/spanien/barcelona/forum/4032.aspx/spanien/barcelona/forum/4032.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-06-09 17:00
Bartomeus presskonferens börjar om några minuter.
Barcelona Lion24
2015-06-09 16:56
Jag är mycket glad över att Dani stannar. Till skillnad från tidigare säsonger så har Dani fått en rejäl konkurrens på högerbackspositionen. Presterar han inte? Då finns det en livlig och energisk spelare att sätta in. Med tiden kan Dani också förhoppningsvis agera en ''Pinto'', alltså en pappa, en storebror eller bara vara glädjespridare i omklädningsrummet. Vi som följer Barca noga vet vilket inflytande Dani har i omklädningsrummet och såna egenskaper är viktigt. Vi behöver spelare som kan få andra spelare att glömma bort en förlust så snabbt som möjligt och Dani har sådana egenskaper. Sedan blir vi förhoppningsvis av med Douglas och Montoya och med all respekt åt dom så är det bara bra. FC Barcelona ska ha bättre spelare än dom, jag kräver inte 20-25 superstars men tillräcklig kvalité för att representera klubben.

Jag misstänker nu men jag är mer än säker på att Dani pratade för de flesta i truppen när han avfyrade några skott mot Barto, tvärsäker. Spelarna behövde inte komma överens om att Dani skulle ut och prata men jag är säker på att de flesta spelarna är missnöjda med Barto och Dani tog ''smällen''. Istället för att skaka hand med Barto, le med Barto och fiska röster åt Barto som Pedro och Alba gjorde så gjorde Dani sig själv omöjlig för Barto. Till slut måste han acceptera det eftersom hans hjärta för klubben är betydligt större än hatet mot Barto. Det är min misstänksamhet men jag personligen är tvärsäker på att så var fallet. Jag är också säker på att många spelare i truppen uppskattade och blev glada över Danis skott mot juntan. På grund av sin personlighet så kommer Dani förmodligen aldrig vara en favorit. Det finns folk som är så enormt ''försiktiga'' och Dani är inte ''försiktig'' men vad Dani än gör och säger så vet jag att allting är för FC Barcelonas bästa. Kritiserar han fansen? Då vet jag att det är för FC Barcelonas bästa, även om det inte är roligt och höra för en sån stor hjärta har han för den klubb som vi supportrar här i Sverige älskar.
Barcelona Liatzo
2015-06-09 16:54
"Official: Barcelona announce that there's a deal on the contract renewal of coach Luis Enrique (45) until 2017 #fcblive" VAMOS! Härligt med lite kontinuitet i klubben!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2015-06-09 16:53
Jag skulle hävda, om man tycker att man har spelat en fotboll som klassificeras som defensivt så är man inte klar där uppe.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 16:52
Coach Pep - i jämförelse med Peps Barcelona så kanske detta spel som vi har under Lucho framstås som dåligt. Annars håller jag inte med dig alls. Att andra lag har dominerat oss. Vilka matcher syftar du på? Snarare vi som ätit upp alla förutom Real borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2015-06-09 16:46
Coach Pep.

Vi har vunnit en historisk andra trippel, och du har mage att klaga på att vi inte spelar bra fotboll. Sedan om det inte är nog med det, så påstår du att de som inte tycker som du angående detta inte är riktigt klar där uppe.

Ja nog har jag då läst mycket skit i mina dagar, men detta tar nog nästan priset!

Vi har spelat helt grymt effektiv och bra fotboll! Fotbollen utvecklas och vi med denna, efter 2 svåra säsonger då vårt spel har stått still och våra motståndare verkligen tagit taktisk fördel utav detta. Messi har fått en roll som han utvecklats i och denna passar honom perfekt då han är mer fri och inte så låst och hårt uppvaktad som han var i mitten. Våra resultat det här året är ett facit på att detta stämmer..
Barcelona Coach Pep.
2015-06-09 16:30
Liunils Messi

Nä, jag skämtar inte. Jag har varit på det klara med att jag inte gillar Lucho sedan i höstas. Jag tror också att du har selektivt minne. Vi har knappt haft något mittfältsspel den här säsongen. Halva forumet klagade på Iniesta och sade att han var slut tills han steg fram mot Bayern och Juve, då var allting plötsligt frid och fröjd igen i svansviftarnas magiska värld.

Om man tycker att säsongens Barca spelat bra fotboll, då är man inte riktigt klar där uppe.

Barcelonistas

Jag tycker att Luchos Barca spelar defensivt. Vi har förlorat bollinnehavet i många matcher och blivit dominerade av många lag, för att sedan slå ut dem på kontringar.
Barcelona the cameroonians
2015-06-09 16:26
Och en timme innan han avgår fick Bartomeu sin efterlängtade bild där han skakar hand med en nykontrakterad Dani Alves. Gräsligt.

I morgon kommer Alves att hålla en ny presskonferens, ska bli intressant att höra orsaken till att han till slut tackade ja. Brassen var ju tydlig för två sedan när han förklarade att presidenten visste precis vad han krävde (respekt och 3 år). Vad kan till slut ha fällt avgörandet? Enligt hans agent var det inte (bara) fansens support i alla fall...

Ligger tydligen ett färdigt kontrakt med en förbättrad sponsordeal med Qatar avseende tröjreklamen också. €50-60 miljoner/år sägs det. Upp till nästa president att skriva under om denne så känner för det. Alla kandidaterna förutom Barto är dock emot Qatar, och nog borde vi kunna få en ännu bättre deal med tanke på tres Amigos och den dragningskraft de skapar?!
Barcelona Kröjf
2015-06-09 16:25
(Xaviesta) Du är inte så förtjust i att Alves förlänger med FCB. Och det får jag respektera. Reservationslöst. Inte minst som du argumenterar för din uppfattning. Och att denna inte är gripen ur luften, utan att du lyfter fram skälen till varför du anser vad du tycker, framgår av din inlägg över tid med all önskvärd tydlighet. Själv är jag förvisso inte helt överens med dig, men kan samtidigt inte "säga" emot dina invändningar på ett särskilt övertygande sätt, eftersom du ju plockar en och annan poäng här å där. Förra sommaren var vi dock fullständigt överens om att det vore att sälja vår själ, att köpa "aset" Suarez. Jag vill minnas att du skrev ett långt inlägg, som avslutades med att du fullständigt gav fan i om urugayanen så gjorde 99 mål sin första säsong. Du skulle ändå vara den förste att fira så fort han försvann från FCB. Och fick många likes (mitt inkluderat). Själv har jag sedan dess dock med tiden inte bara lärt mig acceptera, utan till och med respektera Suarez. Inte för hans specifika fotbollsprestationer i första hand som inte kom som nån överraskning, utan för att han så långt inte levt upp till alla våra farhågor om ett helt oappcebtabelt beteende i FC Barcelonas färger. Snarare tvärtom i det det stora hela och absolut ingen förseelse som sticker ut på ett sätt som avviker från det vanliga "fulspelet". Idag inleder du ditt inlägg om Dani Alves i följande ordalag: "Det ska bli väldigt intressant att höra tongångarna härinne när Alves är tillbaka i sin sedvanliga form till hösten när regnet och rusk väntar och möten mot mitten och bottenlag i La liga stundar". Och i samma stund som lag läste ovanstående citat, så tänkte jag på vad du (och jag!) skrev om Suarez i somras. Och hur intresssant det skulle vara att få "höra" hur du ser på honom idag, när hans första säsong i FCB är till ända. Det är möjligt att jag missat något inlägg där du redan tagit upp ämnet. Men om inte, tycker åtminstone jag som en tidigare likasinnad det vore intressant att få veta vad du anser om Suarez idag och hur du själv skulle sammanfatta hans första säsong hos "oss". Och märk väl; det finns inga som helst underströmmar här från min sida, utan bara ett genuint intresse för hur dina tankar går och har gått, efter våra stora känsloutbrott i förfluten tid. Ja, det var väl "allt" (för den här gången).
Barcelona Andresito
2015-06-09 16:23
Barto vet vad han gör. De nya kontrakten förstärker definitivt hans position i kommande valet.
Tråkigt.
Barcelona the cameroonians
2015-06-09 16:12
Barcelona's coaching staff is at the club's offices. Announcement of renewal could be announcement soon. [efe rac1 ara]

Händer mycket idag, ingen kan säga att Barto ligger på latsidan i alla fall.

Pedro, Alba, Alves och nu Lucho också. Gäller att sluta på topp.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 16:02
Blaugrana - bredd trupp behövs iom att vi kmr spela många fler matcher. Hoppas på en mittfältare bu. Vill ha in Pogba elr Veratti. Gundogan vill jag helst inte ha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-06-09 16:00
Kul att Alves stannar! Nu har vi otroligt bra täckning på den fronten iom att Vidal värvades.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 16:00
Mot Inter så hade vi ju dessutom inte dom bästa förutsättningarna. Flyget blev la inställt tack vare en vulkan från Island? Vi åkte buss i 20 timmar till Milano. En sådan resa blir man väldigt sluten av, tänk er då att man ska spela cl semi också. Mot Inter gjorde vi inte vår bästa match rent spelmässigt men tillräckligt för att gå vidare. Militos 3-1 mål på San Siro var klar offside, Alves kunde ha fått en straff i slutet också. Retur mötet så gör bojan ett regelrätt 2-0 mål som dömdes bort felaktigt. Tänker inte gnälla och förringa Inter något. Utan vill snarare säga att vi bara hade otur helt enkelt. Mot Chelsea behöver jag inte skriva mycket mer. Ovärdig vinnare där Barca,Real,Bayern alla dessa lag hade varit mer värda den cl titeln. Och var det något år det borde ha blivit clasico i finalen så var det 2012. Hoppas vi får Chelsea nästa säsong så vi ja. Slå ut sopporna med Fabregas i spetsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-06-09 15:54
@Coach Pep.:
"Luchos Barca är en o-organiserad röra som helt bärs upp av fronttrion" Du skämtar va? Jag antar att det är trion där framme som gjort att vi bara släppt in 21 mål i ligan också. Du vet att Iniesta blev matchens spelare i CL-finalen? vårt mittfält var briljant. Busquets kunde lika bra blivit matchens lirare också, likaså Rakitic. Nä du måste skämta.
Flavía
2015-06-09 15:54
@Shanghai:

Det intressanta är att många Barca hatarna väljer att blunda detta men är väldigt pigga på att nämna vilka spelare som inte var tillgängliga för PSG, Bayern och Tjuventus. Allt för att förminska vår CL-triumf.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 15:51
Coach Pep - nu spelar ju inte Luchos Barca defensivt men i jämförelse till Guardiolas så kan det framstå som det en smula. Vi alla vet ju hur kåt Borell är i Italien och deras defensiva fotboll osv. Hans Arsenal var ju ett lag som körde långbollar innan Wenger tog över...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2015-06-09 15:49
När vi förlorade mot FC Bayern med 7-0 var vi skadade, men de förtjänade trots allt vinsten mot oss och titeln. De manglade oss med hela 7-0.

Men däremot tycker jag att matchen mot Inter hade vi övertaget och små marginaler avgjorde. T ex. Bojans mål var solklar mål och med det målet hade vi varit i final.

Matchen mot Chelsea är den värsta någonsin. Största turen genom hela turneringen hade de. Engelsmännen skulle inte ens ta sig vidare ur gruppen, fast på ett konstigt sätt avancerade de. Sedan skulle de åka ur mot Napoli och även där hade de tur. Behöver inte ens ta upp Barcelonas och FC Bayerns förluster mot detta lag.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 15:48
Det var la de. Tyvärr. Nu hoppas jag att vi tar chansen under Lucho. Jag hoppas verkligen att vi tar den. Cl titeln är så viktig nästa säsong. * försvara Cl titel *försvara trippeln * vinna 6/6 titlar igen Vid en eventuell cl vinst nästa säsong så hamnar Messi och Iniesta på 5 vunna cl titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-06-09 15:44
@Barcelonistas:


Precis, han gillar inte fotboll överhuvudtaget.
Barcelona Liunil Masse
2015-06-09 15:43
@Barcelonistas:


Även Bayern var mycket bättre än Chelsea i finalen. Svider väl lika mycket för de antar jag, förlora mot Chelsea på hemmaplan i en CL-final där man är mycket bättre... Det var väl menat att Chelsea skulle vinna CL.
Barcelona Nemesis 10
2015-06-09 15:42
Det var någon som sa att när Messi talar så känns det som att Obama håller tal. Ville bara säga till den personen att jag känner exakt samma sak. Kollade på reprisen av firandet på Camp Nou och när Messi höll sitt tal så fick jag verkligen den här president känslan, sättet han pratade på och blicken han hade gav mig verkligen starka känslor av ledarskap. Kung är Messi!!!
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 15:36
Håller med under Pep borde vi ha vunnit Cl 4 gånger så bra var vi. Semifinalen mot Chelsea 2012 svider än idag. Jag har nog aldrig sett ett lag vara så utspelade men ändå lyckas ta sig till final. Men låt oss glömma the past, vi har en ljus framtid framför oss med många utmaningar. Att försvara cl titeln är något som jag alltid drömt om.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-06-09 15:35
Gilgamesh

Kamma mig? Nog kan jag låta hård men läs mitt svar till användaren "LeoMessi" så förstår du varför jag tycker som jag gör...
Flavía
2015-06-09 15:35
LeoMessi

Jag tror tyvärr inte att du riktigt förstår hur enormt känsligt det är när en uttalad vikingo som barn (fullt möjligt att Vidal håller på Madrid än idag) och dessutom har tidigare representerat klubben väljer att ansluta sig till aningen Barcelona eller Atlético de Madrid.

Ett mycket bra exempel är Juanfran som redan från dag 1 hade enormt tufft för att få Rojiblancos vid sin sida, mycket eftersom att han enbart hade liknande bakgrund som Vidal. Men efter flera års imponerande prestationer och aktivt tagit avstånd från Madrid, har tillvaron vänt för hans del. Självfallet så hoppas jag att Vidal också imponerar hos oss men ville bara att du skall förstår hur känsligt det hela är.

Som jag sade tidigare så är det inte varje dag som man får erbjudande från antingen Madrid eller Barca men det gäller också att se vad som gynnar ens karriär. Med tanke på att Madrid redan har värvat Danilo och har dessutom Carvajal till sitt förfogande samtidigt som vi har en 32-åring Alves som har förlorat mycket av sin fart och vars defensiv är inget att hänga upp i granen, är det inte så värt svårt att förstå varför han väljer en klubb där katalanens chanser till att ta startplats är betydligt ljusare än Madrid...
Flavía
2015-06-09 15:35
@11-9-10:

Alves: Representerade aldrig för Madrid
Eto'o: Har aldrig utgett sig för att vara en vikingo i yngre dar
Ronaldinho: Var varken en vikingo eller en spelade för klubben.

Inga av dom har liknande bakgrund som Vidal vilket gör det skevt att dra in deras namn...
Barcelona enkos
2015-06-09 15:32
Vermalen vann inte Champions League och Arsenal får inte en enda krona.. nu är det alltså helt klart.. Förutom Vermalen så kan inte Heller Douglas titulera sig som CL mästare .. Vad som kommer att hända med medaljerna de fått efter segern är dock oklart
Barcelona Shanghai
2015-06-09 15:29
Glöm inte att Peps lag kunde vinna CL 4 år i rad. Vi torskade två semifinaler mot både Inter och Chelsea där vi dödade både lagen men hade inget flyt. :P
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 15:24
Deassis - nja Peps fotboll dog knappast ut fort. Den var framgångsrik i 4-5 år, sen att det blev sämre efter att han lämnade hade mer att göra med att vi tappade kvalite. Främst mittfältet där Xavi och Iniesta inte klarade av att dominera lika mycket längre. Hade vi haft Xavi och Iniesta för några år sen så hade vi klarat av tiki takan. Det laget var så sällsynt att vi ska vara glada att vi fått uppleva Peps Barca. För jag tror inte vi kmr se något liknande igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-06-09 15:19
Sen håller jag också Peps förändringar högre än Luchos. Den sistnämnde har dock också gjort bra och stora förändringar. Barca föra säsongen så ut som ett lag som var helt slut, att förändra det till ett vinnande lag som vinner trippeln på ett år är också mäktigt. Att gå ifrån tiki taka till ett mer rakare spel är också en fantastisk förändring. Det var den förändringen vi behövde för att bli bäst i världen. Jag sa det redan under Tata att "så länge vi försöker spela de spelet som vi hade under Pep så kmr vi aldrig att bli bäst i världen igen" Tata försökte ju faktiskt med en sådan förändring men tyvärr så hade han inte stödet för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: