/spanien/barcelona/forum/4027.aspx/spanien/barcelona/forum/4027.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjf
2015-04-16 12:00
"Man" häpnar. Härinne har alltså David Luiz häcklats kontinuerligt som en av de största soparna som bestigit världsberömmelsens högsta "berg" i ett par fotbollsskor. Och beskrivits som en stor tillgång för Barca och ett misserabelt aber för PSG, vid en eventuell medverkan i gårdagens prestigefyllda möte. Var det inte till och med så att "nån" härinne genast skrev att det var till stor nackdel för Barca, när en annan skribent meddelade att David Luiz p g a skada troligtvis inte var tillgänglig för spel? Så in kommer alltså en av dom absolut mest bedrövliga försvarsspelare som skådats i sådana här stora sammanhang (och därtill inte helt hundra), enligt expertis härinne. Blir tunnlad av Suaréz två gånger på lika många försök, efter att ha gått bort sig totalt på välkänt manér. Och det stor inte på förrän "nån" härinne kokar ihop en konspirationsteori, som går ut på att Lagerbäck och Company försöker förminska Suaréz prestationer. Hur? Genom att beskriva brassens uppenbart bristfälliga försvarsspel i vissa stycken, som "nån" härinne själv ohämmat och under illa dold förtjusning lyft fram till allmän beskådan, alltsedan Chelsea sålde honom till PSG. Som sagt, "man" häpnar. PS. Om nu nån från Puertan läser detta och får för sig att trycka på tummen, så gör er inte besväret. För om er skandalöst övervärderade Ronaldo stått för Suaréz bedrifter igår, hade "kanske" fokus varit ett helt annat i Viasats studio.DS.
Barcelona Barcelonistas
2015-04-16 11:54
Coach Pep- vet mer om Barca än vad du någonsin kmr göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2015-04-16 10:44
Gött som fan med en tydlig vinst igår. Jag hoppades verkligen att vi skulle döda matchen redan i första mötet och satt och beklagade mig över att det aldrig händer nuförtiden och bla bla bla. Att äta upp dom orden var en riktig liten delikatess måste jag säga. Jag njuter! Jag njuter speciellt över att veta att alla dom där "Barca är sååå tråkiga att titta på" och "Jag gillar PSG, Zlatan är KÖÖÖNG, vem är Messi?"-supportrarna antagligen sitter i något fikarum nånstans och är ännu bittrare idag.

Det känns också finfint att David Luiz, halvmiljardsmannen, särade på benen för oss. Med tanke på att jag fortfarande är lite butthurt över att vi inte fick Thiago Silva och inte heller Marquinhos så känns det extra gött att det var just PSG (och inte vi) som la ut dessa enorma summor på denna överhypade och dumma mittback (som iofs verkar vara helskön som person). David Double Nutmeg Luiz är och förblir en favoritspelare i mina ögon ;)

Och det här med att man skulle ha förringat Suarez prestation i studion. Nej det tycker jag inte. Dom var objektiva och sanningsenliga. Suarez gjorde det grymt bra på båda tunnlarna och andra avslutet är bara sinnessjukt vilket dom också sa i studion. Men, det är fortfarande Luiz som bjuder in till det. Det är Luiz som agerar asdåligt i båda situationerna. En frisk Silva där istället hade knappast gjort Suarez till tvåmålsskytt i dom situationerna.

Ni som känner er kränkta över att Viasatstudion minsann inte gav Suarez exakt den hyllning som ni tycker att han förtjänade, hur hade ni resonerat kring Luiz agerande om det var C. Ronaldo istället för Suarez som fick kuta igenom Luiz som går upp och stötbryter utan understöd? Hade ni fortfarande tyckt att "Vafan, ge Ronaldo den beröm han förtjänar". Jag tror inte det. Det hade jag inte heller gjort.

Mitt tips är att skita i att reta upp sig på sånna smågrejer och istället maxa njutandet av att vi äntligen mer eller mindre dödade matchen i första mötet mot ett av dom äckligaste lagen i Europa.
Barcelona Romario11
2015-04-16 10:42
Coach Pep.. tack för att du lär oss så mycket om vad klubben Barca står för, för oss som inte vet bättre! Men våran coach LE, hur är det med honom? Tror du han vet något om klubben som han har krigat för som spelare och nu tränare?
Barcelona Neymar11
2015-04-16 10:37
Coach Pep Nu är den aning naiv och fortfarande kvar 2009. Barcelona har stått still sedan 2011, men fotbollen har utvecklats och vi har inte hängt med. I år börjar vi äntligen se förändringar, Lucho har inte ett lätt jobb. Han har det mycket tuffare än vad Pep hade det första året. Guardiola hade stöd från hela klubben och av fansen Hur höga var kraven 2008/2009 på det laget? Kraven höjdes efter 2-6 vinsten på bernabeu Lucho kommer in ett läge, där hela spelet skall uppdateras samtidigt ska han jaga efter resultat och försöka spela in talanger från egna ledet. En generationsväxling som endast är påbörjad och ingen möjlighet till att planera värvningar. Ett nyval runt hörnet och ett jobb som han inte vet ifall han kommer ha kvar Kommer resultatet komma med det bländande spel direkt? Absolut inte, det är för mycket skit runt omkring Att Lucho har mycket att bevisa och jobba på är självklart, om han är rätt man får tiden utvisa. Men dock så lär han sig av sina misstag varje gång Och folk måste verkligen inse hur unik Pep eran är, hur alla pusselbitar passade in perfekt. Hur vältajmad allting var Det var rätt ledning, rätt tränare, rätt spelare i rätt ålder. Spelare som hade hunger och motivation, som har växt upp med varandra. Hade det varit så enkelt så hade Pep lyckats göra samma grej med Bayern!
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep.
2015-04-16 10:09
Baha - Tres Amigos

Ser att vi har väldigt olika åsikter om LE. Barca är inte alls världens mest komplicerade klubb. Barca är en medlemsägd förening med en tämligen simpel och väldigt tydlig spelfilosofi. De som komplicerar saker och ting är fans som inte fattar vad Barca är för något, och tror att idélös, andefattig och resultatinriktad pragmatism kan tillämpas hur som helst utan konsekvenser. Så visst, om man är trångsynt och inte kan åta sig högre värderingar så kanske Barca framstår som en ”komplicerad” klubb. Det gäller bara att rensa skallen på ogräs, så ser man klarare.

Det handlar inte alls om att vinna snyggt, det handlar om att vinna värdigt. Som supporter investerar man tid varje vecka för att se sitt lag, varför ska man då tvingas bemötas av oestetisk och ful fotboll när vi kan så mycket bättre? För det är precis vad LE håller på med. Han var själv en stor spelare och har ett stort ego och vill göra saker på sitt sätt. När det inte finns någon auktoritet värd namnet i klubben så tillåts han såklart göra vad som helst. Problemet är att LE varken har god smak eller goda coaching-egenskaper. Det är inte Rosell-juntan som är roten till missnöjet med Enrique – vi culés vill helt enkelt se bra fotboll igen. Att se på en match och för en gångs skull njuta utan att behöva gräma sig över att en ex-crack fortfarande har så pass mycket storhetsvansinne att resultatinriktad pragmatism överskuggar det gemensamma goda. Mourinho-syndromet, med andra ord. Eller ”Career-girl syndromet”, om du så vill. Om man tycker LE är ”bra” så kan vi lika gärna anställa Mourinho. Barca jobbade liksom i flera decennier för att bana väg för en viss typ av fotboll – ska vi kasta bort det efter endast några lyckade år med Pep bara för att LE och andra opportunister ska komma och parasitera på vår klubb? Nostalgiker my ass.

Laporta hade aldrig valt Enrique från första början. Bara för att Pep råkade vara en unik virtuos så tror vilken ex-spelare som helst att de är topptränare nu trots att de inte är torra bakom öronen.

Att Messi spelar bättre under Enrique beror inte på Enrique, det beror på Messi. Lura inte i dig något annat. Sedan har Messi numer också Suarez bredvid sig, som är den enda spelaren som kan vara lika farlig som Messi och komma upp i 80 % av Messis nivå överlag, vilket är jävligt bra (och vilket också är varför Viasat-studion försökte förminska Suarez två mål då det inte får bli för uppenbart att Ronaldo har ytterligare en överman).

Alla vet redan att Enriques ”ledar”-egenskaper påminner mer om en envåldshärskare än att han skulle vara en kompetent coach. Att jämföra honom med Pep, speciellt på den punkten, är ett skämt. Att Pep tog över ett självspelande piano är en myt skapad av fula människor och spridd av ynkryggar för att manipulera idioter. Peps fotboll kräver brainpower och cojones.
Barcelona Danne - Culé - 26
2015-04-16 09:51
Tänk att vakna upp idag och veta att man blivit tunnlad 2 gånger på en match och bägge resulterat i mål.. Jag spelar div. 6 och till och med jag hade mått dåligt..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-16 09:51
Fyfan vad luiz får skit, visst han går bort sig grovt 2 gånger. Varför inte lyfta fram suarez prestationer som är magnifika istället för att fullständigt håna en försvarare som ställs mot världens giftigaste trio Psg är annars ett lag jag respekterar enormt förutom deras president. Dom tar aldrig till fula medel, förstör planer, vårdslösa satsningar efter förluster tar dom det som män och gratulerar motståndaren. Alltid roliga matcher mellan oss
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-16 09:44
Tello vill inte tillbaka, han trivs som fisken i vatten i porto. Han vet att hans speltid blir rejält begränsad i Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-04-16 09:27
Cristian Tello, on loan at Porto this season, has been chosen as best player of the month of March in the Portuguese league #loanwatch Ledning bör hämta honom till nästa säsong och låta Pedro stanna. Där har vi två bra bra spelare som reserver. Tänker främst på transfer situation. Song kan vi sälja annars kommer han gå på free transfer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gulu
2015-04-16 09:19
[QUOTE=Bàckis - adoradors de Rivaldo]Någon mer som skall ner på returen nästa vecka? Isf, har du/ni fått era biljetter ännu? [/QUOTE] Ska inte ner men går det inte att skriva ut på nätet? Eller köpte du inte via klubbens hemsida?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2015-04-16 09:00
Någon mer som skall ner på returen nästa vecka? Isf, har du/ni fått era biljetter ännu?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2015-04-16 08:37
Tycker att det är patetiskt att man inte får kritisera Iniesta då han är en legend. Vi har och har haft större legender än han, som både har blivit kritiserade och även fått lämna då de har slutat prestera. Sen att kalla det för formsvacka? Tveksam om man kan ha en formsvacka i två år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-04-16 08:28
Och den engelske pajasen varnar Messi bara för att det är Messi, fanns värre saker utan att han varnat för men alltså varnar Messi för hans första frispark..
Barcelona Neymar11
2015-04-16 07:12
Denyo Sjätte växeln har vi kommit upp i ett antal gånger. Atletico, city, Sevilla dock saknar jag farthållare där dom fortsätter maler på
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-04-16 02:33
Bara en negativ grej som de flesta irriterar sig på: Hur kan Lucho tillåta att vi droppar så jävla enormt i intensitet så fort vi tagit ledningen. Det har hänt flertalet gånger den här säsongen. Vårt presspel och positionering var felfri tills vi gjorde 1-0. Efter det? Lite loj inställning där man som vanligt bjuder in motståndet in i matchen. Hur detta kan få ske stormatch efter stormatch är en bedrift i sig. Hade vi spelat likadant som innan 1-0 så hade vi bokstavligen kört över PSG och inte förlitar oss på två individuella mål av Suarez. Bra match från oss men det finns så mycket mer att hämta från detta lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Denyo ©
2015-04-16 02:11
Otroligt nöjd med 3-1 borta!

Det jag hoppas på i returen är att vi verkligen inte slår av på takten som vi har en tendens att göra vid 1-0 2-0 ledning.
Det enda jag saknar med denna upplaga av Barcelona är den där sjätte växeln som vi kunde uppleva under pep eran (ni som upplevde den vet vad jag pratar om.
Vi kunde leda en match med 4-0, 5-0 spelarna kämpade på som att de stod 0-0.
Dem kämpa i varje närkamp, pressade stenhårt, erövra bollen efter dem förlorat den. Nu säger jag inte att den dynamiken är som bortblåst men den faller inte ut lika väl som då.

City matchen hemma var en av dem få matcherna senaste 3 säsongerna vi fått se den intensiteten av laget. Hoppas vi kan få fram mer av det i CL slutspelet det kommer behövas.

Tres amigos kommer bära fram det
Här laget fint i säsongs avslutningen känner jag på mig.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-16 01:47
Hoppas inte Rafinha startar mot Valencia, han har inte imponerat på mig ett dugg sen han kom tillbaka från lån. Har förmågan att bli totalt osynlig i matcher av någon anledning. Xavi-Busquets-Rakitic vill jag se. Gärna Montoya istället för Alves även om det inte kommer hända. Mot ligatiteln nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-16 00:58
Måste bara tillägga att Iniesta är en stor legend men laget före jaget. Vi har Neymar Suárez och Messi alla tre är bättre avslutare i straffområdet och utanför. Jag vill ha de närmare varandra än att tränga bort de mot hörnflaggan bara för att iniesta ska må bättre. Tyvärr är inte Iniesta och Xavi i sina prime längre för att bära laget. Det är Tres Amigos jobb och man får blicka framåt och inte bakåt.

Utöver det är Xavi och Iniesta fortfarande otroligt bra att ha i laget. Jag ser gärna Xavi vara kvar så länge som det går. Super sub desamma med Iniesta. Tills våra talanger mognar i deras roller eller inköpta spelare som kan ta över deras mantel. Dock kommer vi aldrig få se en duo som Xavi och Iniesta.
Coach Pep.
2015-04-16 00:55
Viasat-studion lyckades återigen med konsten att listigt förringa Barca-spelarnas prestationer. Man bagatelliserar Suarez två drömmål där han förnedrar odågan David Luiz två gånger om. Clownen må vara ett skämt, men det märktes klart att de smaklösa Viasat-experterna inte direkt var lyriska över fotbollskonsten de fick bevittna. Lagerbäck hade inte heller cojones nog att putta ner Real Madrid från första platsen på sin eminenta "ranking", trots att han flyttade upp Real Madrid som 1a utan anledning efter matchen mot Atletico igår.

Fastän Barca numer spelar dödgrävarfotboll (som torde passa Lagerbäcks dåliga smak) så smyghatar han fortfarande oss, vilket egentligen inte är konstigt då vi i grunden ännu representerar vacker fotboll och allt som han själv saknar, den trötte gubbfånen. Finns inte mycket hopp för Sverige när sådana som honom leder svensk fotboll med sina torftiga "ideal".

Hur som helst, som vanligt en tråkig varken-eller prestation från vår sida. Det absurda är dock att den här icke-fotbollen verkar gynna oss i CL-spel. Jag menar, vi spelar ju inte längre som Barcelona, och ställs sällan mot spelarbussar längre. Det är sällan vi behöver "luckra upp" något försvar utan "Tres Amigos" får stora ytor att operera på. Det går fortare och rakare, och vi gör mål. Med Suarez och Messi kan vi vinna vad som helst, men frågan blir återigen om det är värt mödan när det inte är speciellt kul att se på Barcelona längre - utöver att vänta på vad Tres Amigos skall hitta på.

Grejen är att jag hade förstått LE om han åtminstone vore pragmatiker, vilket han inte heller är, då de flesta beslut han tar är ologiska. Han lever helt enkelt rövare hur han vill med klubben.

Och så har vi dessa "cules" som inte tycks kunna sluta trashtalka klubblegender som Iniesta, bara för att vederbörande inte passar in längre. Man väljer alltså att mobba Iniesta det första man gör, istället för att stå på samma sida som mannen som definierar allt vad vi står för när han går igenom en svacka. Jag antar att samma personer kommer ge blanka fan i om Iniesta och Xavi väljer att lämna den sjunkande skutan samtidigt.

Alla tycks bete sig lite som det passar en själv numer i Barcelona. Så mycket för "Barcelonismon".
Barcelona Baha - Tres Amigos
2015-04-16 00:52
Tror att Enrique hade fått mer stöd om han var Laportas val eller får uppbackning av Laporta om han kommer tillbaka som president. Messi är nog mer missnöjd med ledningen än Enrique. Det är nog alla spelarna. Jag tror att Messi är tillräckligt smart och inser att han spelar bättre under Enrique än vad han någonsin gjorde under Tito och Tata. Under Tito gjorde han det individuellt galet bra men lagmässigt blev det katastrofalt och med Tata behöver jag inte tillägga något. Du behöver inte alltid gilla din chef men om han får hela teamet att prestera och inklusive dig. Då är problemen inte så stora. Och man kan ha en professionell förhålland. Man behöver inte vara någon mysgubbe.

Hatarna brukade säga Pep tog över en självspelande piano. Kan man säga detsamma om Enrique? Första halvleken mot Sevilla och City på borta plan samt City på hemmaplan har varit så galet bra att spelet och spelarna var på samma nivå Peps bästa tid när vi körde över Arsenal på bortaplan, när Zlatan var närvarande.

Att påstå spelarna snacka ihop sig och att Enrique är ute och cyklar och det var bara Messi är helt fel. Jag var en av de som kritisera Enrique mest i början då ingenting stämde men nu förtjänar han positiv kritik.

Eller har han tagit över en självspelande piano? Självaste Pep pratade inte med alla spelarna. De tjänar miljoner och är inte barn. Keita själv sa, jag pratar aldrig med Pep. Kom igen. Nu tror jag inte att Enrique har fryst ut någon. Det går inte att spekulera.
Barcelona Thierry Henry
2015-04-16 00:46
@Baha - Tres Amigos:

Håller med dig helt. Vi är påväg mot en trippel och folk är inte nöjda. 4 ord till dom. Gå och lägg er! Ni kan vakna sen när vi bärgat trippeln.
Barcelona Kröjf
2015-04-16 00:45
Gläds särskilt med Suarez, som fått så mycket skit efter sin comeback och blev en av syndabockarna efter poängförlusten mot Sevilla senast. Och vad gäller hans tidigare uppenbart personlighetsstörda beteenden på arenor runt vår värld, så förefaller dom så gott som obefintliga sen han skrev på för "oss". En och annan har dock nogsamt noterat att Suarez synes bära på ett antal överflödskilon, som gör honom märkbart tyngre och trögare i steget än vad som var fallet innan han lämnade Liverpool för att representera FCB. Vem vet, kanske Suarez liksom en ansenlig del av Sveriges befolkning, får ta någon form av psykofarmaka för att hålla sina känslor i schack. Den typen av medicin har hur som helst som vanlig biverkning att patienten går upp i vikt. Om jag menar allvar eller skojar överlåter jag åt var och en att själv avgöra. Skulle jag för övrigt missa någon match i fortsättningen, så kommer jag att skriva el Flaco i sökrutan och trycka fram dennes sammanfattning; i full förvissning om att jag därigenom ändå ser till att inte missa nåt väsentligt.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-16 00:41
tycker fan skit synd om bartra, helt ärligt asså mathieu är inte bättre. så jävla synd om killen, som bara väntar, väntar o väntar. o han karriär går åt spillo=(
Barcelona papillon
2015-04-16 00:31
Jag tror tyvärr Iniesta har tappat spelglädjen. Detta är nog första säsongen han har fått springa så mycket utan boll. Efter den smällen han fick idag brukar man inte lämna plan. Verkade som att han tog den "enkla vägen" och lämnade "skadad". Jävligt synd.

Vilket geni Xavi är egentligen. Kommer oftast in och dominerar matcherna oavsett motstånd och förutsättningar.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Liunil Masse
2015-04-16 00:28
@Sport_EN: Laurent Blanc: "Tonight we have seen the best team in Europe"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-04-16 00:15
Tror ni inte Pep kommer följa Klopps väg ifall Bayern åker ur CL ?
Barcelona Vampíro
2015-04-16 00:12
Varför allt detta snack om nya tränare? Vi har Luis Enrique som vet hur man vinner toppmatcher. Han bör stanna oavsett hur denna säsongen slutar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Excellence
2015-04-16 00:11
Ingen mer än jag som undrar hur en spelare som David Luiz kan spela på en sån här hög nivå? Säkerhetsrisk på höga höjder. Hur PSG kunde betala 50 miljoner euro för en så pass opålitlig spelare är ett mysterium. Ett större mysterium är att han är given i det brasilianska landslaget.
Barcelona Rambla~
2015-04-16 00:10
Baha En väldigt bra analys som jag skriver under på. Visst är vi väldigt bortskämda och ibland otacksamma. Det negativa har sk sin rot i missnöjet med vår ledning och president. Där får ibland även Lucho bära hundhuvudet.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: