/spanien/barcelona/forum/326.aspx/spanien/barcelona/forum/326.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2018-10-21 21:10
Naingolan utbytt efter en knapp halvtimme i derbyt mot Milan, skadan såg ut att vara antingen hälsenan eller vadmuskeln. Ersattes av Borja Valero. Ser ju hellre en Borja pressa på mittfältet än köttkvarnen Naingolan. Vi får se om han hinner läka till onsdag men jag tvivlar på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-10-21 20:52
Varför har jag en känsla att Messi kommer spela el clasico? Med bandage på armen. Dessa doktorer kan man inte lita på. Messi är superhuman.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mess1
2018-10-21 20:23
@ Xavi #6:


Ja hoppas! Fortfarande deprimerad över att han inte kan spela dessa matcher :(
Barcelona the cameroonians
2018-10-21 19:50
[QUOTE=Davids3]The cameroonians Vet inte om du nämnde det med det verkar som klubbloggan inte ska ändras, för nu iallafall. [/QUOTE] Precis. Frågan fanns på dagordningen men eftersom det väcktes missnöje innan det skulle röstas togs punkten bort. Det var då vissa delegater började skandera att de krävde att få rösta och att ledningen skulle avgå. Så istället för att få ett nej så valde ledningen att "se över förändringen" en gång till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-21 19:23
Vidhåller visserligen min uppfattning att Dembélés valpiga skepnad har en hel del att slipa på, innan han visar sig vara värd över en miljard. Men invänder samtidigt mot mig själv att den ännu unge och utvecklingbare fransosen, ska skuldbeläggas för den summa som ledningen la ut för att få supertalangens omstridda namnteckning. Skriver ledningen, eftersom Valverde inte verkar vara överens med dem som stod för pennningtransaktionen, ifråga om fransosens fotbollsförmågor. Utan snarare dukar under för trycket uppifrån och känner sig tvingad att spela honom i enlighet med husbondens röst; som inte vill skyllas för felbeslut av en sådan dyrbar dignitet. Detta är bara att minnas Valverdes föraktfulla minspel och hans nedlåtande blick, i samma stund som Dembélé förlorade bollen i en speciell sekvens under gårdagens match mot Sevilla. Och om man utgår från att Valverde känner press uppifrån att spela fransosen mot sin egen vilja, vad ska då ynglingen Dembéle känna som kostat multum och inte finner något stöd från sin egen tränare? Utan tvärtom får spela på nåder, från en fientligt inställd tränare till hans närvaro i truppen? Snacka om press. Man kan bli slak i benen och börja att fatta fel beslut, för bra mycket mindre än så. Och för den som vill, går det också att läsa in vad som väntar från Valverdes sida, i den mån en talang från La Masia eventuellt får chansen att visa upp sig under hans "beskyddande" vingar. Vilka lär leda till skugga och en sittplats på bänken/läktaren.
Barcelona FCB_Messi
2018-10-21 19:16
Herre min gud vilka glädjande nyheter angående Messi . Om det nu stämmer . För jag har redan bokat resa till Milano på borta matchen mot Inter . Igår krossades mitt hjärta när jag fick reda på att han missar den matchen . Läk läk läk Vamos !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi #6
2018-10-21 19:10
@Mess1:

Messi has already started his recovery, the Club thinks that he is going to go all out and be fit to play way before the official return. [as]

Det är Messi vi snackar om, en utomjording som är bäst i sporten och läker fortare än vanliga människor Förväntar mig att han startar borta mot Inter och sänker dom.
Barcelona Ribohn Fan
2018-10-21 18:26
Lion24

Du är ju mod, så du borde väl veta att åsikterna är fria på forumet och människor har olika syn på livet och där också fotboll.
Jag tror inte det är frågan om att försvara någon, enbart olika åsikter.
Sedan tror jag mig veta att fotbollsspelare har ett krävande jobb, ett misstag och man blir kritiserad, men det lär dem sig att leva med även den kritiken dem får från vårat forum.
Barcelona Infinit8Don
2018-10-21 18:20
Sägs att lopetegui får sparken idag. Hoppas isf guti blir anställd. Som jag hade njutit om vi kör över ett real med guti vid sidlinjen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2018-10-21 17:17
[QUOTE=Infinit8Don]In his fourth consecutive full game as right-back, he was the one who dribbled the most (3), the one with the most good passes (46) and the one with the most balls recovered (8). (MD) Men juste. Han är ju bara snabb. Semedo>Roberto och det är inte ens någon diskussion. Låt det sjunka in. [/QUOTE] Borde inte vara någon diskussion egentligen. Hade Roberto inte varit från La-Masia och haft hög status i truppen så skulle Semedo haft platsen redan i början på förra säsongen. Roberto är inte dålig, men han har kommit upp i sin maxkapacitet som högerback. Semedo är minst lika bra om inte bättre redan nu och har utrymme för att utvecklas ytterligare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-10-21 17:14
Ska man inte få kritisera att våran tredje kapten, en av de allra mest rutinerade spelarna i truppen, den som tydligt utåt visat mest ''seny'' eller kärlek för Barca, var och varann dag eller vecka ägnar sig åt tennis? Poker? Sitt företag? Intervjuer med andra spelare? Dokumentärer? Vad kan man hitta något positivt i det överhuvudtaget? ''Puta Madrid'' på twitter? ''Han som säger vad alla vi tänker''? Lägg till att spelaren i fråga varit fulllständig bedrövlig på planen och direkt varit avgörande för ett flertal poängtapp. Man kan inte gömma sig bakom ''han presterar i alla fall på planen'' längre. Och det här har jag påpekat i flera år men misstagen har varit mer synligt nu, därav att det spekuleras mer. Dagens Gerard Piqué var likadan för några år sen.

Varför är bristen på krav på att fotbollsspelare ska vara fullt professionella så stor? Är det brist på kunskap? Varenda artikel jag läser, från tränare till spelare, som just pratar om att ta hand om sin kropp, vara fokuserad nämner hur otroligt viktigt och avgörande det faktiskt är att hålla sig fokuserad på sin fotboll.

Vart hittar man försvar i att försvara en sån här spelare? Rakitic förstår jag för han 'springer' ändå. Kanske någon annan spelare. Men jag brukar läsa ''jag älskar Piqué'', eller ''kritiken är överdrivet''. Vad tycker man då om att spelaren beter sig som han faktiskt gör? Har man bestämt sig för att tycka om en spelare och blunda för spelarens snedsteg. När man skriver att Piqué har varit i Shanghai, New York 2-3 dagar innan hans eget lag ska spela en match, och sen är direkt bedrövlig i matcherna, vart finns försvaret? Alltså jag fattar inte hur man kan försvara det beteendet? Är det återigen den här ''cigg-diskussionen'' för några år sen? ''Låt spelaren göra vad han vill, så länge han presterar på planen''? Men har man fram tills idag inte förstått att det han gör faktiskt påverkar hans prestationer på planen?

Det är inte Rakitics fel att han blev värvad. Likadant Arda Turan, Gomes, Vidal och hela den högen. Men därmed är det fullt rättvis att kritisera spelarna. Dom spelar i FC Barcelona, inte Degerfors. För man kan faktiskt kräva att Ivan Rakitic ibland också ska lösa problem istället för att ständigt skicka iväg problemen till en stackars mittback. Man kan kräva att han, med en fin högerfot, ska bryta motståndarens linjer emellanåt. Man kan kräva att Ousmane Dembele börjar skärpa sig och tar hand om sin diet, något som varit under kritik väldigt länge. Man kan faktiskt börja kritisera Suarez för hans alla missar, hans försvinnanden ur framförallt Champions League och hans ständiga gestikulerande gentemot lagkamrater.

Det här FC Barcelona. Fotboll på den högsta nivån. Spelar du hos oss, då får du räkna med att du granskas mer noggrant än någon annanstans. Du får räkna med kritik, det gäller likväl tränare som i många fall lämnat klubben på grund av den oerhörda kritik och press man får utstå. Varför? För att det är FC Barcelona.
Barcelona Mess1
2018-10-21 16:53
@Damon2022:


Eller så missar han Betis också och sen är det uppehåll och kör borta mot Atletico. Jävligt synd såg verkligen fram emot Sevilla, Inter och Real han var grym form!
Barcelona Damon2022
2018-10-21 16:33
han kmr va redo mot betis men om vi har tur är han med på bänken mot inter. men tror med tanke på betis är hemma match, så kmr han nog vara redo för den. Så slippa resta till inter matchen och inte vara 100 procent fit.
Barcelona Infinit8Don
2018-10-21 16:28
In his fourth consecutive full game as right-back, he was the one who dribbled the most (3), the one with the most good passes (46) and the one with the most balls recovered (8). (MD) Men juste. Han är ju bara snabb. Semedo>Roberto och det är inte ens någon diskussion. Låt det sjunka in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi-Alba-Messiiiiii
2018-10-21 16:10
Andre Gomes går rakt in i evertons startelva mot crystal palace trots att han vart skadad sens sommaren. Visar hur mycket denna Silva ville ha honom. Får hoppas nu att Gomes tar vara på chansen, vem vet kanske han blir en Paco?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Loco Lucho
2018-10-21 15:59
Messi ska redan ha påbörjat sin rehabilitering och förväntas vara tillbaka några dagar tidigare än förväntat. Vågar man hoppas på att han är tillbaka till bortamatchen mot Inter så han kan stänga truten på de kaxiga interfans som firar hans skada?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mecum
2018-10-21 13:44
Rafinha på Messis position? Undra hur det skulle funka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mezziahs
2018-10-21 13:22
[QUOTE=Mecum]Så vem tror ni kommer ersätta Messi till onsdagens startelva hemma mot Inter? [/QUOTE] Förhoppningsvis Malcom, men blir väl Dembele.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-10-21 12:25
The cameroonians

Vet inte om du nämnde det med det verkar som klubbloggan inte ska ändras, för nu iallafall.
Barcelona Mecum
2018-10-21 12:19
Så vem tror ni kommer ersätta Messi till onsdagens startelva hemma mot Inter?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-10-21 11:29
Trodde inte att det skulle bli en så lätt match igår. Många av CL lagen i Europa fick tuffa matcher igår. Våran dog efter ett par minuter, sedan var det ingen match längre. Efter 3-0 tappar vi koncentrationen inte konstigt, med flera viktiga matcher framöver i tankarna. Så med andra ord en enkel dag på jobbet. Extra pluss till Suarez som gör ännu en bra match, men det är ju så mot bättre lag, som även spelar anfallsfotboll blir ytor större för oss, så det gynnar våra forwards. Minus ser jag bara VV(men pluss att det blev 4-3-3, det trodde jag inte) att han fortfarande spelar innermittfält med 4 spelare som har samma egenskaper Busquets, Rakitic, Arthur och Roberto. Alla vill spela balansspelare söker upp bollinnehavaren och spelar bollen i sidled eller bakåt. Defensivt vill alla täcka ytor inte vinna boll. För mig måste VV få in Coutinho i samma roll som han har i Brasilien, han är en helt annan spelare när han spelar för landslaget. Han gör det bra i Barca, men vi kan ta ut mer av honom. Dembele en skön lirare, som måste få göra misstag. Blir imponerad av hans mod trots många tappade bollar fortsätter han att utmana. Genom att han utmanar skapar han många målchanser den här matchen. Titta bara på Messi, det är den spelaren generellt som tappar mest boll, men det accepterar vi alla dagar i veckan.
Barcelona Arthur Melon
2018-10-21 11:28
Jag vill ha en uttrycksfull tränare igen, Pimenta Barcelona B.
Barcelona Davids3
2018-10-21 10:49
@Cule4Life:


Busquets.. *host*
Nu tar vi det lugnt :)
Barcelona Davids3
2018-10-21 10:48
Nästa El Clasico är den första på mer än 10 år, utan Messi och Ronaldo.
Sjuuuukt!
Barcelona Dreamteam09
2018-10-21 10:24
[QUOTE=tribente_magico]Dreamteam. Jag har följt Barca sen 1999 och sett många sämre insatser än den Dembele visade ikväll. Hans första halvlek är godkänd, andra gör han inte mycket rätt det håller jag med om. Men att kalla det den sämsta insatsen man sett på Camp Nou är att överdriva och jag tolkar det som att du nyligen blivit ett fan av FC Barcelona. Välkommen i gänget. [/QUOTE] Cool du är som försöker påstå att jag är ny fan av klubben. Hållt på Barca sen 94..det var den sämsta matchen jag sett en barcelona spelare göra igår och jag står fast vid det. Grabben var inte mentalt där han gjorde absolut ingenting rätt i andra halvlek det var bara pinsamt att se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel Messi n10
2018-10-21 09:49
Det finns tyvärr problem med laget fastän man vinner matchen igår mot Sevilla på det sättet vi gjorde det. Själv tycker jag att Coutinho som vänsterytter inte alls funkar längre då jag tycker han blir för enkelt låst och har inte den snabbheten som en ytter behöver. Nu när Messi är borta måste en sån spelare få mer boll och en spelare som Dembele sticka på djup och låta Arthur och Coutinho förmedla boll.

Dembele kanske man inte kan klaga allt för mycket på efter en match som den igår men däremot hans inställning till matchen går helt klart att vara missnöjd med hans bolltapp några gånger i matchen för att sedan inte ens försöka få tillbaks bollen är inte något han kan göra speciellt när hans plats i förstaelvan inte är spikad. Kommer bli tufft mot Inter men förhoppningsvis så får vi ett bra resultat från Camp Nou.
Barcelona Soko
2018-10-21 09:42
Av alla dessa matcher och perioder så ska det hända Messi just nu. Nu när det skulle vara hans vecka och alla väldens ögon riktade.. Seriefinal mot Sevilla, seriefinal mot Inter och så EL Clasico , allt på en vecka... Men att ödet ville annat och förstöra för Messi nu när han var i galen form i både ligan och CL med massor av mål och assist..  Det var en vecka där Messi skulle tysta ner alla som nobbat honom för Guldbollen och som skulle få ångra det rejält .. Men ödet alltså, var jag blir arg och flrbannsd på det... Det är inte första gången ödet förstör för Messi men ändå,  varför just nu igen ?!?!  Tänker också på de många som bokade resan till Barcelona och som skulle se en vecka av drömfotboll.. För mig i soffan var den här veckan större än VM.. Det är sällan man får tre supermatcher hemma på en vecka ...  Nej Messi har verkligen inte haft ödet på sin sida senaste åren... Suck. 
Barcelona Kröjjffar´n
2018-10-21 09:34
Xaviesta Ord i rättan tid. Skäms själv för att jag hållit mig tyst så länge, Visseligen har jag inte skrivit ett ont ord om Luis Suárez, sedan just du och jag gemensamt utryckte vår avksky för värvingen av honom. Men å andra sidan har jag inte heller sällat mig till hyllingskören på Camp Nou, som mer än en gång lät hans namn höras högljutt igår. Och det var knappast turister, vare sig det rörde om japanska eller svenska sådana, som reste sig upp och applåderade hemmasonen Sergi Robertos entré på Barcas världsberömda hemmaplan.Inte heller har jag ju bespottat Pique. Men det är ett dåligt försvar för att inte krävt lite sans och måtta i den nyanslösa kritik han fått utstå från högsta ort; dock inte den som heter Barcelona och ligger i hjärtat av Katalonien. Jag nöjer mig med dessa namngivna spelare för dagen, eftersom du redan lyft fram det stora flertalet i ditt excellenta inlägg. Som mer än väl lever upp till de höga förväntningar som väcks inom mig, när jag ser nicket Xaviesta toppa ett inlägg.
Barcelona messiooooxavii
2018-10-21 09:06
Andre Ter Stegen - 5 Man brukar säga att en bra målvakt ger laget extra 10p varje säsong och igår fick vi 2 extra poäng tack vare världens bästa målvakt. Nelson Semedo - 3 Killen måste bara vara given högerback från och med nu. Snabbheten, tekniken har han, får han utvecklas kan detta bli hur bra som helst. Gerard Pique - 4 Gör i princip en felfri match igår. Langlet - 2 Har absolut potentialen att bli riktigt bra men han gör fortfarande alldeles för många inviduella misstag för att kännas riktigt trygg. Alba - 3 Tycker han gör en helt okey match. Man märker hur viktig Messi är för att Alba ska vara så där bra som bara han kan vara. När inte Messi är på plan ja då försvinner 50% av Alba med honom också. Tyvärr. Ivan Raketic - 2 Den gode ivan kanske besitter världens bästa skottteknik men förrutom det är han just nu mest en alibi spelare. Sergio Busquets - 3 Formen har varit tveksam senaste tiden men igår var det helt klart godkännt. Visar stundtals på magi i pressade situationer men lyckas tyvärr inte täcka upp i mitten likt han gjorde förr i tiden. Arthur Melo - 4 Den här killen går från klarhet till klarhet. Man undrar hur bra han kan komma att bli igentligen. Igår tycker jag att han gör en riktigt bra match och närmare Xavi kommer vi nog aldrig komma än vad vi är nu. Det bästa, Han är bara 21 år gammal. Phillipe Coutinho - 3 Fantastiskt mål men i spelet tycker jag han kan och borde bidra mer. Luis Suarez - 4 Bränner ett par bra lägen, som vanligt men fy tusan så nyttig han är på topp. Är vi ibland tvungna att slå en chansboll upp i banan så är han där och vinner 8/10 bollar och vi kan bygga anfall/omställning på det, sätter konstant press på motståndarna, lägger upp fantastiska bollar där Messi gör mål på en av dem, Solo fixar en straff och sedan mål på det. Man kan tycka mycket om pistolero men att han inte krigar kommer man aldrig kunna säga. Leo Messi - 4 spelade 15 minuter och är man tidernas bästa spelare räcker det för att skapa lika mycket som vanliga spelare gör på 90 minuter. Skadan dödar glädjen med segern med 95%. Ousman Dembele - 1 Anledning till att han kommer upp i 1 istället för 0 är att han trots tidernas sämsta innsats lyckas skapa 2 bra lägen, ett till Raketic och ett till Suarez. Munir - 1 gjorde typ inget på den korta tid han fick. Sergio Roberto - 2 Han är i mitt tycke en sämre ytterback än Semedo, och i rang våran 6e bästa mitt men fortfarande viktig att ha i truppen. Igår var han blek, men det kan bero på att hela laget var ganska dåliga efter det att han kom in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2018-10-21 03:13
Tack för ditt inlägg Xaviesta :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: