/spanien/barcelona/forum/412.aspx/spanien/barcelona/forum/412.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjff
2018-03-14 14:17
@Katalano:
Jag kan givetvis inte hindra dig från att tolka mitt inlägg som enkom en pik mot den formulering du åsyftar. Men jag tänker lite större och längre än så och vill med mitt eget inlägg, lyfta frågan, vilken sorts fotboll vi vill se FC Barcelona spela, I min formulering som verkar få dig att känna dig förpliktigad till att försvara en kollega, lyser Dembele med sin frånvaro som du kanske har noterat. Och för att inte lämna utrymme för ytterligare personliga tolkningar från din sida, ska jag förtydliga mig. Under rådande omständigheter är Dembeles medverkan förmodligen inget att rekommendera. Men dessa omständigheter har i hög grad Valverde varit med att medverka till, genom att via laguttagningar visat att han inte tror Dembele om att kunna leva upp till sin prislapp. Och inte mig veterligen "ryckt" Suárez i örat när den tagit tillfällen att påminna den redan tillräckligt stukade Dembele, om detta faktum. Så sammanfattningsvis kanske det är bäst att den svindyre ynglingen ånyo blir åtsidosatt och får ytterligare tid åt att grubbla över sin existens i skuggan på Camp Nou. I all synnerhet som Valverde inte verkar ha några planer på att backa upp fransosens försök att ta sig fram till sin fulla potential, genom att beordra hög press som gör att kreativa försök med bolltapp som följd, inte får de konsekvenser som befaras i forumuleringen som du tolkar mitt inlägg som en personlig "pik" gentemot.
Barcelona Katalano
2018-03-14 13:59
Xavi #6 Deulofeu tappade också mycket boll när han utmanade mycket. Det i sig betyder inte att man gör något bra på planen. Det är här jag utgår ifrån det Dembele uppvisat hittills i Barcatröjan där jag inte är nöjd med hans prestationer hittills. Spelaren Dembele har inte varit bra i mitt tycke där felbeslut, en dålig bollkontroll och mycket bolltapp bara är enstaka komponenter av helhetsbilden. jag utgår alltså inte ifrån det vi alla vet att han kan göra när han är i form, som han gjorde i Dortmund. Jag anser att Dembele måste komma igång mycket mer efter sin skada och visa upp vad han bidrar med mer innan han tar en plats som startspelare i en så här viktig match mot Chelsea.
Barcelona Xavi #6
2018-03-14 13:39
Finns ju en anledning till varför han tappar så mycket boll för han är den som utmanar mest i laget. Coutinho tappar minst lika mycket boll men ingen använder det för någon anledningen emot honom. Möter man en buss så luckrar man upp försvaret med spelate som kan göra sin gubbe och inte spelare som Vidal och Paulinho som bidrar med nada.

Han gjorde ju sin CL debut mot ett defesnivt skickligare lag i form av Juventus, gjorde en bra insats och var högst delaktig till vår vinst.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:34
Han har 3 år kvar på sitt nuvarande, absolut ingen stress. Vi kan inte hålla på att dubbla löner för att han kan lämna. Roberto har gått igenom helvete och verkligen förtjänat kontraktet. Helt rätt att prioritera honom framför fransmannen.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Dûssel
2018-03-14 13:29
@ 10 || #5 sergiobusquets:

Tycker faktiskt han förtjänar ett nytt kontrakt.
Han av nögon gör det.
Messi som skrivet nya kontrakt varje halvår förtjänar det inte lika mycket.
Umitti är redan en av världens bästa mittbackar.
Barcelona Katalano
2018-03-14 13:28
Kröjjff

Ditt inlägg säger ingenting om hur du vill ställa upp matchen ikväll utan jag ser endast en pik mot en viss formulering kring varför Dembele inte ska starta. Jag anser att Dembele inte bevisat tillräckligt för att ta en startplats idag. Hans offensiva kvalitéer kompenserar inte för alla de misstag han gör än så länge. Vad anser du? Vill du se Dembele starta matchen? Eller är ditt inlägg endast filosofiskt där det inte finns något rätt svar i just denna matchen? Att du rent generellt bara önskar ett bättre presspel? Utveckla gärna.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:27
Umtiti har spelat i klubben i 2 säsonger med denna, han gott vänta eller flytta på sig. Kontrakt förtjänar man under en längre tid inte för ett bra halvår.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2018-03-14 13:24
El Messias

Jag skulle inte förvånad om Umtiti drar till City i sommar. Klubben skickade en konstig signal, när man valde att prioritera Sergio Robertos kontrakt, före Umtitis.
Barcelona Kröjjff
2018-03-14 13:20
Förlorat bollen har "vi gjort i alla tider. Skillnaden var att vi under en period var så snabba att återerövra den, att det inte ledde till några omställningar; d v s för våra motståndare. Att vara överdrivet vårdande och falla med laget vid bolltapp och ta fasta på försiktiga generalers inflytande över spelplanen, må vara framgångsrikt i kväll och även framgent i såväl liga och Copa del Rey som Champions League, Men med den signaturmelodin, vinner man åtminstone inte mitt hjärta, i det långa loppet..
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:14
Ber om ursäkt för stavfel och allt annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-14 13:12
10 || #5 sergiobusquets

Jag hör dig, och hoppas att du som optimist ska segra över mig som pessimist i det här fallet.

Men Dembeles fart och bolltransport är en klen tröst mot ett stillastående försvar på nio man. Det vi behöver i sådana lägen är någon som bryter mönstret och tråcklar sig igenom på utomjordiska sätt. Där är spelare som Messi, Iniesta och Coutinho viktiga. Visst, Dembele kan säkert detta också, men just hans speed ser jag som överflödig i matcher som dessa (förutsatt att matchbilden blir lik den senast).

Oavsett vem som spelar hoppas jag på mer kreativitet, utan att äventyra en omställning. Någon spelare mellan Dembele och Paulinho vore väl egentligen bäst, och det skulle väl vara Roberto då kanske, men det kortet är ju tyvärr borttaget ur kortleken tack vare Semedos skada.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:12
Barca4life Måste ha i åtanke att även Messi spelar ikväll, det gjorde han inte mot malaga. Nu ska laget täcka upp för 2 spelare som inte vill spela defensivt. Inte lätt att vara valverde, 4-3-3 Messi Messi och suarez fungerar inte. Där försvann dembeles plats om inte lägger upp till en offensiv lagd 4-2-3-1 och den formationen och den vi bör gå efter. Men ja jag vill inte vara i valverdes skor ikväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-03-14 13:12
Umtiti började precis följa City på Instagram
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-03-14 13:10
Bosketts

Jag är inne på samma spår som dig. Med Dembele och Suarez samtidigt så innebär det onödigt många felbeslut och bolltapp vilket innebär mängder med kontringslägen för Chelsea.

Hade det inte varit för att Coutinho inte får spela CL för oss denna säsong så hade det varit väldigt intressant med en 4-3-3 uppställning med Messi som falsk 9a med Coutinho och Dembele på varsin kant. Hoppas få detta testas i seriespelet.
Barcelona Barca4life98
2018-03-14 13:09
[QUOTE=Bosketts]10 ll #5 sergiobusquets Dembele tappar betydligt fler enkla bollar än vad övriga spelare i laget gör. Så är det bara. Det har med rutinen att göra. Mot lag som Chelsea är det viktigare att aldrig tappa bollen i farliga lägen, än vad det är att ha kreativa dribblers där framme. I synnerhet på hemmaplan där varje baklängesmål är förödande. Kom ihåg att vi går vidare på 0-0 men inte på 2-2. [/QUOTE] Det är väldigt lätt att åtgärda problemet att Dembele "tappar betydligt fler enkla bollar". Som tränare korrigerar man positionerna på spelarna. Roberto måste inte agera högerytter han kan stanna kvar med de två mittbackarna. Rakitic och Busquets som dubbla pivotes gör att vi har minst 5 spelare på rätt sida om vi blir av med bollen. Alla dessa 5 (Roberto, Pique, Umtiti, Busquets och Rakitic) är dessutom bra med bollen. Så jag köper inte riktigt argumentet att Dembelé inte ska spela för att han tar risker. En skicklig tränare skruvar på utgångspositionerna, formationen kan fortfarande vara 442. Dessutom så skrämmer Dembelé motståndarna mer än vad Paulinho gör. På vänsterkanten spelar Chelsea med Alonso och Hazard (antagligen). Detta innebär att Hazard kommer behöva ta ett större ansvar i defensiven för att hjälpa Alonso. Gör han inte det så måste en av Chelseas 2 centrala mittfältare ut och hjälpa till, vilket skapar ytor centralt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:06
Bosketts Vi kommer få kontringar mot oss likt vi fick i London oavsett. Vi hade gått om yta i London som paulinho/iniesta/gomes inte kunde ta vara på. Speeden och bolltranssporten som Dembele kommer gynna oss på camp nou. Själv var jag också inne på att ha Roberto som ytter och Semedo som back men han var tyvärr skadad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-14 13:01
I teorin håller jag med om att offensivt är vägen att gå, och rent underhållningsmässigt ser jag hellre Dembele än Paulinho. Alla dagar i veckan.

Men, Chelseas enda chans för avancemang är att vänta på misstag och gå på kontring. Och kommer därför att spela med samma 9-0-1-uppställning som i London. Det gör i stort sett alla lag som kommer till Nou Camp med en sämre trupp än Barca.

Men vi får heller inte underskatta Chelsea, och tro att de är vilket defensivt La Liga-lag som helst. För lag som Getafe har inte spelare som Willian, Hazard och Fabregas. Ger vi dessa spelare chanser så kommer någon boll att sitta. Precis som det gjorde i London där Willian bjöds på samma chans tre gånger.
Barcelona LennyRomario
2018-03-14 12:55
Jag tror Soko driver med oss, och gör han inte det så är det nog att han inte riktigt får fram exakt vad han menar. Det är ju klart att han inte kan tro att oddset bestämmer vem som ska vinna eller förlora, och dessutom drar slutsatsen att den som har högre odds vinner oftare. Det är garanterat fel. Spelbolagen lever ju på det här, och går plus. Går du igenom 100 matcher där oddsen är satta som mellan Barcelona - Chelsea kan jag garantera att laget med lägre odds vunnit MINST 60 av de matcherna (antagligen över 70 också). Barca ger nu 1.54 på unibet, det betyder att spelbolaget tror att det 65% chans att Barcelona vinner (100/1.54). Det är ju inte ens superlågt, jag tror också det är minst 65% att Barcelona vinner. Men det betyder ju inte att de andra 35% aldrig slår in. Och om jag också tror att det är 65% att Barcelona vinner ska jag ju inte ens spela, för då finns det ingen edge. Men hade jag trott att det är 75% att Barca vinner, ja då är det spelvärt. Att du Soko tror att favoriten förlorar så ofta beror på att du kommer ihåg förlusterna för det är oväntat. Ex, du minns när Arsenal förlorar hemma mot Östersund, men du minns inte alla gånger som de är lika stora favoriter och vinner, för det är inget att minnas. Du minns det avvikande, men det är inte samma sak som att det sker oftare (eller ens ofta).
Barcelona astrid
2018-03-14 12:48
håller med föregående talare att det vore bättre att försöka gå framåt o göra några mål än att försöka spela kontrollerat och gå vidare med 0-0. Därför vill jag se dembele spela minst 70 min ikväll.

hög press och satsa på att göra 3 mål. skitsamma om chelsea gör ett mål. nu kör vi!
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 12:43
Bosketts Men hellre 2-1 än 0-0 ;), vi kommer skjuta oss i foten om vi inte går för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-14 12:38
10 ll #5 sergiobusquets

Dembele tappar betydligt fler enkla bollar än vad övriga spelare i laget gör. Så är det bara. Det har med rutinen att göra.

Mot lag som Chelsea är det viktigare att aldrig tappa bollen i farliga lägen, än vad det är att ha kreativa dribblers där framme. I synnerhet på hemmaplan där varje baklängesmål är förödande. Kom ihåg att vi går vidare på 0-0 men inte på 2-2.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 12:30
Bosketts Varför skulle Dembele tappa mer boll än någon annan? Rakitic, Roberto, paulinho och ja även iniesta tappar mycket boll. Då ska jag inte gå in på suarez och även Messi. Vi måste ha fart på plan och någon som kan dribbla utöver Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-14 12:25
Med säsongens bisarraste diskussion bakom oss kanske det är hög tid att diskutera kvällens drabbning mer ingående.

Jag skulle vilja se Barcelona ställa upp med en 4-2-3-1-uppställning, men framförallt Semedos skada gör det svårt. Portugisen hade varit bra att ha, med sin snabbhet i Chelseas omställningar, men också för att Sergi Roberto hade varit ypperlig att ha i högerytterpositionen (och Iniesta på vänster).

Dembele ser jag mer som en säkerhetsrisk med sina bolltapp på mittplan, än som en tillgång i offensiven. Åtminstone från start. Tycker det lutar åt att Vidal startar.
Barcelona Beast Puyol
2018-03-14 12:24
Idag har Valverde en viktig uppgift. Hans stora uppgift blir att ta Barca vidare rent taktiskt sett och Barca är bra på att försvara men de känns än som att vi kan bli bättre när det kommer till offensiva biten. Valverde har gjort bra men alla vill se mer av Dembele. Helst vill jag att han starta men känner vi Valverde så lär han starta på bänken. Hoppas Iniesta kommer in i andra halvlek o skapar oreda i Chelseas försvar. Nu är Messi mer utvilad så magi kommer Messi ge oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-03-14 11:57
Oddset på att Tyskland vinner VM är 5.50, att Sverige vinner VM ligger oddset på 126.50, med Sokos logik så har Sverige egentligen större chans att vinna VM än Tyskland. Härligt!
Barcelona Zamboza
2018-03-14 11:44
Intressant drabbning idag. Jag känner mig inte nervös och skakig, men man känner ändå en viss oro, med tanke på rivaliteten med Chelsea som vi haft senaste 13 åren. Jag är för att barca kör taktiskt och tajt idag. Vi ska inte bjuda Chelsea på något. Startar Iniesta bör Dembele börja på bänken. Iniesta, Messi och våra ytterbackar får stå för kreativiteten. Messi vet man kommer skapa magi, då han är som 2, 3 spelare. Med det sagt har jag ändå svårt och se hur vi kan åka ut.

Alla lagen är i princip klara för kvartsfinal. Bayern kan skicka sitt b lag mot Besiktas idag och ändå gå vidare. Det är bara vår match där allt fortfarande kan hända. Nu vill man bara få det överstökat. Tittar man på dem 4 senaste åren, så har vi åkt ut i kvartsfinalen eller åttondelsfinalen vid 3 tillfällen och vid samtliga 3 tillfällen har real vunnit cl. Jag tror att det gett dem extra självförtroende att se oss utslagna så tidigt. Dem har aldrig vunnit cl senaste 15 åren, när barca tagit sig till minst semifinal. Därför är det så viktigt att vi kan ta oss till semifinal. Känner dem av vår närvaro i turneringen, så kanske det påverkar dem. Det är bara mina spekulationer och behöver inte stämma alls.
Barcelona Soko
2018-03-14 11:43
Bosketts

Det är helt ok att svara . Men ärligt tycker du att det är ok att skriva ord som idiotisk efterbliven etc , framför allt från moderaternas sida ?! Man förväntar sig av er att vara förebilder .
Barcelona Katalano
2018-03-14 11:43
@Soko:
Snacka om att ta på sig offerkoftan när det passar. Bollinnehavet kallade ditt inlägg för "bland det konstigaste han läst i forumet" och du ber honom vårda språket. Skärp dig! jag själv undviker att svara dig alltsom oftast, men ett sådant inlägg du skrev får såklart reaktioner från alla möjliga håll och det är det ett forum är till för också. Du har ingen rätt att välja vilka som får svara dig och inte. Att du skriver "tysta ner folk som tänker annorlunda" är tragiskt och ett försök att få på dig offerkoftan. Synpunkter på oss moderatorer tas via PM, det vet du sedan länge.
Barcelona Bosketts
2018-03-14 11:40
Soko

Vad vore ett forum om man inte får svara på andras inlägg och/eller ifrågasätta det som skrivs?

Du skriver att odds på en match har en direkt påverkan på hur matcher slutar, vilket är ett extremt udda tankesätt (minst sagt). Och att folk inte håller med om det måste du väl ändå förstå? Eller vad förväntar du dig? Att övriga skribenter ska nicka på huvudet och hålla med bara för att du "tycker och tänker annorlunda"?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2018-03-14 11:39
Det var inge bra början i forumet idag.
Hoppas det ser bättre ut när domaren blåser av matchen ikväll :-).

Vilka tror ni tränaren kommer starta med ikväll?
Annons: