/spanien/barcelona/forum/36.aspx/spanien/barcelona/forum/36.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2017-10-05 13:39
@Culés:
Valdeltagandet i den första folkomröstningen 2014 var lågt, runt 40% Det kan man tolka som du skrev, att nej väljarna stannade hemma. Jag personligt är nej-sägare. Jag vill inte att Europa ska splittras ännu mer med tanke på kontinentens tidigare historia. Helst en stark och förenad union. Nej, så länge inte splittringen sker fredligt och ömsesidigt som i f d Tjeckoslovakien. Spanska regeringen vill inte att det ska hända. Hellre en enad Spanien än flera mindre bitar. Jag är emot nationalism av alla slag. Sen tycker jag att det kommer skada klubben, Man får räkna med flera år av ovisshet och turbulens. Tyvärr verkar en skada redan igång, Katalonien och FCB kommer bli ännu mer hatade. Lättare att förstora än bygga om förtroendet. Jag hoppas att stormen lugnar ner sig snart.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-10-05 13:30
Banna barcafans? Snälla nån, ni drar in som mest pengar när barca kommer på besök. Sitt ner i båten skit klubbar i Laliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2017-10-05 12:10
@Barclasico:


Då blir det som Köln fansen mot Arsenal. Klädde ut sig som hemmafans för att få plats. Inga problem.

Löjligt dock.
Barcelona Barclasico
2017-10-05 11:41
Reportedly, many La Liga teams are considering banning Barça fans from entering their stadium whenever they play against Barça. [espn]
Barcelona Culés
2017-10-05 07:19
Gio Style Det stora problemet med hela röstningen är nog att de som INTE är för självständighet inte är lika engagerade som de som är för. Man kan därför anta att en stor majoritet av dessa valde att inte gå och rösta, därav kan man förmoda att om nu röstningen hade genomförts som det var tänkt så hade resultatet troligtvis blivit ganska missvisande ändå. En jävla soppa alltihopa, personligen tycker jag att dom borde kunna komma fram till en annan lösning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2017-10-05 07:19
Gio Style Det stora problemet med hela röstningen är nog att de som INTE är för självständighet inte är lika engagerade som de som är för. Man kan därför anta att en stor majoritet av dessa valde att inte gå och rösta, därav kan man förmoda att om nu röstningen hade genomförts som det var tänkt så hade resultatet troligtvis blivit ganska missvisande ändå. En jävla soppa alltihopa, personligen tycker jag att dom borde kunna komma fram till en annan lösning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2017-10-05 00:03
@Zibarca ~ MESMARizing:

Någon får gärna rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att ja-sidan vann men de valde att lägga alla blanka röster till nej sidan och således blev det en majoritet som rösta emot.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-10-04 21:56
[QUOTE=IlTriplete]Zibarca Precis. Spanien tänker självklart på sina egna intressen och jag håller med om att polisbrutaliteten var oacceptabel. Men jag tänker mer att Katalonien inte kommer få självständighet då det kommer visa ett exempel för andra regioner att det går att bryta sig loss och att hela Spanien blir splittrat. [/QUOTE] Exakt! Dem tänker på sina egna intressen, annars så skiter dem på Katalonien. Dem duger till att ge Spanien pengar, men aja baja om ni vill ha en demokratisk röstning. Då kommer batongen fram.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2017-10-04 21:29
Zibarca

Precis. Spanien tänker självklart på sina egna intressen och jag håller med om att polisbrutaliteten var oacceptabel. Men jag tänker mer att Katalonien inte kommer få självständighet då det kommer visa ett exempel för andra regioner att det går att bryta sig loss och att hela Spanien blir splittrat.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-10-04 21:13
@TRIPLETE Sen så kan jag inte ge dig svar om Baskien och Andalusien, är tyvärr inte så insatt och påläst. Sen så är det inte bara att utropa självständighet. När dem gjorde en undersökning i Katalonien angående självständighet så var 49% emot och 41% var för. Spanska regeringen hade bara behövt vänta ut röstningen, dem sa till och med att den var olaglig och inte gällde. Istället häller på mer bensin i elden. Kan lova att det nu är fler Kataloner som vill ha självständighet pga Spaniens agerande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2017-10-04 21:08
@IlTriplete:

Vem bryr sig? Folken i regionerna känner sig som Katalaner Eller Basqer. Inte som spanjorer. Deras länder blev tagna med våld av Spanien. trots att flera hundra år har passerat känner dom sig fortfarande som egna folk och vill vara självständiga fråpn Spanien. Det är dags för Spanien att släppa dessa människor fria.Precis som Sverige släppte Norge fria 1905
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-10-04 21:06
[QUOTE=IlTriplete]Zibarca Okej, men förklara för mig hur situationen kommer att utvecklas om Katalonien får sitt egna land. Ska Baskien och Andalusien få egna länder också? Kan alla utropa självständighet som dom vill? Förklara hur hållbart det är för Spanien. [/QUOTE] Varför Spanien vill att Katalonien ska vara spanskt är bara pga av ekonomiska skäl. Bara Katalonien står för 20 % av Spaniens ekonomi och dem är inte lika påverkade av den ekonomiska krisen som har rått i Spanien. Därav vill inte Spanien släppa Katalonien, dem har för mycket att förlora på det. Varför ska Katalonien vara spanskt när spanjorerna själva inte ser dem så? Istället har dem förtryckt dem gång på gång, ex. som i söndags.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2017-10-04 20:49
Zibarca

Okej, men förklara för mig hur situationen kommer att utvecklas om Katalonien får sitt egna land. Ska Baskien och Andalusien få egna länder också? Kan alla utropa självständighet som dom vill? Förklara hur hållbart det är för Spanien.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-10-04 20:39
[QUOTE=IlTriplete]Zibarca Hur är det samma sak? Haha, motivera gärna. [/QUOTE] Om jag ska behöva motivera det för dig så behöver du nog ta fram historieböckerna igen och läsa på lite mer. Spanska staten visade ganska klart och tydligt vad dem tycker om fredliga Katalaner som bara ville ha en demokratisk röstning. Googla "förtryck" så kanske lampan tänds.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2017-10-04 20:20
Zibarca

Hur är det samma sak? Haha, motivera gärna.
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-10-04 20:09
[QUOTE=IlTriplete]Får man diskutera politiska saker i det här forumet, även om det inte hör till fotbollen? Jag tänker speciellt på händelserna i söndags med våldsamheterna i Katalonien. Jag har läst jättemycket om Barcelonas historia, både partiska och opartiska synvinklar, och jag förstår totalt hatet mot Madrid och centralmakten i landet. Men har ni nånsin försökt se det utifrån Spaniens perspektiv? Bryter sig Katalonien loss kommer Baskien tänka: varför får Katalonien men inte vi? Ska Andalusien också plötsligt bli ett eget land? Nu vet jag inte om Andalusien riktigt vill det, men min poäng är att hela Spanien riskerar att brytas loss och falla isär om man låter alla delar i landet göra lite som de vill och bli självständiga. Om regeringen går ut och säger att omröstningen är olaglig, då kan man räkna med konsekvenser. Nu har vi tur att våldsamheterna inte var mycket värre, men Madrid och regeringen var tvungna att statuera ett exempel. Jag är absolut inte på Madrids sida. Jag älskar FC Barcelona och att de stått upp för det katalanska folket och varit en sådan symbol som de varit. Franco var ett svin och jag kan inte tänka mig vad det katalanska folket har gått igenom sen 100 år tillbaka, men man måste se båda sidorna av myntet. Diskutera gärna vad ni tycker och tänker. [/QUOTE] Är du seriös? Om du är så påläst som du säger så hade du inte ställt en så dum fråga. Ska vi försöka se det från nazisternas sida oxå?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-10-04 20:06
Vad är skillnaden rent etniskt mellan spanjorer och katalaner? Alltså dna blod halogrupper osv. Är det bara att katalaner har utvecklat ett eget språk lr ligger det djupare än så?
Barcelona IlTriplete
2017-10-04 19:51
Får man diskutera politiska saker i det här forumet, även om det inte hör till fotbollen? Jag tänker speciellt på händelserna i söndags med våldsamheterna i Katalonien.

Jag har läst jättemycket om Barcelonas historia, både partiska och opartiska synvinklar, och jag förstår totalt hatet mot Madrid och centralmakten i landet. Men har ni nånsin försökt se det utifrån Spaniens perspektiv?

Bryter sig Katalonien loss kommer Baskien tänka: varför får Katalonien men inte vi? Ska Andalusien också plötsligt bli ett eget land? Nu vet jag inte om Andalusien riktigt vill det, men min poäng är att hela Spanien riskerar att brytas loss och falla isär om man låter alla delar i landet göra lite som de vill och bli självständiga.

Om regeringen går ut och säger att omröstningen är olaglig, då kan man räkna med konsekvenser. Nu har vi tur att våldsamheterna inte var mycket värre, men Madrid och regeringen var tvungna att statuera ett exempel.

Jag är absolut inte på Madrids sida. Jag älskar FC Barcelona och att de stått upp för det katalanska folket och varit en sådan symbol som de varit. Franco var ett svin och jag kan inte tänka mig vad det katalanska folket har gått igenom sen 100 år tillbaka, men man måste se båda sidorna av myntet.

Diskutera gärna vad ni tycker och tänker.
Barcelona DM1982
2017-10-04 19:38
Atletico Madrid will not provide any tickets to FC Barcelona for the upcoming game due to "logistical" reasons. [@partidazocope] Minns när Aftonbladet gick i taket när Atlético bara tilldelades 500 biljetter till sista matchen som avgjorde ligan (vilket var enligt reglerna). Undrar om vi får se samma rubriker nu? Tveksamt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-10-04 19:17
Lion24.

Kul att såna mål fastnar i ditt minne. Riktigt kul.

Kan berätta om ett mål som aldrig försvunnit från mitt minne. Finns rätt många men jag tar ett.
Ett mål med högsta tekniska betyg. Absolut högsta. Dennis Bergcamp får en crossboll på 50 m. Mottagningen - få spelare kan stoppa en sådan svår boll på det här sättet, mjukt som smör. Näste steg -listighet o klurighet, hur han lurar backen, helt underbart, på en liten yta, som en dans. Avslut - hårt, otagbart, fiffigt. Kreativt.
Tyvärr var målet i "fel mål", men det går inte låta bli o uppskatta tekniska nummer från motståndarna, bara stå upp o klappa händerna...
Barcelona Treyh
2017-10-04 18:16
Lion24

Lite kuriosa. De Bruyen gjorde alltså mål mot Courtios - samma kille hans flickvän var otrogen med, trots att de var vänner. De hade alltså växt upp och spelat i samma ungdomslag sen många, många år tillbaka. Usch bland de värsta man kan vara med. Skönt för honom att han fick göra målet, det syntes tydligt att det betydde lite extra.
Länktips: Lion24
Barcelona Lion24
2017-10-04 17:24
På länktips finns det ett mål som jag personligen tycker är bland de finaste jag har sett. Det handlar inte om själva skottet som resulterar i mål, utan hur det här målet gjordes. Målet är Kevin De Bruynes pärla mot Chelsea för några dagar sen. Jag rekommenderar alla att titta på den och noggrant studera hur målet gick till. För att gå in närmare på målet så måste man först vart De Bruynes befinner sig på plan när mittbacken Otamendi har bollen, alltså alldeles i början av klippet. De Bruyne placerar sig alltså bakom Chelseas mittfältare och framför deras backlinje. Ett av många problem med dagens Barca är att vi inte använder eller utnyttjar den här ytan som vi gjorde förut, vilket är anmärkningsvärd då den här ytan är extremt farlig. Och om någon utnyttjar den ytan så finns det knappt någon som passar mellan linjen, Rakitic har väldigt väldigt mycket att lära sig av det här, antingen utnyttja den ytan eller passa bollar mellan linjerna.

Hur som helst så placerar De Bruyne sig fri bakom mittfältarna och framför backlinjen. Det gör att Cahill går upp och stöter för De Bruyne är helt fri. Jag personligen tycker att det största felet begås här då det är bättre att zon-försvara än att gå upp i man-man-försvar. Men Cahill går upp mot De Bruyne, vilket gör att det uppstår yta bakom honom. Direkt utnyttjar Gabriel Jesus den ytan, han frågar Christensen: ''ska du följa med mig eller ska du stanna kvar''. Om Christensen stannar kvar så blir Jesus fri, om Christensen följer med så uppstår ännu en yta, vilket han också gör. Direkt tar då David Silva den yta som Christensen lämnade efter sig. Här frågar han precis samma fråga till Rudiger: ''ska du stanna kvar eller ska du följa med mig''. Rudiger följer med vilket gör att han inte kan gå upp för att störa De Bruyne i skottögonblicket.

Det som är fascinerande är hur snabbt alla dessa spelare tänker. Direkt när Jesus ser att Cahill stöter upp så springer han mot den lediga ytan. Jag har studerat Pep noga och en av sakerna han värdesätter allra högst är ytor, att hela tiden skapa ytor genom egna rörelser. Det här sitter i bakskallen på City-spelarna. Jag har räknat att från och med De Bruyne får bollen och avslutar den så tar det fyra sekunder. Inom fyra sekunder har man flyttat på alla tre mittbackarna i Chelsea ur deras positioner. Det är anmärkningsvärt hur fort dessa spelare kan tänka. Det är också viktigt att återigen påpeka att med rörelser så kan du nästan göra vad som helst på en fotbollsplan. Allt handlar om röra sig för att flytta ut motståndaren till obekväma positioner.
Barcelona S.Eto'o
2017-10-04 16:17
Förstår inte varför folk klagar. Han vill vinna ballon dor och gör allt för att få extra votes, vem skulle inte göra samma sak om den tävlar med Messi. Med rätt PR tror jag verkligen spelare som Iniesta, Ribery, snejder och Neuer skulle ha haft minst en Ballon dor men eftersom ingen av dessa spelare gör sånt är Ronaldo den enda spelaren som lyckats vinna ballon dor i Messis guld era. Ballon dor är individuell titel man vinner baserat på populäritet bland journalister och inte baserad på prestation. Om 10-20 år kommer ingen prata om sättet Ronaldo vann sina Ballon dor (PR-trick) utan man kommer bara prata om vilken legendarisk spelare han var. För Messis del handlar det nu om en magisk säsong med Barcelona, helst en CL titel och sen lyckas ta sitt Argentina till VM guld för att fullborda sin karriär (kanske en Copa América också). Då blir han väl sen mest framgångsrika fotbollsspelaren genom tiderna? Och då kan inte ens de partiska marängerna hävda något annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2017-10-04 15:10
Det är väl den här tiden på året som Ronaldo är ute och fiskar röster för vinna till sig sin guld boll, eller det andra priset . Aftonbladet har publicerat en hel del om Ronaldo hur ödmjuk han är som sänker bort sin ena Guldboll till fattiga barn. Med andra ord crybaby gör allt för att vinna femte guldbollen ett spel för gallerian av miss Hollywood .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-10-04 14:26
Förstår att det diskuteras, men jag kan inte tänka mig att Barcelona skulle lämna La Liga om Katalonien skulle bli självständigt. Chansen/risken för det är så nära minimal man kan komma enligt mig.

Anledningen är att det spanska förbundet har för mycket att förlora. Så även om man skulle vilja skicka bort de katalanska lagen så förlorar man för mycket på det i slutändan. Sen får man inte glömma vilken jobbig grej det är rent tekniskt, för alla inblandade.

Nej, blir Katalonien självständigt så kommer Barcelona, Espanyol och Girona få fortsätta att spela i La Liga.
Barcelona Cule4life
2017-10-04 14:14
Enligt mig är Ligue 1 den naturliga destinationen. Orsakerna är många.
Barcelona Barca Barca
2017-10-04 14:03
@Rivaldo=Gud:


Jag kan inget annat än och hålla med dig helt. Frankrike skulle geografiskt vara det bästa alternativet. Sen skulle el classico redan vara givet borta i frankrike, vi har redan våran rival där i form av PSG. Vi har mött dom fem gånger i CL på fem år (rätta mig om jag har fel) och alla fem gånger har vi slagit dom sett till två matcher. Så rivalitet finns det redan och det skulle locka storpublik. Sen som du precis nämner finns det en hel del klubbar på uppgång där, Monaco, Marsielle, Lyon och även Saint Etienne. Skulle Barca flytta till Ligue 1 så finns det absolut ingen anledning att Franska klubbar ska behöva vara säljande klubbar, då kan dom behålla sina stjänor och ligan skulle växa och möjligen sakta gå om La Liga där Atl Madrid och Real Madrid stångas mot varandra och real vinner ligan 9 av 10 gånger.

Min personliga åsikt, eftersom jag är så förtjust i landet spanien, så vill jag självklart att barca ska spela i La liga, det skulle vara förödande för ligan om barca drog till frankrike eller italien av den anledningen vill jag att vi stannar kvar i spanska ligan.

Nu kanske det finns några maränger som läser här och tror att hela ligans framtida öde ligger i barcas händer bara för att jag håller på barca. Nej så är inte fallet, det skulle vara lika förödande för ligan ifall Real Madrid försvann och vi stod där ensamma mot Alt Madrid och skulle vinna ligan 9 av 10 gånger. La Liga behöver Real Madrid och la liga behöver Barcelona.
Barcelona Rivaldo=Gud
2017-10-04 13:41
@Mido:
ligue 1 är på uppgång rejält. Psg är ett top 5 lag i Europa idag och kommer så förbli, på det har Monaco ett bra lag som håller hög europeisk standard och även Marseille har en fin trupp och är en klubb med stor potential, Lyon är en annan klubb med bra potential. Lägg där till bredden inom fransk fotboll och talangerna. Potentialen finns där. Med barca hade det kunna väckas till liv och Frankrike bli den ledande Ligan i världen. Italien med sina förfallna arenor, ekonomiska bekymmer, rasism korruption etc har vart påväg ner länge. Och en så klassisk liga med så patriotiska människor runt sporten där nere hade aldrig accepterat några katalaner i sitt ligasystem. Frankrike är isf mer öppet och tolerant och vana vid just detta (läs monaco). Det är också det landet som ligger absolut närmast geografiskt. För Katalonien att tillhöra Frankrike faller sig nästan lika naturligt som att det tillhör Spanien. Det är som om Skåne bryter sig ut från Sverige och Malmö och Helsingborg börjar spela i Danmark istället. Alla andra alternativ borde blekna i jämförelse. Både sportsligt och kulturellt så är Ligue 1 det givna alternativet. PL och och serie a känns som alternativ bara för att det ger mer pengar. För mig hade tjusningen med nationella ligor försvunnit helt om barca skall åka genom halva europa till England för att spela fotboll.vad har Katalonien för anknytning till England? Nej. Frankrike får det bli! Italien som andra alterrnativ
Barcelona Kröjjff
2017-10-04 12:29
@dinho the artist:


Du är efterlängtad och mer än välkommen. Men eftersom du varit frånvarande så länge, skulle jag vilja vända på din frågeställning och flytta fokus från den politiska dimensionen och vara mycket intresserad av vad du tycker om den rent fotbollsmässiga aspekten av den katalanska klubben; du väl fortfarande följer? Hur ser du på utvecklingen alternativt avvecklingen vad gäller fotbollen vi föll för? Och "hold your horses". Åsikter om någon enskild spelare räcker för att skapa krigsrubriker på ett forum som detta. Men det var kanske därför du tog "time out"?
Barcelona Bosketts
2017-10-04 12:28
För mig så spelar det mindre roll vem som vinner det där hitte-på-priset. Bara det faktum att det lag/land spelaren tillhör måste ha vunnit någon titel för att världens bästa SPELARE-priset ska kunna delas ut räcker för att jag ska rycka på axlarna åt det.

Skulle exempelvis Ronaldo eller Messi komma från Honduras och spela i Celta Vigo skulle de alltså aldrig ha en chans på priset? Även om de är bäst?

För mig räcker vetskapen att man om tjugo år kommer att nämna Messi i diskussioner kring historiens bästa fotbollsspelare.
Annons: