/spanien/barcelona/forum/349.aspx/spanien/barcelona/forum/349.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Soko
2018-05-17 15:31
Bollinnehavet

Jag kan ha överdrivit lite men han gjorde riktig dålig insats. Med tanke på att Barcelona gjort oss bortskämda så kan det ja med det att göra , att jag alltså inte minns en sämre insats..
Om någon bara kunde ta fram hans insats här så alla som missade kunde se ..
Men ok han får inte chansen så ofta så var förmodligen nervös..
Barcelona Bollinnehavet
2018-05-17 15:21
@Soko:


Jag kan såklart ha tolkat dina ord helt fel. Men här ovanför skrev du tex att Alenas insats var den sämsta du sett i Barcas tröja. Ska jag tolka det ordagrant som att det verkligen är det sämsta du någonsin sett i Barca eller överdriver du negativiteten när du beskriver hans insats?

Jag frågar eftersom det känns som att du ofta överdriver det negativa. Vilket jag tycker att en väldigt konstig sak att göra mot det egna laget. Som sagt, det är tajmingen och dina ordval som får mig att undra.
Barcelona DizzLow
2018-05-17 15:09
Oaner

Jag håller med dig i det mesta, men sanningen är än värre.
Det är ingen idé och ha en chauvinistisk syn på truppen längre.
Fotbollen har förändrats en hel del dem senaste åren, och det är på tiden att vi suddar ut lite av Guardiolas fanatiska Barçaism.
Jag skulle gärna se fler gå denna säsong, men sett till FFP är det nästintill omöjligt att genomföra en sådan omfattande renovering av truppen.

Ut:

Digne, Alba, Vermaelen, Pique, Marlon, Mina, Vidal, Busquets, Iniesta, Andre Gomes, Delofeu, Paco Alcacer, Munir

In:

Två vänsterbackar, två mittbackar, en mittfältare, Rafinha, Griezmann,
Barcelona Katalano
2018-05-17 15:01
Romelu Umtiti

Jag var lite för snabb i min kommentar och ville inte gå in för mycket på respektive spelare. Men i helhet håller jag med om det mesta du skriver. Speciellt om Roberto till mittfältet. När jag har mer tid kanske jag grottar ner mig mer i detta. Men lite kort i alla fall. Nu när Iniesta lämnar så är en startplats på mittfältet öppen för övriga spelare att fajtas om. Då jag ser Coutinho som vänsterytter främst så vill jag ha in en ny spelare av klass på denna position. Arthur räknar jag inte som startspelare ännu då jag själv inte har någon aning om han håller tilräckligt hög kvalité eller ej, endast att han är rätt typ av spelare som vi eftersöker. Av denna anledning skulle vi kunna värva exempelvis Eriksen, eller andra spelare som kommer att kräva en startplats.
Barcelona Romelu Umtiti
2018-05-17 14:23
Oaner & Katalano

Vill påstå att De Ligt + Lenglet inte är så realistiskt samt att Erikssen inte heller är så realistisk.

Enda som skulle möjligöra att både Lenglet och De Ligt värvas är om Umtiti skulle bli såld. Varför skulle De Ligt eller Lenglet vilja bli ersättare för Mina och Vermaalen när ingen av de får speciellt mycket speltid, det är lite för mycket pengar att slösa på mittbackar som knappt kommer få spela - speciellt när vi har Marlon utlånad. Mest realistiskt som jag ser det är att en av Vermaalen/Mina eller till och med att båda blir sålda (Mina kanske blir utlånad) samtidigt som Lenglet kommer in som ersättare. Värvar vi båda och Umtiti stannar så kan jag garantera att någon av de kommer lånas ut inom ett år, förmodligen den yngre De Ligt.

Samma med Erikssen, varför skulle han komma för att vara en rotationsspelare i Barca? Eller ska han bli en startspelare? Då kan vi lika gärna låna ut/ sälja Alena för att han kommer inte fylla någon större roll som bänknötare på heltid. Tycker att vi har spelare i form av Alena/Coutinho/Arthur (I framtiden) som kommer kunna täcka upp på Iniestas postition. Vad jag hade gjort är att lägga till Rakitic i din "Till Salu" lista och adderat en ersättare åt honom i din "inköpslista" i form av en Thiago eller Pjanic. Flytta hellre upp Roberto på planen och promota Palencia som högerbackskonkurrent till Semedo så har vi ett ganska komplett mittfält inför nästa säsong.
Barcelona Soko
2018-05-17 14:15
Bollinnehavet Det är lite lustigt hur du uppmärksammar varenda ord jag skriver och tolkar det på ditt eget sätt. Om du inte såg Alena igår bör du se repris.. Den sämsta insatsen jag sett en spelare göra i Barcas tröja.. Så mycket slarv och så mycket fel på 45 minuter!! Iniesta är för mig världens bästa genom tiderna på sin position men har senaste två år bara varit en belastning och alibi spelare som dessutom stått i vägen för bla Denis och Coutinho.. Jag kommer att minas av Iniesta men kommer definitivt inte att sakna den Iniesta jag sett i år.. Att Suarez bryter ner någon är bara feltolkat av många. killen är som sagt en stor vinnare och hatar att förlora. Det är skrämmande hur tyst det är i laget att det plötsligt ser ut som att Suarez sätter skräck i spelarna bara han vill dem det bra..
Barcelona Katalano
2018-05-17 13:13
Oaner

Lyckas vi få till dessa försäljningar så är det realistiskt åtminstone sett till spelarmaterialet.
Men valverde envisas med 4-4-2 hittills och din uppställning är 4-3-3. Sen är frågan om inte Alena och Coutinho ska utgå från mittfältet och inte anfallet. Själv anser jag dock att Coutiinho ska vara ytter och Alena central mittfältare.

Jag anser också att Messi borde återgå till positionen som fask 9a med Dembele/Griezmann/ Coutinho på sidorna om sig.

Men liksom du önskar jag ett 4-3-3 och inte valverde 4-4-2. Får se nästa säsong hur Vaöverde väljer att ställa upp när han fått anpassa spelarmaterialet mer efter hur han vill spela.
Barcelona Oaner
2018-05-17 13:02
Jag tycker att det behövs en rensning i truppen till sommaren. Dessa spelare bör lämna i min mening:

Digne
Vermaelen
Mina
Vidal
A Gomes
Iniesta (klart att han lämnar)
Paco
Suarez

Spelare som ska in:

Lenglet (verkar vara klar)
De Ligt
Eriksen
Arthur
Griezman

Spelare att flytta upp:

Miranda
Alena
Arnaiz

Truppen till säsongen 18/19:

Ter Stegen/Cillessen

Semedo/Roberto Pique/De Ligt Umtiti/Lenglet Alba/Miranda

Arthur/Rakitic Paulinho/Busquets Eriksen/D Suarez

Messi/Dembele Griezman/Arnaiz Coutinho/Alena


Vad säger ni? Realistiskt?
Barcelona Xavi #6
2018-05-17 12:27
Barça are following up with several big teams to see if they would be interested in Dembélé. [rac1]
Barcelona Koeman!!
2018-05-17 12:27
Soko: En ledare är en som pushar på sina lagkamrater, inte bryter ner dem. Puyol var en ledare Suarez är absolut inte en ledare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-05-17 12:27
Soko: En ledare är en som pushar på sina lagkamrater, inte bryter ner dem. Puyol var en ledare Suarez är absolut inte en ledare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2018-05-17 12:16
Bollinnehavet. Amen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-05-17 10:30
Soko motvals är igång igen.

Alena har noll spelförståelse. Suarez har en bra inställning, synd att inte fler delar Suarez härliga inställning. Anfall är inte bästa försvar. Iniesta har 5 bra matcher på 2 säsonger och lever på gamla meriter. Kommer inte sakna Iniesta nästa säsong. Hoppas Messi är nöjd (efter matchen mot Levante) och har mage att visa sig mot Sociedad.

Dessa uttalanden tycker jag är väldigt märkliga. Att Iniesta inte längre är lika bra som han en gång har varit är nog alla överens om. Men sättet du uttrycker det på när Iniesta har en match kvar i klubben och varje culé känner en stor separationsångest, känns mycket konstigt. Den senaste tiden har i stort sett alla stört sig på Suarez inställning, klagar på lägre rankade lagkamrater men inte på högre, gnäller och filmar samtidigt som han spelar kasst. Då klämmer du plötsligt ur dig att fler borde ha hans inställning. Alena är en som många här inne beundrar för sin spelförståelse och mogenhet trots sin unga ålder. Då har han efter ett par bortslagna passningar i plojmatch noll spelförståelse. Osv.

Som sagt, du får tycka som du vill. Helt klart. Men tajmingen i dina inlägg och ordvalen/uttrycken får mig att tro att du tvångsmässigt, medvetet eller omedvetet låter jag vara osagt, går emot majoriteten för sakens skull.

Väldigt okänsligt, nästintill respektlöst (milt sagt), att kalla Iniesta för värdelös när han har en match kvar efter allt han har gett oss.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-05-17 10:25
Barçelona have already signed an agreement for five years with Clement Lenglet. He has given the "Yes" to Barcelona. [Curro Tello via @mundodeportivo]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-05-17 08:23
Synd att det inte finns fler som Suarez med den inställning han har där han krigar för varje boll och manar upp sina medspelare att vara på tårna... Vi har redan världens tystaste lag där alla verkar ha munkavle och ingen säger något till varandra utan alla ser som blyga pojkar . Suarez är vår enda ledare i laget. Sen att han inte är en perfekt fotbollsspelare och ibland ser ut som en amatör är en annan sak..
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-17 04:23
@Beast Puyol:Jag hade hellre skickat ut Alcaser och köpt Seri fför dom pengarna. Seri griezmann in och Gomes, Alcaser ut
Barcelona Andreas FCB
2018-05-16 23:57
Bort med Suarez och in med Griezmann. Jag ber dig gud.. Skulle göra hela min sommar.
Barcelona Barca4life98
2018-05-16 23:54
[QUOTE=Beast Puyol ]Hoppas att Griezmann inte kommer för vårt problem är inte där framme. Köp Thiago eller Eriksen. Vi behöver kreativa mittfältare så Messi slipper ta ett sådant stort ansvar. Har du mittfältare som sköter de där extra så är de löst men nu har vi mittfältare som inte kan lösa våra världsproblem då får Messi o bygga anfall efter anfall för att vi ska kunna lyckas där framme. Vi behöver trygghet o de kan man skapa i mittfältet. Griezmann är en fantastisk spelare men de kommer bli mer problem ärligt talat. Förstår att folk är trötta på Suarez men de jobbet som Suarez lägger ner är 10 gånger så viktigare. Suarez fick hela Reals backlinje att bli varande o helt urbalans. Suarez får försvararna att tappa rytm o sin position. Sen är Suarez född med att lyckas dvs han har vinnarmentalitet o de har inte många i dagens Barca. Sen är inte Suarez en spelare som är pedagogisk så han gnäller för de mesta på några spelare och detta gör han för han vill vinna till vilket pris bara en känsla som jag har. Sen kan jag ha fel. [/QUOTE] Spelar ingen roll vilka mittfältare vi köper in om Suarez är kvar. Blir inget 4-3-3 med Messi och Suarez samtidigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 09Triplete15
2018-05-16 23:21
Culés

Absolut ingenting. Marseille måste vinna i helgen samtidigt som Lyon tappar poäng för att Marseille ska få tredjeplatsen som garanterar CL nästa säsong.
Barcelona Culés
2018-05-16 22:59
Är det någon som vet vad som händer med CL-platsen från EL nu när Atletico vann? Blir det Marseille som får den då eller? Eftersom Atletico redan är med genom att komma tvåa i ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Beast Puyol
2018-05-16 22:47
Hoppas att Griezmann inte kommer för vårt problem är inte där framme. Köp Thiago eller Eriksen. Vi behöver kreativa mittfältare så Messi slipper ta ett sådant stort ansvar. Har du mittfältare som sköter de där extra så är de löst men nu har vi mittfältare som inte kan lösa våra världsproblem då får Messi o bygga anfall efter anfall för att vi ska kunna lyckas där framme. Vi behöver trygghet o de kan man skapa i mittfältet. Griezmann är en fantastisk spelare men de kommer bli mer problem ärligt talat. Förstår att folk är trötta på Suarez men de jobbet som Suarez lägger ner är 10 gånger så viktigare. Suarez fick hela Reals backlinje att bli varande o helt urbalans. Suarez får försvararna att tappa rytm o sin position. Sen är Suarez född med att lyckas dvs han har vinnarmentalitet o de har inte många i dagens Barca. Sen är inte Suarez en spelare som är pedagogisk så han gnäller för de mesta på några spelare och detta gör han för han vill vinna till vilket pris bara en känsla som jag har. Sen kan jag ha fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-05-16 22:45
Värdig avsked för Griezmann. From imorgon kan man göra affären offentligt utan att behöva "störa " Atlético inför finalen och liga avslutningen.
Barcelona Meneysuarez91011
2018-05-16 22:40
Skickar verkligen Suarez till någon annan klubb för Griezmann! PSG kanske? Ge oss en fet slant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-05-16 21:55
Griezmann är fan magi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2018-05-16 21:54
Grejen med Griezmann är han kan spela fotboll. Tikitaka djupled avslut dribbla hårt jobb defensivt osv. Stor tillgång för Barca om han anländer...
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-16 21:12
@Trio el Mágico:Vem ör han Inda som kommer med den informationen ens?
Barcelona 09Triplete15
2018-05-16 21:11
Oj vad orättvist att Atletico tar ledningen mot Marseille.. Totalt utspelade men Griezmann utnyttjar en felpass direkt och sätter dit 1-0.
Barcelona gozo1
2018-05-16 21:06
Fan va skön sarr är
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2018-05-16 20:19
Barcelona Barcelonistas
2018-05-16 19:34
Välkommen tillbaka Gabriel! En av mina favorit skribenter här på forumet!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: