/spanien/barcelona/forum/369.aspx/spanien/barcelona/forum/369.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-29 14:05
Beast Puyol

Har verkligen så svårt att tyda dig. Det känns lite som att du trollar.
Självklart har du rätt till din åsikt, dock är den i mångt och mycket provokativ, därav triggar du igång flera skribenter, inkluderat mig.

Jag förstår inte vad du försöker få fram med att Messi inte levererar "när de gäller som mest då i finaler för Argentina". Han tog ju de till final när det gäller som mest i ett VM. Inte så att VM bara är en final, det var inte skrivet sen innan att han skulle till final - utan han levererade och tog laget till final. Sen så möter de Tyskland i final och inte Honduras, det behövs ett LAG för att vinna mot Tyskland i final, inte en ensam Messi.

Visst, Messi behövde rycka upp sig i finalen enligt din åsikt, fine, men varför behövde inte resten av laget rycka upp sig? Ta vår senaste CL final som exempel. Messi markerades och gjorde inga må - dock ryckte resterande av laget upp sig och levererade. Innebär det då att Messi inte levererade? Det var väl ändå han som single handedly avgjorde mot Bayern i första mötet och tog Barca till en final. Enligt din logik dock så "briljerade inte han när det gäller, dvs i en final" även fast det förmodligen inte hade varit någon final för vår del utan honom.

"De är inget fel på att man har svaghet i sig utan visar att man är mänsklig som alla andra" Snarare du som vill att han inte ska visa sig mänsklig. Messi ska göra allt - ta de final och vinna finalen själv - eller så är allt runt honom bara en hype.
Barcelona Kröjjff
2018-03-29 13:18
Barcelona Beast Puyol
2018-03-29 12:16
|| Barca || Ingen nedvärderar Messi utan alla har vi något typ av svaghet. De är inget fel på att man har svaghet i sig utan visar att man är mänsklig som alla andra. Är inte ute o cyklar utan jag riktar mer på avgörande moment. Då snackar vi inte om Kval eller något annat. Vi pratar om när de gäller som mest då i finaler för Argentina har Messi inte briljerat som andra matcher i kval när han tog dem till VM. Både CR o Messi har gjort fina saker för sina nationer när det gäller ”Kval” men inte mer än så. Titta på när det är åttondelsfinaler o framåt då kommer du se ett mönster. Spelare som Messi o CR ska vara mer tongivande eller mer avgörande ju längre turneringen vara. Varför ska vi inte få säga vad vi tycker om Messi prestationer när det gäller som mest? Ingen här inne är Messis pappa utan ni behöver inte ta det så personligt utan de är en viss detalj som vi vill se Messi göra bättre o slippa på. Detta är ett forum som kan dela sina åsikter utan att bli målad som troll. Detta skrev du: ”Det handlar inte om att vara fanboy eller likes, man går helt enkelt inte in i ett Barca forum och nedvärderar deras bästa spelare genomtiderna. Framförallt inte när man har ihålliga argument” Vad är de för sätt o skriva på herre gud. Det finns massa här inne som gör allt för mörklägga vad jag sa innan om Messi. Varför ska folk vara så enögda, jag försöker vara neutral sen att folk blir arga eller störs sig på att det kan låta som att jag nedvärderar Messi de är upp till dem. Min poäng är inte att nedvärdera Messi utan ville bara lyfta fram ett änne som är starkt. Men jag ser hur folk agerar o går i gång på fel sätt och får mig att tro jag är helt ute o cyklar nej jag har rätt att tycka så om jag känner så. Å nej jag är verkligen inte ute o cyklar. Är inget fel på att säga något om Messi på forumet dock så har jag försökt hålla en bra nivå när jag diskuterar med dem som har skrivit något bra tillbaka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-29 11:50
Rätta mig om jag har fel nu, vinner vi cupen så är el classico vår första hemma match efter det. Tvingas inte real till en el pasillo då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-29 11:48
Haha coutinho ska det vara givetvis som ytter!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vronskij
2018-03-29 11:48
@ 9 || #5 sergiobusquets:


Blir jobbig match för Iniesta det där ;)
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-29 11:46
Sevill matchen kommer bli intressant. Busquets och Semedo skadade, ryktas att Messi inte kommer starta samt tveksamt ifall pique startar då han fortfarande har känningar. Roberto pique/vermaelen umtiti Alba Paulinho Rakitic iniesta Dembele suarez iniesta En helt okej elva i en tuff borta match, kommer finnas gott om yta för trion där framme.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-03-29 11:14
Caz Förstår hur du tänker sen får vi inte glömma att Sevilla släppte in en hel del mål med Jorge Sampaoli som tränare. Jorge Sampaoli tänker mkt offensivt så de kan både vara bra o dåligt beror mkt hur man själv väljer att se det på. Kan kanske gynna Messi de lär vi få se i VM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2018-03-29 08:45
@Beast Puyol:


Och ändå håller de nollan så ofta i turneringar trots det? Jävlar vilket jobb Otamendi och Mascherano måste göra då! Återigen är det offensiven som är problemet, deras statistik framåt är tragisk, framförallt när Messi inte är med. Det är det som måste lösas om de ska göra något.

Kan ju även ta detta kvalet som ett exempel, 16 insläppta mål på 18 matcher är inte dåligt och näst bäst i kvalet, däremot gjorde de lika många mål som det sämsta laget i kvalet, 19 mål.

Som sagt, det kan ändras med Sampaoli som spelar mer riskabelt än vad Sabella gjorde och vad Bauza gjorde och även Tata men det är offensiven som har varit problemet för Argentina de senaste åren och få spelare som presterat framåt utöver Messi.
Barcelona II Barça II
2018-03-29 08:12
@Beast Puyol Du är helt ute och cyklar! Förstår inte ens varför Messis landslagskarriär blir en diskussion efter en match där han sitter på läktaren!?! Vart var du när han på egenhand gjorde hatrik som innebar att Argentina tog sig till VM? Eller när han egenhand tog de till VM final? Det handlar inte om att vara fanboy eller likes, man går helt enkelt inte in i ett Barca forum och nedvärderar deras bästa spelare genomtiderna. Framförallt inte när man har ihålliga argument.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 9 || #5 sergiobusquets
2018-03-29 07:50
Japp peka finger på dom andra, Mascherano och otamendi är fullständigt briljanta. Otamendi är fullständigt värdelös Mascherano är den huvudlösa ”taktikern”.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-03-29 06:59
Caz Problemet ligger att det finns flera spelare som inte gör de defensiva jobbet. Mashe gör jobbet och även Otamendi gör också sitt. Resten gör inget vidare jobb. Det handlar positionsspelet och väldigt få gör rätt när dem väl ska försvara. Titta på Spanien och Tyskland när gäller försvarspelet. Där brister det enormt hos Argentina. De är bara hoppas att de löser den biten innan VM. Jag hoppas verkligen att Messi får lyfta VM pokalen de hade varit de bästa som skulle hända honom. Bara hålla tummar för Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2018-03-29 06:31
@Beast Puyol:


Är det inte en konstig grej att skriva när de har haft bra defensiv i turneringarna? Det är framåt och på mittfältet de har det svårt. Det är bara Messi som fungerar framåt och måste göra det mesta men defensivt har det ofta sett bra ut, möjligt att det kan bli annorlunda med Sampaoli som tar mest risker än vad Sabella gjorde till exempel men det är ändå en konstig grej att skriva.
Barcelona Beast Puyol
2018-03-29 01:24
Romelu Umtiti De var ett exempel om Ronaldinho. Inget annat. Dock så håller jag med dig om sista biten. Välskrivet uppskattats enormt hos mig :) Även om Messi gör ett Hattrick för Argentina i finalen så kommer dem ändå förlora för dem är så dåliga där bak de känns som att Argentina är så mkt efter när man tittar på Spanien och Brasilien även Tyskland.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-29 01:13
Beast Puyol Du säger emot dig själv igen genom att ta upp Ronaldinho mot Real i detta. Hur många gånger har inte Messi avgjort säsonger, inte för att tala om matcher, på egen hand när det kommer till KLUBBLAGSFOTBOLL? Du sa ju i ett tidigare inlägg att LANDSlagsfotboll och KLUBBlagsfotboll inte var jämförbart - ändå jämför du Messis landslagskarriär med Dinhos hattrick mot real... Hade Argentinas anfall varit så bra som du påstår hade man nog vunnit VM-finalen. Messi som enligt dig var osynlig spelade ändå fram Lord Higge en och annan gång till lägen som den mest okalibrerade Suarez inte hade missat. De hade ju massvis med lägen igår, hur kunde inte detta fantastiska offensiva Argentina då bara göra ett mål på alla dessa lägen? Och det på en hörna av en mittback. Jo för att hela laget är dysfunktionellt, framförallt utan Messi. Argentina kommer inte att vinna VM och det beror inte på att Messi är dålig, eller underpresterar eller är en dålig ledare, utan det handlar om att hela laget är dysfunktionellt. Hade Messi spelat för Spanien (ett funktionellt landslag) hade han med en bråkdel av den effort han lagt på det Argentinska landslaget gjort betydligt fler mål, fler assist och vunnit betydligt fler priser. Han hade haft minst ett VM- guld och ingen hade någonsin tvivlat på att han är historiens störste.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-03-29 00:32
Cule4life Min elva: Rulio Mercado Otamendi Fazio Rojo Mashe Banega Dybala Messi Di Maria Aguero Bänk: Biglia Icardi Higge Romero Celso (spelar i PSG) Funes Mori Lanzini Angel Correa Mm Nu satte jag Dybala i elvan, allt går om man får ihop laget. Om tränare får laget att stämma så hade både Messi o Dybala kunnat funka tsm dock så är kommer denna elvan aldrig ses då deras tränare är tydlig med vad han tycker om Dybala bredvid Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2018-03-29 00:22
Vilken är Argentinas bästa elva ? Messi Aguero Banega Fazio Otamendi är självklara. Men resten?
Barcelona Beast Puyol
2018-03-29 00:15
Romelu Umtiti Måste vara svårt att skriva Beast Puyol menar hur svårt kan det vara.... Gillar dock inte hur du ironiserar mig de sättet du skriver på. Om du tittar ner så skrev jag allt handlar om vilka spelare du har bredvid dig och kemin och rätt tränare är ett måste om framgång ska nås. Självklart så hade både Zizou och Ronaldo mkt bättre trupp men allt handlar inte om megastjärnorna som sagt titta bara på hur Ronaldinho själv mosade Reals stjärnliga på Bernabeu vinst med 0-3. Så du får ett halvt poäng av mig. Om du inte har rätt tränare så är du körd. Nu har Argentina så pass bra anfall så de är skrämmande men dem faller när det gäller i både mittfälts och försvaret samt målvakts positionen. De är klart att det är merit i sig att ta sig till final men du får det låta som om Tyskland var så mkt bättre än Argentina 2014. Argentina satte inte sina lägen och Messi var helt osynlig. Menade att både CR o Messi är osynliga när landslaget behöver dem som allra Mest Dvs i finaler.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-28 23:46
Beast Puyol heter du såklart
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-03-28 23:43
Beast Boy Du talar mot dig själv hela tiden. Du nämner hur Zidane och Ronaldo avgjorde finaler, dock glömmer du vilka trupper de hade med sig. Jämför trupperna de spelade med och truppen Messi tog till en VM final, eller truppen C. Ronaldo tog till en EM final. Båda de trupperna är Messi eller C. Ronaldo + ett lag av stockar i jämförelse vad Ronaldo och Zizou lirade med. Sen får du det att låta som att man spelar 4 finaler på landslagsnivå varje år. ”De har inte gjort ett skit - nå framgång med landslaget - dvs avgöra finaler - där har de något att jobba på”(något så skrev du). Om man har tur får man åtminstone spela en final i sin karriär (och då är man jäääääävligt lyckligt lottad), har man ett landslag i Portugals och Argentinas kaliber har du tur om du tar dig till en kvartsfinal - tar du dig till final är det en bragd. Tänk att spelare som Demichelis har spelat en VM final framförallt pga Messi. Tar du ditt lag till final och förlorar så får du ett Silver, förutom om du heter Messi - för då är det fiasko och då blir Beast Boy besviken och sågar dig :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-03-28 23:37
Zibarca Ska göra en Mourinho.... Well i have nothing too say... Nothing!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2018-03-28 23:21
[QUOTE=Beast Puyol ]Jag lämnar Messi snacket här för jag känner att det är flera här inne som måste få Likes för att kunna ta en ”Messi kritik”. Ingen människa är perfekt och Messi har massa andra sidor som är bra. De här forumet visar gång på gång att så fort någon säger något om Messi ja då ska alla ta det så personligt. Så jag behöver inte Likes som många här inne strävar efter då säger jag inga namn... Har full respekt för andras åsikter. Dock så ser jag ett mönster. Så fort jag skrev något som inte passade in om Messi då såg hela dag hur folk försökte skydda Messi. Dessa fan-Boys måste se från en annan vinkel. CR och Messi fanboys måste sluta vara så enögda. Dessa 2 är helt fantastiska på deras sätt att vara men dem är mänskliga så dem har brister dem med. Ska jag vara helt ärlig så varken Messi och CR gjort ett skit för landslaget. Då menar jag viktiga mål som gör att landslaget når framgång dvs avgöra finaler. Att ta sitt nation till EM eller VM via kval är inget folk kommer lägga de på minnet. Dem folk kommer ihåg mest är finaler där är både Messi o CR dåliga på. Titta på Ronaldo (brasse) där har ni en som har avgjort en final. Eller titta på Zidane där har ni en till. CR och Messi har gjort massa gott för sina klubblag men när landslaget behöver dem så är dem så markerade så glänser inte på samma sätt som i klubblag. CR och Messi har skickat sina nationer vidare till EM och samt VM via kval visst de är imponerande men det är inte så att dem har avgjort en final själva där har dem bägge något att jobba på. Mkt handlar om vilka spelare du har bredvid dig och hur kemin är samt hur dem spelar med och rätt tränare helst behövs för nå målet som vinnare. Önskar alla en skön kväll. [/QUOTE] Wow. Kan inte ta dig seriöst. För det första så var din kritik helt obefogad och löjlig, för de andra så har det inget med likes och fanboys att göra. Det är snarare fanboys som kommer med obefogad kritik mot deras hatobjekt som Ronaldo för oss och Messi för Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-03-28 23:17
|| Triplete Förstår hur du tänker o håller med dig tillvis del. Men klubblag så är det en annan femma där har CR o Messi satt ribban allt för hög. Jag var mer inne på landslaget där bägge har visat sig vara mänskliga alltså och gjort många platmatcher. Därför har dem inte varit avgörande i finaler i VM eller EM eller Copa-finaler. Dock ska jag tillägga att dem som CR o Messi har gjort för klubblagsnivå är sinnessjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2018-03-28 23:03
Beast Puyol

För att kontra på det du sagt; du snackar mycket om landslagsfotboll men har gamla Ronaldo, Maradona, Pele, Zidane etc. gjort det Messi och Ronaldo gjort år efter år på klubblagsnivå?

Svar: nej: Dom har varit på topp i 10 år, presterat år in och ut och därför lär jag hålla dom som mina 2 största fotbollsspelare jag sett under mina år som fotbollsfan.
Barcelona Beast Puyol
2018-03-28 22:53
Jag lämnar Messi snacket här för jag känner att det är flera här inne som måste få Likes för att kunna ta en ”Messi kritik”. Ingen människa är perfekt och Messi har massa andra sidor som är bra. De här forumet visar gång på gång att så fort någon säger något om Messi ja då ska alla ta det så personligt. Så jag behöver inte Likes som många här inne strävar efter då säger jag inga namn... Har full respekt för andras åsikter. Dock så ser jag ett mönster. Så fort jag skrev något som inte passade in om Messi då såg hela dag hur folk försökte skydda Messi. Dessa fan-Boys måste se från en annan vinkel. CR och Messi fanboys måste sluta vara så enögda. Dessa 2 är helt fantastiska på deras sätt att vara men dem är mänskliga så dem har brister dem med. Ska jag vara helt ärlig så varken Messi och CR gjort ett skit för landslaget. Då menar jag viktiga mål som gör att landslaget når framgång dvs avgöra finaler. Att ta sitt nation till EM eller VM via kval är inget folk kommer lägga de på minnet. Dem folk kommer ihåg mest är finaler där är både Messi o CR dåliga på. Titta på Ronaldo (brasse) där har ni en som har avgjort en final. Eller titta på Zidane där har ni en till. CR och Messi har gjort massa gott för sina klubblag men när landslaget behöver dem så är dem så markerade så glänser inte på samma sätt som i klubblag. CR och Messi har skickat sina nationer vidare till EM och samt VM via kval visst de är imponerande men det är inte så att dem har avgjort en final själva där har dem bägge något att jobba på. Mkt handlar om vilka spelare du har bredvid dig och hur kemin är samt hur dem spelar med och rätt tränare helst behövs för nå målet som vinnare. Önskar alla en skön kväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-03-28 22:48
Messi will not be in the starting XI against Sevilla. https://t.co/k49SF8y6DE Nu får de andra kliva fram.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2018-03-28 19:14
Romelu Umtiti Antingen det eller så tajmar han det fantastiska vädret vi har just nu. Men självklart hoppas man på att det här med någon övergång att göra. Gillar honom skarpt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-03-28 18:22
Lucas Digne has returned from international duty with the French squad with a thigh injury. According to tests carried out on Wednesday he will be out for around 3 weeks #FCBlive https://t.co/KxrM2F9Gvp Otur.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2018-03-28 16:51
[QUOTE=Beast Puyol ]Zibarca Väljer att inte ha någon som helst diskussion med dig. Märks tydligt att du är så omogen. Jag har varit medlem här i över 13 år så grabben. Dags att skriva som vuxna så vi kan ha fin dialog. [/QUOTE] Haha grattis! Du är den största culen av dem alla. Tack! Inte för att det varit någon diskussion men utan bara en massa idiotiska påstående från din sida och några till härinne. Om du vill att folk ska ta dig seriöst så får du helt enkelt skriva och föra seriösa intressanta diskussioner. Har dessutom varit en Culé sen 94, du kan försöka lista ut hur gammal jag är, grabben. =)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2018-03-28 16:43
Instämmer med Kröjff. Amen på den Presas Oleguer
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: