/spanien/barcelona/forum/389.aspx/spanien/barcelona/forum/389.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Dreamteam09
2018-10-01 16:19
Hoppas på förlust igen tål inte vår tränare förlåt men så är fallet. Bättre förlora nu o få skiten sparkad redan nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-10-01 16:08
@S.Eto'o:
Haha, detta är ju jättekomiskt. Snacka om brist på kompetens och kommunikation. Kan se det framför mig. Någon slår vad med Barto: "Jag slår vad om att ni inte vågar vaska en halv miljard på en spelare Valverde inte vill ha". Barto: "Watch this!"
Barcelona S.Eto'o
2018-10-01 15:55
Och för att klargöra, tar Pena inte Malcom eller Alenas plats i bänken (det gör snarare nog Denis, Munir och Rafinha). Pena kommer sitta på läktaren såvida Cillisen eller Stegen inte är fit inför matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-01 15:50
Förlust mot Spurs och jag tror valverdes dagar nästan är räknade. Har också läst lite lösa rykten om Henry. Hoppas det stämmer, ett val som hade gjort det intressant att kolla på Barca igen. Tror han hade lyckats bra.
Barcelona S.Eto'o
2018-10-01 15:46
Denis är uttagen. Vad gäller målvakten pena så har Barcelona alltid haft 3 målvakter i matchtruppen inför ett bortamöte i CL. Positivt att Miranda är uttagen till 20 mannatruppen men förväntas nog bli skickad till läktaren när truppen bantas till 18 spelare. När det gäller Malcom sägs det att Valverde inte vet vart han ska spela eller när han ska spela honom.... snacka om att ha 0 koll och även att kommunikationen mellan Abidal och Valverde inte var på topp i somras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Arthur Melon
2018-10-01 15:40
Ärligt, tre målvakter med i laguttagningen. Inte läst något om att MaTS eller Cillessen skulle vara skadade/sjuka. Känns som ett hån mot Malcom och Alena att Inaki Pena tar en plats.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CipanBarcelona
2018-10-01 15:31
Malcom? Denis? Ingen av dem med i vår trupp! Två av de spelarna i vår trupp som kanske har mest kreativitet i sig, de kan behövas mot ett engelsk lag som Spurs
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Oaner
2018-10-01 15:21
Malcom not called up again, Alena ignored. Valverde has to go. (Rafaelh117)

Han måste sticka!!!!!!!!!!!
Barcelona Kubala.
2018-10-01 15:16
Dagens inlägg går till Simon. Klockrena synpunkter! Fortsätt så!
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-10-01 15:12
Tror tyvärr vi torskar rätt stort imorgon, vill vara optimistisk men en Pique ur form och en ny mittback i Lenglet mot Kane etc blir tufft..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-10-01 14:51
Henrys namn har börjat eka i korridorerna tydligen som VV ersättare, vad tror ni? Han känns lite väl för skojig och mer som en motivations person, men kan inte riktigt se honom som en huvudtränare.
Barcelona Mess1
2018-10-01 14:42
En vinst mot Tottenham hjälper inte ett skit! Vi kryssar väll som bäst, Vinst mot tottenham, valenica, sevilla, inter och Real då är jag nöjd! Den mentalitet saknar du valverde, det kan jag lova!
Barcelona Mess1
2018-10-01 14:39
Gött ingen Malcolm... han får spela borta mot leganes men inte hemma mot bilbao.. tycker man borde rotera spelarna hemmaplan då vi är väldigt svårt att spela borta.

Jag är inte förvånad är mest arg och sur på att jag inte satsar pengar emot Barca. Jag sa till min pappa när vi såg matchen att Barca kommer få det väldigt svårt idag mot Leganes då han svarar mig är du dum? Men nu har han inte följt Barcelona som jag har gjort..

Jag har alltså börjat tippa emot Barca för att vinna pengar! Tro mig jag älskar barca men jag satsade faktist på Roma när vi åkte ute med 3-0 för att jag visste att detta laget hade levt på Messi och ter stegen för lång tid och att en plat match var på väg.

Åtminstonde tack Valverdre för pengarna och för du håller på att första vårt Barca!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-01 14:39
Räknar med den tråkigaste upplagan av Barcelona någonsin imorgon. Semedo pique lenglet Alba Roberto/vidal rakitic busquets coutinho Suarez Messi Vi kommer inte ha ett anfall första 45 :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2018-10-01 14:10
Malcolm ute ur truppen igen! Vad fan är det som händer?
Barcelona El_Jefe
2018-10-01 13:09
@S.Eto'o:


Förhoppningsvis hjälper det lilla klippet till att sätta punkt för hela den bisarra diskussionen.
Barcelona Erik Satie
2018-10-01 12:43
@Damon2022:

Hoppas vi förlorar dessa matcher och anställer en ny tränare. Långsiktigt tänkande är viktigt.
Barcelona Simon Berglind
2018-10-01 12:23
Katalano

Jag är beredd att böja mig där, det kan mycket väl vara så att minnet sviker mig angående Vilanova.
Barcelona Katalano
2018-10-01 11:59
Simon Berglind

Välskrivet inlägg med många fina poäng. Men jag håller inte med om detaljen med Tito Vilanova. Det var ett utmärkt val av tränare då han var med under Peps tid och med filosofin i ådrorna och en bra relation med spelarna. Han gjorde också ett väldigt bra jobb både fotbollsmässigt och resultatmässigt ända tills han blev sjuk, vilket tyvärr fick katastrofala konsekvenser. Hade han inte insjuknat skulle det inte förvåna mig om 0-7 förlusten mot bayern istället blivit en 4-0 vinst. Vi var otroligt starka. Valet av tränare därefter, Tata, var vändningspunkten som jag ser det.
Barcelona Nesto
2018-10-01 11:58
@S.Eto'o:Ang. Setien så hade Betis 85-15 i bollinnehav mot Leganes igår. Imponerande!
Ska bli intressant och roligt att följa Betis denna säsong.
Barcelona Damon2022
2018-10-01 11:35
Angående Vv, De vinna eller försvinna i oktober som gäller. Klarar han inte kommande 5 matcher så bör han ryka. De var dem här 3 matcher som han tappat som var lätta och man skulle roterat bra. För vi har tottehamn borta sen en form dipp Valencia borta som vi bör klara. Tänk vilken kris om vi förlorar den 4 liga matcher utan vinst. Sen 2 veckor vila för pique, umutti, messi kanske alba. Sen har vi sevilla, inter, el classico alla hemma som vi bör vinna alla för dem är hemma. Jag tycker vi bör spela 4.3-3 med Malcolm o dembele på kanterna så kan dem defenda för suarez är skit. Va gör han ens på plan. Varje gång man ser han vill man spränga tvn.
Barcelona Simon Berglind
2018-10-01 11:26
Angående Cristiano Ronaldo borde man låta polisen utreda den saken och smakfullt låta bli att spekulera. Det finns miljontals potentiella våldtäktsmän där ute, flera av dem säkert elitidrottare, och miljontals skogstokiga, giriga eller lejda kvinnor ute efter uppmärksamhet, pengar eller utpressningsuppgörelser. Det är rätt hopplöst att som utomstående ens kunna gissa sig till exakt hur det ligger till.
Barcelona Simon Berglind
2018-10-01 11:21
Jag funderar på hur klubben så lättvindigt helt tappat fattningen.

Man har haft samma fotbollsfilosofi sedan 70-talet, sedan 90-talet alltid åtminstone med viss framgång, och Rijkaards välsvetsade lagbygge som Pep tog till perfektion och som Enrique gav ett värdigt avsked.

Alla Barcelona-tränare i modern historia förutom farbrorn Messi hittade i Argentina och kanske någon till har antingen en bakgrund i Holland eller en bakgrund i Barcelona av den enkla anledningen att dessa får Barcas fotbollsfilosofi i modersmjölken.

Valverde är från Baskien, en region vars fotbollskultur är exakt den motsatta Barcelonas. I Baskien ställer man, oavsett om laget heter Osasuna, Alaves, Bilbao eller Sociedad, elva härdade ETA-indoktrinerade järnvägsarbetare på planen och betraktar hela konceptet fotboll som ett slags långdraget slagsmål som helst bör utspela sig i huvudhöjd. Varför är han i Barcelona? Var är Guardiola? Var är Philip Cocu?

Nä, man har förlorat plotten och egentligen gjorde man det redan när man valde Vilanova och Messi-farbrorn som båda från början inte hade tillräcklig status för att våga använda unga spelare, vilket alla andra - även mindre lyckade - sedan Cruijff vågat göra vilket varit fundamentalt för klubbens unika kontinuitet.

Tyvärr verkar den från övriga Spanien inflyttade majoriteten i staden verka stödja den sortens ledare de själva är vana vid som spansk överklass och spansk övre medelklass - affärsinriktade karriärister som talar vackra ord om klubbens möjligheter att "växa globalt", "öka omsättningen" och "modernisera verksamheten".

Skiten vittrar sönder inifrån och ut av opportunism, korruption, kortsynthet och bristande fotbollskunskap och det är ingen liten båt att vända när man börjar se näshåren på den där isbjörnen på isbergets topp.

Väldigt mycket är idag Messi och (normalt sett) Suarez, utöver det ser det faktiskt inte särskilt roligt ut alls och tyvärr ligger bara halva ansvaret hos tränaren då truppen överlag ser hafsigt ihopbyggd ut.

Kanske vore det nyttigt med en väldigt svag säsong där inte ens Messi kan maskera misskötseln.

Många människor i ledningen måste ta sitt ansvar för klubbens fotbollsfilosofiska arv. Det som oroar mig mest inför framtiden är att om Johan Cruijff vore vid liv hade inte Erneste Valverde tränat Barcelona nu. Och Johan Cruijff lär tyvärr fortsätta vara död under överskådlig framtid, så andra människor med erfarenhet av klubben måste kliva in och ta ett sådant ansvar nu.
Barcelona Infinit8Don
2018-10-01 10:15
Att Ronaldo är ett äckel har man vetat länge. Hoppas bara han sätts på plats nu utan Perez skydd. Ingen slump att all skit kommer fram nu. Riktigt skum människa dendär portugisen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-01 09:17
Diego Maradona: "What would I tell Messi? To not come back any more. To retire from the national team." The Under-15s lose and it is Messi's fault, the fixture list in Argentina puts Racing against Boca and Messi is to blame. He is always to blame. Stop breaking my balls." Kung maradona. Helt rätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-10-01 08:32
@Mauwie:


Något har hänt iallafall det är kan vi vara säkra på. Detta är inte första gången han har varit "på" har tidigare hört olika historier som aldrig kommit upp till Media ens. När Ronaldo spelade EM 2004 tänker jag på, sen andra "kända" spelare i Sverige med. Det förekommer absolut men sen får man vara försiktigt också.

Han är ju lite speciell dock döper sin sån efter sig själv, döljer vem hans mamma är, hans nuvarande från måste han ha träffat när hon var 19 och han 30? Han är "anklagad för våldtäkt" bra förebild för barn detta.
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-01 08:30
"Jag kan starta från "blindside" så att de inte kan se både mig och bollen. Istället för att vara i rörelse hela tiden, vilket gör backen aktiverad och beredd på en tempoväxling, kan jag explodera från stillastående och överraska". Det är vad GIF Sundsvalls Linus Hallenius säger i en intervju med fotbollsmagasinet Offside. Kan någon möjligen föreställa sig att en spelare av en helt annan kaliber, tänker i dessa banor och har större förutsättningar än vilken annan spelare som helst att lyckas i sitt uppsåt? Nu kanske nå´n invänder att ingen längre överraskas av Lionel Messi. Att det redan är välkänt att han lurar i vassen, i väntan på att få bollen och sätta full fart från den "blinda sidan". Men se, med Messi spelar det ingen roll att man redan vet. Lagkamrater har flerfaldiga gånger vittnat om, att man i förväg vet att han allt som oftast väljer att vika av åt vänster när han tar sig förbi dem på träningarna, gång efter annan. Hur det går till? Messi trollar med knäna. Och då menar jag nästintill bokstavligt talat. Titta på det nästa gång han går sin väg, istället för att stirra blint.
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-01 08:18
@09Triplete15:
Hur kan nå´n få för sig att detta över huvud taget har med "fotboll" å göra, "allmänt"?
Barcelona Mauwie
2018-10-01 06:42
Fy fan, kollade länken och läste igen det som spiegel skrivit. Det här är ett utdrag där Ms C är kvinnan och Ronaldo är X. In response to the question as to whether Ms. C. ever raised her voice, screamed or called out, X responded, according to the document: "She said no and stop several times." In the document, X says that she was lying on her side. "I entered her from behind. It was rude. We didn't change position. 5/7 minutes. She said that she didn't want to, but she made herself available." And further: "But she kept saying 'No.' 'Don't do it.' 'I'm not like the others.' I apologized afterwards." Vad äcklad jag blir! Kvinnan säger nej flera gånger, både innan och under samlaget och Ronaldo använder sen uttryck som ”i was rude”, ”i apologized”. Rude? Du var fan inte rude!! Du var en jävla våldtäktsman!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-10-01 05:24
Länktips: Har inte med Barca att göra utan mer med fotboll att göra allmänt. Som ni kanske hört är Ronaldo anklagad för våldtäkt av en amerikansk kvinna som ska ha festat med honom 2009 i Las Vegas. Tyska tidningen Der Spiegel har skrivit en lång artikel om alla händelser från 2009 fram tills idag där dom fått ta del av polisundersökningarna samt massa andra dokument. Kvinnan ska ha tystats ner 2010 och fått pengar förutsatt att hon aldrig skulle prata om våldtäkten igen. I länktips finns även erkännande från Ronaldo, kallad Mr. X i polisundersökningen, att kvinnan sagt ”nej” flera gånger och att han bad om ursäkt i efterhand. Läskigt, minst sagt. Nu är Ronaldo självklart bara anklagad och inte skyldig än men det här har stora chanser att blåsa upp på riktigt och bli ett av dem största rättsliga fallen i modern sporthistoria.
Annons: