/spanien/barcelona/forum/3282.aspx/spanien/barcelona/forum/3282.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nesto
2015-09-02 13:20
@Mr. Culé:


Kommer inte ihåg exakt just nu men han sa att Messi saknade sociala koder och att det hade man ju sett på alla galor.

Man kunde vinna en Messi-docka i studion senare under kvällen. Han påstod att den dockan kom direkt från psyket och massa sådant.
"tänk om man skulle vakna med den i sängen, man skulle ju bli livrädd"

Soran stirrade på han och rörde inte en min och sa något i stil med:
brukar du sova med dockor i sängen? Jag tycker iaf dockan är fin,

Sen vart Sjögren tyst typ :P
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-09-02 12:59
Bravo fick så mycket beröm för sina passningar. Gjorde han inte en assist? Nåt sånt var det. Iaf, jag bryr mig inte ens. Om Ter Stegens passningar är det enda som är bättre än Bravos egenskaper så vill jag fortfarande ha Bravo. Seriöst, vad hände med erfarenhet, lugn, respekt bland övriga spelare, ledaregenskaper? Allt det är Bravo bättre på. Och sportsligt tycker jag faktiskt Bravo är en nivå bättre. Inte ens Xavi har Xavis fötter längre. Seriöst vad är det för krav på en målvakt? Hur ofta rör Barcas målvakter bollen ens? Bravo är skitbra ned fötterna för att vara målvakt. Mer krävs det inte. Ter Stegens tid kommer!
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 12:53
Bravo är dålig med fötterna ingen bra målvakt för just Barca. Vi behöver en målvakt som har Xavis fötter och Stegen har otroligt bra fötter.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-09-02 12:46
@Barcelonistas:
Det är din åsikt. Jag tycker att Bravo är bättre. Dessutom gick Valdes genom ett helvete som ung målvakt i Barcelona för att få stå i 10 år framöver. Det stärkte hans psyke och hans sportsliga egenskaper. Anser att Ter Stegen måste visa mer för att bli ordinarie med tanke på hans ålder. Bravo utstrålar erfarenhet, lugn och respekt.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 12:45
Klubbar som vunnit flest internationella titlar senaste 10 åren.


1 - Barcelona 9 titlar
2 - Sevilla 5 titlar
3 - Atletico 4 titlar
4 - United-Bayern-Real-Milan 3 titlar
5 -Chelsea-Inter 2 titlar
6 - Zenit- Porto- Shacktar 1 titel


Jag ser bara 1 lag.
Barcelona Smogen
2015-09-02 12:15
Man har ju ändrat lite i regl.erna för Financial Fair Play. Det är tex. mig veterligen lite friare att pumpa in pengar i klubben, både som ägare och genom sponsorer.Antar att det Tex är därför som Man C kunnat köpa för så mycket i sommar. Ni kan läsa om FFP i länken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-02 12:10
Tycker synd om Ter Stegen han förtjänar bättre. Fattar inte vrf han inte spelar? Han är så mycket bättre än Bravo.


Är orolig att Stegen kommer lämna.
Barcelona Gabriel
2015-09-02 11:32
Barclasico

Det där ska man inte ta på allt för stort allvar, klart att spelarna kommer att kriga för att vinna ligan. Att det däremot finns en oro kring domarna hos spelarna är jag övertygad om, men att de ska ha sagt "vi kommer inte vinna ligan i år" är inget annat än ett PR-trick från MD för att sätta mer press på domarna och visa dem tt man håller ett extra öga på dem i fortsättningen.
Barcelona enkos
2015-09-02 11:25
@Barclasico:

Det är intw bullshit utan sant. Förbundet och Domarna kommer göra allt för att Real ska vinna titel..
Barcelona Barclasico
2015-09-02 11:21
Some of the Barça players don't believe the team can win the league this season because of the referees and the transfer ban [md] Vad är det här för bullshit?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-09-02 11:06
Lenny Romario

Nej, jag bedömer situationen beroende på olika aspekter, så som hur de har presterat innan, hur många stora stjärnor de har varit, hur marknaden såg ut just då på den tiden osv. Suarez värvningen var ingen värvning som förändrade marknaden med hans 80M€-s prislapp exempelvis eftersom det var summan sånna spelare redan gick för. Man betalade hans värde, utefter så som marknaden såg ut helt enkelt.

Går man däremot tillbaka till när Real Madrid exempelvis köpte Zidane, sommaren 2001, så kostade han 75M€ och vid den tidpunkten var detta en ENORM summa även för en världsstjärna som Zidane, med tanke på hur marknaden såg ut då. Denna värvningen ändrade direkt marknaden vid den tidpunkten, men absolut inte till samma grad som när Perez valde att köpa Ronaldo, Kaka och Benzema under ett och samma transferfönster.

Sen kan jag inte heller riktigt hålla med om Neymar, eller okej till en viss del. Jag är beredd att hålla med dig om att det egentligen är ett överpris för en oprövad talang som egentligen bara visat vad han gått för i Brasilien, men jag håller ändå inte riktigt med dig. Neymar är exempelvis inte Martial, Neymar var världens största talang och mest eftertraktade fotbollsspelare. Hela världen var ute efter honom. Då är det normalt att priset på honom ökar, det blir resultatet av att ha många intressanter, en budgivning startar, buden ökar och tillslut får man en slutsumma.

Så jag är beredd att hålla med dig om att det var otroligt mycket pengar för en ung spelare som Neymar, men jag har förståelse till varför det blev så och är inte riktigt av uppfattningen att den värvningen ändrade marknaden även om jag absolut kan hålla med om att Barcelona (precis som jag också nämnde i mitt inlägg) - i och med värvningarna av Neymar, Suarez och Zlatan hjälpt till med att få marknaden att se ut som den gör idag, men att utan vilja påstå att någon av dessa värvningarna 'förändrade' marknadens "regler".

Så mina åsikter grundar sig inte på hur bra spelarna presterar efter det att man köpt dem. Dem grundar sig snarare på hur marknaden såg ut när man köpte spelaren i fråga, vilka priser andra spelare av samma kaliber innan och just då kostat, hur eftertraktad spelaren i fråga är, hur stort hans varumärke är osv. Det finns flera faktorer som spelar roll i sättet jag väljer att bedömma det hela i.

Ronaldo exempelvis hade kostat mycket mer än 100M€ ifall han köptes idag, men för 6 år sen hade ingen spelare ens kommit i närheten av att värvas för den summan. Det närmaste var Zidane som kostade 75M€ och det ansåg man vara en astronomisk hög summa, så här spelar tid och rum in en stor roll. Idag hade 100M€ inte ansetts vara en jätte stor summa för Ronaldo - men just då var det en summa som kom att ändra marknaden. Varken Neymar, Suarez eller Zlatan värvningarna "ändrade" marknaden - men dem hjälpte till att få marknaden att se ut som den gör.

Jag vet inte om du förstår vad jag menar, kan tyvärr inte förklara det bättre än så här.
Barcelona enkos
2015-09-02 10:59
"Fotboll är bättre än sex, för lyckan varar längre" - Busquets
Barcelona neymar JR
2015-09-02 10:16
Med större kapital ökar risktagandet, och i fotbollen finns det oändligt mycket pengar muförtiden till den grad att det har spårat ut. FFP var en fin tanke för att sänka marknaden men när inte ens fifa står bakom det så blir det svårt Man kan ju peka finger åt nästan varenda stor klubb som har ett ansvar för dagens marknad Men med det sagt, så spårade det verkligen ut igår och det klandrar jag man u för. 80 miljoner € för en 19 åring som inte har bevisat ett skit utan man går enbart på potentialen är deprimerande för ett fotbolls fan som jag nu är. Det är inte okej och kommer absolut inte rättfärdiga eller förstå den affären
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-09-02 10:02
Nu tror jag inte själv på den teorin, vet att jag skrev en artikel i ämnet, men Real har ju alltid hävdat att köpa de dyraste spelarna är det billigaste. Eftersom de har rättigheter till deras image rights och blabla. Gabriel. Känns som du dömer om det var överpris eller inte beroende på hur spelarna presterar. Det går ju inte riktigt att veta i förväg. Vi köpte ju en 21-årig Neymar för vad som kan vara en miljard. Klart att det var ett överpris när vi köpte honom, men inte nu. Men det är ju lätt att konstatera i med facit i hand. Men hade det visat sig att han blivit en ny Robinho så hade vi inte varit lika kaxiga. Med så unga spelare finns det alltid ett osäkerhetsmoment. Och för mig är det självklart att det är att förändra marknaden att betala 1 miljard för någon som aldrig spelat i europa. Det var definitivt en game changer. Tillägg. Iofs, Betis gjorde ju Denilson till världens dyraste innan han hade spelat i europa. Fast var ju lite andra summor på den tiden. Men det var helt klart ett överpris :)
Barcelona Gabriel
2015-09-02 09:52
Lenny Romario Det stämmer bra det, kollade också upp det nu. 65-68M€ sägs den övergången ha hamnat på. Det betyder också att Florentino Perez isånnafall inte slog transferrekordet 2 ggr den sommaren, utan bara 1 gång med Ronaldos övergång. Det tidigare rekordet var hans tidigare värvning av Zidane på 75M€ på.
Barcelona LennyRomario
2015-09-02 09:48
Gabriel. Kaka kostade ca 600 miljoner skr. Eller fan vet. Går att hitta en del olika. Hitta dock flera kring 68 mille euro.
Barcelona Gabriel
2015-09-02 09:36
Uniteds värvning av Martial var verkligen spiken i kistan för det som har kommit att bli transfersgalenskap. Att köps en oprövad 19 årig talang för priset av sammanlagt 80M€ är inte bara galet utan också ansvarslöst. Transfermarknaden har sedan innan varit helt förstörd och många får ta skulden till det, många har varit delaktiga i att förstöra marknaden - även vi - men att köpa en talang för samma pris, eller runt samma omfattning iaf, som stora stjärnor som Kaka, Zlatan, Ronaldo, Suarez, Bale, Neymar, James mfl är helt obegripligt, ansvarslöst och skrämmande för framtiden. Även Kevin De Bruyne och andra spelare har gått för rejäla överpriser och även om Barça givetvis har en del av skulden så kan jag inte se hur Barcelona som klubb gjort något annat än att anpassa sig efter hur marknaden sett och ser ut. Det finns affärer som förändrar marknaden, sen finns det affärer som går igenom via marknadens anpassning. Real Madrid och Florentino Perez har utan tvekan det största ansvaret och är bov nr 1 gällande det här. Redan under Florentinos första period som president köpte han upp alla stjärnornson gick att köpa upp. Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham osv. Ronaldo och Beckham värvningarna skötte han ändå relativt "snyggt" då de inte kostade så mycket som man kunde tro att de gjorde med tanke på namnet de har på tröjan, men Figo och Zidane var båda två värvningar som ändrade fotbollsmarknaden rejält - och ser var också back to back years. För bara 10 år sen kunde man köpa en riktigt bra fotbollsspelare för priset omkring 25-30 miljoner euro. Vi köpte Ronaldinho för 25M€, Deco och Eto'o kom ännu billigare. En försvarsgigant som Marquez kom för småpengar och inte ens Henry värvningen gick för jätte mycket. De tre mest uppmärksammade affärerna Barcelona har gjort vad gäller transfersummor samt tid blir Zlatan, Neymar och Luis Suarez. Men om jag går in och granskar dessa värvningarna så kan jag bara anse att Barcelona gjort sig skyldiga till att förändra marknaden - eller att hjälpa till med det - med Zlatans värvning. Visst, både Neymar och Luis Suarez kostade mer i totala övergångspengar än vad Zlatan gjorde men jag är av åsikten att de två värvningarna är ett resultat av en anpassning till hur marknaden vid den tidpunkten såg ut, och att det i princip hade varit omöjligt att köpa dem för mindre. Zlatans värvning var dock för mycket pengar och dessutom en helt onödig och felaktig affär både ur en ekonomisk och sportslig synvinkel, en affär som direkt kom att hjälpa till med att förändra fotbollsmarknaden. Däremot, återigen, får Real Madrid och Florentino Perez bära den största skulden. Den här sommaren sprängde man bankerna i Madrid och köpte Kaka för 80M€ (rätta mig om jag har fel för jag är osäker på den här summan) och Ronaldo för 100M€. Florentino satte alltså nytt transferrekord 2 gånger om den sommaren, först med Kaka och sedan även med Ronaldo. Att man sedan dessutom inte ansåg sig ha värvat färdigt gör inte heller saken bättre då man även la ut stora pengar på Xabi Alonso, Benzema, Albiol och Arbeloa. Man måste ha värvat för närmare 250M€ under den sommaren för 6 år sen, och det var egentligen först pga här sommaren som de riktigt galna priserna började tillkomma på marknaden. Andra klubbar som Chelsea, City och PSG har också en stor del av ansvaret, men även om jag ogillar alla av dessa klubbarna så kan jag inte se många värvningar som de här klubbarna har gjort som direkt "förändrat marknaden", i alla fall inte i samma utsträckning som Real Madrid. Jag kollade upp alla dessa klubbars dyraste värvningar och började med Chelsea. En spelare som Drogba kostade Chelsea ca 32,5M€ när de köpte honom, ungefär samma perioder som det att vi köpte våra stjärnor med Ronaldinho, Deco och Eto'o. Drogba, en spelare som gett och gjort allt för Chelsea, en legend i den klubben och som förmodligen rankas som Chelseas bästa värvning och kanske tom bästa spelare någonsin - för priset av 32,5M€. Det är liksom absolut helt ok att betala det priset för en spelare som under så många år verkligen levererat för den klubben. De köpte också Shevchenko för ca 42M€, visst, under den tiden rätt så mycket pengar, men absolut ingen summa som kom att ändra marknaden när man ser till vilken spelare Shevchenko faktiskt var och vad han hade gjort för Milan. Också enligt mig, ett rimligt pris vid den tidpunkten för en av de största fotbollsstjärnorna just då, och dessutom en Balon D'Or vinnare. Andra Chelsea värvningar: Fabregas, 36,7M€ Hazard, 43,4M€ Diego Costa 43,4M€ Också absolut helt ok priser för de här spelarna om man kollar utefter vilken talang och marknadsvärde de har. Däremot kommer plumpen från Chelseas sida nu. Fernando Torres köptes från Liverpool för ca 70 M€ år 2011. Detta var utan tvekan ett överpris, oavsett hur Fernando Torres hade presterat tidigare i Liverpool och såg direkt till att ändra fotbollsmarknaden. Min slutgiltiga uppfattning om Chelsea blir dock, trots överpriset för Torres att dem ändå skött sig bättre på marknaden än vad mångas generella uppfattning är. Deras grej har dock varit, köpa MYCKET, och inte köpa en spelare riktigt dyrt. Andra värvningar så påverkar som jag kan komma på är Falcao till Monaco, Di Maria till United och David Luiz till PSG. Just den här sommaren är det de båda Manchester klubbarna som definitivt sett till att fördärva marknaden ännu mera. City har köpt Sterling, Kevin De Bruyne och Otamendi för helt ofantliga summor och överpriser. United fick panik och köpte en 19 årig talang för 80M€. Nästa sommar kommer det att vara ett helvete rent ut sagt att köpa bra spelare för en rimlig summa. Förut köptes de bästa och största stjärnorna för otroliga pengar och det var steg 1 till förändringen av marknaden, numer köps talanger upp för ännu mer pengar än vad de största stjärnorna brukade gå för. Marknaden är officiellt förstörd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona filosofen21
2015-09-02 08:19
Om jag tolkat ditt inlägg rätt Coach Pep så håller jag med dig. Rätta mig om jag har fel, men du syftar specifikt på lag som har ett mittfält som INTE täcker ytan framför mittbackarna i ett lågt försvarsspel? Isånafall får mittbackarna precis som du säger både en yta bakom sig och en yta framför sig att försvara vilket gör så att man hamnar i en väldigt svår situation. Allt som oftast blir det som vi såg med City förra året, när Kompany gick fram för att stöt bryta, vips så kom en boll bakom honom och Kompany blir syndabock.

Detta är något Pique inte behöver oroa sig över. Dock ska man inte ta ifrån Pique det han gjorde förra säsongen, men skulle inte påstå att han har lika mycket att göra som en mittback i till exempel ett lag som Inter. Pique har även en Mascherano, som många ofta klagar på, som är till otrolig hjälp. Jag skulle nästan påstå att Mascherano är viktigare i vårt spel anfall som försvar än Pique är.
Barcelona BlueRed
2015-09-02 02:13
@Junta Dimision:
Hahaha, dör av skratt varje gång jag ser den där... Morry Cristma. Gällande transfersummor så verkar det bara öka. Förut kom man undan med att värva talanger för €12m, och då fick man verkligen talang. Nu räcker det med att du nämns som talang och du är värd från €30m-60m... Ja, förutom i Barca då. Här ger vi bort framtidslöften *Host* Thiago *Host*. Helt sjukt att vi värvade Ronaldinho för €30m back in the days...
Barcelona the cameroonians
2015-09-01 23:22
Mr Culers Exakt. Det kommer krävas långsiktig planering och goda kontakter och relationer för att ekonomin inte ska gå bananas när klubbar ger dig in i dragkampen om spelarna. För mycket tillgång till pengar kan bli en belastning när det råder brist på cracks. United kassaskåp och desperation utnyttjades helt perfekt av Monaco.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-01 23:14
Mr.Cule - anledningen till att marknaden är fucked upp är tack vare Perez galenskap 2009 där han slängde ut helt sjuka summor på spelare. Han köpte en avdankad spelare i kaka för 900 miljoner haha... komedi.


Dom värvade för 3-4 miljarder den sommaren.
Barcelona Mr. Culé
2015-09-01 23:12
Läste att Manchester Uniteds senaste värvning, Anthony Martial från Monaco, kostade €60m (samt €20m i prestationsbaserade tillägg). En övergångssumman som gör honom till världens dyraste tonåring genom alla tider. Enligt mig är det onekligen j-vligt absurt, den sortens värvning kommer bidra inflationen på transfermarknaden ÄNNU MER. I framtiden kommer typ Juventus hänvisa denna värvning och säga i stil med; "United betalade €60m för Martial, vi bedömer att Pogba är värd €150-200m"...
Barcelona Barcelonistas
2015-09-01 23:11
Real Madrid still can't accept Barcelona beat them to Neymar - BartomeuMärks hur Perez kokar av ilska. Alla världsspelare går till världens bästa och mest dominanta klubb Barcelona. Då har Real tom erbjudit mer pengar men spelarna väljer den klubben som har haft den bästa eran i fotbollens historia.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-09-01 23:10
Coach Pep Håller med om en del men att man har mer yta att täcka som mittback i en låg backlinje stämmer ju inte. Snarare så att mittfältarna då ofta är långt nere och hjälper till att täcka skott, rensa bort inlägg och skydda ytan precis framför mittbackarna. Mot Barcelona har du som kontrande anfallare en hel planhalva att jobba på när du väl får bollen under kontroll i en omställning, vilket bara det händer rätt sällan. Säger inte att det är svårare, dock får du mindre hjälp från mittfältarna som ofta varit högre upp i planen och inte alltid hinner hem. I Chelsea har man exempelvis Matic och Cesc/Ramires som alltid ligger väldigt lågt och täcker ytor när Rakitic och Iniesta istället pressar högre upp. Våra ytterbackar kliver också ofta upp högt och det är då enbart Busquets och mittbackarna som kan vara hemma och försvara omställningar. Detta har vi dock under Lucho blivit bättre på att hantera. Vi pressar effektivt och vinner därmed mycket boll och annars sjunker vi ner med laget. Det krävs olika egenskaper för olika spelsätt men den gemensamma nämnaren för att en mittback ska se lyckad ut är att laget har en idé om hur man ska göra när man tappar boll och sedan genomför detta på planen. Detta gör inte en spelare som Pique till en dålig spelare bara för att han är "beroende" av att laget fungerar. Man ska tvärtom se det som ett måste att resterande spelare gör det de ska för att en försvarare ska kunna sköta sitt jobb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-01 22:48
Ja just nu flög du iväg rejält Finner du det konstigt att man tar till alla aspekter när man bedömmer en spelare? Det är väl självklart att LAGETS taktik påverkar INDIVIDENS prestationer/förutsättningar Om du vill så kan jag förenkla det hela för dig och sätta min "hypotes" till verklighet. BAYERN MUNCHEN Här har du ett gäng mittbackar som har skyddas av ett lågt försvar tidigare i karriären, för att nu framstå som juniorer pga deras nya förutsättningar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-09-01 22:37
Min poäng är att hur man använder ett försvar inte dikterar jobbets svårighetsgrad. Det är bara en aspekt, man kan inte snöa in sig på det och sen säga ”världens svåraste system” utan att se mer helhetsmässigt. Det är som att en jägare skulle säga ”jag har världens svåraste jobb för jag måste bemästra naturen”. Tja, om du är till fots och måste jaga djur med dina bara händer och ett rep, jävligt svårt ja. Men eftersom du har en Jeep som kan hantera terrängen enkelt, en radar som spårar chippade djur och ett gevär med sikte, så blir ”världens svåraste jobb” rätt enkelt eftersom du har alla verktyg som gör livet lättare.

Som jag sa är det betydlgit svårare att spela i en lågt liggande backlinje som inte har någon täckning på mitten eftersom försvararna då får en massiv yta att jobba med eftersom ingen försvarar i mitten. Detta har varit fallet i t.ex. Man City och Inter. Jämfört med andra högt spelande backlinjer så har Pique haft ett av de enklaste jobben i jämförelse. Återigen, kontext spelar roll.

Pique är en bra försvarare men Barcafans tenderar att flyga iväg på moln.
Barcelona Liunil Masse
2015-09-01 22:37
Barcelona neymar JR
2015-09-01 22:21
Förr kunde vi kontrollera matcherna med bollinnehav och självklart gynnades försvaret då Men att det var fallet förra säsongen känns ju lite som att skjuta blint i mörkret. Vi hade absolut inte kontroll under matcherna Nej magstarkt att försöka förringa Piques prestationer då han var direkt avgörande för oss. Vi vann ju minst sagt trippeln
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-01 22:13
Neymar JR - precis lägg därtill att vårt mittfält knappast hjälper försvaret i dom situationerna. Väldigt orättvist sagt av Coach Pep där han väljer att blunda för de jobb som våra mittbackar gör.
Barcelona neymar JR
2015-09-01 22:10
Nej nu tänker jag vända på steken Enklarare att vara mittback i barcelona?! Say what Att spela i ett defensivt inriktad lag likt juventus, dortmund, chelsea, atletico är det enklarare livet för en mittback. Att spela i ett lag som ligger lågt och försvarar med 10 man, med motståndare oftast fel vända och utan fart är enkelt för en mittback I Barcelona är det där du blottas som mest som en mittback och helt oskyddad för det mesta delen av matchen. Motståndare som kommer rättvända och med fart är mittbacken helvete, speciellt med tanke på ytorna som finns bakom en hög backlinje I barcelona väger den individuella skickligheten mer än lagets taktik och det kan jag verkligen inte påstå att det skulle gälla dem tidgare nämnda klubbarna
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: