/spanien/barcelona/forum/338.aspx/spanien/barcelona/forum/338.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 17:10
Messi är snäll dum på grund av att spelare som Neymar sista säsongen hos oss enbart gjorde 13 liga mål med alla straffar, frisparkar och alla fria lägen Neymar fick av han under hela säsongen i princip öppet mål, Suárez förra säsongen höll inte heller så Messi gav han med, och denna säsongen börjar fan likadant. Det är inte så att han blir uppmärksammad av sin storhet för det, istället så skrivs det som igår tex Aftonbladet att Messi gjorde 2 mål och Suárez snodde straff. Det är dags att Messi ska vara så egoistiskt när det gäller dessa bitarna som Ronaldo har vart och blivit hyllad för sina 13 straffar per säsong i snitt! Vi lever i en ful värd och ibland måste man vara egoistiskt och tänka på sig själv. Suárez tex kommer aldrig bli en Balon dor vinnare och så ör han gammal, hade vi sålt han denna sommaren hade vi kunnat få en fin summa för han. Han borde neka messis straffar i framtiden och vara tacksam till alla spel lägen Messi serverar han!!!! PS. Neymar lämnade efter special behandlingen Messi gav han på grund av att han ville bli värden bästa efter 4 år med med messi, Har inte sätt nån skriva att här inne innan att Neymar borde vara tacksam och vänta på sin tur med kanske 2-3 säsonger för sin Balon dor. Iafall så var Neymar top 3 dem sista säsongerna med Messi, nu är han han borta från leken helt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 16:35
Folk tar Messi för givet nu. Men finns ett utryck. ”You never know what you’ve got until its gone”. Så är det med leo. Och när han slutar kommer alla människor skämmas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 16:30
Förstår dock inte hur man kan ha med att supportrar står för en fjärdedel av röstningen. Blir ju bara att det hela handlar om popularitet. Förvånar mig inte om modric slutar 3a pga salahs o ronaldos marknadsföring över världen. Skrämmande hur detta pris ses som seriöst av vissa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2018-09-03 16:16
Messi tar det nästa år istället, känner på mig att han kommer stå för liknande insatser i CL-slutspelet som 2015. Glöm inte hur stor hype CL får, hela världen snackade om Messi i flera veckor efter matcherna mot City i slutspelet 2015 och efter Bayern-matchen var Ballon d'Or redan säkrad. Han har snackat om CL i flera månader nu och han kommer vara mer taggad än någonsin, speciellt efter sitt VM.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 16:14
Ännu ett bevis att FIFA är genomruttet, Harder nobbas På damsidan gör Lyon-duon Ada Hegerberg och Dzsenifer Marozsan upp om priset, tillsammans med Marta, som numera spelar i Orlando Pride. Noterbart där är att danska stjärnan Pernille Harder – som vann Uefas pris som årets bästa spelare – inte är en av de tre finalisterna. Saxat från en artikel i Aftonbladet. Alltså inte ens är med i top .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 16:09
Passa_bollen Ingen fara. Snurrigt med alla dessa priser. Dock ser det mörkt ut för leo att vinna bdor. Nu får dessa 3 mest uppmärksamhet vilket kommer påverka de som röstar för bdor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 16:04
Infinit8don Då ser jag det som goda nyheter faktiskt, Salah var inte med i top 3 men ör det nu, betyder att Messi kan visa värden under denna hösten vad han kan göra igen. antog att det var 3 st spelare som det handlade om Balon dor till längre fram med omröstning om det :) Sorry jag har feber och är och är lite efter i huvudet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 15:48
Passa_bollen Detta är dock inte ballon dor. Helt annorlunda röstning där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 15:36
Skulle bli förvånad om Ronaldo vann Balon dor för att han gjort en duglig höst nu och vann över Modric och Salah, tror han är väldigt motiverad och kommer göra allt för att vinna, han vet att Messi inte kan räknas med nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 15:25
Nä. Nu ska jag lugna mig lite. Poppa lite popcorn och följa hatstormen FIFA kommer få efter att dem nu skämt ut vår underbara sport.
Postat via SvenskaFans-appen
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-09-03 15:22
"Problemet" Messi vs Ronaldo ? säsongen som kommer/håller på, ja den kommer att syna "världens bäste" i hans smokescreen-sömmar. Juve-fansen och Juves-ledning har redan blivit förvarnade efter mindre än en månad med portugisen i laget., då han ganska snabbt visat sina rätta färger.Ja, för det var ju trots allt i Juves färger han vägrade medverka på cermonin där Modric drog det längsta strået. Så, Allegri har redan blivit "tvungen" att försvara slyngelns beteende offentligt och samtidigt torkat krokodiltårarna på deras nyförvärv bakom kulisserna. Det roliga eller snarare det tragiska, om man är ett Juve-fan, är ju att de trodde/tror att "världens bäste" skulle ha en inverkan på deras spel? Ja, att Juve helt plötsligt skulle "rulla ut" lag och flyga fram i en moves like Jagger offensiv där Ronaldo skulle vara nån sorts dirigent som skulle få hela Juves offensiv att Waka-waka på höfterna och lyfta hela laget till en helt ny nivå. Jo, det kommer att gnällas på alla fronter från Juve fansen till en början. Allt från Allegris taktik till usla medspelare och till att Ronaldo är "felplacerad" Sure, det kommer bli ett oerhört otrevligt uppvaknande för den gamla damens beundrare till slut. Ja, när dom väl upptäcker att det endast var ett av P.T Barnhums old humbug som dom fyndat och kommit över... Men, om dom var ute efter nåt sexigt, banbrytande och nån som skulle få "henne" att flasha C-kupan inför hela Italien och Europa...Ja,då skulle dom ha köpt Världens bäste!!..eller åtminstone försökt..:) Edit: Om nu nån Juventus supporter råkar läsa mitt inlägg så tro inte att jag har nåt emot ert lag. Nää, själv höll jag ögonen lite extra på den gamla damen under åttiotalet, när två av mina favorit lirare dribblade omkring i er klubb, ja, Boniek o Platini, ja och lägg till Rossi såklart!! The Brasilien killer! Så, mitt inlägg skall snarare ses som en fair warning. PS. Jag är inte lika förtjust i varken Boniek eller Platini efter deras aktiva fotbolls-karriärer, ja, av uppenbara orsaker kan tilläggas....
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 15:16
Salah - PL top scorer, no trophies. Ronaldo - CL winner, CL top scorer. Modric - CL winner, WC golden ball. Lionel Messi - La Liga + Copa del Rey winner, (beating Ronaldo’s Madrid to both), Pichichi, European Golden Boot, Most assists in the league. Conclusion: Disgrace Fyfan. FIFA borde skämmas. Bisarrt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 15:16
Cristiano should be ineligible for this year's the best award. According to the rules. He was convicted of tax fraud. But he's in. And Messi who won 2 trophies and the golden boot isn't there. FIFA along with UEFA is his PR. Biased And corrupt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-09-03 15:15
Förlåt för att detta blir långt men måste!

Herregud!! verkar ju stämma!! Vad va det jag sa.. folk sa att UEFA var bara för CL och då sa jag att detta kommer påverka allt annat!! Och det gör det också, jag kan absolut inte fatta detta! Vi borde fan göra en aktion mot dessa sjuka människor!

Detta var exakt det jag skrev då! Hade lite fel med att Ronaldo skulle vinna men inte med det andra..

:Detta priset kommer först nu i augusti och Messi är inte med på top 3, vilket kommer innebära att folk kommer få mindre uppmärksamhet för honom och han kommer inte vinna FIFA the best och inte heller Ballon Dor. Systematiskt genomtänkt helt klart! Vinklat i texterna så att ronaldo ska vinna, står i mitten på bilden, även först ut på FIFA the best lista över de 10 bästa. Läs texterna på UEFAs hemsida så ser man.

Visst man behöver inte ösa in mål och assist för att kunna vinna priser, men lite av det borde räknas med kollar på statistik på modric och han gjorde 1 mål och 1 assist i CL samt 1 mål i laliga hahah vilket jävla skämt alltså. Messi gör alltså fler ASSIST än vad Mbappe och Modric gör mål tillsammans hahah!

Messi spelade som en mittfälare han också förra säsongen kolla bara heat map från avrage matcherna så ser man klart och tydligt att han gick ner betydligt mer i planen, han har själv pratat om det.

Med denna listan framför sig så skulle dessa som ”röstar” inte valt samma personer. Ge dem underlag på vilka de röstar! Inte bara gå på känsla, återigen våra känslor kan ha fel! Siffor och statistik ljuger aldrig mina vänner! Länge leve vår LEO MESSI!

Messi:
Most goals
Most shots
Most assist in world cup
Most assist in la liga
Most chances created
Most successful dribbles
Most take ons commited
Most through ball chances created
Most goals from outside the box
Most goals from freekicks in europé
Most hatricks in europé
Most man of the match in europé
Pichichi winner
Fastest player ever to reach 100 UCL goals
Did not lose a game in la liga. (Lost only 3 games in total)
Winner of the golden boot
Winner of La liga, Copa del rey and spanish supercup
Best ranked player from 3rd july 2017 – 15 july 2018 with 8,49 points (DÄR THE BEST RÄKNAS FRÅN DESSA TIDPUNKTER!!!) Räknar med ronaldos 2 gjorde mål på 5 månder hahah vilket skämt!
Barcelona S.Eto'o
2018-09-03 15:07
Det blev Mohamed Salah och inte Griezmann som kom med i topp 3. Det här styrker ju min tes. Messi bedöms inte på samma sätt som dem övriga. Skulle Messi göra 32 liga mål, 0 titlar, ingen guldsko och sluta på en 4 plats i ligan skulle han korsfästas i medier men Salah belönas med en topp 3.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 14:58
This isn't funny anymore. Not only does he score more consistently than Ronaldo, he assists more often and whilst doing so he also created 9 chances in 1 match. That is more than Cristiano in his first 3 games together. Messi is the goat and Cristiano is a fraud. Admin sög till om jag bombar för mycket, har feber och är sjukt uttråkad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 14:56
Haha!! "Messi can't perform without Ronaldinho." "Messi can't perform without Xavi." "Messi can't perform without Alves." "Messi can't perform without Neymar." "Messi can't perform without Iniesta." And here he is, performing without all of them, week in - week out.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-09-03 14:55
@Infinit8Don:Vart står detta ?!?!
Barcelona S.Eto'o
2018-09-03 14:53
Malcom borta en vecka.... Han av alla skulle behöva den här veckan för att visa sig ytterligare inför Valverde med tanke på att första spelarna är på landslags uppdrag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 14:45
Hahahahahhah. Ronaldo och Salah före Messi. Hahhahahahaa. Men visst. 2 titlar och att vara överlägsen i ALL individuell statistik räcker tydligen inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-09-03 14:43
Som jag skrev tidigare, Messi bedöms inte på samma villkor som de övriga spelarna. Messi har lagt ribban så högt att han måste slå sitt bästa säsong för att lyftas upp och få beröm, det räcker inte att slå de övriga konkurrenternas säsonger. Om vi lägger hans tre titlar åt sidan (trots att han var störst bidrag till alla de tre titlarna) hade han spelmässigt en av sina bästa säsonger. Ingen spelar hade en bredare register en honom förra säsongen. Han jämfördes med Ronaldo/Kane när det gällde mål, han jämfördes med De bruyne när det gällde assist, han jämfördes med Hazard/Neymar när det gällde dribblingar, han jämfördes med Modric när det gällde passningar och han jämfördes med De bruyne igen när det gällde framspelningar. När ska Messi få den beröm han förtjänar utanför Barcelona? Ta en titt på de matcher Messi gjorde utomjordisk insats och säg mig vem som hade en bättre år än honom. Åttondelsfinalen mot Chelsea, Upphämtningen mot Sevilla, Copa Del Rey finalen mot Sevilla, La liga ”finalen” mot Atletico och Copa del Rey matchen mot celta. Jag kan förstå varför Modric är där men varför är Ronaldo och Griezmann där? Båda hade en skit liga säsong, ingen märkvärdig VM ( visst Griezmann vann den men till och med Umtiti gjorde lika många spelmål som honom), båda var spelmässigt och statistik mässigt sämre än Messi. Visst Ronaldo vann CL men den här gången var han inte tungan på vågen, den avgörande faktorn. 0 mål i båda semifinalerna och finalen kan inte ge dig topp 3 bäst i världen.... när det gäller Griezmann seriös killen åkte ut CL i gruppspelet och vann Europa League... en titel vår bänk elva skulle kunna vinna. Mbappe hade en bättre VM, än bättre CL och även en bättre liga säsong än Griezmann plus att Mbappe var spelmässigt bättre än honom, varför kan han inte med? Trots att Messi inte bryr sig om sånt gör jag det åt honom. Sånt här kommer skrivas ner och om 10-20 år när vi blickar tillbaka i tiden kommer det stå att år 2018 var Messi inte topp 3 i världen....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-09-03 14:37
Tror Inters fans på allvar att Barca kommer släppa Rafinha till dem i januari på ett nytt lån, snacka om att vara naiva. Inte nog med att de klantade bort köpoptionen de hade på honom efter säsongen, nu när de är i samma grupp i CL dessutom. Ja det är ju verkligen troligt att Barca väljer att förstärka en konkurrent i samma grupp. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 14:35
Vet inte om jag kan bli bannad för detta men fyfan vilken grym skribent hitman är i andra forumet, har läst hans inlägg ett bra tag och han analyserar nästan perfekt i varje inlägg för att han är ärlig, bra inlägg som innehåller rätt info. Han blir kallad troll för det, önskar nästan att han var en Barca supporter!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 14:20
Peter Schmeikel sitter med i juryn som tar ut de 3 bästa målvakterna. Vem tas Ut? Jo såklart hans son Kasper Schmeikel. Vilket skämt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2018-09-03 14:17
@Passa_Bollen:Räkna med läggmatcher mot real då.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 14:03
Riktiga Ronaldo kommer att ta över president posten över Valladolid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-09-03 13:59
@Ribohn Fan:


Och du verkar ha Neymars PSG-tröja som pyjamas. Och vakna upp på fel sida för att oförtröttligt pigg på fortsatta pubertala provokationer, försöka upprätthålla din idoldyrkan av en retsticka som mig veterligen inte rosat marknaden, mer än i euro räknat.
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 13:33
Ja, så har det alltid vart innan. Ett praktexempel är 20013 när Ronaldo gjorde mål mot Sverige och dem till och förlängde omröstningen för första gången i historien med 2 veckor, och den perioden var nån gång i november om jag inte minns fel, men det ska vara typ nov-dec till nästa. Men allt som allt så ändrar dem hej vilt med detta, dem prioriterar olika saker År efter år, förr car det mer mest mål/ mest assist. Den som är best individuellt. nu är det mer mest titlar. Jäkligt konstigt att saker och ting prioriteras annorlunda om och om igen, men men innerst inne så kan man inte ta det på alvar längre, gamla FIFA presidenten blev ju till och med utkastad på grund av korruption.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-09-03 13:26
Passa_bollen Räknas denna hösten med i ballon dor räkningen? Har ingen jättekoll på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-09-03 12:42
Infinit8don Jag bryr mig men inte lika mycket som Balon dor, för denna FIFA kommer bytas tillbaka till gamla sättet och ingen bryr sig om det i framtiden, har en känsla av att Messi kommer dominera extra denna hösten innan Balon dor, Ronaldo tex har inte real bakom sig, Messi för första gången har 2 gånger i media sagt att han ska vinna och jag tror på han, jag är iallafall säker på att Messi kommer vara den som har har flest Balon dor när karriären avslutas.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: