/spanien/barcelona/forum/3476.aspx/spanien/barcelona/forum/3476.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 21:56
petersays

det är mycket man kan ifrågasätta bland dessa kommentarer.

Att han inte pratar om strukturen och hanteringen av akademin är ett.

Att han tycker att man ska prata mindre om la Masia ett annat.

Vi ska vara stolta över vår akademi!

Samtidigt ska vi se till att ledarna och tränarna formar spelarnas självbilder och värderingar så att de inte flummar ut och får Napoleonkomplex.
Barcelona petersays
2015-07-03 21:43
"Det är ibland ett misstag att låta dem både träna med A-laget och göra debut i vänskapsmatcher och Copa del Rey" Den här delen har jag svårt att förstå. Vill han göra klyftan mellan b-laget och a-laget ännu större? Visst visst, jag förstår att det ibland känns onödigt att vissa spelare tränar med a-laget men aldrig får chansen utan lämnas utför truppen eller blir sittandes på bänken - men att de får chansen i "mindre viktiga" matcher kan ju aldrig vara dåligt. Ska de ha någon chans måste de få visa vad de går för med a-laget i högre grad än de får i dag.
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 21:35
Bartomeu har idag svarat lite mer ingående på kritiken angående la Masia och framför allt B-lagets degradering och misslyckande den gångna säsongen; "Något har hänt med Barca B den här säsongen, och det är inte bra. Kanske var de för unga och många trodde att de redan var världsspelare när de i själva verket är delaktiga i en utvecklingsprocess" "Felet ligger dock inte hos spelarna, utan hos klubben som, ibland överdrivet, haussar upp dem och tror att de redan är färdiga produkter" "De kan inte bli cracks redan vid 18- eller 19-års ålder även om man gjort bra prestationer" "Det är ibland ett misstag att låta dem både träna med A-laget och göra debut i vänskapsmatcher och Copa del Rey" "Det är vårt fel, vi sålde la Masia som den bästa akademin och som en referens för stjärnspelare, misstaget var att vi var alldeles för publika med det meddelandet (vilket påverkar spelarnas självbilder)" "Vi måste inta ett mer diskret arbetssätt och undvika att bli alldeles för transparanta och prata mindre när det kommer till akademin och ungdomsfotbollen" Kul att han i alla fall går lite längre i sin analys än att som tidigare bara konstatera att "la Masia fungerar".
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 21:23
@Blaugrana91:


Förmodligen på grund av att dessa företag inte vill bli indragna i en valkampanj och att eventuella redan överenskomna avtal inte ska äventyras.

Självklart måste det komma mer konkreta bevis från Benedito senare i valkampanjen, men varför spela ut alla sina kort redan. Han behöver en wow-faktor om han ska lyckas.
Barcelona Blaugrana91
2015-07-03 20:40
the cameroonians Visst bör vi se oss efter andra alternativ för tröjsponsorn, men lika konstigt är det att Benedito säger sig ha 5 företag som alla betalar mer, varför har vi inte hört vilka dessa är och vad dem betalar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 20:20
Efter att förlorat Bobby Adekanye (en av de ungdomar som inte tillåts spela för Barca pga transfer-banen) till Liverpool ser det ut som att även Cadete A´s och Spaniens U16-målvakt Inaki Pena är på väg till England och Man United.

Eftersom han fyllt 16 kan han nu skriva på proffskontrakt och som ni vet är de engelska klubbarnas lönesiffra upp till 10 ggr större än den an vanlig 16-åring får i Barcelona och Spanien.

Inaki rankas som akademins bästa målvakt, och med Lara och Ondoa på väg ut från klubben så vore det synd om klubben tappade ytterligare en målvakt.
Nu är det upp till Roura och ledningen att övertala honom att stanna.
Barcelona FCB_Messi
2015-07-03 20:13
Kan sätta mitt liv på att Hazard inte har mer dribblingar än Messi ! Jag har sett var o varannan match med Chelsea. Det enda Hazard gör är att springa längs kanten ner mot hörnflaggan . Som de flesta gör på Fifa. Kallar dom det för dribbling så kan jag förstå statistiken .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-07-03 19:59
Tack så mkt för infon the Cameroonians! Du är en klippa här inne! Håller oss uppdaterad med all möjlig info! Keep up the good work! Trevlig sommar önskar jag alla här inne! Gick av jobbet precis. 4 veckors semester väntar. Härliga tider!!!!! PS hoppas att Barto får livslång semester!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 19:56
Efter gårdagens Youtube-hälsning från världens största transportfack där man bad medlemmarna att inte rösta på en president som ville förlänga sponsoravtalet med Qatar gav Bartomeu idag följande besked;

Klubben tittar fortfarande efter alternativ, men faktum är att Qatar Airways gav oss möjlighet att växa ekonomiskt. Medlemmarna kommer att avgöra (vilken sponsordeal som ska gälla), inte klubbledningen.

Visst är det konstigt att Benedito hittat 5 alternativ men att Bartomeu, Faus och den tillförordnade ledningen ff behöver leta för att ens hitta ett som är av samma "dignitet" som Qatar..? Ska vi gissa på att de inte kommer hitta något om de vinner valet?
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 19:30
Loco Lucho

Troligtvis är det så att den tekniska ledningen tagit fram och jobbat med ett antal namn på mittfältare man ansett vara passande för klubben.

När man sen i april diskuterade namnen med Lucho gav han sitt OK till ett par av dessa - och där ingick inte Gundogan.

Läkarundersökningen hade förmodligen bara att göra med att man ville förvissa sig om spelarens status innan man gick in i en eventuell förhandling.
Dock är det lite skumt att man tillåts föra detta för Dortmund, men den tyska klubben insåg väl att man skulle kunna få bra betalt från Barcelona för en spelare som uppenbarligen hade för avsikt att komma hit om erbjudandet kom på bordet.

Angående lönekravet som det ryktas om när Ilkay var på tapeten för ett par PL-klubbar så var det €10 miljoner/år och inte 12 som en del verkar tro.
Hur som mycket för en spelare som kanske inte gått rakt in i startelvan!?!
Barcelona Loco Lucho
2015-07-03 18:44
@NoGo™ :


Tror dock inte det hade något med skadan/ryggproblemen att göra då man har värvat in en spelare som man redan hade vetskap om att han skulle missa hela säsongen...

Är det något som kan stämma så är det ryktet om lönekraven, fast om man nu visste att han krävde så hög lön varför gjorde man överhuvudtaget medicinska tester? Hade det varit problem med lönen så hade de inte gått igenom medicinska tester utan tappat intresset redan vid förhandlingsbordet...

Barcelona Federer
2015-07-03 18:43
Montoya till inter.
Barcelona enkos
2015-07-03 18:42
Att Hazard har fler dribblingar än Messi visar bara hur svårt det är att lira i den överskattade ligan Pl
Barcelona NoGo™
2015-07-03 18:35
@Loco Lucho:
Jag antar att klubben ville kolla om han blivit kvitt sina ryggproblem eftersom han haft stora problem med det! Som en sorts pre medical, ser inget fel med det. Sen hade ju Gundogan tydligen orimliga lönekrav som också spelade in så. Kanske därför han stannade i Dortmund då ingen klubb var/är villiga att matcha den lön han kräver. Edit: Montoya är klar för Inter på lån! En säsong och kan förlänges till två om han spelar ett visst antal matcher första året!
Barcelona Loco Lucho
2015-07-03 18:33
@KiNg-PuYi:


Riktigt pinsamt! Hoppas verkligen att detta bara är ett rykte... Skulle dock inte chocka mig om detta stämmer, Bartomeu är ett riktigt svin!
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-03 18:27
Loco Lucho

pinsamt och lågt ifall det stämmer
Barcelona Loco Lucho
2015-07-03 17:57
Although he already underwent medical tests, Barcelona in the end ruled out signing Gundogan because Luis Enrique only wanted Turan. [md]

Så respeklöst om detta stämmer...
Barcelona LeoMessi
2015-07-03 17:47
Adama har även fått nöta lite bänk ;) Messis dribblingar känns alltid så mycket farligare då det alltid leder till något. Många andra spelare dribblar men det leder oftast inte till något då dom dribblar tills dom förlorar bollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 17:33
Adama, del 2
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 17:32
@Barclasico:


Adamas prestationer den gångna säsongen, del 1.
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 17:26
Bartomeu har ännu inte meddelat (han vill inte att valet ska handla om namn...) vilken person som kommer att bli sportchef, även om han påstår att han kommer gå tillbaka till det traditionella arbetssättet.

Samtidigt fortsätter Braida att snacka om tiden efter valet, vilket borde innebära att Barto kommer fortsätta med den tekniska ledningen i stället för en sportchef.

Härligt att han vill fortsätta med Braida som misslyckats med det enda uppdrag han hade - att värva Pogba. För vad annars har han gjort, lite köpoptioner på övervärderade brassar (Gerson) när vi redan har Rafinha.
Man kan ju undra vad som händer med brassespanjorens kontrakt som går ut nästa sommar...
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-03 16:49
Barclasico

som lucho verkar loska haha. hoppas han får en plats i a laget i år ifall pedro säljs fan. vi har för tunt anfall. 3 spik start o 2 talanger som hoppar in grymt!. även om jag inte tror på munir hehe (hoppas han motbevisar).
Barcelona Barclasico
2015-07-03 16:47
Adama Traoré completed 243 dribbles in the Segunda 14/15, more than any other player in Europe. [Opta] Adama Traoré : 243 dribbles 58% Eden Hazard : 180 dribbles 61% Lionel Messi : 174 dribbles 51% Karim Bellarabi : 153 dribbles 48% Roberto Firmino : 140 dribbles 53% TRAOOORE, vår nästa stjärna!!
Barcelona FCB_Messi
2015-07-03 16:46
Det här är bland det värsta jag har läst . En intervjue med pastore !! Större egoist på plan får man ju leta efter . Ni som har sett Argentinas matcher nu under copa borde verkligen förstå vilken jävla dynga han pratar.. “I am playing here to make things easier for Leo and for Di Maria,” Pastore told the Copa America website. “What I like most is setting up goals. When I give a pass that ends up being a goal I enjoy it more than anything else. “Messi likes all sorts of passes, because whether you give it to him on his chest, his head or his feet, he always controls it well.” “He likes short passes a lot, so that he can play a one-two. He does that a lot for his club and I have seen it in training here. What he likes best is to have players nearby so he can receive the ball back.”
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 16:43
@B-Guden:


Skulle det hända att en massa folk från ett och samma land oväntat söker medlemskap på samma gång så får man ju analysera det där och då.
Som Jodi Farré sa, det kanske är så att det i så fall finns en anledning att starta ett mini-Barcelona i det landet?

Men fler medlemmar gynnsamt, skulle antalet fördubblas till 300.000 betyder det cirka €25 miljoner mer i inkomster till klubben.

Och sen kan man ju fråga sig vad skillnaden är på en kinesisk president och den marionettledning vi hade tills för en månad sen. Hur kul är det att vara beroende av blodspengar från Qatar och all den påverkan det för med sig?
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 16:29
Spelschemat brukar släppas runt den 20:e juli, och sen dröjer det ytterligare nån vecka innan biljetterna blir tillgängliga på hemsidan som ff är den bästa platsen att förköpa biljetter på.

I annat fall är det bara att köpa i luckorna utanför Camp Nou eller i Barcas egna butiker på flygplatsen (terminal 1) eller inne vid Plaza Catalunya.
Gäller alla matcher förutom el clásico.

Kostnaden för en biljett på andra ring brukar hamna runt 65-135 euro beroende på motstånd och hur nära mitten man vill sitta.
Barcelona Den vise mannen
2015-07-03 16:07
När släpps biljetter för La liga 15/16? Funderar på åka ner i början av hösten. Ni som kan, vad kostar en biljett med hyfsad sikt? Var köper man billigast?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2015-07-03 15:43
@el Flaco:


Tycker det ändå är bra, tänk om vi skulle få en kinesisk majoritet i klubbens medlemmar tror då det skulle va stor chans att en kinesisk president anländer en vacker dag och börjar göra klubben mer kinesisk och struntar i katalonien
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-03 15:00
Alltså Pogba för 65m max kan jag köpa att ledningen sträcker sig. Men hur fan tänker dem när dem redan har fått ett nej för 80m och ändå fortsätter att jaga honom. Jag mena va hände med Arda ? Eller Gundugan ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-03 14:59
Laporta annonserade idag vilka personer han tänker sig ska vara ansvariga för Handbolls-, Hockey- och futsalsektionerna.

Samtidigt passade han på att ge Bartomeu en gliring genom att säga följande;

"Han använde Arda Turan som en täckning för den misslyckade försöket att köpa Pogba... Kanske använder de Luchos önskan att värva vissa spelare som argument, men att i princip annonsera att man lyckats ro i land Pogba för att sedan återvända tomhänta är löjligt och något klubben inte har råd med"
Annons: