/spanien/barcelona/forum/424.aspx/spanien/barcelona/forum/424.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-18 12:07
Inget nytt kontrakt för rakitic den här säsongen åtminstone, bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-09-18 11:51
Denna elva vill jag se ikväll: _______________Terstegen______________ __Sergi_____Pique___Umtiti_____Alba___ _________Arthur_______Busquets________ ___Dembele______________Coutinho ____ ________________Messi_________________ ________________Suarez________________ Ställer upp med en 4-2-2-1-1 uppställning som speglar deras verkliga positioner på planen utan boll och när vi kontrollerar bollen. Man kan tolka det som en 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3 men så jag ställde upp är en reflektion över vart jag vill att deras utgångspositioner ska vara, Dembele till höger och Coutinho till vänster är det viktigaste, Samt att Suarez håller sig centralt och inte drar sig ut mot någon av kanterna. Dax att släppa fram Arthur från start på Camp Nou.
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-09-18 11:20
Eftersom Rakitic startade på ett oväntat mittfält med Rafinha o Roberto förra matchen hoppas jag verkligen VV startar med Vidal ikväll.

Varken Vidal eller Arthur har fått starta någon match så här långt in på säsongen vilket jag är lite frågande till. Rakitic är en startspelare men bör roteras lite mer frekvent, han har spelat väldigt mycket det senaste året och skulle behöva lite vila lite mer.

Även om jag vart chockad när Rafinha o Roberto fick starta borta mot Sociedead så vart det lite vågat av VV och en tydlig signal att CL är större fokus än förra året.

Summering , mer av Vidal o Arthur och våga vila Raketen lite mer. Vi har en fantastisk bredd på mittfältet , VV måste använda det bättre.

Otroligt taggad inför ikväll, en vinst är ett måste eftersom vi har en väldigt tuff grupp. Däremot är det viktigaste att man bara går vidare till slutspelet nu i höst/vår. Det viktigaste är ju slutspelet, det kvittar hur bra vi är nu om vi är mediokra i slutspelsmatcherna. Lottningen och seedningen är så skev så det spelar knappt roll om man slutar 1:a eller 2:a i gruppen längre.
Barcelona Soko
2018-09-18 09:03
Mycket viktigt att börja med en seger ikväll. Har inte sett PSV spela men en titt på deras senaste resultaten som gör att man inte ska underskatta dem.. 7-0 på bortaplan sist och 6-1 matchen innan.. Laget har 5 segrar av 5 och 21-3 i mållskyllnad.. Ändå är vi enorma favoriter och bara 1.10 i odds. Jag är inte orolig på att Messi och co kommer göra mål framåt men viss oro att släppa mål bakåt.. Har en känsla att Messi kommer att göra hattrick och att denna säsong är hans.. Viktigt också att Coutinho börjar leverera som han gjorde i Liverpool.. Dembele verkar ha fått bra självförtroende och käns given i startelvan .. Kul dessutom med matchen redan 18.55 .. ps. matchen sänds på tv6.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-18 08:31
Conspiracy theory: Barça have no intention of playing in Miami, but are going along with the idea because they know it will be blocked by Spanish FA (Rubiales) and FIFA (Infantino) and they want to make Tebas look stupid.

Lite kul ändå.
Barcelona Barcadinho.
2018-09-18 07:09
Haha, loserstämpeln, det vill vi inte ha.
Men att vara lojal o långsiktig, tåla motgång o press utan sabbatsår eller byta klubb o att vara en klubbidentitet från tränarbänken.
Wenger o Pep gillar spela vackert o ge unga spelare chanser, det har dem gemensamt redan.
Jag skulle kanske välja Ferguson :-)
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-17 22:05
Inte riktigt som Wenger dock....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-09-17 22:04
Guardiola får gärna komma tillbaka, alltid välkommen och sen kan han köra Wenger, alltså stanna 20 år och bygga pyramiden som han vill, från juvenil till kökspersonalen UTAN att tappa håret när det går dåligt.
Jag svär redan nu, fria händer, jag kommer inte klaga på honom en enda gång.
Kan bli klubbens viktigaste värvning inför 2020 talet. En dröm.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-17 21:36
Är ju dock bra med olika tider. Då kan man se fler matcher. Dessutom är jag rätt säker på att den gamla tiden återvänder under slutspelet. Kan dock ha fel. Men tror 2 tider endast gäller i gruppspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-09-17 21:26
Mark van Bommel (PSV manager): "I know my players will ask Messi for his shirt, but they shouldn’t do it at half time." För att han själv vill ha den HAHA.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-09-17 21:25
Hahah Arthur Melo la upp en bild på sociala medier inför matchen mot Sociedad med texten ”redo” fast tog bort den så fort truppen kom ut och han inte var med. Men denna gång vänta han tills truppen kom ut för att lägga upp en bild med samma text. Han la upp bilden 2 minuter efter Barcelonas Instagram sida la upp truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-17 21:18
Var tacksam istället nu missar du inte liverpool-psg :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2018-09-17 21:03
18:55?! Vad är det frågan om?! Vad har hänt med den klassiska tiden?! Jag blir vansinnig!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-17 20:19
Vad fan har helt missat att van bommel är PSV:s tränare, vad hände med cucu? Malcom kommer inte vara med i truppen då han inte har fått grönt ljus ännu, trodde det var en lätt stukning bara ?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-17 19:52
Mess1 För att kraven på Messi är så höga. Han har satt en egen ribba nivåer över resten. För att han ska bli ”godkänd” ska han enligt folk göra 3 mål per match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-09-17 19:42
Varför får Messi så mycket skit för förra CL?
Tänker mest på "haters" Barcelona gjorde 4 mål mot Chelasea. Messi gjorde 3 av dessa och en assist. Sen första matchen mot Roma var messi bra även fast han inte gjorde något mål eller assist så var han grym! Sen plattmatchen efter var så sjukt så finns inget att säga. Men då får han skit för allt?
Barcelona Kubala.
2018-09-17 17:43
@Infinit8Don:


Fast du glömmer en sak...kan Barca (med Messi på plan) slå Stoke på bortaplan en regnig tisdagskväll? :-)

Skämt åsido, det blir intressant att följa matchen imorgon. PSV ska ej underskattas. Hoppas att Arthur får starta och att Rakitic får vila lite. Malcom får gärna göra ett inhopp och jag vill hellre spela med Semedo än Roberto på högerkanten.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-17 13:27
Messi har inte förlorat en ligamatch på 17 månader, 17!!!!. Helt brutalt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-17 13:22
Så fort han gör enbart en godkänd match på på hela säsongen så är du alltid redo att dra igång motorsågen fasten Barca som lag vann svåraste matchen på bortaplan dem senaste 10 åren och endå vann, matchen innan så tyckte du att han var bedrövlig fast han gjorde 2 mål och 2 assist. Laget vann med 8-2 och Messi gav bort straff till Suárez på grund av sin ödmjukhet hur i he**** får du till han han var bedrövlig i den matchen med?
Ett tips till dig om du endå ska vara den negativaste, börja kritisera Barca och andra spelare oftare och tränaren istället för att headhunta Messi varje gång.
Messi förlorade enbart 2 matcher förra säsongen oavsett vad och en av dem var en avgörande förlust på grund av våran tränare samt pique som stod för förlusten.@Soko:

Barcelona Soko
2018-09-17 12:46
Unicef1983 

Visst skulle vi klarat oss bättre utan Messi hemma än borta men bortamatcher tar mera på krafter med resor, sämre plan etc..  

Smogen 


När det gäller sponsorer, medier etc är det bättre att Messi spelar hemmamatcher inför upp till 100 000 våra betalande än borta mot tex Eibar Getafe Rayo Huesca som har upp till 10 ggr mindre publik och sämre publicitet.

Barcelona Passa_Bollen
2018-09-17 09:46
Tycker alla som svarar soko ska kolla inlägget innan det senaste med han, han har en tendens att komma med dem mest efterblivna inläggen, när han märker att alla är blir hatiska som vanligt kommer han med ett inlägg efteråt som är bra mycket mjukare en det föregående. Soko tyckte ju att Messi skulle vila alla borta matcher härdan efter och att han inte bryr sig som han skrev 2 gånger om i samma inlägg. Nu handlar det om var tredje match på grund av åldern. Som sagt systematiska hatiska inlägg mot Messi. Och det har han gjort sen dag ett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2018-09-17 09:40
Soko

Det finns en del jag inte håller med dig om, men om inte minnet sviker mig så brukade Pep under hans första två säsonger vila Messi var 5-6 match. Nu vilade ju Pep alla spelare på samma sätt, men Messi var inte undantagen. Jag tycker det är synd att VV inte gör samma sak. Däremot tror jag inte att det är Messi som kräver det. Snarare är det nog Bartomeu som kräver att VV spelar varje match. Dvs. Sponsorer, media, hemma- och tv publik kräver att få se den lille magikern spela.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-09-17 09:31
Det är fortfarande inte upp till Messi utan det är upp till tränaren. Det är väl självklart att Messi vill spela varenda match, hade han inte velat det så ska han inte spela fotboll. Det är valverde som ska sköta roteringarna och vilande av spelarna oavsett vad spelarna vill. Tränaren ska både kunna föra en dialog med spelarna samt ta dom obekväma besluten för LAGETS bästa. Känner sig Messi 100 så kommer han vilja spela och det är fan helt rätt!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-17 09:27
Soko Försöker du förfina det du skrev i din senaste inlägg? Att Messi ska vila alla borta matcher på ligan för att han inte gjorde gjorde mål i senaste matchen mot Barcelona’s svåraste motståndare dem senaste 10 åren på borta plan. Du sa ju tydligt 2 gånger om att han inte bryr sig i samma inlägg och allt annat bullshit. Dina inlägg är systematiska och du har uppenbarligen en agenda!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2018-09-17 09:19
Soko: Håller med dig, Fast jag tycker Messi borde vila dom lättare hemma matcherna. Suarez Coutinho Rafinha Malcom Arthur Sergio,B Alba Langlet Pique Semedo Det här hade faktiskt varit lite av en dröm 11a om man ser till rotation. Här har vi riktiga krigare som hade kunna hålla uppe en grym press, duktiga bollvinnare, och bolltrygghet al’a Barca på alla positioner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-09-17 08:49
Imorgon börjar allvaret med CL.  Självaste Messi har sagt att CL blir prio ett i år.. Det betyder väl inte att man vill offra ligan eller cupen för det utan köra för trippel.. 

Jag funderar hur Messi som är inne i åldern fungerar kring sin satsning i år.  Ska han spela alla matcher var tredje dag eller ska han vila var tredje match ?! 

Eftersom han är så viktig för Barcelona hade det varit bäst både för honom och laget om han avstod bortamatcher i ligan undantag toppmatcher mot Real, Atletico , ,Valencia och Sevilla bla .. Och spela istället hemmamatcher och alla CL matcher.  Det hade räckt för hans kropp.. Vi har ju andra spelare bla Malcom som kan få chansen...

Eller ska han envisas med att spela varenda match och bli utbränd till våren när det gäller som mest ?!  För i CL räcker det med en dålig match , som ex Roma, att man förstör allt.

Barcelona Lion24
2018-09-16 23:05
Hej allihopa!

Det är så att jag funderar på att åka ner till Barcelona och se en match nu under hösten (Barca-Sevilla 20/10/2018). Jag har varit nere i Barcelona som utbytesstudent och på Camp Nou för många år sen så jag har varit ner en gång tidigare. Men då hade jag inte behövt fixa nånting förutom att betala en summa.

Jag vill fråga om någon har nån bra tips att ge inför bokningen. Vilket hotell ska man boka? Vilken är närmast? Bäst? Och vilka platser ska man sitta på, i arenan alltså? Budgeten är ''normal'', alltså inte för dyrt eller billigt. Skulle välkomna tips om i stort sett allting som har med resandet att göra. Flyg, hotell, matchbiljetter och sevärdheter.
Barcelona Infinit8Don
2018-09-16 22:36
9!!!! Tillägg i Sevilla. Komigen gör 2-1 nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2018-09-16 22:22
Hur många gula kort är det denna omgång? Snittar 8-10st per match känns det som.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-09-16 21:35
[QUOTE=FBKröjjf]the cameroonians Det är vad jag kallar analys. En klockren sådan tvvärr. Du har så rätt, att det inte är sant. [/QUOTE] Ytterligare ett exempel som stärker tesen är ju presidentvalet 2015. Laporta: Cruyff, la Masia och Unicef. Barto: Omsätta €1 miljard och Espai Barça Den enda gången Barto pratar positivt om akademin är när Real vunnit mer och vill blidka fansen. Alltså som en sann nuñista.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: