/spanien/barcelona/forum/4001.aspx/spanien/barcelona/forum/4001.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymar11
2015-04-21 12:36
Junta Lite motivation inför den sista delen av rehaben
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-04-21 12:23
Neymar11

Tror nog bara att de kallade upp honom för att han ska få kännas hur det är att vara med i truppen.
Barcelona Barcelonistas
2015-04-21 12:07
I cl sammanhang senaste 10 åren så är de bara Bayern som gjort 3 mål på CN i utslagningsrundorna. Rätta mig om jag har fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-21 12:01
Det lär ju bli en likartat matchbild som den mot City? Det vi måste vara bättre på idag är effektiviteten. Mot City kunde vi avgjort mötet flera gånger om. Ikväll har vi fördelen av ett ännu bättre utgångsläge. Leder vi i halvtid bör det vara klart, det ska vara målet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-21 11:59
Vilket lag gjorde senast tre mål på Camp Nou?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-04-21 11:59
Tror vi vinner med 3-0 idag, PSG måste gå framåt och tres Amorgos kommer inte visa nåd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2015-04-21 11:56
Schalke 04 vände nästan sitt tvåmålsunderläge från hemmamötet mot Real Madrid. Matchen ska spelas först innan man är vidare.
Barcelona FCB_Messi
2015-04-21 11:43
Läser lite höger vänster på olika sidor att Paris är kapabla till att göra tre mål på camp nou . Visst , det säger jag inget emot , det är dom . Men då är min fråga , är dom kapabla till att hålla nollan på camp nou ? Tror inte det va ...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-04-21 11:12
[QUOTE=Neymar11]Vermaelen är uppkallad till dagens match, har han ens fått grönt ljus? [/QUOTE] Nej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-21 11:00
Vermaelen är uppkallad till dagens match, har han ens fått grönt ljus?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-04-21 10:47
Vi får inte ligga under i halvtid idag. 1-1 i halvtid är också oroande. Vi kommer få tidiga chanser i matchen likt mot City när Neymar drar den i stolpen. Det gäller att vara fokuserade och effektiva! Det för fan 3 mål som Psg måste göra, vi kan inte släppa detta!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-04-21 10:15
Klurig match idag. Den individuella kvalitén i PSG är hög men samtidigt kan jag inte se PSG bjuda på ytor utan att bli straffade av vår trio där framme. Gäller inte heller att trötta ut sig för mycket för på lördag är det återigen en svår match som kan avgöra ligan. Leder vi så tycker jag att byten ska göras på tex Suarez, Iniesta och Alba under andra halvlek.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Titooo
2015-04-21 10:00
För att Bayern spelar hemma, medan Psg spelar borta. Alltså Bayern förlorade borta och är däremed i en bättre situation. Psg förlorade hemma
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-04-21 09:58
Varför behöver Bayern vinna med bara 2-0 för att ta sig vidare och PSG måste göra 3-0
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-21 09:27
Har sett att några föreslagit en viss rotation men det vore att göra kvällens uppgift till en betydligt svårare sådan än den egentligen behöver vara. Om en spelare som Alba har skadekänningar ska han naturligtvis vila då han kommer att bli extremt viktig i säsongens slutfas men annars ska vi spela med ordinarie lag. Vem som startar bredvid Pique och hur vi formerar mittfältet bör vara våra enda frågetecken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-04-21 09:23
Ska bli intressant att se hur vi tacklar matchen ikväll. Skulle vilja se en försiktigt offensiv inställning till matchen, likt hur vi hanterade den i Paris. Bollinehav, hög press men inte alltför höga utgångspositioner för att kunna neutralisera PSGs kontringsmöjligheter. Vi har helt klart potential till att avgöra matchen redan i halvtid med två mål och det är det vi självklart ska satsa på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-21 08:47
Inte ge psg chansen till att tro på en vändning*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-21 08:47
Det är en riktig klurig match ikväll, och spelarna får verkligen inte tro att allt är över. Kan sluta riktigt illa ifall psg gör ett tidigt mål Fullt ös direkt från start, en intensiv första halvlek borde göra jobbet klart. Ledning vid halvtid då är det över sedan kan dom trilla runt bollen. Men vi får verkligen ge psg chansen att tro på vändning, sänk dom direkt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-04-21 06:48
Reagerade starkt

Efter att hans föräldrar separerade förstärktes det karaktärsdraget ytterligare. Suárez var i en känslig ålder, och reagerade på skilsmässan med en sorts förstärkt tonårsuppror.

Under ett par år struntade han i både fotbollen och skolan, för att hänga i gathörnen och på diskoteken i stället. Några vuxna lyssnade han inte på, inte ens när hans lärare hotade med att låta honom gå om sjuan eller då hans tränare förklarade att han var snubblande nära att bli utkastad ur Nacionals ungdomsakademi.

– Det var en fas då jag var arg på allt, blev en sorts rebell. Jag umgicks med personer som hade dåligt inflytande på mig. Jag gick inte på träningarna, utan ville bara spela matcher. Och när jag spelade var jag både okoncentrerad och dålig. Med den attityden hade jag aldrig uppnått någonting.

När allt kom kring krävdes det en 12-åring för att Luis Suárez skulle öppna sig. En förmiddag var Sofia Balbi och tittade på Nacionals pojklag tillsammans med sin storasyster, som var ihop med en av grabbarna i laget.

Sofia såg Luis, Luis såg Sofia och sedan var ingenting längre sig likt.

I sin nya flickväns ögon var inte Luis Suárez en strulig 15-åring på helt fel väg i livet. I stället var han en sorts oslipad ädelsten som äntligen fick känna sig värdefull.

– Det förändrade mig på alla sätt. Hon var den första som verkligen sa till mig: ”Du kan”. Hon fick mig att inse att allt inte gick dåligt för att jag var ett talanglöst dum­huvud – utan att allt gick dåligt för att jag i­nte ansträngde mig.

En nykär Luis Suárez skärpte sig tillräckligt för att platsa i Nacionals juniorlag – men det var först när förälskelsen blev olycklig som han verkligen började utmärka sig på fotbollsplanen.

Tre år efter att de hade träffats emigrerade hela Sofia Balbis familj till Castell­defels utanför Barcelona. Efter att de två tonåringarna tvingats ta farväl stod Luis Suárez gråtande kvar i en busskur, återigen med känslan av att vara ensam och övergiven.

Han hade lyckats hanka sig fram som uppvaktande pojkvän – krävt Nacional på bussersättning och sedan bjudit på middag för pengarna – men nu var han chanslös. Transatlantiska flygbiljetter låg väldigt långt utanför hans budgetramar.

Snabbt slog dock en plan rot i hans h­uvud, utifrån en ekvation som bara hade en lösning. Hans enda chans att få sitt livs kärlek tillbaka var att flytta till Europa. Och hans enda väg till Europa gick genom fotbollen.

Så fick det alltså bli.

– Jag vaknade upp. Jag insåg att jag skulle behöva jobba hårdare än jag någonsin tidigare hade gjort för att kunna vara nära henne. Min träningsdos mångdubblades, och det som drev mig var att få tillbaka henne.
Rekordsnabb utveckling

Nyss fyllda 18 lyckades Luis Suárez för första gången fokusera och kanalisera all den rastlösa energin inom sig. Utvecklingen blev rekordsnabb. Efter mindre än ett halvår hade den ordinära juniorspelaren oväntat stångat sig in i Nacionals a-lag.

– Fortfarande var jag väldigt dålig tekniskt, med bollen, men jag gav aldrig upp ett enda anfall, en endaste boll. Min karaktär sken igenom. När jag vill ha något vill jag verkligen, verkligen ha det – och om jag inte får det så blir jag arg.

Drygt ett år i Nacionals a-lag, en uruguayansk ligatitel och sedan kom då budet från Europa.

FC Groningen. Luis Suárez hade aldrig ens hört talas om dem, men det kunde kvitta. Groningen kom tydligen från Holland, Holland låg i Europa. Budet accepterat, affären genomförd.

Det var en tisdag då en 19-årig Luis Suárez landade på Schiphols flygplats utanför Amsterdam. På onsdagen flög han till Barcelona för att hämta sin Sofia.

Efter VM-succén i Sydafrika 2010 skrev författarinnan Ana Laura Lissardy boken ”Vamos Que Vamos” om de uruguayanska semifinalhjältarna. I arbetet med att skildra spelarnas karaktärer tillbringade hon mycket tid hemma hos dem, med deras familjer.

– Det som framför allt slog mig med Luis Suárez var hur mycket hans fru betydde för honom. Han är väldigt blyg på ett slutet sätt, men så fort Sofia kommer in i samma rum är det som att han slappnar av. Jag får intrycket av att hon är den enda som verkligen förstår honom.

Den 12-åriga flickan Suárez först träffade visade sig inte bara vara hans himlastormande tonårsförälskelse, utan även hans livskamrat, mentalitetsmentor och karriärscoach.

Det var Sofia som inte tillät h­onom att sänka garden efter att de hade återförenats, det var hon som tvingade iväg honom på holländska språkkurser för att underlätta anpassningen till en ny kontinent – och det är hon som har fått honom att hitta kompassriktningen igen de gånger han gått vilse i något av sina raserimoln.

Ajax försökte tidigt få sin bångstyriga stjärna att träffa en terapeut, de föreslog avspänningsyoga för att lätta på trycket. Suárez vägrade, förkunnade att det ändå inte skulle ­vara till någon nytta.

– Han är väldigt svår att påverka. Vi klarar inte av att nå fram till honom, erkände Marco van Basten, som själv var känd för att vara både bestämd och envis under sin egen spelarkarriär.

Enkelt uttryckt har Luis Suárez gått igenom två verkligt kritiska faser i sin karriär.
”Lättare att bli utskälld av Rodgers”

Den första var under den turbulenta ungdomsperioden. Sofia hjälpte honom igenom den. Den andra uppstod då han tillät fotbollen att överskuggas av rasismanklagelser, bitmärken och transferkrav under några stormiga Anfield-år. Sofia hjälpte honom igenom den också.

Till sist lyckades visserligen Liverpool få honom att prata med en idrottspsykolog, men det var enbart tack vare att Suárez själv insett att han behövde förändras. Och det var hans fru som hade trängt igenom med den insikten.

– Det känns mycket lättare att bli utskälld av Brendan Rodgers än av henne. Brendan är mer försiktig med sina ord. Min fru är min hårdaste kritiker och har sagt saker som: ”Vad höll du på med i dag? Det enda du gjorde var att bråka med motståndarna och domaren. Du gjorde ingen som helst nytta på planen.” När det har gått ett tag inser jag att hon har rätt.

I vanliga fall brukar en fotbollsspelare som blir förälder förändras betydligt mer utanför sidlinjerna än innanför dem. För Luis Suárez har effekten ­varit annorlunda.

Hemma har han alltid varit en stillsamt välbalanserad man. Numera gör han en medveten ansträngning för att vara det på fotbollsplanen också.

– Familjen får mig att tänka efter och att lugna ner mig. Nuförtiden tänker jag mycket på dem på planen också. Sofia brukar säga att folk som ser mig spela fotboll med så mycket ilska kommer att tro att jag är sådan hemma också. Det är inte såna signaler jag vill sända ut, det är inte den förebilden jag vill vara. Jag kan inte fortsätta på samma sätt längre. Om jag inte bättrar mig kommer inte min familj att komma och se mig spela längre.

Hösten 2012 publicerade Luis Suárez en bild på sitt Twitterkonto. Den visade hur han hade använt röda rosor för att forma siffran 10 inringad i ett stort hjärta hemma i sovrummet.

Barcelona Nemesis 10
2015-04-21 06:47
The Reporter

Vissa spelar för kärleken till klubbmärket, till lönechecken eller till själva fotbollen.
Luis Suárez spelar för kärleken till sin fru.
Utan henne hade han inte ens platsat i ett uruguayanskt juniorlag.


Startsidan / Sportbladet / Krönikörer / Erik Niva / Dokument 2013-12-21
PLUS Det här är en plus-artikel
Niva: Luis Suárez spelar för kärleken
Skolk, bråk och rasism – alla Luis Suárez kriser har lösts av samma person: hans fru Sofia
Familjen först Luis Suárez har sin barndomskärlek Sofia Balbi att tacka för att han nått så långt. Tillsammans med henne har han barnen Delfina och Benjamin. Familjen först Luis Suárez har sin barndomskärlek Sofia Balbi att tacka för att han nått så långt. Tillsammans med henne har han barnen Delfina och Benjamin.

Vissa spelar för kärleken till klubbmärket, till lönechecken eller till själva fotbollen.

Luis Suárez spelar för kärleken till sin fru.

Utan henne hade han inte ens platsat i ett uruguayanskt juniorlag.

OBS! Publicerades första gången i december 2013.

När man skriver om hur de verkligt framgångsrika fotbollsspelarna formats hamnar man lätt i ett slags upprepande cirkelresonemang.

Egenskaperna och drivkrafterna ser i stort sett likadana ut.

Alla som når hela vägen upp har en extremt stark hunger, en vilja att göra nästan vilka uppoffringar som helst för att utvecklas. Delvis är det säkert medfött, delvis förmodligen format av olika uppväxtmiljöer som påminner väldigt mycket om varandra.

Nu som då kommer de allra flesta av världens allra bästa spelare från enkla förhållanden, från fattig- eller arbetarkvarter där fotbollen ses som en sorts utväg. Därför ­alla artiklar om målmedvetna superstjärnor som präglats på dammiga bakgator i Rosario eller på Madeira, i Croxteth eller i Rosengård.

Det hade såklart gått att skriva en sådan text om Luis Suárez också, och inget fel med det. Han är ju också en barfotaunge från en sjubarns­familj som först fick utlopp för sin vinnarvilja i undanskymda uruguayanska gränder.

Men det vore samtidigt att missa det som faktiskt gjorde att han tog klivet från tonårstalang till världsspelare, att han klarade av det som så oerhört många andra misslyckas med.

I första hand blev inte Luis Suárez fotbollsspelare för att fly fattigdomen eller för att förverkliga några pojkdrömmar.

Luis Suárez blev fotbollsspelare för kärlekens skull.

Han har aldrig varit särskilt lätt att nå fram till, den här egensinniga målmaskinen.

Under de första fotbollsåren var det faktiskt det som främst utmärkte honom. Luis Suárez var inte någon briljant tekniker, något passningsskickligt spelgeni eller ens något fysiskt praktexemplar.

Han var bra, givetvis, men framför allt var han bråkig, bökig.
Barcelona Duda
2015-04-21 05:31
Erik Satie / Man ska inte blanda fakta och åsikter. En åsikt är en smaksak medan fakta är statistik. Jag kan inte säga att det är "fel" av dig att gilla blodpudding, bara för att jag inte gillar det! Om man tar bort någons rätt att ha en åsikt så är det typ Nord-Korea fasoner! Där emot talar statistiken för sig själv och det går inte att förneka vem som är bäst ;) kort och gott, man kan inte säga att någons åsikt är fel, för alla har rätt till en! PS. Är det inte dags för Messi att få något litteratur pris snart? Med tanke på att han nu ständigt skriver historia? :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-04-21 02:24
Imorgon/idag är som bekant match mot PSG och jag hoppas att spelarna tar den på största allvar. Jag tror att vi kommer få se en match som vi har sett några gånger tidigare under säsongen, som City och Sevilla bland annat. Vi har en 3-1 ledning med oss och jag tror att spelarna kommer gå ut med hög intensitet och försöka punktera matchen redan i första halvlek för att sedan ''vila'' sig och dra ner på tempot i andra. Man vill nog släcka PSGs hopp redan i första halvlek alltså.

Vi har ju en svår match mot Espanyol på lördag och alla som har varit med ett tag vet att Espanyol kämpar för sina liv varje gång dom möter oss och det är förståeligt, det är ett hett derby, som det ska va. Därför tror jag att Lucho har den matchen i tankarna också men det kan bli mycket farligt att spela en match och tänka på en annan. Det såg vi främst i Sevilla matchen där det var tydligt att vi skulle in med hög intensitet och försöka avgöra matchen i första halvlek men där slarv (Piqué) förstörde för oss. Det är en stor risk att spela så och PSG har spelare i världsklass så hoppas att vi släcker matchen riktigt tidigt i första halvlek.

Med all ödmjukhet och respekt till PSG så ska dom inte kunna vända det här. Dom måste göra 3 mål på våran hemmaplan och då ska våran trio inte göra något, alternativ göra ett för att få det till en förlängning. Men viktigt som sagt att släcka all hopp tidigt så att vi inte tar ut oss för mycket med tanke på Espanyol matchen som enligt mig är den absolut viktigaste matchen som finns kvar. Ja jag väljer det före Atlético för att vinner vi mot Espanyol så kommer det tappas väldigt mycket hopp hos Madrid men förlorar vi så kommer deras moral och självförtroende flyga uppåt i all hastighet. Mot Atlético så tror jag inte att vi kommer ligga 2 poäng före utan antingen 4-5 eller 1-2. Väldigt mycket hänger som sagt på Espanyol matchen.
Barcelona Smogen
2015-04-21 00:22
Rätt sjukt det där faktiskt..och att Mourinho satt på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-04-21 00:09
Nemesis 10
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2015-04-20 23:56
Fan va gullig son Piqué och Shakira har (^_^' )
Barcelona Nemesis 10
2015-04-20 23:40
@The Reporter:


Länka mig den , hittar inte den själv :/
Barcelona Barcelonistas
2015-04-20 23:35
Munir Adama - Barca måste torska med 0-3 hemma för att åka ut mot PSG.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-04-20 23:34
Capitan - håller med där angående Modric. Enligt mig är han världens bästa mittfältare. Något skadebenägen dock.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MUNIR-ADAMA
2015-04-20 23:30
Kommer barca att åka ut om vi torskar med 2-0?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-04-20 23:22
Funeral Canticle Varje gång jag har sett Coutinho spela så har det varit på en offensiv mittfälts position, men har rör sig lite fritt i liverpool. Coutinho har utvecklas väldigt mycket på bara nån säsong och börjar bli en mer komplett mittfältare med tiden. Om nån sa till mig att välja en ersättare till Iniesta som är möjlig att värva hade jag tagit Coutinho för jag tycker faktiskt att han har talangen och potentialen att bli bland världens bästa offensiva mittfältare. Det han har saknat har varit skottekniken men nu börjar även den delen stämma för honom då han börjar göra lite mål, sen kan han bli bättre i defensiven för den delen. Jag tycker att Pogba kanske är världens mest kompletta mittfältare då han har allt, fysik, skott, försvarsspel, teknik, passningar, fart. Coutinho har inte försvarsspelet och fysiken men det kompenseras med att han har otroligt snabba fötter i och med att han är kortare än Pogba och försvarsspelet kan utvecklas. Får jag välja ersättare till Xavi blir det svårt, men Veratti känns väl närmast dock så hade jag hellre velat ha tillbaka Thiago Alcantara om han kan bli kvitt sina skador.
Annons: