/spanien/barcelona/forum/3583.aspx/spanien/barcelona/forum/3583.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2015-06-21 21:55
Vad tycker ni om Portugals Bernardo Silva? Han verkar vara en riktigt intressant spelare faktiskt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-06-21 21:39
In Scotland, next season's FC Barcelona's home kits have outsold both Celtic FC and Rangers kits combined.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-21 21:30
Skulle Brasilien vinna sin grupp så blir det möte i semifinal mot Argentina.. skulle Brasilien komma tvåa så hamna de i andra halvan med Chile och kan inte möta Argentina förrän i finalen, men skulle det hända att Brasilien slutar trea då är det möte mot Argentina redan i nästa match i kvartsfinalen
Barcelona LeoMessi
2015-06-21 21:16
Las Palmas, bara namnet säger att dom ska tillhöra la liga och att det är en klassisk klubb :) Med Getafe är så sjukt osexigt och det är ingen som skulle sakna dom om dom försvann för all evighet haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-21 20:57
För en canario som mig själv så är det otroligt roliga nyheter att ha tillbaka Las Palmas i Primera Division.

Bienvenidos a primera, Palmas!
Barcelona enkos
2015-06-21 20:55
@the cameroonians:

Alla tre är lag som drar stor publik..det gillar man
Hade vi bara kunna slippa Getafe och Eibar hade det varit ännu bättre.
Barcelona the cameroonians
2015-06-21 20:50
Och där välkomnar vi Las Palmas tillbaka till finrummet igen. Det blir ett fint tillskott tillsammans med anrika klubbar som Sporting och Betis nästa säsong!
Barcelona the cameroonians
2015-06-21 20:43
Med 5 minuter kvar gör Araujo (ex Barca-B) 2-0 för Las Palmas :-)
Barcelona Messsias
2015-06-21 20:30
Har inte skrivit här på nån månad och vill utrycka mig nu! Känns så jäkla skönt att Barca tog trippeln när det pratades om att detta Året är det starkaste real Madrid i historien :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messsias
2015-06-21 20:30
Har inte skrivit här på nån månad och vill utrycka mig nu! Känns så jäkla skönt att Barca tog trippeln när det pratades om att detta Året är det starkaste real Madrid i historien :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-06-21 20:28
Dramatik i kvalfinalen till la Liga mellan Las Palmas och Zaragoza där de sistnämnda vann första mötet hemma med 3-1.
Med en kvart kvar leder Ö-laget med 1-0 är bara ett mål från att vinna totalt.
Barcelona Liunil Masse
2015-06-21 20:20
Haha Ramos, överskattad mittback som blir hypad för att han gör många mål på fasta, snubben var en ytterback för några år sen. Jag hoppas innerligt att han stannar i Real så deras försvar kan fortsätta vara uselt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-06-21 19:56
Inte första gången bröderna Ramos kör den här taktiken när de vill ha förnyat kontrakt. Låtsas sälja ut sig till diverse klubbar så att Florentino ska bli skitnödig och ge efter i kontraktsförhandlingarna. Jag kan tycka att Perez borde ha lärt sig vid det här laget. Kräver inte Ramos högre lön lite väl ofta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-21 19:50
Sverige vinner en match mot Italien och svenska medier är som galna och förklarar Sverige till världsmästarna. . Och så kom torsk nu direkt.. samma visa gång på gång av pajas medier
Barcelona Andresito
2015-06-21 18:53
@Junta Dimision:


@FutbolSergi:
"The news was published by a troll/fake account. COPE actually say Manchester United will start negotiating with Madrid for Ramos tomorrow."

Det kommer efter många om och men att sluta med ett förnyat kontrakt för Ramos, allt annat känns otänkbart.
Barcelona Junta Dimision
2015-06-21 18:46
COPE | Manchester United will announce the signing of Sergio Ramos tomorrow.

Vet inte riktigt vad man ska säga här.
Barcelona petersays
2015-06-21 17:50
Sedan ska jag inte sticka under stol med att när det gäller just VM och landslagsmatcher i stort så tittar jag mycket för underhållningens skull. Och då unnar jag gärna en charmigt spelande outsider avancemang framför en plikttrogen top 10-rankad nation som spelar sig fram på ett oinspirerat sätt.
Barcelona petersays
2015-06-21 17:47
@DM1982:

Fast jag skrev inte bara att det var för att de var tråkiga, utan att det var uddamålssegrar, att de låg i underläge och att de var riktigt illa ute i vissa matcher - alltså dåligt spel. Och inte bara dåligt spel, utan också oengagerat. T.ex. Iran-matchen där det kunde varit straff för Iran och där Messi istället petar in 1-0 i 91:a minuten. Det krävdes många extraminutrar innan Schweiz till slut föll. Straffar mot Holland.

Men precis som Gabriel skriver så är det en subjektiv åsikt angående vilka som förtjänat en seger och inte. Segern eller placeringen i sig är objektiv, den står på resultattavlan när 90 minuter har gått. Men om den var välförtjänt eller oförtjänt - det tycker jag vi måste få diskutera - annars blir det lite tråkigt.
Barcelona Junta Dimision
2015-06-21 17:35
Rambla

Ja, Mendes inflytande i Valencia är nästintill läskigt med tanke på att han gjorde nästan så att Rufete/Salvo slutade i samband med värvningen av Rodrigo Caio, som Rufete/Salvo var helt omedvetna om och fick reda på det via twitter.
Barcelona DM1982
2015-06-21 17:32
[QUOTE=petersays]Då lägger vi olika värderingar i ordet "förtjänt", och i ditt vokabulär borde alltså inte ordet "oförtjänt" ens existera eftersom det blir en omöjlighet då det lag som vinner per automatik alltid har förtjänat det. Sportjournalister, fans och spelare (Iniesta m.fl.) världen över använder dock ordet på ett annat sätt än du gör. Men då vet jag att vi använder det olika, då kan vi lägga diskussionen åt sidan och så kan du ju ha det i åtanke nästa gång jag skriver att något lag vunnit en oförtjänt seger - så behöver vi inte gå igenom denna OT-diskussion en gång till. [/QUOTE] Min invändning var att du tyckte att Argentina inte förtjänade sin finalplats för att de spelade tråkig fotboll. Det är enligt mig ett tramsigt argument och då missar man mycket med den här sporten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-06-21 17:21
Junta Ja det kommer bli förbjudet nu framöver men jag syftade på fram tills, innan kineserna dök upp, så har Jorge Mendes "placerat" flera spelare där. Falcao, Diego Costa är de första jag kommer på, det finns säkert fler. Kun Aguero tror jag heller inte de ägde själva till 100% och fick därmed inte hela transfersumman. Det finns mycket skumma affärer i den klubben. Det samma håller på och ske i Valencia nu där nya ägaren Peter Lim har samarbete med, trumvirvel......gissa vem? Inte bara Barca som gör skumma värvningar i Spanien. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-21 17:09
Den här "förtjäna vinst" diskussionen är så otroligt subjektivt underbar att jag bara inte kan låta bli att hoppa in i den. Det finns flera olika sätt att se på saken, men för min egna personliga del är det långt ifrån så svart och vitt att jag ska kunna konstatera att den som vunnit har gjort sig förtjänst av vinsten - no matter what. Det är långt ifrån mitt egna tolkande av sporten, och det har faktiskt inget att göra med "rolig kontra tråkig" fotboll o göra (som dessutom också är en subjektiv diskussion man får ta), utan snarare av, så som jag uppfattar, rättvisa. Tillåt mig förklara: vi har ett lag som spelar drömfotboll, anfall efter anfall, dominerar matchbilden, bjuder på snygga kombinationer, och radar upp målchans efter målchans men den där runda bollen är helt enkelt helt omöjlig att få in i nätet. 5 stolpträffarna, 3 ribbträffar, försvarare som rensar på mållinjen. Det går helt enkelt inte. Sen har vi det andra laget som under hela matchen sett helt underlägsna ut ända till minut 78, där en spelare lyckas ta sig med bollen från sitt straff område in på offensiv planhalva för i princip den första gången under hela matchen. Han blir fälld och får med sig en frispark, på frisparken slås ett inlägg där en spelare nickar bollen på en motståndarspelares kropp så att bollen ändrar riktning. 1-0! De återstående 12 minuterna tillägnas till att spela "parkera bussen"-taktiken. Matchen vinns, 1-0. Ena laget: 70% bollinnehav, 15 hörnor, 10 skott på mål, 19 skott mot mål, 1 varning. Andra laget: 20% bollinnehav, 0 hörnor, 1 skott på mål, 1 skott mot mål, 10 varningar, 1 mål. Osannolikt? Sånt har hänt flera gånger inom den här sporten. Förtjänade dom att vinna? Allt är subjektivt, vissa tycker det eftersom dom faktiskt gjorde 1 mål medans det andra laget gjorde 0. För min egna del är den synen på sporten allt för simpel och okomplicerad för att gå med på den logiken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-21 17:09
Den här "förtjäna vinst" diskussionen är så otroligt subjektivt underbar att jag bara inte kan låta bli att hoppa in i den. Det finns flera olika sätt att se på saken, men för min egna personliga del är det långt ifrån så svart och vitt att jag ska kunna konstatera att den som vunnit har gjort sig förtjänst av vinsten - no matter what. Det är långt ifrån mitt egna tolkande av sporten, och det har faktiskt inget att göra med "rolig kontra tråkig" fotboll o göra (som dessutom också är en subjektiv diskussion man får ta), utan snarare av, så som jag uppfattar, rättvisa. Tillåt mig förklara: vi har ett lag som spelar drömfotboll, anfall efter anfall, dominerar matchbilden, bjuder på snygga kombinationer, och radar upp målchans efter målchans men den där runda bollen är helt enkelt helt omöjlig att få in i nätet. 5 stolpträffarna, 3 ribbträffar, försvarare som rensar på mållinjen. Det går helt enkelt inte. Sen har vi det andra laget som under hela matchen sett helt underlägsna ut ända till minut 78, där en spelare lyckas ta sig med bollen från sitt straff område in på offensiv planhalva för i princip den första gången under hela matchen. Han blir fälld och får med sig en frispark, på frisparken slås ett inlägg där en spelare nickar bollen på en motståndarspelares kropp så att bollen ändrar riktning. 1-0! De återstående 12 minuterna tillägnas till att spela "parkera bussen"-taktiken. Matchen vinns, 1-0. Ena laget: 70% bollinnehav, 15 hörnor, 10 skott på mål, 19 skott mot mål, 1 varning. Andra laget: 20% bollinnehav, 0 hörnor, 1 skott på mål, 1 skott mot mål, 10 varningar, 1 mål. Osannolikt? Sånt har hänt flera gånger inom den här sporten. Förtjänade dom att vinna? Allt är subjektivt, vissa tycker det eftersom dom faktiskt gjorde 1 mål medans det andra laget gjorde 0. För min egna del är den synen på sporten allt för simpel och okomplicerad för att gå med på den logiken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-21 17:07
@DM1982:
Då lägger vi olika värderingar i ordet "förtjänt", och i ditt vokabulär borde alltså inte ordet "oförtjänt" ens existera eftersom det blir en omöjlighet då det lag som vinner per automatik alltid har förtjänat det. Sportjournalister, fans och spelare (Iniesta m.fl.) världen över använder dock ordet på ett annat sätt än du gör. Men då vet jag att vi använder det olika, då kan vi lägga diskussionen åt sidan och så kan du ju ha det i åtanke nästa gång jag skriver att något lag vunnit en oförtjänt seger - så behöver vi inte gå igenom denna OT-diskussion en gång till.
Barcelona DM1982
2015-06-21 16:51
[QUOTE=petersays]Nu blir det ju semantik. Men, så då kan du helhjärtat varje gång Real vinner säga att "Real förtjänade den här segern". Du kan alltså aldrig tycka att en seger eller ett avancemang är oförtjänt? Då har du ett sätt att diskutera sportsliga resultat som ingen annan jag känner har. [/QUOTE] Varför skulle Real inte förtjäna seger vid vinst? Den enda gången jag tycker att det kan vara fel segrare är när domaren tokar ut och dömer helt galet. Då ska det vara typ hela matchen och inte enstaka domarmisstag. Det är enkelt, det lag som vinner har gjort sig förtjänta av det. Spelar ingen roll om det är tråkig eller rolig fotboll, då diskuterar vi något annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-21 16:44
@DM1982:

Nu blir det ju semantik. Men, så då kan du helhjärtat varje gång Real vinner säga att "Real förtjänade den här segern". Du kan alltså aldrig tycka att en seger eller ett avancemang är oförtjänt? Då har du ett sätt att diskutera sportsliga resultat som ingen annan jag känner har.
Barcelona DM1982
2015-06-21 16:16
[QUOTE=petersays]Jag tror du förstår vad jag menar. Vi pratar väl ganska ofta här inne om vilka lag som förtjänar att vinna eller inte? Real har flyt och petar in en boll när klockan står på 90? Chelsea backar hem vid ledning 1-0 och spelar tråkig försvarsfotboll? Hell, vi kritiserar ofta vårt eget lag trots att vi tagit både en eller tre pinnar i match där vi egentligen spelat rejält under vår förmåga. Visst, Argentina vann och tog sig långt (och bättrade på sitt spel ju längre de kom i turneringen). Men förtjänade de den platsen? Rent resultatmässigt - visst, det är ju ett faktum att ett lag får den plats de förtjänar om du ska vara sådär krass. Men underhållningsmässigt och spelmässigt? Knappast. Men å andra sidan så vet jag att du gjort det till lite av en sport att hugga när jag skriver något här inne så jag tar det inte så allvarligt. [/QUOTE] För mig är det enkelt, det lag som kommer till final eller vinner en liga har gjort det för att de förtjänar det. Antingen med sjukt tråkigt spel eller med ett bländande spel, spelar ingen roll. Sådan är den enkla förklaringen kring den här sporten. Angående det andra, jag vet faktiskt inte vad du menar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-21 15:34
@Gio Style:


Bra peptalk! Kvällens matcher tror jag också kan ha lite mer liv i sig, och mycket möjligt att jag tajmat in turneringens sämsta matcher hittills (Colombia-Venezuela, Paraguay-Jamaica, Argentina-Jamaica m.fl)
Barcelona Amo.38
2015-06-21 15:34
Jag tar Ramos ryktet med en REJÄL nypa salt. Men om möjligheten finns så ska man signa honom tycker jag. Bara för att strå det i såret på madrid supportrar. Hade varit fantastiskt roligt med en sån värvning (åt rätt håll självklart)
Barcelona petersays
2015-06-21 15:28
@DM1982:

Jag tror du förstår vad jag menar. Vi pratar väl ganska ofta här inne om vilka lag som förtjänar att vinna eller inte? Real har flyt och petar in en boll när klockan står på 90? Chelsea backar hem vid ledning 1-0 och spelar tråkig försvarsfotboll? Hell, vi kritiserar ofta vårt eget lag trots att vi tagit både en eller tre pinnar i match där vi egentligen spelat rejält under vår förmåga. Visst, Argentina vann och tog sig långt (och bättrade på sitt spel ju längre de kom i turneringen). Men förtjänade de den platsen? Rent resultatmässigt - visst, det är ju ett faktum att ett lag får den plats de förtjänar om du ska vara sådär krass. Men underhållningsmässigt och spelmässigt? Knappast.

Men å andra sidan så vet jag att du gjort det till lite av en sport att hugga när jag skriver något här inne så jag tar det inte så allvarligt.
Annons: