/spanien/barcelona/forum/414.aspx/spanien/barcelona/forum/414.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 01:08
Då är det bara Veratti som gäller och ingen annan och då har dom ju inget val. Det scenariot hade varit drömmen hade satt spår i Nassers huvud haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 01:06
Gabriel - den tilläggnings skatten gäller den 100% eller är det mest rykten? Kan PSG då lösa det via andra alternativ? Har inte så bra koll på den tilläggnings skatt som kan gälla. Om summan blir för stor på den skatten så känns det som att dom är tvungna att inkludera en spelare och då är det vi som har makten på bordet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fcb88
2017-07-28 01:01
@Soko:


Du och din ständiga negativitet.. herregud du måste vara en sån bitter människa..
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:58
Barcelonistas

Ja mycket möjligt, men om det stämmer att de vill förhandla så måste det ju bero på något eller hur? Det enda jag säger är att fine, vill de betala utköpsklasulen så får de göra det. Då nöjer vi oss med M'Bappe och Coutinho. Men om de är rädda för FFP och tilläggnings skatten så får de erbjuda oss Verratti också.

Kan bli bra det här ändå ska ni se!
Barcelona Soko
2017-07-28 00:57
Vi har ingen chans mot Real och City gällande Mbappé. Så glöm han bara.
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:57
M'Bappe let's go!
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:56
Gabriel - tyvärr så tror jag redan nu att vi kan glömma Veratti. Jag tror PSG kmr lösa utköpsklaus på något sätt. Ryktas starkt just nu att PSG kmr försöka sälja 2-3 spelare varav en är Matiudi. Vi kmr då få in 2,2 miljarder för Ney + 1 miljard från sommarens budget minst. 3,2 miljarder. Coutinho 1 Miljard Mbappe 1,8 Miljard Sammanlagt 2,8 Miljarder Vi har då 400 mille kvar + några försäljningar av spelare. Roberto uhar det ryktats mest om. Chelsea tror jag det är som vill köpa honom för 40M. Vi skulle kunna värva 1 spelare till utöver Coutinho och Mbappe, men jag tror vi kan utesluta Veratti helt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andres Iniesta #24
2017-07-28 00:48
Älskar hur Pogba håller två fingrar mot Neymar! Hahahah
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:41
Barcelonistas

Just nu är jag övertygad om att vi har 100M€ att spendera på en crack. Vi var villiga att lägga det på Verratti och vi är uppenbarligen villiga att lägga det på Coutinho nu också. Så so far so good.

Får vi sedan in 200M€ för M'Bappe (alternativt 222 om de hellre väljer att betala utköpsklausulen) så har vi definitivt pengarna att köpa M'Bappe för.

Därför säger jag: sämsta möjliga scenario så hade jag lagt våran nuvarande budget på Coutinho, och pengarna man får för Neymar på M'Bappe. Kan man sedan lyckas få Verratti i en affär med PSG om de vill undvika klausulen så är det bara ännu bättre.

Oavsett vad så är Coutinho och M'Bappe de som bör handlas in nu.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:39
Bollinnehavet - det var nog jag anledningen till att jag var emot en värvning av Coutinho då var för att jag helst ville ha hit Veratti.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:31
Alves - Mbappe har ryktats till Real en hel del denna sommaren men det finns inget som är på G där så som jag har uppfattat det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-07-28 00:30
Gabriel

Då har jag fått allt om bakfoten. Jag har blandat ihop dig med någon som var starkt emot Coutinho. Btw så gillar jag din elva, skulle det där gå igenom så är man ju rent av taggad även på ett sportsligt plan på att Neymar ska lämna haha. Dessvärre tror jag inte vår ledning är kapabla till det.
Barcelona MessiLionel
2017-07-28 00:28
Har ni läst Dybalas senaste intervju. Lämnar ju helt dörren öppen för Barca
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:28
Gabriel - har vi pengarna för att genomföra en sån transfer? Säljer vi Neymar där Veratti ingår i dealen + 1,2 miljarder så har vi ju Coutinho kvar som lär kosta 1 miljard. Pengar till Mbappe kmr inte finnas denna sommaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-07-28 00:27
M'Bappe kommer inte ansluta till oss, det känns mer eller mindre klart att han går till Madrid plus jag hade hellre sett Dembele hos oss.
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:26
Bollinnehavet

Jag har nog snarare alltid varit en av de här inne som hyllat Coutinho och sagt att jag älskat att se honom i Barcelona. Vad jag däremot sagt är att han inte bör prioriteras eftersom vi mer behöver Verratti och att Verratti måste vara prio nr 1 snarare än Coutinho. Men eftersom det mer eller mindre är omöjligt att köpa Verratti så ser jag mer än gärna en värvning av Coutinho. Kan man sedan baka in Verratti i förhandlingar med PSG plus 200M€ så vore det strålande.
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:25
-------------- ter Stegen ------------
- Semedo - Piqué - Umtiti - Alba
- - Verratti - Busquets - Coutinho
- - - Messi - -Suarez - - M'Bappe

Inte så jäkla pjåkigt lag eller vad säger ni?
Barcelona Bollinnehavet
2017-07-28 00:23
Gabriel

Med stor risk för att jag missminner mig nu. Men var inte du ganska emot en värvning av Coutinho för ett tag sen? Isåfall, vad fick dig att ändra dig?
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:17
Barcelonistas Ja, M'Bappe och Coutinho är mina val i alla fall sen är det inte säkert att alla håller med. Men med M'Bappe och Coutinho så hittar vi både Neymars och Iniestas ersättare på ett och samma fönster. Och skulle det nu vara så att PSG inte lyckas hitta någon lösning för FFP och vill förhandla med oss, ja då ska vi utan tvekan kräva 200M€ plus Verratti. Med lite tur och rätt förutsättningar hade vi alltså kunnat fixa Verratti, Coutinho och M'Bappe på en sommar. Tänk det, vem bryr sig då om Neymar sticker. Det där är ett nytt trippel lag alltså.
Barcelona Andres Iniesta #24
2017-07-28 00:16
Ut med Neymar!!! Han är inte bra för Barcelona!!! Det känns som om att allt ska kretsa runt honom... Ut med honom! Trött på Divan! Låt han gå till PSG o paja sin karriär. Han kommer bryta benet eller nått sånt där och snart vara glömd...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-07-28 00:12
Barcelonistas

Jag skulle svara "ja" definitivt på den frågan, utan tvekan. M'Bappe är den bästa 18 åringen jag har sett sedan Messi och Brasse Ronaldo. Han är en unik talang, något speciellt och utöver det vanliga. Han är alldeles för bra och talangfull för att misslyckas, och vart han än går kommer han bli en av de absolut bästa och farligaste anfallarna i världen. Han är alldeles för bra för att bara vara 18 år gammal. Han bör utan tvekan vara första valet till att ersätta Neymar med.

Dembélé är grym, det är också en spelare vi bör gå efter. Och hade Neymar varit kvar i Barcelona och visat sig vara lojal mot klubben osv så hade jag älskat att se oss gå efter Dembélé redan den här sommaren. Men med tanke på att Neymar lämnar så behöver vi ersätta honom och då MÅSTE vi agera smart och ersätta honom med en liknande profil och spelartyp. Det är absolut inte Hazard eller Dybala.

M'Bappe måste köpas nu när Neymar sticker. Vi får inte låta honom gå till Real Madrid, det vore ytterliggare ett massivt misstag från oss som vi hade ångrat oss för i framtiden. Jag skiter i att han är 18 år. Så här är det. Vissa spelare är unika och sjukt duktiga redan vid så ung ålder. De är inte alla som är det, de kommer ytterst få sånna spelare men ibland kommer de fram. Brasse Ronaldo var en sådan spelare, Messi var en annan, Cristiano Ronaldo en till, Neymar ytterliggare en och jag skulle säga att nästa på den listan nu är M'Bappe.

Alldeles för bra och stor talang för att ignoreras. Hade Neymar visat sig vara lojal och älska klubben så hade vi kunnat låta Real Madrid ta M'Bappe. Men nu när Neymar visat sig skita i oss och bara bryr sig om pengarna i PSG. Nej, vi måste fixa M'Bappe nu. Det är en prioritering värvning för mig.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:10
På tal om just Mbappe. Barcelona could move for Monaco's Mbappé if Neymar signs for PSG. Real Madrid and Man City are also interested in the player. [le parisien] Med den enorma summan som vi drar in från Neymar försäljningen så bör City och Real inte kunna konkurrera med oss om Mbappe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:08
Bollinnehavet - ni har övertygat mig om Mbappe trots att ja knappt sett honom spela. Mbappe och Coutinho då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-28 00:01
Gabriel - jag är helt ärlig nu jag har knappt sett Mbappe spela det jag reagerar mest på är hans ålder och prislappen. Hur bra är han idag? Är han så bra att han kan ta en ordinarie plats i Barca och prestera mot dom bästa lagen i världen? Saken med Neymar var att han var ett enormt stort varumärke då vi köpte han + att han redan då var världsklass. Jag tvivlade aldrig på Neymar killen bar Brasilien på sina axlar 2014. Han presterade alltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-07-28 00:00
Försvinner Neymar så hade Mbappe gått rakt in i vår elva på Neymars plats. Såpass duktig är han. Men sen vet man aldrig vad den typen av mental press gör med en människa i så ung ålder. Säg att han går loss för 1,8 miljarder, ska "ersätta" Neymar, i Barcelona. 18 år gammal. När jag var 18 så tyckte jag att det var för mycket press i gymnasiet och hoppade av, bara för att dra en helt värdelös men ändå rolig jämförelse. Men med det sagt så tror jag att Mbappe ändå hade gjort sig fin hos oss. För den talangen han har vid den åldern, har jag inte sett sedan 2005.
Barcelona Gabriel
2017-07-27 23:52
M'Bappe misslyckas inte i den klubb han drar till, det är jag nästan säker på. Ålder, prislapp etc, inget sånt spelar någon roll för mig när jag värderar en fotbollsspelare. Det enda jag tittar på är talangen och potentialen spelaren besitter. När vi skulle köpa Neymar så minns jag att det var många (väldigt många) här inne som var emot den värvningen eftersom han var en ung och oprövad brasse som levde på sina youtube klipp och aldrig skulle klara av omväxlingen till europeisk fotboll. Han kallades för den "nya Robinho". Aldrig, finns inte en chans, sade jag då. Folk svarade med att "varför ska vi slänga flera miljoner på en oprövad youtube lirare från den medelmåttiga brasilianska ligan när vi redan har en bättre spelare i Deulofeu".

Kom igen, talang är talang, potential är potential. Det är så jag ser det, det är så jag alltid har sett det och det är så jag alltid kommer att se det. När man köper spelare så finns det alltid en liten risk att köpet misslyckas, så är det med alla spelarköp. Det viktigaste är att man scoutar ordentligt och noggrant för att på så sätt minimera riskerna.

Med det sagt så är det uselt scoutat om vi ersätter Neymar med Hazard eller Dybala eftersom de tillför helt andra saker än det som bör eftersträvas av Neymars potentiella ersättare. Och då spelar det ingen roll ifall Dybala eller Hazard är duktiga fotbollsspelar (för det är dom), det luktar fortfarande mer flopp än framgång med de två eftersom de inte har profilen som man bör söka efter. Samma kan man säga om Zlatan när han värvades, som jag också då var stort emot. Jag var inte emot Zlatan pga hans attityd eller kaxighet (precis som jag inte heller var emot Suarez värvning pga hans förflutna) - jag var emot Zlatan värvningen eftersom han inte hade profilen som en 9:a bör besitta i Barcelona, då 9:an alltid bör vara en djupedlslöpande, och pressande, målfarlig striker snarare - något Zlatan inte varit och aldrig kommer att bli (till skillnad från Suarez).

M'Bappe är med allt detta i åtanke faktiskt en mindre risk än vad Hazard och Dubala är. Skit i att han är 18 år. Tänk på profilen han har, talangen han besitter och potentialen. Hazard och Dybala är bollkåta fotbollsspelare som inte tar djupledslöpningar. Vi har Messi redan, därför blir Hazard och Dybala onödiga värvningar. Laget ska fortsätta byggas kring Messi och det kommer bara begränsa Dybala och Hazards potential som fotbollsspelare, varpå vi därmed också kommer att slösa miljoner på spelare som inte kommer att nå ut till deras maximala kapacitet.

M'Bappe är en djupledslöpande, smart tänkande, målfarlig och teknisk anfallare. Han hade mått underbart att ha Messi och Coutinho leverera honom med bollar. Alldeles för duktig 18 åring för att misslyckas i Barcelona med så bra fotbollsspelare runt om sig.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-27 23:48
1,8 miljarder för Mbappe? Haha folk har blivit galna här. Med dom pengarna kan vi värva Dybala och Coutinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-27 23:39
MBappe - med all respekt men killen är 18 år hur ska han gå in i världens bästa lag och va ordinarie? För mig är det galenskap. Jag vill ha en färdig spelare på kanten 1,8 miljarder för en spelare som lika gärna kan floppa?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-07-27 23:34
Vidarespinner på temat Neymar och gällande vilka investeringar vi bör göra för pengarna vi får för honom.

Så här tycker jag:

Pengarna vi får för Neymar borde spenderas på en spelare, och det är inte Dembélé, utan snarare på M'Bappe. Ja, jag vet att Monaco kräver otroligt mycket pengar för honom och att det är ett osäkert kort för en 18-åring men det jag har sett av honom så är det en speciell och unik talang vi snackar om. Jag anser att det definitivt är värt risken. Talangen han har är för stor för att misslyckas, och går han till Real Madrid så lär vi ångra oss rejält, det är vad jag tror. Sedan är han i princip samma spelartyp som Neymar, håller sig mestadels till vänsterkanten av anfallet, snabb spelare, grym teknik och dödlig avslutare. Att han bara är 18 år är ganska så sjukt för så bra ska man inte kunna vara som 18 åring - om du inte heter Messi.

Dembélé vill jag självklart också ha, men jag känner att M'Bappe bör prioriteras om Neymar sticker eftersom vi dels annars riskerar att förlora honom till Real Madrid samtidigt som M'Bappe mer passar in i profilen vi bör söka efter när Neymar sticker. Vad gäller Dembélé så är han en ganska så stor culé känns det som, det är inte så vanligt att man tar karriärsbeslut för att tänka på möjligheterna att gå till sin favorit klubb i framtiden så som Dembélé gjorde när han gick till Dortmund istället för Bayern. Han valde liksom att gå till Dortmund istället eftersom hans dröm var att en dag spela för Barcelona och visste att det hade blivit omöjligt om han gick till Bayern. Med det sagt känner jag inte att vi bör vara speciellt oroliga att förlora Dembélé till vare sig Real Madrid, Bayern eller någon annan klubb den här sommaren. Så vi bör vänta med honom och köpa honom nästa sommar istället.

Jag hade valt att köpa M'Bappe som Neymars ersättare, och lägga resten av våra egna pengar och det som återstod av Neymar inkomsterna på Coutinho för att successivt ersätta Don Andrés. Om PSG inte löser FFP så kan vi kräva Verratti plus 200M€ och då får vi ytterliggare en go spelare - men låt oss säga att de faktiskt hittar en väg att lösa FFP och betalar utköpsklausulen. Isånnafall faller mina val på M'Bappe och Coutinho.

Dybala vill jag absolut inte se i Barcelona. En otroligt överskattad och överhypad fotbollsspelare. Man kommer vara tvungen att göra om formationen för att få in honom i laget dessutom. Det luktar flopp på långa vägar, och sen ska vi betala 120 för honom. Nej tack, det vill jag verkligen inte att vi gör. Hazard är duktig, men ingen spelare jag litar på när det kommer till hans målproduktion över en lång säsong, vilket bör vara vänsteranfallarens främsta uppgift tillsammans med att stå för assist. Hazard är en spelare som, likt Messi, vill ha bollen vid fötterna och skapa anfallen självmant. Det är ingen spelare som sticker i djupled, det blir kaka på kaka med honom och Messi i anfallet.

Så worst case scenario: Neymar drar och vi ersätter med M'Bappe och Coutinho. Och best case scenario: Neymar drar och vi får Verratti plus 200M€ och köper M'Bappe och Coutinho.

Det hade varit mitt beslut i alla fall.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-27 23:33
100% Antimadridista - dom kan inte betala summan utan att det blir problem med financial fair play. Vi kan då lägga våra krav.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: