/spanien/barcelona/forum/3477.aspx/spanien/barcelona/forum/3477.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-20 15:29
Nemesis 10 Jag ber om ursäkt. Är väl fortfarande lite bitter och ganska ledsen över valutgången. Med det sagt så bad Smogen klart och tydligt om en artikel som lyfte Bartomeus styrkor och som skulle bearbeta anledningen till varför han är rättan för jobbet. Artikeln du länkade handlade om någonting helt annat, typ ingenting i stort sätt. Men men, jag log iaf när jag läste den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-20 15:20
Liunil Masse

hoppas barto reparerar alla förhållanden till klubben. viktigt att dessa alla legender fortsätter andas i klubben.
Barcelona the cameroonians
2015-07-20 15:06
En mer tänk- och läsvärd artikel om presidentvalet och varför det blev som det blev.

Tror den passar ( Xaviesta ) riktigt bra :-) och alla andra, även om engelskan är lite mer avancerad än gemene man kanske är van vid.
Barcelona Nemesis 10
2015-07-20 15:05
Xaviesta

Var du tvungen att skriva med en sådan attityd?

Jag länkade något som jag trodde att folk vill läsa, jag skrev också klart och tydligt att artikeln handlar om varför Bartomeu förtjänade att vinna då dom andra kandidaterna inte kunde redovisa något speciellt som lockade till sig röster. Om Bartomeu är den mest lämpliga presidenten får väl tiden avgöra eller?
Barcelona petersays
2015-07-20 14:35
@Nemesis 10:

Tack för tipset! Måste dock tillstå att det inte var så mycket Bartomeus fördelar som Laportas nackdelar som behandlades i artikeln. Tyvärr verkar det som att det var det som avgjorde valet. Laporta gjorde ingen vidare bra rörelse - Bartomeu agerade teflonpanna och nappade inte på några av Laportas inbjudningar. Och med media i ryggen blir det ganska lätt att framstå som den enda seriösa kandidaten i det fallet. Men ändå, tackar!
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-20 14:28
Nemesis 10 Kallar du det där en bra artikel? På vilket sätt förklarade den hur Bartomeu är en lämplig president? Vilken garbage. Det tog 60 sekunder att läsa den och man blev inte ett dugg klokare. Det enda "skriventen" gör igenom hela artikeln är att ta upp dom aktuella frågorna som rådde inför valet för att sedan skriva att Bartomeu bör fixa dittan och dattan för att bli accepterad bland samtliga fans. Med andra ord hade Bartomeu kunnat ersättas med "insert name here" och vi hade kunnat dra samma slutsats. Länka något riktigt tack, inte en text någon skrivit på på 10 minuter medan han klämde en kabel i toaletten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2015-07-20 14:15
Smogen

Här länkar jag en välskriven artikel om varför Bartomeu "förtjänade" att vinna valet. Kan tänka mig att dom som röstade tänkte likadant som skribenten. Här är också en länk där det skrivs om det som Bartomeu kan förbättra för att få folkets förtroende:
http://www.barcablaugranes.com/2015/7/19/9000303/the-things-josep-maria-bartomeu-has-to-change-as-fc-barcelona
Barcelona NoGo™
2015-07-20 14:11
Någon som kan rekommendera en video med det bästa från den gångna säsongen?
Barcelona Liunil Masse
2015-07-20 14:01
@navidjaan: Bartomeu will try to unite the barcelonismo, by bringing in three key figures: Eric Abidal, Carles Puyol and Johan Cruyff. (@sport) Vilka bra nyheter kommer någon tycka, saken e bara att Abidal och Cruyff är med Laporta och Puyol kanske återvänder, men han har ju redan lämnat en gång så tveksamt Synd :/ för de personerna hade behövts, folk som kan fotboll!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-07-20 13:48
Kl :05:00 AM
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2015-07-20 13:45
Vilken tid spelar vi på onsdag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-07-20 12:56
@petersays:
Håller med, något alla borde läsa. Och få saker hade nog gjort mig så glad som att läsa en krönika från en insatt och oberoende cule om varför Bartomeu är exakt RÄTT man att leda Barcelona. Tyvärr har jag inte hittat någon och tar mer än gärna tips på detta.
Barcelona petersays
2015-07-20 12:53
@Maestro Xavi - Tito Etern:

Var hittar du öknamn? Att kalla nya personer i forumet för nykomlingar är väl inget konstigt?

Att kalla någon som erkänner att han vänder kappan efter vinden (gillar Benedito under rörelsen men stöttar plötsligt Bartomeu och gör ett statement av att han bytt åsikt. Är moderat men stöttar såssarna för att de vann valet) för kappvändare är väl inte direkt ett öknamn heller?

Och resten är ju just de personer som vill döda debatten och säger att vi ska hålla tyst och rätta oss i leden för nu har Bartomeu vunnit.
Mascherano#14 el Jefecito
2015-07-20 12:14
Fortfarande bråk och tjafs om vem som har mest rätt. Jaja, det är bara två dagar efter valet så det är väl ganska naturligt. Men jag hoppas snart att säcken knyts ihop litegrann och att vi börjar fokusera på det vi har gemensamt istället, kärleken till FC Barcelona, hur den än må se ut.

Vissa, inklusive mig själv, tycker att värderingar och tradition väger tyngre än det sportsliga. Eller rättare sagt, att det sportsliga inte bör ha vilket pris som helst.

Andra tycker att vi absolut bör hänga med i den moderna fotbollen med allt vad det innebär och ser det som mer eller mindre ett måste för att kunna vara kvar på toppen.

Sen finns det vissa provokatörer också som inte bör ges någon uppmärksamhet.

Men gemensamt är att alla härinne (utom trollen) älskar Barca på ett eller annat sätt. Vi hittar nog snart tillbaka till en högre nivå och större acceptans gentemot både oliktänkande och varandra.

Men alla val har ofta en förmåga att för stunden dela upp människor i minst två läger.
Barcelona Barcadinho.
2015-07-20 12:04
the cameroonians - du missförstår mig. Jag säger inte att La Maisa är totalt oviktigt o meningslöst. Jag skrev ju "absolut nödvändigt", alltså jag menar att klubben har byggt sin identitet i decennier, La Masia är bara en liten bråkdel av hela historian. Vi ska så klart fortsätta med att utveckla ungdomar (det är också ett krav från Uefa) och hoppas på nya Messi o Iniesta.

Men allt inte faller bort bara för att La Masia inte levererar nu.

Jag läser eran kritik, ni har rätt med den, men att hänga all sin kärlek till klubben på en sån sak är en överdrift. Rätt många här reagerat så att de tänker skita i laget nu för det. Och jag försöker väcka upp deras hjärta, visa att det fanns andra tider förut innan La Masia o att det finns nya tider framöver. Gör inte Barto ett bra jobb så kommer han avgå för el senare. Alla presidenter i klubben har median på sig dagligen.

Kritisera så klart - det gör jag också, men låt inte hjärta slockna, ni kritiserar ju för att ni bryr er och det är positivt.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-07-20 11:38
Ja, vad bra. Jag känner mig väldigt välvilig att läsa denna artikel, speciellt när du har kallat andra på detta forum som inte har samma åsikt som dig för öknamn. Wow vad otroligt uppmanad jag känner mig.
Barcelona petersays
2015-07-20 10:55
Tycker återigen att alla "nykomlingar" (Arda Turanissimo, Mxm Ciilow), alla kappvändare (Barcelonistas) och alla som saknar argument och bara vill att vi ska vara tysta (11-9-10, Thierry Henry) ska ta och läsa krönikan som det länkades till tidigare. Det minsta ni kan göra är väl att åtminstone lyssna på väliutvecklade argument från insatta culés. Och har ni liknande exempel på väluttryckta artiklar som handlar om fördelarna med Bartomeu/Rosell och allt fantastiskt de gjort och kommer göra så läser jag GÄRNA dessa.

Här har ni länk igen om ni missade den:
https://medium.com/@rafaelh117/for-now-i-say-goodbye-to-my-futbol-club-barcelona-1a160f142a54
Barcelona Smogen
2015-07-20 09:26
*hjärta* el jefecitos... On 17 February 2014, the Mali Football Federation confirmed that Adama and his older brother Mohamed had opted to switch allegiance to Mali.[7]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* el Jefecitos hesa röst
2015-07-20 09:03
@Smogen:


Jasså? är han inte spansk längre???
Barcelona Smogen
2015-07-20 08:45
Junta Dimision Att Adama inte var med beror väl på att han inte räknas som Spansk? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-20 04:40
Junta Dimision


det där är helt sjukt. tror tyvärr han är förlorad. lucho verkar vara emot killen.
Barcelona Junta Dimision
2015-07-20 02:24
@Capitan \(^.^)/:

Utöver Bartos terror över klubben kan man ändå fråga sig hur Adama inte blev uttagen till den här truppen?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-20 01:31
@Liunil Masse:
Vad skulle Ibrahimovis säga om han hade spelat denna match? Enligt Xavi, Busquets och Iniesta var det här matchen den perfekta match från minut 1 till domaren blåste av den.. 5-0 matchen mot R.Madrid..
Barcelona Liunil Masse
2015-07-19 23:44
Nostalgi alltså, Barcas första 20 min borta mot Arsenal 2010. @barcastuff: Ibrahimovic: "The game with Barça against Arsenal in 2010 was one of the best games I’ve ever played in. The first 30 minutes was crazy." Indeed it was, Arsenal totalt avklädda haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 23:40
1.70-ligan

"Å andra sidan kändes inte laportas valkampanj heller hundraprocentig, inte sant?"

Tyckte valkampanjen, med tanke på den korta tid han hade, var okej.
Han gick till val på samma modell som var framgångsrik tidigare och förklarade att han inte var för att sälja ut klubbens tillgångar - tröjan och arenan till Qatar.

Dessutom var han uppbackad av personer med hjärtat på rätta stället, dvs för KLUBBEN, vilket är en riktigt bra grund att börja från. Samtidigt anser jag att hans valprogram var väl tunt, sen om det hade att göra med tidsbrist eller arrogans låter jag vara osagt.
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 23:33
Barcadinho

Du missar en vital poäng. Åren innan hade Van Gaal under Gasparts presidentskap i två olika sejourer infört en typ av modell där han förespråkade holländare och utlänningar mer än la Masia.

Det var först när Laporta kom till makten med Cruyff vid sidan som det åter blev fokus på la Masia med rätt människor som ansvariga. En medveten satsning som renderade i att akademin, genom Rijkaards mod att väga ge spelare chansen, fick självförtroende och kunde blomstra.

2005/06 var början, sen följde Messi, Iniesta, Giovanni & Bojan samt säsongen efter Pedro och Busquets. Därefter var det Thiago och Jeffren.

Du säger att la Masia inte är en del av identiteten? Det är för fan en del av spelmodellen och utbildar spelare i Barcelonas filosofi. Gör om gör rätt.
Barcelona 1.70-ligan
2015-07-19 23:21
Tack barcadinho! Precis vad jag behövde läsa som sista inlägg innan läggdags. :) Sov gott allihop.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2015-07-19 23:19
The cameroonians Visst är det så, att Rosell och Bartomeu har samma mål och visioner. Jag anser dock att det känns rätt överdrivet att belasta honom för det faktum att Barca saknade någon spelare i ungdomslandslaget som precis vann EM. Och jag tror att OM han skulle leda Barca ens i närheten av de skräckexempel vissa här inne målar upp, blir han inte kvar i 6 år. Jag är inte superglad över utfallet i valet men jag tror inte heller det är en katastrof. Och jag hoppas verkligen jag får rätt.. :) Å andra sidan kändes inte laportas valkampanj heller hundraprocentig, inte sant?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-07-19 23:17
Startelvan i cl finalen mot arsenal var:
Valdés
Oleguer
Márquez
Puyol (c)
Giovanni van Bronckhorst
Edmílson
Deco
Van Bommel
Giuly
Ronaldinho
Eto'o

Den här startelvan var ungefär samma under hela säsongen plus Belletti, Sylvinho o Motta, Lite Xavi också.

Hur många egna produkter ser ni här? Inte många va.

Jag kommer inte ihåg en enda kommentar här på LR eller en enda artikel nånstans i världen som har nämnt nånting om egna produkter o La Masia det året.
Kan hända att minnet sviker mig eller om jag har missat, men jag tror inte.

Hur kommer det sig att folk idag ser det på så olikt sätt? Jag undrar.
Eller var det lika viktigt med La Masia då som nu hos fansen?
Jag märkte inte starka reaktioner i media i så fall.


Jag personligt tycker att exempelvis Ronaldinho har gett klubben mer än vad de flesta egna produkter har gett. Ikonen och gurun Cruyff är inte heller spansk, tom grundaren Gamper. Min poäng är alltså så - jag tycker inte att La Masia är absolut nödvändigt för att bygga identitet. Det beror mycket på vilka personligheter och engagemang outsiders har. Historian skrev inte på en dag, ett år eller 6 år. Och det har väldigt många aspekter än bara tid.


Däremot kan jag förstå om folk är trötta på den kommersiella fotbollen, Vi ser många klubbar som har tappat sina gamla fans, toppfotbollen är inte arbetarklassen längre om så ni vill ha det. Men glöm inte att bakom alla fina historiska höjdpunkter så har Barca en stor del av den här utvecklingen. Barca är inte precis Degerfors IF eller hur.

Mitt tips i såna stormiga dagar - koncentrera er på fotbollen och spelarna.

Och har ni råd så ta en sväng till Barcelona, lätt att älska staden, och så tar ni också en tur till CN, match och/eller museet, Jag lovar att era känslor kommer tillbaka :-)
Att gå på en match på CN är ofta magi, oavsett vilken president som sitter på podiet. Ni får bussvissla om ni vill när bilden kommer fram för att rensa hjärtat, men igen glöm inte att titta på matchen :P
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 23:07
Om man inte kan se och har förstått att Bartomeu har samma agenda som Rosell hade så har man sovit gott de senaste fem åren.

Han var vice-president och ansvarig för sportsektionen, en av de tyngsta rollerna.

När han tog över gjorde han det för att han verkligen trodde på programmet och projektet, inte för att köra sin eller någon ny väg.

Han skrev under merparten av alla kontrakt i Neymar-affären.

Han är för en förlängning med Qatar.

Han fortsätter hetsjakten på Laporta och den gamla ledningen.

Han vill genomföra Espai Barca.

Bartomeu = Rosell och tvärtom. Same shit, different name.

Men fortsätt gärna att hoppas på en "förändring", den lär inte komma de sex närmsta åren i alla fall.
Annons: