sådant företag måste Barca marknadsföra sig och göra investeringar, så att förstaget ska nå sina mål, gällande de sportsliga och ekonomiska. Det är just här det inte klickar med arbetsledaren Valverde, som verkar tro att det ska fungera som ett statligt jobb. En hierarkisk organisation där investeringarna får ställa sig på kö i trappan och vänta på sin tur, du ska inte tro att du är något. Han måste inse att en platt organisation är det bästa, där vi satsar på investeringarna och våra egna tillgångar, annars är det risk att konjunkturen svalnar.
Barcelona Katalano
2018-09-06 09:19
Iniesta70 alias Kapten Roberto

Nu har du verkligen släppt loss. Härligt inlägg och skönt att läsa. Känner igen mig själv mycket i det också. Klart som korvspad att man struntade i La Masia när man började hålla på Barca. Det är något som växer inom en med åren när man följer sin klubb både på planen och bakom kulisserna. Dock var mes Que un Club, värderingarna och en reklamfri tröja självklart något som påverkade och som gjorde att det just blev Barca för mig.

Det du är inne på nu är ju vad som gör det så svårt för många skribenter att förstå varandra här inne i forumet. För vissa är värderingarna, La Masia och spelmodellen det heligaste av allt. För andra så handlar det mest om vilka spelare som mönstras på planen och resultatet i matcherna. Det är också därför många, jag själv inkluderat, har så svårt att förstå hur vissa fans fastnar för just Barca som lag när man krockar helt i värderingarna som klubben historiskt står för och matchar desto mer mot Rosells och Bartomeus värderingar.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-09-06 06:47
Passa_Bollen

Jo man måste ha större förståelse över att folk kan ha dyslexi..Jag måste också bli bättre på att inte bli irriterad när folk skriver fel.

Trots det kan jag inte låta bli med några rättelser.

Avundsjuk, dubbelkollat, Ändå.

Ta det med glimten i ögat.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-05 23:40
Jag är så j**** avensjuk på vissa skribenter i detta forum som kan skriva hur som helst och det blir fantastiska inlägg av dem. Jag har dyslexi och har svårare att utrycka mig skriftligt. Fick en rolig idé eller kanske till och med efterbliven men det skulle vara kul om kan kunde ha ett alternativt sätt att utrycka sig här inne så som att man kunde lägga till ljudklipp som inlägg. Hade vart överkul med att höra hur folk utrycker sig när dem tror på sin sak. Ps, jag har dubbelt kollat med stavfel och ser inget direkt. Antar att det endå finns :p
Postat via SvenskaFans-appen
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-09-05 23:23
Okej, här kommer ett inlägg i rappakaljans toner med några stänk av dravel. Så, ni som förväntar er ett seriöst fotbolksinlägg kan börja scrolla redan nu.... Som ni vet har jag under en lääääängre period ältat om La Masia hit och La Masia dit i tid och otid. Självklart av en viss orsak. Jag har ju såklart endast levererat min sida av myntet. Ja, det sägs att det finns two sides of the coin, men för mig finns det bara en... Men, jag tar det lite som en prolog, jag kör lite "Pulp fiction" över inlägget och hoppar lite hit och dit. Förhoppningsvis slutar jag inte som Vincent Vega i forumets ögon.. Nää, som sagt. Själv är jag "fast" med två yngre kids, två hundar, en "chef" och en kommunal anställning. Sexigt va? Inte mycket tid över till "egen kvalitets tid" när man summerar dygnets timmar med la familas behov...Nää, hinner ju för tusan inte ens fixa frissan längre. Men visst, jag har ju fått mitt frikort, eller snarare lyckats förhandla fram en "helig" två-timmars Barca tid under helgerna(ibland mitt i veckan) för att kunna fly verkligheten tillsammans med min kompanjon Mr Samuel Adams. Alltid lika trogen vid min sida, hinner aldrig bli avslagen...Ja, jag har fått slita hårt för att kunna hiva upp mitt jäkla Hallpass ska ni veta. Samuel L Jackson i "Förhandlaren" kom lindrigt undan om man jämför med mig... Nåja, visst, ibland snubblar man över nån serie eller film som får en att släppa vardagslunken trista atmosfär och med jämna mellanrum så får musiken mig att flyga iväg och hämta energi och inspiration. Men det jag nästan alltid laddar som mest till är ju vårt kära Barca. Tyvärr så har det på senare tid inte riktigt levt upp till mina förväntningar. Ja, Barca alltså. Gnetigt, tråkig och resultatinriktat till any cost. Fan, jag har hängt med sen urminnestider och självklart har mina värderingar sväng hejvilt under åren som gått. Nää, det har inte riktigt blivit en chicano u turn, som Xaviesta skulle ha sagt, utan mer så har mina värderingar sakta, sakta smygit sig på mig och "mognat" under åren som gått.Bittrare? Ja, Andra krav? Helt klart. När jag växte upp så avgudade jag Maradona. Sinnessjuk skicklig fotbolkslirare. Ja, han tog andan av mig, framförallt i den argentinska landslagströjan. Platini? Ljuvlig! Visst, en skitstövel på plan och även lite senare efter sin aktiva fotbollskarriär, på sin höga postering inom Uefa. Barca då? Ja, i början sket jag fullständigt i egenodlade lirare. Dreamteam lirade ljuvligt och var alla komifrån rörde mig inte ryggen.Nää, inte det minsta. Så länge vi vann efter ännu ett sexigt uppträdande och groupisarna kastade både trosor och Björn Borg fjalisar efter lirarna så var jag nöjd. Så, varför ältar jag Roberto hit och La Masia dit i varannat inlägg? Jo, för under årens lopp så har jag mer och mer börjat uppskattat det sköna i att ha egna produkter i laget. Killar med "gräsfläckar på knäna". Hjärta och själ, ni vet. Puyol och Iniesta, Pedro och Xavi. Ödmjuka lirare som svettas för den Blaugrana tröjan och skänker oss en egen identitet i en fotbollsvärld som håller på att kvävas av all förbannad olja och patetiska agenter. Därför värnar jag extra om lirare som Roberto och hans likasinnade La Masia Young guns kamrater. Ni vet, att trycka in speltid åt en La Masia talang så krävs det både blod, svett, tålamod och talang, såklart! Och kanske lite mod eller nån form av vision. Men under vår nuvarande hierarkin-på-plan så får man nöja sig med Roberto i varsomhelst-i-elvan och Rafinha på läktaren..... För att leva upp till hypen "Mes que un club". Ni vet, en reklamfri tröja och en bunt egenodlade produkter i en offensiv orädd 4-3-3 formation, ja, oavsett vilka vi möter eller oavsett var vi lirar. Där har ni mitt naiva svar. En simpel man med en simpel plan... Sovgott cules eller godmorgon kanske man ska säga? Ja, beroende på när ni trampa rakt in i smeten..:)
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-05 22:58
Har läst i detta forum i flera års tid utan att lägga upp inlägg innan, har haft det lite i bakhuvudet på grund av att en del inte hänger med dem senaste nyheterna så som allt som skriv om Barcelona. Här är en länk som jag använt mig av länge, typ alla senaste och viktigaste artiklarna. Lite skit artiklar ingår med :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-09-05 22:29
.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-05 21:52
Passa_bollen Intressant teori som mkt väl kan stämma. Var en del skämt i det jah skrev. Angående det du säger att han ”promotar” modric så han får fler röster är rätt logiskt. Är ju så dessa priser funkar nu för tiden. #popularitet #pr
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-05 21:49
Det kan ha att göra med att Messi kan inte vinna nu eftersom han är inte top 3 av som kan få priset nu så bidrar han med att säga Modric så att namnet Ronaldo inte nämns lika mycket och får blir inte lika manipulerade att ha Ronaldos namn flåsande hela tiden i media och Modric vinner den istället för han. Kanske har helt fel men hoppas iallafall på den teorin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-05 21:20
Förövrigt. Vilken skitkommentar av rakitic haha. Hela fotbollsvärlden enar sig o protesterar mot FIFA för att dem nobbade Messi, (tillomed hans rivaler). Men nä fan. Då kommer sidleds-rakitic in i bilden. Lite kul ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-09-05 20:38
Igår: Messi hyllar Arthur, jämför honom med Xavi och säger att hans spelstil är något klubben länge letat efter. Idag: Rakitic: "Luka [Modric] is now La Liga's big gun, he is the best player in the world this year and we Croats are very proud of him." [as] Hahah skriver det här med glimten i ögat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-05 18:20
Så Vidal har skadat sig inför landslagsuppehållet. Han har knappt spelat samt haft en fin semester. Tror innerst inne att det handlar om att inte riskera skada, slita sig för att det är vanligt. Jag tror ialfall att det är är fake skada.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2018-09-05 16:38
Jag är så emot att värva 30 plus lirare speciellt när vi redan har så många.

Nu börjar det också Vidal har ont där han tidigare har opererats har vi en ny Vermaelen på g månne?

Trist hur som helst.

Men det kanske öppnar upp för någon annan..tyvärr ingen i truppen som valverde gillar men kanske ändå Rafinha?
Annons: