/spanien/barcelona/forum/412.aspx/spanien/barcelona/forum/412.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2018-05-03 19:02
[QUOTE=Trio el Mágico]Barça sägs vara intresserade utav Kimmich. Tycker helt klart att han är mer intressant än vad Bellerin är som det också ryktas om. Arthur, Alena, Kimmich och Thiago. Hade vart bra värvningar om vi får iväg några utav våra spelare. Sen så snackas det om Lenglet från Sevilla, har ingen koll på honom dock. [/QUOTE] Jag skulle hellre vilja köpa Alaba om det var upp till mig. Alaba kan spela överallt, precis som Kimmich men är bättre enligt mig åtminstone. Jag tycker Jordi Alba är grym men Alaba är 3-4 yngre (?) och är lite mer komplett, framförallt när det gäller spelet med bollen och i uppspelsfasen. Studera Alaba i uppspelsfasen nästa gång ni får tillfälle, ibland går han inåt och agerar mittfältare, ibland kommer han på överlapp. Han kan dessutom spela som en av 3 mittfältare och vara grym i en sådan roll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-03 17:48
Barça sägs vara intresserade utav Kimmich. Tycker helt klart att han är mer intressant än vad Bellerin är som det också ryktas om. Arthur, Alena, Kimmich och Thiago. Hade vart bra värvningar om vi får iväg några utav våra spelare. Sen så snackas det om Lenglet från Sevilla, har ingen koll på honom dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-05-03 17:32
@Cule4life:
Absolut. Det är jag alldeles säker på. Hoppas han kommer till sommaren bara.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-05-03 17:30
@ Xavi #6:

De lämnar, och spelarna som "har kommit" in hittills Arthur, Alena och Griezmann. Thiago/Eriksen skulle sitta fint som komplement.
Barcelona Xavi #6
2018-05-03 17:19
Thiago would be open to a return to Barça, but no interest has been shown in the La Masia graduate for more than a year. [rac1]

Iniesta, Gomes,Vidal, Rafinha och Denis kommer lämna under sommaren. Tror ni de blir någon riktig förstärkning till vår svagaste lagdel under sommaren?
Barcelona Treyh
2018-05-03 17:02
Liverpool kommer vinna finalen. Även om de ligger under med 0-3 så räcker det med att de lyssna på denna låten (länktips) och de kommer go super saiyan
Barcelona Caz
2018-05-03 16:32
Sedan har offensiva nästan alltid prioriterats till priserna, precis som de kostar mer och tjänar mer. De är allt som oftast viktigast för deras lag. Hade man kommit till Chelsea, United, Atlético, Arsenal, Tottenham, City eller Bayern och sagt: "Du kan få vilken spelare som helst" tror jag alla hade valt Messi och om jag räknar bort Messi hade de valt Ronaldo, Salah eller Neymar istället.
Barcelona Caz
2018-05-03 16:27
Ramos brukar ju faktiskt oftast vara en klippa defensivt i CL. Det är i ligan mot sämre lag när misstagen ibland kan komma. Motivationen verkar inte alltid där samt att han kan tappa huvudet. Men återigen är anledningen till varför guldbollen gått till spelare i sista tredjedelen pga det Messi och Ronaldo gör är omänskligt. Man snackar om Reals fantastiska trupp men det finns många gånger det andra laget har varit bättre och Ronaldo har behövt avgöra. De har till och med varit nära på att åka ut mot Schalke och Wolfsburg men Ronaldo räddade dom. Precis som Messi räddat en jäkla massa matcher när försvaret har svikit. Lägg dessutom till oftast mer än 40 mål varje säsong+över 10 assists så har ni svaret på varför de alltid med all rätt ska vinna. Det är också varför Salah har en chans detta året, han gör mål nästan varje match i viktiga lägen och gör mål i toppmatcher. Sedan får mittfältare cred också, De Bruyne har varit fantastisk och många rankar hans säsong högre än Kane, Agüero och andra anfallare. För mycket handlar också om i vilka lägen man gör målen och hur ofta och det är där Messi, Ronaldo och nu Salah detta året sticker ut i mängden som inte andra anfallare gör.
Barcelona Cule4life
2018-05-03 16:18
I januari säkrade Barcelona en köpoption för Gremios mittfältare Arthur. Fram till juli kan de värva 21-åringen för totalt 39 miljoner euro, inklusive bonusar.

På sistone har det i spansk media spekulerats om att Barça ångrat sig gällande en värvning av Arthur. Något brasilianaren dementerar.

– Barça litar på mig och jag är glad över det. De ringde för att försäkra mig (om att ryktena inte stämmer). Allt är på rätt väg. Det är en dröm att spela i en klubb av Barcelonas storhet. Jag är säker på att allt kommer gå bra, säger Arthur till Sport.

Arthur tycker dock att det är synd att Andrés Iniesta, 33, hinner lämna Barça innan han anländer.

– Jag är ledsen. Jag började förstå fotboll på ett annat sätt efter att ha sett Iniesta spela med Barcelona. För mig var han ett exempel att följa. Någon jag från distans försökt ha som referens, säger 21-åringen."

Vad tror ni. Är han en framtida crack som ska bli Barcas nya spelfördelare ? Hoppas på det om nu Barca ska punga ut 39 milj euro + lön.
Barcelona Katalano
2018-05-03 16:08
@ || #5 sergiobusquets:


Nja, Ramos var dålig defensivt och det är det man framförallt ska bedöma mittbackar för. Men målen är självklart ett plus även för honom, speciellt när många av dem var så otroligt viktiga. Hans brister defensivt gör att han inte riktigt når den diskussionen för mig i alla fall.
Real Madrid Dûssel
2018-05-03 15:56
@Kröjjff:

Nu får väl kamma till dig lite? Besitter salah lite intelligens och spelförståelse? Kolla in hans stats. Det han gör och visar är helt motsatsen till vad du skriver.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 15:37
Katalano Får ju inte glömma bort ramos, som vände underlägen åt real Madrid hela hösten i ligan och under våren kickade ut lag från cl, men Ronaldo fick den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 15:31
|| Barca Premier Leagues bästa spelare? Kdb har ju varit ganska bra under hela säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-05-03 15:31
II Barça II

Enligt min åsikt ska inte titlar spela någon roll heller. Världens bäste spelare kan spela för ett lag som inte nödvändigtvis vinner titlar det året. Problemet just nu är att ingen spelare förutom Messi egentligen förtjänar priset de senaste åren då han varit så överlägsen övriga spelare när man tar alla delar i beaktning. Men David De Gea är en målvakt som borde varit uppe för diskussion senaste 2-3 åren sett till hans individuella prestationer och bortsett lagets prestationer i övrigt. Marcelo som vänsterback borde varit uppe för diskussionen förra året. Marcelo var bättre än Ronaldo.
Balon dor fokuserar alldeles för mycket på anfallare. Men det är inte så konstigt när Messi är så överlägsen på allt annat offensivt att man vrider på kriterierna för att övriga spelare ska kunna fajtas om priset.
Barcelona FCB_Messi
2018-05-03 14:53
Vinner Liverpool CL så förtjänar Salah ballondor. Killen har öst in mål i PL , blev vald till årets spelare i England , och ska spela cl final med Liverpool . Ni får inte glömma att detta priset handlar om vilken spelare som har haft bäst säsong. Skulle Salah vinna den så betyder det inte att han är en bättre fotbollsspelare än Messi , Neymar , CR . Sen får man kolla lite på förutsättningarna som killen har. Han spelar CL med Liverpool och ska spela VM med Egypten . Jämförelse med: CR: Madrid och Portugal Neymar : Paris och Brasilien Messi: Barca och Argentina .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-05-03 14:51
@Katalano
Skulle vara intressant om du kunde nämna någon/några mittfältare/försvarare (utöver Busi) som har varit jämn under hela säsongen och förtjänar att nämnas i – bäst i världen - diskussion? Kan det vara så enkelt att det inte funnits försvarare/mittfältare som är värda att nämna i diskussionen?

@Kröjjff
”För lite intelligens och spelförståelse skadar ju inte.”
Förstår inte riktigt vad du menar här? Om du menar att Salah saknar intelligens och spelförståelse så kan jag faktiskt inte hålla med. Det svårt att argumentera för att en spelare som gör över 40 mål och 15 assist saknar intelligens och spelförståelse. Det är ju knappast så att han petar in sina mål, ofta är det genom väldigt smarta löpningar. Men som sagt förstår inte riktigt vad du menar här.
Barcelona FCB-1899
2018-05-03 14:34
Vem bryr sig om en meningslös ballondour alla fotbollskunniga vet att Messi har varit bäst i världen de senaste 10 åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 14:32
Xavi Nope jag vill komma fram till att ingen av dom förtjänar den. Borde inte dubbel väga mer än en cl titel? :) Liten skillnad ändå va neymar och Messi vann en trippel, salah kan som bäst vinna cl. Glöm inte all fakta i dina argument!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-05-03 14:18
@ || #5 sergiobusquets:

Du är snabb med att vifta bort Salahs prestationer i CL och påpekar att dom andra två varit minst lika avgörande i CL. Du skriver även att duon Mane och firmino förtjänar en eventuell guldboll minst lila mycket som Salah för att dom gjorr minst lika poäng i CL trots att Salah varit överlägsen spelmässigt. Om vi nu använder din logik så förtjänade Neymar guldbollen 2015 efter att ha gjort minst lika många mål som Messi.i CL

Om inte du har fattat det tills nu så kan jag berätta att titlar väger mer än individuella prestationer när man röstar om vem som ska vinna guldbollen.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 13:01
Kröjjff Tyvärr känns ju vrickningarna lika meningslöst som för busquets under lucho. Jag förstår att folk kan komma att tycka att salah förtjänar balon d’or då han har haft en bra säsong. Men att samma individer tycker att hans prestationer står och faller under en final i en turnering där han inte på något sätt har glänst mer än sina ”amigos” klämmer skon för mig. Kan ju tycka att skribenter borde ha mer principfasta åsikter, speciellt om man ska diskutera ett individuellt pris.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-05-03 12:33
|| #5 sergiobusquets Härligt att du gör skäl för ditt nick. Med "enkla vrickningar" vänder du bort alla dina motståndare strax utanför straffområdet, där dessa alltid tror att världens bäste fotbollsspelare står att finna. För lite intelligens och spelförståelse skadar ju inte.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 12:24
Detta kommer bli kul om 3 veckor när man sammanfattar säsongerna. När Liverpool förlorar finalen samt missar cl platsen i pl !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-05-03 11:27
Det är alldeles för stort fokus på antal mål och på CL i diskussionerna om Balon Dor. Vad hände med tiden då en back eller mittfältare kunde vinna priset? Om en mittfältare dominerar totalt under en säsong, är det då rättvist att denna inte är med i diskussionerna pga för få gjorda mål under säsongen? Inte enligt mig. CL är endast några få matcher på en säsong, viktiga absolut, men inte viktigare än alla matcher i ligan under året. Att hålla en jämn hög nivå i alla turneringar är självklart viktigare. Skrattretande nog så är de få matcherna i CL viktigast idag och även om man är totalt värdelös i de matcherna så kan man ändå vinna priset för att man gör tillräckligt många mål och laget du har i ryggen är tillräckligt bra för att vinna matcherna.
Barcelona A good coach is everything!
2018-05-03 11:17
Salah har vart grym i år!! Vinner Liverpool CL eller att Egypten med sitt lag gör bra ifrån sig tycker jag personligen han förtjänar Balon d or !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-05-03 11:08
@ || #5 sergiobusquets

Fast Salah gör en kanon säsong, varför är alla så känsliga när en spelare jämförs med Messi?

Faktum är att Salah har pressterat bättre än Messi i Champions League där han har gjort både fler mål och fler assist. I ligan, där han blev vald till årets bästa spelare har han endast gjort ett mål mindre än Messi. Sen om han är en one hit wonder eller inte spelar ju ingen roll. I år har han varit helt klart bland de bästa i världen och förtjänar att hyllas, förstår inte ens vad som är fel med det?

Det finns faktiskt andra spelare än Ronaldo och Messi som är riktigt bra.
Barcelona A good coach is everything!
2018-05-03 09:51
Rivaldo=Gud // Håller med dig om allt du skrev !! Förutom att Salah är viktigare än oss än va Messi är. Finns inget lag i världen som är så beroende av en spelare som vi är av Messi. Spelare Messi dåligt så är det skillnaden och spelare han bra så är det skillnaden också. Jag tror bokstavligen vi hade haft svårt med en topp 4 a placering utan Messi. Vi har tyvärr gjort oss så beroende av en spelare. Det är främst för att vi just nu är dåliga på att utveckla stora stjärnor som Coutinho. Jag mena Coutinho ser ut som en vanlig truppspelare hos oss. Detta är en spelare som var häst längder bättre än spelare som Salah , Mane, Firmino innan årskiftet. Det är en skam hur vi lyckas få en spelare att tappa så mycket!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 09:45
Hur har salah visat sig vara det lilla extra då deras säsong i ligan är identisk till föregående säsongen? Han har ju knappast höjt Liverpool. Då hade dom även coutinho första 6 månaderna :). I cl så är det laget som har visat sig vara vinnande och en TRIO som har levererat poäng. Nej tar du bort klopp så faller Liverpool ihop, inte ifall du tar bort salah. Varken statistiskt eller spelmässigt är Liverpool ett bättre lag än förra året, att bollen har studsat rätt i cl och domarbesluten har gått med dom är knappst salahs förtjänst. Men visst balon d’or till salah ifall LIVERPOOL vinner cl, förlorar dom så har han inte presterat tillräckligt för balon d’or.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-03 08:42
@ || #5 sergiobusquets:


Nej du kan inte ha sett många natcher med liverpool över huvudtaget så som du beskriver det..milner firmino och mane är inte på samma nivå spelmässigt som salah. Han har ensam fört liverpool till en topp 4 plats i pl trotts stt dom borde hamna 6a sett till truppen dom har, ligan räknas givetvis. Men salah har vart briljant bäde i ligan och i cl. Han blev utnämnd till sfrikas bästa spelare och premier leagues bästa spelare nyss (firmino, milner och mane kom inte ens med i säsongens lag i pl). Och han förde egypten till sitt första vm på 40 år eller va det är (även om detta skeede på hösten). Du kan plocka bort valfri spelare från liverpools elva och man hade knappt märkt en skillnad. Plocka bort salah och hela korthuset rasar samman. Han är viktigare för dom än messi är för oss.
.

Sen är det liverpool vi pratar om. Inte bayern munchen, barca eller real. Inte ens arsenal... om dom ska vinna cl krövs det npgot extra. Salah har visat sig vsra det där lilla extra för dom konsekvent genom hrla säsongen. Vinner hsn cl med dom ska han va favorit till balon d or.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-03 08:15
Rivaldo Det är ju just detta jag stör mig på, vinner han cl så ska han ha balon d’or. Att han och hans lag var avhängda i ligan efter 7 omgångar är inte relevant? Varför ska salah ha balon d’or och inte mane eller firmino? Dom ligger ju på samma antal poäng i cl? Varför ska inte milner vara i med i diskussionerna då han har slagit alla tiders cl assist rekord? Om inte liga titeln är relevant i balon d’or frågan varför skall hans prestationer i ligan räknas in? Nu har jag inte sett många Liverpool matcher men av det jag har sett så är det enbart mängden mål som har imponerat på mig och inget annat med salah. Vinner real Madrid cl så ska Ronaldo ha den? Trots att han har varit fantastisk dålig 90% av matcherna men lyckats göra några mål?!?!? Varför inte Marcelo som har varit mer tongivande för real Madrid i cl? Han ställer till med mer problem än Ronaldo för motståndarna!
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Dûssel
2018-05-03 08:14
@ || #5 sergiobusquets:
Ja det börjar bli jävligt tjatigt. Och det är samma tugg här inne också. Gör en spelare en helt sjukt bra match eller prestationer så ska någon liktförbannat klämma in messi i det. Ronaldinho hade aldrig vunnit den där oseriösa ballon idagens fotboll, han gjorde för lite poäng, men att han hade lekatuga mot 11 motspelare hade inte spelat någon roll.
Annons: