/spanien/barcelona/forum/4346.aspx/spanien/barcelona/forum/4346.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjf
2015-03-02 01:26
Är det inte möjligen så att skenet bedrar, vad gäller påståendet att Marcelo förstärkt sin defensiv så till den milda grad, att han i stort sett skulle kunna mäta sig med vilken annan vänsterback som helst på just den punkten? Själv har jag i min enfald fått för mig att det i mångt och mycket är en synvilla. Vilken förmodligen beror på att bolltappen och därmed spelvändningarna har blivit avsevärt färre på Reals vänsterkant, sen Marcelo bl a fick bollsäkre och hårt arbetande Isco framför sig. Istället för den ständigt bolltappande och/eller fallande samt därefter liggandes Ronaldo, som allt oftare söker sig in centralt i planen nuförtiden. Kort sagt: Kan det vara så att Ancelotti sett till att Marcelo inte är lika utlämnad till sig själv längre? Tränares riktlinjer verkar väga väl lätt i analyser av enskilda spelares prestationer,så länge det inte handlar om vår egen Luis Enrique. Men självfallet kan jag ha fått allt helt om bakfoten. Var bara funderingar som dök upp i huvudet mitt i natten, efter att ha följt diskussionen härinne om brassebacken och dennes individuella utveckling. Och det kan väl inte bara vara jag som lagt märke till att Ancelotti över tid, haft för vana att byta ut Marcelo och sätta in Coentrão, i matcher mot lag man kan förvänta sig en stark offensiv ifrån med kantspelare av världsklass (om nu den sistnämnde varit skadefri och är i fullt speldugligt skick) Själv blir jag därför inte överdrivet förvånad om Marcelo inte får spela mot FC Barcelona på Camp Nou,när det blir dags för El Clásico.Det vill säga om Messi då fortfarande har högerkanten som sin utgångsposition. Men att "Lucho" skulle få för sig flytta in Lionel i mitten som "falsk nia" igen, för att bespara honom Marcelos formidabla defensiva förmåga numera,tror jag ju inte heller särskilt mycket på.
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-02 01:08
Messi har faktiskt gjort fler mål med fel fot sen jag vet inte när. Och fler mål på frisparkar sen 2009 samt att han har gjort fler mål utanför straffområdet. Att påstå att mr penalty som har gjort 1/3 av sina mål på straffar är mer komplett än Messi är väldigt fel kalkulerad. Messi är bättre på allt. Har Ronaldo någonsin Placerat in ett mål? Han skjuter alltid med allt han har och när det går in är det spektakulärt men det är 2 gånger av 70 försök. Majoriteten av hans mål är på tap ins efter förarbetet från medspelare som har kommit runt kanten, väggat sig genom, slagit en perfekt genomskärare eller prickat ett inlägg rakt på honom. Att folk fortfarande påstår att han är komplett är som att säga Natzierna ville bara hjälpa judarna inte döda de. gaskammaren var för att duscha de rent. Gas vilken gas? Är du dum? Hitler var mer humanitär än Ghandi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-03-02 01:06
Enkos

Hahaha älskade den där penaldinho hahahaha

D va kryddan på min sköna kväll. Förlåt men kommer sno den från dig han är penaldinho o grinaldinho för mig nu??
Demakast
2015-03-02 01:03
Hur jävla fantastiskt är det inte att avsluta den här kvällen med att kika in på Livescore för att upptäcka det underbara resultat man hade hoppats på .. Att sen se att det står Ronaldo (P) gör det hela bara ännu roligare. Börjar bli komedi av det hela. Jag undrar hur Ronaldo P firade kvällens mål. Tog han av sig tröjan möjligtvis? Nee .. Han lär ju dragit till med något mycket värre än så? Siiiuuuu! Super super Ronaldo P .. Härligt också att se hur real fansen hänvisar till sin sista livlina Modric. Vad förväntar man sig egentligen av en spelare som varit borta så pass länge, att han ska hoppa in och dominera från start? Titta Sanchez i Arsenal. För över en månad sen var han en av de mest dominanta spelarna där ute, glödhet! En skada senare och ett par missade matcher och killen är sig inte riktigt lik. Det tar sin lilla tid när man väl kommer av sig. Och vi är mitt uppe i en brinnande säsong. En del spelare (se Falcao) blir sig själva aldrig lik medans andra kommer tillbaka och blir ännu bättre. Jag älskar verkligen Modric och önskar honom all lycka i världen men jag både hoppas och tror att hans återkomst kan vara till vår fördel, varefall till en början. Jag bara önskar att våra spelare kan hålla sig friska för vi har en så jävla bra startelva som kan slakta allt i sin väg på en bra dag. Jag menar kolla bara de tre där framme. Brasiliens finest, Uruguays finest och Argentinas (universums) finest. Det här är fotbolls DNA så det skriker om det. Tackar de gula ubåtarna för kvällens present. Kunde inte bli bättre. Natti natt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2015-03-02 00:53
Folk måste förstå en sak, Ronaldo är komplett för att slå straffar men fotbollsmässigt är Ronaldo långt ifrån komplett. De enda Ronaldo är bättre på än Messi är, huvudspel, straffar, långskott, skjuter med bägge fötter. Messi är mil före Ronaldo rent fotbollsmässigt men när det väl gäller för Ballon D'or då gör Ronaldo många mål sen röstar folk så jävla idiotiskt så det bara stinker om det. Hur i helvete kan folk rösta på Ronaldo men inte på Messi. Messi är bättre saker som avgör matcher, småytor, bygga upp anfall och göra assist. Messi kan dribbla av 4 eller 5 spelare men samtidigt lägga en smörpassning som kan leda till mål. Jag har nog aldrig sett Ronaldo göra de Messi gör under varje match dvs att vara enastående och magnifik och att bjuda på magi. Men livet är som de är, den bästa spelare vinner inte alltid priset som den bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-02 00:44
Lord Bendtner gör mål med huvudet, på straffar, höger och vänsterfoten. Han är världens mest kompletta fotbollsspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2015-03-02 00:38
Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo...enda jag hör, kan vi inte diskutera något annat istället? Som vår match mot Villareal?

Jag är orolig för returmatchen, de visar styrka som går vidare i EL, nu stärks deras självförtroende ytterligare med att klara av kryss med B laget i Madrid. Nästa grej kan ju vara och slå ut oss och bli klara för final i Cdr. Vi måste toppa laget. Pique måste in istället för Mathieu, Busi får spela som pivote framför Rakitic och Xavi. Frågan är ifall Xavi verkligen startar två matcher i rad?
Barcelona Canaletes
2015-03-02 00:37
@AlekRivard!:


Glöm inte att han hoppar längst av alla!
Han jämfördes med Micheal Jordan i Deportes Cuatro hahaha!
Barcelona Gabriel
2015-03-02 00:29
B-Guden

Haha, klockren!
Barcelona B-Guden
2015-03-02 00:27
@Gabriel:


haha kolla länktips
Barcelona Gabriel
2015-03-02 00:26
Heisenberg

Jo, jag kan hålla med dig om det, att Albas främsta uppgift bör vara att stoppa kontringar och det gör han med bravur. Egentligen kan det ses som lite orättvist för Alba också nu när jag tänker på det. Om man jämför med tidigare år när vi hade Abidal som vänsterback så skötte även Abidal det defensiva galant, men han behövde samtidigt inte heller lägga i närheten lika mycket fokus på det offensiva på samma sätt som Alba gör då Alves fortfarande höll världsklass. Det offensiva gick via Alves och det defensiva skötte Abidal. Alba tar sig på dubbla uppgifter eftersom Alves gått ner sig rejält. Det ska Alba ha en stor elogé för, men jag vet att han kan så mycket bättre ändå i det offensiva.

Jag kräver egenligen inte så mycket mer av honom förutom lite bättre skärpa i hans avslut och inlägg.
Barcelona enkos
2015-03-02 00:22
Om Ronaldo var från Brasilien skulle han fått namn Penaldinho
Barcelona Gabriel
2015-03-02 00:20
Hur länge ska man få lov att påstå att Cristiano är en komplett fotbollsspelare? Herregud det är löjligt. Han är en komplett målskytt, han gör mål på alla olika sett. Men en komplett fotbollsspelare? Va? Inte en chans. Sen tar han skott på varenda möjlighet som ges också, det spelar ingen roll om det är ett långskott från 35 meter eller precis utanför straffområdet, han skjuter på allt. Såg ni Suarez assist till Messi igår? Finns inte en chans i världen att Cristiano hade passat i det läget. För att jämföra, kommer ni ihåg när han tog bollen från Higuain när denna bara skulle rulla in den i mål och det slutade med att dom ramlade på varandra? Det där summerar upp Ronaldo perfekt.

En självisk fotbollsspelare som bara spelar för en enda anledning, att göra så mycket mål som han bara kan då han insett att det är det som krävs för att ge honom sina Balon D'Ors. Ronaldo vill efter karriären anses som världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, hur skrattretande det än må vara för oss cullés så kommer det likt förbannat finnas de okunniga som vill argumentera för att han är det om han lyckas med att vinna flest guldbollar.

Sen tror jag knappast att han vinner mer än de 3 han redan vunnit, men det är iaf hans premiära mål. Att han också insett att lagtitlar är en hjälp på vägen till hans individuella priser är också en anledning, men innerst inne bryr Ronaldo sig inte ett smack om individuella priser, Killen blev mer glad efter hans betydelselösa och felaktiga straffmål mot Atletico i finalen än vad han blev efter Ramos kvittering i slutet av matchen.

Ronaldo är en egoist och en otroligt begränsad fotbollsspelare.
Barcelona Barcelonistas
2015-03-02 00:16
Messi däremot är en komplett spelare. Han är med i uppbyggnadsfasen, han deltar i sista tredjedelen, han lägger smörpassningar som får all värdens mittfältare att framstå som ett gäng träben. Inte nog med det så är Messi även en komplett målskytt. Han kan göra mål på vilket sätt som helst. En egenskap som Messi har är att vägga sig igenom på småytor, bara dom mest intelligentaste spelarna klarar av att göra det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2015-03-02 00:15
Gabriel

Jag håller med i stort, men tycker du inte att både dessa spelare är perfekta för sina lag? Vi har så mycket kreativitet och offensiv kraft i våra anfallare och mittfältare att Albas primära uppgift ändå är att stoppa kontringar, i och med att det oftast är så våra motståndare anfaller. Och detta gör han ju med bravur. Marcelo får ju mer utrymme för sin kreativa sida i och med att reals anfall helt saknar det (yes, I said it). Men visst, Alba kan bättre, det har du rätt i.
Barcelona Zyzz
2015-03-02 00:14
@AlekRivard!:
Så man är komplett bara för att man kan göra mål med bägge fötterna och huvudet samt att man kan göra mål på straffar? Då finns det MÅÅÅÅNGA kompletta spelare i världen kan jag tala om för dig. Att vara komplett innebär mer än att bara kunna göra mål på olika sätt. Det handlar om att kunna bidra i spelet. Messi är till exempel en playmaker vid sidan av sina mål. DET är att vara komplett. Sen vet jag att du är madridista eftersom jag nyss läste detta inlägget på fotbollskanalen.se: Madridista4Ever: "Klart han är komplett? Han kan göra mål på huvudet, med båda fötterna, straffar, frisparkar. Finns ingen som har en sådan fysik som fotbollsspelare heller. Ser man till hans statistik de senaste säsongerna så talar det ju för sig självt. Sen att han i nuläget är inne i en formsvacka är ju en helt annan sak. Att säga något annat är ju ren brist på intelligens."
Barcelona Excellence
2015-03-02 00:13
Hur kan en spelare som har "fantastisk fysik" hamna på backen mer än alla anda på plan? Det största argumentet för Ronaldo i Messi & Ronaldo debatten är just att Ronaldo har en mer överlägsen fysik, ändå så är det så att denne knappast står upp i närkamp medan Messi oftast kommer vinnande ur dueller mot 2-3 spelare, och det med bollen fortfarande fastklistrad.

När ni pratar om fysik så gör det gärna utefter realitet och inte genom klyschor.
Barcelona Neymar11
2015-03-02 00:12
Fantastisk fysik?! Trilla varje man får chansen? Fotboll handlar inte vem som är mest komplett tänk på det :) Fantastisk målskytt, (förr innan tap INS och straffar) Fantastisk atlet, ja visst Fantastisk fotbollsspelare?! Inte på långa vägar Har man problem att slå en 2 m pass så är man trots allt inte så komplett
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-02 00:12
Ronaldo är långt ifrån en komplett spelare. En huvudlös kyckling är mer komplett. Lär dig att skilja på (komplett spelare) samt ( komplett målskytt). Ronaldo är inte en komplett spelare, men en komplett målskytt kan jag hålla med om att han är.
Postat via SvenskaFans-appen
AlekRivard!
2015-03-02 00:08
@Liunil Masse:
Jag vill egentligen inte vara den men Cristiano är sannerligen komplett som fotbollsspelare. Jag kan rada upp några av dessa egenskaper som portugisen behärskar fullt ut: * Kan göra mål med bägge fötterna. * Har en fantastisk fysik. * Kan göra nickmål. * Kan slå straffar. Om man tittar på Cristianos statistik under de senaste säsongerna så talar det för sig självt. Sen att portugisen är i en målsvacka är en annan femma.
Barcelona Gabriel
2015-03-01 23:59
Neymar11

Alba har blivit sämre offensivt, det var det jag menade. Defensivt har Alba alltid varit sjukt övertygande, det är totalt stängt på hans kant i varje match och där är han en gigant. Jag tycker bara att med så mycket boll han får så måste han höja sig ett par snäpp i det offensiva. Annars sa du det, en blandning av Marcelo och Alba ger den ultimata vänsterbacken.
Barcelona Illusionista
2015-03-01 23:59
Det är nu förlust matcher som Malaga och Celta gör mest ont. Tänk er 6 poäng som vi egentligen borde plockat enkelt är borta.. Vi hade vart 4 poäng före Real vid dagens läge.

Aja hur som helst! Otroligt skönt att RM tappar poäng.. Nu hänger allt på att koncentrera sig, vinna sina matcher och slå RM hemma på CAMP NOU!
Barcelona Gabriel
2015-03-01 23:58
Till en helt annan sak, 4:an i La Liga (Valencia) är 8p bakom serieledarna (R.Madrid) - lika många poäng som 2an i England (City) är bakom serierledarna (Chelsea). 2-lagsliga, which one?
Barcelona Neymar11
2015-03-01 23:57
Gabriel Att han har blivit sämre håller jag absolut inte med, dock så har han fått mer ansvar. Hela vänsterkanten är hans nu när neymar spelar mer centralt. Han må ha tappat offensivt, men har blivit betydligt bättre defensivt. Han har räddat oss så ofantligt många gånger speciellt under stormatcher Slår vi ihop Alba och Marcelo så har vi den perfekte vänsterbacken.... Tills man kräver längd och fysik haha Ytterbackar är svåra att bedöma
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-03-01 23:57
ja vad ska man säga om fotbollskanalen europa...så fort barca torksar då hugger vi, real torskar, ja men jag tycker att vi borde prata lite malaga här haha. only in sweden!
Barcelona Blaugrana91
2015-03-01 23:55
[QUOTE=Yaya24]Du kan va ett troll snorunge. Jag har min åsikt, och den stämmer väldigt bra! [/QUOTE] Visst ha din åsikt, men skriv då inte att andra inte kan något om fotboll om dem inte delar din åsikt.... Dessutom inte första gången du skriver så, därav anser jag att du är ett troll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-03-01 23:52
När Carlo bytte ut isco o Benz så var poängtappet ett faktum. Jag tänkte vad sysslar han med ? Precis när real får tryck så tar han ut dessa och sätter in medelmåttor, Bravo Bravo ancelotti
Barcelona Gabriel
2015-03-01 23:50
Neymar11 Om mallen för "dåliga inlägg" kvalificeras som Alves-nivå kommer Albas inlägg alltid att rankas som "helt okej" då det är näst intill omöjligt att ha lika usla inlägg som Alves. Jag kan absolut give in och hålla med om att jag var alldeles för snabb med att utnämna Marcelo som världens bästa vänsterback - även om jag fortfarande tycker att han blivit bättre defensivt på sistone, men vad jag inte kommer att ge mig med är att Alba inte är lika bra som han brukade vara, han är inte heller lika jämn. Han brukade leverera samma nivå match efter match, nu blandar han och ger väldigt mycket. Men man kan inte alltid hålla med varandra.
Barcelona Neymar11
2015-03-01 23:47
Gabriel Jag är fortfarande lite delad angående Albas inläggs spel, jag tycker faktiskt inte det är så illa. Visst det kan bli betydligt bättre Men samtidigt så begränsas han en aning, höjd bollar kan lika gärna ge upp på förhand. Än så länge är det inte Alves klass, men ja han kan höja sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-01 23:46
Erik Satie - instämmer. Garå är ögongodis. Brukar aldrig kolla på FKE då jag inte orkar lyssna på amatören Ekwall och pajasen Hussfelt. Den sist nämnde tror han är någon italiensk maffia boss med backslick.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: