/spanien/barcelona/forum/3685.aspx/spanien/barcelona/forum/3685.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2015-05-22 16:28
Såg El Flacos artikel angående opinionsundersökningarna som Benedito lagt fram och jag måste säga att jag är extremt orolig.

Laporta 29,8%, Bartomeu 23,7%

Det här gör mig inte bekväm kan jag säga. Tycker att skillnaden är alldeles för liten, bara 6,1% och allting kan ju hända. Är mycket rädd att Bartomeu utnyttjar den här framgångsrika våren och medlemmar luras in i fällan. Jag har ingen förståelse alls för hur någon kan rösta på en kandidat som riskerar att sitta i fängelse, jag fattar inte. Det går inte in i skallen. Då har jag inte nämnt alla de misstag Bartomeu och hans junta har gjort.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 16:13
Junta dimision - Dom var helt ok enligt mig. Jag är väldigt svag för Barca tröjor tycker dom är finna oavsett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-22 16:12
Angående matchen imorgon så vill jag se det bästa laget spela. Jag har stor respekt för La Coruna och hoppas dom klarar sig även om det ser mörkt ut (Eibar har hemmamatch mot Cordoba). Det är en klassisk klubb som jag vill se i La Liga varje säsong. Med det sagt så är FC Barcelona det viktigaste. Det kan vara svårt för en spelare som inte spelat på 2 veckor och sedan ska in direkt i en final. Spelaren kan tappa i matchtempo, rytm, energi med mera. Därav viljan att se det bästa laget imorgon. Finns det däremot någon spelare som har det minsta skadekänning eller känner sig trött så bör denne säga till och vila istället. Så här hade jag ställt upp annars:

Stegen
Dani-Piqué-Vermaelen-Alba
Xavi-Busi-Iniesta
Leo-Suarez-Ney

Jag vill se Stegen spela så att han kommer i matchtempo. Jag tror att Bravo skulle acceptera och förstå det mer än någon annan match. Vermaelen vill jag ska starta enbart för hans skull så att han kan få nån match den här säsongen. Han kan också bytas in men hade velat starta med honom så han känner känslan när man går upp för trapporna till planen. Xavi behövs ingen vidare förklarning. Vill se han utbytt i 89:e minuten så att han får en feeeeet avtackning. Sen vill jag se att han startar och spelar med Iniesta en sista gång, därav valet på Iniesta istället för Rakitic. Annars inga konstigheter.
Barcelona Junta Dimision
2015-05-22 16:12
Barcelona's home kit for next season, which will have horizontal stripes, will be officially presented this weekend. [md]

Skjut mig.
Barcelona 11-9-10
2015-05-22 16:11
Vi måste påbörja föryngring av laget, går Alves kontrakt ut så får det vara så. Vi måste börja tänka på framtiden med Alves kan tackas av och aldrig glömmas bort. Nytt kontrakt skall han absolut inte ha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 16:10
Lion24 Har också tänkt på att det hade varit mycket smartare att investera dom pengarna på en ny högerback. För om man förlänger med Alves så kommer han antingen vara startspelare i 3 år framöver (tvivlar på att han klarar att hålla en sån hög nivå så länge) eller att vi har högerback som sitter på bänken i kanske två år och tjänar 9 mille om året. Just nu verkar det inte finnas ett överflöd med duktiga högerbackar. Jag är också osäker på om montoya klarar av att leverera på en tillräckligt hög nivå. En intressant HB är ju Hector Bellerin, men jag vill inte att Barca köper honom. Han drog till Arsenal för pengarna och då får han vara kvar där. Vi gjorde misstaget att köpa tbx Fabregas som även han drog för pengarna från första början. Eller jag är osäker på om cesc drog för pengarna. Vi fick ju läsa att Pep uppmuntrade honom till att dra till Arsenal för att komma bort från familjeproblemen hemma och att Pep lovade att ta hem honom till Barca igen,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona vic111
2015-05-22 16:10
Jag håller med! Roberto ska ta över nummer 6, klubbens framtid tillsammans med Montoya, Douglas och Masip ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona vic111
2015-05-22 16:10
Jag håller med! Roberto ska ta över nummer 6, klubbens framtid tillsammans med Montoya, Douglas och Masip ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-22 16:06
Hämta killen snabbbbbt haha älskar fekir
Barcelona Lion24
2015-05-22 16:02
LeoMessi

Ska jag vara ärlig så tycker jag inte heller att Dani förtjänar 9M. Då är det kanske bättre att köpa en ny spelare. Köper man en ny spelare så betalar man kanske 20M och Alves kommer få dessa 20M om han stannar kvar. Så därför kan det vara bra att köpa en ny högerback. Vi kan spela en höst med Montoya eftersom det inte är avgörande matcher som på våren men aldrig under en hel säsong. Jag tror verkligen inte på Montoya, han och Messi skulle vara tidernas krock i spelförståelse och teknik. Om Alves inte accepterar en löneminskning och vill dra till en klubb som ger han det han får nu så förstår jag honom. Man måste tänka till lite grann innan man skriker hejvilt, tycker jag. Man måste förstå att det är såhär verkligheten ser ut bland fotbollsspelare. Dom som är 30+ är extra försiktiga när det gäller kontrakt och lön eftersom det förmodligen är deras sista. Dom har tillräckligt till att försörja 10 generationer men har man 1M så vill man ha mer. Det är egentligen ett människoproblem, inte Alves problem. Tycker jag om det? Nej, men det är så det funkar.
Barcelona el Flaco
2015-05-22 16:01
En journalist som står nära Laporta och har bra kontakter inom ex-presidentens entourage sade igår natt att Laporta tänker ställa upp i det kommande presidentvalet. Han har inte planerat att göra några officiella uttalanden, men ska ha sagt till sina närmsta vänner att han har allt förberett tills valdagen blir känt.

Laporta ska också ha varit upptagen med ett allvarligt familjeproblem, vilket säkert har varit ännu en anledning till att han har synts och sagt så lite som möjligt, men det verkar som tur är ha löst sig.

Journalisten sa också att Mundo Deportivo väljer att inte skriva särskilt mycket om Laporta och ge honom så lite utrymme som möjligt i sin tidning, vilket inte är någon nyhet direkt. MD har alltid varit den här juntans knähundar och inofficiella språkrör. Men det viktigaste är att Joan Laporta verkar ha det klart för sig att han kommer ställa upp i valet. Hoppas, hoppas.
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 15:52
Lion24 Om det visar sig att Alves inte fick det kontraktet som han ville ha så kommer jag att vara den första med att komma ut och be om ursäkt för min hårda ton mot honom. Jag har inte varit allt för källkritisk angående hela Alves-soppan. Men med tanke på hur mycket han har krånglat innan så blir jag inte förvånad om det stämmer. Men å andra sidan så skulle jag inte heller bli förvånad om allt är en ren lögn att Alves har fått det kontraktsförslaget han ville ha. Sen så tycker jag inte att han längre förtjänar 9 M om året då han blandar och ger så otroligt mycket. Men vill han ligga på ungefär samma lön som förut så kan jag ändå acceptera det. Vill minnas att Mathieu faktiskt gick ner i lön för att komma till Barcelona. Fabregas (som jag knappt har respekt för längre) gick med på att inte ta emot en del av transfersumman när han kom till Barca, tror det var ca 10 M och de var endast för att Barca skulle ha råd att köpa in honom. Sen kanske dessa uppgifter inte stämmer helt riktigt, men jag vill gärna tro att det finns spelare som inte endast spelar för kärleken för pengarna. Självklart förstår jag att du hellre drar till en klubb som betalar ut 9 M om året än till en som betalar ut 2 M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Flexus
2015-05-22 15:51
Imorgon måste man få låta Suarez spela lite. Man vill inte att han ska helt tappa matchformen inför finalerna. Om han blir inbytt eller startar och sen utbytt kvittar för mig. Bara han får minst 30min.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 15:49
Andresito 7-8 miljarder sedan 2009 är ett faktum. Kolla upp siffrorna min vän.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-22 15:39
LeoMessi

Angående hård ton, haha. Nä men helt seriöst, vem har sagt att klubben erbjudit Alves den lön och kontrakt som Alves velat ha? Bartomeus hundar (journalister)?. Jag tror inte ett dugg på det där. Kom ihåg att det är nyvål om 2 månader. Jag har för mig att jag läste nånstans där Bartomeu hade anlitat en ''valkampanjare'' som skulle ge honom råd och tips på vad han skulle göra och hur han skulle bete sig. Jag har för mig att det var samma person som hjälpte Laporta med sin kampanj. Där stod det att Bartomeu bör vara så synlig som möjlig så att medlemmarna kommer ''nära'' honom. Bartomeu bör prata om transfer och spelare. Är inte det här ännu en taktik där allting är spelarens fel? ''Vi gav Alves det han ville ha men han ville inte ha det''. Precis på samma sätt som man vill få bort Messi? Allting ska vara någon annans fel än Bartomeus.

Nej jag litar inte ett dugg på han eller hans hundar. Jag tror att Alves mer än gärna vill stanna kvar i Barcelona. Kolla bara på bilderna och se hur han trivs. Ser det ut som han är utanför? Han är typ bästa polare med Neymar och Messi sa själv i en intervju ganska nyligen att Alves var hans bästa polare i omklädningsrummet. Barcelona är en vacker, fin och varm stad och om han skulle få det han ville, varför skulle han lämna allt det där? Det finns ingen chans att jag tror på det, aldrig någonsin.

Girighet, man måste tänka till lite grann. Fotbollsspelare är extremt giriga, speciellt när man kommer över 30+ strecket. Varför drar Xavi till Qatar? Jo för att tjäna några ''kronor'' innan han lägger av för det är hans sista kontrakt. En spelare som känner att han ska få sin sista kontrakt vill ha ut så mycket man kan på den, för det är ju som sagt sista kontraktet. Jag har svårt och tro att en fotbollsspelare kommer tjäna över 80-90 miljoner kronor när han har lagt skorna på hyllan. Det är så det funkar och Alves är inte undantag, tyvärr. Men angående rykterna om att Alves inte accepterat DET HAN VILLE HA? Nej, inte i min värld.
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 15:29
Och om tonen mot Alves är för hög så är det endast för att man faktiskt älskar honom och att man är ledsen över att han endast tycks bry sig om pengarna. Hade det varit för att han vill testa nya utmaningar så hade han haft mitt fulla stöd. För det respekterar jag, han har redan vunnit allt med Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-05-22 15:27
Barcelonistas Håller med koeman92. Du är alldeles för beroende av Real Madrid. Du säger även att det du tar upp är "ren fakta", nej det är det inte. Bara en sån sak som att man spenderat 7 miljarder på 5-6 år visar bara på att du gillar att överdriva lika mycket som El Pasillo. Du tar upp att Real Madrid supportrarna är kaxiga. Samtidigt så har du i princip alltid ett öknamn åt deras fans eller klubb, exempelvis "Madidiots" och "La Puta". Jag vet inte hur du kan tycka att du är en bättre supporter än de du sägs hata. Anser du att du är en ideal supporter av en klubb vars motto är Mes que un club? Hört talas om respekt för motståndaren? Säger inte att man ska älska sin motståndare. Men det är tröttsamt att varje dag läsa hat efter hat. Du är inte den enda Barça-supportern som ogillar Real Madrid, du behöver inte känna behovet att visa det varannan dag. Sorry för ot.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-22 15:22
Lion24 Det är ingen som förnekar hur otroligt viktig Alves har varit för Barcelona och att han har varit klubbens bästa HB genom tiderna. Med det sagt så tycker jag inte att man inte ska kritisera hans girighet. Bara för att han har varit otroligt viktigt för oss så betyder det inte att man inte ska kritisera honom när han håller på att hora sig med kontraktet. Klubben gav honom det kontraktsförslaget han önskade och han accepterade det. Sedan kommer bättre förslag från andra klubbar och då är inte Barca intressant längre, han vill bara ha mer pengar. Om 9 M om året inte duger för honom i Barca så får han dra, för just nu spelar han endast för kärleken till pengarna. Själv är jag otroligt trött på hans lekar, varje gång det har varit kontraktsförhandlingar så har hotat att dra till en annan klubb och sedan gråta ut om hur han inte får den uppskattningen han förtjänar, att han värde som han förtjänar. Just nu så get Barca honom mer han förtjänar och om pengar är allt så får han gärna dra någon annanstans. Ja, han är den bästa högerbacken vi har haft och han är en stor bidragande faktor till våra framgångar. Men hans girighet förtjänar kritik. För den lönen han kräver så ska han åtminstone slå något inlägg per match som inte är heeeeelt jävla åt helvete. Så länge hans familj inte käkar rostad enhörning och stuvad panda till frukost så ska 9 M om året räcka gott och väl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 15:17
Liunil Masse - det är sådana spelare som ska komm till Barca. Spelare son verkligen brinner för klubben. Koeman92 - det jag tog upp är ren fakta. Läste du ens vad jag skrev? Jag ser inget hatiskt i mitt inlägg? Ja jag hatar Real Madrid, men just i mitt senaste inlägg så höll jag mig på en bra nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-05-22 15:10
Jag tycker att tonen mot Alves är alldeles för hög. Klubbens bästa högerback genom tiderna förtjänar inte en ''ta sitt pick och pack och dra'', Alla vet vad Alves har gett oss de senaste åren, om han väljer att lämna så tar jag med mig det positiva från honom. Har det funnits nån ytterkant som varit giftigare än Dani-Leo som 08/09 säsongen? Dom lekte fotboll där ute på kanten. Alves är en legend i Barcelona och han förtjänar inte såna hårda toner.

Jag håller däremot med om att Alves inte bör ge en presskonferens på tisdag (om han gör det, än är det fortfarande bara rykten och ingenting är officiellt). Inte bara för Xavis skull utan för hans egen. Jag tror inte att han skulle få den avtackning han skulle få nu när Xavi lämnar för helt ärligt så känner supportrar mer gemenskap med Xavi än i och med att Xavi är egen produkt, katalan och spelat en massa år i FC Barcelona. Jag tycker heller inte om att fokus riktas ifrån Xavis avsked för den bör och ska vara speciell.

Jag förstår att Alves också vill ha en avtackning men man måste tänka på tajmingen och den är inte där just nu, för han. Jag tror inte att det skulle ta bort så mycket fokus på truppen inför finalerna då det är alldeles för stora/viktiga matcher, det är ju faktiskt en chans på en trippel (återigen).

Vill jag ha kvar Alves? Ja men samtidigt nej. Jag vill ha kvar honom eftersom jag anser att Montoya och Douglas verkligen inte håller måttet, tyvärr. Sedan är det en mycket stor brist på högerbackar men kan man få Darmian, De Sciglio, Aurier eller nån annan utvecklingbar men samtidigt duktig högerback så kan jag leva med att Montoya/Douglas spelar 6 månader. Men frågan är om den nye högerbacken skulle komma och ta en startplats direkt i brist på matchtempo, inlärning o.s.v. En säsong med Montoya/Douglas smakar inte gott i min värld. En högerkant med Messi och Montoya skulle vara tidernas krock i spelförståelse. Messi skulle få dra lasset ännu mer på högerkanten för Montoyas offensiv och spelförståelse är under all kritik.

Samtidigt så tjänar Alves väldigt väldigt mycket. 9M per säsong i 2-3 år? Det blir en summa på 18-27M alltså för en 32 årig högerback. Är det inte bättre att spara de pengarna och köpa en högerback redan i sommar? För man blir ju tvungen att köpa en högerback ändå när Alves lämnar. Alltså blir summan 18-27+summan för den nya spelaren. Mycket oklarheter och det är ingen enkel situation, varken för Alves, som jag tror vill stanna kvar i klubben, och styrelsen.
Barcelona Liunil Masse
2015-05-22 15:01
Lyon star Fekir: Barcelona are my dream club

"Since my childhood, it has been my dream to play for Barcelona," he told Lyonnais a 20 Minutes.

"If I'm lucky enough to play for them one day, it would just be the most wonderful outcome."

Wow! varje stortalang drömmer om Barca!
Barcelona koeman92
2015-05-22 14:59
Barcelonistas

Min vän, kan du allvarligt talat inte prata om någonting annat? Vi vet att du hatar Real mer än du älskar Barca, men ditt ständiga tjat om Real och Ronaldo (som du ibland tar upp när det inte ens är relevant, såsom nu) sänker faktiskt forumets nivå flera snäpp. Du som har varit med en lång tid borde veta bättre, så gör oss alla en tjänst och försök åtminstone att skärpa dig framöver.

På tal om annat, läste precis i MD att Barca även är alerta mot Darmian (Torino) samt Veratti och deras situation, samt att Braida har haft de under uppvakning en längre tid. Den förstnämnda är ett väldigt troligt alternativ som ersättare till Alves, dock är man väldigt osäkra på Veratti som kostar lika mycket som vi har råd att lägga fram i värvningsbudget över 2 år.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 14:51
Real Madrid är en otroligt naiv och kaxig klubb. Låt mig gå igenom några punkter. • deras ständiga kukmätartävling mot Barcelona är så uppenbar att det inte ens går att förneka det längre. Vrf tror ni en spelare som Bale köptes? Dels för att Real kände sig tvungna att köpa en världsspelare med ett stort namn eftersom Barca hade värvat till sig Neymar. Finns så otroligt många fler exempel. Hela deras satsning 2009 var pågrund av dels flytta fokus från Barcas trippel vinst. • en otrolig kaxig aura florerar runt den klubben samt Madridistas. Supportrarna är så naiva att det är skrattretande. Ett par namn kmr inte ge dig en fotbolls era, fotbollen idag är så otroligt konkurrenskraftig att det spelar ingen roll vilka Real värvar för det är inte de som kmr vinna dom titlar. Det känns som dom är bereda att mörda folk för att nå framgångar. Barcelona är en enhet som jobbar tillsammans, det känns som en familj just den miljön som finns i klubben smittar av sig på alla spelare som kmr till klubben. Kolla bara på Suarez? Ser ut som killen spelar i Barca hela sin karriär. • har investeringarna, alla dessa Miljarder, 7-8 miljarder kr sedan 2009 varit värt det? 1 ligatitel samt 1 cl titel är resultat som du kan nå med hälften av dom pengarna. Atletico har visat det,Juventus,Dortmund osv. Barcelona är ett stort undantag då man faktiskt lyckas. Barcelona har också värvat mycket men skillnaden där är att investeringarna blir värt allt i slutändan. Vi har chans att vinna får 4de cl titel på 9 år, medan Real har 1 på 12 år. Vi har 5 liga titlar senaste 7 åren medans Real har 1. Pellegrini,Mourinho,Ancelotti, ingen har lyckats bryta vår dominans. Det var ju the special one som skulle göra det? Vad kmr härnäst? Vad är nästa steg? Kontrollera FIFA och Uefa kanske? För era investeringar och dittan och dattan kmr inte att ta er förbi oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-05-22 14:50
Någon som har koll på ifall gundogan anses helt fri från sin skada? är rädd att han ska bli en vermaelen... för övrigt: har han varit bra den senaste tiden? har läst att många tycker att han inte varit nå vidare sen han kom tillbaka?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-05-22 14:35
@Barcelonistas:


Haha sant, de är galna och lämnar nog inga vittnen kvar. :P
Barcelona Erik Satie
2015-05-22 14:27
Haha Benitez. Vi kan korka upp champagnen med en gång ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2015-05-22 14:26
@Liunil Masse:


Han är egentligen mittback, har varit en stor ledare i ungdomslagen genom åren, kapten i både Barca och Spanien.
Besitter troligtvis mycket pondus och mognad, har dock inte sett honom spela så mycket.
Barcelona Barcelonistas
2015-05-22 14:24
Rambla - han killen som sparkade han oskyldiga snubben hade nog varit i koma om boixos nois hade befunnit sig där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona knoxxx
2015-05-22 14:09
@Rambla~:


Nu är det ju som sagt enbart rykten. Men med tanke på hur värdelösa vi är på att förhandla, och det faktum att vi måste lägga lite mer då vi inte får signa spelaren innan januari 2016, tycker jag att summan är helt okej.
Barcelona knoxxx
2015-05-22 14:05
@Liunil Masse:


Spännande spelare. Inte sett mycket av honom ska jag erkänna. Men det jag sett är att han är snabb. Klok för sin ålder (född 96 tror jag), och är ett riktigt kraftpaket. Har för mig att han varit kapten för de spanska u-landslagen. Spelar så vitt jag vet mittback och inte högerback.
Annons: