/spanien/barcelona/forum/380.aspx/spanien/barcelona/forum/380.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-09 00:08
Hur har dom tänkt egentligen? Vad ska de göra med Suarez och Dembele? Dembele finns det iofs en del transfer rykten om? Men Suarez? Accepterar han en bänk plats? Tror inte det.. Coutinho - Messi - Griezman Men coutinho kanske får ta iniestas plats på mitten. Då kan de bli Suarez till vänster, inte helt optimalt alltså. Dembele till vänster, helt klart intressant. I ett tre manna anfall så borde vi behålla Dembele och satsa på honom, han har kvalité, kan man få fram de de bästa ur honom så har vi en som kan spela både till vänster och höger om det behöver roteras. Tar vi in Thiago och Arthur som jag hade önskat så hade Coutinho kunnat spela på anfalla positionen. Men samtidigt så vet man ju inte om Valverde har tänkt att gå tillbaka till vårt klassiska 4-3-3, eller om han har tänkt att ge Dembele några som helst minuter... För en en 4-4-2 uppställning är jag helt emot. Tänker inte ens fundera på uppställning i en sån formation... -.-
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-08 23:42
Nu går sport ut med barto har bestämt sig för att köpa ut greizmann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-08 23:07
Atletico har ju inget att säga till om klubben går efter klausulen? Dom måste ju ta kontakt med spelaren då det han som ska köpa ut sig. Sist jag kollade tog dom kontakt med Vitolo och han köpte ut sig från Sevilla. Allt för mycket hycklande i denna värld
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-05-08 23:00
Summerat så förklarar Atleticos president att han är trött på Barcelonas agerande och accepterar inte att såväl Bartomeu som Valverde och Suárez pratat om Griezmann på ett sätt som indikerar att fransmannen skulle vara på väg till Barça. Han har vidare redan för några månader sedan förklarat för Bartomeu att Griezmann inte är till salu och att de heller inte är intresserade av att förhandla om klausulen. Att sätta press på den viktigaste spelaren i en direkt ligakonkurrent är totalt fel, och visar det sig att Barça haft kontakt med Griezmann och han väljer att aktivera utköpsklausulem så kommer Atletico att ta ärendet till berörda instanser. Atletico vill nu ha lugn och ro innan finalen i Europa League.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-05-08 22:53
Säg ej att vår tröga ledning tabbat sig igen? Borde vara omöjligt att vara så inkompetent isf.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2018-05-08 22:48
Oj nu hände de grejor!
Barcelona Xavi #6
2018-05-08 22:41
I vilken värld är Vermaelen vår bästa mittback? Att Umtiti sedan tappade fokus under den tuffaste perioden i säsongen får ledningen ta på sig. Dom hade ett flertal möten med Umtiti utan att komma nånstans efter United erbjudit en monsterlön till Umtiti. Hade dom lovat honom ett bättre kontrakt efter säsongen och sagt till honom att lägga allt fokus på fotbollen så hade vi nog gått vidare mo Roma.
Barcelona the cameroonians
2018-05-08 22:23
Skrev det tidigare om Piqué och att ytan bakom honom är vår största akilleshäl. Men det har inte bara med honom själv att göra utan våra två defensiva mittfältares smått omöjliga uppgifter i ett 4-4-2 med halvhjärtatäd press från övriga offensivs spelare. Det ena ger det andra. Att Piqué har koncentrationssvårigheter är inget nytt, och det är rätt typiskt för en person med många bollar i luften utanför det sportsliga. Umtiti då? Ja efter succén i höstas och ryktena om att United ville lösa ut honom, och med nytt kontrakt och skyhög lön som efterspel, svävade Big Sam iväg prestationsmässigt. Det gedigna och självklara ersattes av nonchalans och valpighet. Var väl ockdå skadad i början av året om jag minns rätt? Behöver komma ner på jorden. Dilemmat hänger säkert ihop med konkurrenssituationen, när Mascherano lämnade och Vermaelen inte kunde "litas på" så är det lätt att släppa lite på inputen i att ge 100 procent.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-08 21:51
Camerooninas Det är ju på tiden att vår bästa mittback får spela igen, trots att dom andra har haft en sviktande form. Synd att han ska vara så jävla skadebenägen.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-05-08 21:49
Apropå mittbackar och fel så har Umtiti känning i ett knä och tränade inte ikväll. Allt tyder därför på att Vermaelen kommer starta imorgon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-05-08 21:48
Några saker att komplettera mitt senaste inlägg med:

- Det har sagts många gånger men jag upprepar det igen. Barcelona är det svåraste laget att spela mittback i. Vi må inte ha samma fokus på bollinehav som tidigare men vi är fortfarande det lag som blottar vår backlinje mest av alla lag. Viktigt att tänka på detta när man bedömer positionsspelet.

-Även Valdés och Mascherano var bättre kaptener än Piqué och gick före i rangordningen

-Piqués karriär är väldigt olik en vanlig spelare i det avseendet att kurvan går upp och ner under långa perioder. Något som understryker tesen om att hans största problem är att hålla koncentration och fokus uppe snarare än kvalitén. Under Pepåren var han otroligt bra, men under 11-12 började han svikta. Åren 12-14 var de värsta, en absolut katastrof. Vår trippelsäsong var han återigen bra och jag tycker han gjorde det bra under Luchos övriga 2 år också. Denna säsong har han återigen gått ner sig, vilket är konstigt då vi kollektivt med Valverde är bättre på att försvara oss.
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-05-08 21:40
Lion 24

Du har ett skarpt taktiskt öga och redogör ofta väldigt spot on för vad som händer på planen. Svagheten du har är enligt mig att du tenderar att överdriva för att bevisa din poäng. Jag håller till stor del med dig om kritiken mot Piqué, särskilt när det gäller en hans disciplinära problem och fokus på fel saker vid sidan av planen. Däremot har han sina fördelar också. Både passnings- och huvudspelet är toppklass och väldigt viktigt för vårt försvarsspel. Passningarna säger sig själv, huvudspelet för att vi när vi sätter hög press tvingar motståndarna till långa bollar där Piqué är en mästare på att vinna förstabollen och dessutomh hålla den inom laget istället för att rensa.

Gällande positionsspelet håller jag med dig till viss del. Han går bort sig många gånger, det stämmer. Jag tror det mer har att göra med att han helt enkelt har problem med jämnheten och koncentrationen snarare än att han inte är kapabel till att läsa spelet och röra sig i rätt ytor. Detta grundar jag på att han vissa matcher kan sköta det exemplariskt medan andra matcher helt och hållet gå bort sig och orsaka baklängesmål.

Överlag är Piqué absolut en riktigt bra mittback men i mina ögon håller han inte som ledare för vårt försvar. Umtiti kan förhoppningsvis växa ut till en sådan men är fortfarande lite för valpig för att ta 100 % kommando och styra backlinjen, även om han totalt sett gjort det mycket bra sedan sin ankomst. Piqués beteende utanför planen är också ett störningsmoment. Det är ingen slump att han aldrig är med i diskussionerna om kaptensbindeln trots att han spelat i klubben hur många år som helst och på många sätt är en grym representant för Barcelona och Katalonien. Men som ledare för vår klubb kommer han aldrig vara på samma nivå som Messi, Iniesta och Busquets för att inte tala om Xavi och Puyol.
Real Madrid Dûssel
2018-05-08 21:35
@Trio el Mágico:

Vart Neymar spelar fotboll bryr jag mig inte om.
Killen jagar pengar och uppmärksamhet.
Barcelona II Barça II
2018-05-08 21:31
Måste säga att jag håller med Lion24 helt när gäller ansvaret för Bales mål. Det finns ingen mening att Pique ska gå upp mot Asensio på det sättet han gör, hans agerande skapade ytor vilket ledde till målet. Pique är för mig en spelare som blandar och ger. Ibland är han alldeles utmärkt och ibland gör han bort sig grovt. Hans respektlösa uttalanden och clown fasoner gör att han aldrig någonsin kan bli Puyols arvtagare. Puyol var en gentleman på alla sätt och vis, Pique är mer en clown som gillar skoja och jiddra osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-05-08 21:28
Flera spanska medier rapporterar ikväll att Bartomeu idag kontaktat Atletico och förklarat att Barça har för avsikt att aktivera Griezmanns utköpsklausul. Det personliga kontraktet är redan klart sedan ett par månader tillbaka. It's on. 4-2-3-1 nästa säsong? Den slutgiltiga spiken i kistan för Cruyffs arv?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-05-08 21:02
Som skrivet! Piques säsong hittills är han överlägset bäst av försvararna. Han har räddat oss många matcher, Chelsea som exempel. Hans spel med boll i uppspelen är exemplarisk och är klart bra på att lösa svåra situationer. När det gäller målet som har analyserat, är det många fel gjorda, så som folk har tagit upp här inne. Jag kan bara komma med att Pique zon även innefattar 5 meter framåt. Däremot har vi en Umtiti som har attityd problem på plan och utanför(kastar öl på supportrar). När det gäller hans spel ser jag enbart en styrka, att han är snabb efter 10 meter på grund av hans fysik. Spel med boll är bedrövligt, antingen bakåt eller sidled passar på 10 meter eller långboll framåt. Han kan inte ta boll framåt p g a dålig teknik och att han är enbent. Försvar spelet har han väldigt svårt att tima inlägg och han är väldigt orörlig i sidled.
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-08 20:40
Neymar i Real innan sommaren. Visste det hela tiden att han använde PSG för att ta sig till Real. Han är en råtta i mina ögon, har aldrig gillat hans karaktär. Men spelmässigt så är han fantastiskt. Barça blev bättre utan honom, jag var en av dom som va glad när han lämnade. Så jag bryr mig inte om att han ska spela för Real. Tycker bara att han är vidrig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JakWah
2018-05-08 20:01
Imorgon kommer det sista stora hindret för en eventuell säsong utan förluster. Plockar vi poäng imorgon mot Villarreal så finns det inte på kartan att vi inte lyckas med denna historiska bedrift. Nästa säsong får vi hoppas på lite större utmaning i ligan och cupen. Real är ju inte direkt kända för att prestera över tid, utan kräver tur i utslagsturneringar för att få sina titlar.
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-05-08 19:46
Lion24 Läs om mitt inlägg igen, skriver bokstavligt talat tvärt om haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-05-08 19:25
Xavi #6 Men det är inte man-man försvar. Alla mittfältare håller sig i princip i sina zoner. Och det gör också i princip alla försvarare. Du får inte springa efter vem du vill i ett zon-försvar. Förstå skillnaden på man-man och zon. Ingen mittfältare kan lämna sin zon för att man-man markera Bale. Visca el Barça i visca Catalunya Ber om ursäkt :).
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-05-08 19:23
Svar till Xavi #6 förstås skrev fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Visca el Barça i visca Catalunya
2018-05-08 19:22
Nelson Umtiti Nej? Om Pique håller sin postion så äre han som löper med Benzema medans Umtiti stöter upp på Bale, det lämnar Asensio med att antingen passa ut till kanterna eller dra på skott. Hur som är det ett betydligt bättre alternativ än att göra så som Pique väljer i den situatuonen, Asensio har ett bra skott iofs men om han gör mål därifrån så äre bara att gratulera honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-05-08 19:11
Nelson Umtiti

Om du fortfarande tycker att Pique är orsaken till målet så bör du kolla om på målet. Innan bollen når Asensio så signalerar Umtiti till en av mittfältarna att ta hand om Bale för att Umtiti håller Benzema.

Om Pique nu stannade på sin zon så hade ju Benzema fortfarande dragit med sig Umtiti och Bale hade nätet för att mittfältarna/Alba inte gjorde sitt jobb.
Barcelona Nelson Umtiti
2018-05-08 18:21
Xavi #6 Förstår vad du menar men faktum kvarstår att Pique ska inte lämna den ytan bakom sig, spelar egentligen ingen roll vad som händer innan eller vem som gör det första misstaget. Grejen är att hade Pique bara stått kvar och tagit sin zon trots dem andras misstag så hade det blivit dubbelt så svårt för Real att göra mål i just den situationen. Pique ska bara inte äventyra sin yta bakom sig så som han gör det är livsfarligt. Jag tycker att det är mittfältarna som är tok för slöa i pressen som är den stora anledningen till att chansen dyker upp men Pique kunde dock ha gjort det mycket svårare för Real om han bara hade täck sin zon och inte låta Benzema dra med sig Umtiti.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-08 18:18
Lion24 Zon försvar när inte någon av spelarna håller sina positioner eller täcker upp för varandra?!?!? Nja vette fan, spelarna ser ju helt vilsna ut i försvaret och gör lite som dom vill. Pique och umtiti vandrar för ofta ut på kanterna, busquets och Rakitic är helt utsprida på mittfältet. Våra ytterbackar är sällan i position, iniesta&coutinho är ingenmansland land och springer helt okoordinerat. Satsar valverde på zon försvar så har han verkligen inte fått ut det till sina spelare. Ser ju oftast komiskt ut när vi försvarar, där ingen har koll på sin position. Nu har jag ingen koll på hur valverde vill spela defensivt utan går enbart på intrycken jag får. Det enda jag vet säkert är att han tror det löser sig med mycket man bakom bollen liggandes lågt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-05-08 18:08
Tycker att Alba får ta på sig målet istället för Pique. När Asensio får bollen och Benzema drar med sig Umtiti så sover Alba och hänger inte med Bale, hans positionering är bedrövlig vid målet då man som ytterback ska komma in centralt i banan. Vi har ju sätt liknande mål som tex Dzekos mål i Camp Nou och senast mot Deportivo eller är dom målen även Piques fel?

Det är i grund och botten ytan mellan mittfält och backlinje som fällde oss i Clasicot. Busquets och Rakitic är två långsamma mittfältare som konstant blev utspelade när dom försökte pressa. Hade dom haft en farlig spelare som Messi i den ytan så hade det kunnat slutat illa.
Barcelona FCB-1899
2018-05-08 18:00
Inte ens med 10 man kunde de slå oss. Gråt inte nu, sanningen är att vi har förnedrat er den här säsongen. Lekstuga på bernaleo och uppläxning med 10 man på Camp Nou. Vi är på väg att göra en historisk säsong som real bara kan drömma om. Barca, glädjen i mitt liv!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-05-08 17:17
sergiobusquets

Vi spelar zon försvar. Jag vet inte ett lag som försvarar man-man på egen planhalva. Det är självmord på alla plan, speciellt när man spelar mor världsklass lag.

Nelson Umtiti

Exakt. Jag håller med om att mittfältets positioner inte var optimala, vi var en man mindre också. Men trots allt det så får inte Piqué lämna sin zon. För den yta Piqué lämnar är farligare än den yta Asensio är ledig på. Piqué är i grunden en bra mittback med riktigt bra matcher emellanåt. Men eftersom Piqué är så fokuserad på allt som händer kring honom så tappar han koncentration. Jag såg en klipp på en träning där Valverde sparkar Piqué i baken och uppmanar honom att vara seriös och börja värma upp.

Det här gäller alltså en av våra allra mest meriterande spelare som älskar klubben mer än alla andra. Vilka signaler sänder det till dom unga? Eller dom nya? Alla kan inte vara Puyol och skälla på lagkamrater men man måste kräva av en sån meriterad spelare att vara en förebild för resten av spelarna. Men ingen bryr sig eller tänker på när han gör fel. Så länge han kommenterar på media om Madrid. Jag är inte ett dugg intresserad av sånt, det ska inte Piqué heller vara då han ska prata på planen och det här han Inter gjort under en hel säsong på flera flera år. Jag vill tillbaka till tiderna då vi anklagades för all massa skit men där spelarna höll munnen och pratade på planen, disciplin alltså! Nu har vi blivit Mourinhos Madrid med attityd och spelstil.
Barcelona Nelson Umtiti
2018-05-08 16:57
Lion24

Såg nyss ditt klipp och håller med till 100%, Pique har absolut inget där att göra men väljer att gå upp iallafall. Det är Rakitic som ska ta den ytan men han är lite för seg i den situationen.

Jag tycker också att Pique har varit överskattad i ett par säsonger nu och tycker verkligen att det är dags att man testar någon ny istället för Pique. Han har några matcher per säsong där han är hur briljant som helst men sen går han tillbaka till sitt vanliga jag och då tycker jag att han är en säkerhets risk då du inte riktigt vet vad du kommer få utav honom. ¨
Sen vill jag ta upp hans spel i en mot en situationer, herre gud jag sätter hjärtat i halsgropen varje gång någon utmanar honom för att 8/10 gånger så hänger han inte med.
Jag gillar Pique och att han står upp för klubben när ingen annan gör det men tycker som Lion24 att det är dags att man fasar in hans ersättare för Pique blir bara långsammare och segare för varje säsong som går.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-08 16:46
Vi spelar verkligen inte zon försvar under valverde, utan vi spelar man/man försvar. Det kan du se både på mittfältet och försvaret under matcherna. Exakt så som han försvarade med Bilbao, att hälften av våra spelare inte vill göra det jobbet är ju ett av bekymren. Dubbelmötet mot Chelsea får du det bevisat.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: