/spanien/barcelona/forum/353.aspx/spanien/barcelona/forum/353.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Z_Z
2018-10-15 15:45
@ || #5 sergiobusquets:


Du får bara ha tre stycken i den slutgiltiga truppen man använder sig av i La liga.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-15 15:40
Z_z Med tanke på att Malcom aldrig är med i truppen så hade det inte varit några problem. Eller får vi bara registrera 3 icke EU-spelare sett till hela säsongen?!? Trodde det är upp till varje match?!?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-15 15:30
Så tydligen vill ledningen värva en mittback i januari pga skadorna. Och man vet att de ligt är omöjlig att få i januari, varför isf panikvärva någon? Det lär ju utesluta de ligt i sommar vilket är ett stort misslyckande. Prio ska vara de ligt, 2. Skriniar, 3. Koulibaly. Allt annat är ett misslyckande. Nej tack till en ny yerry mina i januari, ta upp en blagsspelare istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2018-10-15 14:17
@ || #5 sergiobusquets:


Var väl lite på grund av att vi inte hade några fler platser för utomeuropeiska spelare också. Vi hade dock kunna skipat att ta in Vidal istället kan man ju tycka.
Barcelona Arthur Melon
2018-10-15 12:00
Eftersom Valverde envisas med att ha Rakitic på plan så kan vi väl mötas på halva vägen och sätta honom som mittback? Så kan jag få mina kreativa spelare på mittfältet.
Barcelona Cessi - 3
2018-10-15 11:45
| #5 sergiobusquets

Lägg därtill ålder också och utvecklings potential.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-15 11:18
Vi skickar iväg en HÖGERFOTAD mittbackstalang till Italien för att behålla en skadedrabbad pensionär som är en av 3 vänsterfotad mittbackar vi befogar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-10-14 23:32
Föreställ dig att vi har etablerat spel på motståndarens planhalva. Då får vi oftast den uppställningen vi har på länktips. Föreställ dig att Busquets har bollen vid den situationen. Jag ska förklara problemen med den bilden och Valverdes fotboll:

*Först och främst så har vi ingen riktig bredd. Väldigt många spelare är centraliserade och det är ingen fara, bara du har bredd men i det här fallet har vi inte ens det. Alba breddar inte, Alba väntar bara på att Messi ska få bollen så han kan ta löpningar bakom motståndarens planhalva. Högerbacken, vem det nu än är som spelar är väldigt defensivt lagd. Och då är han inte ens hälften av attackinriktad som vänsterkanten är. Där har vi en spelare vi tappar i attacken. När du inte breddar och du centraliserar, då blir det väldigt väldigt svår att spela fotboll. När du dessutom attackerar på samma sätt, så blir det också väldigt lätt att neutralisera dig.

* ''4-3-3'', om vi spelar 4-3-3 så spelar vi en väldigt centraliserad 4-3-3. Dembele/Coutinho möter alltid bollen, eller positionerar sig nästan alltid mellan motståndarens backlinje och mittfältare. Den ytan ska man alltid utnyttja för den är extremt farlig (du bryter motståndarens linjer) men som ytterforward så ska den positionen inte vara din utgångsposition. Du får röra dig ditåt emellanåt, för att variera attacken, men inte ha det som utgångsposition, speciellt när det inte finns bredd. Då blir det väldigt trångt.

* Mittfältet. Den yta som Dembele/Coutinho och ibland (sällan) Messi rör sig på, alltså mellan motståndarens backlinje och mittfält, den ska egentligen ockuperas mer av de centrala mittfältarna. I en ''normal'' värld så ska yttrarna egentligen bredda och man ska trycka upp mittfältarna i den ytan som jag pratat om. Då får vi mer spelare i anfallen. Men Arthur eller ''8:an'' är nästan alltid för långt ner i banan. Det är dom som ska slå passningarna och bryta motståndarens linjer. Det är bra, det behövs, men inte alltid. Ibland ska Arthur eller Rakitic befinna sig mellan motståndarens backlinje och mittfält så att Busi eller nån av mittbackarna kan bryta linjerna, samtidigt som yttrarna breddar.

Rakitic är Rakitic. Han har en väldigt tillbakadragen roll i anfallen. Om ni tittar noga så är han ganska långt ut till höger. Det här för att öppna upp för Messi i mitten. Valverde tänker att om Rakitic drar sig lite längre utåt, då drar han med sig en motståndare, och motståndaren som följer Rakitic öppnar upp ytor för Messi. Men det här är väldigt långsökt. Det finns inte många tränare till idioter (ursäkta ordspråket) som skulle ''luras'' av att följa Rakitic för att ge lediga ytor till Leo. Man kan se genom det. Mittfältspositonerna är som sagt väldigt tillbakadragna och Rakitic fyller ingen som helst funktion i anfallen (förutom att ''öppna'' upp för Leo). Hans funktion är att ta tillbaka bollen när vi förlorat den, stänga kontringsmöjligheten fort.

* Högerkanten existerar inte överhuvudtaget. Jag vet inte hur många gånger jag har sett att det är hur fritt som helst på högerkanten utan att nån tar den ytan. Det är för att vara beredd på kontringar mot oss, för att ha så många spelare som möjligt när vi blir kontrade.

Med det sagt så har vi i stort sett fyra spelare som attackerar ständigt. Det är Leo, Suarez, Alba och sen Dembele/Coutinho. Dom här 4 har attackerande positioner. Resten får attackera, om möjligheten ges. Den här sorten av fotboll är fullständigt oacceptabelt för en klubb som våran. Att vi dessutom har mittfältare (av alla positioner) som har roller att stoppa kontringar är helt absurd. Lägg till att vi har väldigt många underpresterande fotbollsspelare så förstår man varför den här säsongstarten varit knackig.
Barcelona Bentley King
2018-10-14 20:09
@Messi-Alba-Messiiiiii:


Han kan lämna redan nu om han känner för det. Jag klagar inte. Tack för liga och cup titeln men din fotboll har fått mig att byta kanal när mitt favorit lag spelar (Pique är också delaktig).
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-14 19:29
Valverde considers leaving at the end of the season. [sport] Det bästa för bägge parterna!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2018-10-14 18:46
Nu när Umtiti och Vermaelen verkar vara borta ganska länge, vem tror ni får spela mittback om Pique eller Lenglet skadar sig eller åker på en avstängning? Rakitic? :)
Barcelona Infinit8Don
2018-10-14 12:50
Väntar bara på att dem stora pjäserna i omklädningsrummet ska börja gå emot VV. När det sker är han gone.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2018-10-14 12:14
Valverde postpones his decision on his future to see how the season evolves. After Robert Fernandez’s release from the club, Valverde feels unprotected He’s won the respect of the dressing room woth his good management without controversy [sport] Ut!!!!
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-14 10:19
Tror nog Maraonna menar att Messi drar till toaletten för att dra en lina var 10:onde minut, han vill nog inte fällas själv den gamle knarkaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jarlma
2018-10-14 03:43
[QUOTE=MessiyoyO 10]Man undrar ju när Ter Stegen ska få ta över förstaplatsen som landslagets målvakt. Neuer imponerar inte tillräckligt för att MATS ska få sitta på baken gång på gång. Tabbe vid 1-0 målet nu, inte första gången heller. Med tanke på MATS form de senaste säsongerna så borde det vara dags att ge honom chansen. Han sitter just nu i samma sits som Cillesen gör i Barca, dock presterar MATS. [/QUOTE] Neuer är slut, han kommer aldrig nå samma nivå igen. Jag personligen tycker han har varit något överskattad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jarlma
2018-10-14 03:41
Förstår inte riktigt Maradonas kommentar? Menar han att Messi "skiter på sig" inför matcher eller att det är något slags Cristiano-komplex som måste se sig själv i spegeln stup i kvarten?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2018-10-13 23:05
man ser tydligt... Ska det stå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2018-10-13 23:04
Barca B vann idag ned 3-0 bort mot Ontinyent som innan denna omgång låg på en fjärde plats. Alena med två av målen. Sex raka matcher utan förlust nu varav fyra är vinster. Garcia Pimienta har gjort ett bra jobb hittills. Man det tydligt på spelarna att det är "Barca" fotboll de ska spela. Nästan mer underhållande att se Barca B än att se A-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-13 21:34
Att inte gå efter honom*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-10-13 21:34
De jong är typen av talang som kan prestera i vilket lag som helst och under vilka omständigheter som helst. Han har en sådan otrolig lugn och är galet bra bolltrygg. Det är ett misstag att gå efter honom, men vill inte ha honom så länge valverde är kvar. Arthur De jong Puig Är det närmaste man någonsin kan komma tilll xavi-busquets- iniesta!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-10-13 21:34
Holland har lekstuga med tyskarna . De jong totalt äger mittfältet tillsammans med wijnaldum . Januarifönstret: Sälj A.Vidal - in med De jong Sälj/skänk Vermaelen - in med De ligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2018-10-13 21:27
Man undrar ju när Ter Stegen ska få ta över förstaplatsen som landslagets målvakt. Neuer imponerar inte tillräckligt för att MATS ska få sitta på baken gång på gång. Tabbe vid 1-0 målet nu, inte första gången heller. Med tanke på MATS form de senaste säsongerna så borde det vara dags att ge honom chansen. Han sitter just nu i samma sits som Cillesen gör i Barca, dock presterar MATS.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-10-13 21:26
Där här med att pele ochså ska vara bäst genom tiderna är skrattretande. Under hans tid så spelade inte majoriteten fotboll året runt. Det var väldigt känt att brasilianare bland annat tog amfetamin när det var match. Folk rökte cigg i halvtid och drack öl i halv tid. Pele var en supertalang för sin tid som levde för fotbollen och spelade hela tiden, den flesta spelarna i värden i övrigt spelade inte en halvtid. Med andra ord går det inte ens att jämföra med konkurrensen spelarna har idag. Dem spelade ofta i lera och det var Hawaii fotboll. Finns mycket mer att hämta men kortfattar det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-10-13 21:18
Eller hur, killen åkte dit när han var hög på plan och blev avstängd i 4 år från fotbollen och hans karriär dog. Undrar verkligen hur många gånger han har vart hög på planen och kommit undan. Kan tänka mig att drogerna gjorde han bättre kortvarigt då han fick eld i baken. Och ändå skäms han inte med sin ödmjukhet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-13 21:08
Både de ligt o frenkie från start mot Tyskland. De ligt börjat skakigt, mkt nerver märker man. Frenkie börjar galant däremot. Vilken spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-13 21:03
Maradona är mkt väl medveten om att Messi för en längre tid sedan gått om honom i världshierarkin, och nu gör han allt för att sänka Messi och sedan boosta upp sig själv. Ibland önskar jag att Messi gick ut i media och fullkomligt slaktade honom. Men Messi tar snacket på plan vilket iofs är positivt. Sen att maradona är påtänd 24/7 påverkar såklart också. Äcklig människa är vad han är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-10-13 20:59
Den här maradona Har verkligen komplex gentemot Messi, Hur många gånger har han lyft upp han till nästa kommentar sänkt han?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2018-10-13 18:55
Finns det någon sida där man kan stream B-laget idag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-10-13 17:36
Paco har varit tyst och ödmjuk i bänken i flera säsonger medans Zlatan kallade Xavi och Iniesta för förnedrande saker på träningarna sin första säsong. Zlatan passade bara inte in i mentaliteten. Han såg sig som störst bäst och vackrast medans laget Barcelona redan var störst bäst och vackrast så det krockade mest på grund av detta kan jag tänka mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2018-10-13 15:59
Kröjjffarn Klockren tanke där som jag delar med dig fullt ut. Att slängas in i Barcelonas grundspel när man kommer utifrån är att lära sig fotboll på nytt. När Stoichkov kom till Barca på 90-talet fick han vid ett tillfälle spela som vänsterback varpå han blev förstummad när ledarna talade om för honom att "här anfaller vi med backarna och försvarar oss med anfallarna". Är man en culé bör man vara medveten om att det är ingen vanlig klubb man håller på. Anledningen till att det går så bra för Paco nu är att han åter fått möjligheten att spela klassisk gammal hederlig fotboll igen där löpningar och passningar sker enligt dom mönster han är van vid. Sedan är ju form en färskvara som inte går att konservera såvida du inte heter Messi och det lär inte dröja alltförlänge innan påhoppen haglar mot herren när målproduktionen så småningom åter sinar. Tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: