/spanien/barcelona/forum/410.aspx/spanien/barcelona/forum/410.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona IlTriplete
2018-03-14 16:59
Om rapporterna stämmer kring att Dembele startar är jag än mer taggad inför matchen! Visst, risken finns att han slarvar och att vi åker på onödiga kontringar men vi måste pressa tillbaka Chelsea och ta över matchen från första minuten. Vi ska jaga målet och visa att det är vår hemmaplan. Ingen United-mentalitet här inte.
Barcelona DizzLow
2018-03-14 16:44
Dussel

Om man ser till prestation och status i truppen, så håller jag fullt med dig. Umtit är rejält under betald med sina 75k/v €, i jämförelse med tex Dembeles 220k/v €.
Barcelona påfågeln
2018-03-14 16:35
Om Iniesta inte kan spela ser jag ju hellre Gomes än Paulinho. Paulinho gör det bra när han får spela som extra anfallare/spets på en diamant men har i övrigt inte varit speciellt bra, och förra matchen mot Chelsea var han ingen hit som högermittfältare. På hemmaplan vill man nog hellre spela Dembele eller Vidal till höger på mittfältet, ska det spelas diamant kan jag tänka mig Paulinho. Med det sagt är jag ändå väldigt imponerad av Paulinhos säsong, och så länge han får mandat att ta sina löpningar framåt och låter Busquets, Rakitic och Messi sköta bollrullet på mittfältet kan det väl vara bra att spela honom även i ett tremannamittfält. Roberto måste spela högerback, Vidal håller inte. Vidal har varit förvånansvärt bra som ytter, men jag vill absolut inte se honom vara högerback mot Willian/Hazard/Pedro.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 15:56
Dembele will start against Chelsea. Barcelona lineup will be: ter Stegen - Sergi Pique Umtiti Alba - Dembele Busquets Rakitic Iniesta - Messi Suarez. [@HelenaCondis on @ESPORTSCOPE] Komigen nu för fan valverde
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-03-14 15:36
Suarez9

Angående Iniesta så är det mer riskfyllt att ha honom som inhoppare. Säg att han sätts in sista 30 minuterna och ändå måste kliva av skadad, då har vi "slösat" bort ett byte. Därför anser jag att han ska starta matchen om han ska spela över huvudtaget.

Mittfältet du nämner kittlar inga intresseknölar tyvärr men alternativet är att ha Vidal som högerback och Roberto som mittfältare. om inte Iniesta kan spela dvs.
Barcelona Duda
2018-03-14 15:07
Umtiti kommer att få ett nytt kontrakt innan VM, det tror jag stenhårt på. Dessutom är det inte City ni ska vara rädda för att han går till, snarare PSG som kommer renovera till sommaren. City har redan Stones, Otamendi, och Laporte som man nyss köpt, och Pep är väl allt annat än missnöjd med tanke på hur säsongen sett ut. PSG kommer leta nytt blod, helst franskt, och då kommer Umtiti att se lovande ut för PSG, med tanke på klausulen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2018-03-14 14:55
Allt jag hoppas på ikväll är att vi inte får ett tidigt baklängesmål. Jag tror att om vi lyckas hålla 0-0 eller få in en boll under första så går vi vidare. Jag hade hellre börjat med Iniesta på bänken. Ser hellre att han spelar sista 30 och dominerar det lilla han får spela. Än att han börjar och utgår efter 30 min skadad. Så det betyder att jag önskar se Dembele från start också. Vet att Paulinho-Busq-Rakitic är nog det osexigaste mittfältet någonsin i Barcelonas historia. Men det är det vi har nu och vi kan inte tillföra/förändra. Men med de här grabbarna vet vi att vi kan hålla tätt bak och samtidigt hålla i bollen. För Chelsea lär inte sätta någon tokpress direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-03-14 14:48
Katalano

För mig och bevisligen några fler på forumet ,så är det väl uppenbart vem mina "pikar" riktar sig mot vid det här laget? Att du sedan utgår från din tolkning, är ditt problem.
Barcelona Kröjjff
2018-03-14 14:42
Vad som defenitivt talar för att Valverde kommer att återanvända såväl svångrem som hängslen i mötet med Chelsea och lämna Dembele till sig själv i skamvrån, är att experimentet mot Malaga med ett offensivt balanserat lag, i hans egna ögon högst sannolikt inte alls föll väl ut. För även om Barcelona vann, så saknade inte Malaga målchanser som tvingade ter Stegen att hålla sig på tå; även efter en tidig utvisning.
Barcelona Katalano
2018-03-14 14:41
Kröjjff

Jag anser mig inte försvara något inlägg från någon annan, men uppfattade piken vilken bevisligen var korrekt uppfattad enligt ditt inlägg nedan. Jag tyckte att ditt inlägg saknade innehåll och var genuint nyfiken på din åsikt. Det framgick inte hur du själv ville ställa upp i matchen. Nu fortsätter du med ett passive aggressive inlägg, fullt med pikar, vissa till mig och andra till Valverde vilket jag tycker är onödigt och faktiskt löjligt.

I grund och botten så är jag ju överens med dig om de spelfilosofiska aspekter du tar upp och det är jag även tämligen säker på att skribenten du pikade tidigare är. Vi vill alla ha ett bättre presspel och mer fart och fläkt. Passningar i högljushastighet och ständiga positionsbyten. Men det är inte den spelidé och presspel som Valverde har valt att implementera, och han lär ju ändå inte ändra på detta inför denna match med Chelsea bara för Dembeles skull heller. Förhoppningsvis ser vi mer av det till nästa säsong men jag är skeptisk. Är även skeptisk till att han skulle bänka eller rycka Suarez i örat.

Bara för att vi är av denna åsikt om vilket spel vi vill se så måste vi väl ändå kunna diskutera hur vi vill ställa upp med de förutsättningar Valverde skapat inför matchen mot Chelsea utan att du ska hugga till på någon formulering och pika en skribent när du egentligen bör rikta piken till Valverde.
Barcelona Kröjjff
2018-03-14 14:17
@Katalano:
Jag kan givetvis inte hindra dig från att tolka mitt inlägg som enkom en pik mot den formulering du åsyftar. Men jag tänker lite större och längre än så och vill med mitt eget inlägg, lyfta frågan, vilken sorts fotboll vi vill se FC Barcelona spela, I min formulering som verkar få dig att känna dig förpliktigad till att försvara en kollega, lyser Dembele med sin frånvaro som du kanske har noterat. Och för att inte lämna utrymme för ytterligare personliga tolkningar från din sida, ska jag förtydliga mig. Under rådande omständigheter är Dembeles medverkan förmodligen inget att rekommendera. Men dessa omständigheter har i hög grad Valverde varit med att medverka till, genom att via laguttagningar visat att han inte tror Dembele om att kunna leva upp till sin prislapp. Och inte mig veterligen "ryckt" Suárez i örat när den tagit tillfällen att påminna den redan tillräckligt stukade Dembele, om detta faktum. Så sammanfattningsvis kanske det är bäst att den svindyre ynglingen ånyo blir åtsidosatt och får ytterligare tid åt att grubbla över sin existens i skuggan på Camp Nou. I all synnerhet som Valverde inte verkar ha några planer på att backa upp fransosens försök att ta sig fram till sin fulla potential, genom att beordra hög press som gör att kreativa försök med bolltapp som följd, inte får de konsekvenser som befaras i forumuleringen som du tolkar mitt inlägg som en personlig "pik" gentemot.
Barcelona Katalano
2018-03-14 13:59
Xavi #6 Deulofeu tappade också mycket boll när han utmanade mycket. Det i sig betyder inte att man gör något bra på planen. Det är här jag utgår ifrån det Dembele uppvisat hittills i Barcatröjan där jag inte är nöjd med hans prestationer hittills. Spelaren Dembele har inte varit bra i mitt tycke där felbeslut, en dålig bollkontroll och mycket bolltapp bara är enstaka komponenter av helhetsbilden. jag utgår alltså inte ifrån det vi alla vet att han kan göra när han är i form, som han gjorde i Dortmund. Jag anser att Dembele måste komma igång mycket mer efter sin skada och visa upp vad han bidrar med mer innan han tar en plats som startspelare i en så här viktig match mot Chelsea.
Barcelona Xavi #6
2018-03-14 13:39
Finns ju en anledning till varför han tappar så mycket boll för han är den som utmanar mest i laget. Coutinho tappar minst lika mycket boll men ingen använder det för någon anledningen emot honom. Möter man en buss så luckrar man upp försvaret med spelate som kan göra sin gubbe och inte spelare som Vidal och Paulinho som bidrar med nada.

Han gjorde ju sin CL debut mot ett defesnivt skickligare lag i form av Juventus, gjorde en bra insats och var högst delaktig till vår vinst.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:34
Han har 3 år kvar på sitt nuvarande, absolut ingen stress. Vi kan inte hålla på att dubbla löner för att han kan lämna. Roberto har gått igenom helvete och verkligen förtjänat kontraktet. Helt rätt att prioritera honom framför fransmannen.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Dûssel
2018-03-14 13:29
@ 10 || #5 sergiobusquets:

Tycker faktiskt han förtjänar ett nytt kontrakt.
Han av nögon gör det.
Messi som skrivet nya kontrakt varje halvår förtjänar det inte lika mycket.
Umitti är redan en av världens bästa mittbackar.
Barcelona Katalano
2018-03-14 13:28
Kröjjff

Ditt inlägg säger ingenting om hur du vill ställa upp matchen ikväll utan jag ser endast en pik mot en viss formulering kring varför Dembele inte ska starta. Jag anser att Dembele inte bevisat tillräckligt för att ta en startplats idag. Hans offensiva kvalitéer kompenserar inte för alla de misstag han gör än så länge. Vad anser du? Vill du se Dembele starta matchen? Eller är ditt inlägg endast filosofiskt där det inte finns något rätt svar i just denna matchen? Att du rent generellt bara önskar ett bättre presspel? Utveckla gärna.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:27
Umtiti har spelat i klubben i 2 säsonger med denna, han gott vänta eller flytta på sig. Kontrakt förtjänar man under en längre tid inte för ett bra halvår.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2018-03-14 13:24
El Messias

Jag skulle inte förvånad om Umtiti drar till City i sommar. Klubben skickade en konstig signal, när man valde att prioritera Sergio Robertos kontrakt, före Umtitis.
Barcelona Kröjjff
2018-03-14 13:20
Förlorat bollen har "vi gjort i alla tider. Skillnaden var att vi under en period var så snabba att återerövra den, att det inte ledde till några omställningar; d v s för våra motståndare. Att vara överdrivet vårdande och falla med laget vid bolltapp och ta fasta på försiktiga generalers inflytande över spelplanen, må vara framgångsrikt i kväll och även framgent i såväl liga och Copa del Rey som Champions League, Men med den signaturmelodin, vinner man åtminstone inte mitt hjärta, i det långa loppet..
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:14
Ber om ursäkt för stavfel och allt annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-14 13:12
10 || #5 sergiobusquets

Jag hör dig, och hoppas att du som optimist ska segra över mig som pessimist i det här fallet.

Men Dembeles fart och bolltransport är en klen tröst mot ett stillastående försvar på nio man. Det vi behöver i sådana lägen är någon som bryter mönstret och tråcklar sig igenom på utomjordiska sätt. Där är spelare som Messi, Iniesta och Coutinho viktiga. Visst, Dembele kan säkert detta också, men just hans speed ser jag som överflödig i matcher som dessa (förutsatt att matchbilden blir lik den senast).

Oavsett vem som spelar hoppas jag på mer kreativitet, utan att äventyra en omställning. Någon spelare mellan Dembele och Paulinho vore väl egentligen bäst, och det skulle väl vara Roberto då kanske, men det kortet är ju tyvärr borttaget ur kortleken tack vare Semedos skada.
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:12
Barca4life Måste ha i åtanke att även Messi spelar ikväll, det gjorde han inte mot malaga. Nu ska laget täcka upp för 2 spelare som inte vill spela defensivt. Inte lätt att vara valverde, 4-3-3 Messi Messi och suarez fungerar inte. Där försvann dembeles plats om inte lägger upp till en offensiv lagd 4-2-3-1 och den formationen och den vi bör gå efter. Men ja jag vill inte vara i valverdes skor ikväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-03-14 13:12
Umtiti började precis följa City på Instagram
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-03-14 13:10
Bosketts

Jag är inne på samma spår som dig. Med Dembele och Suarez samtidigt så innebär det onödigt många felbeslut och bolltapp vilket innebär mängder med kontringslägen för Chelsea.

Hade det inte varit för att Coutinho inte får spela CL för oss denna säsong så hade det varit väldigt intressant med en 4-3-3 uppställning med Messi som falsk 9a med Coutinho och Dembele på varsin kant. Hoppas få detta testas i seriespelet.
Barcelona Barca4life98
2018-03-14 13:09
[QUOTE=Bosketts]10 ll #5 sergiobusquets Dembele tappar betydligt fler enkla bollar än vad övriga spelare i laget gör. Så är det bara. Det har med rutinen att göra. Mot lag som Chelsea är det viktigare att aldrig tappa bollen i farliga lägen, än vad det är att ha kreativa dribblers där framme. I synnerhet på hemmaplan där varje baklängesmål är förödande. Kom ihåg att vi går vidare på 0-0 men inte på 2-2. [/QUOTE] Det är väldigt lätt att åtgärda problemet att Dembele "tappar betydligt fler enkla bollar". Som tränare korrigerar man positionerna på spelarna. Roberto måste inte agera högerytter han kan stanna kvar med de två mittbackarna. Rakitic och Busquets som dubbla pivotes gör att vi har minst 5 spelare på rätt sida om vi blir av med bollen. Alla dessa 5 (Roberto, Pique, Umtiti, Busquets och Rakitic) är dessutom bra med bollen. Så jag köper inte riktigt argumentet att Dembelé inte ska spela för att han tar risker. En skicklig tränare skruvar på utgångspositionerna, formationen kan fortfarande vara 442. Dessutom så skrämmer Dembelé motståndarna mer än vad Paulinho gör. På vänsterkanten spelar Chelsea med Alonso och Hazard (antagligen). Detta innebär att Hazard kommer behöva ta ett större ansvar i defensiven för att hjälpa Alonso. Gör han inte det så måste en av Chelseas 2 centrala mittfältare ut och hjälpa till, vilket skapar ytor centralt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 13:06
Bosketts Vi kommer få kontringar mot oss likt vi fick i London oavsett. Vi hade gått om yta i London som paulinho/iniesta/gomes inte kunde ta vara på. Speeden och bolltranssporten som Dembele kommer gynna oss på camp nou. Själv var jag också inne på att ha Roberto som ytter och Semedo som back men han var tyvärr skadad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-14 13:01
I teorin håller jag med om att offensivt är vägen att gå, och rent underhållningsmässigt ser jag hellre Dembele än Paulinho. Alla dagar i veckan.

Men, Chelseas enda chans för avancemang är att vänta på misstag och gå på kontring. Och kommer därför att spela med samma 9-0-1-uppställning som i London. Det gör i stort sett alla lag som kommer till Nou Camp med en sämre trupp än Barca.

Men vi får heller inte underskatta Chelsea, och tro att de är vilket defensivt La Liga-lag som helst. För lag som Getafe har inte spelare som Willian, Hazard och Fabregas. Ger vi dessa spelare chanser så kommer någon boll att sitta. Precis som det gjorde i London där Willian bjöds på samma chans tre gånger.
Barcelona LennyRomario
2018-03-14 12:55
Jag tror Soko driver med oss, och gör han inte det så är det nog att han inte riktigt får fram exakt vad han menar. Det är ju klart att han inte kan tro att oddset bestämmer vem som ska vinna eller förlora, och dessutom drar slutsatsen att den som har högre odds vinner oftare. Det är garanterat fel. Spelbolagen lever ju på det här, och går plus. Går du igenom 100 matcher där oddsen är satta som mellan Barcelona - Chelsea kan jag garantera att laget med lägre odds vunnit MINST 60 av de matcherna (antagligen över 70 också). Barca ger nu 1.54 på unibet, det betyder att spelbolaget tror att det 65% chans att Barcelona vinner (100/1.54). Det är ju inte ens superlågt, jag tror också det är minst 65% att Barcelona vinner. Men det betyder ju inte att de andra 35% aldrig slår in. Och om jag också tror att det är 65% att Barcelona vinner ska jag ju inte ens spela, för då finns det ingen edge. Men hade jag trott att det är 75% att Barca vinner, ja då är det spelvärt. Att du Soko tror att favoriten förlorar så ofta beror på att du kommer ihåg förlusterna för det är oväntat. Ex, du minns när Arsenal förlorar hemma mot Östersund, men du minns inte alla gånger som de är lika stora favoriter och vinner, för det är inget att minnas. Du minns det avvikande, men det är inte samma sak som att det sker oftare (eller ens ofta).
Barcelona astrid
2018-03-14 12:48
håller med föregående talare att det vore bättre att försöka gå framåt o göra några mål än att försöka spela kontrollerat och gå vidare med 0-0. Därför vill jag se dembele spela minst 70 min ikväll.

hög press och satsa på att göra 3 mål. skitsamma om chelsea gör ett mål. nu kör vi!
Barcelona 10 || #5 sergiobusquets
2018-03-14 12:43
Bosketts Men hellre 2-1 än 0-0 ;), vi kommer skjuta oss i foten om vi inte går för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: