/spanien/barcelona/forum/374.aspx/spanien/barcelona/forum/374.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nelson Umtiti
2018-03-28 12:23
Haha vet inte om man ska skratta eller gråta... Ingen i hela världen förrutom Messi själv vet varför han lämnade läktaren så kan folk sluta dra en massa slutsatser om saker ni inte vet något om? Det kan finnas 1 miljon anledningar till varför han lämnade läktaren men självklart vill alla dra negativa slutsatser bara för att måla upp en bild som inte alls stämmer.
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-28 12:20
Jaha en kapten ska gå och bete sig som en ledare framför kamerorna? Du har inte en aning om hur Messi är omklädningsrummet, du har absolut ingen koll på hur han är med truppen. Ska han applådera spelarna när dom ligger under med 6-1? Bra ledaregenskaper då? Du har flertalet ledare i en trupp och inte enbart han som bär bindeln, såg inte att Mascherano eller pajasen otamendi pusha på eller visa karaktär igår.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-03-28 11:52
Vet ej hur ni tänker men en sak säkert redan innan matchen hade Messi en ”dålig image” en kapten som lämnade sitt lag när dem behöver sin Captiano som allra mest. Över hela världen skrivs det såhär.... Argentinas Kapten lämnade minut 77 och där säger allt om Messi skrivs det. Jag kommer alltid hålla Messi som tidernas bästa spelare MEN hans sitt hålla på när det går dåligt för Argentina är så dåligt. En kapten ska gå klappa om sina medspelare och finnas där för dem. Dock är det mest tränares fel att ge Kaptensbindel till Messi. Felet ligger att tränares röst inte väger ett skit därav har han gett kaptensbindel till Messi för att alla ska lyssna på Messi både på plan o utanför VILKET är så fel. Här har ni mina 2 kandidater till kaptensbindel för Argentina.. Dessa 2 hade klarat av något som Messi inte klarar av dvs en RÖST för att säga åt sina kompisar för att göra jobbet. 1. Mashe. 2. Otamendy. Barca hade Puyol därför hade vi en fin balans i laget. Pique gjorde som Puyol sa åt honom oftast. Just nu så lider jag med Messi för han spelar i fel Nation för dem brinner inte för Argentina. Messi ska bära laget framåt de hans uppgift. Hans uppgift är inte försvara eller skrika på några nötter för de har inte i sig. Bara jobbigt att se Messi lämna på läktaren för det har skapat massa rubriker om CR inte gör så. Att CR lämnade aldrig sitt lag när det gick åt helvete. Folk älskar att krydda på..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2018-03-28 11:46
Helt obegripligt Messi får kritik för att ha lämnat med 10 min kvar och 6-1. Han kanske ville komma ned till omklädningsrummet och ta emot spelarna efter slutsignalen för att kunna peppa dom? Ni som klagar har ju verkligen ingen aning om vad som anledningen var. Ni fyller bara i stora jävla luckor som ni inte har en aning om så att det passar er själva och era egna teorier.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2018-03-28 10:39
Krabban94

Visst. Dem är ju, med sin egenskap att vara helt klart bäst i laget, viktiga ledare. Det har du givetvis rätt i. Och övriga spelare ser upp till dem och deras rutin.

Men, de har också egenskaper som kan sänka övriga spelare i truppen. Om en ung 19-åring får en avhyvling av Zlatan/Ronaldo så blir ju laget inte bättre. Även om Messi inte agerar så, så är han rätt duktig på att hänga med huvudet när saker och ting inte går som han vill.

En ledare, som får laget att bli bättre, är enligt mig en Puyol-typ eller en Granqvist. Dessa spelare är/var långt ifrån bäst i sina lag, men förtjänade ändå all respekt de fått.
Barcelona Katalano
2018-03-28 10:37
Krabban94

De övriga spelarna ser upp till och lyssnar på Messi/Ronaldo även om de inte bär kaptensbindeln. De bästa spelarna i lagen kan vara ledare vid sidan om planen och på planen ändå. Jag håller med Bosketts här. Den som bär kaptensbindeln har ett ansvar i att motivera sina medspelare på planen och höja lagmoralen. Att skrika på dem om det behövs, se till att de är skärpta och fokuserade men utan att gnälla, både offensivt och defensivt. En spelare med mer pondus är därför mer lämpad för denna roll. Kaptenen ska även stå upp för nya och unga spelare i truppen när äldre och rutinerade spelare gnäller på dem och då sätta de äldre spelarna på plats när de sänker lagmoralen. Detta kan givetvis göras på sidan om planen också.
Barcelona FCB_Messi
2018-03-28 10:33
Höj nivån. Varning.
/mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2018-03-28 10:25
@Bosketts:


Visst förstår jag hur du resonerar. Men se på situationen med Dembele mot Chelsea, Sampaolis kommentar om hur Messi motiverar laget i halvtid mot Spanien trots att han inte spelar. En ledare behöver inte skrika och skälla på andra. Messi är ödmjuk men en väldigt bra ledare. Kolla Iniesta, han har lite samma ledarskapsstil som Messi.

Ronaldo och Zlatan är olika spelartyper, men också olika typer som person och visar det på ett annat sätt. Det är knepigt alltid att välja kapten men det är inte utan orsak som dessa spelare bär kaptensbindeln. Även om de är bäst i laget är de också spelare som övriga ser upp till och lyssnar på.
Barcelona Bosketts
2018-03-28 10:16
Det här med att Messi är lagkapten i Argentina (och assisterande i Barca) är något som är rätt underligt egentligen. En trend inom fotbollen att lagets bästa spelare ska bära bindeln. Ronaldo gör det i Portugal, Zlatan gjorde det i Sverige och Messi gör det i Argentina.

Men, det är tydligt att ingen av dessa herrar är lagkaptensmaterial. Fantastiska spelare givetvis, och deras respektive länders främsta genom tiderna.
Ronaldo och Zlatan är förmodligen sportens största divor, och klagar så fort dom inte får bollen. Messi är betydligt mer ödmjuk, men har inte den där galna matchvinnarblicken, som eldar på laget.

Det är för mig tydligt att exempelvis Granqvist är en betydligt bättre ledare än Zlatan, och har fått ihop lagets moral på ett sätt som Zatan aldrig kunnat. Frågan är om inte någon i stil med Mascherano hade varit bättre lämpad för att vara lagkapten i Argentina.
Barcelona Katalano
2018-03-28 09:59
Davids3

Du har PM
Barcelona Davids3
2018-03-28 09:14
Diego Costa: "In Argentina, they love to to criticize Messi a lot. Today, they have seen what they are without Messi. Argentina have to take care of Leo, they have to be grateful."

"If Messi wasn’t there for them, how would they get by?

Och detta kommer från Costa!
Barcelona Katalano
2018-03-28 09:05
Intressant att skriverierna handlar om Messi och inte den Spanska överkörningen av Argentina. Var ju smart och bra av Messi att lämna läktaren så att fokus hamnar på honom istället för på den katastrofala insatsen på planen.
Messi tar press och fokus från övriga i truppen då media fokuserar på honom istället. Man kan nästan tro att det är planerat.
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-28 08:32
Äntligen drar klubblags matcherna igång igen och inget uppehåll förrän allt är klart. Landslag fotboll är inget som får mig att jubla längre, inte ens under mästerskapen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-03-28 07:47
@S.Eto'o:Du måste driva med mig. Spelarna på plan skämde ut sig själva, en hel nation och tröjan dom bär. Alla Argentinas med självrespekt borde ha ställt sig upp och gått därifrån när deras lag förnedrar hela nationen på det sättet. 6-1. Det va en parodi. Och folk förväntar sig att man skall sitta och genomlida när dessa clowner förnedrar ens nation bara för att visa respekt mot dom? Är det ett skämt?
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-28 07:32
Nog dags för alla haters att hylla Messi när det kommer till Argentina. Han har ensam tagit dom till 3 finaler det om något är sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-03-28 06:58
Messi är inte med i matchen men ändå faller skugga på honom. Haters gonna hate.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-28 06:37
Inte så att Messi satte sig i bilen och började köra mot Barcelona utan troligtvis gick han ner till omklädningsrummet.... Men ja han borde ha agerat heja klack, coach och huligan för sitt Argentina vid 6-1......
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cúles
2018-03-28 06:33
Kan folk lugna sig eller? Det är en träningsmatch, Argentina har skämt ut sig, Messi sitter högt uppe på en läktare och har ingenting med matchen att göra, han är fri att gå när han vill.
Barcelona Treyh
2018-03-28 03:15
@Zibarca ~ MESMARizing:


Haha jag håller med. Det var en vänskapslandskamp och han satt på läktaren... Han hade säkert gått även om det stått 6-1 till Argentina istället.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2018-03-28 01:59
Dem som tycker att messi var respektlös eller något annat kan ju gå och kamma sig. Snacka om att klanka och klaga bara för sakens skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2018-03-28 01:02
Messi gick ut från arenan efter 6-1 målet. Tänk om gubben hade lös mage och kände att han måste på toa? Ingen som tänkte så långt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-03-28 00:59
Davids3 ”Det Messi har gjort för Argentina så kan han gå ut och in från arenan hur mycket han vill utan att någon ska säga något.” Vad exakt har Messi gjort för Argentina som kan rättfärdiga hans agerande? Håller med dig om att han är för bra för dagens Argentina, tycker att Argentina utan Messi är lika bra som dagens Holland dvs medelmåttig. Men det ändrar inte faktum att Messi som lagkapten beter sig fullkomligt respektlös mot inte bara sina lagkamrater som svettas på plan utan också hans landsmän. Argentina är inte bättre än såhär. Det är ingens fel, inte Messi inte higuain utan de är helt enkelt inte på samma nivå som Spanien och de övriga landslagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2018-03-28 00:46
Att han med all säkerhet lämnar Dybala utanför Vm truppen är det största skämtet. Menar han verkligen allvar? Jag förstår mig inte på honom, Sampaoli. Skämt tränare.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-03-28 00:43
@Beast Puyol:

Äh vem bryr sig om han lämnade? Argentina förtjänar inte Messis sunkiga skosula. Uselt jävla lag.
Barcelona wallmannen
2018-03-28 00:33
Om Argentina ska ha chans att gå långt i VM måste de sluta spela fotboll och börja grisa. Låt Messi sköta fotbollsspelandet, de andra ska grisa. Vi som minns VM-90 vet hur det ska gå till. Då var det tio grisar plus en storgalt (Maradona).
Jag gillar Argentinsk gris.
Barcelona Davids3
2018-03-28 00:32
Snälla gör inte saken större än vad den är. Det är aldrig kul för oss själva att se Barca eller vårt landslag som vi älskar blir förödmjukade, tänk då hur det är för honom att se sitt egna lag bli det, inför mästerskapet som han så gärna vill ha. 6-1 är inte okej. Tänk hur pinsamt det är att bli förödmjukad av sina egna klubbkamrater (och sina största rivaler) som han är så van att vinna tillsammans med. Det Messi har gjort för Argentina så kan han gå ut och in från arenan hur mycket han vill utan att någon ska säga något.
Barcelona Beast Puyol
2018-03-28 00:24
https://ibb.co/m2NpQS Jag skäms över hur Messi bara lämnade. Du är kapten då ska du inte lämna i mitt tyckte. Argentina borde först fixa försvaret inför VM sen lämna Kaptensbindel till Mashe där har vi någon som kan leda en grupp. Messi är för tyst för att väcka andra nötter. Tyvärr så är inte alla födda med att vara kapten o Messi är inte en av dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2018-03-28 00:22
Jag hade testat spela med 4-3-3 om jag var argentinas coach

Banega - Mascherano - Di Maria

Dybala

Messi - Augero

Hur som helst så behövs det en förändring.
Barcelona Beast Puyol
2018-03-28 00:18
Inte bra att de här hände... Minut 77 lämnade Messi läktaren. Nu skrivs de en hel del om Messi både som kapten och ledare, sänder inga bra signaler alls. Dem som älskar detta mest är Real fansen. Man ser deras kommentarer överallt i världen, Insta, Facebook, Twitter eller vad ni vill kalla det. Messi borde gjort en sak klart för sig, han borde inte ens vara på läktaren för nu har median skapat en extrem dålig bild av Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-03-28 00:12
Hur kan man ens säga att Messi och Dybala inte kan spela tillsammans . Att överhuvudtaget säga något så dumt visar vilken dålig coach Argentina har. En bra tränare kan få alla spelare att spela tillsammans. Hur kan tex Spanien spela utan renodlade yttrar ? Hur kunde Spanien spela utan en anfallare för 1-2 år sen ? Mercado-mashe-otamnedi-rojo ? Banega biglia Dybala Messi Di Maria Aguero
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: