/spanien/barcelona/forum/3289.aspx/spanien/barcelona/forum/3289.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2015-08-20 12:33
Ter Stegen: "I don't know if I will play the Liga, it's up to the coach to decide, but I'll give everything in training to make it happen."


Stegen är sugen på Liga.
Barcelona 11-9-10
2015-08-20 12:30
@barcastuff: Luis Enrique will meet today with Bravo and Ter Stegen to inform them about who will play which games. Could be same as last season. [sport] Det här mötet hade jag velat närvara vid haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-08-20 12:27
Anglofiler och La liga hatarna på AB skriver att Monaco rånades på straff mot Valencia. . Alltså när har de någonsin skrivit om bestulna straff men nu väljer att lyfts upp det .. Det blir tufft för anglofiler att se 5 spanska lag i CL
Barcelona Rambla~
2015-08-20 12:17
Läser att spelarna i truppen är oroliga över situationen vi befinner oss i. De gillar verkligen inte att Pedro säljs med tanke på att en tung pjäs som Xavi redan tidigare har lämnat. Kan ju inte påstå att jag klandrar dem. Vad har vi för altgernaitv nu? Munir och Sandro typ. :( Fattar inte hur klubben kan sätta sig i denna situation. Ja jag vet, de påstår att Pedro har en klausul och att deras händer är bakbunda. Tja, det kanske är möjligt, personligen är jag inte övertygad om att hans klausul verkligen sänktes till 30m. Om så vore, är det dåligt jobb att ens försätta sig i denna situation. De har sen en tid tillbaka vetat om värvningsförbudet och de har också vetat om hur ogärna Lucho vill att Pedro lämnar. De borde ha förhindrat att Pedro lämnar, åtmistpone innan januari när transferbanen väl upphävs. Fast jag gissar på att det var pengarna för Pedfro (eller någon annan), är vad de varit ute efter hela tiden.
Barcelona Barça-MeTi
2015-08-20 12:05
tjena grabbar är det någon som vet vilken svensk kanal som sänder LA LIGA? förra året var det Canal +, har kollat på TVmatchens hemsida men där finns det inga LA LIGA matcher.
Barcelona Vi har historia
2015-08-20 11:28
Nu när Pedro är såld, hade ni inte velat ha Adama som den direkta ersättaren till någon utav dom 3 positionerna där framme? Han är tillräckligt bra för att agera första backupp, minst sagt. Det är synd att han försvann till Aston Villa, vem hade inte velat se Adama leka med försvaren redan denna säsong? Xavi har lämnat, vem hade varit den perfekta ersättaren? Samper, varför är han fortfarande kvar i B laget medan Roberto får all speltid han Samper istället borde fått? Samper är unik, han kommer att bli en stor spelare. Det kan omöjligt bara vi som ser det? Frågan för en miljon kronor är. Hur kan korpen lirare som Gumbau/Sergie Roberto, Adriano, Munir, Batra m.fl få spela medan dom spelarna som FÖRTJÄNAR att få speltid som Samper, Alen och Adama inte får det? Det är något som inte står rätt till. Lucho kan på riktigt inte vara så blind, klubben kan på riktigt inte vara så korkad?
Barcelona wallmannen
2015-08-20 11:19
Hallå
Blir det någon la Liga på svensk tv i år? Måste ventilera min lilla oro...
Barcelona the cameroonians
2015-08-20 10:12
All katalansk media förnekar att Barcelona kommer att värva någon ersättare till Pedro i detta fönster, det gäller även Nolito

Planen borde vara, precis som flera andra varit inne på, att använda Rafinha som ytter vid behov för att bredda och ge lite mer djup åt anfallet.

Med Pedros flytt blir det en tom plats i truppen, och det är ju rätt uppenbart att denna plats är vikt åt en mittfältare, dels med tanke på Rafinhas delvis nya roll men också på grund av att Xavi lämnat.

Normalt sett borde därför Samper flyttas upp, men jag är inte helt övertygad om att Lucho är intresserad av att använda Samper på någon av de offensiva mittfältspositionerna, och vi vet ju att Mascherano är första back-up till Sergio och att den sistnämnde ibland används på Raktiic position när Masche spelar pivote.

Ett annat tecken på att Samper inte kommer lyftas upp är bristen på speltid, och därmed förtroende, under försäsongen där han efter matchen mot LA Galaxy fick sitta mer på bänken i en Mourinho under sitt första clásico.

Däremot tror jag att Samper kommer användas mer i CL och definitivt ingå i truppen där, precis som förra säsongen.

Så som det ser ut nu kommer Rafinha och Roberto att få mycket speltid den första halvan av säsongen. Det är bara att hoppas att de inte får så mycket speltid tillsammans, för den kombinationen har visat sig vara en väldigt dålig sådan och påverkar vår kvalitet på spelet och spelidén för mycket för att det ska vara hälsosamt.
Det lustiga är att dessa båda herrar utgjorde ett väldigt bra mittfält i Segundan för ett antal år sedan. Nya Iniesta och Xavi minns jag att jag och flera med mig kallade dem... de har en bit kvar va..?

Hur som helst, vi har sett hur sårbara vi är när det gäller djupet och bredden i truppen och de kommande 4,5 månaderna lär bli en balansgång för Lucho att bemästra i fråga om laguttagning och taktiska byten. Även han har en del att bevisa, jag anser inte att han får ut särskilt mycket av de byten eller taktiska förändringar han gör.

Förhoppningsvis kan han som förra säsongen hålla startelvan relativt fri från skador och frånvaro och på samma sätt få ut max av dessa. Inledningen har inte varit helt friktionsfri - men så har vi knappt börjar heller. Titlar, förutom supercuperna, vinns inte i augusti. Det är alltid en tröst i tider som kan te sig mörka. Däremot kan de förloras tidigare, och det är denna vetskap som gör det mindre bekvämt att vara culé just nu.

Xavi har lämnat klubben
Bartomeu vann valet
Neymar fick påssjukan
Adama såldes
Truppspelarna klarade inte trycket
Den spanska supercupen gick förlorad
Piqué fick en lång avstängning

Säsongen kunde ju ha börjat bättre - men så har det aldrig varit enkelt att hålla på Barcelona. #negatiffa #positiffa
Barcelona Amo.38
2015-08-20 09:28
Barca logic, säljer Adama och vill sedan köpa en ersättare till Pedro i form av Nolito *facepalm* Vår klubb sköts av riktiga amatörer det är nästan pinsamt.
Barcelona 11-9-10
2015-08-20 09:21
Lika bra att låta Alba vila, onödigt att förvärra hans skada. Finns inte en chans att han kommer bli helt återställd innan söndag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-08-20 09:07
[QUOTE=enkos]Ikväll spelar Bilbao bortamatch i Slovakien. På söndag är det vi som har fördel då vi kommer utvilade till skillnad som sist där läget var omvänt [/QUOTE] Plus att det ser ut som att Alba kommer kunna vara med mot Athletic. Positivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-08-20 08:54
Ikväll spelar Bilbao bortamatch i Slovakien. På söndag är det vi som har fördel då vi kommer utvilade till skillnad som sist där läget var omvänt
Barcelona enkos
2015-08-20 08:17
Det går inte att få en riktig anfallare som sedan bil acceptera bänken och det är ju en anledning till att Pedro ville lämna och att man värvar Nolito är ju att han accepterar att sitta på bänken och hoppa in när det behövs. Så helt logisk köp helt enkelt.. Sen handlar inte alls om övergångsumman utan hur stort lön spelar får så antar att Nolito inte blir bland bättre betalade heller..
PS. Vill fortfarande att man köper en bra back och skepa iväg Barta och Adriano
Barcelona ElRaval
2015-08-20 08:04
Att LE inte tycker Adama passar in kan förklaras med vårt spelsätt. Att han är lite för mycket ytter i ett lag som använder sig av lite mer centrala spelare på de tre där framme. Men om ni får gissa; vad är anledningen till Samper-dissen? Är det "nu har jag redan lovat Sergi en plats och kan pga mitt ego inte ändra på detta"???
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-08-20 05:06
Barcelona winger Pedro (28), who already underwent medical tests in London, will join Chelsea on a three-year deal. [md]

Barcelona sources think that Alba, who is recovering from a thigh muscle injury, will be available for Sunday's game against Athletic [rac1]
Barcelona Liunil Masse
2015-08-20 04:07
Nästa säsong bör vi värva Verratti samt flytta upp Samper till A-laget. Busquets, Samper, Rakitic ,Iniesta, Arda, Verratti. Sinnesjukt mittfält!! Roberto säljs, Rafinha räknar jag inte med i mittfältet även om han kan spela där då han spelar bättre som ytter. Vad tycker ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-08-20 01:01
Om priset på 27+3 stämmer betyder det att barca än en gång vikt ner sig..

Har man kommit överens om en låg utköpsklausul för att spelaren ska kunna bestämma sin framtid, Då är det den summan som gäller..Står det dessutom i kontraktet så ska klubben som köper även betala en fet skatt.

Enda som klubben ska gå med på är att förhandla om ett pris över klausulen där båda parter tjänar på det. (Mer pengar till barca och en mindre totalsumma för köpande klubb)
Barcelona Vi har historia
2015-08-20 00:44
Nolito eller Pedro? Pedro alla dagar i veckan, så vad som än händer så har vi bytt ner oss. Ja tills Arda kan börja spela i Januari.

Stackars United föresten.

Dom ville ha Ramos. Vad händer? Ramos förlänger. Sen ville dom ha Otamendi. Vad händer? Otamendi till City, deras värsta rival. Sen är dom jätte nära Pedro, vad händer? Pedro till Chelsea, haha.

Jag tackar Pedro för hans fina år i klubben, synd att han inte är lika bra idag som han var under Pep.
Barcelona Liunil Masse
2015-08-20 00:31
Flavia Gumbau som ytter it is ;) Nä men vi har redan Rafinha, Sandro och Munir där. Mittfältare kommer nog få flyttas upp. Det måste bli Samper fan.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-08-20 00:23
Chelsea will pay 27M plus 3M in easy incentives for Pedro (28), who already underwent his medical at the English club. [rac1]
Flavía
2015-08-20 00:17
@Liunil Masse:

Gumbau är ingen ytter som tur är ;)
Barcelona Liunil Masse
2015-08-20 00:15
Om Pedro sticker så måste en spelare ersätta hans plats. Förbered er på Gumbau show i A-laget :D
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-08-19 23:58
@Vampíro:

Snarare är Nolito fruktansvärt underskattad, hans insatser pekar på att spanjoren är allt annat än kass/överskattad. Om åldern var relevant, hade Arda aldrig köpts in till att börja med. Hans utköpsklausul ligger på €18m och inte €20m. Enligt mig hade han varit en rejäl uppgradering jämfört med Pedro (med all respekt).
Barcelona Vampíro
2015-08-19 23:48
En annan sak är att vi förra säsongen hade otroligt med flyt när det kom yill skador. Luchos rotationer i all ära men vi hade knappt en skavank på någon spelare. Sånt kan man absolut inte räkna med igen. Men som den eviga optimisten så håller jag tummarna för att alla toppar formen samtidigt och att absolut ingen råkar bli skadad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-19 23:45
L.a.m Jag tror absolut inte att arda kommer användas i den rollen. Hade fallet varit så hade inte nolito varit på ingång. Arda kommer konkurrera med rakitic-iniesta, främst iniesta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-19 23:43
Jo men det var en vacker tid då spelare inte lipade för att dom blev utbyta. Tyvärr så har vår trio varit lite väl giriga angående speltiden allt för att bättra sina siffror. Du har ju själv sett dom barnsliga fasonerna när dom stegar ut mot avbytarbänken Själv vill jag också ha ett crack men det kommer inte bli verklighet. Nolito är en bra spelare, inget wow men han gör det han ska göra precis det pedro har glömt av hur man gjorde Nolito kommer inte vara ett hinder i framtiden att ersätta med en yngre talang heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-19 23:39
Spelmässigt tror jag Nolito skulle passa in hos oss. Han har fina kvalitéer och håller en nivå i sitt spel han hade kunnat ta med sig till oss. Spelare som dominerar i mittenlag brukar ofta kunna agera användbara rotationsspelare i topplag så steget till Barca hade absolut inte varit ett omöjligt sådant. Däremot är jag helt emot att värva tillbaka spelare som en gång velat lämna. La Masia och B-laget ska vara till för att i första hand förse A-laget med tillräckligt bra fotbollsspelare och dessa spelare ska helst inte reas ut till europeiska konkurrenter. Nolito var iofs en värvning som bara var tilltänkt som förstärkning till Barca B men eftersom han gjorde det så bra fick han vad jag kommer ihåg erbjudande om A-lagskontrakt, varpå han tackade nej och gick vidare i sin karriär. Han gjorde sitt val och ska inte komma tillbaka. Vi ska ha hungriga spelare som inte tvivlar en sekund på att skriva på och inte låter sig lockas av någonting annat än viljan att dra på sig Barcelonatröjan. Dessutom är Nolito snart 29 år och knappast någon framtidsinvestering. Vårt största problem är den tunna truppen fram tills januari, därefter kommer Arda kunna ta plats på båda kanterna och Vidal som högerytter. Det finns en tanke med dessa värvningar och de är flexibla spelare. Under våren kommer vi med största sannolikhet att ha bra täckning, och det är först då Nolito skulle fått göra sin debut. Lägger man ihop samtliga faktorer tycker jag med andra ord inte att man ska köpa Nolito.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-08-19 23:37
Jaså ingen vill komma till Barcelona för konkurrensen. Köper inte det för fem öre. Thierry Henry värvades en gång i tiden trots att vi hade en helt ordinarie trio. Klart man måste ha bredd, Real Madrid har fan en av Europas bästa unga mittfältare som Isco som bänk/rotationsspelare. De värvade dessutom en annan supertalang här om dagen till mittfältet. Man kan inte ha en ordinarie spelare som är i absoluta värdsklass sen ha en ersättare som Munir. Det är sånt tänk som fått oss att stå med Mathieu och Bartra nu. Känns som att inga krav ställs och jag vägrar att dras med den losermentaliteten. Det är FC Barcelona vi snackar om och klubben ska klart som fan ha en jämnare trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-19 23:27
Junta Japp det måste han förbättra, och har du inga alternativ sikta mot anfallarna istället för att sätta medspelarna i skiten. Han måste börja känna av situationerna bättre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-08-19 23:23
Barcelonistas Neuer gör så när han ser att en spelare är i närheten, det var fortfarande en tavla av honom att inte göra det lättare för sig där. Sen är inte felet i att han går utanför straffområdet utan vad han gör av situationen, vilket ledde till ett baklängesmål. Hade det varit en spelare som pressade i situationen samtidigt, hade det inte varit en tavla just för att han inte hade några andra val att göra, där har vi skillnaden. Sen är det inte att jag ältar misstaget, utan jag hoppas helt enkelt att han lär sig från det, det har redan hänt men jag hoppas att han är smartare i framtida matcher, finns ju inget annat att göra liksom? 11-9-10 Absolut, det har jag redan gjort jag med men facto is facto. Mycket av Ter Stegens spel går ut på att slå krossar till ytterbackar som flyttat högt upp och jag tror nog att det är så Lucho har bett honom att göra för att starta anfallen snabbare och för att redan ha med ytterbackarna i anfallen redan innan anfallet börjat. Jag håller dock med dig om att han ska kunna starta spelet snabbare i många tillfällen, men våra spelare måste visa sig bättre också i våra uppspelsfaser så att vi faktiskt kan ha ett uppspel. Flera gånger har det hänt när vi möter högpressande lag att en mittback får en passning från målvakt och vet inte vad han ska göra av bollen, detta är något vi hade problem med förra säsongen och det är något jag hoppas vi förbättrar.
Annons: