/spanien/barcelona/forum/4069.aspx/spanien/barcelona/forum/4069.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2015-04-10 12:38
Gabriel Beror helt och hållet på vad man menar med ordet culé. Anser att både du och Liunil Masse har rätt i det ni säger, men att ordet culé används felaktigt av LM i detta fallet. Han menar nog helt enkelt att Isco hejar och gillar Barca. Till skillnad från att vara culé så betyder det per automatik inte att han ogillar Real Madrid som 99% av oss fans gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-04-10 12:28
På tal om Penaldo : han vill helt enkelt slå Messis rekord på 50 mål. Räkna med 3-4 mål imorgon från hans sida.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-04-10 12:25
Detta med att vissa spelare är fans utav vissa lag, typ så som man säger att Isco och Özil är culés osv. Det stämmer ju faktiskt inte alls. Hur är dem culés? På vilket sätt då? Nej, Isco och Özil kanske tyckte om Barcelona och spelstilen Barcelona alltid har haft, och det gör att dem ofta uttrycker sig gott om klubben i sociala medier så som Twitter osv. Barcelona kanske också är deras dröm klubb att spela för, eller var, just på grund av den anledningen men det gör dem inte till culés. Det finns väldigt få proffesionella fotbollsspelare som faktiskt är rena fans till en klubb, dem lever i en helt annan värld än vad vi vanliga personer gör som valt att supporta en specifik klubb. Dem kanske har egna preferenser och lag dom tycker bäst om, typ att dom diggar klubbens spelstil och spelarna dom har. Men dem supportar väldigt sällan en viss klubb. Sånt är ytterst sällsynt. Man kan se de oftast hos de inhemska spelarna som spelat för klubben sedan barnsben, då är det mer normalt. Puyol, Xavi, Piqué, Iniesta, Messi, Totti, De Rossi, Maldini, Gerrard osv. Men att säga att Isco är en tvättäkta culé är att lura sig själv. Han föredrog Barça innan hans flytt till Real Madrid, nästan precis som de flesta unga tekniska mittfältare gjorde vid den tiden. Inga konstigheter.
Barcelona Z_Z
2015-04-10 12:19
@Lion24:


Du svarar ju ganska bra på varför. För att han bryr sig mer om individuella rekord än om titlar.
Barcelona Lion24
2015-04-10 12:16
Cristianos gula kort upphävdes alltså, extremt onödigt och själviskt. Varför utsätta sig och laget i risk och fara? För Eibar på hemmaplan klarar Madrid utan sin halva ordinarie startelva, hade varit en annan sak om det hade varit på bortaplan. Hoppas bara därför att han får ett gult kort innan borta matchen mot Sevilla.
Barcelona Neymar11
2015-04-10 10:59
@barcastuff: Barcelona have won 39 of their 46 games this season (84,78%) #fcblive [via sport] Skrämmande bra siffra, speciellt med tanke på att vi har gått flera tuffa matcher
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-04-10 10:56
Liunil Masse

Tänker också väldigt mycket på Sevilla matchen. Har totalt glömt att det är kvartsfinal i CL om bara några dagar men Sevilla är i ruskigt (!) bra form just nu. Dom vann sist borta mot Levante och inte nog med det så ökade deras självförtroende och moral i och med att Valencia tappade 2 poäng igår mot Athletic. Sevilla spelar med en ruskig intensitet och är väldigt kompletta.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-10 10:38
Luis Suarez has confirmed he spoke to Real Madrid about a transfer to the European champions before making his "dream" move to Barcelona. "Yes, I spoke to them but said 'later'. They wanted me, but my dream was here," said the 28-year-old. "When I heard the name 'Barcelona' I didn't hesitate. Honestly, I never imagined Barcelona would come in and had no doubts at all once they did. "You never know what can happen in football but luckily I stuck around for Barca, which was what I wanted. It was the fulfilment of a dream I had had for so long." Han nobba alltså Real. Kul hur några tycker att Isco inte är en culé bara för han valde Real. Karriären går före. Om inte Barca visar intresse så måste han tänka på vad som är bäst för honom. Suarez som har en fru som bor i Barcelona och han har sagt själv att han gått på många Barcamatcher. Han hade förmodligen gått till Real om inte Barca knackat på dörren. Thats how it is.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-04-10 10:14
Har Sevillamatchen i tankarna hela tiden. Spelar vi som vi gjorde mot Celta så kan det sluta väldigt illa. Att vi spelar så dåligt när Messi inte är 100% är för mig ofattbart. Det är 11 spelare på plan men allt i offensiv väg ska behöva ske genom Messi. Var är Luchos jobb med laget? Hur hade det sett ut om Messi varit skadad under någon period, poängtapp varje ligamatch!? Det ser inte bra ut. Tacka gud för Messi. Hoppas han är 100% återställd imorn, det kommer behövas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-10 03:03
har fan en hemsk feeling som säger att vi tappar ligan på inbördes=(
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-10 02:23
Utan Messi hade vi hamnat tillbaka på post Reijkard eran. Messis storhet är inte hans sjuka mål, dribblingar och assist. Messis storhet ligger i att han lyfter klubben Barca på en helt annan nivå. Den dagen Messi lämnar kommer det märkas rejält. Om vi inte har världsklass spelare på varje position kan vi glömma att hota Madrid om ligatiteln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-10 02:17
La Liga TOP5 now sepperated by 13 points. For example 16 in Premier League, 22 in Serie A, 27 in Bundesliga, 9 in Ligue 1
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-04-10 01:51
Måste hålla med el Flaco, det är bedrövligt att en klubb av Barças dignitet suttit sig i en så pissig situation som man har gjort. Dani har underpresterat i över 2 säsonger nu och man gick in till silly season den här sommaren väl medvetna om att hans kontrakt går ut och att man antingen behöver gå med på hans förlängningskrav under pågående säsong, eller att man ersätter honom när möjligheten faktiskt fanns.

Om man nu var så himla intresserade av Danilo hade man gjort klart med honom redan i somras inför den här säsongen, man höll ju ändå på att jaga Cuadrado in och ut hela transferfönstret som kostade tom mer än vad Danilo nu kostat Real Madrid. Så det var liksom ingen fråga om pengar direkt, utan snarare om att man ansåg att den enda tillräckligt värdiga spelaren att handla in på den positonen hete Cuadrado. Nu 6 månader senare har man alltså ångrat sig, och nummer 1 på listan var Danilo. Jahapp, snabbt det vänder.

Det fanns även billigare alternativ man hade kunnat chansa på, så som Aurier eller Mayke, men man väljer att köpa in en nobody som Douglas, ingen hade ens hört talas om killen innan Zubi bestämde sig för att köpa honom.

Det är verkligen ett stort fett IG hos alla att detta inte sköts bättre. Jag är helt övertygad om att vem som helst här inne hade gjort ett bättre jobb, det enda glädjande i det här är att eländet förhoppningsvis är över till sommaren och att det kommer in kompetenta personer som kan lyfta klubben till nya storheter igen.

Jag vill inte vara den som är den, men jag måste ändå bara säga det. Tacka Gud att vi har Messi, för hade det inte varit för honom så vet jag inte hur det hade slutat under Rosell/Bartomeu eran.
Barcelona Neymar11
2015-04-10 00:24
El flaco Jag förstår till visa del den nya kommissionen, scoutingen sprids ut. Namn som aldrig hade dykt upp dyker upp som möjliga targets. Sen hur dom skall komma överens är något helt annat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-09 23:51
Neymar11/ Jag har inget emot duon sportchef-tränare för att bestämma spelarköp, med viss uppbackning av en vicepresident. Guardiola kom t.ex. bra överens med både Txiki och Rafael Yuste som var den vicepresidenten som ansvarade för det sportsliga. Däremot ser jag inte syftet med att ha en kommission med fyra personer, som vi har nu, även om det bara är temporärt, där alla ska försöka dra åt samma håll. Och nu ryktas det att Braida vill ha in Casiraghi, Inters sportchef, till sitt team. Fler kockar i köket.
Barcelona Neymar11
2015-04-09 23:40
Frågan är om vi inte ska ha managers istället för tränare framöver som sköter den aspekten med
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-09 23:37
El flaco Har ju varit ganska väntat, vi har stirrat oss blinda på anfallet samt mittbacksfrågan men glömt bort högerbacken totalt. Förra året kunde dom korrigera misstaget men pengarna tog slut och gjorde en panik värvning i form av Douglas Det är ju Barcelona trots allt, detta bästa möjliga till anfallet och mediokra spelare till försvaret President-sportchef-tränare, för komplicerat för att få igenom värvningar. Presidenten (ekonomerna) ska bara sätta en budget och inte blanda sig i när det gäller värvningar. Sportchefen ska ha en viss kompetens samt samarbeta med tränare. Vi har istället haft 3 idioter som har dragit åt olika håll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-09 23:31
Neymar11/

Vi får se. Det jag stör mig mest på är hur en klubb av Barças dignitet löper risken att inledda nästa säsong utan en klar och tydlig högerback. Det är bara pinsamt.
Barcelona Neymar11
2015-04-09 23:25
El flaco Tror inte han är villig att lämna själva staden, han har ju börjat sin mode kollektion, samt tagit sig in i musik branschen. Han har för mycket vid sidan om fotbollen Sen så tror jag inte att han har något bra erbjudande från någon annan klubb alls. Tror inte det finns någon klubb villig att gå med på hans krav
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-09 23:18
Neymar11/

Jag är inte så säker på att det är en bluff. Dani Alves vet att han befinner sig i slutet av sin karriär och det hade nog varit svårt för honom att tacka nej till ett saftigt kontraktserbjudande, som mycket möjligt kan bli hans sista för en toppklubb. Men för våran del så gäller det att blicka framåt.
Barcelona Neymar11
2015-04-09 23:12
El flaco Alves kör en bluff, allt dom behöver göra är syna bluffen. Tvivlar på att Alves vill bort från Barcelona, han har skapat ett helt liv där nu. Låt han få bestämma outfiten till matcherna under nästa säsong så är han överlycklig ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-09 22:53
Neymar11/

Jag håller med dig. Tycker inte heller att klubben ska gå med på vad som helst för att hålla kvar Alves. Hans prestationer är som en berg- och dalbana. En dag kan han stå för en stabil insats för att i nästa stå för en grov misstag som kostar oss matchen, som i hemmamötet mot Málaga. Han är inte längre jämn i sina prestationer och därmed kan han inte förvänta sig att vi kan betala honom vad som helst.
Barcelona DM1982
2015-04-09 22:51
enkos Att Real vinner alla sina matcher känns inte helt realistiskt, de kommer minst kryssa en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-09 22:50
Smogen/

Har läst flera gånger att Pep inte kommer bra överens med Bayerns klubbläkare Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Mycket pga av Thiagos rehabilitering då han åkte på nya skador när han höll på att återhämta sig.

Sen har det funnits andra incidenter. När Guardiola först anlände som Bayerns nye tränare ville han att klubbläkaren skulle infinna sig i träningsanläggningen för att snabbare kunna ta hand om spelarna, men Müller-Wohlfahrt insisterade på att han skulle hålla till vid sitt kontor i centrala München. Läkaren fick sin vilja igenom.

Sen ska Pep också ha stört sig på när Müller-Wohlfahrt yttrade sig till medierna efter VM att Bastian Schweinsteiger behövde vila sig i sex veckor för skadekänningar han hade i det vänstra knäet. Så det mellan Guardiola och klubbläkaren är säkert något som har pågått länge.
Barcelona Neymar11
2015-04-09 22:37
El flaco Jag finner Alves bara girig nuförtiden och han har spårat ur. För mig kvittar det hur djupt in i skiten vi är, det är inte värd att börja gå efter någons orimliga krav. Jag hoppas den här ledningen lyckas göra något bra och inte accepterar det 6 månader utan en bra högerback (montoya kan bli bra) är bättre än 3 år med Alves Speciellt med tanke på att Alves mer eller mindre är en direkt anledning till varför det har gått så dåligt dem senaste säsongerna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2015-04-09 22:31
Neymar11/

Även om jag anser att Pedros inställning under hela den här tiden var varit beundransvärt hur han aldrig har surat på bänken, hur han aldrig har gått ut och gnällt till medierna och hur han gör sitt bästa på planen så kan man inte jämföra hans kontraktssituation med Dani Alves.

Pedro vet att han inte är oersättlig i Barcelona och att han behöver speltid för att hålla fast vid sin landslagsplats. Därmed hade en flytt kunnat gynna honom i det långa loppet. Om han nu vill lämna så klart. Vill han det så förstår jag honom helt och hållet. Har inget att klaga på den lille kanariefågeln.

Dani Alves och hans agent/ex-fru däremot vet att de har ledningens pungkulor i ett järngrepp vid förhandlingarna. Med tanke på vår nuvarande situation på högerbacksplatsen, som enbart är styrelsens fel förresten, är det de som kan diktera termerna. En annan sak är om klubben går med på deras krav. De senaste uttalanden kan vara en del av deras strategi att sätta mer press på styrelsen.
Barcelona Neymar11
2015-04-09 22:29
Hur många barn har Alves? 3? Killen är bara löjlig på social medier Dålig inflytande är han på neymar med som är 10 år yngre men mognare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-04-09 22:25
Alves senaste Twitter-bild... Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Står med byxorna nere - "livet är ett stort spel, och jag är en liten spelare"

Han kan ju börja med att be om ursäkt till culés för det hans agent grät om i media innan idag. Eller det är kanske just det han gör, på sitt eget vis....
Barcelona Neymar11
2015-04-09 22:21
Smogen Antalet skador som dom har haft så förstår jag honom, hade med flippat ut. Han har nog aldrig haft alla spelare tillgängliga under Bayern tiden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-04-09 22:20
@Neymar11:


Shit, applåderade han mot sin egna läkare? For Real? Undrar om dom haft en dispyt om något tidigare, alla lag kan ju ha otur med skador. Gör man en sådan grej så måste ju läkaren gjort något sedan tidigare.....eller så är man Pep bara. :)
Annons: