/spanien/barcelona/forum/3717.aspx/spanien/barcelona/forum/3717.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-05-28 18:47
Man bör gå efter spelare som passar in i managerns spelsätt. I det här fallet LE. Han har anpassat vårt spelsätt efter spelarnas egenskaper. Rakitic och Suarez är väl inte de bästa tekniska spelarna utan hårt jobbande spelare. Vi har en balanserad startelva enligt mig vilket är superviktigt. Man kan bara jämföra med Real. De har släppt in betydligt fler mål p.g.a målvaktstabbar och annat. Det känns ju också jäkligt skönt att ha två klassmålvakter av världsklass/nivån under.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-05-28 18:36
Thiago Alcantara är den som är mest lik Xavi där ute vad gäller playmaker-egenskaper, skulle jag säga. Verratti ser jag mer som en mix av Pirlo och Busuqets, d.v.s. att Verratti har betydligt bättre defensiva egenskaper än Xavi och har en känslig passningsfot a la Pirlo, men frågan är om han kan bli en spelmotor av Xavis kaliber.

Verratti skulle kunna i alla fall kunna bli ett litet monster i Barca med tanke på hans övermänskliga bollkontroll. En hybrid av Xavi , Busquets och Pirlo. ;D

Verratti, Kovacic och Coutinho; det är ett brott om inte Barca knyter sig an någon av dessa! Speciellt när vi patetiskt nog gick miste om både Thiago och Isco.
Barcelona Shaappaa
2015-05-28 18:22
petersays Verratti är den enda spelare som liknar Xavis fotbollsegenskaper. Har sällan sett verratti i någon defensiv, höger vänster ytter eller com Position, utan han är djupt liggande spelfördelare. Isco och verratti hade fan varit drömmen. Som de andra säger, beror på om Barca vill spela med mittfältet eller inte. Det här året är det försvarare och anfallare som bygger upp spelet, medan för 5 år sedan var det mittfältet som bygggde upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2015-05-28 18:18
@Ali G:
Jag tror att Suarez kommer att spela CL-finalen även om han skulle få känningar från eventuellt spel i cupfinalen. Det är ju nämligen sista matchen för säsongen och han har ingen copa america efteråt heller. Jag tror att det skulle bli smärtstillande under CL-finalen och sedan rehabilitering under hela sommaren...om han nu överhuvudtaget skulle riva upp skadan igen vilket inte är säkert.
Barcelona Ali G
2015-05-28 18:09
@DM1982:

Tycker inte han borde starta i cupfinalen är rädd att han får muskelskadan igen och missar CL finalen. Låt Pedro starta och om vi behöver ett mål slänger man in Suarez eller om matchen redan är avgjord så kan han få sista 30.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-28 17:32
@DM1982:
Så orolig man har varit!!! Woohoo!!! Hoppas bara att han inte blir skadad i den matchen innan finalen i cl.. Minns den fula tacklingen Atletic B spelaren gav Suarez. Han försökte bryta sönder Suarez knä... Vilken fähund. Kolla när Suarez åker på Baskiska spelet 0:42, (slo motion repris 1:07), det är samma spelare som försöker pensionera Suarez i 5:50. Han är inte ens intresserad av bollen utan han vill skicka Suarez till sjukhuset. Vilken brutal tackling!! Hoppas att han inte spelar. Hans namn var väldig konstig, någonting md Xzc vet inte..(repris 6:05). Sen har han mage att klaga på den röda kortet...
Barcelona DM1982
2015-05-28 17:12
Luis Suarez will be able to play the Spanish cup final. He had new tests today and he would get the medical green light on Saturday. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-05-28 17:08
Xavi kunde(kan) hålla i bollen och slå avgörande passningar. Meningslöst att ha en spelare som bara kan hålla i bollen och inte göra något med den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-28 17:07
blatter ska prata idag hehe
Barcelona barca!54
2015-05-28 16:32
petersays

Okej, jag förstår hur du menar. Det beror på hur man vill att barca ska spela. Är målet att uppnå en fotboll med mycket bollinnehav så är Veratti det ultimata köpet. Såg ni hur Veratti dominerade mittfältet mot chelsea borta med en man mindre.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-28 16:28
nån som kan hjälpa mig. jag letar efter FBI pressen från igår hittar fan inte=(
Barcelona petersays
2015-05-28 16:28
La Masia har ju tyvärr inte gett oss en startspelare sedan Pedro så jag hyser inga större förväntningar på att Samper ska ta en ordinarie plats. Suarez och Halilovic som ju värvats rätt in i b-laget...ja..kanske att de får chansen, hoppas, men ingen spelare som värvats till b-laget har tagit steget upp i a-laget på mer än 10 år.

Man hade ju hoppats att Lucho skulle ha fingarna i b-lagets syltburk lite oftare än på senare år, men så verkar inte vara fallet.
Barcelona petersays
2015-05-28 16:23
@barca!54:

Jag kanske har fel, men i de PSG-matcher jag har sett tycker jag inte att Verratti har varit en spelfördelare som slår avgörande passningar. låser upp kompakta försvar och hittar de där passningarna som ingen annan hittar. Xavi i all ära, men Deco är alltid min måttstock ;)
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-05-28 16:16
petersays

Ja, La Masia hade ju inte vart tokigt. Jag tror att Rafinha kommer växa ut till en riktig stjärna om han bara får spela kontinuerligt och komma in i sin roll som mittfältare. Annars har vi Halilovic som ser ut som en light-version av Messi i samma ålder. Sedan har vi Iniestas mest självklara ersättare sen Isco, Denis Suarez. Och sist men inte minst La Masias mest intelligente mittfältare Samper.
Barcelona barca!54
2015-05-28 16:15
Definiera klassisk Playmaker. Ingen kan ersätta Xavi som fotbollspelare. Han är unik. Veratti är den spelaren idag som kmr närmast Xavi när det gäller liknande spel egenskaper. Så jag förstår inte ditt argument att Veratti inte hade klarat av att spela bredvid Bosquets.
Barcelona petersays
2015-05-28 16:09
Men vilka namn vi ska snacka då vette tusan... Moutinho eller Oscar? Quintero eller Vitolo? Coutinho eller Firmino?
Barcelona petersays
2015-05-28 16:08
@Shaappaa:

Ja alltså, Verratti är bitvis grym. Men han är ju ingen ersättare varken för Xavi eller Iniesta. Han skulle ju bara konkurrera med Busquets. Ska vi erätta Xavi och Iniesta behöver vi en klassisk playmaker och offensiva krafter. Knappast Verrattis starka sidor.
Barcelona Junta Dimision
2015-05-28 16:02
enkos

Tror du inte att FIFA är korrupta? När VM sätts i Qatar där arbetskraften i princip är slavar, så höjer det många ögonbryn. I länktips ser du hur många arbetare som har dött hittills i samband med VM 2022 förberedelser. Det handlar inte bara om vilken nation som fick VM, högt uppsatta människor inom FIFA och andra fotbollsförbund har varit inblandade i mutor, utpressning och pengatvätt.
Barcelona barca!54
2015-05-28 15:59
Xavi 6 // Visca Barca

Håller med dig, samtidigt är Gerson den mittfältare typen La Masia aldrig lyckats få fram.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-28 15:58
11-9-10

Jag vill också att sanningen kommer fram. Sanningen över de som kampanjade så hårt för att vi ska få den värsta straffen. Det är svårt för Barca att hitta sanningen sen Rosell startade inbördeskriget inom klubben. Rosell valde en destruktiv väg och klubben har haft samma kurs sen dess.

Laporta var manen som lede laget ut i världen, höjde upp klubben till en nivå de aldrig har varit på samt har gått ut i världen som Djingis Khan och tagit över välden. När hans tid över ute var planen att manen som tar över ska fortsätta därifrån eller åtminstone hålla oss på toppen så länge vi hade spelare som Messi, Xavi, Iniesta e.t.c.

Vad gör Rosell när han tar över kungadömet? Ett rike som hade total dominans i fotbollens värld? Han startar ett inbördeskrig. Det jag försöka komma fram till är att Barca kommer aldrig ta reda på sanningen så länge den här juntan är kvar. Därför att de har samma mentalitet som Rosell. Nämligen att hellre lägga sina resurser att förtrycka sina egna än att hålla koll på sina fiender.

Är det någon av er som minns en enda gång under Laporta där han ställde till det för klubben under hans tid som president. Han gjorde allt, allt för att ha ett enat front och lägga resurserna på att kriga mot fienderna utanför Barca.

Enda anledningen vi har vunnit någon liga titel här, cup, (cl plus liga stavas Messi, Iniesta Xavi).

Jag hoppas att sanningen kommer fram under vår livstid.
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-05-28 15:55
Jag tycker att vi borde satsa på våra mittfältare som finns i klubben. Jag tycker att vi har många unga mittfältare i klubben. Samper, Denis, Halilovic, Rafinha och jag har kanske glömt någon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-05-28 15:54
Haha, om det stämmer att firma Pogba-Raiola bett om att få bli klubbens andra bästa betalda spelare efter Messi så kan han mer än gärna gå till Real Madrid eller PSG istället där sånna klubbar inte har några problem med att dela ut mobsterlöner till spelare som inte förtjänar det än. Tror de verkligen att han ska tjäna mer än Neymar, Suarez och Iniesta? One big freggin' lol på det. Neymar hade kanske inte hunnit bevisa så mycket innan vi gav honom en relativt hyfsat lön, men han var fortfarande världens mest eftertraktade spelare ich dessutom är han alla klubbars PR-dröm, han drar in så mycket tillbaka till Barcelona rent kommersiellt på ett sätt som Pogba aldrig ens kommer att vara i närheten av. Spelar absolut ingen roll hur bra Pogba spås att bli osv, aldrig i livet att han ska vara klubbens andra bästa betalda spelare. Han får bestämma sig för vad han prioriterar, pengar eller framgång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca!54
2015-05-28 15:50
Ali G

Den brasilianska versionen av Pogba, Född 1997. Är redan etablerad i fluminenses första lag och har redan gjort 4 mål som mittfältare. 20 miljoner euro är ett rimligt pris. Hans marknadsvärde kommer öka oerhört mycket.
Barcelona Ali G
2015-05-28 15:44
Barcelona and Fluminense reached 3.6M deal on first option on midfielder Gerson (18). They would want to sign him for 20M in January. [ge]

Har någon koll på den här killen? 20M känns lite för mycket.. Eller så kanske kostar han de dubbla nästa år.
Barcelona 11-9-10
2015-05-28 15:33
Freeyourmind Jo jag är inne på samma spår, därav vill jag hellre få fram sanningen bakom fulspelet än att dom skall förkorta straffet. Jag tar det som något positivt att dom går på oss, finns folk som är rädda och tar till all medel mot oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-05-28 15:30
Varför är Blatter och Fifa korrupta? Jag är säker att även om Bil Clinton vore Fifa-s president hade han också blivit anklagad för att vara korrupt. . England sedan de inte fick VM har startat en enorm kampanj och de har utnyttjat sin makt att sprida det ena och det andra..Hade England fått VM istället för Ryssland hade Blatter varit älskad idag. ..
Och nu alltså USA ska blanda sin näsa inom fotbollen också. ..
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-28 15:24
och om jag inte minns fel så har inte barca gjort fel enligt la liga reglerna utan fifas. alltså har halva la liga gjort samma skit säkert. men vem får skulden? jo barca och när? jo efter precis när barca behöver nytt blod i laget. alltså ett riktigt slag under bältet..

UT MED SMUTSET BLATTER o hela korrupta ligan
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-28 15:21
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

klockrent!! precis vad jag känner, alla åker på böter men inte barca. skummaste jag vart med om. roliga är att real o atletico begått exakt samma brott och vad fick dom? nada!
Barcelona Treyh
2015-05-28 15:20
@Leo y Cesc:


Om det stämmer så hoppas jag inte han kommer. Ifall han tjänar mer än Iniesta, Neymar, Busquets och Suarez (som alla bevisat sitt värde betydligt mer än honom) så kommer det rubbar balansen i laget. Det är bara kolla på Real Madrid hur det har gått med deras galacticos värvningar - och hur det har påverkat laget.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-28 15:18
@11-9-10:
Hade alla andra straffats på samma skala som Barca har blivit straffade så hade jag tyckt att vi förtjänade straffen. Men du måste erkänna att straffen är väldigt, väldigt skum. Den kom precis när Barca började tappa rankningen, spelet och dominansen de har haft i världen. Det var som att någon planerade nu sparkar vi de så hårt så att de aldrig återhämtar sig. Hur många andra klubbar har blivit straffade på samma sätt som Barca??? De som har åkt på straff har bara fått betala böter. Tänker på Chelsea, PSG och Man City medan Barca åker på den värsta straffen..
Annons: