/spanien/barcelona/forum/3562.aspx/spanien/barcelona/forum/3562.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2015-06-29 21:13
Petersays - Alves är inne på sitt 7de år nu så det du säger stämmer inte. Barca är världens bästa och största klubb vi är helt överlägsna. Vi vinner titlar lika ofta som jag skiter, och det har sannerligen en stor påverkan på spelare som köps från andra ligor. Du har ingen fakta, statistik är inte fakta. Med din logik så kan aldrig en svensk vara en våldtäksman.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-29 21:04
Men såklart. Om Pogba värvas så kommer jag såklart innerligt att hoppas att det blir succé och att han fullkomligen äger mittfältet i MINST tio år och blir en levande legend i klubben. Det hoppas jag för alla våra värvningar.
Flavía
2015-06-29 21:04
Gabriel

Återigen, man skall inte tro på allt man läser. Mig veterligen har det aldrig framkommit kring att Juventus gett tillåtelse till Barca att tala med Pogba ens...
Barcelona petersays
2015-06-29 21:01
@Barcelonistas:

Fast jo, det är fakta att utifrån värvade spelare inte stannar 10 år. Visst det KAN hända. Men det har inte gjort det sedan 1970, alltså är sannolikheten låg. Nu är du bara löjlig - förstår du inte statistik eller sannolikhetslära får du gå om skolan.
Barcelona petersays
2015-06-29 20:59
Men ska jag säga vad jag tror? Jag är varken för eller mot Pogba. Jag tycker transfersummar är helt sjuk. Och jag vill inte titta på matcher på Camp Nou Qatar (eller Camp Nou Microsoft) bara för att vi ska ha råd med Pogba.

Han är en grym spelare med stor potential. Men jag tror att han kan komma att ha svårt att hitta sin plats i vårt spelsystem. Men där verkar ju varenda presidentkandidat vara emot mej. Å andra sidan så vill presidentkanditater vinna röster på kort sikt. Jag vill vinna titlar på lång sikt - och då tror jag att vi kan få två riktigt bra spelare för samma peng. Jag är också skeptisk till att göra ännu en galacticosvärvning i stil med Neymar och Suarez på så kort sikt.

Men som sagt, Pogba är en bra fotbollsspelare, det kan komma att funka. Zlatan var en bra fotbollsspelare när han kom till oss. Det funkade väl sisådär om man väger in mer än bara målen (stämningen i klubben, transferkatastrof).

Så ja..flip a coin är vad jag tror om Pogba i klubben.
Barcelona Barcelonistas
2015-06-29 20:58
Petersays - dina ord är inte fakta, du kan bara spekulera. Pogba kan mycket väl stanna i 10 år i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-29 20:54
@11-9-10:

Bli inte arg nu, men du är sämst i världen på att argumentera. Var ser du mej skriva att han ska bli en flopp? Eller lämna med svansen mellan benen? Det enda jag säger är att sannolikheten för att Pogba ska stanna i 10 är är rätt liten. Spelare utifrån stannar oftast 3-5 säsonger om du kollar historiken i vår klubb.

Det finns annat än ytterligheter. Bara för att jag inte tror att han stanna 10 år betyder det inte att jag tror att det blir katastrof. Dessutom baserar jag heller inte argumentationen på vad jag tror - utan vad som är troligt baserat på historiken. Och historiken i klubben säger att utifrån värvade spelare i princip ALDRIG stannat i tio år. Ett mönster som går igen om du tittar på de flesta storklubbar i Europa. De egna spelarna stannar många gånger hela karriären i det egna laget. Spelare utifrån har en tendens att komma och gå, inte minst när vi byter tränare, president eller sportchef.

Alltså - använder man argumentet att Pogba kan komma att stanna och spela i Barca i 10 år - då har man inte tillräckligt på fötterna eftersom det är taget ur luften och högst osannolikt.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-29 20:51
papillon

och folk där nere som röstar på honom verkar itne ha insett det än verkar det som
Barcelona ( Xaviesta )
2015-06-29 20:46
Inte nog med att han har Raiola som agent, en fetknopp som knappast är känd för att sitta med armarna i kors och sköta affärer på ett traditionellt sätt, utan bör även tilläggas faktumet att fotbollen har ändrats anno 2015 och börjar mer och mer likna NHL där spelare, oavsett prestationer, får packa väskan och flytta till en ny klubb efter ett snabbt sms. Lojalitet existerar inte i dagens fotbollsmetropol i samma utsträckning som på tex 90-talet längre. Att Pogba skulle stanna i Barcelona i 10 år känns kopiöst långsökt av så många skäl. Att han sedan påstår sig vara en culé sedan barnsben är ett fantastiskt PR trick som är så gammalt vid det här laget att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Hur mäter man sanningshalten i påstådda ord? Nej, just det. Lägg till Gabriels nya uppgifter om att 120 netto verkar vara melodin som pizzabagaren och hans elev nynnar på och det blir snabbt en mycket klar verklighet att ALLA jävla pilar pekar åt fel håll när det gäller den här värvningen. Sänker han sina lönekrav (om dom nu visar sig stämma i slutändan) och han väljer fotbollen hos oss istället för arabiskt svart guld och han visar sig vara en succé som dessutom stannar i hela 10 år i Katalonien så är det ju helt superduper fantastiskt och jag skulle vara den sista som klagar. Men tills dess väljer jag att sätta mig ner bredvid Petersays utan att räcka upp en hand.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2015-06-29 20:44
KiNg-PuYi

Jo eftersom det är ett nytt fenomen (sedan Bartomeu blev president) att unga talanger lämnar Barca för andra lag.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-29 20:33
bara början ifall idioten barto vinner valet.
Barcelona *hjärta* el Jefecitos hesa röst
2015-06-29 20:25
@petersays:


Inte med glappkäften till agent i allafall
Barcelona Gabriel
2015-06-29 20:13
MD rapporterar återigen om att Pogba fortsätter att kräva 12M€ netto i årslön. Alltså, om detta är en taktik från Raiola för att få upp hans lön så mycket som möjligt (fortfarande under 12) eller inte kan jag inte svara på, men om det stämmer att det är vad Pogba kräver så kan han sätta sig på en kaktus seriöst. Aldrig i livet att han ska tjäna mer än Iniesta, Neymar och Suarez, finns inte en chans.

Vad har han gjort för att tjäna den lönen? Vad hände med att faktiskt förtjäna lönen man får som förr i tiden? Idag räcker det att man är ung och talangfull samt att du har en drös med klubbar som vill ha dig för att få årets monsterlön i fotbollsvärlden. En äcklig utveckling de senaste 10 åren. Pogba må vara kanske just nu världens mest eftertraktade fotbollsspelare, och han är en exceptionellt stor talang, men någonstans måste man vara logisk också, han har inte uträttat i närheten någonting för att tjäna den lönen. 7-8M€ hade varit mer logiskt, men 12, no way José.

Jag stör mig inte ett dugg på övergångssumman då jag kan ha mer förståelse för att Juventus klarar av att trissa upp priset på Pogba med tanke på att han jagas av alla klubbar i världen. 80+10 är enormt mycket pengar, men it doesn't bother me alls på samma sätt som dessa 12M€ netto i lön ryktena gör.

Så här resonerar jag, det finns massa med klubbar som är villiga att ge honom den lönen - säkert mer därtill också (City, Chelsea, PSG och Real Madrid), men då kan han gå till de klubbarna om han prioriterar en fet lönecheck före att spela tillsammans med Messi, Neymar och Suarez. Om han prioriterar ett sportsligt projekt i en speciell klubb och den mest framgångsrika klubben de senaste decenniet så väljer han att sänka sina lönekrav. Barcelona är världens bästa och största klubb de senaste 10 åren, det är garanti för framgång och titlar när du som spelare går till Barcelona, en garanti som ingen annan klubb i världen kan ge i samma utsträckning som Barcelona kan. Och Pogba är ung, gör det bra och leverera och du kommer att få lönehöjning - det har vi sett med flera av våra nyförvärv som spelat bra. Men att börja sin Barça karriär med 12M€ netto. GTFO!

Nej, Pogba, prioritera rätt.
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-29 20:01
@Flavía:
Att Spaniens ligaföreningspresident ens går ut och öppet erkänner att han håller på en klubb, med eller utan passion som han nu påstår sig ha haft mer av förut, är ytterst märkligt med tanke på den makt han faktiskt har. Den delen av citatet som du påpekar inte togs med i Barcastuffs tweet ändrar inte det faktumet ett dugg. Tebas påstår sig inte hjälpa något lag, trots att han sympatiserar med Real Madrid, men då är det väldigt märkligt att LFP exempelvis helt plötsligt får för sig att ändra tid på flertalet av Barças matcher till 16.00 (då laget statistiskt spelar sin sämsta fotboll) när hans älsklingar i vitt halkat efter lite i tabellen. Och du tipsar mig att vara lite källkritisk, så här kommer ett tips tillbaka; ta inte Tebas ord på allvar.
Barcelona dinho the artist
2015-06-29 19:58
Alltså, att Pogba är hypad och att priset därav skjuter i höjden är ingen hemlighet. Jag tänkte dock på en sak: Är Pogba som varumärke tillräckligt stort för att man kan se på en eventuell transfersumma och rycka på axlarna? Neymar är ju definitivt en sådan spelare. Oavsett vad han kostar så kommer hans enorma popularitet/mediabevakning/sponsoravtal vara gynnsamt för klubben.

Är Pogba den spelaren? Är han verkligen spelaren som alla barn vill vara? Spelaren som säljer mest tröjor? Jag vette tusan alltså. Jag kan t.ex. inte komma på på rak arm vilket skomärke Pogba har. Att Neymar är en stor Nike-symbol vet nog de flesta. Likaså Ronaldo, Bale/Messi hos Adidas osv.

Känns bara lite som att Pogbas prisinflation är ganska ogrundad. Okej om han vore ett enormt varumärke likt Neymar som för två år sedan var till synes oprövad, men Pogba är inte riktigt den spelaren än. Han har dock en skicklig agent som vet hur man tjänar pengar.

Summan av kardemumman är väl mest att jag känner att en investering på nästan en miljard ska ha många "perks" förutom det sportsliga. Det är en sådan värld vi lever i och Barcelona som klubb måste tänka på det, när spelaren kostar som han gör.
Barcelona Junta Dimision
2015-06-29 19:48
@11-9-10:

Varför köper du inte hans lönekrav?
Barcelona 11-9-10
2015-06-29 19:33
Så länge klubben har råd att värva utan att sätta sig i kris så säger jag köp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-29 19:31
Petersays Alves hade inte varit kvar ifall det inte hade gått så bra som det har gjort. Vad säger dig att pogba kommer bli en flopp att du tar föregivet att han kommer lämna med svansen mellan bena efter någon säsong Varje värvning är en chansning inget nytt i fotbollsvärlden på den fronten, ju högre kapital ju högre risk så inget nytt i den finansiella aspekten heller. Frågan OM hen kommer vara kvar/lyckas/misslyckas kommer alltid finnas oavsett vem det handlar om Pogba har gått ut sagt att Barcelona är hans favoritklubb så varför skulle han vilja lämna ifall det går bra? Han tackar samtidigt nej till högre lön från dom brittiska öarna (rykten) för att spela just i Barcelona. Så att han vill vara i barcelona är glasklart Visst priset är högt, inte så konstigt när ett träben som bale går för en miljard Han har en idiot som agent, men pogba är ödmjukare än Zlatan så det problemet tror jag inte att vi kommer ha heller. Lönekravet som sägs ligga på 12miljoner € köper jag inte
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-06-29 19:15
@11-9-10:

Fast nu handlade ju inte diskussionen om huruvida han är bra eller inte. Utan sannolikheten i att han stannar i klubben 10 år för att "betala av" den dyra transfersumman. Alves är väl den utifrån värvade spelare som stannat längst på bra många säsonger med sina 7 år. Stoichkov hade väl 7-8 år. Att en äventyrslysten 22-åring som värvas utifrån skulle stanna här i 10 år är helt otänkbart från alla håll och kanter.
Barcelona Nemesis 10
2015-06-29 19:12
@( Xaviesta ):


Som ni såg så skrev jag att han KAN spela för oss 10 år framåt, jag menar inte att det kommer ske men självklart finns den möjligheten om han skulle stortrivas i Barcelona och att klubben skulle vara nöjd med hans prestationer.
Jag minns snacket som gick när vi höll på att värva Neymar, folk dömde ut honom ungefär som vissa dömer ut Pogba nu.
Ingen vet om en spelare blir succe eller flopp men det är också tjusningen i det hela när man bygger ett lag, ibland får man ta risker och gå på känsla.
Men ni kanske vet mer om framtiden än någon annan?
Barcelona ( Xaviesta )
2015-06-29 18:53
Petersays Ungefär min tanke där ;) Inte en enda handjävel uppe där inte. Jag håller förvisso med om att Pogba är en spelartyp som inte växer på träd direkt och kanske den mer intressanta ur den aspekten men att tro att han blir en 10 års investering hos oss är att ta i så man skiter på sig. Folk bara slänger ut siffror åt alla håll utan att addera lite logik i ekvationen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-06-29 18:19
@Gabriel:

Petr Cech är ren och skär klass både som spelare och person. Det glädjer att se honom lämna Chelsea så att man kan tycka om honom mer.
Barcelona Gabriel
2015-06-29 17:34
Har ni läst Cechs avskedsbrev till Chelsea? Klass rakt igenom, det är inte ofta man kan säga sånt som har något med den äckliga klubben o göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-06-29 17:23
Hade det inte varit för Cech så hade vi vunnit CL 11/12 också. En läskigt bra målvakt i sina stunder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-29 17:18
Pwteesays Min hans har varit uppe nu i en månad, han kommer bli en världsspelare (är redan men ändå). Han är i den åldern där han lär sig att anpassa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-29 17:16
César Rodríguez Álvarez, stort stort grattis på födelsedagen o rip. men idag fick Cesar mig att tänka på hur stor vår messi är grabbar.

förut läste man bästa målskytten, assist, spelare osv i barca gått bort eller gjort si o så. och det sjuka är att vår 28 åriga kung Leo gjort alla dessa stora legender till att bli kallade en av dom bästa, alltså inte den bästa längre. hajar ni hur stort det är grabbar. och det sjuka är att det är så över hela europa o världen.

Leo du är fööööör stor!!!!
Barcelona petersays
2015-06-29 17:12
"Visst är priset för mycket men om man tänker i det långa loppet så är det en spelare som kan spela hos oss i 10 år framåt."

Handen upp alla som tror att Pogba stannar tio år om han kommer!

Ingen hand uppe? Nä, tänkte väl det.
Barcelona Junta Dimision
2015-06-29 16:35
Petr Cech officiellt klar för Arsenal, sicken värvning!
Barcelona the cameroonians
2015-06-29 16:29
Flavia

Nej, juryn består av professionella spelare som har kännedom om såväl La Liga som Segundan.

Det handlar dock om vilken makt en president har i detta fallet. Tro du jag är dum?
Barcelona 11-9-10
2015-06-29 16:22
Nja inte lika tveksamt med tanke på hur mycket inflytelse han har
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: