/spanien/barcelona/forum/3209.aspx/spanien/barcelona/forum/3209.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Yaya24
2015-09-03 12:30
Kan garantera att jag sett fler barca matcher än du någonsin kommer göra
Barcelona neymar JR
2015-09-03 12:20
Vill MATS lämna pga utebliven speltid så får han lämna då är han inte gjord för barcelona. Om hans psyke inte håller för att konkurrera med bravo så kommer det inte hålla när motvinden drar in Det är synd att konkurrens gynnar honom som den gör med bravo. För MATS sitter allt i huvudet, det är psyket som inte håller. Han fick sig en rejäl törn på självförtroendet mot sevilla
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-03 12:16
@Yaya24:


Herregud Yaya!
Ibland undrar jag om trollar eller bara ser visa matcher av Barca. Därför att dina inlägg har höga toppar och djupa dalar.

Snälla säg att du bara vill ha reaktion från oss :-).
Barcelona Yaya24
2015-09-03 12:14
Bravo är medelmåtta, han får knappt några skott på sig i ligan då vi oftast dominerar matcherna där.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-03 12:11
Och jag är *Team Bravo & T.Stegen* Jag förstår inte på er som oroar sig om att Barca ska förlora T.Stegen bara för att Lucho har bestämt sig igen att Bravo ska spela ligan. Vad får er att tro att 23 år målvakt som vann föra året Cl, spanska cupen och Ligan (Bravo) kommer att byta klubb ifall han inte får vara första målvakt? Vad? Vad får er tro det? Jag är övertygad om att T.Stegen är medveten om att han behöver tid och mognad för att han ska bli number uno. Jag är också säker på att Bravo är i sin prime- time och det är Lucho medveten om. T.Stegen's tid kommer men Bravos's är nu! Låt oss njuta av dem två. Säg mig vilka klubblag har två så fantastiska målvakten i hela världen?
Barcelona LennyRomario
2015-09-03 12:07
@Sentuary:
Så under Augusti gapade du om att Enrique måste sparkas direkt och att Pedro suger hästpung. September drar du igång med att du vill ha in Boixos Nois. Fortsätter denna utveckling tror jag dina inlägg kan bli grymt underhållande i december.
Barcelona Liunil Masse
2015-09-03 11:09
Sentuary :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2015-09-03 11:04
Ja helt rätt din tråkiga svenska datanörd, vem älskar klubben mer av de tror du?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-09-03 11:02
Sentuary Du har helt rätt! Hellre fascister på läktaren än turister! Dom kan omöjligt ge oss sämre rykte än kineser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sentuary
2015-09-03 10:47
Har alltid sagt och kommer alltid säga släpp in Boixos Nois så de kan kasta ut dessa kineser och låtsas fans som sitter och äter nötter när vårt kära lag spelar. Ni ser själva vilken atmosfär de skapar i alla finaler vi spelat, magiskt! Så ska det vara för världens bästa klubb, sen finns de vissa som inte vill ha de där inne, ja de ju väl bättre med turister som bara vet vem Messi är och kan inte ens sjunga klubbens sång. In med Boixos!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-09-03 10:43
Jag gillar ter Stegen, han kommer att bli en världsmålvakt. Dessvärre är han alldeles för långt ifrån att inge den säkerheten och stabiliteten som Bravo tillför. Rutin väger också tungt i en målvakts spel, och där ligger ju ter Stegen helt förståeligt ganska långt efter. Kan ju handla om speltiden, dock reagerade jag ganska starkt på att ter Stegen med en längre försäsong och kontinuitet år 2015 ändå "överglänstes" av Bravo så fort den sistnämnda hoppade in från start. Och då ska vi ändå ha i åtanke att Bravo hade en väldigt lång fjolårssäsong med Copa America och betydligt kortare försäsong än ter Stegen. Det visar för mig att ter Stegen helt enkelt inte är redo att agera 100% förstamålvakt, i alla fall inte i Barcelona där du måste vara fullt fokuserad i 90 minuter trots att du emellanåt står sysslolös i 80 av dem. Ter Stegens tid kommer att komma, han måste bara ha tålamod. Vill han verkligen lyckas i Barcelona kommer han att hålla ut, vill han dra så är det jäkligt synd men vi ska inte glömma att Bravo är 32 vilket ändå inte alls är gammalt för en målvakt. Edit: Argumenterar man med "Bravo är dålig med fötterna" så märker man vilken nivå det är på. Bravo är jävligt bra med fötterna, han är bara inte lika bra som ter Stegen.
Barcelona Gabriel
2015-09-03 10:17
Gällande målvaktsdebatten så har jag tidigare varit väldigt klar med vart jag står i den diskussionen, jag har tom varit så hårt att jag förra sommaren ansåg att Bravo inte höll måttet för att spela i en klubb av Barcelonas standard, något som jag fick äta upp rätt så rejält då han utan tvekan bevisade att han utan några diskussioner absolut gör det. Idag anser jag honom vara det aningen säkrare alternativet gentemot Ter Stegen, om det beror på mer erfarenhet eller mer speltid än tysken låter jag vara osagt och välkomnar upp för en annan diskussion, men det är ändå något som jag anser vara en rätt så uppenbar sak om man går efter de senaste prestationerna de båda haft. Rent spelmässigt borde således Bravo vara det självklara alternativet, åtminstone om man går utefter den enkla bedömningen. Problemet är bara att jag inte anser att det är "värt risken" att förlora Ter Stegen pga att ge Bravo speltid - och detta är också en farhåga som både jag och flera andra här inne har uttryckt på forumet. Så ja, Claudio Bravo må vara den säkrare utav de båda för tillfället och jag håller också med om att Ter Stegen för nuvarande enbart slår Bravo när det kommer till spelet med fötterna, men risken att förlora Ter Stegen - vår framtida målvakt - gör att jag trots det ändå stannar på team Marc-André. Det är också därför jag är beredd att ha mer tålamod med Ter Stegen när det kommer till misstag och målvaktstabbar, jag är medveten om att han är ung och med en ung ålder tillkommer misstag, men hans potential gör liksom att det i mina ögon blir värt mödan. Ja, jag riskerar hellre att låta Ter Stegen få spela, även om han gör ett misstag som i någon enstaka match skulle kosta oss 3 poäng, än att riskera att han tappar tålamodet och lämnar klubben. Men jag både förstår och respekterar de som resonerar annorlunda, men Bravo är i mina ögon långt ifrån värd det. Personligen tror jag att Ter Stegen har kvar sitt tålamod till Januari, eller som mest till början av nästa säsong för att se om situationen ändrar sig för honom, efter det är jag rädd att han överväger en flytt. Vi har redan tappat en annan ung spelare (se Thiago) för att ge plats åt en (se Fabregas) som ansågs vara mer mogen och redo vid den tidpunkten. Det sista jag vill är att det upprepar sig med Ter Stegen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-03 09:00
freeyourmind Gör som jag och kolla på fotboll från dom mindre ligorna, där pengarna knappt existerar. Holländska, belgiska osv Fantastiska talanger i början av sin karriär, där har dom fortfarande kvar det lekfulla och det man älskar med sporten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-09-03 08:57
@Liunil Masse:

Det är också 3n av anledningarna att vi inte får straffar med oss då domarna känner ingen press från publiken något är fallet med Real och alla andra lag där publiken i stort sett dömer, ja "tvingar " domarna att blåsa.. Förutom passivitet hos publiken det samma med våra spelare som inte protesterar vid solklara uteblivna straffar något ger domarna känsla att de gjorde rätt... Ett gult kort eller två ska vi ja råd med för att visa pajasen att de kan inte behandla oss hur som helst
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-03 01:26
@Barc6:


Om Barca pungar ut en miljard för Pogba kommer fan sluta följa fotboll. Jag kommer fortfarande spela men jag svär, jag kommer sluta följa fotboll.
Vi får tacka Beduinerna, ryska oligarkerna och Jänkarna som vill driva Pl lagen som NBA.

Barcelona Barc6
2015-09-03 01:16
Och där ökade transfermarknaden ännu mera.

"Juventus director or general Guiseppe Marotta has warned Paul Pogba's suitors that €100 million might not be enough to sign the midfielder next year."

Detta just för att han anser att transfermarknaden har ökat och kommer öka med 40% nästa år och detta får vi tacka främst United och City för. Troligen kommer den som vill ha Pogba till nästa sommar punga ut mycket mer än 100milj.

Vart skall det här sluta?
Länktips: www.goal.com
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-09-03 00:51
tänk om ter stegen vill lämna nu? fan va sorgligt. men in med de gea snabbt då! haha neymar o de gea. 2 feta örfilar på perez haha
Barcelona gulu
2015-09-02 22:57
[QUOTE=the cameroonians]Liunil Masse Den mängd turister som finns på plats bidrar till en allt sämre ljudkuliss, för dem är det viktigare att ta en selfie än att sjunga med. Det är svårt att få igång en hel sektion, för det är så mixat med folk. Tror också många säsongskortsinnehavare säljer sina platser för att tjäna pengar vilket leder till ännu mer mixade sektioner. Jag var själv på den senaste matchen och satt mellan en familj från Norge (som undrade vem den där nr 20 var och hade aldrig hört talas om någon Sergi Roberto), samt en soci med sin tioåriga son som satt och tuggade pistagenötter. De sjöng inte med i hymnen och använde sin tuta endast vid målet och när domaren inte dömde straff till Suarez. Ett Olé från pappan när Messi gjorde en dribbling var allt han fick ut mellan tuggande och skalspottandet. Svårt att känna sig taggad och sjunga med klackens sånger när det är så dämpade människor runt omkring... Inte ens In-Inda-Indapendencia i 17:e och 62:a minuten fick decibel-mätarna att gå i höjden. Dock var det en helt okej stämning i samband med målet :-) Läktarkulturen är något som Seguiment FCB slogs för i valet, men den frågan ser ut att ännu en gång få stå åt sidan för andra "viktigare" frågor. [/QUOTE] Upplever också som att det blivit klart sämre drag än för bara några år sedan. Om det beror på att folk inte har råd att gå på matcherna längre eller vad det är låter jag vara osagt. Andelen turister kan väl ändå inte ha ökat så pass mycket att enbart det skulle leda till att stämningen blivit så dålig. Skämdes nästan senast jag tog med en polare på El Clásico. Hade visserligen sämsta platserna på hela Camp Nou men dett enda folk kan klämma ur sig är ett argt "puta" så fort Ronaldo nuddar bollen. Tråkigt är det hur som helst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-02 22:41
petersays

Ja, det är svårt att applicera modellen på fotbollsklubbar, men eftersom de i princip tenderar att bli som vilka andra företag som helst är det inte helt oviktigt. Modellen som den är byggd på väger även in andra delar än bara spelarköp, och även Barcelona har värvat "high-profile" spelare de senaste säsongerna - men tappar likt väl.

Om Bartomeu ska lyckas med att attrahera sponsorer till ett värde som är värdigt en trippelmästare gäller det att kunna förmedla en starkt varumärke för att de ska vilja placera pengarna i vår klubb och inte någon annanstans. Kan tänka mig att marknadsförare tittar en hel del på liknande studier. Det är ju inte för inte som Man U ligger etta och har de bästa sponsordealarna.

För ska vi nu ha reklam på tröjan så ska det fan kosta.
Barcelona Liunil Masse
2015-09-02 22:19
@the cameroonians:


Det är väldigt synd för Barca har otroliga fans när det kommer till finaler som spelas på neutrala arenor. Synd att man aldrig får höra sån stämning på Camp Nou vår hemmaborg där motståndarna ska känna skräck, nä då är det dödstyst.

Aja, what can you do.
Barcelona the cameroonians
2015-09-02 22:13
Fidizzle

Om Lucho inte bryr sig om att ta upp och utveckla en spelare som Samper (och knappt heller Munir & Sandro), vad får dig att tro att han skulle göra det med en föredetting som Pato som dessutom fick nobben av ett halvdussin PL-klubbar i augusti?

Nolito spelade under Lucho både i Barca B och i Celta, båda vet vad de kan förvänta sig av varandra och därför är Manuel som han egentligen heter ett namn som ofrånkomligt kommer att förknippas med en eventuell anfallsförstärkning. Det enda som är off gällande honom är priset, kreativiteten och känslan för mål har han. Och i spanska ligan tror jag nog hans namn gör en och annan försvarare nervös om det nu skulle vara någon viktig faktor att väga in.

Men, jag ser såklart hellre att Lucho satsar på Sandro, som har minst lika stor potential, och då syftar jag på Nolito, inte ankan från Brasilien.
Barcelona Coach Pep.
2015-09-02 22:09
@the cameroonians:
Jag var på Camp Nou och såg Barca - Milan i gruppspelet 2011 och det var samma sak där, fast förmodligen värre. Man skämdes att ställa sig upp och sjunga hymnen, typ. Det var inte fullsatt och det verkade mest som att fansen stannade hemma och förväntade sig en enkel vinst. Det var knappast så att folk strömmade till arenan för att ta emot AC Milan, utan det var mest en likgiltig "dag på jobbet"-stämning. T.o.m. Milans bortakurva var större än vår egen och hördes mer. Det var en ära för Milanfansen att hälsa på oss, och även om det var tråkigt att uppleva ett dött Camp Nou så var det rätt att vi visade Milan att de inte är på vår nivå. Det var ju ett tag sedan skräpMilan kunde spela fotboll (eller något lag från Italien för den delen). Desto tråkigare är det med fotbollsturisterna som håller på med sina telefoner och kameror istället för att se på matchen. Sen dessa jävla världsförbättrare som kommer till arenan med politiska budskap, främmande landsflaggor o.s.v. Camp Nou är för fan en katalansk helgedom och det skall endast vara katalanska flaggor och Barca-färger. Men men, det är ju "viktigt" med globalisering, mångfald och "modernitet". Jag är seriöst avundsjuk på folk som håller på mindre lokala klubbar med riktig läktarkultur där man kan känna riktig tillhörighet och uppleva galen stämning varje vecka. Så brukade Camp Nou också vara, och Laporta kunde åtminstone förbättrat situationen till skillnad från den där fåntratten Bartomeu som kommer sälja ut oss ännu mer.
Barcelona petersays
2015-09-02 22:02
@Liunil Masse:
Men kom igen nu. Vad är det där för pajastabell och vem bryr sej om vad varumärket värderas till? Läs bara hur de räknat på det så kommer ni fatta att det inte är så viktigt. " A brand is defined here as the trademark and associated intellectual property. Football clubs are made up of a mixture of fixed tangible assets (stadium, training ground) and disclosed intangible assets (purchased players) with brand value." Vilket betyder att de som vräker mest pengar omkring sig också klättrar i rankingen. En klubb med få köpa spelare och många egna hamnar alltså långt ner. En vräkig nybyggd stadion gör att laget klättrar i rankingen - en anrik stadion fylld av symbolik är inte värd ett skit i mätningen. "The purchase of Gareth Bale from Tottenham Hotspur in 2013 for a world record fee of over 130 million U.S. dollars has helped Real Madrid climb to second in the table ahead of Manchester United. " Fattar ni hur absurd listan är nu? Real köper Bale för SVINMYCKET pengar. I denna mätning betyder det att de klättrar i rankingen eftersom deras lag blir värt mer pengar (dyrare).
Fidizzle
2015-09-02 21:42
Junta Dimision

Ja skriver en gång till. Pato är 25 år gammal. Van nistelrooy var i samma situation. Hade stora skadeproblem i Holland, men fick rätt träning och motivation, och förtroende av sir Alex, och blev tillslut en grym late bloomer, vid 26-27 års ålder.
Jag rankar Nolito som Sergio Garcia. En tidigare Barca reject, som gör sig bäst i en mindre la liga klubb.
För du kan inte säga att Nolito är en bättre spelare än Pato, när båda är friska!?
Barcelona the cameroonians
2015-09-02 21:40
Liunil Masse

Den mängd turister som finns på plats bidrar till en allt sämre ljudkuliss, för dem är det viktigare att ta en selfie än att sjunga med. Det är svårt att få igång en hel sektion, för det är så mixat med folk. Tror också många säsongskortsinnehavare säljer sina platser för att tjäna pengar vilket leder till ännu mer mixade sektioner.

Jag var själv på den senaste matchen och satt mellan en familj från Norge (som undrade vem den där nr 20 var och hade aldrig hört talas om någon Sergi Roberto), samt en soci med sin tioåriga son som satt och tuggade pistagenötter. De sjöng inte med i hymnen och använde sin tuta endast vid målet och när domaren inte dömde straff till Suarez. Ett Olé från pappan när Messi gjorde en dribbling var allt han fick ut mellan tuggande och skalspottandet.

Svårt att känna sig taggad och sjunga med klackens sånger när det är så dämpade människor runt omkring... Inte ens In-Inda-Indapendencia i 17:e och 62:a minuten fick decibel-mätarna att gå i höjden.

Dock var det en helt okej stämning i samband med målet :-)

Läktarkulturen är något som Seguiment FCB slogs för i valet, men den frågan ser ut att ännu en gång få stå åt sidan för andra "viktigare" frågor.
Barcelona Liunil Masse
2015-09-02 21:23
En sak som retar mig... Stämningen på Camp Nou blir värre för varje år. Matchen mot Malaga, det var dödstyst och då o då hör man lite "BARCA!" Som en försäsongsmatch var det. Senaste El Clasico på Camp Nou var det också väldigt tyst. Engelska kommentatorn sa att det var bland de tystlåtna El Clasico han varit på. Jämför det med El Clasico för några år sen på Camp Nou. Vad fan har hänt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-09-02 21:16
@Fidizzle:

Jaha och det var fem år sen? Ska vi försöka värva Torres också för att han var en av världens bästa anfallare för 6 år sen? Sen att han ska bli motiverad av att sitta på bänken är ju inte heller så troligt. Nolito är ett mycket säkrare kort och han har gjort över 10 mål de två senaste säsongerna i Spanska ligan vilket är mer än vad Pato har gjort i Brasilianska ligan.
Fidizzle
2015-09-02 21:12
Xaviesta

Skönt att du förstår min tanke.
Anfallarna som är på listan är dem som hade varit tillgängliga för köp denna sommar, och gärna väntat till januari.
Reus hade ju enligt media vägrat vänta till Januari.
Sen finns det såklart en skara riktigt bra anfallare, men dem kostar halv miljarden+, och sitta på bänk!?
Barcelona the cameroonians
2015-09-02 21:03
@Liunil Masse:


Han vann för att han har 25.000 konservativa Nuñistas i ryggen som endast byter läger om både ekonomin och de sportsliga framgångarna är åt helvete, som 2003. Förmodligen är det just detta som kommer krävas för att han ska avgå, och mitt tips är att det kommer bli innan mandatperioden är slut.
Barcelona ( Xaviesta )
2015-09-02 20:47
Fidizzle Ja, Pato kommer att vara riktigt motiverad att sitta på bänken och titta på MSN leka fotboll vecka in och vecka ut och "hoppas" på att någon av dom blir långtidsskadad så han kan komma tillbaka till sitt gamla lag. Att han sedan själv alltid är skadad i stort sett precis som Van Persie på din lista är en helt annan historia. Jag förstår din tanke men spelartypen du eftersöker är svår att få tag i som accepterar bänk men fortfarande håller tillräckligt hög kvalité. Din lista behöver en putsning!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: