/spanien/barcelona/forum/4062.aspx/spanien/barcelona/forum/4062.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2015-03-31 14:52
@RafaelH117: Messi continues to have discomfort in his feet and Martino insists on keeping him with Argentina. Doubts he’ll even feature this weekend. Och vi möter Celta borta...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2015-03-31 14:11
Barca Barca: Hade bara tänkt skriva någon rad, men sen blev det betydlig mer. Brukar ha för vana att markera hela texten och kopiera den innan jag trycker på skicka, eftersom svenskafans av någon anledning bara publicerar två av tre inlägg eller något :)
Barcelona Barca Barca
2015-03-31 13:54
@påfågeln:


Ett gått råd, när du skriver långa inlägg, skriv det på word eller något liknande program och sedan klistrar du in det här och skickar. Eller du kanske visste de redan men var lat ? ;)
Barcelona påfågeln
2015-03-31 13:52
Skrev just ett lång inlägg angående Pedro, publicerades av någon orsak inte...

För Pedros skull kanske det är bäst att lämna, men samtidigt så har han varit länge i Barcelona, och blir troligtvis en av kaptenerna nästa år (han eller Pique, möjligtvis Mascherano, känns som rimliga alternativ som fjärdekapten, och Pedro var den som debuterade först i Barcas a-lag). Som kapten skulle han rimligtvis få en förlängning av kontraktet och en statushöjning i gruppen, vilket kan vara klokt, det är inte bara lite erfarenhet Pedro hunnit samla på sig. För att han ska få chansen att starta regelbundet krävs nog en ändring av taktik från Lucho, till exempel ett 3-4-3, likt mot PSG, där Pedro får spela till höger.

Suarez, Messi och Neymar är lite för bra för att Pedro ska få starta, men samtidigt är Pedro ett helt tillräckligt bra fjärdeval, och med rätt coachning ett alternativ som kan peta Neymar eller Suarez om de är ur form. Varför värva in någon utifrån när man kan ha en spelare som gått den långa vägen från b-laget som reserv? Värvningar ska spetsa, inte fylla ut.
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2015-03-31 13:07
När tror ni biljettförsäljningen till PSG-returen öppnas igen? Sitter och skall boka biljetter, men priserna på nätet är väldigt höga just nu samtidigt som försäljningen på hemsidan " Just nu är stängd ".

Vet sedan tidigare att den öppnar några dagar innan matchen, men någon som varit i samma situation som vet när jag kan förvänta mig att den öppnar?
Barcelona Katalano
2015-03-31 13:03
Neymar11

Som jag skrev härmodagen som svar på ditt inlägg så tycker jag också att idén med Pedro som högerback är väldigt lockande. Jag hoppas han kan växa in i en sådan roll där han egentligen har allt som krävs gällande kondition, brytningar och offensivt spel. Frågan är hur han klarar av att värdera lägen och att täcka ytor. Väldigt intressant hur som helst.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-03-31 12:58
Osasuna B (4th div) keeper Jokin Ezkieta (18) will join Barcelona B on free transfer. Incentives in deal. Will go on loan until Jan. [md] Då är det alltså möjligt att låna ut spelare som värvats? Läste tidigare att man måste registrera spelaren i truppen för att senare kunna låna ut, och under transferembargot skulle det scenariot innebära att spelaren i fråga inte skulle få spela en match tills förbudet upphör (varken för Barça eller för någon annan klubb). Men om man ska tro MD så öppnar ju detta upp en hel del möjligheter.
Barcelona Neymar11
2015-03-31 11:32
Lirar med pedro som högerback på FIFA ändå! HAHA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-03-31 11:30
@barcastuff: Luis Enrique is considering to play Pedro at right back, where he would replace Dani Alves, whose contract expires, next season. [marca] Älskar det här ryktet, tror att han hade ersatt Alves rakt av och med bättre inlägg, mindre touch på bollen. Det defensiva borde inte vara så svårt för en "taktiskt" spelare som pedro ändå är
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-03-31 11:18
Måste bara lägga till att jag anser att det vore bäst för Pedro att byta klubb. Vi kan få en slant för honom innan hans kontrakt går ut och han kan börja om på nytt. När jag skriver om Pedro så menar jag 'Pedro back in the days'. Jag förklarar hur bra jag tyckte han var då och vad som gjorde att han tappade så mycket i sitt spel. Annars så är det förmodligen dags att gå skilda vägar, så är det.
Barcelona the cameroonians
2015-03-31 11:14
Pedro kommer aldrig att lyckas under Lucho eftersom ytteranfallarna måste kunna dribbla av minst 1 helst 2 motståndare då det är mer individuella prestationer än lagmässiga som gäller nu.
När såg vi Pedro dribbla av någon senast? 2011?

Pedro må springa ihjäl sig, men nu finns det ett helt mittfält som, i princip, har och äger den uppgiften fullt ut tillsammans med ytterbackarna och Suárez.

Det finns ingen anledning att förlänga Pedros kontrakt, än mindre att låta honom gå som Bosman nästa år. Det enda som återstår är en försäljning för att kunna ge utrymme för riktiga yttrar, Deulofeu & Adama, som förtjänar att få chansen i blaugrana.

Är dock övertygad om att Pedro kan prestera närmare sin peak i ett annat lag där han får mer konsekvent speltid, och en tränare som kanske värdesätter hans kompetens på ett annat sätt - och använder den därefter.

En annan fråga, eller känsla, som dyker upp är ju den att laget 2008-2012 nu är på väg att tappa ytterligare 3 spelare i form av nämnde Pedro, Xavi och Alves. Onekligen kommer det att kännas konstigt att dessa inslag inte kommer finnas i Barcelona längre, särskilt med en tränare (och nuvarande ledning) som inte värdesätter la Masia på det sätt akademin förtjänar.

Det är så, ursäkta uttrycket, jävla hemskt att se hur MD och Sport skriver om värvningar när det finns en förestående transfer-ban i sommar. Om inte annat borde de i stället rikta ögonen mot akademin och ge spaltmeter åt spelare som Samper i stället för skitrykten om Pogba, Danilo och Llorente(!!!).

Extra förbannad idag efter att ha läst den tredje delen av "f4 to 0" av grup14. Så ber o ursäkt om den ilskan rinner av sig i mitt inlägg....
Barcelona Lion24
2015-03-31 10:44
Andresito

Ja, mer underskattad än Busi VAR han. Jag tycker att Busi ändå har stor uppskattning från fans runtom i världen, i alla fall det jag läser, hör och ser. Busi var mer synlig än vad Pedro var och det är egentligen konstigt när Busi är en defensiv mittfältare (som inte brukar synas) och Pedro än en anfallare men Busi hade mycket mer boll än Pedro. Pedros spel var nästan helt beroende av spelet utan boll.

Håller du Alexis, Suarez och Villa ett snäpp högre i spelet utan boll? Det är din åsikt och det respekterar jag. Men i min värld så finns det inte en chans att det är så. Aldrig någonsin. Låt oss inte prata nutid för jag håller med dig att Pedro inte tillför så mycket nu men Pedro under sin prime var klasser bättre än de ovannämnda i spelet utan boll. Varför? För att det var hans uppgift. Villa och Suarez är naturliga målskyttar som först och främst ser målet. Alexis tycker mer om att hålla i bollen. Pedro vill inte ha bollen, han spelar nästan enbart utan. Det är det han har fått lära sig sen han var en tonåring från Guardiola medans de andra har andra grundegenskaper.

Du säger att situationen jag länkar till går att hitta hos andra spelare. Förmodligen men du kommer ta lång tid på dig tills du hittar en spelare som sysselsätter och får 2 mittbackar ur sina positioner på en kort sekvens.
Barcelona Lion24
2015-03-31 10:28
Jag anser att Pedros nedåtgående formkurva började när Alexis köptes in. Problemet var just att Alexis köptes in. Säsongen 10/11 så spelade vi med dessa anfallare: Villa-Leo-Pedro med Bojan, Jeffren och Afellay (halva säsongen) som backup. Kolla vilka spelare vi hade som backup, Bojan och Jeffren! Då hade Pedro också sin bästa säsong, han hade innan säsongstart startat en VM-final och sedan vunnit mästerskapet. Han vann dubbeln 10/11 och på ett år hade Pedro vunnit VM, CL och ligan. Han var på toppen i sin karriär och han var en startspelare utan konkurrens. Att man behövde förstärkning på anfallspositionen var det inge tvekan om eftersom vi hade en ganska svag backup. Men innan man köpte Alexis eller någon annan anfallare sommaren 2011 så borde man ge ett mycket förbättrat kontrakt till Pedro så att man håller hans självförtroende på en jämn nivå. Så att man visar uppskattning och belönar hårt arbete och prestation, för det här är en spelare som på ett år vunnit VM, CL som startspelare. Man ska visa att han är startspelare men att det fortfarande krävs hårt arbete och att tuff konkurrens tillkommer i truppen.

Vad gör man istället? Man förnyar inte Pedros kontrakt (man ger i alla fall inte högre lön än den nya anfallaren som kommer in) och köper in en spelare från Udinese som aldrig spelat i CL (sist jag kommer ihåg Udinese var med i CL var i Ronaldinhos dagar) och ger honom ett bättre kontrakt än Pedro. Ni vet, kontrakt är status. Ju högre lön du har desto högre status har du. Alla vill ha en högre status, alla vill ha mer uppskattning och det gäller även Pedro. Redan här började man trampa fel. Man kunde ha köpt Alexis men man borde ha förnyat Pedros kontrakt och gett en spelare som vunnit så mycket på kort tid och som dessutom är en egen produkt en högre lön än en spelare som aldrig spelat på den absolut högsta nivån vilket man kommer göra när man kommer till Barcelona.

Man kunde ha köpt Alexis och sedan förnyat Pedros kontrakt och gett honom bättre lön än Alexis. Då hade man gett tydliga signaler till Pedro att han är en startspelare, man uppskattar honom men att det finns betydligt tuffare konkurrans nu. Sedan hade man gett signaler till Alexis att det här är FC Barcelona, du spelar med de bästa och det krävs hårt arbete för att slå sig in i startelvan. Du har en VM och CL mästare framför dig och du ska jobba hårdare än honom för att slå dig in.

Så redan 2011 så började vi döda Pedros självförtroende sakta men säkert. Sedan var han också skadad som mest just den säsongen. En spelare som mår bra löper mindre risk att bli skadad än en spelare som mår mindre bra. Skador ligger inte bara i skeletten, det är även psykiskt. Jag vill inte att det ska låta som om jag skyller på Alexis för han gjorde ett val som 99% av alla människor på den här planeten skulle göra. Problemet var hur ledningen eller kanske t.o.m Pep hanterade detta. Ingen vet om Pep pressade ledningen att förnya Pedros kontrakt och ge honom högre status men att ledningen vägrade eller så gjorde Pep ingenting åt saken, det låter förbli osagt.

Sammanfattning: Man borde ge Pedro ett nytt kontrakt och höja hans status innan eller efter man köpte en konkurrens till honom. Det gör att spelaren mår bra och kan prestera på en jämn nivå. Hans självförtroende är också på en jämn nivå då han känner uppskattning. Presterar inte den spelaren, då har vi precis köpt in en konkurrens för 30-40M som är på tå och tar hans plats.
Barcelona the cameroonians
2015-03-31 10:15
Målen från Spaniens U21-match igår.

Deulofeu dominerade totalt och låg bakom samtliga 4 mål.
Barcelona Yellow cake
2015-03-31 10:10
@Yellow cake:

Fast jag kan ha helt fel. Modern fotboll går kanske inte att jämföra med fotboll för 15 år sen. Det kanske krävs en modern ytterback som är lika bra offensivt som en ytterforward. Därför Alves ändå får anses vara rätt bra på den positionen fortfarande:)
Barcelona Yellow cake
2015-03-31 10:10
@Yellow cake:

Fast jag kan ha helt fel. Modern fotboll går kanske inte att jämföra med fotboll för 15 år sen. Det kanske krävs en modern ytterback som är lika bra offensivt som en ytterforward. Därför Alves ändå får anses vara rätt bra på den positionen fortfarande:)
Barcelona Andresito
2015-03-31 10:09
Lion24 Mer underskattad än Busquets? Situationen du länkar till där Pedro drar isär försvar går att hitta med alla spelare. Jag håller Alexis, Villa och Suárez högre när det gäller spel utan boll än Pedro. Det var Alexis styrka, dock var han en bit ifrån Barça-kvalitet med boll. Villa och Suárez hade/har det naturligt. Nuförtiden tillför Pedro näst intill noll i offensiv väg. Han kan vara bra att slänga in när vi försöker stänga matcher med sitt eviga pressande och sin oändliga energi, men utöver det så är det inget att hänga i granen, tyvärr. Vill tillägga att jag är väldigt tacksam för vad han tillfört under sina år. 09/10 säsongen gjorde han mål på precis allt, högern eller vänstern spelade ingen som helst roll. Målen mot Real Madrid, målet i CL-finalen och den där viljan som bara han hade glömmer jag aldrig. Det kan dock vara dags för honom att testa en ny miljö och försöka komma tillbaka i form.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-03-31 10:05
Jag tycker inte Barca ska värva så mkt, spela med egna talanger. La Masia är nog det bästa klubben har, utnyttja det till fullo. Spelare från egna leden tenderar att ge väldigt mkt till klubben.

De bästa klubbarna jag sett i mina dagar var Ajax 94-96, Man Utd 99-2002, Barcelona 2005-typ nutid:P, Bayern Munchen.. alla dessa klubbar har haft en bas av egna talanger i laget och köpt in lite spetskompentens där det verkligen behövts.
Barcelona Yellow cake
2015-03-31 10:00
@ElRaval:

Börja spela med Bartra som högerback, likt dom gjorde med Puyol, trots att man, kan jag tycka, ser att det främst är mittbacksmaterial man ser!
Barcelona Culé since 97
2015-03-31 09:14
På råttan så syftade jag på Barto!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé since 97
2015-03-31 09:13
Precis som Lion24 var inne på sitt tidigare inlägg, vad händer mellan Lucho och Messi? Tydligen ska den råttan erbjuda honom nytt kontrakt. Vilka konsekvenser kommer detta att få tror ni? Samt var har det att säga nu när det blir nyval?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-03-31 08:37
Pedro Pedro Pedro. Ja, Pedro verkar vara på väg bort. Pedro har kanske varit den mest underskattade spelare sen Guardiola tog över. Jag tänker visa en sekvens för att visa Pedros storhet, för att visa hur viktig Pedro var i vårat spel och för att visa vilken fantastisk fotbollsspelare det är. Pedro är långt ifrån den spelare jag föredrar. Jag tycker mer om spelare likt Iniesta, Xavi eller Messi, spelare som tänker med bollen, äckligt tekniska spelare. Pedro är långt ifrån men i ett lag med så många tekniska spelare så måste man ha en spelare som Pedro. Han gör skitjobbet för de övriga och öppnar upp ytor för de geniala spelarna. Här är bevis: Nu kommer jag och mina länktips igen men ta en titt på den för att förstå hur duktig och smart Pedro var/är. På länktips så visar jag målet som Xavi gjorde i 5-0 vinsten mot Madrid. Inledningsvis så är det Xavi som har bollen och passar Busi och Busi passar till Leo. Sen handlar allting om 3 spelare innan målet: Leo, Iniesta och Xavi. Som bekant så passar Leo först till Xavi innan han passar till Iniesta och sedan slår Iniesta den geniala passningen till Xavi som resulterar i mål. Det är alltid enkelt att titta på bollhållaren och se storheten i honom (med all rätt) men väldigt många glömmer han som rör sig utan boll. När Messi får bollen, studera enbart Pedro, lämna bollen helt. Du vet vad som ska ske. Den som förstår fotboll förstår Pedros enormt viktiga rörelser. Egentligen behövs det ingen vidare förklarning när det är så tydligt vad Pedro gör men vi kör ändå. Kom ihåg, STUDERA BARA PEDROS RÖRELSER! Han går upp för att ''möta'' bollen som en 9:a. I själva verket så vet han att han inte kommer få bollen men hans mening med den rörelsen var att ta med sig sin back som sedan lämnar sin yta och sen tappa fokus på den riktiga som ska ha bollen, Iniesta. I den sekvensen så handlar ingenting om Pedro själv, det handlar bara om att frigöra Iniesta och göra så att försvararen (Pepe i det här fallet) lämnar sin yta. Allting är medvetet. När Iniesta sedan har bollen så springer Pedro med full fart mot den yta som Pepe har släppt. Då ställer det här det för en annan back (Carvalho). Vad ska Carvalho göra där? Han har 2 spelare att markera. Den ena är Xavi som är precis bredvid honom och den andra är en löpande Pedro som precis utnyttjat sin mittback kollegas yta som Pepe släppt. Det ställer honom. Han måste hitta en lösning på nån sekund och fotboll går så fort. I och med att Pedro löpte upp och tog med sig Pepe så måste Carvalho också täcka upp Pepes yta vilket öppnar yta för Xavi. Hos Pep så handlade allting om en grej, YTOR. Pedro var den absolut perfekta spelaren för att skapa ytor åt andra. Ingen och då menar jag ingen skulle ge en smula cred till Pedro för det här målet. Allt skulle handla om Leo, Xavi och Iniesta (som gör det fantastiskt) men jag kan sticka ut hakan och säga att det här målet hade aldrig skett om det inte varit för Pedro. Är det rätt att Pedro lämnar? Kanske, för hans skull men inte för våran. Vi har ju transferförbud till januari och det kanske kommer upp en skada på nån av våra anfallare där framme, vem skulle komma in då? För hans skull så hade det kanske varit bra där han får börja om och spela regelbundet. Pedro kommer i min värld vara den mest underskattade spelaren sen 08/09, en av dom i alla fall. Det här är en spelare som tänker, fast utan boll och som jag värdesätter oerhört högt.
Demakast
2015-03-31 03:47
Här kommer ännu en "på tal om igenting" .. Läste precis David Bergs artikel om att Fred (ärkesopan och äckelfilmaren ifrån förra årets VM) nu gjort sitt 300:e mål i karriären. Ganska imponerande ändå. Men det som väckte min nyfikenhet allra mest i artikeln var raderna om målvakten Rogério Ceni (som jag för övrigt aldrig tidigare har hört talas om) som nu står på hela 126 mål i sin kärriär. Som målvakt alltså! Det är ju helt jävla sinnesjukt. Om han så spelade i divison 7 så skulle jag fortfarande vara lika imponerad. Men nu spelar han alltså i en proffsliga. Helt sanslöst!! "Fred står alltså på 300 mål i karriären och Rogério Ceni har gjort färre än hälften så många. Det är dock ganska imponerande ändå med tanke på att han är målvakt. I söndags inledde han målskyttet på frispark när Linense besegrades med 3-0 hemma på Morumbi och står nu på 126 fullträffar."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-03-31 00:54
På tal om ingenting så tycker jag att det var intressant det Borell sa om Maldini i dagens EuroTalk. Angående att han kunde varit ännu större om han hade blivit testat på riktigt, i tid. Det tog ett tag innan han verkligen fick ta stort ansvar, främst på grund av t ex Baresi som spelade länge.

Jag kom osökt att tänka på Bartra. Jag tror han är en världsback om 5 år och då kommer vi säga samma sak. "Synd att han inte fick visa upp sig ännu tidigare".
Barcelona Gabriel
2015-03-30 23:38
Pedro-situationen kan komma att bli en riktigt gynsam sådan om man hanterar affären på rätt sätt. Pedro har fortfarande ett väldigt fint rykte om sig runt om i Europa bland de största klubbarna, och han kan säkert komma att hitta tillbaka till en fin form igen om han byter miljö och klubb. Förhoppningsvis blir det 2-3 storklubbar som alla fightas om Pedros signatur, där slutmålet ändå låt bli Arsenal tillslut. Personligen tror jag att man kan trissa upp priset till 40M€ på Pedro om man sköter det smart. Kanske inte något man ska förvänta sig med tanke på vilka som fortfarande styr. Jag läste liksom att man ska vara villiga att släppa honom om en klubb erbjuder 20M€ så a, sen hur mycket man ska tro på dessa rykten bestämmer man självklart själv. En sak känns dock säker, Pedros dagar som culé är räknade. Han gav oss ett par fina år i klubben och för det är jag evigt tacksam!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-03-30 23:37
King PuYi Jo Gomez skulle vara nåt, men man vill ju inte ha någon som är skadad "a la Vermaalen" hela tiden nästan? ;) Sen håller jag med om Pedro. Han har gjort så mycket för klubben, han brinner för klubben och jag tackar honom för allt han har gjort. Med det sagt så skulle båda parter gynnas om han lämnade. Pedro skulle säkert bli en regelbunden starter (liknande utveckling som Alexis?).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-03-30 23:14
Barca4life98

vore skön me en lång 9a på bänken, gomez vore ju dröm att ha på bänken, dessutom e han ganska snabb för att va så stor.

o pedro, ifall det där verkligen stämmer att arsenal lägger bud haha bara tacka o ta emot, dags att blåsa tillbaka arsenal lite:P
Barcelona Barca4life98
2015-03-30 23:03
Dessutom så ryktas det om att Arsenal vill lägga ett bud på ca. 33 miljoner euro för PEDRO.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-03-30 23:02
Vi vill tydligen köpa en av; Dzeko, Pelle (Southampton), Llorente eller Mario Gomez. Som Plan B
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-03-30 22:53
Liunil Masse hoppas LE tar ett snack me deulofeu, killen får inte slarvas bort elr att han själv slavar bort talangen han har..jag hoppas verkligen att han får en plats på bänken nästa år. speltiden som pedro får går till deulofeu, lovar han att han kommer göra bättre ifrån sig, tyvärr så har jag tappat helt för gode pedrito
Annons: