/spanien/barcelona/forum/3440.aspx/spanien/barcelona/forum/3440.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-08-05 08:46
Skulle Pedro och Adriano försvinna för ca 40milj euro tillsammans så är jag nöjd..(Kanske är för mycket begärt med denna ledning). Om Pedro försvinner så finns det plats för både Munir (inte imponerat på mig) och Sandro.

Sen är det bara att hoppas på att Alves och MSN håller sig skadefria till Januari åtminstone.

Tänk om Lucho chockar oss och även flyttar upp Samper (har honom i a-laget till Januari och sen tar man nytt beslut om ev utlåning) Den där Gumbau vill jag absolut inte se mer av när de riktiga matcherna startar.

Adama och Halilovic lånas ut eller säljs med Buyback. (Hade hellre sett Adama än Munir).
Barcelona Smogen
2015-08-05 08:28
Skulle Pedro och Adriano försvinna nu så blir det ju i alla fall en satsning på La Masiaspelare under hösten. Ersättarna till MSN blir Rafinha, Munir och Sandro. Ersättarna på mittfältet blir Gumbau och kanske Samper, Rafinha och S.Roberto. Går vi efter försäsongen spelar de i den ordningen jag skrev. S.Roberto verkar ju hamna på högerbacken och Rafinha i anfallet. Om någon skadar sig blir det då Gumbau som ersätter Iniesta eller Rakitic i el Clasico till hösten. :) Ps. om man då inte startar med två pivotes dvs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-08-05 03:47
Vågar man tro på Samper från start mot Roma? Eller är det för mycket begärt att vår största mittfältstalang ska få starta av Lucho i en träningsmatch?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-08-05 02:14
barca!54 Det kan jag också hålla med om till viss del, men man ska ändå inte glömma bort dom förändringar som ändå skedde förra säsongen. Även om det inte var stora förändringar. T.ex. fasta situationer, presspelet var tillbaka, vi började kontra mer. Men jag håller med dig om att det är Meesis era, absolut han är avgörande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca!54
2015-08-05 01:52
Barca4life98 Jag håller med dig och Dashir men jag ser det som att vi lever under en Messi era Detta inkluderar även Peps period. Det är därför vi har lyckats nå dessa framgår. Med andra ord ser jag det som Messis lag istället för Luchos lag. Fanns många tydliga indikationer på detta förra säsongen. Till exempel hur Messi bad Suarez spela centralt eller hur Messi arbetade defensivt. Det var länge sedan jag såg Messi ta ett sådant ansvar vilket tydligt indikerar på ledaregenskaper hos Messi
Barcelona Barca4life98
2015-08-05 01:42
Mr. Dashir har helt rätt och vadå "förlitar sig på MSN"? Alla topplag behöver väl att sina superstars ska vara i bra form för att kunna vinna? Varför har man dom i laget annars då? Dom ska ju göra skillnad och vara avgörande. Då kan man ju säga att Pep (all respekt) förlitade sig på Messi, Xavi och Iniesta? Som "Mr.Dashir" säger så är det bara skitsnack egentligen att Lucho förlitar sig på MSN. För det första så var det Lucho som formerade laget så han kunde få mest ut utav MSN. T.ex. att Iniesta skulle ha en lägre utgångsposition. Att Alves skulle börja spela mer som en 4;e mittfältare när Messi började spela på högerkanten etc. Vi spelade ut Chelsea med max 2-3 ordinarie spelare större delen utav matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mr. Dashir
2015-08-05 01:18
Har aldrig under mina 20 år som barcasupporter upplevt likheten till bortskämda fans. Att minimera Luchos insatser förra säsongen till att bara vara msn förtjänst är ju idiotiskt och sättet han utvecklade Barcas sätt att spela från att säsongerna tidigare haft svårt att bryta genom parkerade bussar såg vi en flygande fotboll som vi inte upplevt på många år. Det kanske ni också tilldelar msn. För att inte tala om försvarspelet och fasta situationer, helt klart msn som såg till att vi var ett av Europas bästa lag på det också.

Att han ska bli kickad för att han inte vill att våra juniorer ska ruttna i segunda b och hellre säljer de med buy-back är absolut det mest korkade någonsin. Jag undrar vem som här inne som vågar hävda att de vet bättre vad som är bäst för klubben än Lucho, om de är riktigt ärliga.

Vi ska vara medvetna om att världsklasstalanger från La Masia inte är hör till vanligheten, vi har haft en epok med sanslös utdelning och tur, vilket även visas i spanska landslaget. Ett landslag vars storhetstid sammanföll med Barcas storhetstid. Om jag minns tillbaka tiden före 2000 hade Barca väldigt sällan talanger i yttersta världsklass som dominera i klubblag och landslag. Kan det helt enkelt vara så att dages talanger inte är tillräckligt bra. Tror ju knappast Lucho är dum eller oinformerad, han har koll på läget. Är inte heller av uppfattningen att bara de får spela kommer de bli tillräckligt bra för A-laget, är mycket svårare än så, och tyvärr är konkurrensen mycket tuffare än någonsin så kanske är det så att fostra egna spelare från barnsben till A-lag kräver Messi-liknade talang. Tror tränare och ledning letar efter nya metoder att utveckla sina spelare, då de har märkt att inte lån funkar.

Jag säga att jag blir väldigt förbannad på #LuchoOut och om de verkligen vill vara seriösa i sina argument får de gärna lägga fram alternativa tränare som skulle gjort föregående och kommande säsonger bättre. Om de dessutom förespråkar Mes Que une Club borde det vara förstått att man inte går och kickar en klubblegend hursomhelst. Tycker i så fall hellre att ni bortskämda fans kan kickas ut. Bara för att vi haft otroliga framgångar och fantastiska talanger på senaste tiden bör man inte se det som en självklarhet och begära allt. Om inte en trippel räcker för att en klubblegend ska få vara kvar är det dags att kolla över sin egen verklighetsuppfattning.

Vill likna det med en tonåring som fyllt år, super sweet 16, som fick en ny bil, kanske en Tesla, den bästa modellen, betald resa under 12 månader runt jorden och en fest för halva stan, allt är fixat och perfekt, alla vill vara i hennes situation, men hon själv är förbannad och vill byta pappa, för det valde inte rätt färg på ballongerna på festen.
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 01:13
@Rambla~:


Arda och Vidal?

Hur många fler spelare av rang vill nöta bänk i 5 månader + tampas med MSN (och med M:et menar jag såklart Munir...)
Barcelona 11-9-10
2015-08-05 01:03
Jo bojan snackade skit om Pep med men annorlunda tongångar angående det. Hyckleri finns det gott om, för mesta delen i det här forumet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-08-05 00:58
Brukar bli två säsonger. Två viktiga truppspelare ut ändå ersätts de inte? Märkligt kan jag tycka, det sker nog bara i den här klubben. De flesta andra klubbar ser alltid till att ersätta en spelare som lämnar klubben även om det är en bänkspelare. Barca ska tydligen klara sig ändå trots 2 tapp. Det känns som att man gamblar och hoppas på det bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-08-05 00:50
the cameroonians Hur länge tror du att dessa "buy-back" gäller för Adama och Halilovic? Om man skulle gissa/spekulera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 00:39
Alen Halilovic (19) will join West Ham for 7,5M. Barcelona included a 10M buy back clause. [24sata via sport]

Ser ut som en done deal.

Enligt MDs Aguilar (som en gång ansåg att Mourinho hade samma fotbollsfilosofi som Pep) kommer alla transfers inklusive formen för Barca B vara klarlagda innan supercupfinalen mot Sevilla den 11:e augusti.

I princip ska det se ut så här;

Pedro och Adriano ut. Lucho har dock inget emot att de stannar. Inga ersättare.
Sandro och Munir stannar båda i A-laget.
Samper tränar med A-laget och ska finnas tillgänglig för såväl A- som B-laget åtminstone under de första månaderna.
Halilovic ska säljas, troligtvis med Buy-back.

och ja, Adama är inte i närheten av att stanna.
Barcelona Sentuary
2015-08-05 00:34
Sägs att Halilovic är klar för West Ham. Detta kan väl inte stämma?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-08-05 00:32
petersays Samtidigt så har De Rossi och Totti sagt motsatsen nästan... Så vem ska man tro på liksom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-08-05 00:31
Wow, som om Bojans ord håller ett högt värde när det gäller vilka spelare som skulle in eller ut ur Roma. Det är ganska tydligt att han endast försöker smutskasta LE. Tydligen är det väldigt populärt att hata på LE, antingen är han dum eller är han på uppdrag från Perez att förstöra la masia, eller så är han helt enkelt en rasist. Lucho out nu eller? Pinsamma slutsatser.
Barcelona petersays
2015-08-05 00:06
Bojan om Lucho:
""He is a very uncommunicative coach," he told L'Esportiu. "Luis Enrique lacks understanding with the players. He has also been a player and he should know what it feels like to be in a locker room."
- http://www.goal.com/en-us/news/88/spain/2015/01/14/7968652/bojan-luis-enrique-doesnt-talk-to-his-players

"I'm finally being played in my own role, unlike in Italy,"
"Luis Enrique didn't know me well enough, I spent a complicated year working with him."
- http://www.goal.com/en/news/10/italy/2015/06/21/12934372/bojan-luis-enrique-to-blame-for-my-roma-failure

"In an interview with Cadena SER, Bojan revealed the anecdote from his time at Roma, stressing that the capital side were tracking Verratti for quite some time, but when they had the chance, the deal was stopped by Luis Enrique.
- “Luis Enrique rejected signing Verratti for Roma because he didn’t believe that he was at the team’s level."
- http://www.insidespanishfootball.com/154450/bojan-luis-enrique-rejected-verratti-signing/
Barcelona petersays
2015-08-04 23:59
Rambla
Absolut, jag förstår vad du menar. Det finns absolut fördelar med det. Men är du inte det minsta orolig för vad 4(!) ex Barcelona-spelare kan ha för negativt att säga om klubben och ledningen nu när de lämnat och hur detta kan komma att påverka Adama? Självklart är han en vuxen (nåja) som kan fatta egna beslut - men ändå. Ville bara försöka problematisera det här med att han hamnar med så många ex-spelare - det behöver inte bara vara en fördel.
Barcelona Rambla~
2015-08-04 23:53
Jag har nog missat Bojans uttalande ja. Vad Bojan eller Muniesa tycker om Lucho kan ju kvitta kan jag tycka. Tanken var mer att Adama kunde känna trygghet att ha gamla kompisar som hjälper honom komma till rätta i en för honom ovanlig kultur och miljö, nytt land och nytt språk. Lucho lär som sagt inte vara tränare för Barca i all evighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-08-04 23:46
Kanske uttryckte mig oklart eller? Du har ju inte missat Bojans uttalanden om Lucho väl? Muniesa har ju också tränat under Lucho så han har väl säkert också någon åsikt, om den är god eller inte vet jag ej. Men poängen är att det finns alla skäl i världen att tro att ingen av de tre har något gott att säga till Adama om antingen klubben eller om Lucho. Vet inte om du ser framför dig att Adama kommer till Stoke och bara får höra lovord om hur fantastiskt Barcelona behandlat sina talanger de under Sandro, Barto, Tata och Lucho eller?
Barcelona Rambla~
2015-08-04 23:39
Tja, Muniesa och Bojan ratades ju av Pep i sådana fall, inte av Lucho. Moha var i Juvenil A och aldrig aktuell för Luchos a-trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2015-08-04 22:32
@Rambla~:


Flera kompisar från Barca-tiden som alla bara har gott att säga honom om Lucho och co? Tre personer som alla, på ett sätt eller annat, lämnat klubben bakvägen.
Barcelona Zamboza
2015-08-04 22:06
Kolla in länken. CR utklädd som hemlös på Madrids gator. Ingen känner igen honom, ganska kul faktiskt.
Barcelona Arda-Turan
2015-08-04 21:42
[QUOTE=Ali G]Sorgligt att se hur Barca behandlar sina talanger nästintill pinsamt då snackar jag om Adama, Halilovic och Samper, dessa spelare hade varit A-lags spelare under Pep eller vilken tränare som helst men inte under puckot Lucho. Ett stort jävla skämt är han som tar med medelmåttor som Munir och Gumbua men lämnar Adama?! Antingen är han blind eller en smygrasse för de finns ingen annan förklaring!! Tyvärr är Lucho bara en medelmåttig Tränare som lever på att MSN ska leverera annars är han också taktiskt begränsad de såg vi inte minst under försäsongen. #LuchoOut [/QUOTE] håller med allt du skev
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-04 20:52
Visst kan det funka i omställningar men du kan inte ha en såpass ensidig spelare på den positionen. Mot lag som vet hur försvarsspel spelas, hur man ställer om hemåt, flyttar över och pressar i rätt lägen har Bale mycket svårt att hävda sig. Även lag som spelar possession kan förhindra kontringar, det är inte så svart och vitt att man kan säga att Bale automatiskt ska fungera mot bollhållande lag. Så som vi exempelvis spelade förra säsongen släppte vi inte till många kontringar mot oss eftersom vi var så duktiga på att skydda backlinjen. Sen kan det självklart under en match hända att man några enstaka gånger slarvar och släpper till enorma ytor. Men att ha Bale enbart pga detta i ett av världens bästa lag känns inte optimalt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-08-04 20:38
Sorgligt att se hur Barca behandlar sina talanger nästintill pinsamt då snackar jag om Adama, Halilovic och Samper, dessa spelare hade varit A-lags spelare under Pep eller vilken tränare som helst men inte under puckot Lucho. Ett stort jävla skämt är han som tar med medelmåttor som Munir och Gumbua men lämnar Adama?! Antingen är han blind eller en smygrasse för de finns ingen annan förklaring!! Tyvärr är Lucho bara en medelmåttig Tränare som lever på att MSN ska leverera annars är han också taktiskt begränsad de såg vi inte minst under försäsongen. #LuchoOut
Barcelona Rambla~
2015-08-04 20:36
El Pistolero Jodå, jag såg Bale en hel del i Spurs. Inte var han någon 10:a där iaf. Visst, han hade en fri roll vilket innebar att han kunde röra sig fritt på planen men han var knappast någon spelfördelare. Vill minnas att man allt som oftast sökte Bale i omställningar där man vände spelet snabbt från ena kanten till den andra så att han skulle på en hel planhalva att springa på. På små ytor, där han ska hålla i bollen och hitta små instick in i straffområdet eller slå magiska genomskärare a la Messi, Isco, Iniesta eller James? Sorry, jag anser inte att han har tekniken och bolltouchen på små ytor för det. Bara min personliga åsikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2015-08-04 20:20
Masken blev vald som 4e kaptenen. Tycker dock han borde vara första kapten!
El Pistolero #9
2015-08-04 20:13
@L.A.M Nr 10:


Visserligen, beror enligt mig också på motstånd. Mot lag som Bayern, Barca, PSG kanske osv tror jag det kan funka riktigt bra. Låga lag som bjuder på mindre yter, ja kanske inte riktigt lika bra. Men faktum är att han gjort det extremt bra tidigare i en nr 10 roll
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-04 19:58
Lite skillnad på att vara tia i Spurs och Real. När man har spelare som James och Isco känns det rent ut sagt korkat att spela Bale på den positionen.
Postat via SvenskaFans-appen
El Pistolero #9
2015-08-04 19:52
@Rambla~:


Du såg inte Bale i Tottenham antar jag?
Annons: