/spanien/barcelona/forum/3484.aspx/spanien/barcelona/forum/3484.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2015-07-20 19:48
L.A.M Nr 10 & Junta Dimision

Håller med om att Atlético förstärkt ganska bra så här långt, på anfallsfronten. Sedan är jag lite kluven angående de övriga spelare. Ska jag vara ärlig så har jag inte så bra koll på Ferreira Carrasco och jag vet inte vad han kan tillföra laget. Savic har jag bättre koll på och det är utmärkt spelare som back-up för Gimenez & Godin. Jag anser att Gimenez borde vara startspelare då han är extremt talangfull och även är redo efter att ha fått ''lära'' sig i två år bakom Miranda & Godin. Sen har han den där ''djuriska'' sidan som Simeone säkerligen uppskattar ännu mer.

Till vänsterbackspositionen så är Filipe Luis en klart bättre vänsterback än Siqueira och Ansaldi men jag hade gärna velat att dom hade tittat åt ett annat håll, nämligen Ricardo Rodriguez i Wolfsburg som jag tycker är en helt magnifik spelare. Sedan vet jag inte om man har råd med att köpa Rodriguez och där ligger problemet. Precis som Juntia Dimision är inne på så tror jag att Luiz Gustavo i samma klubb hade gjort väldigt mycket nytta i Atleti. Extremt underskattad spelare det där. Sedan är frågan återigen om Atleti har råd att köpa honom och alternativt erbjuda honom den lön han har i Wolfsburg. Wolfsburg är som bekant en av de rikaste klubbarna i Tyskland och dom är onekligen inte beroende av pengar. Dom har däremot ett fantastiskt lag, på pappret och på plan.

Zellick

Thiago och Gabi är fortfarande duktiga spelare men ingen av dom gjorde sina bästa säsonger förra säsongen, framförallt Gabi som inte var i närheten som när Atleti tog guld i ligan. Sedan blir dom, precis som du är inne på, inte yngre direkt och Simeones taktik och även träningar kräver extremt mycket från spelarna. Sedan är Mario på väg bort också och då tycker jag att Atleti verkligen måste köpa in en ny central mittfältare. Om man flyttar Koke till mitten, vem ska ta hans plats på vänsterkanten? Saul eller Oliver Torres? Antar att Atlético återigen vill utmana oss och Madrid på allvar (även CL) och jag vet inte om dom två spelarna hade höjt Atleti redan nu. Potential har dom såklart. Jag är glad över att de andra klubbarna i La Liga blir bättre och förstärker, det gör även oss bättre. Sen är jag lite svag för speciellt Simeone. Har inte och göra med hans någorlunda defensiva fotboll utan hur han ändrat spelarnas mentalitet. Även intensiteten är något som jag beundrar väldigt mycket.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-20 19:37
Carrasco har jag inte superkoll på, går han in direkt i elvan? Jag tycker Gabi, Tiago och Mario Suarez räcker som defensiva mittfältare, spelar man 4-4-2 måste yttrarna vara chansskapande och där var Arda riktigt duktig. I backlinjen tycker jag Gimenez verkligen tagit för sig men Savic skulle också vara ett fint tillskott.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zellick
2015-07-20 19:26
@Junta Dimision:


Thiago och Gabi då? Dom har väl bevisat sig gång på gång senaste åren. Även om dom kommer till åren nu iofs.
Barcelona ElRaval
2015-07-20 19:24
har inte atletico motta klar/på gång också?

Säga vad man vill om Thiago Motta. Han har ju inte åldern inne. Men han är väldigt slug på mittfältet. Tycker han påminner en del om Busquets.
Märks att han har spenderat tid hos oss.
Barcelona Junta Dimision
2015-07-20 19:04
@L.A.M Nr 10:

De värvade Ferreira Carrasco från Monaco, antar att han är tänkt att vara Ardas ersättare. Stefan Savic är snart klar för att ersätta Miranda och det enda jag tycker de verkligen saknar är en riktigt bra spelförstörande mittfältare som kan spela bredvid Koke, en Luis Gustavo/Nemanja Matic typ.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-20 18:58
Tycker Atletico förstärkt smart i sommar. Värvningarna av Vietto och Martinez spetsar till deras anfall samtidigt som de hade enorma problem att hitta en ersättare till Filipe Luis på vänsterbacken. Värvar man tillbaka brassen får man återigen ett starkt och svårgenomträngt försvar. Tror dock de behöver en kreativ mittfältare efter försäljningen av Arda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-20 18:53
Älskar Reus som spelare pga hans mångsidighet och eleganta spelstil. Tror dock inte det finns plats för honom i Barcelona, speciellt inte i och med köpet av Arda. Det dessa två har gemensamt är att de kan anta både rollen till vänster på mittfältet samt en ytterposition. Även om Arda inte kommer att vara helt ordinarie kommer han naturligtvis få en hel del speltid och startmatcher och tar därmed upp tillräckligt mycket speltid för att man skulle ha förståelse för att Reus i sådana fall tackar nej till ett erbjudande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-20 18:51
Filipe Luis på väg tillbaka till atletico roliga är bara att killen är ett år äldre plus att chelsea säljer honom dyrare än vad dom köpte honom elr kanske samma pris. se o lär mitt kära barca, så förhandlar man o säljer en bänkis.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-20 17:24
: the cameroonians

ska han då konkurrera med ronaldo i real? men säljer dom benz så förstår jag han val tyvärr=( har för mig att benitez vill spela CR som 9a.

btw vill tacka dig för ditt engagemang under presi valet, var fett nice o läsa allt du skrev. fortsätt! 0)

visca barca
Barcelona the cameroonians
2015-07-20 17:15
@KiNg-PuYi:


Under valkampanjen hintade Bartomeu i en intervju att det fanns "en tysk landslagsspelare" man varit i kontakt med under säsongen, men som på grund av rädsla av för lite speltid tackade nej till Barcelona.

Och det är ju inget konstigt när han i första hand hade konkurrerat om en anfallsplats. Han är ju ingen tvåvägsmittfältare utan snarare en kontringsspelare.
Barcelona Smogen
2015-07-20 17:13
Nemesis 10 Tack för artikeln. Men som tidigare påpekats så letar jag efter någon som kan förklara varför Bartomeu kommer vara rätt man för jobbet. Hade kanske lugnat min oro. :) Däremot, lyckas han med de saker som skribenten tar upp i artikeln, samt får in Abidal, Cruyff o Laporta i klubben igen så visst. Då kommer jag nog göra en pudel. Tyvärr känns det just nu rätt otroligt, men jag hoppas innerligt att jag har fel! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-20 17:10
enligt fotobllstransfers. så förhandlar real med dortmund om reus. fan va suuuuurt älskar killen. han o danilo var mina drömförvärv för säsongen. så jävla äckligt att behöva se dom i real
Barcelona Junta Dimision
2015-07-20 16:40
@RafaelH117:
What’s the point of supporting your football club if you don’t respect it’s history?
Barcelona 11-9-10
2015-07-20 16:05
Petersays Vi har överlevt gazpart, Nunez samt laporta. Nej barto oroar mig inte så länge vi är medlemsägda Dåliga presidenter har vi haft gott om och med tanke på utbudet av kandidater till presidentposten så kommer det aldrig att förändras. Även benedito (som jag gillade) hade till slut gjort bort sig. MAKT gör människor galna När vi ändrar hela det här systemet och efterliknar Bayern i sättet att styra klubben så kommer jag bry mig kostymnissarna. Klubben går alltid segrande oavsett vilken råtta som försöker dra ner den
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-20 16:03
11-9-10

Längden på medlemskapet eller huruvida man bor i Katalonien eller ej är knappast en given indikation på hur mycket du bryr dig om klubben eller hur insatt du är.

Tvärtom tror jag det är lättare för katalaner att bli hjärntvättad av lokal media som ingår allianser med presidentkandidater. Tror verkligen inte att de äldre medlemmarna är särskilt aktiva på sociala medier heller, det ställe där debatten är som mest levande och demokratisk.

För någon som inte "nämnvärt bryr sig om kostymsnubbar" har du väldigt starka åsikter om kandidaternas oförmåga att vinna över Bartomeu. Du kanske borde läsa på lite bättre själv också?

Med vänlig hälsning från en "turist"
Barcelona petersays
2015-07-20 15:58
@Arda Turanismo:
Löjligt av dej. Bevisar också hur pass mycket du bryr dej kanske? Kan inte ens ägna 15 minuter åt en ytterst välskriven artikel av ett stort barcafan och fotbollsjournalist så ja..då fattar jag inte heller varför du ger dig in i diskussioner. Men så är det ju också vansinnigt tydligt att du inte är ett Barca-fan utan ett Arda Turan-fan. Du reggade dig i princip samma dag som Arda blev klar och har inte skrivit om annat än Arda. Bra så, men då kanske du inte ska klaga på medlemmar som följt klubben i 10+ år och är besvikna på en valutgång.
Barcelona petersays
2015-07-20 15:57
11-9-10
Du har ett extremt märkligt sätt att argumentera. Kan du inte föra en vettig diskussion eller ens vill diskutera så fattar jag inte vad gör i ett diskussionsforum. Det har postats långa, utförliga redogörelser från både nya och gamla forummedlemmar där de förklarar varför detta val påverkar oroar dem på ett djupt plan - och istället för att bidra med något så är ditt konstanta svar "sluta gnäll", "inget kan ändra på valet" och "fuck off".
Arda Turanismo
2015-07-20 15:53
petersayyss Slutade läsa efter de första två-tre raderna när skribenten nämnde "death certificate". Överreaktion när den är som bäst.
Barcelona 11-9-10
2015-07-20 15:42
Petersays Det minsta du kan göra är att skippa all gnällande Finns inget här inne som kommer ändra det faktum att utgången har blivit som den har blivit. Speciellt med tanke på att dom ville ha laporta som är samma skit som barto Jaja allt gnällande här inne från turister som kanske ser en Barcelona match live/säsong som ska vara mer insatta än medlemmarna som har tillbringat över 40 år som fans. Finns en jävla anledning till att laporta inte valdes! Ni vill att dom ska modernisera sig men ni vill att klubben ska stå still och stampa på samma plats i all oändlig tid pga det sentimentala. The Barca way enligt er, a men fuck off
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-07-20 15:40
För något lite roligare. Här är en bra video som visar säsongens höjdpunkter.
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-20 15:29
Nemesis 10 Jag ber om ursäkt. Är väl fortfarande lite bitter och ganska ledsen över valutgången. Med det sagt så bad Smogen klart och tydligt om en artikel som lyfte Bartomeus styrkor och som skulle bearbeta anledningen till varför han är rättan för jobbet. Artikeln du länkade handlade om någonting helt annat, typ ingenting i stort sätt. Men men, jag log iaf när jag läste den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-20 15:20
Liunil Masse

hoppas barto reparerar alla förhållanden till klubben. viktigt att dessa alla legender fortsätter andas i klubben.
Barcelona the cameroonians
2015-07-20 15:06
En mer tänk- och läsvärd artikel om presidentvalet och varför det blev som det blev.

Tror den passar ( Xaviesta ) riktigt bra :-) och alla andra, även om engelskan är lite mer avancerad än gemene man kanske är van vid.
Barcelona Nemesis 10
2015-07-20 15:05
Xaviesta

Var du tvungen att skriva med en sådan attityd?

Jag länkade något som jag trodde att folk vill läsa, jag skrev också klart och tydligt att artikeln handlar om varför Bartomeu förtjänade att vinna då dom andra kandidaterna inte kunde redovisa något speciellt som lockade till sig röster. Om Bartomeu är den mest lämpliga presidenten får väl tiden avgöra eller?
Barcelona petersays
2015-07-20 14:35
@Nemesis 10:

Tack för tipset! Måste dock tillstå att det inte var så mycket Bartomeus fördelar som Laportas nackdelar som behandlades i artikeln. Tyvärr verkar det som att det var det som avgjorde valet. Laporta gjorde ingen vidare bra rörelse - Bartomeu agerade teflonpanna och nappade inte på några av Laportas inbjudningar. Och med media i ryggen blir det ganska lätt att framstå som den enda seriösa kandidaten i det fallet. Men ändå, tackar!
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-20 14:28
Nemesis 10 Kallar du det där en bra artikel? På vilket sätt förklarade den hur Bartomeu är en lämplig president? Vilken garbage. Det tog 60 sekunder att läsa den och man blev inte ett dugg klokare. Det enda "skriventen" gör igenom hela artikeln är att ta upp dom aktuella frågorna som rådde inför valet för att sedan skriva att Bartomeu bör fixa dittan och dattan för att bli accepterad bland samtliga fans. Med andra ord hade Bartomeu kunnat ersättas med "insert name here" och vi hade kunnat dra samma slutsats. Länka något riktigt tack, inte en text någon skrivit på på 10 minuter medan han klämde en kabel i toaletten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-07-20 14:15
Smogen

Här länkar jag en välskriven artikel om varför Bartomeu "förtjänade" att vinna valet. Kan tänka mig att dom som röstade tänkte likadant som skribenten. Här är också en länk där det skrivs om det som Bartomeu kan förbättra för att få folkets förtroende:
http://www.barcablaugranes.com/2015/7/19/9000303/the-things-josep-maria-bartomeu-has-to-change-as-fc-barcelona
Barcelona NoGo™
2015-07-20 14:11
Någon som kan rekommendera en video med det bästa från den gångna säsongen?
Barcelona Liunil Masse
2015-07-20 14:01
@navidjaan: Bartomeu will try to unite the barcelonismo, by bringing in three key figures: Eric Abidal, Carles Puyol and Johan Cruyff. (@sport) Vilka bra nyheter kommer någon tycka, saken e bara att Abidal och Cruyff är med Laporta och Puyol kanske återvänder, men han har ju redan lämnat en gång så tveksamt Synd :/ för de personerna hade behövts, folk som kan fotboll!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-07-20 13:48
Kl :05:00 AM
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: