/spanien/barcelona/forum/409.aspx/spanien/barcelona/forum/409.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona yeezus
2018-07-11 17:05
Fan vi behöver verkligen en ny anfallare...orka med Suarez en säsong till. Inget nytt namn på radarn?
Barcelona Tronpåbarca
2018-07-11 15:20
kan någon vänlig person svara mig varför lord douglas är tillbaka? vart har han varit?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-07-11 13:21
Thiago har sina svagheter likt nästan alla av dagens centrala mittfältare, men det är rätt spelartyp som vi saknar just nu. Jag tror att ett mittfält med Busq-Rakitic-Thiago kommer fungera perfekt ihop. Thiago kommer få en vital roll med bollen medans Rakitic kan ta mer offensiva räder och jobba mer som box till box likt han gör i Kroatiens landslag. Tiderna som spelfördelare är förbi , nu kan man äntligen få ut Raketens maximala potential. Alena-Arthur och Denis är en spännande trio som vi har på bänken också men aningen oerfarna ifall skador skulle uppstå på nyckelspelare. Ja, jag vet att det måste finnas utrymme för våra framtida prospects men även om Thiago skulle komma skulle vi behöva ytterligare en mittfältare som backup här. Busq-Rakitic-Thiago \ Arthur, Alena , D.Suarez och ett nyförvärv . Viktigt att poängtera att Alena och Suarez kan roteras på andra positioner så det kommer finnas plats för speltid . Coutinho vill jag se uppe bredvid Messi och Suarez. Dembele kan roteras lite överallt , med två skadebenägna spelare som Coutinho och Thiago i laget kommer han få massvis med speltid. Det absolut värsta som skulle kunna hända är att Valverde och ledningen nöjer sig med Arthur, fortsätter med 4-4-2 och värvar in en anfallare( Willian ) till.....
Barcelona jerkasss
2018-07-11 13:14
@Barcelonistas:


De hade ingen nemesis på samma sätt. Jag pratar bara om uppgörelsen mellan Messi och CR7 om vem som kommer krönas som kungen av epoken om 50 år. Min gissning är som jag skrev nedan, men jag kan ha fel såklart.
Barcelona Barcelonistas
2018-07-11 12:48
Jerkasss - Maradona och Pele? Dom behövde ingen Guldboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-07-11 12:32
Bollinnehavet Jag håller med om typ allt i din text kring Ronaldo. Snyggt skrivet! Jag är också sjukt fascinerad av Ronaldo. Mitt enda huvudbry är att det i mina allra mest cyniska tankevrår huserar misstankar om att CR7 och hans PR-maskin vet om att det är just denna sortens texter som kommer florera ute i världens hörn i och med denna flytt. Och det inför den kanske viktigaste Guldbollen fotbollshistorien skådat; om Ronaldo vinner i år kommer han bli ihågkommen som den bäste spelaren av den moderna eran. Människan är en heuristiskt varelse och om 50år kommer man inte minutiöst studera spelares mönster och aktioner på plan utan man kommer nöja sig med den mest indikativa datan - Guldbollen. (Vem orkar tillbringa timmar framför en tvådimensionell yta för att få en uppfattning om nått sådant lixom?)
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-07-11 12:20
Många här inne skriver att Thiago är nonchalant, Då tycker jag det är riktigt imponerande att han har en passningssäkerhet på 90% När man räknar alla hans passningar sen han gick till Bayern.

Vi behöver en spelare som ibland slår de svåra och farliga passningarna. Hellre någon som skapar något 9/10 ggr och orsakar en kontring för motståndarna på de försöken.

Leds på att barca har ett mittfält som inte vågar göra något när de inte har ytor, Barca har sällan stora ytor att röra sig på så då tycker åtminstone jag att vi borde ha spelare dom är bra på små ytor.

Enda argumentet att inte värva Thiago är enligt mig hans skadehistorik.

Thiago, Verratti, Pjanic, Eriksen, sådana spelare vill jag att vi ska gå efter inte Pogba, savic, Rabiot (även om Pogba hade varit spännande)

De jong är inte heller en spelare som höjer laget i nuläget. Arthur, Denis, Alena. Fyller funktionen som talanger/rotationsspelare.

Barcelona Barcelonistas
2018-07-11 12:14
Värvar vi Thiago nu också så är jag nöjd med fönstret.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-11 11:44
Lion24 Blir hyperintressant med Arthur, han har det spelet i sig men om han har tillräckligt med kvalite och psyke för Barcelona får vi se. Men det hela landar ändå på valverde, fortsätter han med sin cyniska taktik så kvittar det vilka mittfältare vi värvar in. Bara titta på betis tränare, ett dussin med ”albispelare” som trillar boll och levererar resultat. Juventus och Bayern verkar sugna på Rakitic och borde även kunna locka in några engelska lag. Får vi ett bra bud ska han säljas, men han är ingen albispelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2018-07-11 11:26
B-D // Inte för att vara sån men min 12 åriga fotbollsintresserad kusin hade möjligen gjort det bättre än dem scouter vi har haft eller har nu ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-07-11 11:12
#5sergiobusqutes

Alla spelare brister, även så Thiago men han kommer i alla fall närmre kriterierna än till exempel Rakitic. Vi måste tänka på vägen vi vill gå. Jag har fått nog av alibispelande säkerhetstänk mittfältare. Jag vill tillbaka till dominerande mittfältare som kan lösa alla slags problem i spelet och styr matchen.

Pjanic är en spelare, Eriksen en annan. Samtidigt så behöver det inte vara en superstjärna alla gånger som ska kosta miljarder. Låt oss köpa spelare med de kriterierna och skola in han i Barça. Till exempel Seri som ryktades till oss förra sommaren. Eller en Dahoud i Dortmund som jag hört gott om. Det finns säkert flera spelare runt om som har många egenskaper en Barca mittfältare ska ha. Alla behöver inte vara superstars men vi lär dom att spela, att tänka och att lita på sig själv. Bajsa inte på dig bara för att du blir pressad, ta hand om bollen istället, skydda den och var lugn i huvet.

Det finns säkert massvis med såna mittfältare där ute och det är scoutingverksamhetens ansvar att hitta spela som passar in i kriterierna för en FC Barcelona spelare.
Barcelona Katalano
2018-07-11 10:59
B-D

Hela ditt inlägg är endast en personlig provokation mot Lion24.
Det är innehållslöst dessutom.
Höj nivån!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-11 10:52
Lion24 Nämn en spelare som uppfyller dessa kriterier förutom modric eller busquets. Nej thiago är för nonchalant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-D
2018-07-11 10:37
@Lion24:


Snälla sluta skriv som att Barcelonas scouter borde komma in på forumet för att lära sig av dig hur man scoutar en mittfältare.

Jag tror dom har rätt bra koll även utan din manual.

Hybris på dig nu för tiden.Barcelona Den vise mannen
2018-07-11 10:37
Bollinnehavet Kan bara hålla med dig, till punkt och pricka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-07-11 10:12
Håll i er nu vänner. Nu kommer mitt bitterljuva hyllningstal till Ronaldo. Jag har länge hoppats på att han ska lämna Real Madrid, både på och sportsliga och känslomässiga grunder. Jag gillar honom inte, har aldrig gjort och kommer kanske aldrig att göra. Samtidigt har han sen han kom till Real Madrid varit deras bästa och största spelare. Självklart kan man under vissa perioder påstå att tex Marcelo, Modric eller Ramos har varit viktigare eller bättre för vår bittre rival. Men Ronaldo har sedan 2009 ändå varit deras klart största och bästa spelare. Därför har jag efter varje säsong mer eller mindre hoppats att ryktena om att han ska lämna skulle vara sanna. Lägg till den ständiga "tävlingen" med Messi. Det har jämförts i antal guldbollar, antal mål, mål per match, assist, dribblingar per match, vem som är mest tvåfotad, vem skjuter hårdast, Ronaldo är bättre på huvudet, men Messis passningsspel är bättre osv osv osv i all oändlighet. Det stod ett tag 4-1 i guldbollar till Messis favör, då var det ett viktigt pris för oss cules. Nu står det 5-5, vågar jag sticka ut hakan och påstå att Ronaldo är mannen som har förändrat vår syn på priset? Faktum är att den upphämtningen (oavsett vad man tycker om FIFA, vissa journalister, lottningar, domare osv) är mäktig. Oavsett vad jag tycker om Ronaldo, om hans målgester, filmningar, gnäll, tjuvsmällar, dokumentärer och PR-arbete, så är han en mäktig spelare. Tyvärr har detta tillsammans med hans klubbtillhörighet berövat mig chansen att se hans prestationer med klara ögon. Men med handen på hjärtat, visst har vi alla åtminstone i smyg tappat hakan åt hans prestationer, sanslösa mål och förmåga att göra det där jävla avgörande målet trots sin osynlighet matchen igenom. Om inte, så kanske det är dags att göra det nu. Vår största rival förlorar en legendar. La liga förlorar en av de största någonsin. Jag har längtat efter den här dagen länge. Men när den väl kom så blev det inte som jag hade tänkt mig. Det glädjefyllda jublet kom aldrig naturligt. Ronaldo hann antagligen bli för stor för det. Nu ser jag det mer som en förlust för spansk ligafotboll, för rivaliteten, för den ständiga tävlingen om vem som är bäst. Samtidigt så ska det bli skönt att Messi vs Ronaldo-diskussionen antagligen avtar lite. Men faktum är att i och med denna transferbomb så är en av tidernas största eror slut och jag ser det mer som en förlust än en vinst. Tack Ronaldo för att du bjöd oss på en otrolig show under dessa 9 år. Jag hoppas att jag i och med klubbytet kan njuta mer av dina otroliga prestationer på fotbollsplanen. Det ska bli skönt att slippa hitta sätt att försöka förminska dig hela jävla tiden. En era är som sagt slut och det ska bli ytterst intressant att se vilka nya eror som tar vid. Men Ronaldo, trots allt, förtjänar respekt av Real Madrid, av oss och av resten av fotbollsvärlden. Så tack för showen och lycka till i Juve!
Barcelona Lion24
2018-07-11 09:57
Så här scoutar man en spelare, speciellt mittfältare:

Först och främst måste vi tänka på vilken klubb vi tillhör. Vi har en helt alldeles egen spelfilosofi som vi tillämpar, eller tillämpade nu för tiden. Vi ska alltså hitta spelare utifrån den filosofi och röda tråd vi har byggt upp. Först tittar vi såklart på spelarens teknik. Hur han hanterar bollen, hur han passar bollen, skjuter. Vilken relation den här spelaren har med bollen alltså. Är han rädd för bollen eller vill han ha den sig nära? Hur skyddar spelaren bollen? Använder han kroppsfinter eller är det bara ren teknik? När han passar, utnyttjar han gräset i passningen så att bollen rör sig fortare? Eller passar han "bara"?

Hur hanterar spelaren stress, problem och små ytor? Blir spelaren ofta stressad i svåra situationer? Hittar spelaren lösningar på problem eller vill han bli av med problemet fort till någon annan? Söker sig spelaren till problem för att lösa dom eller vill han inte ha något med stress och problem att göra, bara spela safe hela tiden? Kan spelaren skydda bollen under press och stress?

Huvudet. Använder spelaren huvet mycket? Alltså att titta omkring sig och tänka i spelet. Roteras huvet ofta på spelaren för att läsa och framförallt se spelet? Eller tittar spelaren ofta på bollen och situationen? Tänker spelaren? Drar han med sig spelare för att öppna upp ytor för andra? Tänker spelaren på lediga ytor hela tiden? Att skapa och hitta lediga ytor.

Och framförallt titta på spelarens professionalism. Röker spelaren? Är han ofta ute på nattklubbar? Har han familj? Man frågar folk kring spelaren om hans vanor. Är spelaren fullständigt dedikerat åt fotbollen? Är han ambitiös?

Det är så man scoutar en spelare. Det är mycket saker och jag tror att det finns få spelare som är perfekta och matchar alla kriterier som jag nämnde. Men man måste komma så nära som möjligt. Man måste följa den framgångsrika röda tråden och filosofin. Den här juntan trollar oss alla varje år. Det finns ingen chans att någon kan vara så dum. Jag kan aldrig tro på det.
Barcelona funB
2018-07-11 09:54
@FCB_Messi:

Anser du att Rabiot och Hazard är substitut för varandra eller?
Barcelona Dreamteam09
2018-07-11 09:54
Off Topic men fan vad jag stör mig på Griezmann! Han har sån jävla äcklig blick o tror han är bäst i världen. Unnar han verkligen inte VM titeln!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-07-11 08:06
Framförallt förstår jag inte varför man återigen förnedrar sig själva och tar kontakt med PSG? De dissade ledningen när det gällde T.Silva, Veratti, Di Maria och gav de långfingret när de istället värvade Neymar. Vad hände med självrespekt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-07-11 07:15
Det här ju som bekant ryktats om Rabiot en del, bland annat att Segura och Abi varit nere i Paris och då vidare. Rabiot har ryktats flera år till klubben och jag kan inte sluta tänka på att Abi blev vald som sportchef framförallt för att locka Rabiot. Vad och varför den här ledningen ser i Adrien Rabiot i FC Barcelona vet jag inte, inte heller förstår jag det.

Tänk att om några månader så kan vi spela med Rakitic-Busi-Rabiot. Är inte det här sorgligt? Hur fan gick det här till helt seriöst? Hur fan kunde vi bli så här? Förr i tiden hade våra rivaler Khedira, Diarra, Altintop och även di Maria som mittfältare medans vi hade små magiker i form av Xavi och det gänget.

Idag har våra rivaler Modric, Kroos, Kovacic, Ceballos, Isco. Alltså små magiker. Medans vi under den övergångsperioden har/haft Rakitic, Gomes, Arda, Paulinho, dom är så många att jag mycket väl har glömt någon. Nu är Rabiot på väg. Även om han inte kommer är jag säker på att han är en stor prioritering för han har ryktats till oss i flera år. Hur kunde det bli så här? Den enda vettiga anledningen är att dom som styr medvetet förstör klubben. Det finns ingen annan logik bakom. Med tanke på klubben och dess filosofi man representerar så finns det ingen människa som bara är "fotbollsdum" och inte förstår fotboll. Det går inte ihop alls.

Tänkte på en grej när Cristiano lämnade. Varför inte Messi också? Till en stabil klubb med fotbollsintelligenta i föreningen som har ambitioner att ta sig långt. Varför inte City där man har allt det jag skrev om nyss? Varför inte ge dig själv en värdig chans i dina sista år du har som spelare? Varför vara kvar i en klubb där som högst upp bara förstör och förstör.

För ingen kan komma och säga att Paulinho affären inte luktar skumt. Värvingstrategin är fullständigt katastrofala där man inte har någon tråd alls inom klubben. Dom vet inte hur man scoutar en spelare och vilka egenskaper den spelaren ska ha för att spela den fotboll vi ska spela. Så varför ger inte Messi sig själv en värdig chans att vara kring folk som faktiskt har en aning om fotboll?
Barcelona Jarlma
2018-07-11 02:40
@Mido:
Du måste ha missat hans jordnära attityd när han bråkade sig bort från Dortmund.
Barcelona S.Eto'o
2018-07-11 01:16
Enligt Gerrard romero har Mino Raiola synts till på Barcas träningsanläggning tidigare på dagen.... Pogba? Verratti? Lozano? Eller har det med vår egen Xavi Simmons å göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-07-11 00:49
Mbappe är också en favorit hos mig. Jag minns att Gabriel höjde Mbappe enormt mycket Dembele också. För mig är det uppenbart att vi gick för fel spelare. Mbappe är inte bara bättre utan mer mognare i sitt spel också. Vi gick miste om något stort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona culésueco
2018-07-10 23:55
Mbappé börjar växa till en favorit hos mig, är det bara jag som fokuserar på fotbollen. Känner att han kan bli bäst så fort Messi försvinner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2018-07-10 23:50
[QUOTE=A good coach is everything!]Mido // Seriöst sånt hjärndött inlägg .. Att påpeka någons utseende, seriöst .. [/QUOTE] Cry me a river
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-07-10 23:10
Dålig nivå här inne nu skärpning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2018-07-10 23:03
Mido // Seriöst sånt hjärndött inlägg .. Att påpeka någons utseende, seriöst ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-07-10 23:01
Varför bryr sig folk så mycket om hur sympatiska fotbollsspelare verkar vara eller inte vara?

Njut av konstverk istället och bry er inte så mycket om konstnären...

Hemingway var ingen trevlig prick, men njuter av hans litteratur för det..
Barcelona A good coach is everything!
2018-07-10 23:01
Andreas FCB // Vilken match syftar du på då ? För Uruguay matchen. Bruka hata filmare folk här kanske vet hur mycket jag har hata på Ney, Alba Suarez trots att dem lirar hos oss. Men Mbappe fick så jävla mycket stryk mot Uruguay som var så grisiga så när en 32 årig Rodriguez med flit knyter näven och styr den mot Mbappe och han då förstärker seriöst va ska killen göra för att uppmärksam domaren ? Att jämför äcklet Suarez med Mbappe är att ta i så att man spricker ! Sen var exemplevis CR7 en mycket större filmare i sina yngre dar och även nu är CR7 en större filmare än Mbappe. Mbappe har kanske inte visat en prefekt sida av sig. Men han är nog den mest jordnära killen där ute ! Killen är 19 år och donerar sina VM pengar till välgörenhet. Vilken 19 årig snubbe gör så ?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: