/spanien/barcelona/forum/3424.aspx/spanien/barcelona/forum/3424.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Junta Dimision
2015-07-19 16:23
@LennyRomario:

Mycket möjligt att det är sant. De visade igår på valvakan att majoriteten kom från kvinnor och 60+ män.
Barcelona Nemesis 10
2015-07-19 16:16
Här länkar jag en väl skriven artikel som förklarar varför Bartomeu förtjänade att vinna. Laporta hade som sagt inte mycket att komma med och jag själv som ville att han skulle vinna i början tappade förtroendet för honom ju längre valet gick. Jag tror faktiskt att Bartomeu kan visa sig vara en bra president i framtiden och om han inte fälls för Neymar gate så tycker jag inte att det finns så mycket att klandra honom för. Angående Qatar så går det rykten om att Bartomeu håller på kollar på andra alternativ, det ska tydligen finnas ett intresse från ett japanskt it företag vid namn Rakuten så vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.
Barcelona LennyRomario
2015-07-19 16:10
Nån som sett några grafer över vilka som röstade på vem. Läste att 70% av Bartos röster kom från 60+. Kan det verkligen stämma?
Barcelona Rambla~
2015-07-19 15:59
Lägre löner = sämre spelare (ej toppspelare alltså)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-19 15:55
Hetfield - du är tillbaka!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-07-19 15:54
Ang. Ekonomin ja det stämmer att det har stagnerat i ökning även om vi i år ökat ordentligt. Just därför som det är superviktigt att vi hittar andra vägar till intäkter. Tv-avtalen tycks inte gå att få upp mer, därför behöver vi först och främst öka våra kommersiella intäkter, avtalen med Nike och Qatar Airways måste omförhandlas alternativt bytas ut. Att skaffa en sponsor på träningskiten liksom United är en bra idé. Sen vill jag minnas att jag läste i någon intervju med Bartomeu att han ville undersöka möjligheten att ta över en del av spelarnas reklamrättigheter likt Real har på vissa spelare, det här är en utmärkt idé och är egentligen konstigt att vi inte gjort det redan med tanke på att vi har spelare som Messi och Neymar. Camp Nous matchintäkter är bland dem lägsta i Europa och detta trots att vi har den största arenan, därför är projektet med ombyggnationen superviktigt för att öka intäkterna där. Samma sak gäller Espai Barca, klubben måste hitta andra inkomstkällor och detta är en sådan, även om det kostar att bygga. När det gäller skulden så har jag inget minne av att man sagt att skulderna skulle vara nere på 0 innan man sjösatte projektet, utan det man sa var att man ville få ner dem till rimliga nivåer, vilket var under €200M. Och att en skuld efter en tids nedgång ökar med €40M är knappast ödesdigert. Kan bero på diverse investeringar och liknande. Lönerna däremot håller jag med om att man måste göra något åt, återigen superviktigt att öka omsättningen så vi klarar av dessa löner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-07-19 15:50
Junta Vi ska mao istället utbilda spelare åt andra klubbar. Om de kunde lära sig att ta bättre betalt då. Fast å andra sidan de lär väl lämna precis som tidigare, innan de fyllt 16 år och ska skriva på nytt kontrakt för Barca, fast nu i en ännu vidare ström. cameroonians Oj du har rätt, det tänkte jag inte på men det är än värre när tom komplementspelare tas in för 40m
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2015-07-19 15:48
Ni kan tacka Laporta för att Barto vann tillslut. Hans idiotiska kampanj som bara gick ut på "jag har rätt, Barto har fel" och att fiska röster utifrån nostalgi.

Det enda Barto behövde göra var att spela det lugnt och förneka alla anklagelser, så skulle han vinna, vilket var exakt det han gjorde. Stackars Benedito.
Barcelona Nr.9
2015-07-19 15:37
Enkos Varför joinar du inte dina bröder i ISIS? Du verkar vara en riktig rasist mot vissa härinne.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-19 15:32
Barclasico

Låt MOD ta hand om honom.
sänk dig inte till hans nivå
Barcelona Barclasico
2015-07-19 15:29
@enkos:
enkos Din äckliga smuts, fan blandar du in andra raser för? Så som "FreeYourMind" skriver, det är du som håller på just nu. Lägg ner för helvete!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-19 15:24
enkos

Nu får du lägga ner med att provocera människor här inne.
Skäms på dig!

Lägg ner och prata du om laget stället. Det är ju du som håller på just nu.
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-19 15:20
the camerooonians/// Först och främst vill jag bara påpeka att jag är nog den som är mest emot Barto här inne. Jag personligen har ogillat hela ledningen inklusive Lucho! Men Lucho har trots allt lyckats så det kan jag inte ta ifrån honom.. Med det sagt, tror inte du förstod mitt inlägg. Det jag helst vill ha är en sponsor fri tröja. För jag har svårt att se med dagens billiga arbetskraft någon stor sponsor med rent mjöl i påsen. Frågan är om det är möjligt. Det har ju vart möjligt förut så varför inte. Med bättre förhandlare så hade det utan tvekan vart möjligt, men det är för mycket begärt med alla våra dåliga förhandlingar.. Visst skulle vi kunna ha en bättre sponsor på tröjan. Men sen när har Barca gjort bra affärer? Sen tvekar på att Real eller Barca har samma dragnings kraft i Asien som PL klubbarna! PL har byggt en industri i Asien som är svårslaget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-19 15:20
the cameroonians Har läst artikeln men kollade igenom den igen nu och hade av någon anledning missat stycket om just detta. Ger lite bättre förståelse varför vi just ska ha affärer med Qatar av alla. Dock tycker man ju att Barto nu kunde visa lite balls och försöka hitta en annan sponsor då Rosell inte längre är med i matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-07-19 15:16
Valet till presidenten är avslutat så hur orkar ni diskutera det nu längre? Vill komma hit och läsa om laget och så får jag se massa inlägg om presidentvalet och fortsatt propaganda pm Qatar. . Är glad att riktiga fans i Barcelona inte är lika hjärntvättade kring Qatar som vissa här är, beror säkert att det där inte finns såna som syrianer som sprider hatet här...
Barcelona Junta Dimision
2015-07-19 15:08
@jmbartomeu: "La Masia solution? Return to work discreetly, make it less transparent and talk less about Barça B and youth football."

@jmbartomeu: "It is a mistake to make them [B players] both train with the first team, making them play friendlies and debut in cup games."

Vilken "satsning".
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 15:01
@L.A.M Nr 10:


Läs krönikan här intill om Qatar, det är mina egna tankar blandat med källor.
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 14:58
@Barcelonistas:


Jag vill också att Barcelona ska vara en stark utmanare. Skillnaden är bara att jag tror, baserat på historian, att detta går att uppnå såväl med en sponsor som ger €35 miljoner som €60 miljoner. Men du verkar tro att varenda euro är avgörande för en klubbs styrka. Där har du fel.
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 14:57
Rambla~

Håller delvis med angående Laporta. Han var utan tvekan inte bra förberedd, mycket beroende på OM han skulle ställa upp över huvud taget. Folk tror att det är hur enkelt som helst att förbereda en kampanj, men titta bara på Font som trots all förberedelse inte ställde upp då han inte kunde hantera att valet flyttades tillbaka ett år.

Pogba var ju ett triumfkort som han använde på ett bra sätt. Han visste att nyckeln låg i Raiola och kunde med ett stort leende och härliga kommentarer se på när Braida på Bartomeus initiativ åkte till Turin och misslyckades med värvningen.

Du är rädd för Galacticos?
Okej, men jag är mer rädd för Galacticos ÓCH Turans, dvs där även de som är komplementspelare kostar €40 miljoner. Det finns noll självförtroende när det kommer till la Masia. Till och med Barto har insett det och gör nu en "satsning" genom att dela upp akademin.

Saken är väl dock att han fokus främst ligger på att kommersialisera la Masia och kunna sälja spelare än att nödvändigtvis flytta upp dem. Han ville uttryckligen inte att de skulle få spela träningsmatcher och Copa del Rey - så då återstår väl bara att sälja?
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-19 14:56
the cameroonians Är anledningen till att de är så besatta av Qatar att Rosell innan valet 2010 hade affärer därborta och kände att han var skyldig dem en tjänst genom att låta dem vara en del av FC Barcelona? Det är så jag förstått det, antar att det är betydligt mer komplicerat än så men är det en godkänd förenkling?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-19 14:49
Kollektiv ja men knappast bra rent individuellt. Barcelona som lag har vunnit mycket tack vare kollektivet och den individuella kvalite. Att enbart förlita sig på det kollektiva är knappast något som är hållbart rent långsiktigt. Det är ett slitsamt jobb och det fick Atletico befrukta den här säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-07-19 14:45
@Barcelonistas:

Skitsnack, de kom till CL final för att de hade otroligt starka kollektiv som de har uppnått med hjälp av bra långsiktiga projekt.
Barcelona Barcelonistas
2015-07-19 14:40
The cameronians - men snälla du att lag som Juve-Dortmund-Atletico gått till cl final beror på att dom haft en hel del tur. Atletico kmr förmodligen aldrig mer se en cl final igen. FC Barcelona ska inte förknippas med tur. Utan Barca ska vara ett lag som är en storkandidat till cl titeln varje säsong. Ett Barcelona som ska vara en darksider som enbart ska förlita sig på det kollektiva är ingeting som bör ens förknippas med en klubb av den här digniteten. Jag vill se ett Barcelona som har dom bästa spelarna i världen kryddat med spelare från la Masia son håller en hög kvalite.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-07-19 14:40
cameroonians Jag håller med dig i det mesta när det gäller Bartos ekonomiska planer. Ser inte hur han ska få ihop det. Espai Barca ser ut som ett skämt rent ekonomiskt och är dessutom inte ens förankrat hos lokalpolitiker. Jag är också övertygad om att han med lätthet kommer övertala de socis som ska rösta angående tröjsponsorn på referendumet i oktober, att välja hans väg dvs en fortsättning med Qatar. Vi kan tacka de ca 25,000 socis som röstade på Barto att de leder oss rätt ner i avgrunden. Fast så här efter valet. Laporta var verkligen inte heller något bra alternativ. Åtminstone inte av det han hunnit presentera under själva valkampanjen. Han kan inte gapa ut till folket om att en röst på honom är det samma som en röst på La Masia, samtidigt som han nästan i varje intervju snackar om Pogba. Det går verkligen inte ihop. Det stinker "Zidanes y Pavones" all over it. Dock så tror jag att Laporta möjligen hade fått ihop det så småningom med tanke på att han fått 6 år på sig. Qatar = Mes que un terrorism
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 14:38
@A good coach is everything!:


Det är inte komplext. Vi är den mest framgångsrika fotbollsklubben det senaste decenniet och borde kunna välja och vraka bland sponsorer. Och varför jämföra med andra? Vi har ett betydligt starkare varumärke, av ovan nämnda anledningar.

Om man nu ska jämföra, gör det då med de som inte har gulfstater på tröjan.
T ex Chelsea som slutit ett avtal med japanska Yokohama för €55 miljoner per år. CHELSEA.
Tänk vad vi hade kunnat få med en ledning som inte vore så obsessed med Qatar.

Vi borde kunna få €100 miljoner från Qatar, men av någon anledning ger de bara €60. vart går resten av pengarna måntro???
Barcelona Junta Dimision
2015-07-19 14:35
@KiNg-PuYi:

Lära känna laget bättre antagligen, inte riktigt någon mening att låta de vara kvar i Barcelona. De kommer ju fortfarande ha träningar där borta och då kommer de in i gruppen bättre om de åker med.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-19 14:28
vrf åker arda och vidal med på usa turnen? dom får ju itne lira:S
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-19 14:27
Grejen med att Qatar är väldig komplex !! I grund och botten så är det inte själva landet Qatar som stödjer terror! Utan snarare privata rika finansiärer alltså shejker. När det gäller slav arbete alltså arbete till låga löner och dåliga avtal så är Qatar långt ifrån ensamma! Arabemiraten började nog med detta fenomen i Gulfstaterna! Å så vitt jag vet så sponsrar Fly Emirates typ 50% av alla stor lag i Europa. Sen är det så att dom flesta stora företag i västvärlden kör fulspel. Då menar jag att man bra avtal i sitt eget hemland men slav avtal i andra länder så som Indien, Pakistan, Vietnam.. Så pass dåliga avtal att dessa hellre arbetar i Qatar, Arabemiraten osv.. Så frågan är verkligen Qatar sämre än andra stor sponsorer??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 14:23
@Barcelonistas:


Och ändå hade Serie A ett lag i CL-final medan PL-lagen inte ens nådde kvartsfinal.

Smarta och långsiktiga projekt vinner, inte de med mest pengar. Då skulle Real vunnit la decima för länge länge sen.

Mer pengar kommer bara att leda till högre löner och större transfersummor inom deras gränser. Det kommer förgöra dem eftersom de måste omsätta pengarna med enorma truppförändringar varje säsong som resultat. Resultaten uteblir och tränaren sparkas och så går hjulet runt.
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 14:15
@Barcelonistas:
Det är snarare tvärtom. Medan de som är ANTI-Bartomeu lägger fram argument, förslag och källor till info som styrker dessa, slår PRO-Bartomeu tillbaka med one-liners. Det märks att MÅNGA här inne inte följt debatten i media och stirrat sig blinda på trippeln och tridenten. Bara ett exempel: Tröjsponsorn. Följande har Laporta sagt: "jag är vöertygad om att jag kan hitta en sponsor som kan generera cirka €70 miljoner per år samt ett alternativ där Unicef via ett co-sponsorskap kan återvända till framsidan av tröjan. Detta genererar €35 miljoner om året. Förstår inte folk som ff tror att Laporta hade för avsikt att inte ha en tröjsponsor. Då har man läst på riktigt dåligt. Så om det är någon som ska känna sig mobbade så är det de som är ANTI-Bartomeu. Övriga är inte intresserade av att läsa utan grundar sina åsikter på godtycklighet och rädsla. Vänta, är inte det precis vad rasister gör...?!?!
Annons: