/spanien/barcelona/forum/416.aspx/spanien/barcelona/forum/416.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:06
@Alvés - Por Que?:


Det är bara bra att de gör det. Kommer göra fansen ännu argare. Ju mer negativ spotlight på Barto, desto bättre. Blir intressant att se hur matchen utvecklar sig mot Real. Torskar vi med 2 eller flera bollar så lär folk vakna till (förhoppningsvis).
Barcelona Coach Pep-
2017-08-16 14:05
L.A.M Nr 10

Busquets-Paulinho
Messi-Rakitic-(Coutinho/Iniesta/Dembele)
Suarez

Man kan ha Busquets, Paulinho och Rakitic inne på plan samtidigt? Rakitic är klass även högre upp i plan och en tillgång med sin skottfarlighet.
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 14:05
@Jarod The Pretender:


Haha, fast hade dem varit smart så hade dem bänkat han i alla finaler. Han levererar ju i de mindre matcherna
Barcelona || Cillessen #1
2017-08-16 14:04
Hur kommer det sig att benedito är den ende som kämpar för klubben? Vart är alla andra som kommer poppa upp när han har öppnat vägarna nu? Mer värdig president Posten än benedito finns inte!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-08-16 14:04
L.A.M Nr 10

En utmaning för Valverde är ju att Messi, trots sin ursprungsposition till höger i anfallet befinner sig så mycket i mitten. Detta gör att vi blir tomma offensivt till höger. Samtidigt vill man få ut så mycket offensivt som möjligt av messi och därför ha honom i en friroll där han inte behöver jobba så mycket i defensiven.

Att spela 4-2-3-1 är en lösning på denna utmaning. yttrarna hjälper mittfältet i det defensiva så att vi försvarar 4-4-2. och i det offensiva så har vi en högerytter som breddar på kanten samtidigt som Messi bygger spelet centralt med mittfältarna.

Jag är skeptisk till att byta till denna formation men kan också se fördelar med det utifrån ovan nämnda resonemang. Alternativet är att spela Messi som spets i 4-3-3 som vi gjorde med Villa och Pedro/Alexis på kanterna, men då finns ingen plats för Suarez.

Barcelona Koeman!!
2017-08-16 14:04
@Alvés - Por Que?:


Att dem går att och förnekar det visar bara hur sant det är att han var inblandad i det. Fyfan alltså
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:04
@Junta Dimision:


Juventus värvar oftast smart (Higuain värvningen var dock kaos).
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 14:03
Oj oj oj , klubben går ut officiellt och förnekar Bartomeus inverkan på Paulinho värvningen.. Han såg trots allt twitter.
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-16 14:02
@LennyRomario:


Jag förstår dilemmat. Har själv tänkt på det och därför hoppats att varken Dembele eller Coutinho kommer. Betyder detta att jag hatar klubben? Såklart inte, men det är inte funktionellt att ha ett gäng skurkar styra klubben till graven. Av denna anledning hoppas jag att Beneditos missförtroendeförklaring går igenom. :-)
Barcelona Junta Dimision
2017-08-16 14:01
Juventus håller på att signa Matuidi från PSG för drygt 20 m euro, en spelare som har en identisk profil till Paulinho men som har spelat och levererat i toppfotbollen i flera år.

Det här med dagens marknad och Paulinhos prislapp ni vet...
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 13:59
Nästan så man behöver spela FM för att värvningarna ska gå rätt till ;)
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 13:44
Lite Paulinho statistik. Kommer knappast vara en Pivote mer än box-till-box spelare likt Rakitic.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-08-16 13:41
Paulinho är ingen pivote, han har aldrig spelat som spets nedåt i ett tremannamittfält utan är en tvåvägsspelare som är fysiskt stark, täcker stora ytor och sammantaget är i stort sett lika bra både med och utan boll. Jag skulle säga att han är betydligt mer lik Rakitic än Busquets.

Att som några är inne på spela honom bredvid Busquets är en idé. Det skulle då bli en 4-2-3-1-liknande formation. Det jag då inte förstår är varför man inte i så fall spelar på det sättet och satsar på Rakitic i den rollen. Enligt mig är rollen som box-to-box-spelare bredvid ett mer stationär och sittande defensivt geni som Busquets som klippt och skuren för kroaten. Därmed inte sagt att det är bäst för oss som lag men jag tror definitivt Rakitic skulle göra sig bra där. Om vi då köpt Paulinho för att ersätta honom blir jag fundersam då Paulinho inte någon gång under karriären bevisat sig vara bättre.

Jag är, olikt vad många andra verkar tycka, beredd att ge Valverde en chans att implementera sin fotboll. Han har trots sin orutin från den absoluta toppen ändå genom åren varit en tränare som satt ihop kollektivt starka lag med en idé om hur de vill spela fotboll på båda planhalvorna. Ledningen har inte mitt stöd men att ge Valverde sitt förtroende är inte att stötta ledningen. Vill Valverde spela 4-2-3-1 med två mer defensiva mittfältare tänker jag ge honom den här säsongen att bevisa att vi som lag blir bättre med det systemet. Samma sak med spelare som Paulinho, jag hade aldrig i livet själv genomfört köpet men jag hoppas att han gör mig positivt överraskad.
Barcelona Rieiro
2017-08-16 13:39
Tror dembele kommer presenteras inom kort. Coutinho däremot kommer bli en svårare nöt att knäcka. Gå för seri istället
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-08-16 13:34
@Katalano:

Känslan är ju att hoppet för en misstroenderöstning är större än någonsin. Just på grund av dålig trupp och inga storstjärnor in. Så vill man ens att Barcelona ska dra in två stjärnor och vinna mot Real Madrid om det gör att Barto blir kvar? Eller i min värld är det solklart - nej det vill man inte.

Jag har inga problem med att Barcelona förlorar varenda match fram till att Benedito fått in tillräckligt med röster. Känns inte som det går att hoppas att det går bra för Barcelona, samtidigt som det allra viktigaste är att Barto försvinner. Det är för tätt sammanknutet.

Allra bästa vore såklart att Barcelona vinner samtidigt som Barto försvinner ändå, men världen är sällan så snäll.
Barcelona Coach Pep-
2017-08-16 13:30
@Viggo - Grande Busquets:
Något i den stilen. Paulinho är en logisk värvning. Två lättviktiga registas med bara en pivote fungerade endast med två gudomliga spelare – Xavi och Iniesta – under sin peak, med Peps taktiska hjärna och extrema presspel. Problemet är inte att vi inte längre spelar Pep-fotboll, problemet är att vi inte ens kan spela possessionfotboll överhuvudtaget, eftersom ledningen tänkt på yta framför form. År efter år har vi förlitat oss helt på våra tre anfallare, uppbackade av ett osammanhängande mittfält som är extremt svagt defensivt. Paulinho är det vi saknat sedan Keita – dvs en energisk, stark, och defensivt kapabel spelare som jobbar åt båda håller och är bra i luften. Detta är väl exakt vad Busquets behövt vid sin sida, om något? Åtminstone är denna värvningen ett steg mot ett mer strukturerat Barca som ger Busquets en partner som han kan lita på och återuppbygga mittfältsfundamentet som gjorde oss starka från första början.
Barcelona Cule4life
2017-08-16 13:17
15 dagar av fönstret. Coutinho och Dembele är på G. Vi får vara positiva. Livet är för kort för att vara negativ oavsett fiffel juntan. Får vi in dessa 2 plus Seri är vi tillbaka. Seri tar Rakitic plats, Coutinho tar Iniestas och Dembele tar Neymars, Tillsammans med Cillisen,Semedo,Pique,Umtiti,Alba,Busquets,Messi,Suarez som är vår ryggrad i truppen.. Det gäller att slå till hårt nu när Madrid,City,PSG,Bayern har värvat finfint ett tag.

Vi får helt enkelt ha is i magen.
Barcelona Cúles
2017-08-16 12:53
Har sagt det förut och jag säger det igen.

Vi kommer inte att få in någon av betydelse.

Större chans att Bartomeu fifflar med transferpengarna.
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-08-16 12:47
Ännu en dag utan någon ersättare till Iniesta och Neymar, känns som vi blir utan någon stor värvning i år.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2017-08-16 12:26
@Koeman!!:
Han känns inte omöjlig. Inter och Milan hugger på han. Och jag tror att bayern hade släppt han för 40. Med tanke på hans ålder.
Barcelona Cule4life
2017-08-16 12:17
Speciellt nu när Paulinho har kommit. Känns som att Rakitic tid är ute. Om något lag ens vill ha Rafinha så är det bara att sälja. Ingen idé att sitta och hoppas på att han ska explodera. Han skadar sig när han anstränger sig för mkt, Väldigt skör kille.
Barcelona Nesto
2017-08-16 12:04
@Cule4life:


Kör på det. 90+Rakitic. Nu har Rakitic varit hos oss några år och vi vet vad vi får, det blir inte bättre än såhär.
Har hellre kvar Gomes som är yngre och säkert kan bli bättre än förra säsongen.

Skulle Seri mot alla odds anlända så skulle jag inte haft problem med att inkludera Rafinha i en deal med Dembele heller.
Konstant skadad, kommer knappast bli bättre med åren.
Barcelona Kröjjff
2017-08-16 12:00
@LennyRomario:
Intressant nog så läser jag en Messi-biografi för stunden, eftersom det är betydligt roligare än att följa den klubb han spelar för. Om jag förstått det hela rätt, började mytbildningen ifråga med att Messi skulle ha skickat ett SMS i spelarbussen till Pep. Där han krävde att bli inflyttad från högerkanten eftersom han enligt Zlatans spökskrivare på Aftonbladet skulle ha känt sin ställning som obestridlig stjärna i laget hotad av svensken och dennes påstått "succéartade" start i storklubben. Sanningen är emellertid att Messi redan under Frank Rijkaards tid som tränare hade börjat göra anspråk på en central position och få överge högerkanten. Där han från början och som ett första steg in i A-truppen hade accepterat att positionera sig i ett utlovat övergångsskede och som ett led i en försiktig inskolningsfas. Innan dess var Messis naturliga och sedan koltåldern etablerade utgångsposition central så som en lågt liggande anfallare; d v s en roll som sedermera skulle komma att benämnas som "falsk 9:a". Men som Messi själv hade ett eget ord för som han använde om sig själv redan vid tidpunkten när han anlände till Barcelona som trettonåring: "Enganche". En kort engelskspråkig förklaring kan kanske vara på sin plats: "Traditionally in Argentina the Enganche is the player that sits at the tip of the midfield and knits the possession together. He is the player that receives the ball and chooses how and when to release the ball to maximise the potential of the attacking movement". Liksom ett litet utdrag ur biografin av Guillem Balague, som jag alltså som bäst läser i brist på bättre fotbollsunderhållning: "Rijkaard hade lovat Messi att han så småningom skulle få starta centralt, men under de första åren i A-laget fick han inte chansen. I själva verket fick han vänta tills Pep Guardiola kom till laget". Den positionen var med andra ord skräddarsydd för Messi långt innan "Big Foot" klampade in på Camp Nou. Och den som tror att Pep Guardiolas drag att återbörda Messi till den plats varifrån han från första början väckt stort intresse från andra sidan Atlanten som nybliven tonåring, berodde på att denne vek ned sig för Messi på bekostnad av Zlatan och att Messi fick sin vilja fram för att argentinaren kände hotet överhängande av att den store svensken skulle ställa honom helt i skuggan, är mer än olovligt fotbollsdum och skrattretande lättmanipulerad av blågul media. Neymar?
Barcelona DM1982
2017-08-16 11:54
[QUOTE=Barclasico]Barça target Ousmane Dembele spotted outside his house tonight with a car full of bags and suitcases. [bild via @MartaMoralesL] Som sagt, han blir klar när som nu. [/QUOTE] Det var inte han utan hans vänner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2017-08-16 11:51
Vi alla fans måste ge paulinho en chans.. hoppas inte han blir utbuad eller något direkt i början.. som någon skrev tidigare så är det ledningen som köpt honom. Han tvingade inte till sig flytt själv
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-08-16 11:50
Trovärdigt eller inte. Liverpool kräver Rakitic i dealen för Coutinho.
Barcelona Koeman!!
2017-08-16 11:48
@Josep "Pep" Guardiola Sala:


Ville Bayern sälja Vidal? Vidal är klasser bättre än Paulinho.
Barcelona Cule4life
2017-08-16 11:38
Seri mot Napoli på bortaplan ikväll, CL kval. Hoppas han gör en kanonmatch så att "ledningen" blir desperata och värvar snabbt.
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2017-08-16 11:37
Förresten varför la vi inte 40 miljoner på arturo Vidal? Istället för paulinho?
Tycker fan Vidal är en av dom bästa Box till Box spelarna med en sjuk arbetskapacitet.
Barcelona socccerfan1
2017-08-16 11:26
Han blir presenterad imorgon typ.. efter att vi blir utskämda ikväll så ledningen vänder snacket
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: