/spanien/barcelona/forum/4017.aspx/spanien/barcelona/forum/4017.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Erik Satie
2015-04-17 09:21
Tror Pep går till Qatar i sommar. Det har ju varit snack om det.
Barcelona Culé since 97
2015-04-17 09:09
Om Bayern blir utslagna av Porto och om Pep lämnar. Hur stora är chanserna att han ska komma till Barca? Sj tror jag att han inte är klar med att utforska och experimentera. Tror att han nästa destination blir England, vad säger ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-04-17 07:47
[QUOTE=ElRaval]Kaos i Bayern tydligen. Hela läkarteamet ska ha sagt upp sig efter att Pep har skyllt Porto-förlusten på dem haha.. [/QUOTE] Det är uppenbart att läkarteamet har misslyckats kapitalt i Bayern, skadelistan är enorm där. Pep ville byta ut det gänget när han började där men fick inte sin vilja igenom så det har varit infekterat där hela tiden. Det har varit två hetskallar som har krigat och ser man till skadelistan är det uppenbart att Pep borde ha fått igenom sina krav från början.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-04-17 02:26
De senaste åren så har fotbollsstilen på Champions League vinnarna varit ganska olika. Om vi börjar med FC Barcelona som vann 2 CL titlar med Pep så såg vi en magisk fotboll. En fotboll med en extremt avancerad teknik. Sedan vann Chelsea med en mycket defensiv inriktad fotboll. En fotboll som säger: ''håll tätt bakåt först och främst, det kommer alltid att komma chanser för oss hur mycket vi än försvarar och det är då vi ska ta vara på dom''. Sen vann Bayern trippeln med en extremt komplett fotboll. Man va bra på allt, possesion och kontringar. Efter det vann Madrid med en blandning av oss och Bayern. Finalisterna har varit bl a Dortmund och Atlético.

Det är som sagt väldigt många olika spelstilar som vunnit CL de senaste åren. Vad vill jag fram med detta? Jo, alla de lagen (de flesta), vinnare så som finalister har en sak gemensamt: intensitet. Idag är inte possession det viktigaste, eller kontringar för delen. Idag är intensitet nummer 1. Det var vi som revolutionerade fotbollen med en avancerad passningsspel tillsammans med en extremt hög press och intensitet. Chelsea var också intensiva på sitt sätt men i mindre utsträckning. Bayern var intensiva på alla möjliga sätt. Atlético och Dortmund behöver jag inte nämna hur intensiva dom är/var i sitt spel.

Har man inte intensitet idag så är det mycket svårt att komma fram. Kolla Sevilla. Kolla Valencia. Kolla PL lagen som halkar efter ordentligt, vilket lag är intensivt där? Bundesliga är ett prakt exempel på det. Det är egentligen inte den mest tekniska eller taktiska ligan men alla lag har intensitet. Jag har väldigt många gånger kritiserat Lucho och en grej som man MÅSTE ge han cred för är att han har återtagit intensiteten och energin i vårt spel. Man måste säga det! Den här månaden är avgörande för våran del. Har vi intensiteten på max nivå så kan det mycket väl gå vägen. Vi spelade inte ut Sevilla bara fotbollsmässigt utan vi var så mycket mer intensivare än dom, på deras egen hemmaplan och mot ett intensivt lag. Där var hemligheten till utskåpningen i första halvlek. Har inte sett PSG matchen än men kommer se den snart.

Det är också extremt viktigt att inte tappa intensitet under en längre period. Helst ska vi vara intensiva varje match. Varför? Jo eftersom det är mycket svårt att ''leka'' med intensivitet. Man kan inte vara intensiv när man bara vill. Man måste hålla den på en jämn nivå så att det finns kvar i kroppen. Så att man inte behöver ''ladda om'' batterierna för det kan ta tid och det tar kraft. Ett exempel är Madrids match mot Atlético i CL. Första halvlek var man mycket intensiva men eftersom intensivitet inte är ett grundspel för dom så tappade man i andra när Atlético konkurrerade med dom i intensivitet.

Hoppas vi kan behålla den här intensiteten som vi har haft några matcher. Vi möter Valencia om 2 dagar och det gäller att inte slappna av för Valencia är ett intensivt lag. Det handlar inte bara om det, utan att våra spelare kan ha det på en jämn nivå. Energi, tempo och intensitet är en av de absolut viktigaste (om inte den viktigaste) faktorerna till framgång idag.
Barcelona Leo y Cesc
2015-04-17 02:08
@barcastuff: Pele: "You can't compare Cristiano and Messi. Cristiano is a goalscorer, Messi scores and sets up others. I'd pick Messi for my team." [oc]

Alla tycker likadant förutom vissa Madridfans.
Barcelona B-Guden
2015-04-17 00:28
@Liunil Masse:


Rafinha för denis tenderar att spela alldeles för mycket för sig själv och fuskar väldigt mycket i deffensiven
Barcelona Liunil Masse
2015-04-17 00:03
Denis Suarez är verkligen ett guldkorn vi förfogar över! vem håller ni högre, Rafinha eller Denis och varför?
Barcelona Barca4life98
2015-04-16 23:59
The cameroonians Aha okej... Klippet var kort så missade säkert mycket av firandet. Intressant spelare minst sagt i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-04-16 23:53
@Barca4life98:


Inte arg, bara mycket energi som kom ut. Hoppade högt av glädje... :-)
Barcelona Barcanist
2015-04-16 23:51
Mycket dåligt av Pep att skylla Porto-förlusten på läkarstaben....barnsligt!

Pep, kom hem, du hör inte hemma någon annanstans!
Barcelona Barca4life98
2015-04-16 23:40
Såg bara klippet på Denis mål men han såg lite sur/arg ut? När han firade elr?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-04-16 23:30
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Han ska i ren frustration skyllt på dem för att dom inte lyckats reducera skadelistan inför Porto-mötet.

I protest ska läkarteamet ha sagt upp sig pronto.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-16 23:20
@ElRaval:


Men varför skyller han på dem???

Vad säger han ??
Barcelona the cameroonians
2015-04-16 23:17
[QUOTE=L.A.M Nr 10]the cameroonians

Rätta mig om jag har fel men är det inte Banega som ofta konkurrerar ut Denis? Eller är han en av de centrala? Varje gång jag ser han spela offensiv mittfältare är det ren njutning, fantastisk bollbegåvning.

QUOTE]

Banega spelar på en av de defensiva mittfältspositionerna men är samtidigt spelfördelare. Precis som du skriver har han även spelat som en 10:a, dock har Iborra sedan en tid tillbaka haft den positionen oftare än argentinaren.
Många gånger har Denis fått hoppa in på en av ytterpositionerna också.

Jag har svårt att se Lucho använda Denis playmakerskills i det nuvarande spelsystemet. Är till viss del bekymrad över att han i så fall kommer användas som Iniesta och Rakitic och mer få täcka ytor än att komma nära straffområdet och anfallarna.
Men man ska inte svära i kyrkan och rista något i sten, bollen är rund och konstigare saker har hänt i fotbollsvärlden förut.

Barcelona ElRaval
2015-04-16 23:16
Här klappar han ironiskt händerna åt läkar-teamet på bänken. Pep till City och Klopp till Bayern, tro? Eller har Klopp för stort Dortmund-hjärta för det?
Barcelona ElRaval
2015-04-16 23:15
Kaos i Bayern tydligen. Hela läkarteamet ska ha sagt upp sig efter att Pep har skyllt Porto-förlusten på dem haha..
Barcelona Neymar11
2015-04-16 23:13
L.a.m Valencia ett nytt Dortmund? Kommer bli intressant hur dom agerar i sommar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-16 23:11
Det ser mer och mer ut som om det blir fem spanska lag i CL nästa säsong vilket hade varit helt fantastiskt. Barca, Real, Atlético som förhoppningsvis får behålla spelare, Valencia som bara ser bättre och bättre ut och Sevilla som alltid bjuder upp till dans mot storlag och spelar underhållande fotboll. Det märktes tydligt i höstas att Athletic inte var redo för gruppspel i kombination med ligafotboll, och det har varit ett återkommande problem inom spansk fotboll där fjärdeplatsen vandrat runt till alla möjliga lag. Nu har vi dock Valencia tillbaka och med deras historia och numera ekonomiska muskler tror jag de kan erbjuda bra motstånd även till de absoluta storlagen.
Barcelona Messidinho_10
2015-04-16 23:05
David luiz ....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-16 23:01
@enkos:


Inte bara publiken är galna. Hela Sevilla är Loco, från bollkallarna, vattenpojkarna, tränarna, bänkvärmarna, alla spelare på planen brinner. Alla hejar som om det final match och spelarna spelar som om det final med.

Riktig, riktig underhållande. Jag förstår fortfarande inte varför D.Suarez bänkas. Varje gång han får bollen händer nåt farligt. han tar sig förbi så lätt spelarna också. Jag längtar redan efter honom till nästa säsong.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-16 23:01
the cameroonians

Rätta mig om jag har fel men är det inte Banega som ofta konkurrerar ut Denis? Eller är han en av de centrala? Varje gång jag ser han spela offensiv mittfältare är det ren njutning, fantastisk bollbegåvning.

Kul att Denis får avgöra, frågan är om det ändå inte är värt att ta hem honom i sommar? Har tänkt rätt mycket fram och tillbaka och om Xavi nu lämnar skulle han förmodligen få en del speltid vilket nog kan vara att prioritera när han ändå inte är ordinarie i Sevilla. Iniesta/Denis, Rafinha/Rakitic och Busquets/Mascherano/Samper som nästa säsongs mittfältsuppsättning.
Barcelona enkos
2015-04-16 23:00
Adam Phintorp kommenterar i tv 4
Barcelona BARCA-més que un club
2015-04-16 22:52
Hoppas på Sevilla och Napoli i final
Barcelona enkos
2015-04-16 22:52
Vilken galen publik det är i Sevilla. Baca missar jätte läge till 3-1
Barcelona BARCA-més que un club
2015-04-16 22:50
Sevilla vänder från 0-1 till 2-1 starkt , viken lycka träff Denis Suarez shit haha
Barcelona Erik Satie
2015-04-16 22:50
2-1!!!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-16 22:49
Vilket mål av Denis SUAREEEEZ

Jag förstår verkligen inte hur han kan bänkas..

Vilket mål.

Sevilla vände från 1-0 till 2-1....
Barcelona the cameroonians
2015-04-16 22:49
SATAN I GATAN vilket GOLAZO av Denis Suárez!!!!!
Barcelona LeoMessi
2015-04-16 22:49
Sjukt snyggt mål av denis suarez!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-04-16 22:38
the cameroonians

När Vidal lägger såna inlägg förstår man varför Deluo är bänkad.
Fan, va Sevilla har tryck på de sista 30 min. Riktig roliga matcher med Sevilla..
Annons: