/spanien/barcelona/forum/4141.aspx/spanien/barcelona/forum/4141.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona The Octopus of Badia
2015-03-23 14:05
L.A.M Nr 10 "51 % bollinehav säger allt, det ska vara större skillnad än så." Jag förstår inte ditt resonemang när du konstaterar det här. Real spelade med Toni Kroos, Luka Modric och Isco på mittfältet, som alla är extremt boll- och passningsskickliga spelare, långt före det mittfältet vi ställde upp med igår. Det är då lönlöst att satsa på att dominera bollinnehavet när vi inte ens innehar spelartyperna på mittfältet för att kunna vinna mittfältskampen med bravur. Det Lucho borde gjort i första är att aktivera Messi mer och inte spela genom vår vänsterkant där Iniesta och Neymar var allt annat än godkända i första halvlek. I andra bytte vi kant mer och se hur det bra det gick när vi spelar genom Messi oftare. Hade vi haft Busquets från start istället för Mascherano hade hade kanske sett annorlunda ut, men det lär vi aldrig få reda på. Angående Xavi från start eller icke, han är betydligt mer verksam och påverkar matchbilden i större utsträckning när han får hoppa in mellan minut 60 och 70 och med sitt lugn kontrollera tempot i matchen. Startar han matcherna kommer det inte alls få samma effekt. Tyvärr har vi i nuläget inget bättre alternativ än Iniesta (Rafinha passar in i spelsystemet väldigt bra, men har fått alldeles för lite speltid under säsongen för att på allvar nu under våren kunna starta toppmatcher) vilket såklart skapar problem mot lag vars styrka ligger på mittfältet (nej, BBC är inte Reals styrka och har aldrig varit det). Real var klart bättre i första, vi var klart bättre i andra, båda lagen missade flertalet målchanser (Barca mer än Real) och i slutändan var det (med min Culer-goggles) ett rättvist resultat. Måste sammanfattningsvis ta och hylla två försvarsgiganter som genomgående under säsongen hållit en hög nivå, men framförallt under våren spelat bättre än någonsin. Dessa är såklart inga mindre än Gerard Piqué och Jordi Alba, som visade upp ett blaugrana-hjärta som Puyol hade varit stolt över.
Barcelona Barcelonistas
2015-03-23 14:04
Nöjda med vinsten? Beror på hur du menar. Givetvis ska vi vara nöjda. Men vi borde vunnit med ett par bollar till. Andra halvlek dominerade vi. Det är just de spelet som vi ska ta med oss från matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2015-03-23 13:50
Var ingen topp match från Barca igår nu när man lugnat ner sig lite.

Suarez och Piques storspel vann matchen åt oss. I efterhand ska vi vara jävligt nöjda med vinsten. Starkare grepp om ligan nu. Skönt o vinna topp matcher utan att storspela.. Jävligt skönt.


Men hoppas att laget lär sig från sina misstag. Neymar återgår till den formen han hade för några månader sedan.

Mot topplag känns det som att Xavi bör spela istället för Iniesta.. Vi behöver kontrollen.. Och Messi Suarez o Neymar e så pass rörliga nu att Xavi inte kommer motstå o lägga den i djupled.


PSG ska vi inte underskatta men de ska vi ta. Semifinalen i CL kommer vara tuffare.. Vi måste vara på topp tills dess.
Barcelona Ney
2015-03-23 13:46
Stämningen på topp i Real Madrid efter gårdagens förlust.

(bläddra ned i länken och tryck på PLAY-knappen)
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2015-03-23 13:25
Ni gillar ju självklart anekdoter här kommer en från 2003-2004 från Guillem Balagues bok om Messi när han spelade med u17-laget.

"Vid ett tillfälle spelade Leo i en cupmatch mot Sevilla. Sevillas högerback fick den otacksamma uppgiften att markera en Messi i storform: Leo gjorde tre mål på åtta minuter. Försvararen skulle aldrig glömma den matchen".

Egentligen inte så konstigt då det är Lionel Messi som är i farten, men det blir mer intressant när samma högerback som skulle markera honom nu spelar i Real Madrid. Ingen mindre än Sergio Ramos.

Ha en fortsatt trevlig dag!
Barcelona Barclasico
2015-03-23 13:25
OT! tycker synd om vår Deulofeu Videon kanske inte handlar just om Deulofeu, men under videon så ser man hur besviken han är
Barcelona Danne - Culé - 26
2015-03-23 13:21
Bought a car for the price of a bike? Då hade jag blivit glad iaf.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-03-23 13:16
Dybala, talangen från Palermo va på Camp Nou igår. Han tweeta en bild på sig. Ronaldo har tydligen tagit sig på kuken bakom domaren och sagt, vill du ha den bakom hans rygg. Finns video bevis online. Det här är vad Marca har att säga om Fale. Marca have savaged Bale today. "It's obvious Perez has paid €100m for someone worth €20m. They've bought a car for the price of a bike."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-03-23 13:13
Kröjf Jag är glad för att jag aldrig har behövt hamna i ordväxling med dig på något ställe utanför detta forum:) Din retoriska förmåga hade fått mig att bli paralyserad och när jag väl hade kommit på en comeback så har tiden för en comeback passerat;) haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-03-23 13:08
Xaviesta skrev:

"el Flaco

"Har väntat i ett helt dygn på någon som sett matchen med samma ögon som jag såg den och där kom det äntligen. Perfekt sammanfattat"

El Clásico slutade för cirka tretton timmar sedan. Alltså har snarare ett "HALVT" dygn gått sedan slutsignalen, om vi ska vara korrekta. Kan tyckas vara en kverulerande petitess av en petnoga ordpolis. Men denna för mitt vidkommande högst ovanliga anmärkning, "råkar" ha sina sakliga skäl.

För det var väl Xaviesta själv som drog igång stora motorsågen under buller och bång för att göra slarvsylta av en skribent, med anledning av en artikel i förfluten tid med tydlig anknytning till El Clásico. Och om vilken Xaviesta bl a skrev:

"Ena stunden läser jah i imperfekt form för att i nästa befinna mig i presens".

"Ett helt dygn" hör hur som helst till den språkliga kategorin futurum, fram tills dess klockan slår ca 22:48 ikväll (paus och stopptid inkluderad).

För övrigt instämmer jag helt och fullt i åsikten att el Flacos sammanfattning av matchen igår kväll, stämmer mycket väl överens med vad även mina egna ögon såg och hjärnan noterade. Finns därför inte något nämnvärt att tillägga om det strikt fotbollsmässiga från min sida sett.


Barcelona L.A.M Nr 10
2015-03-23 13:07
Likt de gjorde sista 20*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-03-23 13:06
Blaugrana91 Fast faktum är att Real inte spelat ut oss under de sista 20 i första halvlek på ett bra tag. Problemet med att spela som vi gjorde är att vi lämnar över matchen i händerna på motståndarna. Frågan är då om de tar vara på det eller inte, i vilken utsträckning deras spelare är förmögna att skapa chanser och hur pass effektiva de är. Real gjorde ett mål men borde tagit vara på sitt spelövertag betydligt bättre. I dessa matcher är det bara naturligt med böljande matchbilder och att spelet går i perioder. Igår gav dock bort alldeles för mycket initiativ, något som kunde straffat sig. Det spelar egentligen ingen roll hur många målchanser vi missade i andra halvlek när vi hade kunnat hamna i underläge tidigare än så. 51 % bollinehav säger allt, det ska vara större skillnad än så. Jag vill inte ha bollen för bollinehavets skull utan enbart för att vi alltjämt är ett bättre spelförande än försvarande lag. Att vi har ett vasst kontringsspel betyder inte att vi per automatik kan spela lågt försvarsspel. För det krävs bättre taktisk förberedelse samt andra spelartyper. Vi ska ha bollinehavet, vara spelförande för att i kortare perioder sedan sjunka lägre och ställa om snabbt. Det vi gjorde igår kommer inte att fungera i det långa loppet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2015-03-23 13:05
Jag är inte alls imponerad utav spelet igår! Alla dessa missar kommer förmodligen leda till att vi inte vinner CL. Framför allt Neymar måste verkligen skärpa sig. Dessutom måste han börja släppa bollen! Känns som att Neymar tappade självförtroende när Suarez kom igång med målskyttet?
Barcelona LeoMessi
2015-03-23 13:05
Dra inte för stora växlar av rakitics insats. Han hade bara en dålig dag på jobbet och han var knappast ensam om att slå bort passningar och slarva på annat sätt. Blev inte bättre av att hela mittfältstrion slarvade och spela osynkat! Jag litar på rakitic! Han är ingen xavi när det kommer till kortpassningsspelet och det har han inte utgett sig för att vara heller. Trodde man att han skulle vårda boll som xavi så har man ingen koll på raketen. Han bidrar med annat som vi saknar på mittfältet:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-23 12:55
Blaugrana91- äntligen någon som såg samma match som jag. Den sekvensen som du nämner är väldigt viktigt att ta upp. Vi var inledningsvis det bättre laget där vi tom hade tryck på Real. Vi gör 1-0, sen är vi nära att göra 2-0 men Neymar missar chansen, och 10 sekunder senare gör Real 1-1 på en omställning. Det tog hårt på spelarnas psyke det märktes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-03-23 12:51
Jag kan tycka att vissa överdriver Reals insats i första halvlek. Vi började bäst, vi var det starkare laget första 20 minuterna. Hade vi dessutom satt Neymars solklara chans till 2-0 hade det varit i princip klart. Istället blir det 1-1 och Real känner att dem har en chans och ger verkligen allt sista 20 minuterna av första, och ja då levde vi farligt. I andra tar vi över och kan knappt minnas att Real skapade några farliga chanser alls, samtidigt som vi borde gjort flera mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dengus
2015-03-23 12:49
7 år 3 månader för Rosell 3 år 3 månader för Barto detta är vad spanska skattemyndigheten yrkar som straff. har tyvärr ingen källa annat än goalna på instagram men stämmer det så sitter dom verkligen i knipan. kan detta vara karma? de var ju inte direkt diskreta med sin smutskastning av Laporta o co när de tog makten
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-23 12:44
Leo y Cesc - du har fel, Rakitic är en mittfältare som passar perfekt för den fotboll som Lucho vill spela. Rakitic är betydligt rakare i sitt spel än övriga mittfältare, han är dessutom en bättre försvarare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2015-03-23 12:41
@el Flaco:


Rakitic är väldigt stel, han missförstår många gånger hur han ska röra sig och kombinera trianglar med sina lagkamrater och det slutar i bolltapp, se själv en kort genomgång av matchen så ser man hur Rakitic tappar mycket boll och saknar helt Xavis och Iniestas känsla för att hålla i bollen i trånga utrymmen.

Rakitic är duktig men han är tyvärr inte den spelare som passar hos oss.

Jag hade velat se en mer teknisk mittfältare som vågar hålla boll utan att alltid söka pass, flera gånger fick Riktic bollen på kanten och blev lite stressad och bara skickar upp en riktigt dålig pass till Suarez flertalet gånger.

Messi själv slutade söka upp honom, Messi söker sig alltid till Iniesta,Xavi, Busquets och Rafinha för att han vet att dessa herrar vågar spela och klarar av att köra kombinationsspel utan att förlora bollen.
Barcelona Barcelonistas
2015-03-23 12:35
Z_Z - Ronaldo använde Harry Potters osynlighetsmantel. Killen kom och gjorde ett tap in sen försvann han. Messi var inte bra första halvlek, men i andra calmade Messi ner Ronaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-03-23 12:15
Leo y Cesc/

Jag tror mer att Rakitic hade en dålig dag än att han inte passar för den typen av fotboll som är beroende av bollinnehav. Kroaten gjorde ju en stabil insats mot City där vi gjorde en spelmässigt strålande match. Även om Rakitic är lite mer av en rak spelande mittfältare, än t.ex. Xavi, tycker jag det var rätt att starta med honom i el Clásico och hade han haft en bättre dag hade han säkert klara av att hålla bollen inom laget, eller få upp den snabbare till de tre anfallarna vilket har blivit lite av vår signum under 2015.
Barcelona Z_Z
2015-03-23 12:12
Man slutar aldrig förvånas när man läser Reals matchrapporter. Messi var alltså bra en kvart medan Ronaldo visade varför han förtjänade Ballon D'or förra säsongen...
Barcelona LeoMessi
2015-03-23 12:11
Jag tyckte att vi inledningsvis började mycket bättre bättre än real, fast allt började gå åt helvete efter neymars miss. Real totalt dominerade oss andra halvan av första halvleken. Det var otroligt många onödiga bolltapp från våra spelare, det var enkla felpassningar. Men att säga att real ägde oss hela första halvlek är att överdriva tycker jag, för vi var det bättre laget fram till kvitteringen. I andra halvlek var vi det bättre laget, efter målet så var det Barca för hela slanten. Men jag är låååååångt ifrån nöjd över hur laget reagerade efter kvitteringen, det var sorgligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-03-23 12:09
Ska du spela kontringar så måste du ha bra balans mellan lagdelarna, samt bra presspel. Vi såg inte mycket av det i första halvlek. I andra däremot BAM! Visade vi hur kontringsspel kombinerat med bollinnehav ska spelas. Där vi borde gjort 3-4 bollar. Vi har flera vapen som vi använder nu i vårt spel. Man såg tydligt att Real var helt förvirrade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nr.9
2015-03-23 12:07
Njuter verkligen av att se Pique storspela.. Har aldrig tvivlat på honom som de flesta här gjort! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2015-03-23 12:05
@el Flaco:


Det dåliga passningsspelet kom många gånger i situationer när Rakitic va involverad. Jag tror att ifall Xavi och Busquets hade startat så hade vi haft bollinnehavet till 70 % minst.

Lucho ville spela kontringar mot Madrid och det hade kunnat straffa sig rejält om Madrid gjort 2-1 målet.

Barcelona Blaugrana són els colors!
2015-03-23 11:58
Grabbar är det någon som sitter på highlights med Ray?
Barcelona ( Xaviesta )
2015-03-23 11:55
el Flaco Har väntat i ett helt dygn på någon som sett matchen med samma ögon som jag såg den och där kom det äntligen. Perfekt sammanfattat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-03-23 11:40
Det var långt ifrån en minnesvärd Clásico igår och vi gjorde långt ifrån en bra insats sett till över 90 minuter. Spelet som vi hade visat upp de senaste matcherna var bortblåst och vi kunde ha mycket väl gått ini pausvilan i underläge. Som tur är så ändrade Suárez mål matchen i andra halvleken och efter det började Messi vakna till liv och hans lagkamrater borde ha utnyttjat minst en av argentinarens många assister för att punktera matchen. Det gjorde stundtals ont att se Barça under de första 45 minuterna. Sällan har man sett Madrid få skapa så många målchanser på Camp Nou och ta bollen från oss. Och det hade kunnat bli betydligt värre om det inte vore för Gerard Piqué, en spelare som jag åtminstone hade dömt ut i höstas och gett upp på. Han var matchens gigant och räddade oss gång på gång med sina brytningar och ledarskap längst bak. Svårt att sia om man kan dra några slutsatser för framtida Clásicos efter gårdagens drabbning. Det var uppenbart i andra halvlek att Barcelona har blivit ett lag som även kan spela på kontringar och det kan väl inte ses som något negativt. Det var dock uppenbart att man inte kan förlita sig enbart på den taktiken i framtiden. Spelet blev genast bättre när Xavi hoppade in och bidrog med att hålla bollen inom laget och ge behövlig andrum åt sina lagkamrater. Terrassasonen spelade dessutom sin 42:e Clásico, ett rekord som han delar med Madridspelarna Gento och Sanchís. Trots det dåliga spelet i första halvleken var det starkt av Barça att vinna matchen och ta tre poäng som kan visa sig vara guld värda i slutändan. Det som man får förbättra på är avslutningarna då vi nu har spelat två raka toppmatcher där effektiviteten har varit bedrövligt, samt att man inte kan tillåta motståndarna få ta bollen ifrån oss. Vårt kontringsspel har blivit bättre, men vi är fortfarande ett bättre lag med bollen under kontroll.
Barcelona dinho the artist
2015-03-23 11:30
Jag tycker vi vann rättvist tillslut. Real hade oss i gungning i första, men i andra hade de next to nothing förutom benzemas skott och styrningen i slutet. Vi hade däremot en autostrada i mitten att springa på sista 25 min. Dålig skärpa i avsluten ledde till färre mål än vad som var rimligt.
Annons: