/spanien/barcelona/forum/3570.aspx/spanien/barcelona/forum/3570.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-06-26 00:56
Gabriel Vi får väl se. Jag tror ff att det är lite av en strategi från Joans sida. Bartomeu valde att försöka rikta våra blickar mot Koke och sen Iborra(?!). Det gav Laporta möjlighet att snacka om Pogba vilket onekligen klingar bättre än spanjorernas namn. Först val, sen får vi se. Skulle City eller någon annan drake slå till med ett monsterbud kanske varken Juve eller Paul och än mindre pizzabagaren Raiola tacka nej. Och då är loppet kört. Om det är bra eller dåligt får framtiden utvisa. Jag är dock fortsatt inställd på att fransmannen kommer bli en av de bästa tvåvägsmittfältarna i världen inom ett par år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-26 00:47
the cameroonians

Jag har vant mig vid tanken att Pogba blir Barça spelare nästa sommar. Det känns konstigt att jag inte är speciellt exalterad utav den tanken då jag innan väldigt länge tjatat om just den här värvningen. Men faktum är att det är Raiola som fått mig på andra tankar - jo jag visste om att han var Pogbas agent innan också, men jag vet inte, kanske valde jag att förneka det eller så ville jag helt enkelt inte se problemen som det kunde medföra.

Den höga summan stör mig inte så mycket som den gör med många andra, det är enbart hans agent som oroar mig. Jag orkar inte höra hans jävla utspel i media så fort allt inte är som han tänkt sig. För det är det man får med med Raiola - en jävla gapkäft som aldrig stänger igen och som ständigt skapar kaos i klubben. Han gör allt för sina spelare, han är säkert en dröm att ha som agent som spelare, men för klubbar den raka motsatsen.

Laporta verkar ju som sagt vara minst lika sugen på att värva Pogba som Bartomeu och Braida är, jag hade hoppats på att Joan hade riktiat blickarna mot Bayern och Thiago istället. Men men... Köps Pogba är jag ändå relativt säker på att han kommer att passa in både personlighetsmässigt och spelmässigt i klubben, han är såppas talangfull och duktig som spelare att jag har svårt att se honom misslyckas - som sagt, det enda jag oroar mig för är Raiola.
Barcelona the cameroonians
2015-06-26 00:40
Laporta fortsätter tala varmt om Pogba, nyss twittrade han; Pogba är av extraordinär klass, finns det en möjlighet måste vi vara vaksamma och följa marknaden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-25 23:50
Ja Rafinhas utlåning var såklart bra, men det berodde nog ganska mycket på vem som var tränare i Celta den säsongen ;)
Barcelona petersays
2015-06-25 23:48
Dessutom, för att anknyta till Laportas synpunkter på La Masia så tror jag att synen på vår akademi har devalverats nåt så sjukt de senaste åren. Det är inte den kvalitetsstämpel det var för 7-8 år sedan.

Jag vill såklart inte måla fan på väggen, men kolla bara vad vi har fått fram de senaste åren? Ingen startspelare till vårt eget lag har kommit från La Masia sedan Busquets tog klivet upp 2008. Det är alltså 7 år sedan vi fick en klasspelare från vår egen akademi. Sedan dess har det mest varit blindgångare...Tello, Montoya, Roberto. Bartra kanske fortfarande kan bli något men oddsen är emot honom. Vi hoppas såklart på Rafinha nästa säsong. Och brorsan Thiago hade varit given i startelvan nu när Xavi lämnar - men ja..ni vet.

Ofta hör vi om "Den nya Messi" (Deuloefeu, Assulin), "Xavis arvtagare", "Nästa Puyol (Muniesa)". Men det blir ju inget av det. Hoppas verkligen att vem som nu än tar över tar ett riktigt krafttag gällande La Masia igen!
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 23:42
Och klubben måste absolut sluta förhandla in utlåningar av talanger för att ro hem en värvning. Patetiskt beteende, värvning skall ske finansiellt/rakt byte. Inte fan ska man låna ut en talang för att få ner priset en aning eller för att förmildra säljandes klubb spelarförlust
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 23:39
Deulo när han var i Everton skall tilläggas
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 23:38
Petersays Därför ska man tänka ett steg längre när man lånar ut sina talanger. Likt hur vi gjorde med rafinha Sevilla är ett stort steg från ett b-lag speciellt med tanke på att det endast handlar om lån så vill ju inte dem lånade klubbarna satsa allt för hårt på dom Låna ut smart, till lag som är i behov av klass talanger istället för till lag som vill fylla upp truppen och använda dom som wildcard. Sen bär ju själva talangen störst ansvar att leverera och få speltid Denis har lyckats med det bra och själva utlåningen har utvecklat honom. Visst emery fegade till våren och satsade på mer säkra kort (vem kan klandra honom) Deulo fick gott om chanser att visa upp sig, hade otur med sin skada just när han kom igång. Men fortfarande hans attityd som svek, finns ju trots allt en anledning till varför inte lucho ville ha kvar honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-25 23:23
@11-9-10:
Det här med att låna ut spelare verkar ju vara rätt överskattat med. Kolla hur det ser ut med våra spelare på lån, de nöter ju rätt mycket bänk där med - om de nu inte hamnar i frysboxen helt och hållet. Vi kan liksom inte tro att våra b-lagsspelare ska kunna gå in i Sevilla, Everton eller vilket lag som helst och knipa en ordinarie. Om den tiden någonsin funnits så är den förbi. Andra lag har egna spelare att satsa på och vill väl kanske inte peta dem bara för att våra b-lagsspelare behöver lufta vingarna i högre division för att sedan återvända till Barca. Tycker det känns rätt sunt - det tvingar Lucho att ta ett större ansvar för att spelarna från akademin får spela a-lagsfotboll.
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 22:59
Gabriel Det värsta är ju ändå att han filmar efter det han just gjorde, han lurar fram reaktionen på ett minst sagt vidrigt sätt för att sedan filma till sig en utvisning på cavani --------------- Min vardag halva familjen håller på dom smutsiga vita andra hälften blaugranas. Det är krig varje spelhelg dock går jag ju alltid ut skrattandes från duellen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-25 22:54
Barcadinho.

Vad underbart, det är precis så det ska vara! När dagen kommer och jag skaffar mig en egen familj lär det vara precis likadant, som du säger "inga fria val" haha. Ser inte hur det skulle vara OT btw, tycker det är väldigt uppfriskande att få läsa olika culés personliga berättelser om hur Barcelona påverkat och påverkar deras liv, framför allt så här under sommaren. Alltid roligt att få en liten inblick kring hur var och en har det som skriver här inne på Les Rambles - det gör att man får en personligare uppfattning och känsla kring just den skribenten.

Just därför jag alltid skriver "hermanos culés" här inne, helt enkelt för att jag ser oss alla som bröder. Vi håller på samma lag, bottom ine. Fine, vi kanske inte alltid håller med varandra inom alla ämnen, men i grund och botten älskar vi FC Barcelona och vill det bästa för klubben vi håller nära hjärtat. Älskar att höra egna berättelser som folk har om Barcelona, oavsett om det handlar om en resa till Barcelona och match på Camp Nou eller hur Barcelona påverkar familje och hushållslivet.

It's all good! :D
Barcelona Gabriel
2015-06-25 22:50
Precis sett händelsen som fick Cavani utvisad från gårkvällens match. Herregud vilket vidrigt beteende av Jara. Fingrar honom i röven. What the fuck. Så äckligt att jag spyr. Hade det hänt mig hade jag riskerat att få min fotbollslicens avdragen enbart för att se till att Jara fick vad han förtjänade efter det där. Usch vad äckligt. Cavani har alla mina sympatier. Hade det hänt mig hade jag krigat för att slå in pannbenet på Jara och bara stoppats om hela laget kom och släpade ut mig ur planen.
Barcelona Barcadinho.
2015-06-25 22:20
Gabriel - känner igen den här bilden. Vi är också en Barca familj, mina tre barn och fru. Fanns väl inga fria val här, hehe :-) Vi har varit sura på varandra många ggr när spelet gick dåligt, tom inte pratat med varandra i timmar, ingen "godmorgon" eller "ha en bra dag". Sen är det tårtor och dans hemma när det går bra. Jag tycker att det är jätte kul att leva såhär runt fotboll, mycket kärlek, glädje o sorg. Jag försöker spridda kärleken till andra familj medlemmar (köpte nyss en Barca plast boll till en 8 månader kusin till barnen).
Men det går trögt, Jäkla PL och Zlatanister överallt :P

(ursäkta för OT, men det är ju sommar uppehåll, eller hur)
Barcelona Liunil Masse
2015-06-25 20:15
@barcastuff: Barcelona have 2659 tickets for the European Super Cup against Sevilla in Tbilisi, Georgia, on 11 August. #fcblive [fcb] Är det ett skämt? Är arenan i klass med arenorna i Allsvenskan eller vad är det frågan om?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-06-25 20:08
Barcelona have 2659 tickets for the European Super Cup against Sevilla in Tbilisi, Georgia, on 11 August. #fcblive [fcb]

Haha skämtar dom? Planen har en kapacitet av 54 000 och vi får 2659 biljetter. Fuck Uefa!!
Barcelona Gio Style
2015-06-25 19:27
Delo till Everton alltså.
Hoppas inte enbart på en återköpsklausul utan även en vidareförsäljningsklausul.
Tror ärligt inte att han är så sugen på att återvända någon gång snart med tanke på den rätt hårda behandlingen han fått.
Barcelona Gabriel
2015-06-25 19:26
Barcadinho // Ja, han berättade att han satt 3 dagar och jobbade med det då han har verkligen legat i och förtjänar rejält med beröm för det, hoppas du och alla andra finner sidan tillfredställande. Han är ett par år yngre än mig så nog har jag haft en del påverkan hos honom, men även min pappa får nog ta åt sig en del av äran. Vi är som en enda stor culé-familia. Underbart när det går bra, inte alls lika roligt när det går sämre som förra året haha. Oavsett vad så är det Barça som gäller i alla lägen, medgång som motgång!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-06-25 19:05
En av presidentkandidaterna, Jordi Farré kommer i morgon att prata om en tröjsponsordeal med ett internationellt företag som ska generera minst €40 miljoner/år. Matchtröjan ska även innehålla "Catalunya" och företaget ska sponsra alla sektioner inom klubben - inte bara fotbollslaget som idag.

Så om en kandidat av Farrés rang kan arbeta fram ett avtal på €40 miljoner+ bör väl de tyngre namnen kunna göra något än bättre. Och bättre än de €50-60 miljoner som Barto lovar via Qatar va?
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-25 18:36
vrf har jag känsla av att adama kmr att slarvas bort?
Barcelona ( Xaviesta )
2015-06-25 16:50
Gott folk, i en normal värld köper man inte en spelare baserat på youtube clip, man köper spelarens kontrakt. Känns som att många inte har en klar bild över vilka förutsättningar som cementerar en övergångsumma. Pekar inte ut någon specifik utan menar mer generellt sett. Många olika faktorer avgör summan, såsom kvarvarande av det aktuella kontraktet, spelarens potential, spelarens skicklighet och erfarenhet, efterfrågan från andra klubbar (dvs budgivning), skickliga sportchefer (Zlatan till Ajax för 82 miljoner kronor, en enorm summa i sin tid), usla sportchefer (David Villa till Atletico för 5 miljoner euro) osv. Tyvärr på senare tid även hype, tex Pogba 1 miljard, Bale 1 miljard m fl. Tumregeln dessa dagar skulle jag vilja påstå är följande: Om en övergångsumma känns väldigt låg finns det en logisk anledning till det (sålänge Barcelona inte är säljaren). Om en övergångsumma känns alldeles för hög finns det absolut inget logiskt över priset. Det här var lite spelarförsäljningar 1 on 1 utan fina ord. Endast den kalla verkligheten :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-06-25 16:49
the cameroonians - tack för ditt svar.
Halilovic behöver alltså ett par säsonger till, kanske en säsong, innan vi ser några frukter. Förhoppningsvis-Gabriel - vilket jobb!

Nu vet jag inte om det är din äldre el yngre bror.
Om det är din yngre bror - då har han väl fått en underbar förebild :-)
Är det din äldre bror - då fick du själv en bra uppfostring :P

Barcelona S.Eto'o
2015-06-25 16:18
Han har bara ett år kvar på kontraktet och han vill lämna, easy as that
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-25 15:42
11-9-10

vart skrev jag att vidal ej passar? haha
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 15:31
Oj läste helt fel haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 15:31
För han är engelsman, Vidal kommer passa oss bättre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 15:31
För han är engelsman, Vidal kommer passa oss bättre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-25 15:29
det var någon/några som sa att Nahaniel Clyne i southampton var grym. han sägs vara så gott som klar för liverpool för 12 mil pund. om han nu är så bra, ung och engelsman, vrf så billig? jag är ganska förvånad hört riktigt bra saker om killen.
Barcelona DM1982
2015-06-25 15:26
CONFIRMED: A €6m deal for @gerardeulofeu has been agreed and the player will move to Goodison Park on 1 July. #EFC http://t.co/acuwctPAAT
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-25 14:48
The camerooninas Personligen ser jag samper mer som xavis "arvtagare" än buskens. Han ska få röra sig fritt på mittfältet och styr bolltempot, han har för mycket fotboll i sig för att vara bänkad. Xavi började längre ner i banan och blommade ut efter ha flyttats upp ett steg och det scenariot känns naturligt för samper med i framtiden åtminstone
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-25 14:44
Mourinho bjuder 500 miljoner + Salah för Grizman
Annons: