/spanien/barcelona/forum/376.aspx/spanien/barcelona/forum/376.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bentley King
2018-03-26 18:07
Umtiti har all rätt att kräva högre lön så som alla vi andra knegare har rätt att be om löneförhöjning när vi känner att vi är värda mer än det vi får. Med det sagt så är detta en vanlig situation och jag tror att anledningen till att det har fått uppmärksamhet från media är pga att agenten försöker leka svår.

Det är samma historia med kontrakts förlängningar i dagens fotboll. Jag känner mig säker på att han till sist förlänger då man kan se att han är en spelare som älskar klubben och helst vill stanna i den här vackra staden.
Barcelona II Barça II
2018-03-26 17:50
Om det är någon som gjort sig förtjänt av en löneökning så är det just Umtiti. Men det sagt så tycker jag inte om när spelare ställer ultimatum vid löneförhandlingar. Ska det vara på det visset så är det faktiskt bättre att han lämnar, oavsett hur bra han. Hoppas dock självklart att man når en kompromiss som bägge parter är nöjda med. Det här är ett perfekt exempel på varför man ska satsa mer på egna talanger, de har en annan typ av kärlek/koppling till klubben som gör att liknade situationer inte uppstår lika ofta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-03-26 17:30
Förstår inte varför ledningen tvekar med att höja Umtitis lön. Vi snackar om samma ledning som gav Neymars farsa 40M under bordet och hade gett honom ytterligare 26M om han hade stannat den här säsongen. Nu vill man köpa in Griezmann för mer än 100M och ge honom skyhög lön plus sjuka bonusar.
Barcelona Davids3
2018-03-26 17:27
Läste nu att Umtitis agent är hans egna bror. Kan tänka mig att han är en ”hemmagjord” agent som inte vet hur man förhandlar eller kompromissar. Sättet man lägger ett krav på är a och o. Känns som han har fått de på kontoret att bli irriterade och tänkt ”skitsamma”.
Barcelona Pep - El Míster
2018-03-26 17:23
Umtiti kan borde få en ny lön som matchar hans prestationer och status i klubben men om han försöker pressa oss för att få till en lön som inte är rimlig kan han gärna lämna. Detta är egentligen inget konstigt.

Antingen väljer man lägre lön(fortfarande asbra betalt) än vad oljeklubbarna erbjuder och prioriterar sportslig framgång och riktig klubbkultur eller så kan han åka nån annanstans, tjäna mer pengar men gå måste om chansen att bli en legend i världens mest anrika fotbollsklubb.

Barcelona MessiLionel
2018-03-26 17:01
Jag hittade en lista med spelarlöner 2018. En grej som jag observerade var att Paulinho tjänar mer än Rakitic och Ter Stegen som har varit i klubben i snart fyra år. Wow.
Barcelona Katalano
2018-03-26 16:54
Den vise mannen

Absolut, och det är ju lite av vad Bosketts är inne på nedan också. Vad du beskriver gäller i stort sett varenda spelare vi har i laget. De har alla en alldeles för hög lön som man hade kunnat hålla nere och ändå gjort spelaren nöjd. Självklart finns enstaka undantag.
Barcelona DM1982
2018-03-26 16:53
Lionel Messi speaking with Fox Sports: "My idea is to play vs. Spain, there's only missing the last training session to see how I'll be. I wanted to play against Italy but yesterday (Sunday) I trained normally, I felt good and hope to play." https://t.co/x88bNSkhMs Kanske blir lite Messi imorgon ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2018-03-26 16:40
Katalano Jag håller till viss del med dig och vet att det är så det funkar. Men detta fallet blev ju lite speciellt då hela världen visst vilken hög med pengar vi satt på och ALLA visste att vi hade panik med att få in ngt offensivt i laget. Vilket gjorde att Dortmund trissade upp till nivåer som inte var marknadsmässiga. Är helt övertygad att Dembous hade skrivit på med en betydligt lägre lön än den han fick.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-26 16:34
@Bosketts:
Annan problematik som uppstår just på grund av det du beskriver är att dessa pengar måste komma in någonstans ifrån, om man nu bestämmer sig för att förlänga dessa spelare. Då måste man jaga intäkter och då blir laget synonymt med att vara ett företag - vilket många supportrar ogillar. Det är svår balansgång - å ena sidan att behålla sina bästa spelare och jaga intäkter för att tillfredställa dessa och å andra sidan bli hatad av fansen för att laget sköts som ett företag. Inte en lätt uppgift för dagens ledning.
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-26 16:26
Man kan inte gå runt och peka på andra spelares löner när han och hans agent förhandlade fram kontraktet. Gomes, Paco, Deulofeu kommer inte få någon ny lön eller kontrakt. Högre lön visst, men dubbla den? Aldrig i livet då kan han gott lämna och spela fotboll för Mourinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-03-26 16:24
@Den vise mannen:


Ja alltså, Dembele var vår dyraste spelare någonsin när han värvades. Ur den aspekten kan man ju argumentera för att han ska ha en av de högsta lönerna också. Inget konstigt med det enligt mig, Man kan inte värva en spelare för sådana summor och sen ge honom en låg lön. Det är lite av premissen när man värvar spelare för höga summor att man anser att spelaren är värd pengarna och därmed en högre lön.
Barcelona Duda
2018-03-26 16:20
Umtiti har varit bland våra absolut bästa spelare dom två senaste säsongerna, så om man ser till hans prestation, så borde han också ha bland dom bästa lönerna i laget. Samtidigt så förstår jag att klubben inte vill dubbla hans lön x antal gånger.

Men om vi leker med tanken att Umtiti går för 30 miljoner euro till något annat lag. Ska vi få in en ersättare med likvärdig kvalite, så kommer man ändå få lägga minst en 50-60 miljoner euro, plus en avsevärt högre lön än den Umtiti redan har idag. Och då vet man ändå inte om den nya spelaren kommer hålla samma nivå som Umtiti gör just nu.

Min personliga åsikt är att Umtiti är en juvel som vi borde hålla hårt i. Ingen kan väl förneka att det har visat sig att Umtiti var ett enormt kap för oss, och baserat till hur "lite" han har kostat oss hittills i övergångssumma, samt lön, så hoppas jag verkligen att man lyckas förhandla fram en fin lön åt honom. Han, om någon spelare, förtjänar det....
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-26 16:20
@Den vise mannen:


Dock är hans klausul på typ 4 miljarder har jag för mig. Lär inte bli några löneförhöjningar för honom på ett väldigt bra tag. Samtidigt är han signad för åtminstone fem år,
Barcelona Den vise mannen
2018-03-26 16:10
Hur kan Dembous tjäna 120 m €/år?? Vad hade han på CV:et när han signades?? Horribelt att han kan få en sådan ingångslön. Gällande Big Sam så måste ju ngt göras så att alla parter bli nöjda. Vore ju en katastrof om han lämnade. Att hitta en likvärdig är ju i stort sett omöjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-26 16:04
Det problematiska i allt detta är inte att Umtiti har en för låg lön eller inte. Problemet är snarare att nivåerna är väldigt skeva.

Att en spelare som Andre Gomes tjänar (betydligt) mer än vår franska mittback gör ju att Umtiti kan peka på Gomes och säga: "varför får han som inte spelar något mer än mig som är en viktig kugge?".

Att våra mindre bra spelare har så höga löner är grundproblemet, och det som gör att utgifterna pressas upp hela tiden. Nu till den gräns att vi kanske kan förlora en av lagets bästa spelare.

Ledningens förhandlingsskills är minst sagt under kritik, och bör slutligen hållas ansvariga om Umtiti lämnar.
Barcelona Xavi #6
2018-03-26 15:47
Umtiti tjänar 4M/år vilket är mindre än Andre Gomes, en 20 årig Dembele tjänar 12M/år. Folk får inte glömma bort att vi fick honom för enbart 25M. Skulle inte klandra Umtiti om han lämnar, är man bäst på sin position men ändå tjänar mindre än Gomes så hade även den största av Cules velat lämna.
Barcelona Xavi #6
2018-03-26 15:47
Barcelona FCB_Messi
2018-03-26 15:44
ESPN - Barcelona willing to give Inter a discount on Rafinha but will not go below 30 million.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-03-26 15:42
Självklart ska Umtiti ha lönehöjning . Men det finns gränser. Så som det känns så tar Umtiti "tillfället i akt". Han vet vad vissa i laget tjänar och han vet att han förtjänar minst samma lön som dessa så han är inte dum. Sånt tycker jag kan vara lite fult . Vi fans och alla i Barca visar hur mycke kärlek som helst till honom . Den kärleken hade han inte fått någon annanstans !! Så jag hoppas för han och klubbens eget bästa att dom möts halvvägs och kommer överens utan några kompromisser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-26 15:35
Ska han dubblera sin lön? Jo men tjenare, 3 år kvar på kontraktet. Absolut ingen stress, vill han göra sig omöjlig så varsågod och sitt på bänken. Först och främst kan han göra en HEL säsong där han levererar. Sedan skadan så har han sett osäker ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-03-26 14:17
Barca är ingen klubb man ska kunna pressa vid löneförhandlingar, såvida man inte heter Messi. Läste senast igår ett bra uttalande av Puyol. Han sa att traditionellt brukar Barca och Real vara världens bästa klubbar, spelar man där ska man tänka både en och två gånger innan man frivilligt lämnar. Och det stämmer.
Barcelona Davids3
2018-03-26 14:14
Ehh, ingen är emot att Umtiti får löneförhöjning. Jag tror alla är överens om att han bör få en rejäl höjning. En dubbling av lönen ÄR en rejäl höjning. Och ja lönen ska höjas utifrån prestation, inte utifrån vad andra klubbar erbjuder. Återigen exempel från verkliga livet. Norrbotten erbjuder en mycket bättre lön jämfört med andra län för att locka folk. Ska man ta det som argument vid lönesamtal ?
Barcelona Katalano
2018-03-26 14:13
Älskar Umtiti, men som jag förstått det så kräver han att ligga i lönesteg nr 2 i Barca. På liknande lön som Iniesta och Suarez. Om detta stämmer så förstår jag att Barca inte vill gå med på kraven.Speciellt när man är ute efter Griezmann och redan nu har världens högsta löner. Nog tycker jag att de borde kunna kompromissa för att hitta en rimlig men rättvis lön för Umtiti och skulle han inte acceptera det så kan han få gå som en legoknekt i så fall. trots att han är otroligt vktig och duktig så vill jag inte ha spelare som endast går till pengarna kommer.

Klantigt låg utköpsklausul på honom för övrigt som borde höjts redan inför denna säsong. Då hade han dessutom haft lägre krav.
Barcelona A good coach is everything!
2018-03-26 14:10
Att Delefeu tjänar mer än någon oooh my lord.. Sen har vi absurda löner hos oss. Jag mena när vi betalade mer i lön till våra spelare ,än va Real gjorde. När dem hade typ en sån bredd att dem kunde ställa upp med i princip två lag. Ja då är det något som inte stämmer..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-03-26 13:36
Hur fan kan man tveka med att höja Umtitis lön? Man ska få en lönehöjning utifrån prestationer inte hur länge man varit i klubben och då har Umtiti varit Europas bästa mittback den här säsongen. Vi vill väl inte förlora världens bästa mittback på grund av några miljoner.
Barcelona DizzLow
2018-03-26 13:22
Umtiti tjänar endast fler än fyra spelare i truppen. Det är Digne, Vidal, Denis Suarez och Yerry Mina som ligger samtliga på 60K och 70k €/v. Dvs spelare som Andre Gomes, Delofeu och Alcacer tjänar alltså mer än Umtiti. Dags för en förlängning ;).
Barcelona Davids3
2018-03-26 13:20
Renewal talks for Samuel Umtiti have stalled. Barcelona are unwilling to match the 9M net per year offer Manchester United have made. His current buyout fee is 60M. [diario sport]
Barcelona Davids3
2018-03-26 11:41
Åsikterna jag har gällande lön tar jag mycket från vårt vanliga normala verkliga liv. Jag fick nyligen min första anställning, och trots att jag hade bra motivering till en högre ingångslön än det normala, så fanns det en gräns jag inte kunde överskrida. Inte för att budgeten inte klarade av det utan mer för att där fanns folk med erfarenhet och som jobbat ett par år på stället vars lön jag inte fick matcha nu på en gång som nybörjare. Skapar en obalans på arbetsplatsen. Och så kan jag tänka mig det är i Barca. Det är inte bra om Umtiti efter en säsong får en lön som motsvarar andra backar som spelat i 5+ år även om man kan tycka att han förtjänar det. Alla spelare kommer plötsligt kräva mer i lön, och sen börjar ni klaga över varför barcaspelare har så sjukt höga orimliga löner.
Barcelona Davids3
2018-03-26 11:32
@DizzLow:
Jag värderar också Umtiti högre än Pique med tanke på hur de presterar just nu och med tanke på ålder. 90M/säsong motsvarar ungefär det Pique hade innan förlängelse alltså(efter alla år han har spelat). Jag tycker det är orimligt för en back som endast spelat en säsong för oss hur bra han än är. Dessutom så är han inte köpt som en crack utan det var mer som ett fynd, då ska vi inte betala en lön som en crack-back skulle haft. Tillägg: Skulle vi nu förlänga i 5-6 år och sätta en klausul på Umtiti som är hög som inte får oss att känna press att förlänga vartannan säsong, så är 90 eller strax under det kanske rimligt ändå.
Annons: