/spanien/barcelona/forum/3471.aspx/spanien/barcelona/forum/3471.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 11-9-10
2015-07-26 14:37
Haha såg vi helst vilsna? Vi styrde matchen trots att man u borde ligga långt före i förberedelserna. Enbart otur att vi inte vann och oskärpa i defensiven Någon som vågar påstå nu att 30 miljoner € för pedro är för lite? En rafinha på felposition gjorde bättre ifrån sig. Nej lika bra att släppa honom, i Barcelona har han kört fast. Ja nu kommer folk komma in och snacka om att han behöver kontinuitet. Det kommer han aldrig få med uteblivna prestationer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-07-26 14:11
Real med NY tränare såg bättre ut mot City än vad vi gjorde mot United. Spelarna såg helt vilsna ut på plan, kan inte släppa det, så jävla uselt allt från presspel där två pressar resten går istället, nä fy fan hoppas vi inte skämmer ut oss mot buss laget också om några dagar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-07-26 14:10
Jag förstår tanken med att sälja med en återköpsklausul.

I många fall vill inte lagen som Lånar spelare satsa på spelarna eftersom de tar upp någon annans plats. Oavsett hur bra de är så är det långsiktiga viktigt och ifall det finns två nästintill likvärdiga spelare i ett lag så kommer den som ägs av klubben gå före i 10 fall av 10.

Ifall vi säljer spelare så får de nog ta mer ansvar och blir behandlad som alla andra.
Jag skiter i pengar egentligen, de kommer inte från vår ficka. Visst att vi säljer Adama med återköpsklausul. Om vi får köpa tillbaka honom för 80 miljoner om två år så visst, fine. Om inte de har utvecklats tillräckligt tills dess så var de aldrig barca-material till att börja med.

I samper och grimaldos fall tror jag dock att spel i a-laget hade varit bättre. Jag tror inte spelare som Pedro t ex hade varit där han är (en av de bästa i spanien) om det inte vore för att laget trodde på honom i tidig ålder.

Jag vet inte vad som är bäst - att ta ansvar på riktigt och vara en nyckelspelare i en halv-stor klubb likt Stoke, Benfica osv eller att spela med världens bästa spelare vid sin sida dag ut och dag in - trots att man kanske likt Sergi Roberto bara får chansen att visa upp sig den sista kvarten då och då.

Svårt.
Barcelona Junta Dimision
2015-07-26 13:45
@Smogen:

De blev uppflyttade till La Liga föregående säsongen.
Barcelona Barcelonistas
2015-07-26 13:45
Vilken värdelös match va är detta för skit vi fick se? Visst vi saknar Neymar,Messi,Alves,Masken osv men vi ska fortfarande vinna dagens match rätt så komfortabelt.Suarez,Iniesta startade. Och btw Munir... Den killen har inget att göra i Barca satsa på spelare som man tydligt kan se, och som är oslipade diamanter. Adama,Halilovic, är mina favoriter. På tal om Halilovic han är den nya Modric, så sjukt bra. Tycker att vi saknar just en Halilovic typ på mittfältet. Vi har ju hårt jobbande mittfältare som är raka i sitt spel men vi har ingen Barca mittfältare, en kort spelare som har den där tekniken och chillen vid fötterna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-07-26 13:29
Det fungerade ju ganska väl med Celta Vigo som vår egna Getafe, synd att man inte fortsatte med dom. Har inte koll på var i seriesystemet som Sporting Gijon spelar, men annars hade väl dom varit rätt vettiga, så länge dom spelar i ehögsta eller näst högsta ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-07-26 13:28
@the cameroonians:

Det kan jag ändå leva med, Mark Hughes har gjort ett fint jobb med de på sina två år. Blir nog säsongens överraskning i England.
Barcelona Rambla~
2015-07-26 12:55
cameroonians

Om man nu prioriterar ekonomi så jävla högt så borde det per automatik även ingå så höga försäljningsummor som det är möjligt för de spelare som lämnar. Spelar ingen roll om återköpsklausulen då automatiskt blir högre. Hur stor är chansen att klubben väljer att ta tillbaka en spelare? Väldigt lite skulle jag hävda och därför ska så hög förtjänst som det är möjligt eftersträvas. Annars rimmar det illa med ledningens filosofi och raljerande över hur duktiga man är på att sköta ekonomin.
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 12:28
Junta

Stoke :-)
Barcelona Junta Dimision
2015-07-26 12:16
@the cameroonians:

Frågan är vem som blir vår ekvivalent till Getafe...
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 11:50
Låga priser kan såklart också göra det billigare för oss att köpa tillbaka spelarna i fråga, men med tanke på hur lågt intresse klubben tidigare visat för utlånade spelare att återvända så är det ändå att föredra högre summor.

Den här ledningen säger sig vara duktiga på ekonomi, men nu börjar man undra hur det står till med att värdera de egna tillgångarna.

Först tröjan, sen Camp Nou och nu la Masia.

Barto sa att man efter studier fått indikationer på att tröjan var värd mellan 50 och 60 miljoner, ändå hittade Benedito en sponsor för betydligt mer än så.
Ett tydligt tecken på undervärdering.

Om man nu ska sälja ut tillgångar så ska det def vara för top-notch priser.

3/4 av utköpsklausulerna är att sträva mot, inte 1/3.
Barcelona Rambla~
2015-07-26 11:29
Ja tydligen är det så. Fast då kan man väl ta in folk som har lite koll på läget och tittar ut i Europa för att se hur talanger värderas i andra ligor. Det hela luktar inkompetens lång väg.
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 11:25
Rambla~

Att sälja för låga priser indikerar också att vi inte värderar våra talanger mer än så.

Men det är ju en del av Bartos strategi när det gäller la Masia, att vi ska prata mindre om akademispelarna.

Nåja, vi får väl se hur det blir i slutändan, Sport är som sagt inte den mest trovärdiga tabloiden där ute.
Barcelona Rambla~
2015-07-26 11:22
Vad är det som händer? Det verkar som om denna ledning inklusive Lucho tänker skeppa iväg allt som har lite talang inom sig. De tömmer La Masia på allt som har lite talang i sig. Visst, jag kan tycka att det kanske är bättre att de säljs med återköpsklausul än lånas ut men måste det vara till super-rea priser? Jag menar Adama 4m? What the fuck?
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 11:05
@Soda Popinski:
Unzue är den som styrt upp fasta situationer och som står för vissa taktiska detaljer under matcherna.
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 11:04
Stoke and Ajax are interested in B winger Adama (19). Barcelona want permanent deal (possibly 4M) with two-year buy-back option (7M) [sport] Deal on transfer of B player Alen Halilovic (19) is well-advanced and will be closed after US tour. Buy-back option to be included. [sport] Observera att källan är Sport som alltför ofta är helt bakom flötet. Jag hoppas inte att det i så fall blir avtal som det med Bojan och Roma där Buy-back-klausulen var en hiskeligt hög summa. Förhoppningsvis blir det mer som i Deulofeus fall, men det var ju å andra sidan interimledningen som fastställde den affären...
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 10:59
According to new policy, Barcelona now prefer homegrown players to leave on permanent deal with buy-back option, rather than on loan [sport] And they never returned... Exakt samma filosofi som Real. För vissa spelare kan det såklart vara bra, frågan är hur sugna de kommer vara på att komma tillbaka. Och framför allt hur intresserade vår egen ledning och tränare kommer att vara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-26 07:57
Pallar egentligen inte att blanda mig i diskussionen då den känns lite otydlig, men för att klargöra: Att jämföra Pep och Lucho är att jämföra äpplen och päron. Dom står för helt olika spelstilar och föredrar helt olika spelartyper i sin trupp och dom fick exakt samma resultat båda två där culés fick avnjuta segerns sötma i form av två mycket olika men ack så lika härliga tripplar, och det räcker rätt bra där. Sämre/bättre-diskussioner leder aldrig nånvart och dom tappar i underhållningsvärde relativt snabbt, för att inte nämna att dom är snudd på irriterande allt som oftast. Bägge tränare stod för fantastiska prestationer bakom kulisserna och bägge filosofier bar frukt. Le för fan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-26 02:54
Soda Popinski

tror inte någon har glömt tito. tror att luchos unzue oxå är väldigt delaktig men nu råkade det handla om pep o lucho=)

men förstår vad du menar. gullig tanke=)
Barcelona Soda Popinski
2015-07-26 02:29
Jäkla tjat om Pep Vs Lucho .. Men ingen verkar vilja besvära sig med att ens nämna den assisterande tränaren. Under Peps tid sägs Tito ha stått för en hel del galna saker som ni propsar Pep för. Glöm inte det. Hur är det i Luchos fall?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-26 02:13
Thierry Henry vilka tuffa beslut har lucho tagit om jag får fråga? menar du efter anoeta där messi läxade upp han inför alla i laget? och vad hände efter det? messi spelade varenda sekund alltså fick messi göra som han ville o resultaten kom o knäckte lucho. tuffa beslut? att kicka spelare som deco, ronaldinho, etoo på bara 1 år. det kallar jag tuffa beslut. att bänka sönder o kasta ut "ferrarin" ibra pep körde som en fiat bara för att han ville kallar jag tuffa beslut. och taktiskt att spela 3 backslinje på bernabeu o pressa real in i eget mål är oxå tuffa beslut. det där med CL jag vet att vi förmodligen hade vunnit mot bayern o psg för vi var ju favoriter men det skulle vara otroligt mkt jämnare med full trupp. du sa att vi krossade dom o jag frågade dig hade vi krossat dom med full trupp? psg möjligt men 100% inte bayern. du får inte heller glömma att matcehn var låst till messi gjorde lite mage min vän=) jag säger igen för du verkar inte förstå det jag skriver=) LUCHO ÄR EN BRA TRÄNARE en GRYM tränare t o m, vi vann inte CL för att vi hade tur och han är en del av det, du pratar ju som om jag sagt att han var skit. men men tyvärr han är inte i närheten av pep. jag älskade lucho som spelare en av mina favoriter var han. och blev glad när han blev tränare. men det han gör mot la masia är KNAS! att han spelar munir före adama är horibellt. att han verkar digga GUMBAU! före samper är bara vidrigt!. trodde aldrig att jag skulle säga det för jag ällllskar verkligen lucho men han håller på att bränna sina broar hos mig. jag ber till gud att jag har fel o lucho ger mig på käften, att han briljerar mer taktiskt o visar förtroende för sånna som samper o adama. ingen blir gladare än mig då. jag accepterar o njuter o hoppas det vara för evigt=) (att det går bra) no hardfeelings btw=) visca barca
Barcelona Kebabtraume in der Mauerstadt
2015-07-26 01:23
Lennyromario Förklara skillnaderna till Peps fördel då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-07-26 01:04
Vill inte dra för stora växlar över en träningsmatch men Iniesta, vad har hänt med honom? Visst underlaget var för jävligt men fortfarande, känns inte lika kvick i fötterna som vanligt.
Barcelona LennyRomario
2015-07-26 00:58
Hur orkar man ens jämföra Luchos och Peps Barcelona? Det är ju sådan skillnad att det är löjligt, och det är inte till Luchos fördel.
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 00:58
Halilovic är långt efter Rafinha när det gäller spelförståelse och att ta beslut. Att hans teknik är bra är dock inget att snacka om. Påminner om en ung Messi i vissa aktioner. Rafinha lär få en hel del förtroende under hösten, jag hoppas att han tar chansen. Han har blivit utsedd till ligans bästa unga spelare, dags att ta sista klivet. Luchos spelidé kräver dock mer speltid för att brassespanjoren ska hitta rätt. Och förtroende.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-26 00:51
FreeYourMind // Tack gud så slapp jag se han !! Halilovic, Samper är två galna talanger känns som LE kommer slarva bort dessa genom att lira "eviga" talanger som Rafinha, Roberto..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-26 00:47
Oj så tråkigt lag detta Chelsea är. PSG spelar stundtals mycket bra men lär inte höja sig så jättemycket jämfört med fjolåret.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2015-07-26 00:40
Alla premier league lagen förutom Arsenal har en sak gemensamt och det är och parkera bussen spelar ingen roll om det är en champions league final eller en träningsmatch kolla hur Psg leker med deras liga mästare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2015-07-26 00:38
@KiNg-PuYi:
Xavi gjorde sin debut i barca 1998 och blev utsedd till la ligas bästa spanska spelare 2005. Han va helt ordinarie under Rijkaard. Iniesta va första reserv och hade stor del i vår cl vinst 2006 när Xavi va skadad. Vilket även Messi hade då han va vår näst bästa spelare efter Ronaldinho den säsongen och vår bästa spelare då Pep tog över även om Ronaldinho fortfarande va stjärnan. Det Pep gjorde va att han gjorde sig av med Deco och Ronaldinho och gav dom mer utrymme. Han skapade inte någon av dessa spelare. Och att hävda att han gjorde det är komedi som bäst. Att säga att Messi Xavi och Iniesta "bara va spelare" när pep anlände stämmer ju inte någonstanns. Pep må va taktiskt mer slipad än Lucho men att höja upp honom som han skapat allt och alla håller inte. Han forma ett vinnande lag av rådande spelar materiel med kryddning av några utomstående precis som lucho gjorde. Och sen att du nämner att detta real ej lyckats vinna la liga 2 år på rad är ju ibara skrattretande. Som om det skulle vara en måttstock? Detta real har haft peps barca och ett Atletico som är starkare än det varit på 30 år att tampas med. Real 07,08 hade bara ett barca på dekis att oroa sig för. Detta real vann cl. Medan det real du nämner inte tog sig vidare från åttondelsfinal på 6 år Och ja handen på hjärtat. Barca hade vunnit mot Bayern även med fullt manskap. Och vi hade slagit psg också. I mitt tycke är real ett klart bättre lag än båda dessa. Och vi vann även fullt rättvist mot dom under våren. Vi slog hela Europa eliten under våren. Psg, City, Real, Atletico, Bayern och Juventus. Det fattas bara chelsea så har du där 6 av Europas 7 bästa lag tsm med oss. La liga är jämnare än någonsin nu dessutom. Med Sevilla som europa mästare ett nysatsande valencia ett Real som va regerande cl mästare och Atletico som va regerande liga mästare och cl finalister från föregående år. Ett gå och vinna cupen och ligan samt hålla adderat motstånd i form av Juve och Bayern stången i cl är för mig en större bedrift. Guardiola storhet låg i att han fortsatte att vinna flera år efter 2009. Att han kunde hålla motivationen uppe sålänge och ständigt utveckla laget hela tiden i processen. Inte i hans initiala vinst år. Men för mig råder det inga tvivel om att Luchos första år va mer imponerande. Både statistiskt men också prestations mässigt. Messi t:ex hade inte varit sig själv dom senaste 2 säsongerna och in kommer Enrique våga byta position på honom och en pånyttfödd messi kanske är bättre än någonsin just nu. Pep skapa messi Etoo och Henry lika lite som Lucho skapa messi Suarez och Neymar. Dom fick 3 superstjärnor att underordna sig laget och fungera ihop. En merit dom delar. Dock stod även här lucho för det snäppet mer imponerande insatsen. Han flyttade på messi mot dennes och supportrarnas vilja och återuppväcka honom från sin slummer. Pep som tog över en Ronaldinho i samma situation sålde bara av denna. Lucho bänka Xavi och fick honom att acceptera bänken. Pep sålde av Deco. Pep må va en större taktiker. Men när det kommer till omklädningsrummet. Psykologi och att ta svåra beslut så vinner lucho med hästlängder. Lucho va precis den medicinen vi behövde för att vakna från vårt allt mera inskränkta tillstånd. En tränare som vågar gå mot opionen och ta tuffa beslut. Pep sa själv att han hade nått vägens ende med barca och kramat ut det sista han kunde ur truppen. Hans tid har varit. Luchos är här. Acceptera och njut så får vi se hur länge det håller. Sen kan man jämföra vem som gjort vad när bådas tid skall summeras.
Barcelona Mxm Ciilow
2015-07-26 00:32
Halilovic var pigg. Vilken trollkarl honom ska vi inte slarva bort
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: