/spanien/barcelona/forum/3283.aspx/spanien/barcelona/forum/3283.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-09-02 18:13
@Fidizzle:


Kan du ge ett exempel på en "etablerad och status starkt" spelare?

Att hitta en sådan spelare för en rimlig summa (i en redan ansträngd ekonomi där lönekontot står för 73% av de totala kostnaderna) är i princip en omöjlighet. Vi kan inte köpa in ännu en crack bara för att ha som garanti OM någon av MSN skulle bli skadade. Därför diskuteras mindre namn som har en bit till toppen men som av andra anledningar kan göra ett bra jobb. I mina ögon ska det vara någon med förmåga att göra sin spelare och har näsa för mål - i den mallen passar Nolito in, precis som Sandro som redan är i laget och inte kostar €20 miljoner.

Och ärligt, anser du att Falcao är en bra back-up till Costa, en spelare som inte anses vara bra nog att köpa loss och kommer snarare som en ersättare till Drogba än ´konkurrent till Costa. Skämmas kan du göra själv ;-)
Barcelona Gabriel
2015-09-02 18:09
Fiddizle Oj, vad annorlunda vi två tänker gällande anfallsreserven. Jag anser att det är långt ifrån optimalt att köpa in en anfallare som ska konkurrera med en av MSNs platser, samtidigt som jag ödmjukt undrar vem du tror skulle kunna hålla en tillräckligt hög nivå för att ens klara av att göra det? Messi, Neymar och Suarez bildar tillsammans världens bästa anfallsuppsättning, där de dessutom enskilt och individuellt förmodligen är topp 5 fotbollsspelare o världen. Så, återigen, jag undrar vem du tycker skulle köpas in för att kunna klara av att sätta press på någon utav dessa så som du själv vill, för det finns liksom inte många anfallare där ute som hade klarat av det. De jag kommer på sådär snabbt i huvudet som håller en liknande nivå är Agüero, Hazard och Lewandowski, så bara så att det inte ska bli några missförstånd - är det en sådan klassvärvning du är ute efter? Personligen ser jag det som både onödigt rent ekonomiskt och även sportsligt då jag anser att det finns andra positioner som behövs förstärkas först, samtidigt som jag även anser det vara en ohållbar situation att få in ytterligare en världsklass anfallare. Vi såg väl alla hur upprörda både Neymar och Suarez blev förra säsongen när Lucho valde att byta ut någon av dem, och Messi är knappast bättre han heller när det kommer till den saken. Det slutade med att Luis Enrique mot vårsäsongen valde att byta ut en mittfältare och istället droppa ner Messi till mittfältet varje gång han skulle byta in Pedro så att ingen skulle bli grinig där uppe. Man kan givetvis tycka vad man vill om den typen av reaktioner från anfallarna, men samtidigt är dessa 3 alla världsspelare och den typen av status kommer med ett visst ego, så enkelt är det. Vad Barcelona behöver, även om det knappast är någon prioritering i mina ögon, är isånnafall en anfallare som antingen är ung och lovande och som har utrymme för utveckling men som redan håller en relativt hög nivå, eller en mer etablerad och lite äldre anfallare som varit med länge och kan erbjuda laget en ny dimension i spelet. Sen vet jag inte varför vi diskuterar värvningar just nu överhuvudtaget ändå med tanke på att silly season fönstret precis stängt och det kommer att dröja åtminstone till juluppehållet innan en möjlig värvning kan göras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2015-09-02 18:02
Jag säger Nolito, om man ska välja någon av dem två. Han känner till Barça och ligan redan. Ett säkrare kort. Han påminner mig om David Villa väldigt mycket. Se länktips.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-09-02 18:01
Barcelonistas Du svarade aldrig på frågan men det är lugnt, jag förväntade inte mig något bra argument från din sida heller eftersom du aldrig har ett, oavsett diskussionsämne. Du gillar bara att tycka tvärtemot logik, statistik, fakta, andra skribenter och fan och hans moster, och du gör det inte för att du verkligen tycker det utan du gör det bara för sakens skull och för att få reaktioner. Du gillar att vara forumets huvudämne helt enkelt. Det finns ingen som helst logik i din åsikt eftersom du nämner Bravos, i synnerhet, absolut bästa egenskap som hans sämsta istället medan du försöker lyfta Ter Stegens absolut sämsta egenskap som hans bästa. Bravo är en traditionell målvakt och sådana inger säkerhet och du vet vad du får av dom som tränare. Ter Stegen har en mer spektakulär spelstil med höga berg och djupa dalar och han kommer att bli jämnare med åren, ju mer speltid och erfarenhet han packar på sig. Men att hävda att Mats ger mer trygghet och säkerhet till försvaret än vad Bravo gör för tillfället är ju alldeles befängt och därmed får du räkna med reaktioner. Dina inlägg suger min vän eftersom du aldrig är dig själv i dom och aldrig skriver vad du egentligen tycker. Du gillar bara att röra om i soppan för sakens skull och såna skribenter är inte värda mycket i granen vid juletider. Dags att växa upp, grabben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-09-02 17:48
Barcelona plan to sign Dynamo Kyiv forward Andriy Yarmolenko in January. He rejected Everton move despite Dynamo accepting bid. [Diario Sport] Nyttig tillskott!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 17:46
Nolito suger skit i han. Värva Yarmolenko det är precis vad vi behöver. En lång spelare som kan gå in och kötta lite.
Fidizzle
2015-09-02 17:32
Det känns riktigt svårt å säga vem som skulle vara den bästa ersättaren till Pedro. Det har ryktats en del media om Nolito alt. Jarmenko.
Min personlinga åsikt är att ingen av dem platsar i vårt lag, och i ärlighetens namn sätter ingen av dem press på M-S-N.
För bara några år sedan hade vi en fin anfallsuppsättning på Ronadinho, Eto'o, Messi, Giuly, Larsson, nåt år senare även Henry och Gudjohnsen.
Jag hade hellre sett en mer etablerad och status starkt spelare, som är villig att utmana M-S-N, om en startplats.
Va i helvete händer i Barca? om vi sitter och ältar om Nolito och Jarmenko :(.
Skärpning Barcas legning, och skärpning till er i forumet, som tkr att dessa två amatörer borde komma i Jan.
Om Chelsea kör med både Falcao och Diego Costa, så bör vi tänka likadant

Visca Barca!
Barcelona ( Xaviesta )
2015-09-02 17:20
Papillon Blev lite fel där, självklart menade jag bakom försvarslinjen. Nä, använder sällan google när jag diskuterar fotboll, gillar att göra det från hjärtat och utifrån vad jag minns själv och ibland kan det bli lite fel. Sedan var min avsikt verkligen inte att vara översittare när jag skrev "för er yngre" utan syftade mer på att libero-termen är i stort sätt försvunnen idag iom den moderna fotbollens intåg och yngre fans kanske blir tvungna att googla ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 17:17
Xaviesta - Visste att du skulle kommentera mitt inlägg. Hade jag spelat pengar på det hade jag varit miljonär nu.

Ter Stegen har stått i dom största matcherna och det är med han som vi har vunnit Cl. Han är en Barca målvakt Bravo passar inte in i vårt lag, lägg därtill att han är en crybaby som går ut i media och gråter över utebliven speltid. Bravos beteende skapar konflikter han är som ett växande virus. Stegen o andra sidan har varit helt tyst och ödmjuk där han inte sagt något.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 17:09
Soda - är du rolig eller? Det är min personliga åsikt jag tycker Stegen är bättre än Bravo. Sluta grina nu och kom med argument istället.
Barcelona ( Xaviesta )
2015-09-02 17:09
Barcelonistas Facepalm som vanligt. Var det inte Gabriel som sa att du mognat och numera står för mer kvalitativa inlägg? Du kan väl åtminstone tro själv på det du "tycker" i frågan, säljer bättre då. Jag är oerhört nyfiken så du får mer än gärna utveckla: på vilket sätt har Ter Stegen ingjutit mer trygghet till övriga lagkamrater jämfört med Bravo?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2015-09-02 17:03
(Xaviesta)

"och i modern tid även agera libero (gammal term för en sweeper alldeles framför backlinjen för er lite yngre)"

Alltid kul när någon försöker "lära de yngre" men är själv ute och cyklar. I det här fallet är Google inte din bästa vän.

En libero har sin utgångspunkt en bit bakom backlinjen och är den som täcker upp ytan bakom backlinjen (för er lite yngre och äldre).
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Soda Popinski
2015-09-02 17:01
Snälla gud eller Admin på detta forum .. Vem av er som än lyssnar: Jag knäpper mina händer och ber er att ta bort denna Barcelonistas från detta forum. Amen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 16:55
Bravo håller på att förstöra den gode Mats dröm. Förstår inte ens vrf vi värvade honom? Ter Stegen är så mycket bättre om ni frågar mig.


Hans spel med fötterna är överlägset bäst i världen, det är bara Neuer som kmr i närheten. Ter Stegen läser spelet bra och han ger en helt annan säkerhet till vårt försvar tillskillnad får Bravo.
Barcelona the cameroonians
2015-09-02 16:52
Personligen tror jag att MAtS självförtroende fick sig en törn efter försäsongens alla insläppta mål och det blev inte bättre efter matcherna mot Sevilla och Athletic.

Detta tror jag också påverkat en hel del supportrars intryck eftersom form är en färskvara. Bravo kom in i "rätt" tid denna säsong och jag tror att han gett både laget och supportrarna tryggheten tillbaka, något jag dock är övertygad om att även ter Stegen hade gjort om han hade fått fortsatt förtroende.

Vi har två bra målvakter med lite olika attribut och för mig är det självklart att den som visar form ska stå. Dilemmat med just målvakter är att det inte är helt enkelt att komma in och dominera på studs, och Lucho måste hitta en balans i matchandet. Inte minst eftersom Marc utan diskussion är framtiden och behöver minst lika speltid som förra säsongen för att fortsätta utvecklas.

Kommer ihåg hur vår förre tyska målvakt, Robert Enke, pratade om sin konkurrenssituation med Valdés och hur dennes psyke var något över det vanliga och hur han själv inte klarade av att axla samma tryck som katalanen.

Förhoppningsvis klarar ter Stegen trycket bättre än sin landsman som ju tragiskt nog tog sitt liv genom att hoppa ut framför ett tåg 2009 - dock utan att ha någon koppling till hans sejour i Barcelona såklart.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-09-02 16:36


Bravo tycker jag varit lätt top 3 målvakter i världen förra säsongen..+ vm/copa america.


Ter Stegen inger inget lugn till medspelarna samt är inte respektingivande hos motståndarna..Han känns väldigt fladdrig i luftrummet. Han är grym på fötterna men det är också det enda han är bättre än Bravo på..Just nu.

Jag gillar dock inte det här med att ha två målvakter som båda förtjänar en startplats.Barcelona ( Xaviesta )
2015-09-02 16:01
Först och främst måste man ha klart för sig att en målvakts uppgift inte är att endast rädda bollar från att gå i nät. En världsklass målvakt anno 2015 ska vara i en synkroniserad harmoni med sin backlinje, känna till sina lagkamraters röreleemönster, veta när han ska gå ut och plocka bollar vid hörnor, veta när utkast är lämpligast eller när utspark är lämpligast, bra passkingsfötter, reaktionssnabb, bra bollbehandling med händerna, inneha spelförståelse, och i modern tid även agera libero (gammal term för en sweeper alldeles framför backlinjen för er lite yngre). Ser man till helheten här så tycker jag att att Bravo är den bättre av våra målvakter men jag tycker ändå att Ter Stegen bör vara förstavalet i ligalunken. Det är där han kommer att utvecklas samt så småningom gå förbi Bravo. Vi har nyss vunnit trippeln och kraven är inte riktigt lika höga i år även om dom alltid är astronomiska eftersom det är Barcelona vi snackar om, han jag tycker att Ter Stegen borde få stå i ligan i år så han får den där kontinuiteten som behövs för att slå ut ur sin puppa. Jag älskar även hans akrobatiska spelstil samt att han är djärv nog att agera libero också. Det var Neuer först med men man ser att fler och fler målvakter har tagit efter denna moderna roll. Jag har inget emot Ter Stegens misstag här och där längs vägen till världsklass, låt han stå i ligan säger jag medan Bravo kan få stå i cuperna i år. Men Lucho tycker tyvärr annorlunda och det är bara att gilla läget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-09-02 14:36
Hur kan du ens nämna el classico? Vem minns inte hans tv räddning på ronaldos hårda skott eller Benzemas skott som toucha Pique/mathieu och styrdes? Borta matchen mot valencia när bosquets frälste oss, minns ni hans en mot en räddning mot feghoulli när det var drygt 20 minuter kvar? Eller när valencia la in ett lågt inlägg till Negredo och en av våra backar halka sen Negredo tryckte till på ett tillsäg helt ensam, vem vare som gjorde en fantastiks räddning ? Vad sägs om hemma matchen där vi kunde lika gärna förlora mot dem om de inte vore för bravos räddningar. Valencia hade allt förutom mål. Sjukt många räddningar han gjorde, han till och med rädda parejos straff när valencia behövde målet som mest. Jag har märkt en sak, när ter stegen gör sina misstag varje match finns det många användare här som försvarar honom oavsett vad men när bravo passar mathieu börjar folk såga honom för han inte passa Pique eller någon annan, Sånt är barnsligt beteende. Ter stegen gör flera sjuka räddningar men tyvärr så har inte bra koll på backlinjen samt saknar flera egenskaper som Bravo besitter, men han är ung och förhoppningsvis utvecklas han rejält tills dess får bravo vakta buren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-02 14:22
jävla kuk telefon
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-02 14:21
barc6 Barcelona baserar allt på en 32 årig målvakt?! Dem ska vakta buren och leda försvaret bamålvaktoch inget mer Tror du att det är en slump att vi släppte in mer mål med mats än bravo? Eller att det är så enkelt att det endast beror på motståndet Bravo har rutinen, språket och luftrummet till sin fördel och just dem 3 egenskaperna väger så otroligt mycket just nu Den bäste ska stå oavsett ålder så enkelt är det Hade mats haft en pinto bakom sig hade det varit en annan femma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-09-02 14:18
Barc6 Syftar du på att Bravo är en medelmåttig målvakt som inte har något kvar att ge?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-09-02 14:02
@Gabriel:

Egentligen stod ju priserna still ett långt tag, trodde nästan denna utveckling skulle kommit tidigare. Crespo till Lazio 2000 och Veron till Man Utd 2001 gick väl för typ 500 miljoner har jag för mig, det är ändå 15 år sen nu. 500 miljoner var ju länge nåt slags maxtak för en spelare, förutom om nån supervärvning gjordes, oftast av Real känns det som, som Zidane, Figo, Kaka, Ronaldo (den yngre)
Barcelona Barc6
2015-09-02 13:55
Neymar JR. Nej de handlar verkligen inte om antalet mål. De handlar inte heller om att en målvakt ska anses bra efter att få 2 skott på sig varannan match. Barcelona är heller inte den klubb som ska basera allt på en 32 årig medelmåttig målvakt som inte har mycket kvar att ge heller. Så därför ser jag hellre att man satsar på den yngre som enligt mig har all potential i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-09-02 13:54
@Barcelonistas:

Jag tycker Bravo är riktigt bra med fötterna. Stört kylig är han också
Barcelona enkos
2015-09-02 13:53
De Bosque har hälsat De Gea " Du måste spela i klubblaget om du vill vara med i landslaget"
Nu har United honom i fickan och får göra som man vill, kan tvinga honom att förlänga kontrakt eller vara ett års fall.. Ja Otacksame DG får sig själv att skylla
Barcelona neymar JR
2015-09-02 13:48
Portugal u21, sevilla och bilbao är ju annars bra lag att släppa 13 mål Det handlar inte om antalet målet utan det handlar om dom simpla misstagen samt förvirringen som skapas i eget straffområde Bravo är den bättre målvakten för nu och skall stå, vill inte mats vara kvar så är dörrarna alltid öppna. Inte skall en klubb som barcelona anpassa sig efter en 22 årig tysk som inte "har" tålamod Ja nu kommer ni säkert nämna valdes fick förtroendet trots alla misstag. Valdes är från dom egna leden och katalan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barc6
2015-09-02 13:29
En sak ni måste ta hänsyn till när det gäller jämförelser mellan MaTS och Bravo. Ni som säger att Bravo är betydligt bättre, lugnare, sportsligt bättre etc. Vad baserar ni detta på? Genom att han har stått i ligan och vann ligan bästa målvakt? För att han hade många hållna nollor? Det säger mig ingenting! Att han har så många hållna nollor eller att han är trygg, det är inte hans förtjänst utan laget Barca. Att han får sammanlagd 2 skott på sig under 90min ifrån lag som ligger på 6e plats och neråt i ligan säger mig inte att en spelare som Bravo är duktig. Så fort det vankas stormatcher så rullar bollarna in bakom Bravo. Och han är allt annat än trygg att beskåda. Det kunde man tydligt se i matchen mot Sevilla borta förra säsongen samt båda matcherna mot Real. Däremot MaTS har bevisat redan mot storlag och han har verkligen gjort det bra. Han blev den yngsta målvakten tillsammans med Casillas att vinna CL. Att han sedan har fått vara målvakt och göra det grymt bra mot lag som PSG, Bayern, City, Juventus. Det är att vara en trygg målvakt. Inte att hålla nollan mot lag som får iväg ett skott per match mot Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2015-09-02 13:20
@Mr. Culé:


Kommer inte ihåg exakt just nu men han sa att Messi saknade sociala koder och att det hade man ju sett på alla galor.

Man kunde vinna en Messi-docka i studion senare under kvällen. Han påstod att den dockan kom direkt från psyket och massa sådant.
"tänk om man skulle vakna med den i sängen, man skulle ju bli livrädd"

Soran stirrade på han och rörde inte en min och sa något i stil med:
brukar du sova med dockor i sängen? Jag tycker iaf dockan är fin,

Sen vart Sjögren tyst typ :P
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-09-02 12:59
Bravo fick så mycket beröm för sina passningar. Gjorde han inte en assist? Nåt sånt var det. Iaf, jag bryr mig inte ens. Om Ter Stegens passningar är det enda som är bättre än Bravos egenskaper så vill jag fortfarande ha Bravo. Seriöst, vad hände med erfarenhet, lugn, respekt bland övriga spelare, ledaregenskaper? Allt det är Bravo bättre på. Och sportsligt tycker jag faktiskt Bravo är en nivå bättre. Inte ens Xavi har Xavis fötter längre. Seriöst vad är det för krav på en målvakt? Hur ofta rör Barcas målvakter bollen ens? Bravo är skitbra ned fötterna för att vara målvakt. Mer krävs det inte. Ter Stegens tid kommer!
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 12:53
Bravo är dålig med fötterna ingen bra målvakt för just Barca. Vi behöver en målvakt som har Xavis fötter och Stegen har otroligt bra fötter.
Annons: