/spanien/barcelona/forum/361.aspx/spanien/barcelona/forum/361.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2018-10-04 13:49
Små saker jag tar med mig från gårdagens match mot Tottenham.

1. Messi var helt outstanding. Tänker inte utveckla detta mer.

2. Arthur visar hur otroligt viktigt han kan bli i Barca. En detalj som han gjorde ständigt och som Xavi och iniesta alltid gjorde när de spelade tillsammans, är att ständigt göra sig spelbar. Så fort Arthur släppte bollen så tog han ett par snabba steg för att göra sig spelbar på ny yta. Det är detta som möjliggör ett snabbt spel på mittfältet med passningstrianglar. Övriga mittfältare är alldeles för statiska. Så fort de släpper bollen så står de kvar på samma position och verkar tänka att "nu har jag gjort mitt". Nä, Arthur är definitivt framtiden.

3. Lenglet spelade bra under matchen. Men när Tottenham gör sitt andra mål så tillåts han alltför lång tid att avlossa skottet. Någon måste kliva fram och sätta press på Lamela där och spontant var det nog Lenglets uppgift. Vi var för passiva i försvaret oavsett.

4. Semedo har ofta problem med positionsspelet och kompenserar detta med sin snabbhet. Måste fokusera på att lära sig bemästra positionsspelet mycket bättre.

5. Coutinhos prestation vid Rakitics mål är helt fantastisk. Hatten av!

6. Presspelet var bättre än vanligt. Vi är snabbt upp i press och stressar motståndarna. Vi fyller på med spelare för att täcka passningsvägar och vann mycket boll tidigt tack vare detta.

7. Vi gör som helhet en riktigt bra match men några dåliga situationer som resulterar i 2 mål för Tottenham. Valverde är som alltid handlingsförlamad på sidlinjen och vet inte hur han ska stänga matcher.

8. Jag njöt mer av denna matchen än jag kan gjort på över ett halvår med Barca. Det är i alla fall väldigt positivt och jag hoppas man bygger vidare på detta och ger framförallt Arthur förtroendet på mittfältet. Det är en av de viktigaste nycklarna.
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-04 13:04
the cameroonians

Du är detta forums absolut främsta hjärna. Vi andra får finna oss i att hålla till på reptilsidan.

Barcelona Damon2022
2018-10-04 12:54
messi gjort 10 mål, han kunde vart uppe i minst 15 om häflten av stolpträffen gick in. de helt sjukt vilken start han fått, Nu gäller bara att laget också visar upp form. Jag tycker igår att tothenham visa för mkt respekt och vi lira runt på mitten där dem sakna Eriksen o deli o dembele. Sen i andra dem våga mer och iallfall jag fick roma vibbar när dem kvittera till 2-3. VV måste våga byta in spelare som kan ändra matchen. Visst messi hade 2 stolpar precis innan men ändå totteham saknar halva sin elva.
Barcelona Andresito
2018-10-04 12:26
Skönt att Alba får vila.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2018-10-04 12:15
Official: Jordi Alba has been left out by Luis Enrique's Spain squad again. Sergi Roberto is out because of his injury. Busquets and Paco Alcácer, who is on loan at Borussia Dortmund, made the squad.

Vad är enriques problem egentligen ?
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-10-04 12:13
Kikade lite närmare på statistik från gårdagens heta och fartfyllda fest.

Taget från Whoscored.

Messi får återigen en 10:a i betyg, vilket betyder att han på 9 matcher har totalt fyra "10-betyg". Helt otroligt !!

Busquets slår 92 av 92 passningar, en passningsprocent på 100 % !!

Alba 3 assists !

Messis två stolpskott innebär att han de senaste 10 matcherna har träffat ramen totalt 9 gånger. Marginalerna har verkligen inte varit på argentinarens sida.
Barcelona Dreamteam09
2018-10-04 11:56
[QUOTE=Messi-Alba-Messiiiiii]Du kan väl inte basera det på en match ? Umtiti har gjort sånna matcher titt som tätt och speciellt i stora matcher som tex el classicos. Fast märkt att han sällan fått beröm för det. Kolla på hans passningar i matchen mot leganes och PSV så kommer du se vad jag menar. [/QUOTE] Ärligt talat har Umtiti varit riktigt värdelöst senaste tiden. Enda sen han började bråka om nytt kontrakt har han varit dålig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-04 11:52
Underbart att Alba återigen nobbas av Enrique. En utvilad och motiverad Alba. JA TACK.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-04 11:49
Får tacka lucho som inte tar ut Alba återigen, kan han skippa busquets med så vore det bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2018-10-04 11:14
[QUOTE=astrid]hade varit kul om messi o semedo kunde utveckla sitt samspel. som det är nu går nästan alla passningar till vår vänsterkant (alba). jag köper inte argumentet att pga att messi är vänsterfotad slår han passningarna mot vår vänsterkant. världens bästa spelare måste ju kunna slå passningar utan lätt skruv (alltså raka pass till vår högerkant) om messi hade gått in i banan bara litegran (istället för hela vägen ner till mittfältet) o dragit med sig sin markering av motståndarnas vänsterback, hade en yta öppnats upp till t ex semedo. DET hade jag velat se, iaf någon gång.. [/QUOTE] Jag tror det handlar om två saker egentligen; 1. Som the cameroonians är inne på, Rakitic är för dålig och för opålitlig att kombinera med. Han går och gömmer sig i passningsskugga allt som oftast. Där måste Rakitic fasas ut. 2. Även under Pep-eran hade vi en ytterback som spelade som en forward (Alves) och en defensiv ytterback (Abidal). Det är inget nytt. Vet inte hur många gånger jag har sett Semedo rädda Pique i försvaret. Semedo ska självklart fylla på när det finns läge för det men jag känner mig betydligt tryggare av att ha honom kvar med mittbackarna än att se Rakitic stå där. Rakitic kan ändå inte stoppa en eventuell kontring utan han är för långsam. Kolla på Manchester City och hur Pep använder Kyle Walker. Han gör inte många offensiva utflykter längre då vänsterbacken Mendy spelar som Jordi Alba gör hos oss. Istället för att sträva efter att hitta en högerback som Dani Alves, vilket knappt finns, kanske man borde ta och ändra på den högra innermittfältarens roll på plan. Rakitic position borde man kunna korrigera, få in en mer flexibel spelare. Jag hade gärna sett Saul Niguez i den rollen. Väldigt bra tekniskt, behärskar spelet i ytterzoner då han har spelat på kanten stundtals i Atletico. Hans främsta styrka är hans mångsidighet, spelförståelse och hans driv med bollen. Ett mittfält med: Arthur - Busquets - Saul hade man inte tackat nej till!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona astrid
2018-10-04 10:44
hade varit kul om messi o semedo kunde utveckla sitt samspel. som det är nu går nästan alla passningar till vår vänsterkant (alba). jag köper inte argumentet att pga att messi är vänsterfotad slår han passningarna mot vår vänsterkant. världens bästa spelare måste ju kunna slå passningar utan lätt skruv (alltså raka pass till vår högerkant)

om messi hade gått in i banan bara litegran (istället för hela vägen ner till mittfältet) o dragit med sig sin markering av motståndarnas vänsterback, hade en yta öppnats upp till t ex semedo. DET hade jag velat se, iaf någon gång..
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-04 10:33
Du kan väl inte basera det på en match ? Umtiti har gjort sånna matcher titt som tätt och speciellt i stora matcher som tex el classicos. Fast märkt att han sällan fått beröm för det. Kolla på hans passningar i matchen mot leganes och PSV så kommer du se vad jag menar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mezziahs
2018-10-04 10:16
Tycker vårt försvarspel kan bli väldigt naivt emellanåt, för mycket bolltittande och svaga passningar. Inte minst från Pique men också Raketen och Busi, framförallt i andra halvlek igår...vilket ledde till 2-3 målet tex.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-10-04 10:14
Fantastiskt att Suarez och Couthino släpper bollen vid Messis mål. Framförallt Suarez som inte tänker egoisikt då han har inte gjort mål i CL på typ 5 år... men det får man faktiskt ge honom beröm för!
Barcelona Dreamteam09
2018-10-04 10:13
Nej Umtiti är inte våran bästa back när det gäller uppbyggnads spelet med fötterna. Det är Lenglet och det bevisade han bara genom en match.
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-04 10:08
Kan hålla med i vissa punkter men måste påpeka att Umtiti är våran bästa back när det gäller uppbyggnads spelet mes fötterna. Killen hittar alltid passningar som går förbi hela mittfältet fram till Suarez och Coutinho jätte ofta. Är verkligen en av världens bästa backar när det gäller den aspekten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-04 10:02
Lenglet och marlon! Men den här skit tränaren och ledningen ser inte marlons kvalitet. Hämta hem brassen i januari!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2018-10-04 09:59
Umtiti - Lenglet är ett fint backpar. Dessutom fransmän båda två, kan kanske hjälpa till lite med kemin?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-04 09:57
Mittbacks frågan, så som lenglet spelade igår så går han före umtiti och pique. Hoppas han hittar Sevilla formen och bänkar en av clownerna i mittbackslåset. Han fixade uppbyggnadsspelet briljant och hittade mittfältare och forwards med sina passningar hela tiden. Tillskillnad från pique & umtiti så passar han inte ter stegen varje gång. Jag vet att pique får mycket skit och det ska han ha, men umtiti har varit lika dålig ett bra tag nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-10-04 09:50
Davids3

Alves om Messi var i sin prime fysiskt och lite rappare, annars tror jag att han är rätt nöjd med Alba som det är idag.
Alternativet är ju att loppan skulle spela falsk 9:a, då hade han kunnat söka upp vilken av dem som helst.
Barcelona Davids3
2018-10-04 09:39
Cameroonians - väl skrivet!

Om Alba och Alves spelade samtidigt då de var som bäst. Vem tror du Messi skulle valt? Eller hade det kunnat fungera med att effektiviteten delas mellan dessa två?
Barcelona Dreamteam09
2018-10-04 09:25
[QUOTE=Barca4life98]Med Roberto har vi ingenting framåt eller bakåt tyvärr. Sant men så är det. Vad bidrar Roberto med som Semedo inte bidrog med idag? Ge Semedo självförtroende så kommer han att ta för sig i offensiven också ska du se. [/QUOTE] Nej tack vill inte se Roberto mer i startelvan, Semedo var grym igår förutom sista 15 men det är Valverdes fel som inte märker hur långt in i banan han går. Det var inte första gången Semedo går in och nästan blir mittback och lämnar sin högerbacks position fri för motståndarna. Men överlag bra mycket bättre än Roberto.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-10-04 09:24
All respekt till Albas assist-hatrick. Men Suarez gjorde igår två "ghost-assist" som motsvarar Albas karriär :DDD
Barcelona Dreamteam09
2018-10-04 09:23
Semedo alla dagar i veckan före Sergio Roberto
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-10-04 09:18
Sitter och tittar på highlights nu. Messi assist och passningar...

Alltså, jag undrar om Messi själv vet hur bra han är, eller om han underskattar sig själv lite? Förstår han hur överlägen han är?
Barcelona the cameroonians
2018-10-04 09:08
@astrid:


När Messi utgår från högerkanten och tar sig inåt gör att ytan offensivt uppstår för Semedo och ger oss möjlighet att anfalla där.

Dilemmat är att Rakitic som är den högra interiorn inte erbjuder väggspel/kombinationer och därför är det lätt för motståndarna att stänga ytan. Då är det bakåtpassning som gäller alternativt ett inlägg på måfå.

Och eftersom vi inte har någon naturlig påfyllare i straffområdet är det meningslöst. Semedos uppgift är att hålla bredden så att vi kan cirkulera bollen från kant till kant och trötta ut motståndarna.

Hade Messi varit högerfotad hade Semedo fått samma bollar som Alba och kanterna hade bytt karaktär med varandra.

Skillnaden mot förr är att Alves var extremt bra en mot en och att Xavi spelade interior. Helt annat kombinationsspel och fler möjligheter till trianglar vilket Messi älskade och därför var mer aktiv där och då.

Så - vi har två olika kanter och därför ska vi inte förvänta oss att Semedo/Roberto bidrar lika mycket offensivt. Men högerbacken måste kunna ligga brett och ha löpstyrka för att "lösa sin kant" av egen kraft.

Annars undrar jag om Semedos positionsspel i andra halvlek när han låg väldigt centralt berodde på att Piqué hade känningar och inte kunde ta maxlöpningar. För nog såg det lite udda ut?
Barcelona Passa_Bollen
2018-10-04 08:56
Det bästa av allt är det bara kan bli bättre!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-10-04 08:53
Messi är den typ den enda spelaren som slår hockey assist till sig själv haha fantastiskt! Han var inblandad i alla målen idag och jag sa efter 30 minuter att han kommer bli Man of the Match även om han går mållös eller assist lös det är det som skiljer Messi från de flesta. Arthur vilken kung, helt rätt man för oss! Semedo var bra i första halvlek tyckte Lenglet gjorde det bra också. Det som oroar mig är att alla målen kommer från Albas kant, det kommer inte alltid att lösa sig och vi måste få in Semedo mer i anfallet! Bra match av Barca, men vi är INTE nöjda här! Nu väntar Valencia där 3 poäng är super viktiga för oss i ligan!
Barcelona astrid
2018-10-04 08:52
ni som klagar på semedos offensiv: såg ni vad som hände när han klev upp i plan? ingen rörelse på andra spelare, ingen som hjälpte honom. vem ska han passa? ska han dribbla förbi 2 spelare o sen passa messi/suarez? varenda gång han sprang upp såg man att han tittade upp efter någon att passa/lägga ett inlägg men det fanns ingen att spela så han fick vända hem med en pass snett backåt.

är det här spelidén, att skita i högerkanten när vi anfaller?
Barcelona Soko
2018-10-04 08:44
Finns det någon statistik hur mycket Messi sprang igår? Han måste ha slagit personlig rekord !!! Som kommentator i Viasat sa, Mess är plötsligt högerback, vänsteryttern, anfallare , han är överallt. Och vad han sprang alltså.. Har aldrig sett honom springa och jobba så.. Undrar om han kommer att orka mot Valencia..

Jag har sagt det och säger igen. Messi ska slippa små matcher borta och satsa allt på CL och spela hemma matcher i ligan.. Han har inget att göra borta mot Leganes , Rayo, Getafe, Huesca mm.. Han måste spara sig för sådana matcher som igår.
Annons: